Dodaj do ulubionych

SOB Inwestprojekt

IP: *.rivnet 06.08.02, 12:31
Witam wszystkich!! Szukam informacji na temat tego developera, a szczegolnie
odnosnie inwestycji, ktore juz zakonczyl - duzo bylo usterek, jakich?? No i
oczywiscie, jakby ktos wiedzial cos o jego sytuacji - bylbym bardzo dzwieczny
za informacje!@ Z gory dzieki, hej!
Obserwuj wątek
    • Gość: Odkryta Re: SOB Inwestprojekt IP: 217.8.160.* 06.08.02, 16:38
      Czesc, tak sie sklada ze jestem mieszkanka Odkrytej 46 - jednego z tych dwoch
      zielonych nieduzych domkow. Generalnie jest w porzadku, budowa wspomnianych
      domkow przebiegala bez opoznien, jakosc wykonania podobno dobra... drobne
      wpadki zdarzaja sie jak z pewnoscia kazdemu (przy montazu szafy wnekowej
      okazalo sie ze sciany sa troche krzywe ale nawet montazysta ocenil ze nie jest
      jeszcze tragicznie), podobnie stekal parkieciarz na nierowne podlogi, ale on
      byl ogolnie malkontentem wiec nie wzielam tego do siebie. Glowny problem jaki
      mnie dotknal dosc powaznie, jak i wielu innych wlascicieli, to byly nieszczelne
      balkony- glowny wykonawca broni sie ze wzieli jakiegos podwykonawce, ktory im
      spartaczyl prace ...ale to dla mnie nie ma znaczenia, ja mialam problem ze
      scianami ktore zaciekaly podczas zalegania sniegu na balkonie sasiada z gory.
      Ale ponoc juz porawili i bedzie OK...jeszcze w to wierze - do nastepnej zimy;)
      Jesli chodzi o kolejna budowe to podobno maja problemy z kasa - malo kupujacych
      wiadomo...wszyscy to odczuwaja; tym nie mniej budowa sie posuwa...mysle ze sa
      solidna firma..ja sie nie zawiodlam...zwlaszcza czytajac inne
      wiadomosci...uwazam ze mialam szczescie...w sumie moge polecic
      • Gość: Kielek Re: SOB Inwestprojekt IP: *.rivnet 06.08.02, 22:17
        Dzieki za odpowiedz!! A skoro juz kogos znalazlem, to postaram sie go jeszcze
        troche wykorzystac :) A jak zrobione sa wasze bloki?? Bo bylem na budowie kilka
        dni temu obejrzec mieszkanie i co mnie zdziwilo, to ze wszystkie sciany byly
        wykonane z betonowej plyty, a z cegly tylko dzialowe?? Jak cos mi przyjdzie do
        glowy, to jeszcze cie pomecze, hej!!
        • Gość: Odkryta Re: SOB Inwestprojekt IP: 217.8.160.* 07.08.02, 12:17
          Nasze bloki byly na szczescie budowane w calosci z cegly. Mysle ze przy tym
          nowym ma znaczenie: 1) wysokosc budynku, 2) czas wykonania, 3) garaze (kwestia
          fundamentow), no i mysle ze rowniez koszt. Betonowe sa tylko sufity, ale beton
          jest taki...ze przesuniecie lampy w kuchni, tak aby ladnie wisiala nad stolem
          wymagalo od nas pol dnia pracy i odpowiedniego sprzetu z mlotem...troche moze
          nie fachowo sie wyrazam, ale naprawde bylo ciezko. Chetnie wymienie
          spostrzezenia...
          • Gość: Kielek Re: SOB Inwestprojekt IP: *.riviera.pw.edu.pl 27.08.02, 21:39
            A jak bylo z umowami, bo to one sie wogole nie podobaja - da sie ponegocjowac??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka