Dodaj do ulubionych

Młociny 2-Euro-City II

16.07.05, 16:13
czy ktoś kupił już może mieszkanie u tego developera? jakiś opinie...
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: Młociny 2-Euro-City II IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.07.05, 15:30
      byalam juz bardzo bliska kupna mieszkania na Heroldów. Zastanawiałam się tylko
      dlaczego w biurze sprzedaży okropnie trudno bylo uzyskac odpowiedz na pytanie
      co jest w sąsiedztwie tej inwestycji. Na szczescie sprawdzilam i okazało się ze
      Euro-City sąsiaduje z Hutą Warszawa. I moze wszystko byloby ok gdyby nie
      zanieczyszczenia powietrza jakie sie kumuluja wlasnie w tym regionie (mapy
      zanieczyszczen mam i moge przeslac mailem)
      • Gość: sofia26 Re: Młociny 2-Euro-City II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 20:04
        bardzo chetnie tylko ze ja slyszalam ze huta jest do sprzedazy!!! mnie odstrasza
        tylko jedno hotel robotniczy:(z uchodzcami z krajów bałkańskich.

Pozdrawiam
        • Gość: J.S Re: Młociny 2-Euro-City II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 22:49
          A ja kupiłem ijestem z tego bqardzo zadowolony cena przystępna a lokalizacja
          bardzo dobra jesteśmy w Unii ihuta jest nie grożna
          • Gość: anula_am Re: Młociny 2-Euro-City II IP: *.gov.pl 18.07.05, 09:22
            A czytales JS umowe. Tam 95% zapisow dziala na Twoja niekorzysc. Tak zla umowe
            ma chyba tylko JWC.
            • Gość: niedoszły klient Re: Młociny 2-Euro-City II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 12:36
              Tez bylam zainteresowana ponad rok temu, kiedy szukalam mieszkania. W czerwcu
              2004 r. informowano mnie, ze mieszkania beda do odbioru pod koniec 2005 r.
              Sprzedaz miala ruszyc we wrzesniu 2004 r.
              Zajrzyjcie glownie do starczysz postow na forum osiedla mlociny I, moze ulatwi
              wam to decyzje
              www.mlociny.pl/forum/list.php?18
          • Gość: J.S Re: Młociny 2-Euro-City II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 23:41
            Ja uważam że dyskutować na tym forym powinny te osoby które naprawdę chcą kupic
            mieszkanie wszystkie informacje które straszą kupujących to konkurencja która
            mysli że jesli będzie zniechęcać to klienci przyjądą do nich .Ja sam pojechałem
            zobaczyłem i kupiłem .
            • nmsolut Re: Młociny 2-Euro-City II 19.07.05, 12:14
              a co dokładnie oglądałeś? Ja też tam byłem ale się rozmyśliłem.
              Nie chce nikogo zrażać ponieważ każdy ma swoje priorytety, jedni sobie cenią to
              co drudzy krytykują. Mnie natomiast przeszkadzał fakt, że blok będzie stal obok
              ulicy po której często jeżdzą głośne śmieciary (obok jest sortownia śmieci).
              Przeraziła mnie też Huta i związane z nią zanieczyszczenia, które przez lata
              wygenerowała. Plusem natomiast jest to, że w przyszłości będzie metro :) oraz
              niezbyt wysoka cena (która z czasem może znacznie podskoczyć).

Pozdrawiam
      • nmsolut Re: Aniu 18.07.05, 09:15
        Bardzo proszę o przesłanie tej mapki zanieczyszczeń. Dziękuję
        Michal.

nmsolut@gazeta.pl

• Gość: ania Re: Aniu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.07.05, 00:05
          Popatrzcie sami
          agenda21.warszawa.um.gov.pl/srod.htm
          agenda21.warszawa.um.gov.pl/bioind/index.html
          agenda21.warszawa.um.gov.pl/bioind/mapy.htm
          • nmsolut Re: Aniu 19.07.05, 11:34
            Dziękuję Aniu,
            Michal
            P.S.
            miła z Ciebie Dziewczyna :)
      • Gość: anula_am Re: Młociny 2-Euro-City II IP: *.gov.pl 18.07.05, 09:20
        Aniu. Czy ja tez moge poprosic o mapke zanieczyszczen (anula_am@gazeta.pl)?
        A tak swoja droga, to z ktorego ona jest roku i przez kogo opracowana?
      • zbig72 Re: Młociny 2-Euro-City II 18.07.05, 09:37
        o rany... no co Ty...
        jest tam jakaś Huta???
        niesamowite - i Pani z biura sprzedaży ukrywała to przed całym światem???

jedna rada - zanim sprowadzicie się do Warszawy zainwestujcie w mapę miejsca w
        którym chciecie mieszkać. Huta stoi tam ze 30 lat i trzeba być naprawdę nieźle
        zakręconym żeby jej nie zauważyć. A Heroldów to koniec świata i tylko ktoś kto
        naprawdę kompletnie nie zna Warszawy może twierdzić że to dobra lokalizacja
        (może na dom, ale na blok - tragedia).
        • Gość: :) Re: Młociny 2-Euro-City II IP: 80.50.250.* 18.07.05, 12:11
          to co twoim zdaniem jest dobrą lokalizacją?gdzie jest z jednej strony dobra
          komunikacja ale nie jest glosno, cena jest przystepna ale nie sa to slumsy?ale
          i nie Marina:):):)
          bez przesady z ta tragedia...
      • nmsolut Re: Młociny 2-Euro-City II 18.07.05, 10:45
        będę bardzo zobowiązany....
      • Gość: Kinga Re: Młociny 2-Euro-City II IP: *.pagi.pl 07.04.06, 11:12
        Jeśli mogę prosić o mapę zanieczyszczeń - będę bardzo wdzięczna. Przymierzam
        się do kupna mieszkania na osiedlu "Królowej Jadwigi" i mam szereg wątpliwości
        Pozdrawiam. Kinga
    • Gość: m Re: Młociny 2-Euro-City II IP: *.warszawa / *.crowley.pl 18.07.05, 17:31
      faktycznie jest tam Huta ale jej przyszlosc nie jest pewna.
      Nie wykluczone, ze na jej terenie w przyszlosci beda budowac osiedla lub domki.
      Moim zdaniem gorsza sprawa jest pobliska "wislostrada" oraz planowany wezel
      komunikacyjny z obwodnica, ktory bedzie generowal sporo halasu i spalin.
      • Gość: teddy Re: Młociny 2-Euro-City II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 09:21
        Dziecko drogie, dogorywajaca Huta Ci przeszkadza.. Zanieczyszczenia się
        kumulują.. Chciałbym zobaczyć, kiedy w końcu kupisz swoje upragnione gniazdko,
        skoro taka pierdoła potrafi przesłonić Ci wszystkie pozytywne strony tej
        lokalizacji. A ja zaklepałem M-3 na trzecim pietrze i czekam z
        niecierpliwością.Pozdrawiam
        • Gość: anka Re: Młociny 2-Euro-City II IP: *.gov.pl 25.07.05, 11:19
          Niestety. Ale huta nie dogorywa, a wrecz przeciwnie - dobrze prosperuje (z
          racji miejsca pracy - ale nie w hucie - cos wiem na ten temat). Wybor
          pozostawiam zainteresowanym.
          • Gość: J. S . Re: Młociny 2-Euro-City II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 01:17
            Ciekawi mnie dlaczego tak się troszczusz o zdrowie przyszłych mieszkanców mówic
            o tej trującej hucie napewno masz jakiś cel tylko ciekawi mnie ile kosztuje
            pisanie takich bzdur bo ty napewno mieszkasz przy wysypisku śmieci
            • Gość: mlekota Re: Młociny 2-Euro-City II IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.08.05, 10:56
              co za glupoty wypisujesz, nie mogę. Przecież wiadomo, że huta i inne tego typu
              inwestycje trują - dlaczego przez tyle lat mało kto się tam gnieździł? Nie
              trzeba być po czyjejś stronie, żeby dojść do takiego wniosku. Zielono jest
              wokół huty, ale to nie oznacza, że jest tam naprawdę zielono. Tak samo pięknie
              jest przy Siekierkach czy Kawęczynie, a nie zamieszkam tam, bo wiadomym jest,
              że własnie tam kumuluje się zanieczyszczenie. Im dalej tym lepiej. Jak mam do
              wybory Białołekę (dalej od oczyszczalni ścieków) i Młociny, wybiorę Białołękę.
              Proste.
              • Gość: J.S Re: Młociny 2-Euro-City II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 23:34
                A ja wybra lem M łociny i jestem bardzo zadowolony a nigdy nawet za darmo
                nie mieszkał bym na Białołęce zapachy z polfy szczególnie wieczorami są
                straszne
                • Gość: mlekota Re: Młociny 2-Euro-City II IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.08.05, 18:28
                  no i dobrze, oby się dobrze mieszkało. Na młocinach przy hucie i planowanym
                  węźle komunikacyjnym, na tarchominie przy polfie, na białołęce przy
                  oczyszczalni, lub trasie toruńskiej, w rembertowie i w zielonce przy poligonie,
                  z dala od centrum, za to blisko planowanej obwodnicy, na targówku - w częsci
                  przemysłowej, przy spalarni śmieci, na grochowie przy wedlu i zasmrodzonej
                  grochowskiej, z beznadziejnym dojazdem do centrum, na saskiej w pobliżu
                  stadionu international, na siekierkach przy elektrociepłowni, na kawęczynie
                  też, w towarzystwie nastawni kolejowej na olszynce, na kamionku przy ogródkach
                  działkowych lada chwila zamienionych w potężne centrum handlowe, pomiędzy
                  łazienkowską a waszyngtona, na słonecznym stoku z widokiem na łazienkowską, w
                  construction nad ostrobramską (heh!), w ursusie przy ursusie (jak tam
                  dojechać!?), na kabatach wśród nowych osiedli bez drzew, ale za to z lasem
                  kabackim i możliwą obwodnicą warszawy, na okęciu z lotniskiem, za to blisko
                  świata, we włochach na dźwigowej i globusowej, etc, etc.
                  • Gość: teddy Re: Młociny 2-Euro-City II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.05, 10:43
                    Lubię Cię Mlekota :) Jesli komus przeszkadza Huta, niech kupi sobie przyjemną
                    willę na Ochocie czy Żoliborzu. Proste?
                  • Gość: J.S. Re: Młociny 2-Euro-City II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 07:58
                    Byłem w niedzielę na budowie myślę ze wykonawca trochę się spózni z oddaniem
                    budynku ale poslizg będzie nie duzy jakosc wykonania robód jest bardzo dobry
                    napenapewno dobrze będzie się mieszkało w tym osiedlu
    • Gość: Mieszkaniec MLOCIN Re: Młociny 2-Euro-City II IP: *.iim.pl / *.iim.pl 07.10.05, 18:39
      :) :) :)

sory, ale troche ubawil mnie ten zarzut o ukrywaniu huty HAHAHAHAHa
      sory, na kazdym planie warszawy ja widac :)))))) a i na zywo wystarczy sie
      rozejrzec po okolicy, jakies kominy po niej jeszcze sa.

jako ze mieszkam na heroldow od ok 4-5 lat, na osiedlu zbudowanym przez
      EuroCity (to to samo co EuroCity II, pewnie zarejestrowali druga spolke, po
      pierwsza miala powazne problemy finansowe) moge podzielic sie uwagami.

1. lokalizacja jest bardzo dobra (BARDZO DOBRA) dla osob zmotoryzowanych. w
      przyszlosci bedzie BARDZO DOBRA dla osob pozostalych , dzieki planowanej
      koncowej stacji metra. koszt dzialki pod budowe domku jednorodzinnego w okolicy
      to jak slyszalem ok 100k€ i wiecej i raczej bedzie rosl.
      dla tych ktorym wydaje sie ,ze Mlociny to koniec swiata : codziennie dojezdzam
      do pracy z heroldow w okolice sluzewca , z wyjatkiem extremum pomiedzy 8-9 rano
      dojazd samochodem zajmuje ok 30 minut, systematycznie dojezdzam ponizej 30
      minut. uwazam ,ze jak na odlegosc naprawde extra rezultat. dojazd na wysokosc
      mostu poniatowskiego (czyli baaardzo blisko centrum) to kwestia 15 minut.
      dojazd w okolice dworca zachodniego wislostrada i armii krajowej to kwestia ok
      7-10 minut. mniej niz dziesiec minut zajmuje dojazd do centrum handlowego na
      targowek lub bemowo (kolo lotniska).

2.huta i zanieczyszczenia : mapy podeslane przez kogos sa z 2000 roku, piec lat
      temu, kiedy osiedle powstawalo dopiero. ja osobiscie w hucie nie widze zadnej
      aktywnosci, od poczatku jak mieszkam nie widzialem ani razu ,zeby cos tam
      dymilo , co sie produkowalo, wlascicielami sa wlosi z tego co wiem i wyglada na
      to,ze kupili hute po pierwsze po to zeby ja zarżnąć i zlikwidowac w ten sposob
      konkurencje, po drugie ,zeby zrobic interes na pozniejszej sprzedazy gruntow.
      zaraz po zamieszkaniu na mlocinach moja zona sprawdzala aktualne dane pomiarowe
      na temat zatrucia i w zadnej z kategorii zanieczyszczenia nie byly powyzej
      dopuszczalnych norm.

3. planowany wezel komunikacyjny/most na tarchomin : nie wiem czy to bedzie
      lepiej czy gorzej. jak juz go oddadza do uzytku (a jeszcze nie zaczeli budowy)
      to ja juz pewnie nie bede mieszkal na mlocinach (szukamy domu gdzies poza
      warszawa), ale jesli chodzi o obawy o halas. primo : w tej chwili osiedle stoi
      jakies 200m od wislostrady gdzie codziennie rano i po poludniu jest duzy ruch.
      jesli nie przeszkadza ten halas, to mysle, ze ten duzy wezel tez nie bedzie
      przeszkadzal bo powstanie w wiekszej odleglosci od osiedla niz w tej chwili
      przebiego wislostrada.

wiec generalnie w mojej subiektywnej ocenie jest ok.

a teraz minus:
      deweloper czyli spolka Eurocity, eurocity 2 i podlegly im admipol
      (administracja osiedlami).
      mam bardzo zle doswiadczenie z tym deweloperem.
      troche informacji znajdziecie na forum osiedla www.mlociny.pl

- niczego nie podpisuj bez konsultacji z prawnikiem !
      - nie wierz w dobra wole E-C, oni sa mili i ukladni tak dlugo jak maja na
      widoku Twoje pieniadze.
      - kazda sytuacje E-C wykorzystuje przeciwko tobie, jesli juz zaplaciles, maja
      Cie gdzies.
      - nie daj sie wrobic w daministracje osiedlem przez EC! kupujac mieszkanie
      hipoteczne jestes jego prywatnym wlascicielem, nie ma spoldzielni, nie panstwa
      ktore za Ciebie zatrudni sprzataczke. mieszkancy sami musza sie zorganizowac we
      wspolnote i znalezc admistratora. ustawowo po zasiedlenie pierwszego mieszkania
      role admisnitartora przejmie EC - jak mieszkancow przybedzie pozbadzcie sie ich
      jak najszybciej!
      - EC swoim cwaniactwem doprowadzilo na osiedlu mlociny do skomplikowanej
      sytuacji prawnej, ktora utrudnia wykonanie jakichkolwiek ruchow
      admisnitracyjnych, osiedle nie jest tez zbudowane zgodnie z prawem (jeden wezel
      cieplowniczy zasila rozne nieruchomosci, tymczasem kazda powinna miec swoj).
      - EC utrudnialo i niektorym kupujacym wrecz uniemozliwilo wglad w akt
      notarialny przed kupnem mieszkania, po kupnie (tak bylo w moim przypadku) o
      kilka czy nawet kilkanascie tygodni opoznialo podpisanie aktu (dopoki nie masz
      aktu, z punktu widzenia spraw KW, hipotecznych nie jestes wlascicielem
      nieruchomosci). pozniej okazalo, sie ,ze powodem bylo, to ,ze drogi na osiedlu
      zostaly wydzielone jako nieruchomosc i sprzedane prywatnej osobie. co prawda
      polskie prawo nie pozwala w tej sytuacji na utrudnianie dostepu i wszyscy maja
      wpisana sluzebnosc przejazdu, nie mniej jednak prawktyka jest dziwna i moze w
      przyszlosci prowadzic do konfliktow (koszty konserwacji ulic etc etc).

tak wiec najwiekszym problemem i zagrozeniem na mlocinach jest deweloper.
      lokalizacja jest ok. reszta, srednia krajowa.

• Gość: krasula Re: Młociny 2-Euro-City II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 12:29
        ogromne dzięki za ten sensowny post. Mam jeszcze pytanie o jakosc wykonania
        zaraz przy odbiorze i o akustyke mieszkań czy nie jest za bardzo uciążliwa?
        Pozdrawiam
        • Gość: Mieszkaniec Mlocin Re: Młociny 2-Euro-City II IP: *.iim.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.05, 22:41
          standardu wykonania trzeba pilnowac - ja popelnilem bledy i odebralem
          mieszkanie sam. mozna i trzeba na odbior mieszkania przyjsc z fachowcem,
          sprawdzi czy sciany sa proste, sprawdzi sufity (powinien miec specjalna lampe
          do tego , zeby oswietlic sufit i wtedy widac wszelkie nierownosci, rzucaja cien)
          etc etc, mozesz odbierac az do skutku, a developer musi poprawiac. sprawdz
          zapisy w umowie, jak to wyglada jesli chodzi o platnosci, ja juz nie pamietam
          jak u mnie bylo. oczywiscie chodzi o to ,zeby developer nie dostal calej kasy
          przed odbiorem.

acha, i warto sprawdzic, czy wszelkie informacje dotyczace gwarancji np na
          okna, jakie podaje developer sa pozniej gdzies w umowie... nam wmawiali ,ze
          okna sa na 10letniej gwarancji, a pozniej sie okazalo,ze to G... prawda, w
          umowie na pismie nic nie bylo, wiec ...

wykonanie - generalnie bywalo to roznie.
          w moim mieszkaniu w sypialni w czasie malowania sufitu w sypialni, odpadlo 2/3
          sufitu, w sensie szpachla czy jak to sie nazywa , polozona na suficie, okazalo
          sie, ze ekipa ktora robila nasz blok oszczedzala na gruntowaniu sufitow...
          Mlociny I jako osiedle ma problem z wilgocia, co prawda budynki byly izolowane
          juz po oddaniu do uzytku, ale z tego co mi wiadomo, to ludzie na parterze wciaz
          narzekaja, gdzieniegdzie podobno nawet grzyb sie pojawil. wszystko jest efektem
          bledow projektowych lub bledow wykonania.

reszta to srednia krajowa jesli chodzi o wykonczenie osiedla.

akustyka : w mieszkaniach jest ok, tzn jak to w bloku. na pewno lepiej niz w
          typowym bloku z wielkiej plyty, ale jak ktos zacznie skakac w butach to
          uslyszysz. mala uwaga : EC pisalo ,ze osiedle jest z cegly, ale jak widzialem w
          czasie koncowki budowy, wielka plyta to byla podstawa konstrukcji, byla tylko
          dopelniana ceglami... ale mysle, ze w tego typie budownictwie to standard w
          polsce.

nie wiem jak wyglada plan Mlocin2, na pierwszym osiedlu zbudowali patio
          (prostokat otoczony ze wszystkich stron budynkami) mieszkam wlasnie z oknami i
          tarasem wychodzacym na patio. niestety bywa roznie, szczegolnie ze czesc
          mieszkan zajmuja najemcy, ktorcy trzeba co jakis czas uspokajac wezwaniem
          policji, ale generalnie nie narzekam, a jestem wyczulony na halasy, wiec chyba
          nie jest tak zle. genralnie jesien, zima, wiosna to praktycznie cisza jak w
          lesie, latem jak wszyscy pootwieraja okna pojawiaja sie halasy, ale jak
          powiedzialem w skrajnych przypadkach policja zalatwia sprawe skutecznie.

i na koniec : jak zwykle piszemy o minusach, nie chcialbym stworzyc wrazenia,
          ze to jest jakis disaster, mysle, ze generalnie tak wlasnie wyglada srednia
          krajowa w budownictwie, w tym pieknym kraju nad Wisla, gdzie, popyt na
          mieszkania od 60 lat jest wiekszy niz podaz czego efekty widac dzisiaj tak w
          jakosci wykonania jak i w jakosci obslugi klienta przez developerow. po prostu
          branza budowlana. nic dodac nic ujac.
      • Gość: KA Re: Młociny 2-Euro-City II IP: 217.153.76.* 13.10.05, 15:32
        A jak się mieszka koło ośrodka z uchodźcami (na poważnie), bo słyszałam i
        widziałam.
        • Gość: Mieszkaniec Mlocin Re: Młociny 2-Euro-City II IP: *.iim.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 23:30
          na razie mieszka sie tak jak mieszkalo dawniej, widac jak czeczency chodza ze
          swojego osrodka na przystanek tramwajowy i z powrotem. ja blizszych doswiadczen
          nie mialem i nie slyszalem o zadnych wypadkach/przypadkach etc etc. generalnie
          zyja w swojej enklawie i po poczatkowych obawach dzisiaj chyba wiekszosc ludzi
          jest troche zaskoczona ,ze czeczency moga byc czysci i normalnie ubrani. to sa
          cale rodziny z malymi dziecmi, jest kilku wyrostkow, kobiety chodza najczesciej
          z zakrytymi glowami.

jednego spotykam czesto z rana ok. godz 6-7 jak wychodze na spacer z psem na
          łąke niedaleko osiedla, jakis sportowiec, biega i biega....

jesli interesuje was sasiedztwo , to byla juz mowa o hucie, o wislostradzie, o
          planowanym wezle (nawiasem mowiac, w w-wie planowanych jest kilka takich wezlow
          w zwiazku z planami budowy obwodnic i autostrady, wiec jak komus to przeszkadza
          niech zawsze sprawdzi zanim kupi mieszkanie www.siskom.waw.pl/sal-
          wol.htm ), teraz mowimy o uchodzcach, w poblizu jest jeszcze seminraium
          duchowne (miedzynarodowe, zdarza sie ,ze msze w kosciele moze prowadzic ksiadz
          z brazylii - w jezyku polskim oczywiscie), jest ambasada kolumbii, troche dalej
          cmentarz, jeszcze dalej puszcza kampinoska, jak ktos nie chce chodzic tak
          daleko do lasu, to po drugiej stronie wislostrady jest uroczysko mlociny (za
          mcdonaldsem), fajne miejsce na spacery, grilla, opalania, niedlako jest tez
          lasek bielanski, ale w mojej opinii nie tak fajny jak uroczysko.
          • Gość: kamyk Re: Młociny 2-Euro-City II IP: *.infovide.pl 18.10.05, 11:06
            Witam,
            byłem (już nie jestem) zainteresowany zakupem mieszkania na Heroldów. Podzielę
            się swoimi uwagami:
            PLUSY:
            - kiedys tam metro
            - kiedys tam most polnocny, zwiekszenie dojazdowek (choc to moze byc tez i
            minus)
            MINUSY:
            - i to duze minusy - ZAPISY W UMOWIE (wiele jest niedozwolonych)
            - CHAMSTWO DEWELOPERA, olewanie klienta jeszcze przed podpisaniem umowy, az
            starch pomyslec co bedzie jak deweloper dostanie wszystkie pieniadze i beda
            klopoty z poprawianiem ich bledow budowlanych i z zarzadzaniem osiedlem
            - brak mozliwosci WEJSCIA NA BUDOWE, kota w worku nie kupuje
            - nie wiadomo jak bedzie prosperowac huta, no i klopot z uchodzcami jak nie
            jezdzisz autem (ale to są argumenty wzgledne)
            • Gość: Mieszkaniec Mlocin Re: Młociny 2-Euro-City II IP: *.iim.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 14:10
              huta - prosperowac juz nie bedzie. ze wzgledu na gwaltowny wzrost inwestycji
              mieszkaniowch dookola i bardziej restrykcyjne prawo dotyczace ochrony
              srodowiska. przeciez wszystkie wyziewy przed laty szly na kampinos, a to park
              jest.
              uchodzcy - rok temu ich nie bylo i nie wiadomo czy za rok jeszcze beda. jak na
              razie nie slyszalem zeby ktos z mieszkancow mial z nimi jakis problem.

natomiast punkty dotyczace developera - mysle, ze sa bardzo wazne. wyglada na
              to ,ze nic sie nie zmienilo w tym wzgledzie.
              • Gość: kamyk Re: Młociny 2-Euro-City II IP: *.infovide.pl 18.10.05, 14:42
                Kupie tam mieszkanie tylko pod warunkiem, ze nie uda mi sie na bema,
                bluszczanskiej i mrocznej,
                jesli ktos jest zainteresowany dlaczego znienawidzilem dewelopera EURO CITY 2
                (1 chyba splajtowal, co dobrze nie wroży) to zapraszam na priv: gg 4601827 lub
                qplus@poczta.fm
                • Gość: Mieszkaniec Mlocin Re: Młociny 2-Euro-City II IP: *.net.external.hp.com 19.10.05, 10:23
                  w kontekscie kondycji finansowej developera, tego czy innego, najwazniejsze
                  jest jak najszybsze zalatwienie aktu notarialnego. dopoki tego nie masz w reku,
                  nie jestes wlascicielem nieruchomosci. dopiero akt powoduje wydzielenie twojej
                  czesci nieruchomosci, staje sie ona twoja wlasnoscia bez zadnych obciazen na
                  hipotece (oczywiscie jak Ty masz kredyt to pewnie zaraz ja obciazysz, ale to
                  bedzie Twoje). typowe rozwiazanie stosowane przez develperow jest takie, ze
                  grunt i budynki sa budowe za kredyt w banku, a zabezpieczeniem kredytu jest
                  hipoteka co oznacza, ze w przypadku bankructwa developera, zjawia sie bank z
                  komornikiem i przdstawia Ci albo akt notarialny, albo wypis z kw
                  stwierdzajacy ,ze on ma prawo do Twojego mieszkania. AKT NOTARIALNY
                  potwierdzajacy ,ze kupiles nieruchomosc to podstawa !
                  4 lata temu pod poznaniem byla taka sprawa. kilkadziesiat osob kupilo
                  mieszkania. developer splajtowal, wszyscy zostali bez aktow notarialnych, i bez
                  mieszkan bo wszystko przejal bank. bank oczywiscie zlozyl im oferte, ze jak
                  ktos chce to moze odkupic mieszkanie, co oznaczalo, ze ktos musialby zaplacic
                  2x za to samo.
            • Gość: an Re: Młociny 2-Euro-City II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 11:29
              Jestem zainteresowana mieszkaniem na Mlocinach - zangażowanie życzliwość z jaką
              się spotkałam w B.S przy Heroldów była i jak dotychczas jest wyjątkowa oby tak
              dalej
            • krzysztof.mi Re: Młociny 2-Euro-City II 14.11.05, 21:32
              Jestem mieszkańcem na osiedlu Młociny 1. Dzisiaj byłem na rozmowie w sprawie
              kupna kolejnego mieszkania, tym razem na osiedlu Młociny 2. Przez cały czas, w
              którym miałem kontakt z Panią M. Kasprowiak. (szefową) spotykałem się z jej
              strony z dużą uprzyjmością. Nigdy nie zostałem potraktowany obelżywie i nie
              spotkałem się z jakimkolwiek „chamstwem” (kto Pana obraził???) Mówi Pan
              o „niedozwolonych zapisach” w umowie. Jakich? Bardzo bym prosił o przybliżenie
              mi na czym ta nieuczciwość polega? Chodzi mi o fakty, a nie insynuacje.
              Twierdzi Pan, że nie można wejść na budowę!? Mnie wpuszczono, a także moją żonę
              i brata – należy się zwrócić do Pana M. Brzozowskiego lub po prostu do Pani
              Kasprowiak. Co do huty to pierwszy raz spotykam się z jakimikolwiek obiekcjami
              dopiero na tym forum, to samo tyczy się uchodźców – do tej pory nic się nie
              wydarzyło. W przypadaku błędów w budownictwie, sam takich nie miałem, ale
              faktycznie się pojawiły u paru osób. Z tego co wiem, wszystkie niedociągnięcia
              zostały usunięte (niekiedy trwało to zbyt długo, ale zawsze zostało zrobione).

Czekam na odpowiedz na zadane w tekście pytania.

Z poważaniem Krzysztof M.
              • Gość: Mieszkaniec Mlocin Do Krzystofa M. Re: Młociny 2-Euro-City II IP: *.iim.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.05, 20:18
                Panie Krzysztofie, to co Pan napisal z daleka śmierdzi kryptoreklama eurocity.
                czy Pan przypadkiem nie jest ich pracownikiem ? czy Pan przypadkiem nie jest
                Panią Kasprowiak we wlasnej osobie ?

problemow z wykonawstwem na osiedlu bylo co niemiara. w swojej klatce nie znam
                nikogo kto by ich nie mial. osobiscie nic nie wiem o aktualnej umowie jesli
                chodzi o zakupy na osiedlu mlociny2, ale wiem co sie dzialo na mlociny 1.
                wystarczy przypomniec wymuszanie korzystania z uslug notariusza e-c, odmowy
                okazania do wgladu aktu notarialnego (osobiscie znam taka osobe, ktore z
                niewiedzy na temat swoich praw dostala akt dopiero w momencie podpisywania) tak
                wiec potrafie sobie wyobrazic, ze moga sie dziac rozne rzeczy i dzisiaj.
                generalnie sam fakt ,ze sama umowa przygotowywana przez developera jest
                korzystna przede wszytstkim dla niego nie jest zadnym odkryciem - taki standard
                na rynku polskiego budownictwa, bez wzgledu na to kto tym developerem jest.

o zlej woli eurocity swiadcza rowniez opoznienia z wywiazywaniem sie z terminow
                prac wykonczeniowych na osiedlu, przeciez kilka lat temu to bylo impulsem dla
                mieszkancow zeby wyrzucic admipol (wlasnosc e-c) i wziac sprawy w swoje rece.

moze Pan nie wie, ale kiedy pojawil sie provider internetowy dzieki ktoremu
                pojawilo sie niezalezne forum na korym mieszkancy mogli wymienic sie
                informacjami i opiniami na temat dzialalnosci e-c , pojawily sie rozne akcje
                przeciw niemu, szykany, no i pamietne pociecie kabli , ktorymi doprawadzana
                byla siec do mieszkan (podkreslam e-c pocielo kable aby utrudnic dzialanosc
                providera!) przeciez bylo o tym nawet w gazecie wyborczej.
                mysle, ze juz ten ostatni przyklad pokazuje, ze ec praktuje zachowania
                stojace , delikatnie mowiac, na pograniczu prawa.

na koniec podtrzymuje opinie, ze Panski mail ,az nadto wyraznie jest proba
                wybielenia e-c podjeta z inicjatywy samego developera. tylko idiota uwierzy ,ze
                to glos prawdziwego mieszkanca.
                • Gość: gość Magic Do Wszytkich Re: Młociny 2-Euro-City II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 23:50
                  wiecie co, to just G...wno warte i szkoda waszego czasu na wypisywanie swoich
                  prawdziwych czy tez nie opinii, gdyz nikt z was nie potrafi i nie jest w
                  stanie zweryfikowac tego kto jest realny a kto nie. ci co mówią źle o EC - byc
                  moze sa ich konkurencja, badz to wiesniaki ktore mysla ze jak przeprowadzily
                  sie do w-wy to juz sa wielkim kims i nalezy im sie standard co najmniej
                  hrabiowski (w cenie bulganowow dla pospolstwa)a kysz na wioche!!!! tam nie ma
                  spalin, cywilizacji, kabli z netem do przecinania,huty i calego gowna jakie w
                  wam przeszkadza w w-wie, no i na pewno mieszkajac w chalupie na srodku pola-
                  nie beda musieli sluchac odglosow z sasiedniego mieszkania. no i jest jeszcze
                  druga kategoria gości ktorzy tu pisza pochlebnie i nie wykluczone, ze to jest
                  ktos z pracownikow EClub ktos komu za to placa badz ktorys z mieszakncow czy
                  klientow naprawde zadowolonych i nie majacych zastrzerzen. tak wiec dam wam
                  dobra rade jesli chcecie cos napisac w dobrej wierze i na serio zalaczajcie
                  moze swoje fotki i namiary, w tem sposob nie bedziecie juz anonimowi, co na
                  pewno ulatwi zweryfikowac wasza prawdomownosc. ide o zaklad, ze takie forum nie
                  mialoby racji bytu i nikt nie odwarzylby sie brac w nim udzial. wiec
                  reasumujac: LUDZIE !!!!! dajcie sobie spokoj z tym piep..niem, i wybierzcie sie
                  sami w okolice gdzie zamierzac kupic mieszkanie, przyjrzyjcie sie wszystkiemu,
                  porozmawiajcie z deweloperem i opierajcie sie na wlasnych odczuciach i
                  wrazeniach jakie wam towarzyszyly podczas tej empirii. nie kupujcie mieszkan
                  sluchajac "dobrych" rad zupelnie obcych na dodatek anonimowych ludzi- to wy
                  macie tam mieszkac i nie dajcie soba manipulowac- to wasza kasa a nie jakiegos
                  tam maniaka forumowicza ktory pewnie nie ma pracy albo ma tak zaje..scie
                  interesujaca,ze siedzi calymi dniami na necie. POWODZENIA
                  • Gość: W Q Do Wszytkich Re: Młociny 2-Euro-City II IP: *.aster.pl 19.11.05, 00:05
                    Ludzie, byłem ze znajomą obejrzeć ten budynek, bo jest zainteresowana kupnem. I wręcz mnie powaliło z nóg. Jak można tak budować, jak można tak partaczyć robotę i oszukiwać przyszłych mieszkańców na jakości robót i materiałów. Uważajcie, bo naprawdę będąproblemy z usterkami i to bardzo poważnymi..

Zajomej doradziłem niech zapomni o tej inwestycji. Szkoda wydawać kasy
                    • Gość: franko Do Wszytkich Re: Młociny 2-Euro-City II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 14:52
                      a ja byłem z cała ekipa, tzn, z rodzina budowlancow, i musze ci powiedziec ze
                      nie ma uchybien w wykonastwie tego projektu.poza tym wykonawca jest firma
                      istniejaca na rynku od ponad 30 lat tak wiec uwarzaj co piszesz bo moga byc
                      tego konsekwencje. materialy tez sa dobrej jakosci i to nie jest jakies tam
                      minimum. tylko na prawde calkiem przyzwoite.
                      skoro jestes takim znawca budowlanki to prosze cie bardzo wymien krok po kroku
                      z dokladnymi uchybieniami co jest spartaczone. a swoja droga skora developer
                      założyl że bedzie budowac po najnizszej linii oporu to na pewno biuro sprzedazy
                      nie miesciłoby sie na przeciwko budowy - nie sadzisz?
                      ciekawe swoja droga gdzie ty mieszkasz ?
                      : - )
                      • Gość: Mieszkaniec Mlocin Do Wszytkich Re: Młociny 2-Euro-City II IP: *.iim.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.05, 22:34
                        zabawne.

"...a ja byłem z cała ekipa, tzn, z rodzina budowlancow, i musze ci powiedziec
                        ze nie ma uchybien w wykonastwie tego projektu..."

to chyba powinni dostac jakiegos budowlanego oskara. z tego co piszesz
                        wynika ,ze powstal budynek doskonaly! bez uchybien. wow.

"...poza tym wykonawca jest firma istniejaca na rynku od ponad 30 lat tak wiec
                        uwarzaj co piszesz bo moga byc tego konsekwencje..."

zwazywszy na to jaki ustroj byl w polsce 30lat temu ... hmm, jak to
                        intepretowac? na plus ?
                        po drugie z tego co wiem , nie zdarza sie zeby wykonawca byla jedna firma,
                        czyli masz na mysli wykonawce generalnego, a do tego to sa czasami dziesiatki
                        wykonawcow i podwykonawcow. generalny wykonawca nie jest w stanie kontrolowac
                        materialow, robotnikow etc etc , tylko sprawdza efekt koncowy.

"...skoro jestes takim znawca budowlanki to prosze cie bardzo wymien krok po
                        kroku z dokladnymi uchybieniami co jest spartaczone. a swoja droga skora
                        developer założyl że bedzie budowac po najnizszej linii oporu to na pewno biuro
                        sprzedazy nie miesciłoby sie na przeciwko budowy - nie sadzisz?
                        ciekawe swoja droga gdzie ty mieszkasz ?
                        : - )..."

HAHAHAHAHAHA, biuro miesci sie po drugiej stronie ulicy bo to jest osiedle
                        mlociny 1, i wszystkie pomieszczenia na parterze wybudowane jako lokale
                        uslugowe naleza do Euro-city ! dawniej biuro bylo na ulicy rozbrat 9 jesli mnie
                        pamiec nie myli. teraz majac biuro w swoim wlasnym pomieszczeniu jest im po
                        prostu taniej niz wynajmowac biuro w innej czesci miasta i placic
                        wlascicielowi. nie sądzisz ?

a co do budowania po najmniejszej linii oporu. dla tych ktorzy rozwazaja kupno
                        mieszkania gdziekolwiek - najlepiej zapytac o to jakiegos szeregowego
                        budowlanca z tych ktorzy kreca sie na budowie, potrafia z gory powiedziec w
                        ktorych czesciach budynku bedzie najwiecej usterek. jakie sa stawki dla
                        podwykonawcow (a to dramatycznie wplywa na jakosc wykonania i kradziez
                        materialow , ktore pozniej odsprzedaja, zeby sobie dorobic - jak mi to jeden z
                        nich kiedys wytlumaczyl w przyplywie szczerosci...) jakich materialow uzywaja
                        etc etc .
                        • Gość: franko Do Wszytkich Re: Młociny 2-Euro-City II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 12:55
                          ale jestes beznadziejny, i juz sie sam zdradziles, ze nie jestes wcale
                          przypadkowym gosciem ktory pojechal z kolezanka obejrzec inwestycje na
                          mlocinach. ponoc byles tam tylko raz i od razu jej odradziles zakup mieszkania
                          to z kad masz tak szeroka wiedze, gdzie kiedys bylo biuro (z podaniem
                          dokladnego adresu!!!)i znajomoscia tematu ktora firma co budowala. wiec prosze
                          cie przesan udawac kogos innego. generalnie wszystko wskazuje na to ze jestes
                          jednym z tych zakompleksionych mieszkancow mlocin I ktorego z zazdrosci skreca
                          ze nie stac go na cos bardziej elitarnego - stad wyzywa sie na kim popadnie i
                          za swoja porazke obwinia kogo popadnie.
                          a i jeszcze tak do twojej wiadomosci, to z tego co wiem euro city I nadal sie
                          miesci na Rozbrat i prosperuje. tak wiec jakos ich stac - ździwko male co????

• Gość: Miszkaniec Mlocin Do Wszytkich Re: Młociny 2-Euro-City II IP: *.iim.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.05, 13:14
                            :))))))))))))))))))))
                            mysle, ze nie czytales drogi kolego Franko calego watku, po pierwsze to nie ja
                            pisalem o wizytach na budowie i doradzaniu,

po drugie, nie trzeba chyba miec IQ duzo wyzszego ,zeby od razu skojarzyc, ze
                            jak ktos podpisuje sie MIESZKANIEC MLOCIN to po prostu mieszka na osiedlu
                            Mlociny :))))))))))))))

nie wiedzialem o tym ,ze EC 1 jest ciagle na rozbracie, bylem przekonany ,ze
                            juz nie istnieje ta firma. ale to ze EC 2 jest na mlocinach wynika dokladnie z
                            tego co napisalem wczesniej, przeciez jedna i druga firma to Ci sami ludzie.

jakos tez nie moge sobie skojarzyc tego co pisalem o mieszkaniu na mlocinach z
                            kompleksami i zazdroscia, niby komu czego mam zazdroscic i wobec czego mam miec
                            jakies kompleksy ? :)))))))))))))))))))))))))))))

• Gość: obserwator Re: Młociny 2-Euro-City II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 11:46
        te czasy dojazd to chyba podzieliłeś przez 2,
        mieszkam przy Lindego (szpital bielański) i coś o tym wiem,
        prawdą jest natomiast, że komunikacyjnie jest to jedne z lepszych miejsc w wawie, ale te czasy trochę zaniżone,
        prawdą jest też, że okolica jest nieciekawa, przez najbliższe lata będą tam budowy
    • Gość: ewela Re: Młociny 2-Euro-City II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 12:47
      apel!
      osoby zainteresowane kupnem mieszkania na osiedlu mlociny II bardzo zachecam do
      dokladnego przeczytania umowy, jest tam mnostwo niekorzystnych zapisow dla
      klientow oraz kilka klauzul abuzywnych. jestesm zainteresowana kupnem mimo to,
      jednak przy zmienionej umowie. oczywiscie latwiej by bylo gdyby wiekszosc
      klientow podpisala taka jak moja wersja, co w przypadku problemow bardzo by nam
      ulatwilo sprawe przy egzekwowaniu swoich praw. jesli ktos chcialby zerknac na
      zaproponowane przez mnie zmiany bardzo prosze o kontakt ewelkagmu@wp.pl
      wiadomo, ze umowy pisze na wojne nie pokoj i zakladam, ze wszystko bedzie
      dobrze, ale zawsze nalezy byc przygotowanym :-)
      • Gość: J.S Re: Młociny 2-Euro-City II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 22:24
        Nie wiem jaki masz cel i troszczysz się o ewentualnych przyszłych włascicieli
        mieszkań ,ty jestes wybitnym prawnikiem i uwazasz ze twój projekt umowy jest
        najlepszy a moze specjalnie chcesz odgonic kupujących bo reprezentujesz innego
        dewelopera myslisz ze ty jestes mądra a inni kupujący są duzo głupsi od ciebie
        i nie sprawdzają umo3wy .Jesli tak duzo potrafisz to pracuj w kancelariach
        adwokackich .
    • Gość: J.S. Re: Młociny 2-Euro-City II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 20:43
      Bardzo się dziwie Zarządowi Euro -CityII e nie reaguje na oszczerstwa pod jego
      adresem.Można pisać edzielić się uwagami ale ubliżać i pisać nie prawdę to nie
      moralne.Przeciez bardzo łatwo znalzc osobe która ubliża ,zniesławia firmę
      sprzedającą oraz budowlaną i podać oszczerce do sądu
      • Gość: Zrezygnował Re: Młociny 2-Euro-City II IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.06, 01:46
        Zgadzam się...ale do sądu sie idzie jeśłi jest się niesłusznie oczernianym. A
        niestety umowa jest do d...y, a pani w biurze sprzedaży (brunetka) zachowuje
        się jakby robiła łaskę, że udziela informacji podstawowych. Prace jak narazie
        wskazują na to, że będzie oóźnienie...a co do oskarżeń ze strony mieszkańców
        Młocin I to chyba skoro mają pretensje to cos w tym jest. Ja juz poważnie
        zastanawiam sie czy jednak chce ryzykować kłopoty z EC.
    • Gość: enigma75 Re: Młociny 2-Euro-City II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 14:39
      Moim zdaniem lokalizacja osiedla jest rewelacyjna!!! Blisko lasek Młociński,
      Puszcza Kampinowska, a do centrum bardzo blisko!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka