Dodaj do ulubionych

BRE LOCUM Park Mokotow I

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 11:24
Witam! Czy ktos juz mial okazje zrobic przeglad techniczny mieszkania? Jakie
sa Wasze wrazenia dotyczace jakosci wykonania i wspolpracy z BRE?
Obserwuj wątek
    • Gość: mics Re: BRE LOCUM Park Mokotow I IP: 212.180.158.* 12.07.05, 12:24
      Moze trudno to nazwac przegladem technicznym, ale ogladalem juz swoje
      mieszkanie w stanie na kilka "roboczodni" przed zakonczeniem budowy. Na
      pierwszy rzut oka bez zastrzezen - tynki OK, porzadnie zrobione narozniki
      scian, dobrze wykonczone przy oknach, wylewka rowna, zaizolowana tam gdzie
      trzeba.

Natomiast jakosc obslugi u dewelopera od momentu podpisania umowy baaaardzo sie
      obnizyla, ale to chyba wlasciwe dla wszystkich deweloperow...
    • Gość: marian Re: BRE LOCUM Park Mokotow I IP: *.k.mcnet.pl 12.07.05, 15:38
      Przeglądu nie robiłem - jeszcze. Za to wyczytałem wczoraj w rzepie że czynsz za
      m2 ma wynosić ok. 8zł + 100zł za miejsce parkingowe (mowa była o II etapie ale
      podejrzewam że takie same stawki będą w I). Nie uważacie że ta stówa za parking
      to lekka przesada?
      • Gość: mics Re: BRE LOCUM Park Mokotow I IP: 212.180.158.* 12.07.05, 17:47
        Tez slyszalem jakis czas temu o 8zl/m2 + "za parking". Pozytywne jest to, ze
        BRE nie zapisuje, ze bedzie zarzadzac nieruchomoscia czy wyznaczac
        administratora. Gdy tylko zawiaze sie wspolnota bedzie mozna "zoptymalizowac"
        koszty czynszu - oczywiscie pod warunkiem, ze wlasciciele mieszkan beda tym
        zainteresowani...
        • Gość: t.z. Re: BRE LOCUM Park Mokotow I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 10:48
          "nie zapisuje"? wydaje mi sie ze w mojej umowie przedwstepnej jest jakas
          wzmianka na ten temat... czy w aktach ostatecznych juz tego nie powtarzaja?
          • Gość: mics Re: BRE LOCUM Park Mokotow I IP: 212.180.158.* 13.07.05, 13:45
            Jedyne co jest zapisane, to "Spółka zastrzega sobie [...] pierwszeństwo w
            sprawowaniu zarządu nieruchomością wspólną, powstałą w wyniku realizacji [...]
            umowy" i ze "warunki sprawowania zarządu określi odrębna umowa".

Co wydaje sie byc zrozumiale, bo do momentu stworzenia wspolnoty ktos musi
            zarzadzac.
            • Gość: t.z. Re: BRE LOCUM Park Mokotow I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 14:33
              tak, chyba masz racje tak to mniej wiecej brzmialo.... Swoja droga ciekaw
              jestem dla czego temat BRE jest taki "nieruchawy" - cyzby malo niezadowolonych,
              czy malo klientow? Na forum zwykle mam "popularnosc" dewelopera dobrze o nim
              swiadczy.
              • mics01 Re: BRE LOCUM Park Mokotow I 13.07.05, 18:20
                na razie chyba nie ma byc z czego niezadowolonym - w ciagu ostatniego pol roku
                buduje zgodnie z planem. nic innego wczesniej w warszawie nie wybudowal, wiec
                nie ma sie komu skarzyc :-)
        • Gość: Marcin Re: BRE LOCUM Park Mokotow I IP: 57.66.76.* 18.08.05, 17:50
          Witam !
          Dokladnie to samo mowiono mi w Bre Locum, ze jest taka mozliwosc. Pytalem sie
          tezo cene czynczu, to mowiono mi, ze bedzie to +/- 7zl/m2.
          Pozdrawiam
          MArcin
      • Gość: jablko Re: BRE LOCUM Park Mokotow I IP: *.spektrum.sih.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 13:05
        witam,
        troche sie wkradam na to forum (bo kupilem w 2 etapie), ale wlasnie przeczytalem o tych stawkach..100
        za parking??!!! "lekka przesada" to naprawde delikatnie mowiac!
    • Gość: t.z. Re: BRE LOCUM Park Mokotow I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 16:30
      up. cos malo tych naszych wspollokatorow....
      • Gość: qxc Re: BRE LOCUM Park Mokotow I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 14:59
        te 100 zł/miec za parking to chyba jakaś plotka,
        nikt mi o tym nie wspominał przy podpisywaniu umowy, a kwota ta wyglą na lekko
        przesadzoną
        czy ktoś to potwierdzał u dewelopera?
        • Gość: jablko Re: BRE LOCUM Park Mokotow I IP: *.spektrum.sih.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 17:34
          otrzymałem odpowiedź z brelocum, że to plotka...
    • Gość: siara Re: BRE LOCUM Park Mokotow I IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 18:42
      Jest Ok.
      Jak na warszawskie budowanie pracują jak mrowki.
      Zaczyna nabierac wyglądu.
      Ogolnie jakosc bez zastrzezeN. Granity,marmury dobrze to wyglada.
      • Gość: Marcin Re: BRE LOCUM Park Mokotow I IP: 57.66.76.* 18.08.05, 17:52
        Gdzie sa tam Marmury i granity ? Bo cos nei przypominam sobie aby byla o nich
        mowa w standarcie wykonczenia, ale moge sie mylic
        Pozdrawiam
        MArcin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka