Gość: Bożena IP: 212.45.227.* 07.09.01, 16:44 Czy ktos słyszał o ich inwestycji przy Pileckiego? Prosze o wszelkie informacje. Dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nick Re: Spółdzielnia PAX IP: *.sap-ag.de 27.09.01, 10:46 Wiem tyle, ze maja sporo mieszkan do sprzedania (od małych po duże dwukondygnacyjne). Czesc lokali jest juz zasiedlona i tu prosba do drogich kolegow/zanek z forum, aby sie odezwali i cos o tej miejscowce napisali. Miejsce parkingowe nie jest obowiazkowe, balkon chyba za 1000 za m2. Niech ktos napisze jaka to jest okolica (czy bliskosc Pulawskiej daje sie odczuc?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toms Re: Spółdzielnia PAX IP: *.cu.com.pl 27.09.01, 17:34 do pulawskiej jakoes 4km :-) do metra piechotą 15 min do przystanku 6 min jak na razie trza sie troche nachodzic z drugiej strony bliziutko kabaty i super powietrze wieczorem ale to nei dlugo bo zaraz przedluza pileckiego ale kabaty zostana tyle ze trza bedzie przejsc przez ulice i do przystankow bedzie blizej z jednej strony daleko od metra a z drugiej cicho i spokojnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyszt Re: Spółdzielnia PAX IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 27.09.01, 11:30 Kupiłem mieszkanie w tej spółdzelni, miało być 30.09.2001. Teraz ma być w marcu 2002, inwestycja stanęła (inne chyba też), zabrakło im kasy, część mieszkań się nie sprzedała, czekają na jakiś kredyt, ma ruszyć w październiku. Moja rada - zobacz czy coś się dzieje na budowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nick Re: Spółdzielnia PAX - do Krzyszt IP: *.sap-ag.de 27.09.01, 12:04 Nieciekawie:-( W którym budynku na Pileckiego. Czy spółdzielnia złożyła już jakieś deklaracje nt opłat czynszowych (ile za m2). Co do dokończenia inwestycji, słyszłame że ma ją przejąć INSBUD - developer, który buduje tu i tam (np. Nowoursynowska). Dzwoniłem dziś do nich to zaoferowali mi z 15 lokali, które są gotowe do odbioru? Czyli jak? Skończyli już częśc tych budynków, czy dopiero w 03.2002. Napisz coś proszę o okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyszt Re: Spółdzielnia PAX - do Krzyszt IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 27.09.01, 14:00 To mieszkanie jest na Stryjeńskich - w II etapie budowy. Jeszcze nic nie oddali - chociaż budynki są już zaawansowane. Może będą oddawać niektóre części wcześniej ale na razie jak pisałem na budowie mało się dzieje. Okolica ładna, chociaż daleko od centrum chociaż do metra około 600m. Spółdzielni coś się zwiększyły ostatnio dopłaty - do budowy na Żeromskiego 600 zł, dla tych co kupowali po 950 USD,0 dla tych co kupowali po 1150 USD, ul. Bełżecka- 500 zł n metrze, inna budowa - gdzieś na Pradze - tylko 100zł. Na wcześniejszych budowach praktycznie nie było dopłat. Prawdopodobnie wszystko z powodu koniunktury. Insbud buduje chyba na wszystkich budowach PAX-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toms Re: Spółdzielnia PAX - do Krzyszt IP: *.cu.com.pl 27.09.01, 14:30 budynki na pileckiego 104-106-108 już są zakończone i otrzymały pozwolenie gminy na uzytkowanie co oznacza de facto koniec inwestycji rzeczywiscie mają problemy ze sprzedażą ale raczej wiekszych lokali tj. powyżej 55 m2 małych chyba juz nie ma. Co do czynszu to 8zł/m co do doplat to oczywiscie nic nie wiadomo miejsce parkingowe nieobowiazkowe co do mieszkan to są ładnie wykonczone radze zwrocic uwage rowneiz na dosc dziwna sytuacje gruntu na ktorym to wszystko stoi ! Jeden bank mi to zakwestionowal jako sytuacje niezbyt pewna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nick Re: Spółdzielnia PAX - do Krzyszt IP: *.sap-ag.de 27.09.01, 14:44 Gość portalu: toms napisał(a): > budynki na pileckiego 104-106-108 > już są zakończone i otrzymały pozwolenie gminy na uzytkowanie co oznacza de > facto koniec inwestycji > rzeczywiscie mają problemy ze sprzedażą ale raczej wiekszych lokali tj. powyżej > > 55 m2 małych chyba juz nie ma. Co do czynszu to 8zł/m co do doplat to > oczywiscie nic nie wiadomo > miejsce parkingowe nieobowiazkowe > co do mieszkan to są ładnie wykonczone > radze zwrocic uwage rowneiz na dosc dziwna sytuacje gruntu na ktorym to > wszystko stoi ! Jeden bank mi to zakwestionowal jako sytuacje niezbyt pewna! Ale rozumiem ze drugi bank dał się przekonać. Jaka jest cena za m2, ile za balkon. Jaki jest standard wykończenia (elektryka, ściany, ...) Czy gdzieś w sieci można odszukać plany mieszkań. Jakie jest towej zdanie - warto czy nie warto zamieszkać na Pileckiego pod "opieką" spółdzielni PAX. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toms Re: Spółdzielnia PAX - do Krzyszt IP: *.cu.com.pl 27.09.01, 17:30 z tego co wiem to jakos 3800 ale podobno mozna negocjowac co do wykonczenia to brak jakichkolwiek zastrzeżeń jak na razie sciany wszystkie otynkowane na gładko ładne parapety dobre okna i drzwi podciagnieta kablówka i internet Astercity telefon w tydzień coz wiecej moge napisac mozliwosc podlaczenia plyty ceramicznej w kuchni mankament to brak piwnicy czy jak tam jakis pomieszczeń gospodarczych parking nieobowiazkowy jezeli chodzi o plany to niektore sa ciekawe mieszkania ok 55 m dwu pokojowe wiem ze byly dostepne male ok 40 m tez dwa pokoje tylko kiepsko rozplanowane obsluga w spoldzielni calkiem mila pozostaja dwie kwestie: 1) to czy bedzie doplata chociaz strasznie zapewniali ze nie bedzie 2) podpisanie aktu notarialnego bo to jakos zaczyna sie przedluzac czegos nie wiadomo na cos sie czeka i w koncu nawet nie wiem o co chodzi jak na razie to probuje sie dowiedziec od notariusza o co chodzi a tak poza tym to zadnych zastrzezeń najfajniej ze te mieszkania juz stoja i prosza aby sie tam wprowadzic gorzej ze trzeba troche robic przeróbek ....jak chce sie po swojemu jak bedziecie sie decydowac to wam powiem ktory bank tak a ktory nie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nick Re: Spółdzielnia PAX - do Toms IP: *.sap-ag.de 28.09.01, 10:40 A jak wygląda sprawa czynszu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Spółdzielnia PAX IP: *.*.*.* 27.09.01, 12:45 Mam ten sam problem. Wobec obecnej sytuacji na rynku poziom ich cen jest wysoki. Mogą być jeszcze dopłaty - poczekamy na rozliczenie, ale juz dzisiaj spółdzielnia mówi, że będą. Ciekawe jak wysokie - przedłużajaca sie budowa to dodatkowe koszty (dochodzi jeszcze nie w pełni jasna sytacaj z VAT-em, nie wiadomo do końca czy spółdzielnia go płaci, czy nie). Jeśli podwyżki będą kosmetyczne to da się to jeszcze jakoś przeboleć. Myślałem, że wysoka cena początkowa plus solidna indeksacja (1,3% od niewpłaconych kwot miesięcznie) zapewni, że dopłat juz nie będzie. Coż kupujac mieszkanie rok temu sytuacja była zupełnie inna. Jedyne pocieszenie to fakt, że spółdzielnia jest sprawdzona i skończy tą inwetycje a lokalizacja bloku jest super. Pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coolrose Re: Spółdzielnia PAX IP: 195.205.152.* 27.09.01, 12:51 radze wycofac sie z inwestycji, poki jeszcze mozesz. ja kupilam od Paxu mieszkanie przy Zeromskiego i po rozliczeniu inwestycji, mimo ze cena byla bardzo wysoka - ok. 4300pln/m2, kaza nam doplacic po 600 zl za m2!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Spółdzielnia PAX IP: 10.10.11.* / 213.76.128.* 01.10.01, 16:00 Ja interesuję się blokiem przy ul. Bełżeckiej/Komorskiej. Częś mieszkań w formie rozliczenia Pax przekazał firmie Insbud. Insbud sprzedaje taniej niż Pax.Blok jest skończony, cena stała. Jedynie nie mogę się dowiedzieć o wysokość czynszu. Pytałam jednej osoby, która tam mieszka - za ok.48 m2 płaci 540 zł czynszu. Z kolei pani w Insbudzie podała, że za mieszkanie 108m2 czynsz wynosi 739 zł. Ja jestem zaiteresowana mieszkaniem ok.70 m2 i wydaje mi się, że mają wysokie czynsze. Chętnie poznam opinie innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Spółdzielnia PAX IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.01, 17:31 A po ile oni tam sprzedaja metr kwadratowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizi czynsz na Pileckiego za 56 m to PLN 520 PLN IP: *.sap-ag.de 04.10.01, 18:04 wiem, bo mialem wynajac pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Re: Spółdzielnia PAX IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.01, 22:05 Czy ktos wie cos wiecej na temat mieszkan przy Belzeckiej/Komorskiej, czy ma je Pax czy Insbud w koncu, jak jest z czynszem i czy te mieszkania nie sa obciazone jakims kredytem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAKS Re: Spółdzielnia PAX IP: *.cu.com.pl 09.10.01, 15:18 moja rada zanim zaczniecie cokolwiek robic sprawdzcie hipoteke tej inwestycji (spytajcie prawnika) abyscie nie żałowali!!! bedziecie wtedy wiedziec dlaczego stoja tam wolne mieszkania..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krs Re: Spółdzielnia PAX IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 09.10.01, 15:37 Powiedz PAKS o co tu biega (co jest nie tak w księdze wieczystej) bo nie mam czasu biegać do sądu, też kupiłem w Pax-ie mieszkanie, chociaż nie na Pileckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Spółdzielnia PAX IP: 193.0.117.* 09.10.01, 15:47 To nie ma żadnego znaczenia - to jest Spółdzielnia. Nawet jeśli wzięła kredyt to na preferencyjnych warunkach. Jest to bogata Spółdzielnia, więc ma na odsetki - a to jest najważniejsze. Nie ma co panikować. Sprawdziłem odsetki płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAKS Re: Spółdzielnia PAX IP: *.cu.com.pl 09.10.01, 16:26 tylko jak bierzesz kredyt i wpisujesz hipoteke w ksiege wieczysta gruntu na ktorym stoi budynek a w umowie z klientami piszesz ze grunt nie jest obciazony hipoteka to cos jest nie tak !!! znajdz takiego co ci kupi mieszkanie obciazone hipoteka ? spoldzielnia nie jest zagrozona ale praktyka jest nieciekawa!!! fakt faktem aktu notarialnego nie podpisza ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krs Re: Spółdzielnia PAX IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 09.10.01, 17:22 Dzięki za odpowiedź. Nie wiesz na jaką kwotę kredytu jest ta hipoteka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAKS Re: Spółdzielnia PAX IP: *.pl 09.10.01, 18:38 pewnie w stosunku do rozmiarów spółdzielni nie wielki, natomiast wymyslic cos takiego aby zbudowac budynki zalatwic wszystkie formalnoci pt. gmina i spartaczyc wszystko zaciagajac kredyt pod ten grunt !!!! I co na to powiecie!!! ze blok stoi skonczony patrzycie do ksiegi wieczystej gruntu i jest wszytsko w porzadku! to spisujecie umowe a akt notarialny ma byc w ciagu miesiaca ! i w miedzy czasie dowiadujecie sie ze grunt zostal obciazony hipoteka i w zwiazku z tym kazde wydzielone mieszkanie na tym gruncie bedzie obciazone cześcia hipoteki! dobry patent co ?!!!??? Wiec sie pytam kto im tam kupi mieszkanie ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAKS Re: Spółdzielnia PAX - PYTANIE IP: *.pl 09.10.01, 19:44 za 10 pkt. Poco Paxik zaciagnal kredyt i obciazyl hipoteke gruntu pod budynkiem ? Naiwni mysla moze ze aby skonczyc budowe tego budynku :-)) he he przeciez te budynki są już dawno skończone !!! a pieniążki poszły na inną inwestycję ! może Stryjeńskich ???............ tylko to było dobre za starego prawa spółdzielczego gdy spółdzielnia była włacicielem gruntu a teraz gdy jest hipoteka już sie nie da tak zrobic ! uppssss małe przeoczenie a duży problem ........... pytanie kto to kupi ? wiec jak nadal uwazacie paxika za duza prezna i sprawdzona spoldzielnie która na pewno nie wyroluje swoich klientow ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Spółdzielnia PAX - PYTANIE IP: 193.0.68.* 10.10.01, 11:18 no coz a propos poprzedniej wiadomosci to sadze ze aktualnie na rynku niczego nie mozna byc pewnym, ale z drugiej strony sopoldzielnia ma certyfikat dewelopera, na razie wszedzie o niej pisza dobrze, a podobno ten urzad co to nadaje certyfikaty dosc gruntownie sprawdza kandydatow i potem juz po przyznaniu oni sa zobowiazani do skaladania jakis sprawozdan itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Spółdzielnia PAX - PYTANIE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.10.01, 11:27 Gość portalu: ania napisał(a): > no coz a propos poprzedniej wiadomosci to sadze ze aktualnie na rynku niczego > nie mozna byc pewnym, ale z drugiej strony sopoldzielnia ma certyfikat > dewelopera, na razie wszedzie o niej pisza dobrze, a podobno ten urzad co to > nadaje certyfikaty dosc gruntownie sprawdza kandydatow i potem juz po > przyznaniu oni sa zobowiazani do skaladania jakis sprawozdan itp. ha, ha, ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krs Re: Spółdzielnia PAX - PYTANIE do PAKS-a IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 11.10.01, 11:45 Nie wiesz kiedy oni wzięli ten kredyt tj. jaka data jest przy wpisie. Ciekawi mnie czy jest to stary kredyt, czy wzięty dopiero teraz - tzn. po skończeniu budowy na Pileckiego. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAKS Re: Spółdzielnia PAX - PYTANIE do PAKS-a IP: *.cu.com.pl 11.10.01, 14:44 Niestety ksiega wieczysta jest w stalym obrocie i niezwykle trudno jest do niej zagladnac jest tam mnostwo wnioskow wpisow i trzeba miec farta aby to zobaczyc a niestety dopoki sie tam nie zagladnie nic ciekawego nie da sie powiedziec dla zainteresowanych kw 202150 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KG Re: Spółdzielnia PAX IP: 141.145.177.* 05.11.01, 13:55 Mam pytanie do Paksa, sluchaj - na Belzeckiej sprzedaja bardzo konkurencyjnie - 3200 za m2 i to gotowe juz mieszkanie. Jest nawet w czym wybierac, co bardzo dziwi przy obecnym szturmie na gotowe mieszkania. Czy to nie za bardzo kuszace? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAKS Re: Spółdzielnia PAX IP: *.cu.com.pl 06.11.01, 11:39 niestety nie znam inwestycji na tej ulicy co do szturmu to chyba tak nie jest bo wszystko zależy od metrażu mieszkania małe mieszkanka owszem idą jak świeże bułeczki ale większe ᡴm2 już nie bo kupujący są wybredni i tu rzeczywiscie można się targować i spoldzielnia sklonna jest do ustepstw chyba obecnie rynek nie jest łatwy np. Dom Development w nowej inwestycji na Chomiczowce chce budowac mieszkania rowniez po 3200zł mowisz ze mozna przebierac ale i tak pewnie najciekawsze mieszkania juz poszly po drugie nie wiem czy zwrociliscie uwage jak kiepsko reklamuje sie Pax ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krs Re: Spółdzielnia PAX IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 11.10.01, 15:24 Dzięki za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Spółdzielnia PAX IP: *.pl 11.10.01, 22:45 Ludzie! Nie panikujcie, dość dokładnie "wymęczyłem" ich dział sprzedaży i zarząd na ten (kredytowy) temat. To zaraz będzie odkręcone - kredyt był zaciągnięty tylko na sfinansowanie dokończenia mieszkań niesprzedanych i tylko w jednym z trzech budynków (P-2). Takie były założenia i taka była intencja zarówno sp-ni jak i banku, całe przecież osiedle było budowane w celu późniejszego przewłaszczenia, zatem i udziały w gruncie, były od dawna wyodrębnione. Hipoteka zatem dotyczyła w założeniu tylko udziałów we współwłasności tych mieszkań i gruntu, kóre były wówczas we władaniu spółdzielni Polskie prawo jednak jest takie, że strony zawierające umowę kredytową to jedno, a Sądy wieczystoksięgowe i tak zawsze "wiedzą lepiej". Tak też i nie doczytawszy się zapisanej i w umowie kredytowej i w akcie notarialnym o ustanowieniu kaucyjnej hipoteki klauzuli o konkretnych udziałach, do księgi trafił zapis o hipotece "na nieruchomości". Gotowe utrudnienie, bez złych intencji stron. I teraz jest już pomysł jak z tego wyjść podobno na 100% pewny, ale prawne przekonanie sądu, notariuszy i banku musi jeszcze trochę potrwać. A przecież dotyczy to nie tylko osób, które kupują te właśnie "ohipotekowane" udziały, ale i wszystkich, którzy przez ponad trzy lata inwestowali tam duże pieniądze korzystając przy tym z wielkiej ulgi podatkowej "pod wynajem". Zatem trochę optymizmu i wiary, że PAX mimo ogólnego kryzysu w mieszkalnictwie, to firma która potrafi sprawnie i konsekwentnie działać. P.S. O dopłatach do ceny metra nie słyszałem. Pozdrawiam Karol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAKS Re: Spółdzielnia PAX IP: *.pl 12.10.01, 07:47 czy to odkreca? pewnie tak bo to jest w niczyim interesie natomiast chcialem zwrocic uwage na fakt iz o tej sytuacji nikogo nie informowano i o mozliwych problemach dopiero w sytuacji gdy do aktu notarialnego nie doszlo i zgodnie z warunkami porozumienia spoldzielnia musi pokryc wszelkie straty z tym zwiazane np. ubezpieczenie kredytu itp. chodzi mi o praktyke jaka tu wystepuje i uwazam ze jest karygodna! niby wszystko cacy dopoki nie zaplace kasy a jak zaplace to takie fajne rzeczy wychodza na swiatlo dzienne ... inna sprawa ze rzeczywiscie staraja sie ta sprawe jakos zalatwic ale to juz jest conajmniej miesiac w plecy a kazdy miesiac to procenciki odsetek leca .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Spółdzielnia PAX IP: 193.0.68.* 22.10.01, 11:29 czy ktos wie czy Pax ma jakies nowe inwestycje tzn. dopiero cos zaczyna budowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Spółdzielnia PAX IP: 193.0.68.* 23.10.01, 11:21 Gość portalu: aneta napisał(a): > czy ktos wie czy Pax ma jakies nowe inwestycje tzn. dopiero cos zaczyna budowac > ? Ma inwestycje na Bartlomieja , ktora ma byc skonczona w grudniu 2002, choc wykonawca, z ktorym rozmawialem mowil ze chca skocnczyc w lipcu!!poza tym kupila jakies dzialki budowalane choc nic na nnich jeszcze nie zaczela. Ta na Bartlomieja wyglada bardzo dobrze choc podobno zostaly juz tylko mieszkania na parterze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isa www.pax.com.pl IP: 193.0.117.* 23.10.01, 11:36 Zobaczcie na stronie: www.pax.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaco Re: www.pax.com.pl IP: 193.0.68.* 25.10.01, 11:25 czy ktos wie o inwestycji na Bartlomiej nie ma jej na stronie www. to jakas podobno mala budowa, moze jest ktos w tym temacie zorientowany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isa Re: www.pax.com.pl IP: 193.0.117.* 25.10.01, 11:35 Informacje na stronie nie są zbyt aktualne,ale oferta przy Bartłomieja jest, zobacz: RZYMOWSKIEGO ( oferta lub planowane inwestycje)- TO TA OFERTA - JESTEM PEWNA BO WIDZĘ TEN BUDYNEK Z OKNA MOJEGO MIESZKANIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaco Re: www.pax.com.pl IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.01, 23:38 Gość portalu: isa napisał(a): > Informacje na stronie nie są zbyt aktualne,ale oferta przy Bartłomieja jest, > zobacz: RZYMOWSKIEGO ( oferta lub planowane inwestycje)- TO TA OFERTA - JESTEM > > PEWNA BO WIDZĘ TEN BUDYNEK Z OKNA MOJEGO MIESZKANIA. Dziekuje za info. A czy roboty tam w miare postepuja? Bo jak widzisz z mieszkania to pewnie jestes najbardziej zorientowana. Pozdrawiam, Jacek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaco Re: www.pax.com.pl IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.01, 23:57 Gość portalu: isa napisał(a): > Informacje na stronie nie są zbyt aktualne,ale oferta przy Bartłomieja jest, > zobacz: RZYMOWSKIEGO ( oferta lub planowane inwestycje)- TO TA OFERTA - JESTEM > > PEWNA BO WIDZĘ TEN BUDYNEK Z OKNA MOJEGO MIESZKANIA. Jeszccze raz Jacek sprawdzilem w ofercie ta oferta Rzynowskiego ro budynek 8 pietrowy, ten na Bartlomieja ma byc 4 pietrowy?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy PAX, PAX, PAX IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.01, 00:09 Czy ktos kupil mieszkanie na Madalinskiego, cholernie drogie ale moze warto, moze to swiadczy o tym, ze jest w porzadku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCH Re: Spółdzielnia PAX IP: *.altkom.com.pl 07.11.01, 11:58 Wiem, ze wolne mieszkania na Pileckiego sa obciazone kredytem PAXu w Kredyt Banku. Nie wiem jaka czesc kredytu jest splacona. Czy ktos wie jakie to moze miec konsekwencje dla nabywajacych mieszkanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jogibabu Re: Spółdzielnia PAX IP: 157.25.119.* 19.11.01, 09:10 tak ogolnie - ja jestem z zeromskiego; pax urzadzil nam doplaty po 150 usd/1m2 wiec obecnie jestesmy po postepowaniu wewnatrzspoldzielczym i rozwazamy pozwanie spoldzielni do sadu. spoldzielnia ma dlugi a pewien bank wszedl nawet na jej rachunek bankowy jak przestala splacac swoj 14 mln kredyt - miala go splacic do 12.00 ale zawarla ugode na splate do 05.01, obecnie ma jeszcze 5 mln dlugu, zarzad unika spotkan z bankiem (z nami tez)wiec bank mu potraca z rachunku, Pax cieniutko stoi; z newsow jak pewnie wiekszosc wie, 23 jest Zgromadzenie i pewnie zarzad dostanie zielone swiatlo zeby ustanawiac odrebna wlasnosc lokali mieszkalnych - polecam art. 44 ustawy o spoldzielniach mieszkaniowych....pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: Spółdzielnia PAX IP: 193.0.117.* 19.11.01, 11:56 Pax jest dobrą firmą - poradzi sobie z kłopotami, ma np. bardzo drogie działki, czynsze z ogromnej powierzchni lokali, etc. Ma też kredyty jak każda budująca firma, nie ma w tym nic dziwnego.Cały świat na kredycie stoi. Najważniejsze, aby miał na spłatę odsetek, a tym chyba nie ma się co martwić. Buduje dobrze z Insbudem. A co do dopłat, to budując ze Spółdzielnią trzeba spodziewać się dopłat, tzw. końcowego rozliczenia. Inwestycja na Żeromskiego miała wykonane dodatkowe ściany szczelinowe stąd ta dopłata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Spółdzielnia PAX IP: 193.0.68.* 19.11.01, 12:23 A ty co robisz lobbing dla spoldzielni? Solidna firma, ktora opoznia sie z budowa pol roku, ktora nie rozlicza inwestycji w przewidzianym czasie, w ktorej budynku od pol roku ludzie nie moga sie zameldowac, ktora niestety ale nie placi odsetek od kredytow? Tak to bardzo porzadna firma, ale byla 2 lata temu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: Spółdzielnia PAX IP: 193.0.117.* 19.11.01, 12:39 Sama mam u nich rozgrzebaną inwestycję, ale nie panikuję. Kolejne opóżnienia!!! Zapoznałam się z ich sytuacją. Nie jest najgorsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: Spółdzielnia PAX IP: 193.0.117.* 19.11.01, 12:57 Występowanie do sądu jest występowaniem przeciwko sobie, przecież to my jesteśmy spółdzielcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ORIS Re: Spółdzielnia PAX IP: *.*.*.* 19.11.01, 13:01 Podziwiam TwOj spokój. mnie jednak niepokoi fakt, że moje kilkaset tysięcy może być wyrzucone w błoto. Gdzie budujesz swoje mieszkanie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: Spółdzielnia PAX IP: 193.0.117.* 19.11.01, 14:27 Al. Stanów Zjednoczonych (R. Wiatraczna) Jestem spokojna bo beton już stoi, coś tam się dzieje i Pax dostanie lada moment kredyt z BGK na tę inwestycję, bardzo korzystnie oprocentowany. W najgorszym budowę przejmie na własność Insbud. Ale do tego raczej nie dojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Spółdzielnia PAX IP: 193.0.68.* 20.11.01, 11:15 Gość portalu: i napisał(a): > Al. Stanów Zjednoczonych (R. Wiatraczna) > Jestem spokojna bo beton już stoi, coś tam się dzieje i Pax dostanie lada > moment kredyt z BGK na tę inwestycję, bardzo korzystnie oprocentowany. > W najgorszym budowę przejmie na własność Insbud. Ale do tego raczej nie > dojdzie. I myslisz ze jak budowe przejmie Insbud to dolozy z wlasnej kieszeni i ja dokonczy? Dpolacic bedziesz musiala ty bo Pax nie da juz ani grosza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: Spółdzielnia PAX IP: 193.0.117.* 20.11.01, 12:25 Przecież mówię, że dokładnie na tę inwestycję jest ten kredyt. I nie trzeba będzie dopłacać. Później będzie końcowe rozliczenie, ale na to wszyscy spółdzielcy muszą być przygotowani !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Spółdzielnia PAX IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.11.01, 13:20 Czy wiesz jaka jest dokładna lub przybliżona wielkość zadłużenia PAX-u? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: Spółdzielnia PAX IP: 193.0.117.* 20.11.01, 12:33 Nie ma czegoś takiego! Najważniejsze jest to, aby Pax miał na płacenie odsetek od kredytów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Spółdzielnia PAX IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.11.01, 13:06 Chodzi mi właśnie o przybliżoną wielkość zadłużenia z tytułu kredytów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Spółdzielnia PAX IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.11.01, 13:12 Poza tym czemu sądzisz, że wystarczy płacić odsetki. Przecież raty kredytu też trzeba kiedyś spłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Spółdzielnia PAX IP: *.expander.pl 01.02.02, 18:12 Na forum jest już kilka wątków dotyczących Spółdzielni PAX. Nie jest to zbyt wygodne – dlatego proponuję się zjednoczyćJ W tym celu utworzyłam listę dystrybucyjną na yahoo (podobnie zrobili zresztą inwestujący na Makolągwy). Myślę, że może to być wygodne Jak się zapiszecie na listę to wszystkie informacje będą przychodzić na Wasz adres e-mail (proponuję zapisać się z adresu prywatnego a nie służbowego) bez konieczności ciągłego przeglądania listy dyskusyjnej. Aby sie zapisac należy wyslac maila na adres: paxstryjenskich-subscribe@yahoogroups.com Pozdrawiam, Monika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Spółdzielnia PAX IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 14.05.02, 23:09 Moniko, czy masz moze jakies wiadomosci na temat analogicznej listy dystrybucyjnej dla ludzi z Alei Stanow Zjednoczonych, ktorzy tez powierzyli pieniadze PAX-owi. Jesli cos wiesz, napisz na adres jasiam77@yahoo.com Szczerze mowiac, nie wiedzialem, w co sie wpakowalem, ale teraz widze,ze niewiedza bardzo boli. Pozdrawiam. Tomek Odpowiedz Link Zgłoś