przemyslaw.paul1 18.05.05, 16:56 Pytanie: Pekao Development OK czy Be? W szczególności interesuje mnie Wilanów Park. Nie wiem co o tym myslec na forum o nich ani widu ani słychu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: SZEF Re: PEKAO DEVELOPMENT IP: *.238.38.15.res-cmts.tv13.ptd.net 18.05.05, 19:46 super polecam ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgosia Re: PEKAO DEVELOPMENT IP: *.chello.pl 18.05.05, 20:01 My się zdecydowaliśmy na mieszkanko w tej inwestycji (2 etap) bo ze wszytskeigo cośmy oglądali to spełniało najwięcej naszych kryteriów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: PEKAO DEVELOPMENT IP: *.toya.net.pl 19.05.05, 12:15 Ja kupiłam mieszkanie od PD na Bemowie. Jestem po pierwszym odbiorze. Jak dotąd jest zadowolona z wyboru. Standard mieszkań dobry. U mnie wykonawcą był Warbud. Więcej informacji o PD znajdziesz na stronie www.olszyny.info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ATR Re: PEKAO DEVELOPMENT IP: 217.153.125.* 19.05.05, 12:33 Ani widu ani słychu o nich bo może są OK - ludzie chętnie piszą i czytają o tym co szwankuje i śmierdzi, normalność leży poza obszarem naszych zainteresowań... ? W wilanow-park kupiłem mieszkanie (D1) i mam nadzieję, że są właśnie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.J. Re: PEKAO DEVELOPMENT IP: *.catv.net.pl 19.05.05, 20:10 Witam! Powodem tego, ze na tym forum malo jest informacji o Pekao Development, jest prywatne forum najwiekszego osiedla tego developera. www.olszyny.info Ja sie pakuje w inwestycje na Bemowie. Szkoda tylko, ze nie bylem w stanie zainwestowac w "Olszyny Park" (osiedle bloczkow po trzy pietra, w najbardziej zielonej czesci terenu w okolicy Fortu Bema). Ale mysle, ze teraz nie wybralem szczegolnie zle. :) Wsrod nowych inwestycji w okolicy Fortu Bema, OlszynyII sa najlepiej zlokalizowane (najdalej od planowanego S7 i/lub S8). Nie liczac oczywiscie nowej inwestycji Dom Development ale to dopiero sa przedbiegi. Pozdrowka! M. Mariusz J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgosia Re: PEKAO DEVELOPMENT IP: *.chello.pl 19.05.05, 15:15 D1, to juz niedługo odbiór, prawda?A byłeś może na dniach otwartych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ATR Re: PEKAO DEVELOPMENT IP: 217.153.125.* 20.05.05, 15:23 Nie byłem na dniach otwartych, nawet nie wiedziałem że takie bywają. Przejeżdżałem na rowerze, to i zajrzałem. Lokalizacja jest OK, plany rozwoju przylegającej dzielnicy też mi się podobają. A odbiór nie tak niedługo - mój dopiero we wrześniu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grix Re: PEKAO DEVELOPMENT 20.05.05, 22:19 W nast. tygodniu chyba podejmę decyzję o kupnie mieszkanka (na razie mam je zarezerwowane:) w tym osiedlu. Lokalizacja jest super jak dla mnie. Na razie jest OK, pani I.M. (opisywana wcześniej!) podchodzi dość konkretnie do klienta (nie wpuszcza do środka bo ekipa kładzie gres na klatkach schodowych, ale zakłada kask i oprowadza po budowie) - a ekipa i tak daje się skorumpowac (albo bardziej: zbajerować) i wpuszcza na oględziny "po godzinach" (?może nie powinienem tego pisać...?). Poza tym zielono, blisko do lasu i nad Wisłę, a i wieści z rynku OK (Prokom podpisał umowę z dużym developerem hiszpańskim i "miasteczko Wilanów" z pewnością się wybuduje). Ceny powinny tutaj wzrosnąć - zwłaszcza jeśli: 1/wybuduje się południowa nitkę A2 (zjazd "Wilanów" w odległości ok. 3 km na południe), przy takich inwestycjach zawsze miasto sie rozwija... A wtedy z Wilanowa na wieś 100 km+ (domek? może na Podlasiu?) będzie godzina drogi... 2/jeśli dojdzie do realizacji pomysłu na SAM - szynowy autobus miejski kursujący ze śródmieścia do Siekierek istniejącą linią kolejową (w co niektórzy wątpią, bo PKP nic podobno o tym nie wie...) 3/jeśli zrealizuje się pomysł na budowę szybkiego tramwaju Bemowo-Wilanów m.in. przez Sobieskiego i Belwederską...). Generalnie podoba mi się, jeśli podpiszę umowę, może założę osobny wątek "Wilanów-Park". Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgosia Re: PEKAO DEVELOPMENT IP: *.chello.pl 20.05.05, 22:55 Sluchajcie, no to super, ze juz :) 3 osoby mamy z tej inwestycji! Koneicznie osobny watek a potem mam nadzieje i forum - chociaz ja dopiero w drugim etapie, cyzli za rok :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: PEKAO DEVELOPMENT - Umowa w Wilanówku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 22:52 Czy moze ktos dwa słowa powiedzieć o umowie przedwstępnej? Podobno nie zachwycająca (vide: GW 3.06, dział :"gospo") Można negocjować, czy są jakieś problemy? PZDR Wilanówek BJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgosia Re: PEKAO DEVELOPMENT IP: *.chello.pl 04.06.05, 00:14 Niestety nie pomoge, bo zupelnie sie nie zajmowalam formalnosciami, ale skoro moi sponsorzy :)) sie zdecydowali, musialo byc OK :) No to duzo powiedziałam... Ale chociaz podciagne temat :) Odpowiedz Link Zgłoś