Dodaj do ulubionych

KREDYT mieszkaniowy

IP: 194.18.224.* 14.05.02, 15:43
Bardzo prosze o pomoc i informacje na temat kredytow mieszkaniowych?W jakich
bankach najlepiej wziasc kredyt we frankach szwajcarskich
Obserwuj wątek
    • Gość: Hela Re: KREDYT mieszkaniowy IP: *.polkomtel.com.pl 14.05.02, 15:51
      Hej!
      Polecam w WBK - przy rondzie Radosława( dawnym Babka ), szybko i profesjonalna
      obsługa .
      • Gość: kiri Re: KREDYT mieszkaniowy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.02, 10:32
        no wbk tak, absolutnie, bank jest dobry, ale z tym rondem babka to przesada
        troche, musiałem sie przeniesc do innego oddziału, po tym jak gostek z ktorym
        byłem umowiony na podpisanie umowy...poszedł na urlop i nie przekazał nikomu
        sprawy! Tym bardziej, ze wielokrotnie zaznaczałem, włącznie z zapisem we
        wniosku, ze mi zalezy na konkretnym terminie. Nie mowiąc juz o fakcie, jak sie
        dowiedziałem z centrali, ze dokumenty przesłał dopiero po 9 dniach od złozenia,
        chociaz obiecywał zrobic to nastepnego dnia...szkoda gadac z tym oddziałem, na
        szczescie mocno sie rozbudowuja i jest sporo nowych placówek.
    • Gość: Sasiad Re: KREDYT mieszkaniowy IP: 195.205.44.* 16.05.02, 10:38
      W ogole nie uwazam, zeby kredyt w chf byl korzystniejszy niz np. w euro.
      Oprocentowanie jest zmienne, skoki tej waluty sa rownie czeste i tak samo
      wysokie jak euro. Poza tym euro bedzie za pare lat takze nasza waluta. Banki
      teraz obnizaja oprocentowanie kredytow w pln i roznica nie jest tak duza jak
      np. pol roku temu.
      • _rafi Re: KREDYT mieszkaniowy 16.05.02, 12:43
        Gość portalu: Sasiad napisał(a):

> W ogole nie uwazam, zeby kredyt w chf byl korzystniejszy niz np. w euro.
        > Oprocentowanie jest zmienne, skoki tej waluty sa rownie czeste i tak samo
        > wysokie jak euro. Poza tym euro bedzie za pare lat takze nasza waluta. Banki
        > teraz obnizaja oprocentowanie kredytow w pln i roznica nie jest tak duza jak
        > np. pol roku temu.

Z drugą częscią twojej wypowiedzi się zgadzam, ale na początku chyba się pomyliłes. Wystarczy wejsć na
        www.nbp.pl/ i skopiować sobie kursy walut, porównać je i wyjdzie ci, że najmniej skacze własnie chf!
        Euro jest na mniej więcej równym poziomie od pół roku, a chf od kilku lat.
        • Gość: majkel Re: KREDYT mieszkaniowy IP: 217.153.114.* 22.05.02, 14:14
          Uważaj na różnice w kursie po jakim bank sprzedaj Ci CHF a po jakim później
          kupukjesz żeby im oddać w WBK jest około 4,5%, stąd bardziej się opłaca wziąć w
          GEbankmieszkaniowy na 8 % w EUR ale wymiana jest po średnim NBP w obie strony.
          Poza tym nie biąrą prowizji.
          Pozdrawiam
          • Gość: ch omik Re: KREDYT mieszkaniowy IP: *.chomiczowka.net.pl 23.05.02, 21:11
            Niestety w większości banków stosują kurs kupna i sprzedaży, kolejnym wyjątkiem
            jest PKOSA. Ale nawet: w WBK teraz kredyt w CHF to ok. 4,2%, a w EUR w GE 8%,
            czyli dwukrotnie wyższy. Różnica pomiędzy kursem kupna i sprzedaży nie jest
            kolosalna i wynosi ok. 5 gr, co nie goni różnicy w wysokości 4%.... Nie
            wspominamy o analizie kursu EUR i CHF na przestrzeni ostatniego roku czy kilku
            lat.
          • Gość: czaban Re: KREDYT mieszkaniowy IP: 195.136.3.* 27.05.02, 10:53
            czesc

> kupukjesz żeby im oddać w WBK jest około 4,5%, stąd bardziej się opłaca wziąć w

tak jak pisalem na innym watku, marza kursowa to ok. 3% w BZ a nie 4,5% i ta
            wielkosc nie ma sie ni jak do oprocentowania kredytu.

> GEbankmieszkaniowy na 8 % w EUR ale wymiana jest po średnim NBP w obie strony.

Robilem symulacje orientacyjna dla strat na roznicy kursowej NBP i BZ dla mojego
            kredytu i oprocentowanie kredytu podnosi sie o 0,22% w stosunku rocznym czy
            faktyczne wynosi 4,47% (zakaldajac ze na dzien dzisiajeszy jest 4,25%)

> Poza tym nie biąrą prowizji.

i to jest bardzo duzy PLUS
            pozdr.
            czaban

• Gość: noski Re: KREDYT mieszkaniowy IP: 195.94.193.* 27.05.02, 11:02
              absolutnie popieram - jak można wiązać różnicę wynikajaca z kursów kupno-
              sprzedaz z oprocentowaniem kredytu.
              tez robiłem takie symulacje -minimalny wpływ na rzeczywiste oprocentowanie
              kredytu.
              pozdrawiam.
              • Gość: Tomek Re: KREDYT mieszkaniowy IP: *.MAN.atcom.net.pl 27.05.02, 11:06
                Można by tę różnicę związać z oprocentowaniem gdyby kredyt był spłacony w ciągu
                jednego roku. W przypadku większej ilości lat należy potraktować to jak
                dodatkową prowizję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka