Dodaj do ulubionych

Kraków - godny poleceni developer????

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 22:31
Proszę o jakieś sugestie. Jestem na starcie jeżeli chodzi o zakup mieszkania
jednak kompletnie nie wiem od czego zacząć. Niestety nie bardzo wiem komu
zaufać dlatego z checią poczytam różne opinie w tym temacie.
Dysponuję kwotą rzędu do max 200 000 tys PLN. Szukam mieszkania nowego, z w
miarę dobrą lokalizacją (węzeł komunikacyjny), 3 pokoje - 55 m2, obiekt musi
być monitorowany, z miejscem parkingowym, najlepiej podziemny garaż. To
najważniejsze sprawy. Czy za tą sumę jestem w stanie coś znaleźć? Jak
patrzyłam na oferty developerów np na Gratce to nawt za 156 tys. zl jestem w
stanie kupic takie mieszkanko np na Podgórzu. Czy to realne? Czy do tego
muszę jeszcze doliczyć jakieś ekstra wydatki z tym związane?
Czy w przypadku kupna mieszkanie u developera jest taka szansa, że nie czekam
tylko biorę mieszkanie już gotowe (płacę jak już realnie jest).

Będę wdzięczna za wszelkie informacje
Obserwuj wątek
    • Gość: Michał Re: Kraków - godny poleceni developer???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 23:00
      1. 3 pokoje i 55m2, to będzie kłopot. W takim mieszkaniu występują głównie
      dwupokojowe, więc możesz mieć kłopot.
      2. W Krakowie cena m2 wyności w okolicach 3500, więc powinno Ci wystarczyć.
      Chyba, że chcesz w tych 200tyś wykończyć mieszkanie - to będzie kłopot. Własne
      miejsce parkingowe (zewnętrzne czy w garażu podziemny to też dodatkowy koszt).
      Cena zewnętrznego to ok. 5000, a w garażu podziemnym to róznie od 15 do 25tyś.
      (warto sprawdzić wielkość miejsca w garażu ba znam przypadek, że są tak małe,
      że gdy po obyuu stronach stoją samochody to nie sposób wjechać). Dodatkowe
      koszty to akt notarialny i koszty sądowe.
      3. Na osiedlu europejskim chyba są jeszcze wolne mieszkania z terminem odbioru
      na lipiec (www.osiedleeuropejskie.pl).

Zdecydowanie odradzam zakup w Spółce Mieszkaniowej ZADWORZE. Mam nieprzyjemność
      być ich klientem. Jest dużo usterek, a firma uchyla się od ich usuwania i
      przeciąga wszelkie naprawy w nieskończoność.
      • Gość: Irys Re: Kraków - godny poleceni developer???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 23:37
        Dzięki zaraz wskoczę na tą stronkę.
        A co myślisz o tym:
        www.gratka.pl/dom/developerzy.phtml?a=oferta&id_rodzaj=1&id_region=7&miejscowosc=Kraków&dzielnica=Podgórze&liczba_po
        koi=3&cena_od=&cena_do=&cena_za_m2_od=&cena_za_m2_do=&metraz_od=&metraz_do=&z_dn
        ia=&waluta=zł&waluta1=&jednostka_pow=m2&id=7069

To developer DOM DLA MŁODYCH
        ul. Turniejowa 65, 30-619 Kraków

Cena powiedziałbym baardzo przystępna 166 tys za 64m2. Czy to relane?
        • Gość: Michał Re: Kraków - godny poleceni developer???? IP: *.pl / *.pl 23.04.05, 10:05
          Dom Dla Młodych to spóldzielnia mieszkaniowa, a nie deweloper. Podana cena więc
          nie jest ostateczna, a jedynie prognozowana. Z tego co wiem, to już wzrosło do
          2700 za m2, ale na 100% nie jestem pewny.
          Niestety nie mam nokogo znajomego, kto by u nich niedawno kupował (jakieś 10
          lat temu czy nawet dawniej pewna znajoma miała ze dwa lata opóźnienia w
          budowie, ale to były dawne (i inne) czasy, więc nie przejmował bym się).
          Więcej informacji o tej spółdzielni możesz znależć od nabywców na forach
          prywatnych małopolskiego ref="https://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25682">

Są tam również fora dotyczące wspomnianego ZADWORZA (żeby nie było, że tylko ja
          mam z nimi problem) oraz osiedla europejskiego.
          • Gość: Michał Re: Kraków - godny poleceni developer???? IP: *.pl / *.pl 23.04.05, 10:06
            Coś mi linki nie wyszły (próbowałem pierwszy raz, więc wybacz, proszę). Podan w
            postaci tekstowej:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25682
            forum.gazeta.pl/forum/0,46581,1540807.html?x=1776625

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka