Dodaj do ulubionych

Developer Jankowski Pulchny - czy ktoś sprawdzał?

IP: 213.134.155.* 02.06.05, 09:58
Witam wszystkich. Czy ktoś sprawdzał wiarygodność firmy Jankowski Pulchny?
Zastanawiam się nad kupnem mieszkania na osiedlu Nad struga na Malborkiej.
Termin realizacji lipiec 2006 a w sumie mało o tej firmie słyszałem.
Obserwuj wątek
    • zbig72 Re: Developer Jankowski Pulchny - czy ktoś sprawd 02.06.05, 10:24
      to ktoś jeszcze w ogóle zastanawia się nad kupnem mieszkania w takich firmach-
      krzakach???
      niczego się ludzie nie nauczą, ceną im przed oczami pomachać i ładują ciężko
      zarobione pieniądze w takie inwestycje, a potem latami modlą się o akt
      notarialny, żeby móc sprzedać swoje wymarzone badziewie zbudowane rękami
      niewykwalifikowanych robotników ze wschodu z najtańszych możliwych
      materiałów...
      • Gość: Karoluch Re: Developer Jankowski Pulchny - czy ktoś sprawd IP: *.hogart.com.pl 02.06.05, 12:00
        Ja kupiłem w Mostostal Siedlce i mam badziewie zbudowane przez robotników ze
        wschodu. Mój kolega kupił od Jankowski/Pulchny na Bródnie i ma chatę OK.

• Gość: Daggy Re: Developer Jankowski Pulchny - czy ktoś sprawd IP: 212.160.172.* 02.06.05, 15:57
        Zbig 72, dlaczego uważasz, że to firma-krzak?
        Mieszkam na Bródnie i koło mnie Jankowski-Pulchny wybudował kilka bardzo
        ładnych niskich bloczków (okolice Julianowskiej). Sama się nimi interesowałam
        przy tamtej inwestycji, ale wtedy nie odpowiadała mi cena - uznałam, że jest
        zbyt wysoka jak na tę okolicę. W każdym razie budynki fajne i ludzie już chyba
        ze dwa lata mieszkają.
        Budują tez (czy już moze wybudowali?) na ul Hodowlanej na Targówku.
        • zbig72 Re: Developer Jankowski Pulchny - czy ktoś sprawd 02.06.05, 16:00
          poczytaj na innych forach o tematyce developerskiej (gazeta nie jest jedyna)
          mój znajomy miał kłopoty z nimi właśnie przy okazji realizacji julianowskiej
          (ostatecznie się wycofał) być może teraz jest już ok (może zmienili się
          ludzie?) ale ja bym oszczędności życia nie zaryzykował...
          • daggy Re: Developer Jankowski Pulchny - czy ktoś sprawd 02.06.05, 16:41
            Z ciekawości pytam, bo na oko wszystko wygląda bardzo fajnie.
            Ja osobiście zdecydowałam się już na inną inwestycję :)
    • Gość: JacekP Re: Developer Jankowski Pulchny - czy ktoś sprawd IP: *.aster.pl 02.06.05, 23:38
      Sprawdzałem i już w marcu zdecydowałem się kupić u nich mieszkanie (w budynku
      A). To mała firma budująca głównie na Bródnie. Przejrzałem wiadomości na forum
      gazety.pl z ostatnich kilku lat i nie znalazłem informacji negatywnych (za
      wyjątkiem dzisiejszego postu zbig72). Widziałem to, co zbudowali - jest ok.
      Ostatecznie przekonała mnie cena, dość rozsądny harmonogram wpłat oraz forma
      finansowania inwestycji - spółka celowa powołana tylko do realizacji osiedla
      Nad Strugą + rachunek zastrzeżony (czy. firma dostanie więc pieniądze z banku,
      po skończeniu budowy). Pewnie już znasz ich stronę w Internecie -
      www.janpul.com.. Poczytaj też nasz główny wątek: Jankowski Pulchny - os. Nad
      Strugą, Malborska. Może zostaniemy sąsiadami.
      • Gość: robak60 Re: Developer Jankowski Pulchny - czy ktoś sprawd IP: 213.134.155.* 03.06.05, 08:58
        JacekP - dzieki za uwagi. Rozumiem ze podpisales juz umowe przedwstepna - co o
        niej sadzisz? Mnie wydala sie troche ogolnikowa i nie podobalo mi sie ze firma
        chce administrowac osiedlem przez 3 lata.
        • michalfront Re: Developer Jankowski Pulchny - czy ktoś sprawd 03.06.05, 09:24
          administrowanie osiedlem to bardzo dobry biznes dla każdego developera - próba
          zmuszania klientów do podpisywania cyrografów na 3 lata to skandal. po
          podpisaniu przez was aktów notarialnych tworzycie wspólnotę i to ona powinna
          wybierać dostawców mediów, wyworzących śmieci, ochronę itp... umowa na 3 lata
          może powodować że developer będzie delikatnie mówiąc olewał swoje obowiazki
          wiedząc że w zasadzie niewiele jesteście w stanei zrobić (chyba że wykażecie
          niezwykłą solidarność ale o to ciężko przy większej grupie osób)
          o te 3 lata trzeba się kłócić do oporu!
        • Gość: JacekP Re: Developer Jankowski Pulchny - czy ktoś sprawd IP: *.aster.pl 03.06.05, 21:47
          Podpisałem umowę już w marcu. Zgadzam się z Tobą, próbowałem doprecyzować kilka
          punktów - jak np. zapis o sile wyższej, opłata za odstąpienie od umowy, itp. -
          ale się nie zgodzili, bo "taką umowę zaakceptował bank". Też mi się to nie
          podoba, ale wydaje się, że zarówno ona jak i administrowanie osiedlem przez
          dewelopera to tzw. "standard warszawski". Tu przynajmniej stawki za
          administrowanie są chyba dość normalne. Na pocieszenie dzisiaj byłem na budowie
          i póki co chyba wszystkie idzie nieźle. A przy okazji o którym mieszkaniu myślisz?
          • Gość: alcarin Re: Developer Jankowski Pulchny - czy ktoś sprawd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 10:07
            Znam osoby mieszkajace na Julianowskiej (w roznych mieszkaniach) i wlasnie dlatego wybralam ta
            firme, a to, ze inaczej potoczyly sie moje sprawy (odstepuje udzial w JP na Malborskiej), to juz inna
            bajka. Wiem, ze mieszkancy Julianowskiej sa zadowoleni z administrowania ich budynkiem. Firma
            wywiazuje sie ze wszystkich swoich obowiazkow. Na klatkach i w garazu jest czysto, dzieki wlasnej
            kotlowni maja cieplo kiedy chca, itp. Czynsz tez na normalnym poziomie.
            Czekalam kilka lat na ich nowa brodnowska inwestycje, ogladalam nawet okolice Hodowlanej, ale tam
            raczej jest w kolo hardcorowo, mimo, ze budynek super. Mysle, ze Malborska bedzie ich kolejna udana
            inwestycja.
            Jedyny minus JP, to brak reklamy tego osiedla. Turet reklamuje sie wszedzie ze swoim "Betonowym
            Zaciszem", podobnie "Park Lesny" i Edbud na Rembielinskiej (chwyt z Otylia jest :) ) = TVP3, gazety,
            bilbordy, ulotki w bankach (w Millenium cale stoliki sa obsiane reklamowkami tych trzech brodnowskich
            inwestycji). Wedlug mnie te trzy inwestycje to wielkie kolchozy. Kilkaset mieszkan i jeszcze kilka lat
            mieszkania na placu budowy, poki nie powstana kolejne etapy. Tu wydaje sie, ze osiedle bedzie w sam
            raz. Na tyle duze, by czynsze i oplaty byly niewysokie, bo rozlozone na niezamala ilosc
            mieszkan, a wystarczajaco male, by czuc sie tam dobrze i moc dogadac sie z innymi
            wlascicielami lokali w kwestiach oragnizacyjnych. A rozklady mieszkan uwazam za bardzo dobre.
            Jesli Jankowski nie wezmie sie za reklame, niewiele osob bedzie wiedzialo o tej inwestycji i wiele osob
            bedzie mowic, ze JP to firma krzak, ktora buduje pierwszy raz, po to, zeby za chwile zniknac z rynku.
            • krzyk007 Re: Developer Jankowski Pulchny - czy ktoś sprawd 05.06.05, 14:25
              > Jedyny minus JP, to brak reklamy tego osiedla. Turet reklamuje sie wszedzie
              >ze swoim "Betonowym
              > Zaciszem", podobnie "Park Lesny" i Edbud na Rembielinskiej (chwyt z Otylia
              >jest :) ) = TVP3, gazety,
              > bilbordy, ulotki w bankach (w Millenium cale stoliki sa obsiane reklamowkami
              > tych trzech brodnowskich
              > inwestycji). Wedlug mnie te trzy inwestycje to wielkie kolchozy. Kilkaset
              >miesz kan i jeszcze kilka lat
              > mieszkania na placu budowy, poki nie powstana kolejne etapy. Tu wydaje sie,
              >ze osiedle bedzie w sam
              > raz. Na tyle duze, by czynsze i oplaty byly niewysokie, bo rozlozone na
              >niezamala ilosc
              > mieszkan, a wystarczajaco male, by czuc sie tam dobrze i moc dogadac sie z
              >inny mi

Co do Parku Leśnego to powiedz gdzie widzisz te reklamy? Ja jakoś nigdzie nie
              mogę znaleźć. Nawet w jednej z ostatnich Wyborczych (nieruchomości) był dodatek
              o inwestycjach i ani słowem nie wspomnieli o Parku Leśnym ("Nad Strugą" było).
              A co do kołchozu, to określenie to pasuje do osiedla Jankowskiego&Pulchnego,
              chociaż może raczej nazwa Pekin jest bardziej właściwa. Mikroskopijna
              działeczka na której stłoczone są dwa bloki (w tym jeden 8-piętrowy). W
              niektórych mieszkaniach, pomiędzy blokami, sąsiedzi będą mogli się papieroskami
              z balkonów częstować.
              Jak ktoś ma wątpliwości to proponuję wizje lokalną i porównianie Parku Leśnego
              i "Nad Strugą" - inny świat.
    • Gość: Lokator1 Re: Developer Jankowski Pulchny - czy ktoś sprawd IP: *.eranet.pl 20.06.05, 13:02
      Mam nadzieje że nie jest za późno na odpowiedz dla Ciebie.
      Otóż mam szczęście lub nie mieszkać w jednym z budynków J&P. Nie było problemu
      z aktami notarialnymi itd. Natomiast uważam że większośc budynków tego
      developera jest bardzo oszczędnie zaprojektowana i wykonana! No niestety kasę
      to oni liczą najlepiej. Stąd trwające usunięcia usterek co widać u mnie
      Krzywińska 13. Remontują, tarasy, balkony, garaże i elewację bo się nie
      przyłożyli. Można to sprawdzić obserwując rządek samochodów stojących przed
      ulicą z powodu remontu garażu. Zmuszenie ich do usunięcia usterek to prawdziwa
      wojna i ich gra na czas trwania rękojmi. Wiem jak trudno znaleźć dobrą ofertę
      mieszkaniową ale mimo wszystko chyba bym odradzał aż się nauczą poważnie
      traktować to co budują i klientów. Wybierz sie sam zobacz i popytaj lokatorów
      sam.
      • Gość: gicia Re: Developer Jankowski Pulchny - czy ktoś sprawd IP: *.acn.waw.pl 05.10.05, 21:57
        lokatorze1 czy mogłbyś więcej opowiedziec o tych usterkachach?? czegop
        konkretnie dotyczą?co się dzieje??

Przechodzilam niedawno obok tej ulicy i nie widzialam nic.

Ale powiedz tez o plusach, jezeli sa takie :)
    • Gość: Niezadowolona 2 Re: Developer Jan kowski Pulchny - czy ktoś sprawd IP: *.eranet.pl 22.06.05, 22:55
      ca rękojmi. Podsumowując nie polecam inwestycji z tą firmą, gdyż nie budują
      solidnie, na takim poziomie, (żeby po roku mieszkania nie wychodziły już na jaw
      usterki), budującą bardzo, bardzo oszczędnie, żeby nie powiedzieć skąpo, po
      najniższych kosztach. Mogłoby się wydawać, że tak mała firma powinna mieć każdą
      swoją inwestycję dopracowaną - tym bardziej, że nie ma ich aż tak dużo.
      Niestety to tylko marzenia!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka