bpaja 14.03.05, 16:02 czy ktos slyszal cos o tej firmie, miala jakies inwestycje w w-wie na anielewicza, zalezy mi na kontakcie z ludzmi ktorzy tam mieszkaja. czy ktos interesowal sie ich nowa inwestycja 'nad jeziorem" na bemowie???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Midel Re: Dor Group IP: 195.85.249.* 19.04.05, 11:56 ja interesuje sie ich inwestycja na Bemowie - mam juz nawet upatrzone mieszkanie. Teraz jestem na etapie rozwazania podjecia decyzji - jesli ktos bedzie mial jakies informacje, ktore pomoga opowiedziec sie za lub przeciw bardzo chetnie. Ja narazie skladniam sie za. Odpowiedz Link Zgłoś
mp23 Re: Dor Group 19.04.05, 12:47 z tego co słyszałam ten budynek na Szucha, ich siedziba, wygląda całkiem nieźle. Mnie tylko dziwi to, że już teraz podpisują umowy rezerwacyjne, nie mając pozwolenia. Spotykam się z czymś takim po raz pierwszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Dor Group IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 19.04.05, 13:10 kują żelazo póki gorące, zanim zaczną budować s-8 niedaleko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vasco Re: Dor Group IP: *.spsa.com.pl 02.09.05, 15:16 Masz jakies konkretne dane co do odleglosci od trasy? Odpowiedz Link Zgłoś
park_anielin Re: Dor Group 02.09.05, 15:37 A propos pozwolenia. Gmina strasznie zwleka z decyzją ze względu na wybory i ruchy personalne. Rozmawialem z czlowiekiem z biura sprzedazy i dowiedzialem sie ze to czysto "ludzka" przypadlosc... mam na mysli pozwolenie na budowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Dor Group IP: *.crowley.pl 20.09.05, 11:31 Ja również zarezerwowałam tam mieszkanie ale kiedy przyszło do podpisywania umowy rezerwascyjnej to Panie w dziale sprzedaży prosiły aby sie wstrzymać do momentu otrzymania pozwolenia na budowe, mimo wszystko zarezerwowano mi mieszkanie, które sobie wybrałam :) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
park_anielin Re: Dor Group 02.09.05, 15:36 Witam! Zakupilem u nich mieszkanie w Pruszkowie - Park Anielin. Tu jest wątek na temat tej inwestycji: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=25585119&a=25585119 Tam też parę informacji na temat samego dewelopera. Obecnie mój bank (tam gdzie biorę kredyt na ten cel)kończy weryfikację tej firmy i wszystko jest jak najbardziej OK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja Re: Dor Group IP: *.toyota.waw.pl 07.09.05, 08:23 witam, też zakupiłam mieszkanie Nad jeziorem, czy DOR GROUP to pewne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja Re: Dor Group IP: *.toyota.waw.pl 07.09.05, 08:34 wpłaciłam zaliczke- podpisując umowę.Fakt może to dziwne, kiedy zapytałam sprzedawcę czemu tak jest, powiedziała, że kwestia zezwolenia to formalność, zazwyczaj rozciąga się to w czasie..A zaliczka to zapewnienie dla nas. Jak coś nie pójdzie z ich str. zwracają pieniądze. Czy któś wie, czy ziemia na której ma powstać inwestycja jest przez DOR kupiona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Dor Group IP: 217.153.153.* 07.09.05, 11:21 Witam, my również zarezerwowaliśmy tam mieszkanie. Niestety nie wiem czyja jest ziemia. Mnie np. zastanawia fakt, że w umowie nie ma żadnego powiązania pomiędzy kolejnymi wpłatami a postępami w budowie - wydaje mi się, że żaden bank nie da kredytu jeżeli nie będzie takich zapisów. Chyba będzie sporo pytań przy podpisywaniu umowy... Termin uzyskania pozwolenia na budowę wyznaczyli w umowie rezerwacyjnej do końca września - ciekawe czy go dostaną. Sam developer wydaje się być uczciwy przeglądając np. wypowiedzi dotyczące Parku Anielin. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
park_anielin Re: Dor Group 07.09.05, 12:17 "...wydaje mi się, że żaden bank nie da kredytu jeżeli nie będzie takich zapisów." W inestycji Park Anielin tez są takie zapisy i bank udzielił nam kredytu bez problemu. Dla zainteresowanych - Deutsche Bank.... Zdążyli już sprawdzić Dor Group pod każdym względem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Dor Group IP: 217.153.153.* 07.09.05, 13:15 Dzięki za info ale i tak chyba wolałbym zeby takie zapisy były - przecież jeżeli nie ma takiego powiązania to developer może zgodnie w umową ściągać kolejne raty nawet bez wykopania jednego dołka. To, że w takim przypadku bank odmówi zapłacenia kolejnej którejśtam raty nic mi nie da po za zerwaniem umowy z mojej winy (niepłacenie) i stratą wszystkich dotychczasowo wpłaconych pieniędzy. To oczywiście skrajny przypadek, mniej drastyczny to taki gdzie developer bez żadnych konsekwecji może przedłużać budowę bez wpływu na to kiedy i ile płacę. Jeżeli się mylę proszę o sprostowanie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Dor Group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 14:25 Masz w umowie zabezpieczenie - ostatnia rata jest płatna po odbiorze technicznym lokalu. A jak zerwiesz umowę z powodu niepłacenia, to nie tracisz wszystkiego, tylko 10%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrycja Re: Dor Group IP: *.toyota.waw.pl 08.09.05, 14:38 Wczoraj zadzniła do mnie Pani z biura sprzedaży Dor.. ze umów już przedwstępnych nie podpisują, ponieważ prezes firmy nie chce brac dłużej na siebie odpowiedzialnosci kiedy nie ma pozwolenia.O pozwolenie starają się od CZERWCA CZY TO WAS NIE ZASTANAWIA??Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Dor Group IP: 217.153.153.* 14.09.05, 10:15 w odpowiedzi do Krisa: > Masz w umowie zabezpieczenie - ostatnia rata jest płatna po odbiorze technicznym lokalu. tak ale ostatnia rata to tylko 10% a do tego czasu muszę wpłacać bez względu na postępy w pracach. Doczytałem we wzorze umowy, że jest ustalona data kiedy developer płaci karę za niewywiązanie się z umowy ale jest to po pół roku od ustalonego terminu zakończenia prac i niedotyczy przypadku kiedy opóźnienie nie wystąpiło z winy developera... > A jak zerwiesz umowę z powodu niepłacenia, to nie tracisz wszystkiego, tylko 10%. to też prawda ale płacę 10% od całej sumy na umowie a nie od dotychczas wpłaconych kwot pytanie do Patrycji: - dlaczego dzwonią do Ciebie z biura z taką informacją? Ja dzwoniłem do biura i umowy rezerwacyjne są podpisywane a pozolenie jak nie było tak nie ma :( pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Dor Group - do Łukasza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 11:54 Jeśli chodzi o to, że ostatnia rata to tylko 10%, to ponegocjuj z deweloperem zmiany wysokości rat. Na to powinni się zgodzić. No i trudno, żeby to deweloper płacił karę ze to, że np. zmieniły się przepisy prawa, które spowodowały opóźnienie. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Dor Group - do Łukasza IP: 217.153.153.* 14.09.05, 15:15 dziękuję za rady pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Dor Group - do Łukasza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 09:12 nie wiem czy jesteście świadomi tego, że zaraz za jeziorem ok.50 m będzie trasa. Ja tez sie intersowałam tą inwestycją. Dor Group nie ukrywa tej trasy tylko trzeba zapytać. Nam dano namiary na jakiegoś gościa w krajowym zarządzie dróg i autostrad (nie pamiętam dokładnie jak nazwywa się ten urząd) i pan nam udzielił bardzo wyczerpującej informacji. Zrezygnowaliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Dor Group IP: 217.153.153.* 15.09.05, 10:53 tak wiemy o tej trasie - mimo wszystko ta inwestycja po zsumowaniu wszystkich za i przeciw okazała się dla nas najbardziej interesująca. niestety ciekawych ofert 2-pokojowych nowobudowanych mieszkań w umiarkowanej cenie nie ma za wiele... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Dor Group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 11:10 ja kupiłam na księcia janusza/ Traktorzystki (tuż przed Auchan na górczewskiej) 3852 zl/m2 brutto. oddanie IV kwartał 2006. Od SM koło a generalnym wykonawcą jest KAZBUD www.kazbud.com.pl. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Dor Group IP: 217.153.153.* 15.09.05, 11:35 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=27346380&v=2&s=0 ja się tą inwestucjąnie interesowałem ale chyba SM Koło nie ma najlpszej opinii tutaj pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Dor Group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 13:49 Umowa na Brozka III jest faktycznie skandaliczna ale polecam sprawdzić umowę z Kazbudem. My mamy opinię od prawnika, że jak na umowę ze spółdzielnią mieszkaniową to jest naprawdę OK. Szczerze powiedzialwszy wszelkie sprawy załatwiam z Kazbudem a nie ze spółdzielnią, ale spodziewam się że SM (jak pewnie każda) nie byłoby tak szybko i bezproblemowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrycja Re: Dor Group - do Łukasza IP: *.toyota.waw.pl 22.09.05, 12:44 Cześć Dorotka, czy możesz dać ten namiar, chciałabym sprawdzić co z tą drogą...? z góry bardzo dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrycja Re: Dor Group - do Łukasza IP: *.toyota.waw.pl 22.09.05, 13:09 Łukasz, właśnie dzwoniłam do biura sprzedaży, budowa została wstrzymana, nie dostaną pozwolenia napewno przez 2 miesiące, zwracają zaliczki, budowa może ruszy na wiosnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Dor Group - do Łukasza IP: *.crowley.pl 20.09.05, 11:52 Nie rozumiem o co wam chodzi z tymi ratami, jesli bierzecie pod uwage to co jest zapisane w umowie rezerwacyjne to bez sensu.No chyba ze w umowie o zakup mieszkania jest to uwzględnione, ale z tego co wiem takiej umowy jeszcze nie ma. Żaden bank nie przeleje pieniędzy do developera, kiedy klient tego nie potwierdzi. Jest to realizowane wg tzw, transz, gdzie w miare postępu budowy bank przelewa pieniądze, z reguły są to 3,4 transze a nie jak oni pisza w umowie rezerwacyjnej VIII rat :)) I to bank ustala bezpośrednio z developerem oraz klientem jak ma wyglądać przepływ pieniędzy, pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrycja Re: Dor Group IP: *.toyota.waw.pl 22.09.05, 12:40 czesc łukasz, no nie wiem czemu podpisują umowy skoro ze mna wyraźnie nie podpisali!! podobno jeszcze 4 umowy w ten sam sposób zawieśili.W tym tyg. ma się wyjaśnic sprawa pozwolenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Dor Group IP: *.crowley.pl 20.09.05, 11:39 Informacja dla tych, którzy niepokoją sie czy jest to rzetelna firma. Dla świętego spokoju sprawdzcie tą firme w Krajowym Rejestrze Sądownictwa (KRS), poproście w dziale sprzedaży o nr KRS, który powinni wam podać, przejrzycie sobie akta spółki. Następnie sprawdzcie hipoteke tej firmy, poproście o nr główny Księgi Wieczystej i sprawdzcie w księdze w rozdziale IV czy firma ma jakies wpisy, jesli ich nie ma to jest OK ! Jesli natomiast ma wpisy to koniecznie je spiszcie, mogą to być m.in. zadłuzenia z tytulu zakupionego gruntu, bądz zadłuzene na samą budowe inwestycje. Ja osobiście sprawdziłam tą firme i jej hipoteke, nie miala zadnych wpisów jeszcze na początku wrzesnia, ale wszystko szybko sie zmienia. Wiele ludzi jest nieświadomych tego, ze kupują mieszkanie u developera, który jest zadłużony. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Dor Group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 10:59 Patrycja, niestety nie mam juz tego numeru ale dostałam go od Dor Grup. Myślę, że jak ich o to zapytasz to też Ci go udostępnią. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrycja Re: Dor Group IP: *.toyota.waw.pl 23.09.05, 11:30 Dziękuję Dorotko,no na razie po tym co się dowiedziałam o planach inwestora ... wstrzymuję się z interesowaniem się Grupą Dor... A wszystkim proponuje wybrać się na targi 1-2.10 do Pałacu Kultury, bo zamieszkanie "Nad jeziorem" w 2007 roku, odpłynęło przynajmniej do 2008 r. Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Dor Group IP: 217.153.153.* 29.09.05, 11:00 Ze mną również rozwiązano umowę. Pieniądze wpłynęły na drugi dzień. Niestety muszę znowu poszukiwać :( pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jula Re: Dor Group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 14:11 Witam, ze mna dzisiaj tez rozwiazali umowe,zwodzono mnie kilka miesiecy i nadal nie ma pozwolenia na budowe na Bemowie:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Dor Group IP: *.182.251.155.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.06.13, 00:47 Nie. Dor Group, Dorem lub Doror (to wszystko to ta sama koszerna firma) to najgorszy syf na rynku. Ponoc maja juz kilka spraw w sadzie, bo wkurzeni klienci mowia dosc. Moja rada - nie kupij od dziadow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Dor Group IP: *.182.251.155.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.06.13, 00:49 To prawda... Unikajcie Doror.... Sama zaluje, ze kupilam od tych syfiarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Icuś Re: Dor Group IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.13, 19:34 A JA POLECAM TEGO DEWELOPERA w 100 PROCENTACH Odpowiedz Link Zgłoś
kata-rsis Re: Dor Group 12.02.15, 10:26 To chyba wpis zdesperowanego pracownika. Żenujące, firma bez zasad z chwiejnym Prezesem, który jak pająk chwyta klienta a następnie wysysa z niego nie tylko kasę ale także poniewiera psychicznie. Pod płaszczykiem uśmiechu i dobrego humoru skrywa się zgorzkniały, chciwy i nieuczciwy skąpiec. Odpowiedz Link Zgłoś
przyszlimieszkancy Re: Dor Group 06.10.16, 10:20 KU PRZESTRODZE OSÓB, KTÓRE ZAKUPIŁY MIESZKANIE NA OSIEDLU BEMOWO PARK (ETAP II) ORAZ TYCH, KRÓRZY PLANUJĄ ZAKUP (ETAP I, II i III) Zarówno z własnego doświadczenia jak i naszych przyszłych sąsiadów (etap I) wiemy, że nie należy wierzyć w żadne słowo Pań ,,Specjalistek ds. Sprzedaży”. Każdy z nas w zależności od stopnia zdenerwowania i zażenowania otrzymuje inne, często sprzeczne informacje. Na początku naszej drogi z Dor Group, przed podpisaniem umowy (luty 2016) Pani z biura zapewniała nas, że odbiór mieszkań będzie w czerwcu 2016, co z punktu widzenia osób wynajmujących mieszkanie i ,,tracących” co miesiąc 2000zł było kuszącą ofertą. Z racji tego, że wiemy na czym polegają chwyty marketingowe nie sugerowaliśmy się terminem podanym przez jedną Panią . i przyjęliśmy, że odbierzemy klucze zgodnie z datą widniejącą na umowie (18 listopad). Tak jak się spodziewaliśmy, od czerwca termin odbioru sukcesywnie przesuwa się z miesiąca na miesiąc i nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby takie informacje były podawane przed podpisaniem umowy (marketing), a nie po (nie mają już nic do stracenia, kredyt zaciągnięty). Mamy już październik, a do tej pory nikt z biura nie jest w stanie podać realnego terminu oddania kluczy, mieszkańcy nie mogą wejść do mieszkań w celu dokonania pomiarów (tylko jednej parze się udało), a co gorsza nie mogą umówić się z firmami wykańczającymi, ponieważ nawet 18 listopad stał się terminem wątpliwym. PÓKI CO DEWELOPER MIEŚCI SIĘ W TERMINIE PODANYM NA UMOWIE, DLATEGO NASZ WPIS MA ZA ZADANIE OSTRZEC PRZYSZŁYCH I POTENCJALNYCH MIESZKAŃCÓW, ŻE NIE NALEŻY SUGEROWAĆ SIĘ INFORMACJAMI JAKIE PODAJE BIURO, A DATĄ NA UMOWIE. Pomijając fakt ciągłych zmian w podawanym terminie odbioru, wielu mieszkańców otrzymuje sprzeczne informacje: jednym przekazano, że umówiona jest już inspekcja służb pożarniczych i niebawem odbiory (5 tygodni) innym w tym samym czasie, że jest problem z dokumentacją i póki jej nie poprawią nie mogą podejmować żadnych kroków, dodatkowo wszyscy są pierwsi w kolejce do odbioru kluczy i inne ,,kwiatki”. Deweloper wspaniałomyślnie pozwolił nam wejść do mieszkań (sierpień-wrzesień) na godzinną inspekcję, w celu spisania usterek, tak aby nie było problemów przy odbiorze kluczy, niestety otrzymaliśmy informację, że do tej pory nie usunięto żadnych wad (przynajmniej z jednego mieszkania). OPISALIŚMY JEDYNIE KILKA SYTUACJI, ALE PROSZĘ UWIERZYĆ JEST ICH NIESTETY WIĘCEJ… Puętując gdybyśmy na chwilę obecną mieli podejmować decyzję o kupnie mieszkania i wiedzielibyśmy tyle co obecnie, NIE ZDECYDOWALIBYŚMY się na Dor Group, a wynikałoby to z czystej niechęci do cwaniactwa i krętactwa Przyszli mieszkańcy. Odpowiedz Link Zgłoś
nowygosc1987 Re: Dor Group 19.12.16, 23:11 Witam chciałam kupić mieszkanie w Etapie II - po wpisach zaczynam mieć pewne obawy.... Czy ktoś odebrał już mieszkania z Etapu I ? Jak jakość ? Oczywiście Pani zapewnia że wszystko idzie szybciej i będzie na czas - ale tak jak widzę to znaczy dokładnie nic... termin u mnie nie ma aż takiego znaczenia ale martwi samo podejście do Klienta... Będę wdzięczna za informację. Odpowiedz Link Zgłoś
przyszlimieszkancy Re: Dor Group 06.10.16, 10:21 KU PRZESTRODZE OSÓB, KTÓRE ZAKUPIŁY MIESZKANIE NA OSIEDLU BEMOWO PARK (ETAP II) ORAZ TYCH, KRÓRZY PLANUJĄ ZAKUP (ETAP I, II i III) Zarówno z własnego doświadczenia jak i naszych przyszłych sąsiadów (etap I) wiemy, że nie należy wierzyć w żadne słowo Pań ,,Specjalistek ds. Sprzedaży”. Każdy z nas w zależności od stopnia zdenerwowania i zażenowania otrzymuje inne, często sprzeczne informacje. Na początku naszej drogi z Dor Group, przed podpisaniem umowy (luty 2016) Pani z biura zapewniała nas, że odbiór mieszkań będzie w czerwcu 2016, co z punktu widzenia osób wynajmujących mieszkanie i ,,tracących” co miesiąc 2000zł było kuszącą ofertą. Z racji tego, że wiemy na czym polegają chwyty marketingowe nie sugerowaliśmy się terminem podanym przez jedną Panią . i przyjęliśmy, że odbierzemy klucze zgodnie z datą widniejącą na umowie (18 listopad). Tak jak się spodziewaliśmy, od czerwca termin odbioru sukcesywnie przesuwa się z miesiąca na miesiąc i nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby takie informacje były podawane przed podpisaniem umowy (marketing), a nie po (nie mają już nic do stracenia, kredyt zaciągnięty). Mamy już październik, a do tej pory nikt z biura nie jest w stanie podać realnego terminu oddania kluczy, mieszkańcy nie mogą wejść do mieszkań w celu dokonania pomiarów (tylko jednej parze się udało), a co gorsza nie mogą umówić się z firmami wykańczającymi, ponieważ nawet 18 listopad stał się terminem wątpliwym. PÓKI CO DEWELOPER MIEŚCI SIĘ W TERMINIE PODANYM NA UMOWIE, DLATEGO NASZ WPIS MA ZA ZADANIE OSTRZEC PRZYSZŁYCH I POTENCJALNYCH MIESZKAŃCÓW, ŻE NIE NALEŻY SUGEROWAĆ SIĘ INFORMACJAMI JAKIE PODAJE BIURO, A DATĄ NA UMOWIE. Pomijając fakt ciągłych zmian w podawanym terminie odbioru, wielu mieszkańców otrzymuje sprzeczne informacje: jednym przekazano, że umówiona jest już inspekcja służb pożarniczych i niebawem odbiory (5 tygodni) innym w tym samym czasie, że jest problem z dokumentacją i póki jej nie poprawią nie mogą podejmować żadnych kroków, dodatkowo wszyscy są pierwsi w kolejce do odbioru kluczy i inne ,,kwiatki”. Deweloper wspaniałomyślnie pozwolił nam wejść do mieszkań (sierpień-wrzesień) na godzinną inspekcję, w celu spisania usterek, tak aby nie było problemów przy odbiorze kluczy, niestety otrzymaliśmy informację, że do tej pory nie usunięto żadnych wad (przynajmniej z jednego mieszkania). OPISALIŚMY JEDYNIE KILKA SYTUACJI, ALE PROSZĘ UWIERZYĆ JEST ICH NIESTETY WIĘCEJ… Puętując gdybyśmy na chwilę obecną mieli podejmować decyzję o kupnie mieszkania i wiedzielibyśmy tyle co obecnie, NIE ZDECYDOWALIBYŚMY się na Dor Group, a wynikałoby to z czystej niechęci do cwaniactwa i krętactwa Przyszli mieszkańcy. Odpowiedz Link Zgłoś
cikawy Re: Dor Group 08.11.16, 22:48 A można prosić o opisanie innych sytuacji bede bardzo wdzieczny gdyz zastanawialem sie nad zakupem mieszkania w tej inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś