Dodaj do ulubionych

SAM-81 Kabacki Dukt 3

IP: 212.160.138.* 31.05.05, 12:31
W imieniu Rady osiedla budynku Kabacki Dukt 3 (lista osób wywieszona została
w gablotkach), zakładam niniejszy wątek i chcialbym aby słuzył on do wymiany
uwag dotyczących bydynku Kabacki Dukt 3, problemów związanych z
infrastrukturą, bezpieczeństwem, usterkami dotyczącymi całego budynku bądź
złym zarządzaniem.
Do tego podaję adres skrzynki e-mailowej Rady Osiedla ww. budynku. Proszę
przesyłac swoje uwagi, wnioski i pomysły na poniższy adres a członkowie Rady
będą w miarę możliwości odpowiadali zainteresowanym bądź starali się poruszyć
nurtujące was tematy.
radaosiedla_kd3@o2.pl

Pozdrawiam
Marek
Obserwuj wątek
    • Gość: Albert Re: SAM-81 Kabacki Dukt 3 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.06.05, 23:40
      Witam sąsiedzie
      za 3 tyg wprowadzam się pod 3 :)))
      zastanawiam się nad tym jak zostanie rozwiązana sprawa wjazdu/wyjazdu
      z garażu (poziom -1), jest tam dosyć stromo, brak zadaszenia, zimą może być tam
      niezła ślizgawka (marznący deszcz).

pzdr
      A
      • Gość: Marecki Re: SAM-81 Kabacki Dukt 3 IP: 212.160.138.* 02.06.05, 10:03
        Z tego co wiem na razie niue ma konkretnych ustaleń. Spółdzielnia chciałaby
        zadaszyć, ale samo zadaszenie nie wystarczy. Pismem porposiliśy spółdzielnię o
        przedstawienie terminów zrealizowania wniosków z zebrania, ale podobno częśc
        wniosków musi zostać zatwierdzonych przez Radę Nadzorczą, której zebranie
        odbędzie się w czerwcu.
        Najlepsze jest to ze podobno spóldzilenia chce zebysmy zastanowili sie w jkaim
        miejscu przy tym wyjezdzie ma byc zainstalowane lustro. Moim zdaniem lepsza
        bylaby sygnalizacja świetlna, ostatecznie co najmniej 2 lustra.
        Pozdrawiam
        W której klatce szanowny sąsiad będzie mieszkał? :-)
        • mayi Re: SAM-81 Kabacki Dukt 3 02.06.05, 10:38
          Haj!

Z tym wyjazdem to wydaje się być tak, że ewentualne samochody nadjeżdżające z
          prawej nie stanowią zagrożenia, bo jest za wyjazdem jeszcze trawnik i chodnik -
          spokojnie widać wszystko, wyhamować można - a i samochody z założenia jadą prawą
          stroną, czyli dalszym brzegiem (choć przy wąskości ulicy pewnie to będzie
          znikoma różnica). Na pewno gorzej jest ze stroną lewą, chociaż ukształtowanie
          chodników i rodzaj krawężników sugerują, że będzie tam coś w rodzaju parkingu,
          więc i jazda będzie się odbywać nieco dalej od wjazdu niż to ma miejsce teraz...
          Parking czy nie, widoczność słaba i lustro do lewej strony wydaje się być
          potrzebnym - mi jakoś tak pasuje z prawej strony na końcu wjazdu :).

Pozdrawiam,
          Adrian
          • Gość: Marecki Re: SAM-81 Kabacki Dukt 3 IP: 212.160.138.* 02.06.05, 11:08
            Tylko prosze zauważyć, ze z garażu żeby wyjechać trzeba się trochę pod górę
            rozpędzić a jadące uliczką samochody często też dosyć szybko jadą... więc jest
            niebezpieczeństwo stłuczki. Poza tym ja wyjeżdzajacy z garazu chcialbym widziec
            czy cos nie jedzie, bo szczerze mówiac nie ufam innym kierowcom, a bo ktos nie
            popatrzy w lustro albo pomysli ze zdazy przejechac...
            Najlepsza byłaby by moim zdaniem sygnalizacja tzn. wraz z momentem otwierania
            drzwi zapalołoby sie czerwone światło.. ale nie mam pojęcia jakie to by były
            koszty.
            • jaci Re: SAM-81 Kabacki Dukt 3 02.06.05, 12:15
              Gratuluje pomysłu, który mam nadzieje ze przyjmie sie tak jak przyjela sie
              lista dyskusyjna jako element wymiany zdań i poglądów podczas budowy naszego
              budynku.
              Co do wjazdu/wyjazdu z garazu parę uwag dodatkowych. Jak lustra to moim zdaniem
              dwa, by widzieć czy czegoś nie ma za rogiem i od strony piaskownicy. To drugie
              lustro służyłoby również tym co wjeżdżają do garażu od strony piaskownicy.
              Zjazd jest na tyle stromy, że skręcający z tej strony, bardzo kiepsko widzi czy
              ktoś akurat nie wyjeżdża.
              Swiatła tez dobre tylko chyba nie do zrealizowania. Poza tym nie można ich
              bezpośrednio uzależnić od otwierania bramy garażowej, a to dla tego, że chcąc
              wjechać do garażu sam zapalałbyś sobie czerwone światło :-)
              PZDR!
            • mayi Re: SAM-81 Kabacki Dukt 3 02.06.05, 12:16
              > Tylko prosze zauważyć, ze z garażu żeby wyjechać trzeba się trochę pod górę
              > rozpędzić a jadące uliczką samochody często też dosyć szybko jadą... więc jest
              > niebezpieczeństwo stłuczki.

Jasne, chodzi mi o to, że to co jest w tej chwili jest faktycznie ciasnawe,
              natomiast w momencie gdy ogrodzenie z S-1 będzie usunięte i ulica zacznie się
              rysować w całości, to wydaje się, że będzie ona trochę przesunięta - tak, że po
              wyjeździe z pochyłości będzie przynajmniej 3 metry płaskiego terenu jeszcze bez
              wjeżdżania na ulicę. Wydaje mi się, że to wystarczy żeby spokojnie zdążyć się
              zatrzymać przed ulicą, ale oczywiście to tylko moje zdanie i rozumiem
              wątpliwości :).

Hmmm, jest tu też i inna rzecz - skoro tam jest chodnik, to będą i ludzie
              chodzić i to może być groźniejsze... Zwłaszcza, że to najbliższa droga z naszej
              klatki do piaskownicy, czy co to tam na środku jest...

pzdr
              P.S. Biegam do okna i się przyglądam temu wjazdowi co chwilę ;).
              • Gość: Marecki Re: SAM-81 Kabacki Dukt 3 IP: 212.160.138.* 02.06.05, 14:20
                Masz rację tamtędy mogą chodzić dzieciaki. Pod warunkiem ze to co tam jest
                będzie piaskownicą. Co do szerokości ulicy to niewiadomo ile miejsca zabierze
                trawnik i chodnik przy budynku S-1 czy S-3 (nie wiem jaki to :-))
                Jak sie wam mieszka?
                Dla mnie troche denerwujący jest pisk metra i ten niezagospodarowany teren przy
                tzw. piaskownicy ale poza tym mi sie mieszka ok.
                • bazantarnia1 Re: SAM-81 Kabacki Dukt 3 02.06.05, 14:41
                  Czy ten pisk metra, naprawdę jast tak bardzo uciążliwy, trochę mnie tym
                  zaniepokoiłeś:( ?

albert
                • mayi Re: SAM-81 Kabacki Dukt 3 02.06.05, 15:52
                  Ogólnie rzecz biorąc mieszka się sympatycznie...
                  Metro słyszymy codziennie przed zaśnięciem przynajmniej raz, ale jak na razie
                  testowaliśmy spanie głównie przy oknach ustawionych na mikrowietrzenie i nie
                  budzi wtedy (nas :)). Potestujemy jeszcze przy otwartych oknach pewnie niedługo.
                  Za to niezawodnym budzikiem codziennie o siódmej rano jest ekipa budowlana
                  spółdzielni z bloku obok. Dobrze, że już kończą niedługo :).
                  A coroczne dwutygodniowe lądowania samolotów w pierwszym roku są całkiem
                  atrakcyjne ;).
        • bazantarnia1 Re: SAM-81 Kabacki Dukt 3 02.06.05, 14:32
          Czołem sąsiedzie:),
          wprowadzam się do klatki nr IV, to tam gdzie swoje pomieszczenia ma ochrona
          budynku.

A.
          • Gość: Marecki Re: SAM-81 Kabacki Dukt 3 IP: 212.160.138.* 02.06.05, 15:08
            Wieczorkiem przy otwartych oknach to moze przeskadzać, ale to na pewno kwestia
            przyzwyczajenia...
    • Gość: ali Re: SAM-81 Kabacki Dukt 3 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.06.05, 20:25
      Witam Marku,
      czy wiesz cos nt budowy trasy do Powsina, ktora ma podobno przebiegac pomiedzy
      nowym budynkiem spoldzielni stojacym na przeciwko KabDuk 3 (nie znam nr
      budynku), a zabudowaniami metra?

Albert
      • Gość: Marecki Re: SAM-81 Kabacki Dukt 3 IP: 212.160.138.* 16.06.05, 10:18
        Tak samo jak ty o tej drodze dowiedziałem się z innego wątku.
        Mam nadzieję, że jest to plotka i taka droga między naszymi budynkami a
        zajezdnią metra nie powstanie.
        Pozdrawiam
        Marek
        • Gość: ali Re: SAM-81 Kabacki Dukt 3 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.06.05, 17:18
          dzieki,
          tez mam nadzieje, ze to tylko plotka.

Z innej beczki,
          dzis przed poludniem, po zjechaniu do garażu (poziom -1) nie moglem sie dostac
          na swoje miejce postojowe:) sluza antyogniowa byla bowiem zamknieta,
          poinformowalem o tym fakcie niezwlocznie ochrone, cale szczescie nic sie nie
          palilo, sluza poprostu sie popsula i sie samoistnie zamknela.
          Swoja droga taka zapora wazy kilkaset kilogramow, gdyby zamknela sie w
          momencie, kiedy przejezdzal by tamtedy samochod, moglo by dojsc do nieszczescia:
          (. Teraz sluza jest chyba zablokowana jakims kawalkiem drewna:))), by sie sama
          nie zasowala. Skobelek i po klopocie.

Albert

• bazantarnia1 Kabacki Dukt 3 - akustyka mieszkań 13.01.06, 10:14
            Drodzy sąsiedzi piszę na formum bo nie moge niestety dokladnie namierzyć
            mieszkania z którego dobiegają hałasy.
            Mieszkam na KB 3 i strasznie u mnie slychac jak sąsiedzi szorują o podlogę (
            prawdopodobnie terakotę) jakims meblem, nie wiem czy to jest krzesło, czy jakis
            stół, ale u mnie to slychac jakby stado sloni przechodziło przez moje
            mieszkanie.
            Błagam drodzy sąsiedzi jak odstawiacie krzesło do stołu to je lekko unoście a
            nie ciągnięcie przez pół metra.
            • Gość: kabatka Re: Kabacki Dukt 3 - akustyka mieszkań IP: *.catv.net.pl 05.02.06, 12:47
              Chciałam sie dowiedziec czy ktos z was składał juz wniosek o ksiege wieczysta?
              Od 1 marca obowiazuja nowe opłaty i mysle aby wkoncu zainteresoac sie ta w sumie
              bardzo wazna kwestia, zwlaszcza po tym co sie ostatnio dzieje w naszej społdzielni.
              Jesli ktos cos wie lub jest w trakcie załatwiania bede wdzieczna za info.
              • Gość: Piotrek Re: Kabacki Dukt 3 - akustyka mieszkań IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.06, 18:49
                Chyba jestem mocno zapracowany, albo nie doinformowany.
                Co się niedobrego ostatnio dzieje w naszej spółdzielni?
              • Gość: kabatka Re: Kabacki Dukt 3 - akustyka mieszkań IP: *.catv.net.pl 05.02.06, 22:29
                Poczytaj posty badz cały topik z Błuszczanskiej. A byłes moze na zebraniu
                naszego bloku w zeszłym roku na jesieni? Mówiono tam ze narazie jeszcze nie
                wiadomo jak to bedzie z uzytkowaniem wieczystym naszej ziemi gdyz społdzielnia w
                obecnych kłopotach moze "wykorzystac" nasza inwestycje do pokazania zdolnosci
                kredytowej.
                Ja równiez jestem zapracowana wiec tez nie jestem tak na biezaco ale juz rok
                tu mieszkam i chciałabym uregulowac kwestie wykupu ksiegi wieczystej stad moje
                pytanie czy juz mozna składac takowe wnioski. Czy ktos z anszego bloku posiada
                juz ksiege.
                • Gość: ania Re: Kabacki Dukt 3 - akustyka mieszkań IP: *.ynet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 15:34
                  Witam,
                  Mam do Was pytanie.
                  Kupilam mieszkanie w Markach od tej samej spółdzielni. Czy dużo przesunął się
                  termin oddania budynków w porównaniu z umową? I czy dużą mieliście dopłatę? Wy
                  najlepiej wiecie jak to jest czekać na klucze, więc proszę odpowiedzcie.
                  Pozdrawiam Ania
                  • Gość: kabatka Re: Kabacki Dukt 3 - akustyka mieszkań IP: *.catv.net.pl 20.02.06, 22:23
                    Ja klucze otrzymałam planowo tj. 05 listopda 2004 dopłata była spora bynajmniej
                    jak dla mnie wpierw cena metra była 3075 po dopłacie zrobiło sie 3475 zeta.
                    Wiem ze inne bloki na kabatach miały mniejsze dopłaty około 5 % ale jeden ponad
                    10 % ale ponoc dlatego ze przyszli mieszkancy zazyczyli sobie chrom na klatkach
                    czy cos takiego. Tak chyba było w tym na Kabackim Dukcie 14
                    • nadpliszkownik Re: Kabacki Dukt 3 - akustyka mieszkań 23.02.06, 17:00
                      Czy w trakcie budowy (pod jej koniec - stan zamknięty budynku) można było
                      oglądać mieszkania? Czy wyrażali na to zgodę, czy też widzieliście lokale
                      dopiero przy odbiorach? Pytam, ponieważ w inwestycji w Markach mi odmówili
                      wstępu na budowę twierdząc, że to niebezpieczne.
                      • mayi Re: Kabacki Dukt 3 - akustyka mieszkań 25.02.06, 10:24
                        Ja zobaczyłem przy odbiorze, natomiast jak rozmawiałem z panem, który
                        "prezentował" mieszkanie - powiedział, że mówią "nie", bo by strasznie dużo
                        ludzi chciało i bez przerwy ;). Dziś sądzę, że możliwość jest taka, żeby się
                        dogadać z kierownikiem budowy albo nawet jeszcze z kimś niżej. Oczywiście
                        teoretycznie sądzę.
                        A.
    • Gość: Keimak Wysokość mieszkań IP: *.bonair.com.pl / *.bonair.com.pl 16.06.05, 13:45
      Hej,
      Nie chcę tworzyc nowego wątku a mam krótkie pytanie - ile wynosi wysokość
      mieszkań w Waszym budynku. Pytam bo czekam na oddanie w S-3, a raczej takie
      parametry jak wysokość mieszkań są idenyczne we wszystkich trzech blokach z
      serii "S".

pzdr,
      Keimak
      • Gość: Marecki Re: Wysokość mieszkań IP: 212.160.138.* 16.06.05, 13:50
        2,60 m
        • Gość: Keimak Re: Wysokość mieszkań IP: *.bonair.com.pl / *.bonair.com.pl 16.06.05, 14:58
          Dzięki!
    • kurczak2000 Re: SAM-81 Kabacki Dukt 3 10.10.05, 10:39
      Witam szanownych sąsiadów.
      Czy ktoś tu jeszcze zagląda?
      Mam parę pytań do Rady osiedla:
      Kto wpadł na tak "genialny" pomysł aby zamknąć przejazd pomiędzy budynkami s-1 i
      s-2? Czy te dwa bloki bądą ogrodzone?
      Kiedy będą zrobione porządne drogi dojazdowe? Widać, że na Kabackim Dukcie
      panowie robotnicy poprzestali pracę :-(
      Co słychać w spółdzielni? Dawno tam nie byłem.
      Jak sprawy z aktami notarialnymi?
      Pozdrawiam
      mk
      • Gość: ali Re: SAM-81 Kabacki Dukt 3 IP: *.catv.net.pl 11.10.05, 20:55
        slyszałem, że o drodze między budynkami możemy chwilowo zapomniec
        sąsiad
        • kurczak2000 Re: SAM-81 Kabacki Dukt 3 13.10.05, 09:25
          A dlaczego? Czy to jest pomysł mieszkańców czy gminy?
          Przed blokiem s-2 zrobi się spory ruch :-(
    • Gość: keimak pytanie o CO, balkony IP: *.bonair.com.pl / 194.92.227.* 14.10.05, 10:59
      Witam,

1. Niedługo się wprowadzę do bloku obok (S-3) - w zwiazku z tym mam do Was
      pytanie: jak rozliczane jest CO w spółdzielni? Czy jest jakoś zaliczkowo czy
      dopiero po odczycie liczników? Czy można jakoś wyliczyć ile to będzie kosztować
      - tzn przez ile pomnozyć stan licznika?
      2. A jak było u Was z balkonami? Bo u mnie w S-3 mam wrażenie że barierka jest
      niestabilna i jak się mocno oprzeć to się trochę uchyla? Czy mozna coś na to
      poradzić oprócz dokręcenia?

pzdr,
      keimak
      • Gość: ali Re: pytanie o CO, balkony IP: *.catv.net.pl 16.10.05, 20:50
        Czolem (wkrotce) sasiedzie,
        sprawa wyliczenia CO jest dla mnie zagwostka - przykro mi nie potrafie pomoc,
        co do barierki - reklamacja w spoldzielni rozwiaze problem wraz z Twoimi
        obawami - to jest zbyt powazna i niebezpieczna sytuacja - zglos to do SM,
        a propos u mnie np nie dociera woda do grzejnika suszarkowego w lazience, tyle
        tych motylkow na rurach na klatce schodowej :))) normalnie pogubic sie mozna

pozdrawiam
        z KB nr 3
        ali
      • Gość: Albercik Re: pytanie o CO, balkony IP: *.catv.net.pl 29.10.05, 14:17
        Z tym CO to tez dla mnie zagadka, może ktos wie i wyjasni jak to będzie
        rozliczane.

• Gość: anit1@op.pl Re: SAM-81 Kabacki Dukt 3 IP: *.eurolot.com.pl / 217.11.133.* 17.10.05, 07:36
      witam,
      czy ktos moze zna kogos kto chętnie sprzedałby mieszkanie 2 pokojowe w nowo
      oddawanych blokach właśnie w Kabackim Dukcie 3?
      Z góry dzięki,
    • Gość: Joanna Re: SAM-81 Kabacki Dukt 3 IP: *.catv.net.pl 28.10.05, 21:50
      Witam
      Niedawno dopiero odkrylam to forum, ciesze sie ze mozemy tu podyskutować na
      temat naszego bloku i otoczenia.Chciałabym poruszyc kwetsie akustyki. Wiem ze
      jest to drazliwy temat.Mam nad soba bardzo głośno zachowujących sie sasiadów.O
      dziwo sa to ludzie starsi.Co oni tam robia nie mam pojecia??? ale czasami
      odnosze wrazenie jakby mieli tam jakiś wartszat gdyz te "hałasy" to szurania
      metalowymi sprzetami, rzucanie ciezkich przedmiotow na podłoge różne stukania
      itp. Hałasuja juz od 6 rano rowniez w weekandy, prawie cały dzień. To ze oni
      zachowuja sie głośno to jedno ale te hałasy pokazuja jakość wykonania podłog.
      Zaznaczam ze od zawsze mieszkam w bloku i tak wyraźne dźwieki słysze po raz
      pierwszy. Czy Wy tez tak słyszycie sąsiadów z góry?
      Któregoś wieczoru juz nie moglismy wytrzymać i Moj Maż poszedł do nich z prośba
      o spokój, ta starsza Pani wykrzyczała:"ze ona jest na swoim i moze robic co chce
      a jak nam przeszkadzaja ich hałasy to powinnismy sobie kupic dom" i zamknęła
      drzwi.Przez tydzien hałasowali jeszcze bardziej. Na szczescie nas duzo nie ma w
      domu ale powoli ta sytuacja zaczyna nas męczyć w koncu każdy z nas chce czerpac
      przyjemnosc ze spedzania czasu w domu w spokoju a nie miec pobudke o 6 rano w
      sobote czy dudnienie cały wieczór. Nigdy nie sądziłam ze mozna miec takie
      problemy z sasiadami zwłaszcza ze sa to ludzie starsi.Czasami sie zastanawiam
      skad maja tyle energii?? Może macie jakies rady na wyjaśnienie tego problemu . Z
      góry dziekuje za wszystkie sugestie.
      pozdrawiam serdecznie
      • Gość: Avanti Re: SAM-81 Kabacki Dukt 3 IP: *.catv.net.pl 29.10.05, 14:12
        Niestety na chamstwo nic nie poradzisz. Jak trafi sie taki sąsiad to tylko
        pozostaje również jemu trochę poprzeszkadzac jak akurat ma chwile odpoczynku.
        Tak jak ktoś już wczesniej zaauważył na Kabacki w dużej mierze wprowadziło się
        sporo ludności napływowej ze wsi i miasteczek i pewnie są przyzwyczajeni, że w
        swoej chałupie mogli zachowywac sie glosno i nikt im nie zwracał uwagi.
        To, że słychac sasiadów wynika z tego, że nie zostały zachowane pewne zasady
        przy układaniu podłog ( spółdzielnia dawała szczegółowe wskazówki jak nalezy
        kłaśc deski lub panele)
        Z drugiej strony może trzeba troche sie uzbroic w cierpliwośc. To sa nowe bloki
        i wiadomo, że cały czas trwają remonty i budowy.
        Moi sąsiedzi stukaja i wierca tylko do 22.00.

PS. Nastepnym razem powiedz sasiadowi, że to nie Ty masz się przenieśc do
        domu, tylko on ma sie dostosowac do obowiązujących zasad współżycia w bloku, a
        jak nie potrafi to niech wraca do siebie na wieś.
        Aha podobno jest taka kaseta na meczących sąsiadów, na ktorej nagrane są rówzne
        uciążliwe hałasy, jak wiercenie wiartarką, szczekanie i ujadanie psa, stukanie
        młotkiem. Wiem, że to nie metoda robic sobie cały cas na złośc, ale jak
        kulturalnie sie nie da to może chamstwem na chamstwo?

Powodzenia
        • Gość: Monia Re: SAM-81 Kabacki Dukt 3 IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.05, 15:21
          Cześć
          Ja mieszkam w ostatniej klatce nie mam wprawdzie "uciążliwych"sąsiadów ale co
          rano budzi mnie dzwięk otwierających się drzwi wjazdowych do garażu na poziomie
          O. Wyraźnie słychać jak brama podnosi się i opuszcza. Mam wrażenie, że brama
          nie jest wogóle wygłuszona.
          Podobnie uciążliwe dwięki słychać z tzw. ulicy. Przejzd samochcodu po tych
          płytach budzi świetnie. Nie moge się doczekać kiedy zostanie zrobiona normalna
          nawierzchnia, choć słyszałam że to raczej pieśń przyszłości.
          Może ktoś wie coś więcej o modernizacji nawierzchni.
          Pzdrawiam
        • Gość: Ali;)baba Kabacki Dukt 3 IP: *.catv.net.pl 20.11.05, 21:29
          Kłaniam się,
          czy u Was drodzy sąsiedzi dobrze :( słychać lokatorów z zaściany?

-----------------------------------------------------------------
          "Czy wiecie kochani, ze w Kabatach pomieszkiwal niegdys czart"
          • Gość: amsterdam Re: Kabacki Dukt 3 IP: *.catv.net.pl 04.12.05, 15:01
            Wreszcie w wielkich bólach został zrobiony daszek nad zjazdem/wjazdem do garażu
            na DK3 – fajnie, tylko po co pomalowano murek szarą farbą.
            Polska to piękny kraj, i tylko w tym pięknym kraju, można coś tak pięknie
            spieprzyć.
          • mayi Re: Kabacki Dukt 3 21.12.05, 10:46
            Hej!
            My zza ściany nie słyszymy wiele, natomiast w pionie baaaardzo przenoszą się
            basy. Często, gdy dwa, a nawet cztery piętra niżej ktoś słucha muzyki typu
            łup-łup, u nas występuje efekt walenia młotem w ścianę.
            pzdr
            Adrian
      • Gość: PabloS Re: SAM-81 Kabacki Dukt 3 IP: 193.111.166.* 05.12.05, 12:29
        CO do hałasowania. Codziennie (Pn-Pt) nastawiałem program 3ci polskiego Radia
        (na rozbudzenie) od 0630 do 0710 rano. Radio grało dość głośno. Gdy
        zorientowałem się, że przez ścianę ktoś mieszka przeprosiłem i od tej pory
        radia głośno nie słucham. Kwestia kultury osobistej, a u państwa, którzy "są u
        siebie", poziom kulutury osobistej jest zerowy. Współczuję, bo sąsiadów się nie
        wybiera.
      • severyn222 Re: SAM-81 Kabacki Dukt 3 22.12.05, 16:01
        A na ktorym pietrze mieszkasz, jestem w szoku ze masz takie problemy i Ci
        szczerze wspolczuje holoty nad glowa, mialem z takowa do czynienia i musialem
        sie wyprowadzic bo byla nie do zniesienia, nie robili imprez tylko
        najzwyczajniej wswiecie mieszkali jak wsiory, trzaskanie drzwiami, wiecznie
        huki o podloge tj. moj sufit, choroby psychicznej mozna dostac.
        Dziwie sie moze on maja tam jakis interes?
        Napisz koniecznie czy sie uspokoiło, a moze maja na podlodze wszedzie terakote,
        no to wtedy wszystko baardzo slychac albo jakies taniochy panele, ktore niosa
        chalas?
        • Gość: . halas analfabeto IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.04.06, 21:21
          ,
    • mayi Re: SAM-81 Kabacki Dukt 3 21.12.05, 13:10
      Ciekawą rzecz z żoną zauważyliśmy, Drodzy Sąsiedzi...
      Od niedawna metro prawie nie hałasuje. Zacząłem się nad tym zastanawiać,
      posłuchałem, poobserwowałem chwilę... Zauważyłem jedną zasadniczą różnicę w
      porównaniu do okresu hałasów: pociągi jeżdżą same, a nie pchane/ciągnięte przez
      jakowąś lokomotywę.

Fajnie! :)

pzdr
      Adrian
      • Gość: amsterdam Re: SAM-81 Kabacki Dukt 3 IP: *.catv.net.pl 23.12.05, 21:51
        To fakt, ja również przylukałem to zjawisko - "lokomotywka" ma chyba ze 20/30
        lat, to jeden z pierwszych modeli ciągników spalinowych poruszających się po
        torach kolejowych w Polsce - zmodyfikowany na potrzeby metra. Jego zadaniem
        jest, przeciąganie wagonów na bocznice, holowanie popsutych parowozów, itp
        roboty w taborach kolejowych. :))) 21 wiek
        • Gość: Zrezygnowana Re: SAM-81 Kabacki Dukt 3 IP: *.catv.net.pl 27.12.05, 21:40
          wkoncu sie zebralam aby opisac sprawe która zaczyna mnie irytowac. Rano przy
          odsłanianiu rolet z moich okien czy to na strone pólnocna czy to na południowa
          rozciaga sie piekny widok ciurkiem zaparkowanych aut. Chyba rzaden inny blok na
          Kabatach nie jest tak osaczony parkingami jak nasz :(
          My mamy dwa!!! Czy was to nie denerwuje? Coraz czesciej zaczynam zalowac ze nie
          kupiłam mieszkania w "Idealnym Mieszkaniu", oni chociaz maja jasna klarowna
          sytuacje bloki ich sa odgrodzone panuje parzadek.
          Kolejna sprawa to smietnik w bloku ostanio aby tam wejsc trzeba załozyc maske,
          kolejny plus dla Idelanego mieszkania który ma śmietnik w formie przybudowki do
          garazy bardzo praktyczny pomysł. Naprawde nie wiem dlaczego nasz blok jest tak
          poszkodowany, ja wiem ze Spóldzielnia nasza kochana chciała jak najwiecej
          zarobic i stad te wspniałe pomysły architektoniczne. Dlaczego wszystkie bloki
          maja wjazdy do garazy od strony Kabackiego Duktu? My musimy objezdzac caly blok
          wraz z nami dwa kolejne. O ileż prosciej by było i praktyczniej gdyby wjazdy
          były własnie od strony Duktu. Mieszkam juz rok i zaczynam zauważać coraz wiecej
          takich minusów ale tylko i wyłącznie z winy architektów. Co do samego mieszkania
          na naszym osiedlu to jestem bardzo zadowolona, denerwuje mnie tylko i złosci ze
          nasz blok to taka jedna nieskonczona, pogmatwana inwestycja w porównaniu do
          sąsiednich bloków :(
          • Gość: amsterdam Re: SAM-81 Kabacki Dukt 3 IP: *.catv.net.pl 29.12.05, 19:51
            To fakt, ja także zaczynam dostrzegać coraz więcej minus tej inwestycji -
            trochę innaczej sobie to wszysto wyobrażałem. Np. w garażach budynku Kabacki
            Dukt 3, na poziomie -1 z sufitów leje się woda, bo (jak się dowiedziałem w
            spółdzielni) górny poziom parkingów nie posiada jakiejś izolacji
            uszczelniającej, czy czegoś takiego. Czegoś tu nie łapię (nie rozumiem) -
            gdybym chciał żeby mi sie na łeb lało, jak wysiadam z samochodu - to bym sobie
            miejsca parkingowego nie fundował - bolesny paradoks :( za prawie 30.000 zł.
    • bazantarnia1 Re: SAM-81 Kabacki Dukt 3 29.12.05, 22:19
      Witam sąsiada
      czy ten adres emailowy jest aktualny bo nkt nie odpowiada na listy?
    • Gość: Amarez Re: SAM-81 Kabacki Dukt 3 IP: *.acn.waw.pl 30.12.05, 16:54
      to już wiem co tak piszczy nad południowym Ursynowem, mam mieszkanie na Małej
      Łąki i pamiętam latem frapował mnie dalikatny piszczący dżwięk, zastanawiał
      mnie skąd on się wydobywa... i teraz już wiem :). Oczywiście na Małej Łąki ten
      dżwięk kompletnie nie przeszkadza ale jest słyszalny oczywiście przy otwartych
      okach. Nieraz jak idę do pracy z rana też słyszę na dworzu tez dźwięk o ile
      jest względna cisza
    • Gość: amsterdam Re: SAM-81 Kabacki Dukt 3 - radaosiedla_kd3@o2.pl IP: *.catv.net.pl 31.12.05, 09:09
      Szkoda, że maile wysyłane na adres "radaosiedla_kd3@o2.pl" pozostają bez
      odpowiedzi.
      • Gość: Marecki Re: SAM-81 Kabacki Dukt 3 - radaosiedla_kd3@o2.pl IP: 212.160.138.* 02.01.06, 08:55
        Witam,
        Nikt nie odpowiada na listy, ponieważ w związku z tym, że adres i forum
        istnieje od kilku miesiecy nie było żadnych listów a więc wydłużyła się
        częstotliwośc sprawdzania tej skrzynki.
        Obiecuję ze teraz skrzynka zostanie sprawdzona i na listy odpowiemy.
        • Gość: stearynka Re: SAM-81 Kabacki Dukt 3 - radaosiedla_kd3@o2.pl IP: *.l / *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 15:49
          Proszę Was uprzejmie,podajcie mi składowe części czynszu i ich wysokość.
          A więc:ogrzewanie,administrowanie,oświetlenie części wsp,ochrona,opłata za
          garaż,za kartę garażową,monitoring,opłata za wodę,ciepłą wodę...itp.
          Jest to dla mnie ważne.
          Czy SAM ma wszędzie takie stawki?
          Pozdrawiam i życzę mieszkańcom pomyślności w Nowym Roku :)
          • mayi Re: SAM-81 Kabacki Dukt 3 - radaosiedla_kd3@o2.pl 25.02.06, 10:33
            Pozycje tak jak figurują na zestawieniu:
            Eksploatacja podstawowa: 2.14/m^2
            Fundusz remontowy: 0.40/m^2
            Zaliczka opłata stała: 0.63/m^2
            Wywóz nieczystości: 0.20/m^2
            Miejsce parkingowe: 21.06
            Dźwig za lokal: 19.54
            Konserwacja kamer: 2.00
            Ochrona osiedla: 47.40

Z tego co wiem stawki są różne w różnych miejscach.
            A.
        • bazantarnia1 Re: SAM-81 Kabacki Dukt 3 - radaosiedla_kd3@o2.pl 04.01.06, 23:19
          Witam,
          mam pytanko do sąsiadów którzy kupili mieszkanie bezposrednio od spółdzielni bo
          ja kupiłam na rynku wtórnym i nie mam umowy.
          Czy ktoś może mi powiedziec czy nasz blok Kabacki Dukt 3 miał byc docelowo
          blokiem ogrodzonym?
          • mayi Re: SAM-81 Kabacki Dukt 3 - radaosiedla_kd3@o2.pl 25.02.06, 10:28
            W umowie żadnych zapisów na ten temat nie ma. Od nikogo ze spółdzielni też o tym
            nie słyszałem. W ogóle poza pomysłami na zebraniach o tym nie słyszałem.
            A.
            • Gość: %%%%%%%%%%%%% Re: SAM-81 Kabacki Dukt 3 - IP: *.l / *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 14:13
    • Gość: nn Re: SAM-81 Kabacki Dukt 3 IP: *.kablowka.waw.pl 23.03.06, 23:01
      Co oni teraz buduja?
    • bazantarnia1 Kabacki Dukt - prawo odrębnej własności 25.03.06, 17:33
      Witam,
      chcialam sie spytać drogich sąsiadów czy decydują się na zalożenie odrebne
      wlasności na swoje mieszkania, bo powiem szczerze, że różne opinie slyszalam na
      ten temat i nie wiem czy nie lepiej zostac pod " skrzydłami" spółdzielni.
      Z drugiej strony chodza jakies ploty ( a może i nie ), że nasza spółdzielna ma
      problemy finansowe, które moga zakończyć się upadlością. Nie znam sie na tym
      ale coś mi sie kiedys obiło o uszy, że jak spółdzielna upada to prawo
      spółdzilecze wlasnościowe do lokalu automatycznie przekształca się w prawo
      odrebnej własności.
      Proszę o opinie na ten temat. Czy może orientujecie się ile kosztuje
      przekształacenie prawa wlasności ze spóldzielczego na odrębne?
      • Gość: gość Re: Kabacki Dukt - prawo odrębnej własności IP: *.compi.net.pl 25.03.06, 18:27
        > Z drugiej strony chodza jakies ploty ( a może i nie ), że nasza spółdzielna ma
        > problemy finansowe, które moga zakończyć się upadlością.
        Proponuję BARDZO_DOKŁADNE przestudjowanie wątku (zawłaszcza najnowszych wypowiedzi):
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=35060256&a=39124503&wv.x=0
        • jan-w Re: Kabacki Dukt - prawo odrębnej własności 28.05.06, 13:12
          To ten SAM-81 ?
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11115&w=42481343
          • jan-w Re: Kabacki Dukt - prawo odrębnej własności 28.05.06, 13:13
            I jeszcze:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11115&w=42481343
    • kurczak2000 Zebranie 20.04.2006 20.04.06, 10:11
      Czy ktoś się wybiera na to zebranie?
      Ja nie mogę.
      Proszę o poruszenie sprawy
      - drogi dojazdowej,
      - nawierzchni w garażach oraz
      - monopolu firmy telekom T.....
      Pozdrawiam sąsiadów
      mk
      • kurczak2000 Re: Zebranie 20.04.2006 24.04.06, 08:19
        Był ktoś?
        • Gość: Marecki Re: Zebranie 20.04.2006 IP: 212.160.138.* 08.05.06, 16:19
          Było dwadzieścia kilka osób...
          • dotkas5 Pytanie. 11.05.06, 11:21
            Witam wszystkich.
            Kupiłam mieszkanie w Markach ktore buduje SAM.
            Powiedzcie mi prosze jak u was wygladało ostateczne rozliczenie inwestycji??
            Czy podali wyszczególnienie ile pieniedzy poszło i na co??

Dostałam ostatnio zawiadomienie że mam dopłate i to jest ostateczne
            rozliczenie, ale chce sie upewnić jak było u Was.

Pozdrawiam i proszę o inforamcje.
            • kurczak2000 Re: Pytanie. 17.05.06, 09:39
              Nie dostaliśmy żadnego wyszczególnienia.
              Myślę, że w spóldzielni są dostęne takie dane.
      • Gość: allbert Re: Zebranie 20.04.2006 IP: *.catv.net.pl 28.05.06, 07:46
        skąd Państwo wiecie kiedy i gdzie organizowane są takie spotkania?
        może dobrze by było zrobić ponownie spotaknie (w garażu) lokatorów KB 3, 1 + Na
        przyzbie (sugestia dla rady osiedla), chyba nie dzieje się najlepiej w naszej
        spółdzielni.
        • mc_marecki Re: Zebranie 20.04.2006 30.05.06, 16:32
          Zgadza się nie dzieje się dobrze w spółdzielni - świadczy o tym np. wyłączenie
          wody.
          Co do zebrania, nie jest to generalnie zły pomysł, ale dużo ono nie zmieni. Z
          tego co mi wiadomo w bloku Kabacki Dukt 1 mieszka mało osób i na razie nie są
          za bardzo zainteresowani drogą. Na przybie 3 myślą tylko o swoich interesach,
          choć oni mają ogrodzony teren, a wiec nikt nie szlaja się pod ich oknami, nie
          grozi mieszkańcom wpierd... po zwróceniu uwagi gdy psy załatwiają się pod
          oknami,no i psy nie srają im do piaskownicy ale naszych dzieci na swój plac
          zabaw nie wpuszczą - choć to jedna spółdzielnia. Ponadto władze spółdzielni
          ewidentnie są po stronie innych bloków - wystarczy spojrzec wokoło - nasz blok
          stanowi zaniedbane rondo... widocznie u nas nikt z pracowników spółdzielni nie
          mieszka. Także reasumując, nie mamy prawie żadnego wsparcia i musimy sami o
          wszystko walczyć ze spółdzielnią...
          • Gość: milka Re: Zebranie 20.04.2006 IP: *.catv.net.pl 31.05.06, 20:33
            Jeżeli spółdzielnia nie chce dokończyć inwestycji bo zrobienie dróg wokół
            wybudownego bloku również należy do inwestycji to może warto pomyśleć o
            założeniu spółdzileni sprawy sądowej? Wszyscy mieszkańcy mogliby zrzucić sie na
            adwokata tak jak to zrobili mieszkańcy bloku w Galerii Ursynów.
            • Gość: ali Re: Zebranie 20.04.2006 IP: *.catv.net.pl 01.06.06, 22:33
              to prawda inwestycja nie została ukończona (ogólnie, nie tylko droga dojazdowa
              do budynków) - skieowanie sprawy na drogę postępowania sądowego, jest
              rozwiązaniem
              • Gość: mikes Re: Zebranie 20.04.2006 IP: *.makler.local / 195.187.134.* 02.06.06, 09:55
                Problem tylko polega na tym, że spółdzielnia każe płacić za wybudowanie drogi
                wszystkim mieszkańcom bloku. Pewnie będą twierdzić, że oststeczne rozliczenie
                inwestycji tego nie uwzględniało. Biorąc pod uwagę finansową sytuację
                spółdzielni to chyba nie ma co liczyć na wybudowanie czegokolwiek.
                • Gość: wr Re: Zebranie 20.04.2006 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.06, 22:21
                  A byliście na zebraniu przedstawicieli dzis 24 czerwca, na orlej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka