01.12.04, 09:46
Chciałabym uzyskać informację o firmie ANŁUK od mieszkańców którzy mieszkają
lub zamierzają kupić mieszkanie na osiedlu Legionów w Ząbkach. Będę wdzięczna
za wszystkie informacje. Zamierzam kupić tam mieszkanie i nie wiem czy warto.
Obserwuj wątek
    • Gość: Dodka Re: ANŁUK IP: 62.233.191.* 01.12.04, 09:48
      Hejka osobiście nie znam tego osiedla ale pracuję w firmie pośredniczącej w
      udzielaniu kredytów mieszkaniowych i jeden z naszych kolegów współpracuje z tą
      firmą, jak tylko przyjdzie do biura poproszę aby napisał coś na ich temat
      pozdrawiam Dodka
    • sloggi Forum miasta Ząbki 01.12.04, 20:38
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=97
    • Gość: marija Re: ANŁUK IP: *.acnielsen.pl 03.12.04, 23:20
      witam, tez sie przymierzam - na razie sprawdzilem firme i wyglada, ze jest OK.
      dzisiaj spotkalem sie z czlowiekiem od kredytow, mowil ze juz kilka osob
      dostalo kredyt na mieszkania z ANLUK - skoro banki daja kredyt to dodatkowo
      przemawia na korzysc firmy (tak mi sie przynajmniej wydaje).
      • Gość: Najki Re: ANŁUK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 11:44
        Ja slyszalam, ze oni maja tez działkę na Olej. Dzwoniłem do nich i potwierdzili
        moje przypuszczenia. Chyba firma finansowo dobrze stoi skoro biora sie za
        budowę 3 bloku. Dowiadywałem się o kredyty i gorąco polecali firmę NOTUS, chyba
        tak sie nazywa. Ja na razie poczekam na ten trzeci blok, zobacze jak sie to
        rozwinie
    • Gość: Ania Re: ANŁUK IP: *.eranet.pl 04.12.04, 22:17
      ja już kupiłam w II bloku - nie podoba mi się jedna rzecz - Pani
      prezes "zapomina" o informowaniu swoich "współinwestorów" o zmianie terminu
      zakończenia inwestycji - ja o kolejnym dowiedziałam się wertując ogłoszenia na
      stronie wyborczej,
      jeżeli chodzi o kondycję - to też dość dokładnie sprawdzałam - jak na razie są
      ok, więc oby tak dalej...
      • Gość: Dodka Re: ANŁUK IP: 62.233.191.* 06.12.04, 08:52
        Witam wszystkich zainteresowanych,
        jeden z moich pracuję w DK NOTUS i jeden z naszych Doradców współpracuje z
        Anłukiem, więc jeśli macie pytania co do kredytów to zapraszamy do naszego
        oddziału, przychodźcie, dzwońcie, piszcie
    • Gość: mieszkaniec Re: ANŁUK IP: *.ey.com.pl 06.12.04, 17:14
      Cześć,

Kupiłem mieszkanie w pierwszym bloku Anłuku i wszystkim, którzy rozważają kupno
      mieszkań w kolejnych blokach poddaje pod rozwagę:

- termin oddania mieszkania był wyznaczony na 30 czerwca 2004. Do dnia
      dzisiejszego (6 grudnia) mieszkania nie otrzymałem;
      - budynek jeszcze nie posiada wymaganych pozwoleń;
      -nie ma centralnego ogrzewania (nie jest podłączony jeszcze gaz) chociaż jest
      już grudzień i od terminu oddania mieszkania wyznaczonego w umowie upłyneło już
      prawie pół roku;
      - pracownicy firmy Anłuk są niekompetentni (a w szczególności p. Prezes);
      Dotyczy to zarówno aspektów technicznych jak i prawnych inwestycji.
      - firma nie udziela odpowiedzi nawet na podstawowe pytania związane
      technicznymi aspektami inwestycji (z każdym pytaniem jest się odsyłanym do
      podwykonawcy realizującego budowę, który często najzwyczajniej w świecie
      potrafi w odpowiedzi na zadane pytanie kłamać);
      Plusem jest to że budynek już stoi i chyba (mam nadzieję) nie jest obciążany
      żadnymi długami Anłuku.
      • Gość: kolec Re: ANŁUK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 12:11
        Witam.
        Ja też kupiłem mieszkanie w ANŁUKU w pierwszym bloku. Owszem termin oddania
        bloku przedłużył się. Ja odebrałem mieszkanie we wrześniu i zacząłem wykańczać
        sobie. Drogi sąsiedzie napisz, dlaczego nie odebrałeś mieszkania do
        wykończenia, czy miałeś jakies poważne usterki, które uniemożliwiły Ci odbiór?
        Ja wolałem odebrać wcześniej, a pozniej czekać na gaz, który już jest
        podłączony. Jeśli chodzi o pracowników, to wcale się nie dziwie, ze odsyłają
        każdego na teren budowy, bo raczej nie sądze, by znali sie na prawie
        budowlanym. Napisałeś , ze podwykonawcy na budowie kłamią - nie jestem stanie
        tego potwierdzić, ponieważ mam dobre stosunki z Kierownikiem i jak się go
        troszkę ,, pomęczy" to można sie z nim dogadac, chociaż nie zawsze robi to
        następnego dnia. Napewno opoznienie nie jest plusem dla ANLUK, ale wazne, ze
        blok stoi, i mam pewnosc, ze nikt mnie nie oszuka i bede mial to mieszkanie.
        • Gość: Ania Re: ANŁUK IP: *.eranet.pl 13.12.04, 21:33
          Mam pytanie - czy dogadaliście się już w sprawie administracji budynkiem
          (rozmawiałam z mieszkańcem, który się no skarżył)!?!?!? Ja wprawdzie czekam na
          drugi blok ale chyba lepiej być "bogatszym" o dośw. innych

sąsiadka
          • Gość: kolec Re: ANŁUK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 15:17
            Witam Aniu.
            Nie wiem dlaczego miał sie skarżyć skoro administracji jeszcze nie ma, na razie
            jest planowane podpisywanie aktów notarialnych, a co będzie poźniej? jestem
            dobrej myśli. Z tego co slyszalem nie chcą dlugo sprawowac administracji, co
            jest plusem dla nas - mieszkańców.
        • Gość: mieszkaniec Re: ANŁUK IP: *.ey.com.pl 17.12.04, 09:56
          Drogi Kolcu,

Jeżeli w umowie jest określony termin (30 czerwca) to jest to 30 czerwca a nie
          31 grudnia (budynek nie ma pozwolenia na używanie a więc z punktu widzenia
          prawa jeszcze nie istnieje). Poczytaj proszę prawo budowlane, nie można
          przekazać lokalu - nawet do prowadzenia prac wykończeniowych - jeżeli nie
          zostało wydane pozwolenie na używanie. Jeżeli chodzi o Kierownika, to ja nie
          mam czasu na „męczenie” go. Zapłaciłem umówioną cenę i oczekuję że Anłuk
          wywiąże się ze swoich zobowiązań bez „męczenia” kogokolwiek.

Szczerze mówiąc dziwi mnie Twoja postawa. Czy gdyś kupował samochód do bez
          zmrużenia oka zgodziłbyś się aby dostarczono Ci samochód bez kół? A Ty
          spokojnie czekałbyś na ich dostarczenie prawie pół roku?
    • rembert Re: ANŁUK 04.05.05, 13:16
      zastanawiam się czy nie kupić u nich mieszkania. Zwracam się do mieszkańców
      osiedla Legiony - jak wam się współpracuje? Ile płacicie za administrację i czy
      macie już podpisane akty notarialne?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka