Dodaj do ulubionych

JW - Dabrowka Wislana

IP: *.pg.com 07.07.01, 09:59
Czy ktos moze kupil tam mieszkanie? Szukam sasiadow na dobre i na zle :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek Re: JW - Dabrowka Wislana IP: 192.168.7.* / *.mostostal-export.com.pl 11.07.01, 15:50
      Kupiłem mieszkanie w DWI i mimo,że moj blok jeszcze nie ma tynku, a inne tak-
      nic mnie nie martwi. Co prawda ich handlowcy zachowują sie jak zdezorientowane
      świnie(po podpisaniu umowy) ale firma oszczedza na zarobkach i nikt widocznie
      nie chce u nich pracowac. Mam nadzieje że wprowadze sie jeszcze w tym roku.
      • Gość: gosc Re: JW - Dabrowka Wislana IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 11.07.01, 16:59
        Gość portalu: Tomek napisał(a):

&#62 Kupiłem mieszkanie w DWI i mimo,że moj blok jeszcze nie ma tynku, a inne tak-
        &#62 nic mnie nie martwi.
        Ja czekam na mieszkanie kupione w DWIV - ma byc oddany do konca roku i wszystko
        wskazuje na to, ze tak bedzie.

&#62Co prawda ich handlowcy zachowują sie jak zdezorientowane
        &#62 świnie(po podpisaniu umowy)
        Tu zalezy, jak sie trafi. Podobno (tylko plotki) maja duze prowizje
        od sprzedanych mieszkan i przez to miedzy innymi zdarza im sie
        bajerowac klientow. Standardowe bajery to: osiedle bedzie ogrodzone,
        droge dojazdowa wybuduje firma, doskonale polaczenia komunikacyjne,
        w poblizu metro, budowa zacznie sie w najblizszym czasie itp.

Mialem zwyczaj wpadac od czasu do czasu do roznych biur handlowych i
        sprawdzac jak sie sprawy maja i raczej nie narzekalem. Jest u nich duzo
        milych i zorientowanych handlowcow, ktorzy udzielali mi informacji i
        poswiecali czas (czasami dosc duzo czasu) mimo, ze na poczatku powiedzialem
        im, ze juz kupilem mieszkanie (czyli nici z prowizji). Zdarzaja sie jednak
        tacy, jak piszesz.

&#62ale firma oszczedza na zarobkach i nikt widocznie
        &#62 nie chce u nich pracowac.
        Tego nie wiem, aczkolwiek znam kilku handlowcow, ktorzy kupili w JW
        mieszkania (nie wiem, jaka jest dla nich cena), wiec raczej
        zarabiaja przyzwoicie. Ci handlowcy, ktorych znam nie uciekaja z firmy.

&#62Mam nadzieje że wprowadze sie jeszcze w tym roku.
        5 pierwszych budynkow ma byc oddanych w tym roku. Z DWIII i DWIV powinni sie
        wyrobic. Jesli chodzi o DWI i DWII to powatpiewam w to, chociaz jest to mozliwe.
        Z DWV raczej na pewno sie w tym roku nie wyrobia.

O JW mnostwo ludzi wypowiada sie nieprzychylnie. Ja na razie nie narzekam i
        jestem generalnie zadowolony. Mam nadzieje, ze nie zmienie zdania po
        odebraniu mieszkania.

• Gość: tomek Re: JW - Dabrowka Wislana IP: 217.96.48.* 31.07.01, 11:14
      Kupuję tu mieszkanie i chyba wszystko idzie OK. Handlowcy to skończone chamy,
      ale łatwo ich "usadzić".
      • Gość: aneta Re: JW - Dabrowka Wislana IP: 217.153.117.* 31.08.01, 15:09
        ja tez kupiłam mieszkanie na DW9 ponoc oddadzą w wakacje lub w maju
        (2002) Jeśli chodzi o mnie to muszę przyznać że handlowiec który się mną
        opiekuje (kobieta p.Adamska z Dzikiej) jest bardzo zaangazowana,zna się na
        rzeczy i radzi zawsze pomocą-widac miałam szczęście.
    • Gość: Wojtas Re: JW - Dabrowka Wislana IP: 195.136.21.* 31.07.01, 15:25
      Gość portalu: vander napisał(a):

&#62 Czy ktos moze kupil tam mieszkanie? Szukam sasiadow na dobre i na zle :)

Kupuje mieszkanie w DWIII - pozdrawiam wszystkich sąsiadów.
      WojtasOnet@poczta.onet.pl
      • Gość: vander Re: JW - Dabrowka Wislana IP: *.pg.com 01.08.01, 11:15
        Wiesz moze kiedy beda oddawac? Budynki maja juz kolorki na zewnatrz, nawet nie
        najbrzydsze zreszta :)
        • Gość: Tomek Re: JW - Dabrowka Wislana IP: 192.168.7.* / *.mostostal-export.com.pl 01.08.01, 12:06
          Dowiedzialem sie od Kierownika budowy,że budynki-TBM Batory odbieral bedzie o
          wykonawcow najpozniej w pazdzierniku. Jeżeli wszystko bedzie OK czyli nie
          zakwestionuja ewentualnego partactwa, TBM Batory ma czas zeby przyłaczyc
          budynki do wody itp...wybudowac drogi, chodniki i to wszystko co nam obiecali.
          Po rozmowie z osobami tam pracujacymi wywnioskowalem ze termin grudzien jest
          prawdopodobny. Byc moze od listopada bedziemy dostawac klucze.Uwazam ze prace
          budowlane daja szanse na ten termin, ale czy Batory pospieszy sie z droga itp.
          to oni sami nie wiedza. Może przedluzyc sie tez odbior przez inspektorow i
          innych tam urzedasow. Trzymajmy wszyscy kciuki, mam nadzieje, ze nie dolaczymy
          do tej calej rzeszy niezadowolonych osob.
          • Gość: tomek Re: JW - Dabrowka Wislana IP: 217.96.48.* 01.08.01, 12:52
            Mi powiedzieli, że do końca grudnia muszą się wyrobić z mieszkaniami. Może
            wiecie coś na temat komunikacji, kiedy będzie ta obiecywana pętla? Panienka w
            urzędzie była niezbyt miła i nie wiedziała lub nie chciała powiedzieć.
            • Gość: Tomek Re: JW - Dabrowka Wislana IP: 192.168.7.* / *.mostostal-export.com.pl 01.08.01, 13:06
              Komunikacja to tak odlegly temat,ze mozemy porozmawiac o nim za rok. Od JW
              dostalem obietnice,"..jak tylko oddamy bloki to mamy obiecane,że petla tu
              bedzie". Obietnicy dotrzymają za półtora roku,bo miejsce gdzie ma byc petla
              (ogladalem plan) jest teraz placem budowy,a budynki z tego etapu maja oddawac
              za 1,5 roku ale wiesz jak to jest..okolo?! Takze kolego wezmy na wstrzymanie,
              na razie po Modlińskiej jezdzi chyba 723 moze nas bedzie zabieral?
              • Gość: mgolab Re: JW - Dabrowka Wislana IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.08.01, 07:40

&#62 Komunikacja to tak odlegly temat,ze mozemy porozmawiac o nim za rok. Od JW
                &#62 dostalem obietnice,"..jak tylko oddamy bloki to mamy obiecane,że petla tu
                &#62 bedzie". Obietnicy dotrzymają za półtora roku,bo miejsce gdzie ma byc petla
                &#62 (ogladalem plan) jest teraz placem budowy,a budynki z tego etapu maja oddawac
                &#62 za 1,5 roku ale wiesz jak to jest..okolo?! Takze kolego wezmy na wstrzymanie,
                &#62 na razie po Modlińskiej jezdzi chyba 723 moze nas bedzie zabieral?

Witam, będę niebawem jechał oglądać to osiedle i jedna z rzeczy, która mnie
                trochę przeraża, to komunikacja. Ja także usłyszałem, że linia 508 ma być
                przesunięta pod osiedle, po jego oddaniu... :) A tak to faktycznie, zostaje 723,
                805 (chyba) i coś jeszcze - podjechać trzeba ze 2 przystanki i przesiąść się do
                kilku innych.

Mate.
            • Gość: daro Re: JW - Dabrowka Wislana IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 01.08.01, 13:08
              Gość portalu: tomek napisał(a):

&#62 Mi powiedzieli, że do końca grudnia muszą się wyrobić z mieszkaniami.
              Co to znaczy musza? Boja sie jakis konsekwencji, czy wejscia VATu w
              przyszlym roku. W zasadzie to on juz jest i wynosi 7% (jesli sie kupuje u
              developera) i tylko dzieki rozporzadzeniu ministra finansow jest w tym roku 0%.
              W przyszlym roku tego rozporzadzenia moze nie byc.

&#62 Panienka w
              &#62 urzędzie była niezbyt miła i nie wiedziała lub nie chciała powiedzieć.
              Jesli ten urzad to Urzad Gminy Bialoleka to tez mam nieprzyjemne
              doswiadczenia. Urzednicy tam pracujacy sa strasznie nieuprzejmi.
              Sprawdzalem plany zagospodarowania przestrzennego i szlo mi to z wielkim
              bolem.
          • Gość: daro Re: JW - Dabrowka Wislana IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 01.08.01, 13:04

&#62 Dowiedzialem sie od Kierownika budowy,że budynki-TBM Batory odbieral bedzie o
            &#62 wykonawcow najpozniej w pazdzierniku.
            Nie wiesz, czy mozna juz wchodzic do wlasnych mieszkan i jak wyglada stan robot
            wewnatrz budynku (DWIV)?

&#62Jeżeli wszystko bedzie OK czyli nie
            &#62 zakwestionuja ewentualnego partactwa, TBM Batory ma czas zeby przyłaczyc
            &#62 budynki do wody itp...wybudowac drogi, chodniki i to wszystko co nam obiecali.
            A co Ci obiecali?

&#62 Może przedluzyc sie tez odbior przez inspektorow i
            &#62 innych tam urzedasow.
            Niestety oni tylko czekaja na smarowanie :-(

• Gość: Tomek Re: JW - Dabrowka Wislana IP: 192.168.7.* / *.mostostal-export.com.pl 01.08.01, 13:18
              Gość portalu: daro napisał(a):
              &#62 Nie wiesz, czy mozna juz wchodzic do wlasnych mieszkan i jak wyglada stan robot
              &#62 wewnatrz budynku (DWIV)?
              Niestety nie bylem w DW IV, ale są one 2 tygodnie do przodu w stosunku do DWIi
              DWII a tam kończą tynki,w DW III i pewnie w IV mieszkania są ładnie pomalowane i
              sa niestety pozamykane, podobno wkrotce pojawi sie klucznik i kazdy swoje bedzie
              mogl podziwiac.
              &#62 A co Ci obiecali?
              co obiecali? przypomnij sobie rysunek! ładny chodnik, jakies drzewka, lawki, plac
              zabaw dla dzieci, oczywiscie wszystko bezpiecznie ogrodzone i oswietlone
              stylowymi latarniami. ja chcialbym chociaz chodnik i droge.

&#62 Niestety oni tylko czekaja na smarowanie :-(
              &#62

• Gość: vander Re: JW - Dabrowka Wislana IP: *.pg.com 01.08.01, 14:26
                Nie liczylbym specjalnie ani na chodnik, ani na droge (inna niz ta ktora teraz
                jest - wyjezdzona przez ciezarowe) ani na ogrodzenia. O osiedlu strzezonym juz
                nawet nie wspomne. Znajomy odbieral od nich mieszkanie w Zabkach. Tez
                obiecywali droge - a potem powiedzieli ze sorry ale to kwestia gminy i im nic
                do tego
                • Gość: Tomek Re: JW - Dabrowka Wislana IP: *.waw.cdp.pl 23.08.01, 12:34
                  Moj znajomy tez ma mieszkanie w Ząbkach -droga jest z płyt betonowych ale
                  osiedle jest ogrodzone i strzeżone ! Droge obiecała gmina - mam nadzieje ,że tu
                  jest inaczej .
                  • Gość: tomek Re: JW - Dabrowka Wislana IP: 217.96.48.* 23.08.01, 13:30
                    Płyty betonowe na drodze już są. Rozmawiałem z kierownikiem budowy. Mówił, że
                    będą grodzić. Mówił też, że wyrobią się ze wszystkim do wczesnej jesieni.
                    Odbiór zależy teraz od podłączenia mediów.
                    • Gość: vander Re: JW - Dabrowka Wislana IP: *.pg.com 23.08.01, 14:57
                      Potwierdzam! Podobno mieszkania przynajmniej w DWIV oddawac zaczna w
                      listopadzie. Ciekawe jaka kablowka sie tam dolaczy. No i jakie beda szanse na
                      internet...
                    • Gość: daro Re: JW - Dabrowka Wislana IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 23.08.01, 17:34
                      Czy kontakt telefoniczny do kierownika budowy jest do publicznej wiadomosci?
                      Mozesz go podac - tez chcialbym z nim pogadac. Nie wiesz, kiedy bedzie mozna
                      wchodzic do swoich mieszkan? Co wiesz o stanie zaawansowania robot wewnatrz
                      budynku: drzwi zewnetrzne, parapety, CO, korytarze itd. w DWIV
                      • Gość: tomek Re: JW - Dabrowka Wislana IP: 217.96.48.* 24.08.01, 09:03
                        Gość portalu: daro napisał(a):

&#62 Czy kontakt telefoniczny do kierownika budowy jest do publicznej wiadomosci?
                        &#62 Mozesz go podac - tez chcialbym z nim pogadac. Nie wiesz, kiedy bedzie mozna
                        &#62 wchodzic do swoich mieszkan? Co wiesz o stanie zaawansowania robot wewnatrz
                        &#62 budynku: drzwi zewnetrzne, parapety, CO, korytarze itd. w DWIV

Wejść możesz w każdej chwili mając przy sobie kopię umowy kupna, czasem i tego
                        nie trzeba. W moim mieszkaniu (DWI) jest już wytynkowane i pomalowane, a podobno
                        prace w innych budynkach są bardziej zaawansowane.
                        • Gość: Tomek Re: JW - Dabrowka Wislana IP: 192.168.7.* / *.mostostal-export.com.pl 28.08.01, 11:58
                          Czesc, wiadom. do tomka z DW I,
                          Czy masz juz jakies prognozy na temat oddania DW I,jakiej roznicy w czasie
                          spodziewasz sie w stosunku do DW III. Tez kupilem mieszkanie w DWI i chcialbym
                          jak najszybciej tam mieszkac.
                          • Gość: tomek Re: JW - Dabrowka Wislana IP: 217.96.48.* 28.08.01, 12:50

&#62 Czesc, wiadom. do tomka z DW I,
                            &#62 Czy masz juz jakies prognozy na temat oddania DW I,jakiej roznicy w czasie
                            &#62 spodziewasz sie w stosunku do DW III. Tez kupilem mieszkanie w DWI i chcialbym
                            &#62 jak najszybciej tam mieszkac.

Cześć,
                            Wiem tylko tyle, ile już napisałem. To jest kwestia podłączenia mediów. Kierownik
                            budowy nie wiedział kto, kiedy i w jakiej kolejności będzie podłączał. Też
                            chciałbym jak najszybciej się wprowadzić.
                  • Gość: mgolab Re: JW - Dabrowka Wislana IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 10:57
                    Cześć! Nie wiem jak z ogrodzeniem - chyba nie będzie, ale co do drogi, to po
                    oddaniu całego osiedla ma być wykonana przez JW w porozumieniu z gminą. Taką
                    informację dostałem wczoraj od jednego z handlowców.

Właśnie, ma być grodzone osiedle w końcu, czy nie?

Mateusz.
                    • Gość: aga Re: JW - Dabrowka Wislana IP: *.arr.gov.pl 24.08.01, 11:31
                      Każdy z handlowców, z którymi romawiałam zapewniał, że mają pozwolenie na
                      ogrodzenie czterech budynków tj. DWI do DW IV, ale to są krętacze, którym
                      zalęży tylko na prowizji dlatego dopóki nie postawią ogrodzenia to można
                      powątpiewać w ich zapewnienia.
      • Gość: Michal Re: JW - Dabrowka Wislana IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 20:51
        Rowniez kupuje w DWIII. Do zobaczenia mam nadzieje w tym roku.
        Sasiedzi piszcie: michald@klub.chip.pl
    • Gość: kasia Re: JW - Dabrowka Wislana IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.01, 17:04
      czy ktoz kupil coz w systeme 40/60, DW 9 ???????
    • Gość: tomek Dabrowka Wislana-komunikacja IP: 217.96.48.* 29.08.01, 13:43
      Rozmawiałem dziś w Urzędzie Gminy Białołęka. Nie mają oczywiście żadnych planów
      w związku z przesunięciem pętli z ulicy Światowida, lub doprowadzeniem linii
      autobusowej pod nasze osiedle. Jeżeli sami nie zaczniemy pisać do Urzędu próśb
      o autobus, to poczekamy na transport jeszcze długo. Mozna też dzwonić w tej
      sprawie: 676-66-03 w.183
      • Gość: Pawel Re: Dabrowka Wislana-komunikacja IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.01, 13:53
        Gość portalu: tomek napisał(a):

&#62 Rozmawiałem dziś w Urzędzie Gminy Białołęka. Nie mają oczywiście żadnych planów
        &#62
        &#62 w związku z przesunięciem pętli z ulicy Światowida, lub doprowadzeniem linii
        &#62 autobusowej pod nasze osiedle. Jeżeli sami nie zaczniemy pisać do Urzędu próśb
        &#62 o autobus, to poczekamy na transport jeszcze długo. Mozna też dzwonić w tej
        &#62 sprawie: 676-66-03 w.183

Na pewni nie przedłużą pętli gdyż niedawno zakończyli rozbudowę ulicy i nie ma co
        liczyć na to przez co najmniej kilka lat.

• Gość: tomek Re: Dabrowka Wislana-komunikacja IP: 217.96.48.* 29.08.01, 14:28
          Na pewni nie przedłużą pętli gdyż niedawno zakończyli rozbudowę ulicy i nie ma
          co liczyć na to przez co najmniej kilka lat.

Tak, ale ul.Światowida ma w przyszłości dochodzić do Modlińskiej i trzeba się
          upominać, aby nastąpiło to jak najszybciej
    • Gość: Aneta Re: JW - Dabrowka Wislana IP: 217.153.117.* 31.08.01, 15:27
      Poczytałam wasze opinie i obawy i sama juz zaczynam sie martwić....ja
      wprowadzam się dopiero za rok (maj-sierpień DW9)ALE POZDRAWIAM WSZYSTKICH
      PRZYSZŁYCH SĄSIADÓW A W SZCZEGÓLNOŚCI DW9+DW6+DW10 I MAM NADZIEJE NA , ŻE
      ZORGANIZUJEMY JAKIEGOŚ SZAMPANA ,,POD BLOKAMI,, NA POWITANIE!!! ANETA.K.G.
      • Gość: Magda Re: JW - Dabrowka Wislana IP: 206.0.7.* 31.08.01, 16:11
        Kupilam mieszkanie w DW IV i bardzo chetnie poznam
        nowych sasiadow. Zwlaszcza ze to chyba jednak realne, ze
        spotkamy sie tam jeszcze w tym roku.
        • Gość: Tomek Re: JW - Dabrowka Wislana IP: 192.168.7.* / *.mostostal-export.com.pl 31.08.01, 16:34
          Czesc, mimo dreszczy niepewnosci,mocno wierze,ze spotkamy sie w tym roku, mozna
          wstepnie sie umowic przy smietniku lub przy lawkach-jesli w ogole takie cos
          bedzie. Pogadamy,ponarzekamy-bo to przeciez ulubione zajecie nas wszystkich z
          tego forum.Szampana kupie juz dzis-zeby zdazyl sie dobrze schlodzic.
        • Gość: Vander Re: JW - Dabrowka Wislana IP: *.pg.com 03.09.01, 12:27
          No to witam przyszla sasiadke! Jakby co krzesla na parapetowe bedzie mozna
          pozyczyc?;))))
      • Gość: Leon Re: JW - Dabrowka Wislana-do Anety IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.01, 12:55
        Też kupuję w DW 9, w systeme 40/60, z tego co mam w umowie, termin jest 4
        kwartał 2002. Skąd masz informacje, że będzie w maju?
        • Gość: Krzych Re: JW - Dabrowka Wislana-do Anety IP: 194.181.200.* 13.09.01, 11:45
          Gość portalu: Leon napisał(a):

&#62 Też kupuję w DW 9, w systeme 40/60, z tego co mam w umowie, termin jest 4
          &#62 kwartał 2002. Skąd masz informacje, że będzie w maju?

Pozdrawiam. Czy ktoś posiada może wiarygodne info nt. ostatecznych terminów
          oddania (Czekam na DW8)? Umowa niewiele znaczy - określa max. termin (IV kw.
          2002). JW podaje naprzemian dwa terminy - IV kw. 2002 lub II kw. 2002. Nie jest
          to bez znaczenia dla BOŚ-u. "Bujałem" się z kredytem ponad miesiąc - po kilku (3-
          ech)oświadczeniach pisemnych JW i wywiadzie u handlowców podałem 30 IV 2002. Po
          paru dniach będąc w JW dowiedziałem się przy okazji, że to nie możliwe - "ktoś
          się pomylił". O co im chodzi?
    • Gość: z00mbie Re: JW - Dabrowka Wislana IP: *.wan.pol.pl 03.09.01, 16:57
      Witam...
      Ja robię przymiarki do DWV...
      Szczerze mówiąc gubię się w tych sprzecznych informacjach na temat JWC. Artykuł
      w Proficie, obok sporego opracowania o kredytach nie wydaje mi się
      przypadkowy...
    • Gość: pawel Re: JW - Dabrowka Wislana IP: 192.168.7.* / *.mostostal-export.com.pl 19.09.01, 12:36
      witam, czy ktos z was był w sobotę na budowie
      Juz od dłuzszego czasu Panowie robotnicy zwolnili tempo i nie spiesza sie
      Własciwie nie wiem dlaczego,a do tego niby w umowie jest zapis,ze w sobote 9-14
      mozna ogladac swoje mieszkania ale niestety o tej porze jest tam juz glucho i
      cicho.Chodzi mi o DW I-IV. Mialem nadzieje,ze zostana oddane w tym roku a tu
      jakos mój optymizm topnieje.Co wy na to? Ruszcie do dyskusji!
      • Gość: Wojtas Re: JW - Dabrowka Wislana IP: 195.136.21.* 19.09.01, 14:07
        Nie muszą się spieszyć, maja czas do grudnia.
        Mają inne problemy np. inwestycja na Grochowskiej.
        Jestem optymistą i sądze że dotrzymają terminu.
        • Gość: redi Re: JW - Dabrowka Wislana - bedze dobrze IP: 193.192.169.* 24.09.01, 13:14
          Moi drodzy, ta lista to ściana płaczu. Będę miał rodzinę w DWIV i dlatego mnie Dabrowka i JW interesują. Głowa
          do góry - będzie dobrze. To jest jak dziki zachód, zasiedlanie prerii -pierwsi osadnicy itd.

A po drugie, co to znaczy: nie da się? Autobus, pętla, droga - to musi być bo bez tego nie da się funkcjonować. I
          koniec. Kto to ma załatwiać jak nie mieszkańcy.

Organizuje zatem grupę inicjatywną Dąbrówka, której będzie łatwiej choćby bombardować ten głupi urząd o pętlę.
          Piszcie cgimedia@poczta.onet.pl.
          • Gość: Krzych DW VIII IP: 194.181.200.* 25.09.01, 15:53
            Czy jest ktoś, kto dysponuje aktualnym info nt. terminu oddania DW VIII ?
            • Gość: JJ Re: DW VIII IP: 212.160.211.* 08.10.01, 09:10
              Gość portalu: Krzych napisał(a):

&#62 Czy jest ktoś, kto dysponuje aktualnym info nt. terminu oddania DW VIII ?

z tego co się dowiedziałem wczoraj (7.10.2001) to niby mają zakończyć do VI 2002
              r.

• Gość: Mariusz Re: JW - Dabrowka Wislana IP: 157.25.88.* 06.10.01, 19:50
        Kupujemy na DWII - regularnie co 2 tygodnie jesteśmy na budowie. Uważam, że
        twój niepokój jest uzasadniony. W tej chwili fakt ślamazarności budowy bloków
        niebezpiecznie łączy się z innymi faktami: rzekomego braku mediów (a więc
        niemożności zamieszkania do czasu zlikwidowania problemu, zapisu w umowie o
        VAT, który JWC może doliczyć również do wpłat dokonanych (w kontekście ew. 7%
        lub 22% VAT w przyszłym roku), ślamazarności w wykonaniu parkingów.
        W każdym razie my chcemy przede wszystkim wyjaśnić ten VAT i media.
        Mariusz
        • Gość: gosc Re: JW - Dabrowka Wislana IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 08.10.01, 09:07
          Gość portalu: Mariusz napisał(a):

&#62 Uważam, że
          &#62 twój niepokój jest uzasadniony. W tej chwili fakt ślamazarności budowy bloków
          &#62 niebezpiecznie łączy się z innymi faktami: rzekomego braku mediów&#62 W każdym
          razie my chcemy przede wszystkim wyjaśnić ten VAT i media.

Moge Was troche uspokoic. W lipcu i sierpniu rzeczywiscie moglo sie wydawac, ze
          tempo siadlo, bo nie widac bylo roznicy z zewnatrz a i mieszkania wewnatrz tez
          wygladaly tak samo. Dopiero pozniej zorientowalismy sie, ze w tym czasie robili
          dach i kotlownie.

We wrzesniu tempo wyraznie wzroslo (mowie o DWIV). W ciagu 2 tygodni otynkowali i
          polozyli podloge na korytarzach (wszystkie pietra). Tydzien temu zaczeli wstawiac
          drzwi. W DWIII drzwi juz sa wstawione, glazura na korytarzach polozona. Nie wiem
          jak jest w DWI-II. Z tego co wiem, to w DWIV inspektor ma odbierac mieszkania od
          15 listopada.

Problemem jest rzeczywiscie kanalizacja i nie wiem dokladnie jak sie sprawy maja.
          W gminie dowiedzialem sie, ze inwestorem kanalizacji jest TBM (gmina nic sie nie
          doklada) i maja ciagnac kanalizacje od placu Swiadowida. Nie jestem pewien czy
          maja juz pozwolenie. Natomiast tylko od nich zalezy tempo budowy kanalizacji.

Z VATem sprawa tez nie jest do konca jasna. Ale na pewno zapis w umowie o
          stosowaniu VATu do wszystkich wplat jest bez znaczenia, bo te sprawy nie reguluje
          umowa i inne przepisy. Prawdopodobnie Ci co wplaca w tym roku ponad 50% nie
          zaplaca VAT, ale glowy nie daje, bo rzad moze rozne figle na splatac. W tej
          chwili takie sa jednak przepisy. JW nie ma praktycznie zadnego interesu, zebysmy
          zaplacili VAT. I tak musialby to oddac do US.

Ja ciagle ludze sie, ze dostane klucze w tym roku, jest na to realna szansa, ale
          jak bedzie zobaczymy.

Moge Wam jeszcze powiedziec co dowiedzialem sie w gminie odnosnie komunikacji. W
          projekcie budzetu na przyszly rok jest polozenie asfaltu na Aluzyjnej (projekt
          jeszcze nie zatwierdzony). Mikolaja Traby gmina nie planuje asfaltowac, zrzuca
          problem na TBM. Swiatowida zostanie przedluzona przez Poetow do Modlinskiej. Na
          razie nie planuja sie przebijac do nas (do 2003). Ogolnie mysla, aby komunikacje
          puscic przez Grzymalitow dalej Odkryta i Sprawna przy wale, na okolo do naszego
          osiedla, ale nie nastapi to przed 2003. Chyba, ze wszyscy mieszkancy zaczna ostro
          atakowac gmine o komunikacje.

• Gość: Mariusz Re: JW - Dabrowka Wislana IP: *.unregistered.formus.pl 12.10.01, 11:54
            Dzięki za informacje z Waszej strony.
            DWII wygląda na 2 tygodnie temu (w weekend znowu się wybieramy):
            - stan surowy - mieszkania - bez drzwi
            - korytarze- wykonywane instalacja elektryczna i tele, bez tynków
            - korytarze - bez terakot, itp.
            - garaż - nie ruszony.
            Po wizycie w ten weekend napiszę nasze wrażenia.

Poza tym - bylismy tydzień temu na budowie w Ursusie - który miał być oddany w
            II kwartale 2001 - z powodu mediów dopiero teraz ludzie zaczynają się
            wprowadzać i MOŻE zostanie oddany do gminy jeden budynek (U8) - notabene ten, w
            którym były mieszkania pokazowe.
            Jeżeli sytuacja na Dąbrówce się powtórzy (mniej więcej taki sam poślizg) - to o
            wprowadzeniu się do mieszkań należy mówić na poziomie maj, czerwiec przyszłego
            roku. Stosując analogie do Ursusa najbardziej prawdopodobne byłoby wówczas DWIV.

Oczywiście nie należy ufać tylko wypowiedziom Batorego. Ja w tej chwili
            złożyłem pismo do Prezesa, w którym oczekuję w ciągu 14 dni odpowiedzi na
            piśmie co do niektórych spraw - jeśli nie dostanę - no to nie najlepiej będzie
            to świadczyło o Batorym. Pismo zostało sformułowane przez prawnika
            zaznajomionego z tematem.

Pozdrawiam
        • Gość: Magda Re: JW - Dabrowka Wislana IP: 206.0.7.* 08.10.01, 09:15
          Podobno prezes JW powiedzial, ze na swieta bedziemy juz
          na swoim. Pierwsze klucze mozna bedzie juz odbierac w
          listopadzie. Ja wierze, ze uda mi sie wprowadzic w miare
          normalnie, bez wielkich opoznien.
          Zeby tylko jakis autobus laczyl nas bezposrednio z druga
          strona Wisly.
          • Gość: Tomek Re: JW - Dabrowka Wislana-DW I ? IP: 192.168.7.* / *.mostostal-export.com.pl 09.10.01, 16:53
            mam pytanko. Czy wie ktos jak wygląda DW I w srodku czy jest juz wykańczane tak
            jak III, jestem ciekawy co do terminu jego oddania i ile jest do tyłu od reszty.
            • Gość: Tom&k DW I, II, III, IV IP: 217.96.48.* 16.10.01, 12:58
              Czy wiecie coś więcej o braku mediów na naszym osiedlu i w związku z tym
              prawdopodobnym opóźnieniem oddania mieszkań?
    • Gość: dodo Re: JW - Dabrowka Wislana IP: 217.153.40.* 16.10.01, 14:46
      Mam znajomych, którzy kupili mieszkanie na osiedlu Dąbrówka Wiślana (ale już
      kilka lat temu), mówią, że jest w sumie OK, ale kiedy wiatr zawieje, strasznie
      śmierdzi z oczyszczalni...
      • Gość: Mir Re: JW - Dabrowka Wislana IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.01, 08:21
        Dodo, pomyliłeś osiedla. Dąbrówka Wiślana dopiero się buduje. Natomiast 3-4
        lata temu wybudowano Dąbrówkę Szlachecką, obok marketu Sellgros i Fortu
        Piontek.Jest to jakieś 1500 m w linii prostej jedno osiedle od drugiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka