Dodaj do ulubionych

Hirny Bd - Okrętowa

21.10.04, 21:44
www.hirnybd.pl
Czy ktoś zna w/w firmę? Jutro jadę na budowę podpatrzeć czy to nie jest jakiś
przekręt - ceny nie są najniższe, ale inwestycja kusząca.
A może ktoś już kupił tam mieszkanie? Podobno część sprzedano...
Obserwuj wątek
    • Gość: tom Re: Hirny Bd - Okrętowa IP: 217.153.179.* 23.10.04, 21:42
      podobno coś budowali na Spalinowej na Pradze, ale pod inną nazwą, co już jest
      dziwne,szukałem i na ich temat nic nie znalazłem .firma nieznana nikomu i
      nigdzie?,a w bajdy ,że prawie wszystko sprzedane nie wierz; marketing i tyle.
      • annasana Re: Hirny Bd - Okrętowa 24.10.04, 09:16
        No więc nie zajmuję sobie nimi już głowy -jedynie zainteresowałam się tą firma,
        bo budują w idealnej dla mnie lokalizacji.
        Podjechałam nawet na budowę - a oni nie mają jeszcze parteru, a bloczek ma mieć
        chyba ze 4 kondygnacje, a termin oddania maja na luty - nie sądze, żeby poszło
        im wg planu. Niemniej odpuściłam sobie i niedługo podpisuje umowę na mieszkanko
        z Fabryką Domów :-)
        • mp23 Re: Hirny Bd - Okrętowa 24.10.04, 12:34
          Ja się też zastanawiam nad Fabryką Domów. Możesz mi napisać ewentualnie, jaka
          jest u nich cena za 1m2?
          Z góry dziękuję
          • annasana Re: Hirny Bd - Okrętowa 03.11.04, 22:18
            Fabryka Domów - ja płacę jakieś 3500, targowałam się trochę o miejse postojowe.
            Jakiś rok temu m2 był za około 3100 zł, ale to niestety minęło :-(. Wiem, że w
            inwestycji Osiedle Laurowa za dużo mieszkań im nie zostało.
            Sama podpisałam już umowę i czekam na decyzję kredytową.
            Kontakt z firmą bardzo dobry - póki co nie mam na co narzekać.
            pozdrawiam i przepraszam, że tak późno
      • Gość: ag n Re: Hirny Bd - Okrętowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 19:46
        Chciałam tam
      • Gość: agnieszka Re: Hirny Bd - Okrętowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 19:50
        chciałam tam kupić trzypokojowe, ale wszystko sprzedane, szkoda, bo ładny domek
    • Gość: karol Re: Hirny Bd - Okrętowa IP: *.chello.pl 06.11.04, 00:24
      Na Spalinowej to nie ta firma budowala. Budowal Invedbud ale podobno
      rzeczywiscie na zlecenie panow, ktorzy sa teraz wlascicielami HirnyBD.
      Gadalem z ludzmi co kupili mieszkania na Spalinowej i jakos o panu Hirny (bo to
      nazwisko jak sie okazalo) nie maja wiele do powiedzenia. Tzn. mowia ze nie moga
      polecic, ale dyplomatycznie nie powiedzieli nic wiecej...
      Jakos nie mam zaufania:-/
      • Gość: maciekk Re: Hirny Bd - Okrętowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 14:02
        Też rozmawiałem z klientami Spalinowej. Dowiedziałem się, że :

1) Mieszkania budował InvedBud na zlecenie założycieli HIRNY BD
        2) Inved Bud wziął pieniądze od inwestorów i od nabywców mieszkań
        3) Zamiast budować spalinową Inved Bud wydał pieniądze na swoją inwestycję
        (Modra na mokotowie)
        4) Dlatego oddanie spalinowej opóźniło się o 3 miesiące no i właściciele Hirny
        BD sami postanowili prowadzić kolejne inwestycje
        5) bezpośredni wykonawca Spalinowej - tak się przedstawiał brodaty grubasek -
        (akurat dokonywał tam poprawek) mówił, że inwestorzy byli w porządku, a Inved
        Bud wisi mu sto tysięcy i będzie sądzony o zwrot pieniędzy
        6) Podobno standard wykonania spalinowej jest ok, sam widziałem klatkę schodową
        wielką jak w pałacu, największe zastrzeżenia są jedynie do szerokości miejsc
        parkingowych ( minimalna szerokość)
        • Gość: marcin Re: Hirny Bd - Okrętowa IP: *.murator.com.pl 16.11.04, 15:36
          co to jest Fabryka Domów?
      • Gość: AStefan Re: Hirny Bd - Okrętowa IP: 199.67.140.* 20.11.04, 14:55
        A ja znam pana Hirnego i mogę o nim powiedzieć że jast w gruncie rzeczy
        uczciwy. Budynek na Spalinowej jest całkiem dobrze wykończony - wykonawca nie
        oszczędzał na materiałach.
    • Gość: sas Re: Hirny Bd - Okrętowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 19:07
      Co za kretyn pisał, że widział tylko dziurę w ziemi i że nie zdążą bo termin
      krótki. Z ciekawości pojechałem i zobaczyłem budynek w stanie surowym
      zamkniętym. Własnie robią elewacje. W takim tempie termin chyba nie jest
      problemem. Niestety wszystko wyprzedane, ten kto pisał , że chwytem reklamowym
      jest mówienie , że mają dużo sprzedane niech teraz mi znajdzie jedno 3 pokojowe
      , bo miejsce jest śliczne
      • Gość: AAA Re: Hirny Bd - Okrętowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 21:24
        a my wlasnie odbieramy tam gotowe mieszkanie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka