Dodaj do ulubionych

oranżeria II etap

IP: *.polkomtel.com.pl 14.04.05, 08:53
Czy ktos ma jakies nowe informacje na temat budynku usługowo-handlowego na
południe od Oranżerii? Dodatkowo mam pytanie o komfort zycia w Oranżerii I?
Czy dużo jest niedoróbek? To ten sam deweloper, który budował budynek przy
Smyczkowej (o ile nie przekręciłem nazwy ulicy), który jest podobno pełen
niedoróbek. Czy standard w etapie 1 jest rzeczywiście tak wysoki i jak ta
lokalizacja wygląda na tle innych apartamentowców. Mam na mysli standard,
lokalizację, cenę za metr. Chciałbym kupić mieszkanie w tej lokalizacji.
Obserwuj wątek
    • Gość: ppp Re: oranżeria II etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 21:00
      Ostatnia informacja sprzed tygodnia to ta, że Eko ropocznie tam budowę za 4
      lata!!!! (według słów pracowniczki Eko teraz skupiają się na dalszych etapach
      mieszkaniowych). Opóźnienie w budowie może się jednak brać z problemów
      finansowych, o których co jakiś czas się słyszy. Z wiarygodnego źródła mam
      informację, że o ten kawałem ziemi za Oranżerią stara się developer, który
      chciałby tam rozpocząć inwestycję mieszakniową. Jeżeli to prawda, że Eko ma
      kłopoty finansowe, to jest duże prawdopodobieństwo, ze tak się stanie.
      • Gość: les Re: oranżeria II etap IP: 217.153.132.* 15.04.05, 11:51
        To moze byc spowodowane nawet nie tym, ze ekopark ma klopoty finansowe lecz po
        prostu wyzsza oplacalnoscia. Ekopark planowal postawic kompleks uslugowo-
        biurowy 2-3 lata temu kiedy rynek mieszkaniowy byl w kryzysie tzn. mieszkania
        wybudowane staly i ceny spadaly. Od polowy 2003 ceny mieszkan zaczely rosnac a
        mimo to mieszkania szybko sie sprzedaja. Oplacalnosc mieszkaniowki wzrosla w
        stosunku do komercyjnych budykow (w koncu cala masa biurowcow w Warszawie jest
        wykorzystanych tylko czesciowo). Mysle, ze ekopark poprawil swoja sytuacje
        finansowa, gdyz sprzedal prawie wszystkie mieszkania, ktore staly w dawniej
        wybudowanych etapach tj. Quatro i Rapsodia oraz sporo w budowanych juz etapach
        tj. Serenata, Bolero i Camerata. Prowadza przeciez teraz rownolegle inwestycje
        3 etapow a ponoc niebawem maja ruszyc z kolejnym.
        Na pewno nowy raport finansowy ekoparku za rok 2004, ktory powinien byc
        dostepny w KRS w maju/czerwcu pokaze ich sytuacje finansowa.

• Gość: ppp Re: oranżeria II etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 19:24
          To bez watpienia ma znaczenia, aczkolwiek pomimo wzrostu rentowności
          mieszkaniówki, zaryzykuję, że przy obecnych stopach rynkowych wciąż bardziej
          opłacalną inwestycją jest budowanie powierzchni komercyjnych. Wymaga to jednak
          ogromnych nakładów, które nawet bez kłopotów finansowych zapewne przerosłyby
          Eko Park, zwłaszcza że ryzyko przy takiej inwestycji jest dużo większe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka