Gość: amiko IP: *.medicomp.com.pl 06.06.02, 12:50 Zostalo im w Warszawie na Sulejkowskiej troche mieszkan 59m2 Czy ktos z was moze tam kupil mieszkanie i moze sie podzielic uwagami na temat tej budowy jak rowniez umow i samej firmy ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gosia Re: Budimex Nieruchomosci - Sulejkowska IP: 212.134.55.* 06.06.02, 17:16 tak. ja właśnie w tym miesiącu odbieram. nic specjalnego narazie nie mogę zarzucić ale nie doszło jeszcze do ostatecznych rozliczeń gdzie obawiam się że nastąpią "nieprzyjemne" rozbieżnosci interpretacji warunków umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amiko Re: Budimex Nieruchomosci - Sulejkowska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.02, 21:09 Mozesz napisac cos wiecej czego sie spodziewasz ? I ew. juz po odebraniu jak to wygladalo 8-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Budimex Nieruchomosci - Sulejkowska IP: 212.134.55.* 07.06.02, 16:00 Trudno powiedzieć czym mogą zaskoczyć bo chyba na tym polega zaskoczenie że ... no ale tak serio to narazie i tak jest nienajgorzej bo 13 dni przed terminem wpisanym w umowie tj. 17 czerwca idę na odbiór więc chętnie podzielę się wtedy infomrajcami. Z tego co narazie widziałam to: podłoga równa, ściany prawie też, nie ma tylko drzwi wewnętrznych ale podobno będą zwracać za nie przy rozliczeniu. Nie pozostaje nic innego jak być dobrej myśli. Podrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.em Re: Budimex Nieruchomosci - Sulejkowska 18.06.02, 23:15 Cześć! I jak tam odbiór? (pytam, bo mnie też to czeka). A tak na marginesie to może wiesz jak wygląda sprawa sprzedaży mieszkań na Sulejkowskiej (tzn. ile jeszcze nie sprzedali). pozdrawiam, Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Budimex Nieruchomosci - Sulejkowska IP: 212.134.55.* 20.06.02, 17:13 no niestety jest i niespodzianka. Nie ma odbiorów ponieważ nie ma liczników energii elektrycznej. Bardzo dziwne że nikt o tym wcześniej nie pomyślał. I teraz czekam na kolejne "niespodzianki". Zgodnie z umową to jeszcze mają miesiąc od wybudowania budynku tj. od 30 czerwca na zaproszenie na odbiór. Zresztą jak się nie wproszę to napewno nie zadzwonią przed 30 lipca to już przetrenowałam. Co zresztą ciekawe to dział sprzedaży pracuje do 19:00, ale jak już później się coś dowiedzieć, to tylko do 16:00 i firma idzie do domu. Nie ma to jak dbanie o pozyskanego Klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Budimex Nieruchomosci - Sulejkowska IP: 213.76.146.* 08.08.02, 16:03 Witam Pani Gosiu Czy już coś wiadomo o odbiorze ? Sam mam zamiar u nich kupić i chciałbym czegoś się dowiedzieć. Dla mnie to firma legenda, ale w obecnych czasach to ...... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domator Budimex Sulejkowska - opinia mieszkańca IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.02, 16:48 Witam obecnych i przyszłych sąsiadów. Mieszkam od kilku miesięcy we wschodniej części inwestycji i mogę podzielić się klikoma uwagami. 1. Najważniejsze rzeczy były OK, to znaczy mieszkanie odebrałem w terminie, zapłaciłem tyle, ile miałem zaplacić mam akt notarialny, wszystko gra z hipoteką, no i mieszkam. 2. Jakość wykonania. Ogólnie nie najgorzej, ściany w miarę proste, najważniejsze instalacje narazie działają OK., gorzej z wentylacją, domofonem i RTV. Okna i drzwi zewnętrzne po wyregulowaniu od biedy ujdą, natomiast drzwi wewnętrzne zdążyły się już wypaczyć. Usterki były drobne, i całe szczeście, bo na usunięcie nawet drobiazgu czeka się miesiącami. Mieszkanie jest świetnie izolowane termicznie, natomiast akustyka niestety niewiele lepsza niż w wielkiej płycie. 3. Okolica na razie całkiem nieźle, na razie, bo mam nadzieję, że wszyscy wiecie, że w miejscu skwerku od Grochowskiej, klikadziesiąt metrów od naszych okien, prawdopodobnie powstanie centrum handlowe z hipermarketem. Na razie udaje nam się blokować tę inwestycję,ale ostatecznych decyzji nie ma. 4. Rozliczenie transakcji kupna. Takiego bałaganu w księgowości jeszcze nie widziałem. Przy rozliczeniu prostej transakcji zrobili tyle błędów, że w głowie się nie mieści. Np. naliczyli mi VAT, którego sami nie odprowadzili, a potem VAT od tego pierwszego VAT-u! Co innego było w akcie notarialnym, co innego w rozliczeniu, co innego w fakturach! Na szczęście różnice były tylko o kilkaset zł i w końcu, po dwóch wizytach w biurze i pięciu telefonach, po pół roku zwrócili mi nadpłatę. Moja przygoda nie jest wcale wyjątkiem. 5. Zarządzanie. Tu dopiero jest wesoło. W Budimeksie panuje taki bałagan, że wszystko jest możliwe. Na porządku dziennym jest czeski film. Komunikacja między działami praktycznie nie istnieje. Pracownicy są nawet pełni dobrych chęci, ale załatwienie sprawy średnio skomplikowanej sprawy przekracza ich możliwości. Nikt nad niczym nie panuje. Żeby cokolwiek załatwić, trzeba molestować różnych pracowników całymi tygodniami.Parę przykładów: od marca nie udało im się zorganizować naprawy windy; od dwóch miesięcy czekam na naprawę drobnej usterki; przez ostatnie 5 miesięcy instalacja RTV działała może łącznie może 3 tygodnie; instalacja domofonowa jest tak sprytnie zbudowana, że gdy ktoś dzwoni do jednego mieszkania, to dzwonek słychać również w kliku sąsiednich i nikt z biedaków z Budimeksu nie wie, co z tym zrobić; itd, itp. W dodatku niektórzy pracownicy Budimeksu są aroganccy, bezczelnie kłamią lub rzucają teksty typu "linia na chodniku to też rodzaj ogrodzenia". Podsumowując, Budimeks buduje może w miarę solidnie i nie sprzedaje dziur w ziemi, strasznych bubli czy obciążonych hipotek, ale zarządznanie nieruchomością i obsługa posprzedażowa są fatalne (choć pewnie są i gorsze firmy pod tym względem). Gdybym miał kupować dzisiaj, bez ulgi mieszkaniowej na pewno bym podziękował tej firmie i poszukał na rynku wtórnym. Pozdrawiam. Domator. Odpowiedz Link Zgłoś