Gość: Anula IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.12.04, 13:55 Wita, poratujcie proszę informacją o warszawskich TBS. Co, gdzie i za ile? Będę wdzięczna za wszelkie informacje - szczególnie o tych udanych inwestycjach :)) Pozdrawiam, Anula Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: QQRYQ Re: Warszawskie TBS IP: *.aster.pl 05.12.04, 19:27 ciekawi mnie fakt dlaczego tylko o tych udanych czyzbys nie miala zylki hazardzistki? ;-)))) to tak jak w kawale. baca pyta sie bacy jakie lekarstwo dawal koniowi gdy byl chory. po tygodniowej kuracji znowu sie spotykaja . e cos slabe te lekarstwo moj kon zdechl . moj tez. ;-))))) a tak na powaznie to trzeba sie zastanowic nad tbs . sa duze obostrzenia dla tych co moga sie zapisac. pozatym jest wiekszy czynsz a mieszkanie nie jest twoje. i z regoly takie budowy maja opoznienia bo sa klopoty z przelewaniem pieniedzy ze skarbu panstwa. jedyny plus to atrakcyjna cena pod warunkiem wybudowania bo czy sie umoczy tylko 60 tys zamiast 150 tys nie pociesza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilga Re: Warszawskie TBS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.04, 12:45 Wtaj Anula Jestem własnie przed odbiorem mieszkania lokatorskiego w spółdzielni mieszkaniowej RSM Praga. Owszem mieszkanie nie jest twoje ale tak jak dla mnie nie ma to mniejszego znaczenia gdyz kredytu z banku na mieszkanie wlasnosciowe w tych czasach nie odwazylabym sie wziasc. I tak za m2 takiego mieszkania placę 2800 ale z wartosci calego mieszkania wykladam pieniązki tylko na 40% jego wartości. Bede splacala kredyt ktory spoldzielnia zaciagnela z krajowego funduszu mieszkaniowego ktory miesiecznie wyniesie 340 zl + czynsz a nie jak w przypadku mieszkan wlasnosciowych (gdy zaciagamy kredyt z banku) przy metrazu jak moje mieszkanie wynosilby kolo 1000 zl + czynsz. Pozdrawiam Ilga Odpowiedz Link Zgłoś
domariusza Re: Warszawskie TBS 14.12.04, 19:17 To sprawdź proszę ile płaciłbyś raty kredytu w wysokości 100 tys na 25-30 lat np. we frankach szwajc. Chyba ok 500 zł. A mieszkanie w przyszłości TWOJE i możesz sprzedać. Odpowiedz Link Zgłoś