Dodaj do ulubionych

Budimex Nieruchomosci - Sulejkowska

IP: *.medicomp.com.pl 06.06.02, 12:50
Zostalo im w Warszawie na Sulejkowskiej troche mieszkan 59m2
Czy ktos z was moze tam kupil mieszkanie i moze sie podzielic uwagami na temat
tej budowy jak rowniez umow i samej firmy ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosia Re: Budimex Nieruchomosci - Sulejkowska IP: 212.134.55.* 06.06.02, 17:16
      tak. ja właśnie w tym miesiącu odbieram. nic specjalnego narazie nie mogę
      zarzucić ale nie doszło jeszcze do ostatecznych rozliczeń gdzie obawiam się że
      nastąpią "nieprzyjemne" rozbieżnosci interpretacji warunków umowy.
      • Gość: amiko Re: Budimex Nieruchomosci - Sulejkowska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.02, 21:09
        Mozesz napisac cos wiecej czego sie spodziewasz ?
        I ew. juz po odebraniu jak to wygladalo 8-)
        • Gość: Gosia Re: Budimex Nieruchomosci - Sulejkowska IP: 212.134.55.* 07.06.02, 16:00
          Trudno powiedzieć czym mogą zaskoczyć bo chyba na tym polega zaskoczenie że ...
          no ale tak serio to narazie i tak jest nienajgorzej bo 13 dni przed terminem
          wpisanym w umowie tj. 17 czerwca idę na odbiór więc chętnie podzielę się wtedy
          infomrajcami. Z tego co narazie widziałam to:
          podłoga równa, ściany prawie też, nie ma tylko drzwi wewnętrznych ale podobno
          będą zwracać za nie przy rozliczeniu. Nie pozostaje nic innego jak być dobrej
          myśli.

Podrawiam
          • andrzej.em Re: Budimex Nieruchomosci - Sulejkowska 18.06.02, 23:15
            Cześć!

I jak tam odbiór? (pytam, bo mnie też to czeka).
            A tak na marginesie to może wiesz jak wygląda sprawa
            sprzedaży mieszkań na Sulejkowskiej (tzn. ile jeszcze
            nie sprzedali).

pozdrawiam,
            Andrzej
            • Gość: Gosia Re: Budimex Nieruchomosci - Sulejkowska IP: 212.134.55.* 20.06.02, 17:13
              no niestety jest i niespodzianka. Nie ma odbiorów ponieważ nie ma liczników
              energii elektrycznej. Bardzo dziwne że nikt o tym wcześniej nie pomyślał. I
              teraz czekam na kolejne "niespodzianki". Zgodnie z umową to jeszcze mają
              miesiąc od wybudowania budynku tj. od 30 czerwca na zaproszenie na odbiór.
              Zresztą jak się nie wproszę to napewno nie zadzwonią przed 30 lipca to już
              przetrenowałam. Co zresztą ciekawe to dział sprzedaży pracuje do 19:00, ale jak
              już później się coś dowiedzieć, to tylko do 16:00 i firma idzie do domu. Nie ma
              to jak dbanie o pozyskanego Klienta.
              • Gość: Michał Re: Budimex Nieruchomosci - Sulejkowska IP: 213.76.146.* 08.08.02, 16:03
                Witam Pani Gosiu

Czy już coś wiadomo o odbiorze ? Sam mam zamiar u nich kupić i chciałbym czegoś
                się dowiedzieć. Dla mnie to firma legenda, ale w obecnych czasach to ......

Pozdrawiam
    • Gość: Domator Budimex Sulejkowska - opinia mieszkańca IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.02, 16:48
      Witam obecnych i przyszłych sąsiadów.
      Mieszkam od kilku miesięcy we wschodniej części inwestycji i mogę podzielić się
      klikoma uwagami.
      1. Najważniejsze rzeczy były OK, to znaczy mieszkanie odebrałem w terminie,
      zapłaciłem tyle, ile miałem zaplacić mam akt notarialny, wszystko gra z
      hipoteką, no i mieszkam.
      2. Jakość wykonania.
      Ogólnie nie najgorzej, ściany w miarę proste, najważniejsze instalacje narazie
      działają OK., gorzej z wentylacją, domofonem i RTV. Okna i drzwi zewnętrzne po
      wyregulowaniu od biedy ujdą, natomiast drzwi wewnętrzne zdążyły się już
      wypaczyć. Usterki były drobne, i całe szczeście, bo na usunięcie nawet
      drobiazgu czeka się miesiącami.
      Mieszkanie jest świetnie izolowane termicznie, natomiast akustyka niestety
      niewiele lepsza niż w wielkiej płycie.
      3. Okolica na razie całkiem nieźle, na razie, bo mam nadzieję, że wszyscy
      wiecie, że w miejscu skwerku od Grochowskiej, klikadziesiąt metrów od naszych
      okien, prawdopodobnie powstanie centrum handlowe z hipermarketem. Na razie
      udaje nam się blokować tę inwestycję,ale ostatecznych decyzji nie ma.
      4. Rozliczenie transakcji kupna.
      Takiego bałaganu w księgowości jeszcze nie widziałem. Przy rozliczeniu prostej
      transakcji zrobili tyle błędów, że w głowie się nie mieści. Np. naliczyli mi
      VAT, którego sami nie odprowadzili, a potem VAT od tego pierwszego VAT-u! Co
      innego było w akcie notarialnym, co innego w rozliczeniu, co innego w
      fakturach! Na szczęście różnice były tylko o kilkaset zł i w końcu, po dwóch
      wizytach w biurze i pięciu telefonach, po pół roku zwrócili mi nadpłatę. Moja
      przygoda nie jest wcale wyjątkiem.
      5. Zarządzanie.
      Tu dopiero jest wesoło. W Budimeksie panuje taki bałagan, że wszystko jest
      możliwe. Na porządku dziennym jest czeski film. Komunikacja między działami
      praktycznie nie istnieje. Pracownicy są nawet pełni dobrych chęci, ale
      załatwienie sprawy średnio skomplikowanej sprawy przekracza ich możliwości.
      Nikt nad niczym nie panuje. Żeby cokolwiek załatwić, trzeba molestować różnych
      pracowników całymi tygodniami.Parę przykładów: od marca nie udało im się
      zorganizować naprawy windy; od dwóch miesięcy czekam na naprawę drobnej
      usterki; przez ostatnie 5 miesięcy instalacja RTV działała może łącznie może 3
      tygodnie; instalacja domofonowa jest tak sprytnie zbudowana, że gdy ktoś dzwoni
      do jednego mieszkania, to dzwonek słychać również w kliku sąsiednich i nikt z
      biedaków z Budimeksu nie wie, co z tym zrobić; itd, itp.
      W dodatku niektórzy pracownicy Budimeksu są aroganccy, bezczelnie kłamią lub
      rzucają teksty typu "linia na chodniku to też rodzaj ogrodzenia".
      Podsumowując, Budimeks buduje może w miarę solidnie i nie sprzedaje dziur w
      ziemi, strasznych bubli czy obciążonych hipotek, ale zarządznanie
      nieruchomością i obsługa posprzedażowa są fatalne (choć pewnie są i gorsze
      firmy pod tym względem).
      Gdybym miał kupować dzisiaj, bez ulgi mieszkaniowej na pewno bym podziękował
      tej firmie i poszukał na rynku wtórnym.
      Pozdrawiam.
      Domator.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka