Gość: t.z. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 11:24 Witam! Czy ktos juz mial okazje zrobic przeglad techniczny mieszkania? Jakie sa Wasze wrazenia dotyczace jakosci wykonania i wspolpracy z BRE? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mics Re: BRE LOCUM Park Mokotow I IP: 212.180.158.* 12.07.05, 12:24 Moze trudno to nazwac przegladem technicznym, ale ogladalem juz swoje mieszkanie w stanie na kilka "roboczodni" przed zakonczeniem budowy. Na pierwszy rzut oka bez zastrzezen - tynki OK, porzadnie zrobione narozniki scian, dobrze wykonczone przy oknach, wylewka rowna, zaizolowana tam gdzie trzeba. Natomiast jakosc obslugi u dewelopera od momentu podpisania umowy baaaardzo sie obnizyla, ale to chyba wlasciwe dla wszystkich deweloperow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: BRE LOCUM Park Mokotow I IP: *.k.mcnet.pl 12.07.05, 15:38 Przeglądu nie robiłem - jeszcze. Za to wyczytałem wczoraj w rzepie że czynsz za m2 ma wynosić ok. 8zł + 100zł za miejsce parkingowe (mowa była o II etapie ale podejrzewam że takie same stawki będą w I). Nie uważacie że ta stówa za parking to lekka przesada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mics Re: BRE LOCUM Park Mokotow I IP: 212.180.158.* 12.07.05, 17:47 Tez slyszalem jakis czas temu o 8zl/m2 + "za parking". Pozytywne jest to, ze BRE nie zapisuje, ze bedzie zarzadzac nieruchomoscia czy wyznaczac administratora. Gdy tylko zawiaze sie wspolnota bedzie mozna "zoptymalizowac" koszty czynszu - oczywiscie pod warunkiem, ze wlasciciele mieszkan beda tym zainteresowani... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.z. Re: BRE LOCUM Park Mokotow I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 10:48 "nie zapisuje"? wydaje mi sie ze w mojej umowie przedwstepnej jest jakas wzmianka na ten temat... czy w aktach ostatecznych juz tego nie powtarzaja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mics Re: BRE LOCUM Park Mokotow I IP: 212.180.158.* 13.07.05, 13:45 Jedyne co jest zapisane, to "Spółka zastrzega sobie [...] pierwszeństwo w sprawowaniu zarządu nieruchomością wspólną, powstałą w wyniku realizacji [...] umowy" i ze "warunki sprawowania zarządu określi odrębna umowa". Co wydaje sie byc zrozumiale, bo do momentu stworzenia wspolnoty ktos musi zarzadzac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.z. Re: BRE LOCUM Park Mokotow I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 14:33 tak, chyba masz racje tak to mniej wiecej brzmialo.... Swoja droga ciekaw jestem dla czego temat BRE jest taki "nieruchawy" - cyzby malo niezadowolonych, czy malo klientow? Na forum zwykle mam "popularnosc" dewelopera dobrze o nim swiadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mics01 Re: BRE LOCUM Park Mokotow I 13.07.05, 18:20 na razie chyba nie ma byc z czego niezadowolonym - w ciagu ostatniego pol roku buduje zgodnie z planem. nic innego wczesniej w warszawie nie wybudowal, wiec nie ma sie komu skarzyc :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: BRE LOCUM Park Mokotow I IP: 57.66.76.* 18.08.05, 17:50 Witam ! Dokladnie to samo mowiono mi w Bre Locum, ze jest taka mozliwosc. Pytalem sie tezo cene czynczu, to mowiono mi, ze bedzie to +/- 7zl/m2. Pozdrawiam MArcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jablko Re: BRE LOCUM Park Mokotow I IP: *.spektrum.sih.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 13:05 witam, troche sie wkradam na to forum (bo kupilem w 2 etapie), ale wlasnie przeczytalem o tych stawkach..100 za parking??!!! "lekka przesada" to naprawde delikatnie mowiac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.z. Re: BRE LOCUM Park Mokotow I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 16:30 up. cos malo tych naszych wspollokatorow.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qxc Re: BRE LOCUM Park Mokotow I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 14:59 te 100 zł/miec za parking to chyba jakaś plotka, nikt mi o tym nie wspominał przy podpisywaniu umowy, a kwota ta wyglą na lekko przesadzoną czy ktoś to potwierdzał u dewelopera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jablko Re: BRE LOCUM Park Mokotow I IP: *.spektrum.sih.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 17:34 otrzymałem odpowiedź z brelocum, że to plotka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siara Re: BRE LOCUM Park Mokotow I IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 18:42 Jest Ok. Jak na warszawskie budowanie pracują jak mrowki. Zaczyna nabierac wyglądu. Ogolnie jakosc bez zastrzezeN. Granity,marmury dobrze to wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: BRE LOCUM Park Mokotow I IP: 57.66.76.* 18.08.05, 17:52 Gdzie sa tam Marmury i granity ? Bo cos nei przypominam sobie aby byla o nich mowa w standarcie wykonczenia, ale moge sie mylic Pozdrawiam MArcin Odpowiedz Link Zgłoś