annasana 21.10.04, 21:44 www.hirnybd.pl Czy ktoś zna w/w firmę? Jutro jadę na budowę podpatrzeć czy to nie jest jakiś przekręt - ceny nie są najniższe, ale inwestycja kusząca. A może ktoś już kupił tam mieszkanie? Podobno część sprzedano... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tom Re: Hirny Bd - Okrętowa IP: 217.153.179.* 23.10.04, 21:42 podobno coś budowali na Spalinowej na Pradze, ale pod inną nazwą, co już jest dziwne,szukałem i na ich temat nic nie znalazłem .firma nieznana nikomu i nigdzie?,a w bajdy ,że prawie wszystko sprzedane nie wierz; marketing i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
annasana Re: Hirny Bd - Okrętowa 24.10.04, 09:16 No więc nie zajmuję sobie nimi już głowy -jedynie zainteresowałam się tą firma, bo budują w idealnej dla mnie lokalizacji. Podjechałam nawet na budowę - a oni nie mają jeszcze parteru, a bloczek ma mieć chyba ze 4 kondygnacje, a termin oddania maja na luty - nie sądze, żeby poszło im wg planu. Niemniej odpuściłam sobie i niedługo podpisuje umowę na mieszkanko z Fabryką Domów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mp23 Re: Hirny Bd - Okrętowa 24.10.04, 12:34 Ja się też zastanawiam nad Fabryką Domów. Możesz mi napisać ewentualnie, jaka jest u nich cena za 1m2? Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
annasana Re: Hirny Bd - Okrętowa 03.11.04, 22:18 Fabryka Domów - ja płacę jakieś 3500, targowałam się trochę o miejse postojowe. Jakiś rok temu m2 był za około 3100 zł, ale to niestety minęło :-(. Wiem, że w inwestycji Osiedle Laurowa za dużo mieszkań im nie zostało. Sama podpisałam już umowę i czekam na decyzję kredytową. Kontakt z firmą bardzo dobry - póki co nie mam na co narzekać. pozdrawiam i przepraszam, że tak późno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag n Re: Hirny Bd - Okrętowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 19:46 Chciałam tam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Hirny Bd - Okrętowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 19:50 chciałam tam kupić trzypokojowe, ale wszystko sprzedane, szkoda, bo ładny domek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Hirny Bd - Okrętowa IP: *.chello.pl 06.11.04, 00:24 Na Spalinowej to nie ta firma budowala. Budowal Invedbud ale podobno rzeczywiscie na zlecenie panow, ktorzy sa teraz wlascicielami HirnyBD. Gadalem z ludzmi co kupili mieszkania na Spalinowej i jakos o panu Hirny (bo to nazwisko jak sie okazalo) nie maja wiele do powiedzenia. Tzn. mowia ze nie moga polecic, ale dyplomatycznie nie powiedzieli nic wiecej... Jakos nie mam zaufania:-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciekk Re: Hirny Bd - Okrętowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 14:02 Też rozmawiałem z klientami Spalinowej. Dowiedziałem się, że : 1) Mieszkania budował InvedBud na zlecenie założycieli HIRNY BD 2) Inved Bud wziął pieniądze od inwestorów i od nabywców mieszkań 3) Zamiast budować spalinową Inved Bud wydał pieniądze na swoją inwestycję (Modra na mokotowie) 4) Dlatego oddanie spalinowej opóźniło się o 3 miesiące no i właściciele Hirny BD sami postanowili prowadzić kolejne inwestycje 5) bezpośredni wykonawca Spalinowej - tak się przedstawiał brodaty grubasek - (akurat dokonywał tam poprawek) mówił, że inwestorzy byli w porządku, a Inved Bud wisi mu sto tysięcy i będzie sądzony o zwrot pieniędzy 6) Podobno standard wykonania spalinowej jest ok, sam widziałem klatkę schodową wielką jak w pałacu, największe zastrzeżenia są jedynie do szerokości miejsc parkingowych ( minimalna szerokość) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Hirny Bd - Okrętowa IP: *.murator.com.pl 16.11.04, 15:36 co to jest Fabryka Domów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AStefan Re: Hirny Bd - Okrętowa IP: 199.67.140.* 20.11.04, 14:55 A ja znam pana Hirnego i mogę o nim powiedzieć że jast w gruncie rzeczy uczciwy. Budynek na Spalinowej jest całkiem dobrze wykończony - wykonawca nie oszczędzał na materiałach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas Re: Hirny Bd - Okrętowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 19:07 Co za kretyn pisał, że widział tylko dziurę w ziemi i że nie zdążą bo termin krótki. Z ciekawości pojechałem i zobaczyłem budynek w stanie surowym zamkniętym. Własnie robią elewacje. W takim tempie termin chyba nie jest problemem. Niestety wszystko wyprzedane, ten kto pisał , że chwytem reklamowym jest mówienie , że mają dużo sprzedane niech teraz mi znajdzie jedno 3 pokojowe , bo miejsce jest śliczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Hirny Bd - Okrętowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 21:24 a my wlasnie odbieramy tam gotowe mieszkanie Odpowiedz Link Zgłoś