Gość: sebcio IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.06.01, 13:39 Może ktoś zna tego Developera - ma z nim jakieś doświadczenie np. mieszka w jego inwestycji SKOROSZE. proszę o jakiekolwiek informacją. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: magda Re: Czy ktoś zna EBEJOT - SKOROSZE IP: 157.25.69.* 21.06.01, 10:30 CZy to nie jest ta inwestycj a która powoli jest finalizowana w Ursusie? Jezeli tak to nie masz sie co bac. madga odpisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Czy ktoś zna EBEJOT - SKOROSZE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.06.01, 12:04 Tak finalizuje się ale ciekawa jestem jak ten developer działa. I jak się tam wogóle mieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiołek Re: Czy ktoś zna EBEJOT - SKOROSZE IP: *.nationale.com.pl 26.06.01, 00:00 Moja koleżanka ma tam mieszkanko - bardzo ładne, cisza, spokój.Solidne wykończenie, ładne bloczki. Powiem szczerze - byłam zauroczona tym osiedlem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dag Re: Czy ktoś zna EBEJOT - SKOROSZE IP: 195.94.201.* 18.07.01, 15:00 Ja, tam kupuję, jak na razie wszystko terminowo i bezkonfliktowo. Sprzedający kompetentni i chętnie udzielający pomocy np. w kwestii likwidacji książeczek mieszkaniowych. Można powiedzieć "so far, so good". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kich Re: Czy ktoś zna EBEJOT - SKOROSZE IP: 10.1.1.* / *.waw.cdp.pl 19.07.01, 10:58 Ogolnie firma jest OK. Ale ten budynek(a wlasciwie jego otoczenie, ktory maja oddać do konca lipca tego roku) pozostawia wiele do zyczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: Czy ktoś zna EBEJOT - SKOROSZE IP: 193.103.148.* 23.07.01, 17:55 Ja za kilka dni odbieram tam mieszkanie. Sadze, ze jest to chyba jedna z solidniejszych firm w Warszawie. Buduje w terminie a nawet przyspieszzla w moim przypadku termin realizacji. Po wplaceniu 40% podpisuje akt notarialny tak, ze w razie draki Ty jestes wlascicielem. Jak do tej pory jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kichot Re: Czy ktoś zna EBEJOT - SKOROSZE IP: 10.1.1.* / 213.134.143.* 24.07.01, 07:13 Co do firmy nie mam zadnych zastrzezen !. Budynki mimo 6 pieter maja swoj urok. Obsluga tez jest OK. Zastanawia mnie tylko rozkopana ulica Skoroszewska - jak mieszkancy beda dojezdzali do budynku A2 (termin oddania 30.07.2001) ???. PS Widzac tempo prac wykonczeniowych az dech zapiera (w porownaniu z niektorymi sasiednimi budowami), aby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: Czy ktoś zna EBEJOT - SKOROSZE IP: *.atm.com.pl 25.07.01, 19:57 czesc, kupuje mieszkanie w A1, tez _na razie_ jestem z nich zadowolony. Co do otoczenia, to Skoroszewska po polozeniu instalacji maja doprowadzic do stanu poprzedniego (tj. asfalt) oraz ma byc wybudowana dodatkowa uliczka obok A1 prostopadla do skoroszewskiej. Poniewaz jednak dookola sa inne budowy (A3,4,B1), Edbud, wiec badzmy realistami - pieknie to tam bedzie moze za rok. rob, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kichot Re: Czy ktoś zna EBEJOT - SKOROSZE IP: 10.1.1.* / *.waw.cdp.pl 26.07.01, 12:18 Czesc No tak ulica Skoroszewska ma byc wyasfaltowana (zdaje mi sie, ze poprzednia jej postac w duzej mierze mogl wykonac ORIFLAME). Dodatkowo ulica Skoroszewska bedzie przebita do Al. Jerozolimskich, chyba juz nawet prowadzone sa prace kanalizacyjne od strony Jerozlimskich. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kordian Re: Czy ktoś zna EBEJOT - SKOROSZE IP: 213.77.89.* 01.08.01, 18:58 Czy ktoś moze sie orientuje jak z tymi samolatami nad tym osiedlem ? To jest dokladnie rejon bezmanewrowy czyli wznoszenia ( najwieksza moc ).. no i halas .. ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agus Re: Czy ktoś zna EBEJOT - SKOROSZE IP: 10.254.0.* / 213.25.143.* 02.08.01, 08:00 Mieszkam niedaleko, do samolotów można sie przyzwyczaić. Zimą zamknięte okna - nie ma problemu, latem - cóż ... - przy otwartych oknach nie słychać dzwoniącego telefonu, a rozmowa możliwa jest po chwili przerwy (jak samolot odleci). Najgorsze godziny to 19.00 i 21.00 - ale nie zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: Czy ktoś zna EBEJOT - SKOROSZE IP: 212.244.167.* 03.08.01, 15:32 Mieszkam tam. Jakoś moja córeczka jak jestesmy w domu nie wpada w nerwice.. Ale kiedy jesteśmy na spacerze - brrr!! Raz się przestraszyła. BARDZO SIĘ PRZESTRASZYŁA BOENINGA 737. Bloki sa w porzo ale okolica nie. Ci goście co opowiadaja o planach budowy dróg mówią o przyszłości - Ja powiem o tym co jest teraz. TAM NIE MA DRÓG, Autobusem pokonuję odcinek1.5 km od ul. Sławka do rogu ul.Kleszczowej i al Jerozolimskich Jerozolimskich w 40 min. Uciekajcie z tamtąd jesli możecie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Czy ktoś zna EBEJOT - SKOROSZE IP: 10.2.1.* / *.computerland.pl 03.08.01, 16:04 chyba "troszke" przesadzasz... ja odcinek do makro od ul. Walerego Slawka jade autobusem najdluzej 10 minut... to co napisales to chyba czas, ktory zajmuje przejscie tego odcinka pieszo... A moim zdaniem glosniej niz w Ursusie jest na Ochocie, Woli czy w Centrum... Tu samoloty a tam tramwaje, Tiry, i okropny halas uliczny. Pojedzcie sobie do Ursusa - cisza, spokoj, czasem tylko przeleci jakis samolot. Uwazam, ze w Warszawie to nieuniknione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: Czy ktoś zna EBEJOT - SKOROSZE IP: 212.244.167.* 10.08.01, 11:38 chyba "troszke" przesadzasz... ja odcinek do makro od ul. Walerego Slawka jade autobusem najdluzej 10 minut... to co napisales to chyba czas, ktory zajmuje przejscie tego odcinka pieszo... A moim zdaniem glosniej niz w Ursusie jest na Ochocie, Woli czy w Centrum... Tu samoloty a tam tramwaje, Tiry, i okropny halas uliczny. Pojedzcie sobie do Ursusa - cisza, spokoj, czasem tylko przeleci jakis samolot. Uwazam, ze w Warszawie to nieuniknione. --------------------------- no może „troszkę przesadzam”... za to Twoje sformowania są nazwijmy to niezbyt precyzyjne: „cisza, spokój, czasem tylko przeleci jakiś samolot” W 2000 przeleciało 92 000 samolotów dla porównania. Dla porównania w 1994 przeleciało tylko 42 000. a teraz oblicz sobie ile będzie nad Twoim blokiem latać w 2006 kiedy Twoje dzieci ukończą 5 rok życia... Dodatkowo okolica jest źle skomunikowana. W efekcie w okresie od września do czerwca w godzinach 7.30 – 9.30 nie sposób z Ursusa wyjechać szybko przez kleszczową. Opowieści o podróży do Makro w 10 min. sa być może prawdziwe ale poza godzinami szczytu i w wakacje. Do Makro jedziesz raz na tydzień a do pracy jedziesz codziennie i w godzinach szczytu. Wykonawstwo EBEJOT jest najwyżej jakości Bloki są ładne i jest dobre miejsce do mieszkania pod warunkiem, że nie będzie się próbowało opuszczać Ursusa w godzinach szczytu, bo wtedy wszyscy spotkamy się w jednym korku na kleszczowej Z ojcowskim pozdrowieniem cmok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Czy ktoś zna EBEJOT - SKOROSZE IP: *.computerland.pl 10.08.01, 16:48 Gość portalu: ojciec napisał(a): > no może „troszkę przesadzam”... > za to Twoje sformowania są nazwijmy to niezbyt precyzyjne: „cisza, spokó > j, > czasem tylko przeleci jakiś samolot” > W 2000 przeleciało 92 000 samolotów dla porównania. Dla porównania w 1994 > przeleciało tylko 42 000. a teraz oblicz sobie ile będzie nad Twoim blokiem > latać w 2006 kiedy Twoje dzieci ukończą 5 rok życia... > > Dodatkowo okolica jest źle skomunikowana. > W efekcie w okresie od września do czerwca w godzinach 7.30 – 9.30 nie sp > osób z > Ursusa wyjechać szybko przez kleszczową. > > Opowieści o podróży do Makro w 10 min. sa być może prawdziwe ale poza godzinami > > szczytu i w wakacje. > Do Makro jedziesz raz na tydzień a do pracy jedziesz codziennie i w godzinach > szczytu. > > Wykonawstwo EBEJOT jest najwyżej jakości Bloki są ładne i jest dobre miejsce do > > mieszkania pod warunkiem, że nie będzie się próbowało opuszczać Ursusa w > godzinach szczytu, bo wtedy wszyscy spotkamy się w jednym korku na kleszczowej > Z ojcowskim pozdrowieniem > cmok -------------------------- W calej W-wie sa korki... A z tymi samolotami, to znow przesadzasz. Moze wylicz mi ile tramwajow przejechalo ulica Grojecka, ile pociagow kolo Powiśla itp... "naukowcy" tacy jak Ty kiedys trzesli portkami, ze na ulicach z powodu olbrzymiej ilosci dorozek bedzie brudno. Czlowieku zejdz na ziemie - mamy 21 wiek i postep cywilizacji... Zastanawia mnie czemu mieszkasz w Ursusie, jak Ci tam tak strasznie zle? I do makro nie jezdze co tydzien tylko codziennie, bo w poblizu pracuje, i NAPRAWDE nie narzekam. Mysle, ze takiemu malkontentowi jak Ty ciezko bedzie znalezc miejsce, ktore by zadowolilo Cie w 100%. Wspolczuje... Z radosnym pozdrowieniem, Zawsze zadowolona i szczesliwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do_ojca Re: Czy ktoś zna EBEJOT - SKOROSZE IP: 192.160.110.* 08.08.01, 08:41 sam uciekaj jak chcesz , pewnie wpadles na jakas mine z innym developerem i dlatego zazdroscisz ludziom ktorzy zdecydowli sie wlasnie tu zamieszkac piszac takie glupoty ktorymi starasz sie zniechecic do tego osiedla ... tak czy inaczej wszystko co napisales jest wierutna bzdura ... pozdr. i zycze Ci milych wakacji pajacu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojciec Re: Czy ktoś zna EBEJOT - SKOROSZE IP: 212.244.167.* 10.08.01, 09:45 > sam uciekaj jak chcesz , pewnie wpadles na jakas mine z innym developerem i > dlatego zazdroscisz ludziom ktorzy zdecydowli sie wlasnie tu zamieszkac piszac > takie glupoty ktorymi starasz sie zniechecic do tego osiedla ... tak czy > inaczej wszystko co napisales jest wierutna bzdura ... pozdr. i zycze Ci milych > > wakacji pajacu Dzięki za życzenia.. Na osobiste watki pozwolisz że nie odpowiem, za to odpowiem na opinie że napisałem wierutne bzdury. Napisałem „Bloki sa w porzo ale okolica nie.” I podtrzymuje tą opinie Bloki sa ładne. Dość pospolite projekty ale gustownie i rzetelnie wykończone! Ale okolica jest źle skomunikowana. W efekcie w okresie od września do czerwca w godzinach 7.30 – 9.30 nie sposób z stąd wyjechać szybko. Autobusem w tych godzinach jedzie się przez kleszczową 40 min. Poczekaj do końca wakacji na powrót sąsiadów... Jest dobre miejsce do mieszkania pod warunkiem, że nie będzie się próbowało opuszczać Usrusa w godzinach szczytu, bo wtedy szyscy spotkamy się w jednym korku na kleszczowej Z ojcowskim pozdrowieniem cmok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do_ojca Re: Czy ktoś zna EBEJOT - SKOROSZE IP: 192.160.110.* 10.08.01, 14:39 nie rozumiem Cie , przez to ze w godzinach szczytu sa, jak mowisz niesamowte korki chcesz kogos zniechecic do tego osiedla, zeby uciekal stad jak najszybciej ? ... pokaz mi miejsce w W-wie gdzie nie ma korkow , zamieszkaj sobie na Kaszubach a bedziesz mial spokojnie , cichutko i zawsze bez stresow dojedziesz gdzie bedziesz chcial nie stojac w ulicznym zatorze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszko Re: Czy ktoś zna EBEJOT - SKOROSZE IP: 192.39.188.* 17.08.01, 15:49 Gość portalu: Ojciec napisał(a): > W efekcie w okresie od września do czerwca w godzinach 7.30 – 9.30 nie sp > osób z > stąd wyjechać szybko. Autobusem w tych godzinach jedzie się przez kleszczową > 40 min. Poczekaj do końca wakacji na powrót sąsiadów... > Jest dobre miejsce do mieszkania pod warunkiem, że nie będzie się próbowało > opuszczać Usrusa w godzinach szczytu, bo wtedy szyscy spotkamy się w jednym > korku na kleszczowej Wydaje mi sie, ze troche przesadzasz. Tak sie sklada, ze od kilku lat mieszkam w poblizu osiedla Skorosze. Codziennie dojezdzam samochodem do pracy, a pracuje w centrum Warszawy - zostawiam samochod na parkingu strzezonym przy wejsciu do stacji WKD. Srednio dojazd zajmuje mi ok. 40 minut, chociaz moj rekord to 1 godzina i 20 minut, teraz w ciagu wakacji dojezdzam ponizej 30 minut. Jesli problemem jest dojazd to polecam pociag. Mozna podjechac 2 przystanki autobusem, a potem w pociag i po pietnastutach jestes na stacji Warszawa Srodmiescie. Co do halasu, to albo sie przyzwyczailem, albo nie jest on tak dokuczliwy, pewnie wplywa na to rowniez to, ze mieszkam na parterze i w kolo jest zielen i wysokie drzewa. Co do samej spoldzielni, to wczoraj bylem z kolega w jego mieszkaniu. Przy odbieraniu nie mial on wiekszych zastrzezen. Prawda rowniez jest, ze wiele nasluchalem sie o fachowosci, solidnosci i sposobie pracy firm budujacych te domy (niestety nie byly to raczej pochwaly) - inny znajomy pracowal tam jako jeden z podwykonawcow. Czasem jak spotykalismy sie wieczorem przy piwku i opowiadal o sytuacjach jakie mialy miejsce tego dnia na budowie to mielismy calkiem niezly ubaw. Sorry jesli troche sie rozpisalem, ale mam nadzieje, ze sa to (w wiekszosci ;-) przysatne informacje. POzdr Mieszko Moze troche Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dag Re: Czy ktoś zna EBEJOT - SKOROSZE IP: 195.94.201.* 08.08.01, 09:11 Dojazd od wapowskiego do ronda Zawiszy w okolicach godz. 8 rano zajmuje około 35 min. Uważam, że to rewelacyjny czas jak na Warszawę! A do tego wolę samoloty niż ruszające na światłach z piskiem opon samochody! Po za tym mimo że osiedle jest całkiem młode to infrastruktura w pobliżu jest dobrze rozwinięta: sklepy, przedszkole, szkoła, apteka itp. Pozdrawiam sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: happy Re: Czy ktoś zna EBEJOT - SKOROSZE IP: 192.160.110.* 08.08.01, 12:13 Jako przyszly mieszkaniec budynku A4 chcialem powiedziec ze w takiej atrakcyjnej cenie i w tak rewelacyjnym miejscu nie sposob znalezc lepszego miejsca w W-wie i jestem w 100 % zadowolony z mojej decyzji . Buziak dla Monisi mojej wspolwlascicielki mieszkania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Czy ktoś zna EBEJOT - SKOROSZE - do wszystkich IP: *.net.external.hp.com 08.08.01, 16:28 Witam, Absolutnie zgadzam sie z przedmowca - miejsce i firma wygladaja OK. Chcialbym przy okazji zadac pytanie (sorry za copy-paste z innego tematu ale nie moglem sie powstrzymac...) Prosilbym o opinie wszystkich, ktorzy odbierali w Ebejocie mieszkania o wszelkie komentarze odnosnie: 1. Na co zwracac uwage przy odbiorze (ewentualne niedociagniecia, itp) 2. Jak wygladala likwidacja usterek (jesli byly) 3. Czy po jakims czasie uzytkowania wychodza jakies wady (pekniecia, itp) 4. Jak sprawuja sie: woda, CO, gaz, kanalizacja Bylbym rowniez wdzieczny za kilka slow na tematy "luzniejsze": 1. Czy w tym terenie sa telefony (TPSA?) i kablowka (jaka?) 2. Jak statystycznie :-) wyglada sprawa bezpieczenstwa w tym rejonie 3. Chetnie wymienie uwagi z moimi przyszlymi sasiadami... (bud. A3) Z gory dzieki za odpowiedzi ! Artur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hepi Re: Czy ktoś zna EBEJOT - SKOROSZE - do wszystkich IP: 213.158.197.* 10.08.01, 09:26 Witam Po odbiorze mieszkania znalazłem kilka drobnych usterek np. połamana listwa progowa w drzwiach balkonowych, nieprawidłowo wykończona elewacja na balkonie. Muszę przyznać że zgłoszone przez moją osobę usterki zostały szybko usunięte. Mysle, że należy zwracać uwagę na równosć powierzchni scian oraz sufitów oraz okna, czy nie są uszkodzone. Co do TV kablowej to obecnie nie ma tam żadnego operatora, ale można odbierać około 7 programów nadawanych z nadajników naziemnych,, podobnie jest w przypadku telefonów stacjonarnych, których brak, pozostaje więc tel. GSM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kichot Re: Dla Artura IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 09:58 Pozdrawiam równiez przyszlego sasiada z A3 (na razie postep prac jest niezly, aby tak dalej). Mam nadzieje ze do listopada zrobia dojazdy (rozkopana Skoroszewska) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Telefony i Kablówka na Skoroszach w Ebejocie IP: 213.25.197.* 26.09.01, 10:49 Kablówka - odpowiedź jest prosta: Nie ma i nie będzie. Ani UPC ani Aster City. Mam odpowiedź z obydwu firm na piśmie. Do tego zdarzają się złośliwi i pomyleni przewodniczący wspólnot mieszkaniowych, którzy nie zgadzają się i utrudniają instalację anteny indywidualnej na dachu. Wystarczy przyjechać i zobaczyć: każdy ma zwyklą lub satelitarną antenę na balkonie. Telefony stacjonarne: TPSA obiecuje, że założy do końca roku 2001. Ale wcześniej obiecywali, że założą do końca 2000.... Netia i inne - nie ma o czym marzyć. Na szczęście są telefony komórkowe, więc ja bym się tym akurat tak nie przejmował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Telefony i Kablówka na Skoroszach w Ebejocie IP: *.netia.pl 26.09.01, 11:34 To ciekawe dlaczego w budynkach przy Dzieci Warszawy wiszą plakaty Aster City? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: Telefony i Kablówka na Skoroszach w Ebejocie IP: 213.25.197.* 27.09.01, 10:23 Gość portalu: Max napisał(a): > To ciekawe dlaczego w budynkach przy Dzieci Warszawy wiszą plakaty Aster City? Zadzwoń do nich i się zapytaj. Do moich stalowych drzwi przez dobrych parę minut dobijał się facet, żeby złozyć mi ofertę na... stalowe drzwi. DCebili nie brakuje. Kiedyś w drfuki PIT-ów baba na targu zawijała mięso. Więc absurd w postaci ogłoszeń Aster City mnie nie zdziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Czy ktoś zna EBEJOT - SKOROSZE IP: *.netia.pl 13.08.01, 10:27 Nie wiem czy przeglądałeś wypis z księgi wieczystej i wiesz, że grunt pod A4 ma obciążoną hipotekę na poczet kredytu. Miejmy nadzieję, że uda się im spłacić ten kredyt. Jestem tuż przed podpisaniem umowy kupna i tak szczerze mówiąc jest to jedyna rzecz, która mnie martwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Czy ktoś zna EBEJOT - SKOROSZE - dla Max''a IP: *.net.external.hp.com 13.08.01, 11:47 Nie tylko A4. Z tego co sie orientuje to raczej powszechna praktyka deweloperow. Pod "cos" w koncu musza dostac ten kredyt. Chyba wielkiego niebezpieczenstwa tu nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Czy ktoś zna EBEJOT - SKOROSZE - pytanie dla osób, które już odebrały IP: *.netia.pl 13.08.01, 17:16 Mam pytanie jak wygląda sprawa z przekazaniem własności gruntu. Ile czasu im to zajmuje, bo w umowie nie jest określona żadna data. Czy ktoś zmieniał treść umowy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: Czy ktoś zna EBEJOT - SKOROSZE IP: *.atm.com.pl 14.08.01, 14:10 Gość portalu: happy napisał(a): > Jako przyszly mieszkaniec budynku A4 chcialem powiedziec ze w takiej > atrakcyjnej cenie i w tak rewelacyjnym miejscu nie sposob znalezc lepszego > miejsca w W-wie i jestem w 100 % zadowolony z mojej decyzji . Buziak dla Monisi ja rowniez jak na razie jestem. Co do samolotow to bede nieobiektywny, bo ja latac lubie wiec mi samoloty bardzo nie przeszkadzaja :-), co wiecej, narazie mieszkam troche dalej, ale za to dokladnie na przedluzeniu pasa (samoloty lataja prawie nade mna), zas Skorosze jest troche odsuniete od osi pasa (w sumie malo znaczace ale jednak). Samoloty to w zasadzie jedyny minus tego osiedla, poza tym same plusy: bliskosc infrastruktury i osiedli z jednej strony, z drugiej widok prawie wiejski (puste pola - jak na razie), b. dobre polaczenie komunikacji miejskiej (fani Tarchomina - sprobujcie dojechac ZTMem do centrum z Nowodworow), blisko ciagow komunikacyjnych i jednoczesnie wystarczajaco daleko zeby ich nie bylo widac ani slychac. No i wreszcie dojazd samochodem - ja nie wiem jak wy jezdzicie (jak chcecie dojezdzac do Alei przez Kleszczowa/Ryzowa to wasz problem), ale ja z Ursusa do pracy na Grochowskiej (cross przez cala Warszawe) jade w normalnej godzinie szczytu, czyli 8-9 jakies 35-45minut (zakladajac ze nie ma wypadkow ani innych atrakcji). Poza tym Aleje sa rejonem wielu inwestycji (czyli praca i rozrywka) i beda w przyszlosci przebudowywane (poszerzenie ulic i skrzyzowania bezkolizyjne). pozdrawiam, rob (A1) Odpowiedz Link Zgłoś
hryhor Re: Czy ktoś zna EBEJOT - SKOROSZE 18.09.01, 11:03 No i wreszcie dojazd samochodem - ja nie wiem jak wy jezdzicie (jak chcecie > dojezdzac do Alei przez Kleszczowa/Ryzowa to wasz problem), ale ja z Ursusa do > pracy na Grochowskiej (cross przez cala Warszawe) jade w normalnej godzinie > szczytu, czyli 8-9 jakies 35-45minut (zakladajac ze nie ma wypadkow ani innych > atrakcji). Poza tym Aleje sa rejonem wielu inwestycji (czyli praca i rozrywka) > i > beda w przyszlosci przebudowywane (poszerzenie ulic i skrzyzowania bezkolizyjne > ). > > pozdrawiam, rob (A1) Kochani sąsiedzi, Śledzę dyskusję o Skoroszach od wakacji... Z żalem muszę niestety przyznać rację OJCU Teksty o szybkich dojazdach do Centrum są takimi samymi pobożnymi życzeniami jak „poszerzenie ulic i skrzyżowania bezkolizyjne”. Jakiś czas temu ktoś pisał że widzi budowę drogi Skoroszewskiej przy al. Jerozolimskich , ktoś inny oczekuje rozbudowy jerozolimskich, ktoś inny nie ma problemów z korkami... Kochani też bym chciał żeby to wszystko było prawdą!! Niestety racje ma OJCIEC. Dziś 18 września 2001 wsiadłem do autobusu 517 przy wapowskiego o 7.33 a wielki bilbord przy jerozolimskich zobaczyłem dopiero o 8.12. Jechałem a raczej stałem tylko 39 min. ojciec pomylił się aż o 1 min!!!!!! Mieszkam w Ursusie dwa lata i jestem zadowolony ale prawda jest że komunikacja publiczna funkcjonuje słabo, jeśli ktoś twierdzi inaczej... to ma problemy z obiektywizmem. Co do samochodów - rzecz oczywista czas podróży jest krótszy ale poza Alejami te specjalnego wyboru nie masz .. Jak się z Ursusa wydostaniesz jak zobaczysz sznur samochodów z Pruszkowa? Którędy pojedziesz? Przez remontowane tunele na globusowej remont trwa od zeszłego wieku... Co może przez Gołąbki i Połczyńską? tam zatrzyma cię szlaban przy torach! Ani w prawo ani w lewo - jesteś w Ursusie!! Niestety Ursus nie uświadczył inwestycji w wiadukty nad torami kolejowymi ani bezkolizyjnych skrzyżowań z alejami . Mieszkam w Warszawie od 35 lat Ursus i Rembertów to najgorzej skomunikowane przedmieścia naszego miasta Pozostaje nadzieja na inwestycje w drogi może jak do pobliskiej Konotopy dotrze Autostrada... Wtedy będzie wesoło ale to dopiero za 3 lata do tego czasu przybedzie jeszcze kilka tysiecy mieszkań i samochodów oczywiście... No cóż przepraszam że się rozpisałem pozdrawiam hryhor@poczta.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dag Re: Czy ktoś zna EBEJOT - SKOROSZE IP: 195.94.201.* 21.09.01, 16:43 rzeczywiście czas dojazdu do centrum po wakacjach wydłużył się, niestety. I jest dla mnie całkiem nie zrozumiałe dlaczego jednego dnia wsiadając do autobusu o 7.30 jestem w pracy o 8.15 (towarowa), a innego półgodziny później? Zreszą czym później się wyjeżdża tym gorzej. No ale za to mamy przyjemną okolicę. Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów z A3. Dag Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Czy ktoś zna EBEJOT - SKOROSZE IP: *.net.external.hp.com 21.09.01, 16:57 No to i ja Cie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hryhor pozdrowienia- SKOROSZE IP: 212.244.167.* 24.09.01, 13:54 To ja tyz pozdrawiam sasiadow z tomcia palucha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malik Re: pozdrowienia- SKOROSZE IP: 10.10.100.* / *.stoen.waw.pl 24.09.01, 17:46 No to i ja sie przylaczam do sasiadow (A3) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IceK Re: Czy ktoś zna EBEJOT - SKOROSZE IP: *.polkomtel.com.pl 09.10.01, 14:02 Witam, Pozdrawiam obecnych i przyszlych : Powiedzmy ze sasiadow przez tory , os. Niedzwiadek sie klania (-: > Co do samochodów - rzecz oczywista czas podróży jest krótszy ale poza Alejami > > te specjalnego wyboru nie masz .. Jak się z Ursusa wydostaniesz jak zobaczysz > sznur samochodów z Pruszkowa? > Którędy pojedziesz? > Przez remontowane tunele na globusowej remont trwa od zeszłego wieku... > Co może przez Gołąbki i Połczyńską? tam zatrzyma cię szlaban przy torach! > Ani w prawo ani w lewo - jesteś w Ursusie!! Pozwolisz ze nie zgodze sie z tym stwierdzeniem, jestem mieszkancem Ursusa od 25 lat i nie tak znowu niedawno zaczalem korzystac z auta w moich podrozach i co sie okazalo?, ze zdecydowanie najszybszym i najpewniejszym sposobem dojazdu do centrum w godzinasz szczytu jest przejechanie na "zawietrzna" czyli na Traktorzystow i przejazd przez Odolany i dalej na Kasprzaka czy tez Wolska albo do dw. ZAchodniego dzieki takiemu rozwiazaniu mozesz zaoszczedzic 20-30 min > > Niestety Ursus nie uświadczył inwestycji w wiadukty nad torami kolejowymi ani > bezkolizyjnych skrzyżowań z alejami . Fakt komunikacja szwankuje ale coz, tak jest na wiekszosci "sypialni" warszawskich > Mieszkam w Warszawie od 35 lat Ursus i Rembertów to najgorzej skomunikowane > przedmieścia naszego miasta > Pozostaje nadzieja na inwestycje w drogi może jak do pobliskiej Konotopy dotrze > > Autostrada... > Wtedy będzie wesoło ale to dopiero za 3 lata do tego czasu przybedzie jeszcze > kilka tysiecy mieszkań i samochodów oczywiście... Widze juz te inwestycje przy takiej ilosci protestow !! ale z drugiej strony niektorzy maja racje, ze propozycja takiego poprowadzenia autostrady to pomysl fanatyka zamieszkalego w np. Zalesiu Gornym w ciszy i spokoju. Zdecydowanie za blisko do zmieszkalych "przedmiesc" > No cóż przepraszam że się rozpisałem > pozdrawiam > hryhor@poczta.gazeta.pl Ja takze sie rozpisalem, ale wydaje mi sie ze rada co do objazdu jest sluszna (jesli ktos nie przerazi sie nawierzchnia "prawie rowna" zamiast asfaltu) (-: IceK2@poland.com Odpowiedz Link Zgłoś
hryhor Drodzy sąsiedzi co myslicie o kosztach administracji EBEJOT wliczonej 10.10.01, 09:12 Drogi sąsiedzie IceK -u , dzięki za List. Rozumiem że podzielasz moją opinie o Ursusie ujętym w komunikacyjne kleszcze Alej , Autostrady (przyszłej ) oraz torów PKP. IceK –u masz racje droga przez Odolany jest rewelacyjna.. bardzo ją lubie. Problem polega na tym że jesteśmy w XXI wieku a ona pochodzi z końca XVIII wieku trochę mało się tu zrobiło przez ostatnie kilkaset lat... Ale to chyba smutna dyskusja o skuteczności Zarządu miasta ; Piskorskich, Wietesek i takich tam... urzędników czy polityków... A na tym FORUM raczej należy pogadać popisać o EBEJOCIE.. Jak WAM drodzy sąsiedzi podobają się koszty administracji EBEJOT wliczane w nasz czynsz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dag Re: Drodzy sąsiedzi co myslicie o kosztach administracji EBEJOT wliczo IP: 195.94.201.* 10.10.01, 14:14 Popieram sąsiada, też się chętnie czegoś dowiem na ten temat, bo w niedługim czasie dołączę do grona płacących. Do tej pory słyszałam od sprzedających kwotę około 5zł za metr, ale czy to wszystko? Pzdr Dag (a3) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malik Re: Drodzy sąsiedzi co myslicie o kosztach administracji EBEJOT wliczo IP: *.waw.cdp.pl 10.10.01, 16:47 Pozdrawiam sasiadow. Tez slyszalem o 5zl/m2 (od EBEJOTU) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dag Re: Drodzy sąsiedzi co myslicie o kosztach administracji EBEJOT wliczo IP: 195.94.201.* 11.10.01, 18:12 Proszę niech wypowie sie ktoś kto już płaci. Pozdrowionka dla sąsiadów dag Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hryhor Re: Drodzy sąsiedzi co myslicie o kosztach administracji EBEJOT wliczo IP: 212.244.167.* 12.10.01, 08:46 place 10zl czynszu za 1m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dag czemu tak dużo? IP: 195.94.201.* 12.10.01, 17:08 Jaka jest przyczyna tak wysokiego czunszu??? Odpowiedz Link Zgłoś