IP: 213.17.183.* 05.01.05, 15:21
Jestem zdruzgotany wysokością opłat eksploatacyjnych naliczanych przez Gawrę
np pobieranie opłatyza ochronę 90 zł którą stanowią robotnicy z budowy.
Niestety akty notarialne mają być dopiero w II kwartale czyli do tego momentu
nie może zawiązać się wspólnota. Czy są jakieś sposoby aby zmusić developera
do wcześniejszych aktów notarialnych
Obserwuj wątek
    • Gość: otos Re: Gawra IP: *.aster.pl 05.01.05, 17:14
      nie wiem z którego etapu jesteś ,ja od roku mieszkam w bud.h a aktu jeszcze
      nie podpisałem (oczywiście z winy spółdzielni),wiem że mieszkańcy bud.abcd
      mieszkają już 2 lata i aktów nie mają.
      • Gość: mieszkaniec Re: Gawra IP: 213.17.183.* 06.01.05, 07:46
        Jestem z Gawry III budynek C czy nadal administruje was developer
        • Gość: otos Re: Gawra IP: *.aster.pl 06.01.05, 10:17
          Niestety ale nadal,ponoć akty mamy podpisywać w 1 kwartale tego roku,lecz
          jest to bodajże czwarty termin wyznaczony przez gawrę.
          • Gość: mieszkaniec Re: Gawra IP: 213.17.183.* 06.01.05, 13:06
            Czy nie ma możliwości wymuszenia wcześniejszych aktów i od czego to zależy
            • Gość: otos Re: Gawra IP: *.aster.pl 06.01.05, 14:16
              walczymy z gawrą od prawie roku ,im jest na rękę przedłużać podpisanie aktów
              jak najdłużej ,ponieważ pobierają wysokie opłaty z tytułu administracji
              budynkami,wiedzą że od momentu podpisania aktów ,odrazu tworzy się wspólnota
              i automatycznie odcina ich od kasy.Niestety nie jest to takie proste o czym
              świadczy chociażby sytuacja mieszkańców bud.hermana 2abcd którzy próbują
              wyrwać akty od dwóch lat .
              • Gość: mieszkaniec Re: Gawra IP: 213.17.183.* 07.01.05, 07:46
                Teraz mieszkam na osiedlu gdie jest wspólnota osiedle ogrodzone ochrana i płacę
                za 64 m 287 zł czynszu razem z garażem a zaznaczam że w tym jest ogrzewanie.
                Przeraża mnie że inni lokatorzy takie stawki uważają za normalne ale chyba nie
                zdają sobie sprawy że tak naprawdę wysokość czynszu zależy od nas. Przez dwa
                lata byłam członkiem Zarządu i prowadziłam księgowość i nikt mi nie powie że
                ochrona ma kosztować 90 zł od lokalu.Szkoda że tylko niektórym zależy na
                obniżeniu kosztów a inni nawet nie starają się minitować o skrócenie terminu
                podpisania aktów
    • Gość: mieszkaniec Re: Gawra IP: 213.17.183.* 10.01.05, 07:52
      Czy znacie sposoby na wczesne podpisanie aktów notarialnych
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka