Dodaj do ulubionych

OSTRZEŻENIE!!!!!!!

IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 15.02.05, 10:16
Jezeli jest ktoś zainteresowany inwestycja na ul. Przy Agorze (nie chodzi o
inwestycję Marvipolu), która sie ogłąsza głównie w necie ale również i
gazetach to chiałabym ostrzec, ze to WAŁEK!!! inwestycje buduje (szumnie
powiedziane) firma usługowo-handlowo-mieszkaniowa "Agora" a mieszkania
sprzedawane są przez Biura Nieruchomości "Art-Dom" i "JFK". Oferta moze sie
wydawać interesująca i ceny calkiem niezle ale niestety to wszystko kit. Pani
w Agencji opowiada niestworzone rzeczy na czele z tym, ze jest juz pierwsze
pietro (widziala je m-c temu). Ja bylam tam dwa dni temu i widzialam wielki
dół oraz zardzewiałe druty. jednak nie to jest najgorsze a fakt, że
mieszkania sa sprzedawane mimo, ze grunt jak i konta firmy zajął komornik
(wiarygodne źródło) i raczej nic tam nie powstanie a juz na pewno nie to co
jest w chwili obecnej sprzedawane. Ponad to interesujący jest też fakt, ze
siedziba tejże firmy zajerestrowana jest właśnie w tym dole(podejrzewam, ze
biura maja gleboko ukryte pod ziemia).
Jezeli ktoś trafil na te ogłoszenia i co gorsza zdecydowal sie na zakup to
niech lepiej wszystko dokladnie sprawdzi. To juz jest granda, zeby swiadomie
ludzi pakować w takie gó...o. W/w biura zatem również pozostawiaja wiele do
zyczenia.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: agulha Re: OSTRZEŻENIE!!!!!!! IP: *.aster.pl 16.02.05, 19:14
      Jeżeli chodzi Ci o plac budowy między halą "Agora", ulicą Wrzeciono, cukiernią
      Elsnera a przychodniami lekarskimi, to widzę go z okien. Mam nieszczęście
      mieszkać obok. Jak to g** zbudują, to mi pewnie okna zasłonią, a parkingu już
      teraz nam kawał zabrali. Rzeczywiście widać głównie dół. Co jakiś czas jakby
      wznawiali tam pracę, ale niemrawo. Na początku budowy stał żuraw, ale już od
      dawna go nie ma. Podobno inwestor nie płacił firmie budowlanej. Część dołu jest
      rzeczywiście zadaszona, ale równo z gruntem. Może to stropy piwnic? Pierwszego
      piętra to tu jako żywo nie ma.
      • Gość: ALINA Re: OSTRZEŻENIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 12:59
        koleżanko to nie piwnice tylko garaż podziemny ,a żuraw jak stał tak astoi te
        g... jak to nazywasz będzie miało bardziej estetyczny wygląd niż te g .. w
        którym mieszkasz chodzi mi o budynek oczywiście ,jeśli chodzi o roboty
        budowlane to niewiem czy chciałoby ci się zasówać w taki mróz każda prawie
        budowa przy takich mrozach aż tak intensywnie nie pracuje .POZDRAWIAM !!!!!!
        • zszywaczem Re: OSTRZEŻENIE!!!!!!! 04.03.05, 13:43
          i tu akurat nie masz racji, jest wiele prac budowlanych, które można wykonywać
          i przy dużych mrozach (i się wykonuje-wystarczy się przejechac na place budów
          np. na Bemowie)
          to co opisujesz, na pewno nie wygląda na normalny plac normalnie prowadzonej
          budowy - na miejscu ewnentualnych zainteresowanych, po 5-minutowej wizycie na
          placu "budowy" dałbym sobie spokój z tą inwestycją...
          • Gość: ALINA Re: OSTRZEŻENIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 09:54
            być może poczęści masz racje ale tu się wszysko roztrzygnie kiedy ten budynek
            zostanie oddany a to się ma stać pod kiniec roku wtedy będziemy prowadzić
            dyskusje teraz ten temat jest dla mnie taki prostacki ,WSZYSCY WSZYSKO WIEDZĄ
            KAŻDE SZCZEGÓŁY, ROZWINĄŁ SIĘ TEMAT NIEDOOPANOWANIA ,KAŻDY MA SWOJE ZDANIE NA
            TEN TEMAT I KAŻDY INNE ZRESZTĄ! MAM TYLKO NADZIEJE ŻE TEN BUDYNEK TAM STANIE I
            TO W TERMINIE ! CZEGO SOBIE I WSZYSKIM KTÓRZY TAM WŁAŚNIE KUPILI MIESZKANIA
            ŻYCZĘ (JEST ZNACZNA CZĘŚĆ LUDZI KTÓRA JE KUPIŁA )POZDRAWIAM !!!!
        • Gość: agulha Re: OSTRZEŻENIE!!!!!!! IP: *.aster.pl 18.03.05, 01:17
          Fakt faktem, jakiś żuraw się tam pojawił. A co do mojego zasuwania w mróz - na
          szczęście uczyłam się w szkole, długo i skutecznie (na przykład ortografii...ale
          nie tylko) i teraz nie muszę pracować w mróz na tzw. świeżym powietrzu.
          Pozdrawiam też, bo czemu nie?
    • Gość: jjjjjjjjjjjjjjjjj Re: OSTRZEŻENIE!!!!!!! IP: *.inteligo.com.pl 18.02.05, 15:38
      jestem osobiscie zainteresowany tą inwestycją, kontaktowałem sie w tej sprawie
      z konsultantem z biura obsługi klienta przy ul. Przy Agorze 26 ( tutaj jest
      biuro, a nie przy numerze 15- gdzie trwa budowa)Osoba z która rozmawiałem nic
      nie wie, bądź tez nie chce powiedziec o zajęciu komorniczym rachunku developera
      i gruntu.... jestem zainteresowany żródłem posiadanych przez Ciebie
      informacji...pozdrawiam
      • Gość: nila Re: OSTRZEŻENIE!!!!!!! IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 21.02.05, 09:54
        Trwa budowa to bardzo szumnie powiedziane, przejedz sie na ta budowe i zobacz
        jak posuwaja sie prace. Nie twierdze ze fizycznie biuro moze znajdowac sie
        gdzie indziej ale ze jest zarejestrowane w tym dole. Poza tym oczywiscie nie
        ujawnie żródłą z przyczyn akurat w tym przypadku etycznych, nie mniej jednak
        zycze powodzenia ja sie wycofalam mimo, ze bardzo mi zalezalo na tej
        lokalizacji. Niestety nie mam kasy na zmarnowanie i ladowanie sie w walki.
        jesli tobie sie uda to gratuluje, dla mnie zaa duze ryzyko.
        ode mnie rada: badz ostrozny
        pozdrawiam
    • Gość: papiernik Re: OSTRZEŻENIE!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 17:11
      jeżeli jest pani osobą odważną i w pełni rozmu to proszę o ujawnienie swojego
      nazwiska .POZDRAWIAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • nila1 Re: OSTRZEŻENIE!!!!!!! 23.02.05, 10:11
        jezeli nie jest prawda to co napisalam to moze zostalam zle poinformowana zatem
        zwracam honor w/w firmom i zycze udanych interesow. pozdrawiam
      • Gość: law Re: OSTRZEŻENIE!!!!!!! IP: *.trybunal.gov.pl / *.trybunal.gov.pl 23.02.05, 11:12
        A kto prosi? Proszę o podanie imienia i nazwiska.
        • Gość: sędzia DREDD forum same pomyje i nieprawdziwe pomówienia! IP: 80.51.198.* 04.03.05, 13:12
          Witam,

Osoba o nicku NIL jest niepoważna!!! Czy Wy ludzie nie wiecie ,że przez TAKIE
          głupie plotki robicie innym ludziom świństwa! Wy parszywe Polaczki zazdrościcie
          komuś innemu sukcesu i poprostu macie taką mentalność - robicie z igły -
          widły! rozdmuchujecie półprawdy , bądź nie prawdziwe informacje ! najpierw się
          dokładnie dowiedzcie a później formułujcie takie tezy wy prymitywne buraki -
          odnosi się to przede wszystkim do osoby o nicku NIL !
          Ujawnij się podaj imię i nazwisko a Sąd zweryfikuje Twoje pomówienia a Ty
          powinnaś ponieść odpowiedzialność za pomówienia jeżeli jesteś uczciwa !

SĘDZIA DREDD
          • Gość: ja Re: forum same pomyje i nieprawdziwe pomówienia! IP: *.devs.futuro.pl 04.03.05, 16:46
            moze ty najpierw podaj swe dane skoro od innych tego oczekujesz . a ty kim
            jestes skoro tym Polaczkom chcesz chaty wciskac.
            • Gość: Sędzia DREDD Re: forum same pomyje i nieprawdziwe pomówienia! IP: 80.51.198.* 04.03.05, 18:04
              HEHEHEHE nazywam się JAkub Maruszyński jak Cię to interesuje i nie mam nic do
              ukrycia , tym bardziej ,że nie jestem żadnym developerem tylko po prostu
              obserwuję tę żenującą dyskusję i przez przypadek mieszkam Przy Agorze i widzę
              tę budowę codziennie.
              NIECH SIĘ UJAWNI TA TCHÓRZLIWA OSÓBKA , która jest odważna TYLKO anonimowo na
              czacie! UJAWNIJ SIĘ TCHÓRZU!!!
              Pozdrawiam
              • mp23 Re: forum same pomyje i nieprawdziwe pomówienia! 04.03.05, 18:36
                tak się składa, że byłam zarówno na miejscu budowy i w szumnie nazwanym
                biurze obsługi klienta. Nie będę się wypowiadać na temat pomieszczenia, w
                którym znajduje się biuro, jedno jest pewno, po 10 minutach pobytu tam mój
                płaszcz śmirdział papierosami, panowie tylko palili. Pan zajmujacy się
                sprzedażą pokazał mi ich KRS. Byłam akurat u nich w grudniu, KRS był z marca!
                Otrzymałam informację, że firma ma rachunkek powierniczy, tylko w umowie nie
                było żadnej wzmianki o wpłacie pieniędzy na rachunek powierniczy. Inwestycja
                miała na grudzień 1 rok opóźnienia, podobno był zmieniony generalny
                wykonawca. Hipoteka tez była obciążona z tego co pamiętam. Poza tym podczas
                rozmowy tel. powiedziano mi, że budowa jest na poziomie pierwszego pietra, co
                mnie trochę podczas wizyty na budowie zdziwiło, bo pierwszego piętra jeszcze
                zupełnie nie było widać. Nie było tez mow w umowie o żadnych licznikach,
                podzielnikach ciepła, co też wydawało mi się dziwne. Na parterze i pierwszm
                pietrze miały byc usługi. Nie zdecydowałam się na tę inwestycję, bo była dla
                mnie zbyt niepewna.
              • Gość: ja Re: forum same pomyje i nieprawdziwe pomówienia! IP: *.devs.futuro.pl 04.03.05, 21:42
                Tomasz Jabłoński "parszywy Polaczku"
                • Gość: on Re: forum same pomyje i nieprawdziwe pomówienia! IP: *.elpos.net / *.elpos.net 04.03.05, 23:24
                  John Travolta
                  • Gość: Gonzalez Re: forum same pomyje i nieprawdziwe pomówienia! IP: *.aster.pl 04.03.05, 23:34
                    To co wyprawiacie w tym wątku podchodzi pod HIszpańską Inkwizycje. ;-)))
                    • Gość: SĘDZIA DREDD Re: forum same pomyje i nieprawdziwe pomówienia! IP: 80.51.198.* 05.03.05, 10:46
                      Dostaję konwulsji jak słucham takich jak ten wymiot Pan nazywający
                      siebie "Tomasz Jabłoński"... tak zazdrośni i zawistni mogą być tylko Polaczki..
                      NIestety Polacy z natury są zawistni Panie "Tomaszu" jak Ci się ine podobają
                      developerzy to jak Cię stać to sam zacznij budować , a nie krytykuj innych ...
                      Jak się nie podoba to przecież nikt Cię nie zmusza żeby kupować u developerów.
                      Zajmij się swoimi sprawami !

Sędzia DREDD
                      • Gość: ja Re: forum same pomyje i nieprawdziwe pomówienia! IP: *.devs.futuro.pl 05.03.05, 14:48
                        skoro nie wierzysz ze nazywam sie Tomasz to twoj problem jakubie.to znaczy ze
                        tez nie moge wierzyc ze masz na imie jak podales dla scisłosci nie jestem osoba
                        o ncku nila. a skad ty mozesz wiedziec ze ta firma nie robi ludzi w bambo?
                        przez to ze tam mieszkasz?.bez przesady. a co to znaczy wymiot, pieniaczu
                      • Gość: Do ZGREDDA Re: forum same pomyje i nieprawdziwe pomówienia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 15:34
                        Gość portalu: SĘDZIA DREDD napisał(a):

> Dostaję konwulsji jak słucham takich jak ten wymiot Pan nazywający
                        > siebie "Tomasz Jabłoński"... tak zazdrośni i zawistni mogą być tylko
                        Polaczki..
                        > NIestety Polacy z natury są zawistni Panie "Tomaszu" jak Ci się ine podobają
                        > developerzy to jak Cię stać to sam zacznij budować , a nie krytykuj innych ...
                        > Jak się nie podoba to przecież nikt Cię nie zmusza żeby kupować u developerów.
                        > Zajmij się swoimi sprawami !
                        > Sędzia DREDD

Cos sie Polaczku za bardzo emocjonujesz, jak na zwyklego sasiada tej
                        inwestycji!! Deweloperzy biora gruba kase i grubo zarabiaja na kupujacych.
                        Mieszkanie nie kosztuje 300 zl tylko 300 000 zl i nic dziwnego, ze ludzie sie
                        ostrzegaja. Dewelopera-oszusta nie obchodzi przeciez, ze ktos bierze kredyt i
                        bedzie go splacal calymi latami, to nie jego problem. Dla kogos to po
                        prostu "zlamane zycie". Dlatego takie wpisy sa jak najbardziej pozadane a
                        ciebie niech szlag trafia, ze nie znajdziesz kolejnego frajera na gowniana
                        inwestycje.

• Gość: SĘDZIA DREDD Re: forum same pomyje i nieprawdziwe pomówienia! IP: 80.51.198.* 06.03.05, 12:19
                          Niech biorą , niech zarabiają jak Ci się nie podoba to sam sobie wybuduj jak
                          Cię stać. Akurat ja jestem z zupełnie innej branży , ale też prowadzę
                          działalność gospodarczą i niestety muszę stwierdzić ,że ciągle po 15 latach
                          tkwi w Polaczkach duch komunizmu ( komuny) czyli POSTAWA ROSZCZENIOWA ,
                          ZAZDROŚĆ . Reprezentujesz dewizę : jak ja nie mam sam to dlaczego on ma mieć
                          więcej ( w sensie dlaczego ma być bogatszy ode mnie albo dlaczego ma się wogóle
                          wzbogacać ) JEstem za tym żeby ludzie zarabiali . Żyjemy w wolnej Polsce jeżeli
                          się nie podoba TO NIE KUPUJ !!
                          Wiesz ilu jest klientów , którzy NIE PŁACĄ lub ociągają sięz płatnościami? Ja
                          Ci powiem WIĘCEJ NIŻ NIE UCZCIWYCH FIRM !!!

NAJGORSZA PRZYWARA POLACZKÓW - P O S T A W A R O S Z C Z E N I O W A ;
                          ZAZDROŚĆ ; PIENIACTWO

Jeszcze raz powtarzam : JEŻELI SIĘ NIE PODOBA NIE KUPUJ !!! KAŻDY MA PRAWO
                          SPRZEDAWAĆ CO MU SIĘ ŻEWNIE PODOBA - oczywiście zgodnie z prawem !!!
                          I mój apel do tych szukających sensacji : LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ zanim
                          zaczniecie rzucać oskarżeniami DOKŁADNIE SPRAWDŹCIE a nie powtarzajcie głupie ,
                          prymitywne PLOTY niczym plotkary z bazaru!

SĘDZIA DREDD !!!
                          • Gość: Nowy Re: forum same pomyje i nieprawdziwe pomówienia! IP: *.aster.pl 06.03.05, 12:40
                            >Żyjemy w wolnej Polsce jeżeli
                            >
                            > się nie podoba TO NIE KUPUJ !!

No właśnie żyjemy w wolnej Polsce, jak się komuś nie podoba to nie kupuje i
                            wyraża swoją opinię.
                            Mieszkanie nie kosztuje 100PLN i chyba jesteś naiwny myśląc, że oszczerstwa na
                            forum mogą zaszkodzić uczciwemu deweloperowi. Każdy inteligentny człowiek
                            zweryfikuje informacje, które się tu pojawiły. A postawa roszczeniowa nie jest
                            duchem komunizmu lecz duchem demokracji. Jakie mogłeś mieć roszczenia w
                            komuniźmie? Teraz jesteś klientem i wymagasz - reprezentujesz postawę roszczeniową.
                            • Gość: realista Re: forum same pomyje i nieprawdziwe pomówienia! IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 14.03.05, 17:49
                              Byłem bardzo zainteresowany tą inwestycją w styczniu br. Nawet zarezerwowałem
                              tam sobie mieszkanko. Na szczęście - wycofałem się w porę i teraz jestem już
                              właścicielem własnego "M" kupionego od innego dewelopera :)

A dlaczego się wycofałem, mimo że widziałem, że - przynajmniej w styczniu 2005 -
                              prace szły w przyzwoitym tempie?

Ponieważ:
                              - umowa, którą mi zaproponowano, jest skrajnie niekorzystna; jest wręcz
                              skonstruowana pod ewentualny przekręt; wszelkie próby negocjacji zakończyły się
                              jednak niestety niepowodzeniem, bo pan prezes Michałowski nie był skłonny do
                              żadnych ustępstw, a jeszcze mnie zwymyślał,
                              - firma sprawia wrażenie więcej niż nieprofesjonalnej; w umowie poza wszystkim
                              innym były ordynarne błędy ortograficzne i mnóstwo literówek. Nawet tego nie
                              chciano jednak skorygować, ponieważ "umowę piał prawnik" (!),
                              - Pan prezez Michałowski i jego syn, który też tam pracuje, zwodzili mnie
                              bezczelnie opowieściami o tym, że wszelkie gwarancje dla mnie jako strony,
                              których się domagam, a których nie ma niestety w umowie, wynikają jakoby z
                              samego Kodeksu Cywilnego. Nawet przy mnie pan prezes dzwonił do jakiegoś
                              "mecenasa", a ten podał mu konkretne artykuły z KC. Po konsultacji z moim
                              prawnikiem okazało się jednak, że to totalna lipa i te - bardzo ogólne zapisy -
                              nic nie wnoszą do sprawy, słowem - to była klasyczna ściema dla naiwnych,
                              - jest bardzo wątpliwe, by - nawet przy dobrych chęciach - inwestycja ta mogła
                              zostać rzeczywiście zakończona do X 2005, jak deklaruje obecnie deweloper.

Tak więc zrezygnowałem z usług CH "Agora", mimo że inwestycja ta bardzo mnie
                              kusiła (nie tylko ceną). No cóż - stwierdziłem jednak, że gra nie warta
                              świeczki. Nie twierdzę wcale, że budynek ten nigdy nie powstanie - wręcz
                              przeciwnie, życzę tego firmie i jej klientom z całego serca. Ale nawet jeśli pan
                              Michałowski na realny zamiar ją ukończyć, to może mu się to niestety z przyczyn
                              obiektywnych nie udać (brak środków) - nowych nikt mu już nie pożyczy, bo na
                              nieruchomości jest poważna hipoteka. Poz tym to skończony cham i prostak, a na
                              dodatek krętacz. To z kolei niestety nic nadzwyczajnego w tej branży... :(

Każdy decyzję musi podjąć sam. Ja się wycofałem i nie żałuję :) Gdybym jednak
                              zaiwestował w "AGORĘ", czekałby mnie pewnie - W NAJLEPSZYM RAZIE - co najmniej
                              rok intensywnych stresów :(

Pozdrawiam wszystkich!
                              • Gość: Darecki Re: forum same pomyje i nieprawdziwe pomówienia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 08:04
                                Gość portalu: realista napisał(a):

"Michałowski (...) to skończony cham i prostak..."

Cos jak tutaj ten sedzia dredd, ktory przysiega, ze to nie jego budowa ale w
                                chamski sposob pisze o wszystkich, ktorzy ja krytykuja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka