Dodaj do ulubionych

Pyzel Developers Józefosław

04.11.04, 11:38
Czy ktoś zna firmę Pyzel Developers, która przymierza się do budowy osiedla
bliźniaków w Józefosławiu? Czy ktoś kupił już coś od tej firmy i jak jest z
rzetelnością wykonawstwa?
Obserwuj wątek
    • hgrala Re: Pyzel Developers Józefosław 14.11.04, 14:01
      witam, niedawno zainteresowałam się tą inwenstycją
      ale szczerze, nie wzbudzili we mnie zaufania
      co innego w ulotkach, co innego na stronie wwww
      rozp inw dopiero jak wszyscy wykupia działki itp - a co jeśli jedna pozostanie
      niewykupiona ?
      a poza ty projekt - tarasy które łączą się z sąsiadem...
      ale atrakcyjnością ceny na pewno przyciagają zaciekawionych kupnem
      pozdrawiam
      • Gość: malip Re: Pyzel Developers Józefosław IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 21.03.05, 17:03
        Ja też się zainteresowałem ta budową. Ale troche mnie zraziła zdecydowana
        niechęć do negocjowania umowy ze strony pani Pyzel. Umowa jest bardzo
        niekorzystna dla chcącego budować. Zabezpiecza interes firmy Pyzel a ty masz
        tylko płacić. Przy tym podejściu to rzeczywiście pozostaje tylko wiara w
        uczciwość pani Pyzel. Ale to chyba za mało aby wyłożyc 400tys zł. na działkę i
        dom.
    • Gość: koral Re: Pyzel Developers Józefosław IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 21.03.05, 17:19
      Czy nadal jest Pani/Pan zainteresowana ta budową w Józefosławiu?
      Szukam osób chcacych tam budować z firma Pyzel.
      Pozdrawiam
      Mariusz
      • Gość: MaciejK Re: Pyzel Developers Józefosław IP: *.stolica.pl / *.stolica.pl 31.03.05, 16:41
        poważnie rozważam zakup blizniaka (187 lub 198 m2) w Józefosławiu. Chętnie
        podyskutuje z zainteresowanymi o szczegółach. Umowa rzeczywiscie jest malo
        korzystna, ale mysle ze uda sie dorzucic kilka punktow...
        • slave3 Re: Pyzel Developers Józefosław 04.04.05, 14:03
          Po wczorajszych targach mieszkaniowych mnie także zainteresowała oferta tej
          firmy w Józefosławiu. Kołacze mi się po głowie, że w ub. roku Pyzel Developers
          została wybrana przez Wyborczą jako jeden z developerów najuczciwiej
          traktujących klientów ale nie mogę tego teraz zweryfikować. Oferta wydaje się
          atrakcyjna.
          Pzdr
          • 098mnbvcxz Re: Pyzel Developers Józefosław 08.07.14, 00:57
            jeśli ktokolwiek posiada aktualną wiedzę dotyczącą spółki i inwestycji proszę o informację - działki nadal w sprzedaży kusza ceną i warunkami nabycia - własność działki na której budowany zostanie dom jest potwierdzona aktem notarialnym.. czas budowy domu atrakcyjny, zapisy umowy do weryfikacji prawnika (to chyba standard w dzisiejszych czasach...)...
            • chce1zbudowac2dom Re: Pyzel Developers Józefosław 23.05.16, 23:15
              Witam, zdecydowałam się na budowę domu z firmą Pyzel Developers. Rozmawiałam z szefową firmy i uzyskałam sporo informacji na tematy techniczne, m.in. stosowanych technologii, nowoczesnych rozwiązań, czasu trwania budowy. Przeanalizowałam z prawnikiem treść ich umowy i według mnie, na podstawie tego, co powiedział prawnik, jest ona dla mnie bezpieczna.
              Bardzo podoba mi się to, że najpierw kupuję notarialnie działkę, więc jestem właścicielką wszystkiego, co na tej działce powstanie. Czyli wszystkie wpłacone przeze mnie pieniądze są bezpieczne, ponieważ jestem notarialnie właścicielką działki i domu w trakcie budowy. Kilka lat temu system przenoszenia własności i budowy stosowany przez firmę Pyzel Developers był opisany przez GW jako bezpieczny dla klienta, a później jeszcze pokazywany w TVN, czym chwali się Pani Pyzel.
              Widziałam wybudowane przez nich domy i wyglądają solidnie i estetycznie. Zapukałam do jednego z bliźniaków w Chyliczkach, właściciele byli zadowoleni, mówili, że dom wybudowany jest porządnie i nie mają usterek, a mieszkają już kilka lat. Zadowoleni byli z tego, że na ich prośbę można było wprowadzić do projektu zmiany, które uwzględniały ich indywidualne potrzeby, na przykład miejsce ścianek działowych, ilość sypialni dla dzieciaków i łazienek.
              Pzdr
        • Gość: Koral Re: Pyzel Developers Józefosław IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 07.04.05, 15:45
          Witam.
          Ja też staram się zmienić trochę tą niekorzystną umowę. Chętnie wymienię się
          uwagami.
          malipiec@polbox.com
          • chce1zbudowac2dom Re: Pyzel Developers Józefosław 19.09.16, 22:18
            Tak to już jest w życiu, że niezadowolony klient chętnie naurąga w Internecie usługodawcy, który jest powodem jego niezadowolenia. Za to kiedy ktoś zadowolony, to chowa swoje szczęście dla siebie i nie widzi potrzeby podzielenia się z innymi swoją dobrą opinią o wykonawcy, firmie czy usługodawcy. Więc jak tu wyrobić sobie zdanie o czyjejś pracy na podstawie wpisów na forach? Trzeba zaryzykować lub polegać tylko na tych sprawdzonych przez naszych przyjaciół?
            Widzę tu jakieś wpisy na temat firmy Pyzel Developers, które pozostają w sprzeczności z moimi doświadczeniami, bardzo niewiele w nich merytorycznych informacji. A ja zdecydowałam się na budowę domu z tą firmą (no, to prawda, że znajomym moich znajomych ta firma dom wybudowała kilkanaście lat temu ) i dotychczas mam same pozytywne odczucia. Rozmawiałam z szefową i uzyskałam sporo informacji na tematy techniczne, m.in. stosowanych technologii, nowoczesnych rozwiązań, czasu trwania budowy. Przeanalizowałam z prawnikiem treść proponowanej umowy i na podstawie tego, co powiedział prawnik, sądzę, że jest ona dla mnie bezpieczna.
            Bardzo podoba mi się to, że najpierw kupuję notarialnie działkę, więc jestem właścicielką wszystkiego, co na niej powstanie. Czyli wszystkie wpłacone przeze mnie pieniądze są bezpieczne, ponieważ jestem notarialnie właścicielką działki i domu w trakcie budowy, a płatności są powiązane ze stanem zaawansowania budowy. Kilka lat temu system przenoszenia własności i budowy stosowany przez firmę Pyzel Developers był opisany przez GW jako bezpieczny dla klienta, a później jeszcze pokazywany w TVN, czym chwali się Pani Pyzel.
            Widziałam wybudowane przez nich domy i wyglądają solidnie i estetycznie. Zapukałam niedawno (lipiec 2016) do jednego z bliźniaków w Chyliczkach, właściciele byli zadowoleni, mówili, że dom wybudowany jest porządnie i nie mają usterek, a mieszkają już kilka lat. Zadowoleni byli z tego, że na ich prośbę można było wprowadzić do projektu zmiany, które uwzględniały ich indywidualne potrzeby, na przykład miejsce ścianek działowych, ilość sypialni dla dzieciaków i łazienek. Moja budowa niedługo się zaczyna. Opowiem o swoich doświadczeniach, w miarę możliwości czasowych. Pozdrawiam wszystkich budujących swój dom.
      • ckl3 Re: Pyzel Developers Józefosław 10.04.05, 22:41
        jeśli chodzi o mnie, to niestety - już nie jestem zainteresowana tą budową -
        zniechęcił mnie abstrakcyjnie długi czas budowy. Pozdrawiam potencjalnych
        nabywców i życzę powodzenia
        • Gość: Koral Re: Pyzel Developers Józefosław IP: *.eranet.pl 10.04.05, 23:20
          Witam.
          Ja też staram się zmienić trochę tą niekorzystną umowę. Chętnie wymienię się
          uwagami. W swoim ostatnim poście pomyliłem adres poczty. Mój adres to
          lipiecm@polbox.com
          Pozdrawiam
          • Gość: iuab Re: Pyzel Developers Józefosław IP: *.mgt.pl / *.mgt.pl 01.06.05, 09:01
            Witam!
            Ja też jestem zainteresowany tą inwestycją.
            Będe bardzo wdzięczny za wszelkie informacje:
            iuab@op.pl
            pozdrawiam
            • Gość: abc Re: Pyzel Developers Józefosław IP: *.acn.waw.pl 24.06.05, 00:11
              ja tez będę wdzięczny za wszelkie informacje zwłaszcza nt niekorzystnych zapisów
              w umowie jmzpz@wp.pl
              pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka