Gość: Ala IP: *.wardynski.com.pl 24.07.01, 14:18 Drodzy przyszli lokatorzy i sąsiedzi - pewnie też dostaliście pisemko od DD w sprawie wpłaty za miejsce parkingowe. Co robić? Płacić? Buntować się jak mieszkańcy Akacji V?... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosia Re: Dom Development - Akacje VI - miejsca parkingowe IP: 213.134.130.* 24.07.01, 14:31 oczywiście jeśli bunt miałby wywrzeć jakiś nacisk na nich, to się przyłączę. Na pewno poczekam na rozwój wypadków zanim się zdecyduję na kupno miejsca. Czy ktoś się dowiadywał czy te miejsca są pod blokami czy na tym piętrowym parkingu, który na nieszczęście wypada pod moim oknem? I czy płaci się jednorazowo całą kwotę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Dom Development - Akacje VI - miejsca parkingowe IP: *.wardynski.com.pl 24.07.01, 16:53 Dowiadywałam się - miejsca do wyboru to są te pod blokami, ten pomysł z parkingiem piętrowym chyba nie wejdzie w życie. Jeśli zapłacisz jednorazowo to wychodzi taniej 5.000 plus VAT; jeśli rozłożą Ci na raty to raty będą "rewaloryzowane". Na dźwięk tego słowa dostaję gęsiej skórki... W którym bloku Gosiu będziesz mieszkać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Dom Development - Akacje VI - miejsca parkingowe IP: 213.134.130.* 25.07.01, 10:13 o jak bardzo mnie ta wiadomość podniosła na duchu Alu! Ja będę mieszkać w budynku G, a Ty? Dziwi mnie jednak dlaczego 5.000? Mnie poinformowali, że 4.000+VAT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Dom Development - Akacje VI - miejsca parkingowe IP: *.wardynski.com.pl 25.07.01, 12:10 Przepraszam, rąbnęłam się. Masz rację - 4.000 plus podatek. Ja będę mieszkać w J. Jak Ci się podoba nasze osiedle? Kiedy byłam tam ostatnio (czerwiec) kładli już dach na kilku budynkach... Wygląda na to, że zdążą oddać w terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Dom Development - Akacje VI - miejsca parkingowe IP: 213.134.130.* 25.07.01, 12:34 Nie wiem, czy mi się podoba jeszcze, bo byłam tam ostatnio 3 maja i niewiele widziałam, . O postępach na budowie informują mnie znajomi, którzy mieszkają po sąsiedzku, więc o dachach słyszałam i bardzo się cieszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Dom Development - Akacje VI - miejsca parkingowe IP: 195.136.95.* 25.07.01, 16:49 Ja również jestem przyszłym mieszkańcem tego osiedla (budynek B). Muszę przyznać, że jestem podbudowany szybkim (jak na razie tempem robót). Pozdrawiam sąsiadki... Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Dom Development - Akacje VI - miejsca parkingowe IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.01, 10:03 Ja nie podzielam tego zachwytu bo Budynek A w którym mam mieszkać jak był parter tak jest parter! Niewiem czy wiecie ale w budynku A niebędzie sklepów ani innych usług tylko mieszkania.Zmienili to w ostatnim czasie! Ciekawe co jeszcze! Pozdrawiam przyszłych mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Do magi IP: *.wardynski.com.pl 26.07.01, 10:13 Magi ma prawo się wkurzać tempem prac budowlanych (jak tłumaczą to w DD?), ale jeśli chodzi o sklepy to chyba lepiej? Nie chciałabyś chyba, żeby przed szóstą rano budziły Cię samochody dostawcze, jeśli zrobiliby sklep spożywczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Do Ali IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.01, 12:07 Mnie osobiście nie przeszkadzał sklep. To nie te czasy że mleko przywozi się o 6 rano. A zawsze było by bliżej coś kupić. Bo to jest jak narazie pustkowie pod względem sklepów.A co do tłumaczeń to są różne i ciekawe! Pozatym jescze miesiąc temu mieli wstawiać okna drewniane a teraz wstawiają z PCV. Trochę się dziwie, że każdy mówi co innego a robią co innego. Co do miejsc parkingowych to jak się dowiadywałem w DD to zainteresowanie jest duże, i wątpie aby nikt nie kupił żadnego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Do Magi IP: *.wardynski.com.pl 26.07.01, 14:13 Buuuuuuuu, naprawdę wstawiają PCVki???? Ja nie chcę, są niezdrowe!!! Co do sklepów to mam uraz bo teraz wynajmuję mieszkanie na Iszym piętrze nad koszmarnym spożywczakiem gdzie świątek piątek o szóstej rano zajeżdża potworniasty samochód i dobry kwadrans pyrkocze na gazie. Myślę, że całe obecne Akacjowe pustkowie z czasem i tak pokryje się apteczno-przedszkolno-sklepową infrastukturą czy mi się to podoba, czy nie. Człowiek handlu ma głowę na karku i ciągnie go do klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: Do Ali IP: 10.1.0.* / *.eo.pl 08.08.01, 10:18 O sklepy to bym sie nie martwil. Mieszkam teraz na Akacjach II, w okolicy (200-300m) mam ze 4 spozywcze w tym jeden non-stop. Mysle ze sklepy w okolicy VI pojawia sie do 3 miesiecy od zasiedlenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Do Grzegorza. IP: *.wardynski.com.pl 26.07.01, 10:10 A co z miejscem parkinowym, sąsiedzie? Qpujesz czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Do Grzegorza. IP: 195.136.95.* 26.07.01, 10:45 Droga Sąsiadko! Temat miejsca parkingowego został mi dopiero co uświadomiony, w związku z czym nie miałem czasu na zastanowienie się dokładne nad tematem. Jeżeli ludzie bez protestów zaczną wykupować te miejsca, to nie będzie wtedy wyjścia i my bedziemy je musieli kupić. Chyba, ze udałoby się zmobilizować przyszłych mieszkańców ... Pozdrawiam Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Do Grzegorza. IP: *.wardynski.com.pl 26.07.01, 14:17 Widzę, że Sąsiad w takiej samej jak i ja kropce. Proszę o bieżące informacje w razie przypływu genialnych pomysłów w kwestii miejsc parkingowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lea Re: Do Grzegorza. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.01, 10:30 Z tego co wiem od DD to podobno jest duże zainteresowanie miejscami postojowymi. I przypuszczam że napewno ktoś już kupił!. Więc nie wiem czy uda się coś w tej kwestii zdziałać z DD. Pozatym osiedle rzeczywiście buduje się z wyrażnym opóźnieniem bud A. Ale na szczęście termin oddania nie jest jeszcze przekroczony i z tego co wiem to DD będzie starał się oddać tą inwestycję przed terminem. Pozdrawim przyszłych sąsiadów i sąsiadki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Do Lei. IP: *.wardynski.com.pl 27.07.01, 10:58 DD musi mówić, że jest duże zainteresowanie bo wtedy klient wpada w panikę i szybciej decyduje się na zakup. Moim zdaniem blefują bo jak byłam bukowac sobie miejsce w zeszły wtorek to spojrzałam na mapę osiedla. Pan zamalował flamastrem moje miejsce. Takich zamalowanych jak moje było jeszcze może z pięć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Do Ali IP: 195.136.95.* 27.07.01, 11:08 Odebrałem wreszcie wczoraj pismo z DD informujące o miejscach parkingowych. Porównując je z umową jaką z nimi podpisałem myslę, że nie ma innego wyjścia jak tylko zapłacić za miejsce:-(((( Jeżeli dobrze rozumiem, to zarezerwowałaś już sobie miejsce. Jak będziesz za nie płaciła - jednorazowo, czy w ratach? Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lea Re: Do Ali. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.01, 13:42 Przypuszczam że masz rację. DD może stosować taką podpuchę aby jak najszybciej nałapać klientów. Myślę że na razie warto się wstrzymać z decyzją zakupu miejsca postojowego i poczekać na rozwój sutuacji.Póki co zastanawiam się czy fala powodziowa, która napewno dotrze do Warszawy nie pokona wałów przeciwpowodziowych na wysokości Akacji VI, bo w sumie do Wisły jest niedaleko, a jak tam byłam po ostatnich deszczach to były całkiem niezłe kałuże... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Do Lei. IP: 195.136.95.* 27.07.01, 16:13 Byłem przed chwilą w DD. I okazało się, że już bardzo dużo ludzi wykupiło miejsca postojowe. W okolicy mojego bloku (B) udało mi się zarezerwować ostatnie miejsce (muszę dodać, że dotępnych miejsc było w tym miejscu bardzo niedużo ponieważ nie są sprzedawane na razie miejsca dookoła planowanego parkingu wielopoziomowego, który nie bedzie budowany i dokonują jakiś zmian w projekcie - dziewczyna z DD twierdziła, że ma tam być zieleń). Dlatego potwierdzam to co napisałem dziś rano - birąc pod uwagę masowy wykup miejsc przez mieszkańców jakikolwiek nasz protest będzie nieskuteczny. Dowiedziałem się, że można płacić za miejsce w ratach - przy podpisaniu umowy VAT (czyli 880 PLN) a reszta (4000 PLN) w ratach do zakończenia budowy. Pozdrawiam wszystkich Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Do Lei. IP: 195.136.95.* 27.07.01, 16:33 Byłem przed chwilą w DD. I okazało się, że już bardzo dużo ludzi wykupiło miejsca postojowe. W okolicy mojego bloku (B) udało mi się zarezerwować ostatnie miejsce (muszę dodać, że dotępnych miejsc było w tym miejscu bardzo niedużo ponieważ nie są sprzedawane na razie miejsca dookoła planowanego parkingu wielopoziomowego, który nie bedzie budowany i dokonują jakiś zmian w projekcie - dziewczyna z DD twierdziła, że ma tam być zieleń). Dlatego potwierdzam to co napisałem dziś rano - biorąc pod uwagę masowy wykup miejsc przez mieszkańców jakikolwiek nasz protest będzie nieskuteczny. Dowiedziałem się, że można płacić za miejsce w ratach - przy podpisaniu umowy VAT (czyli 880 PLN) a reszta (4000 PLN) w ratach do zakończenia budowy. Pozdrawiam wszystkich Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Do Lei. IP: 195.136.95.* 27.07.01, 16:33 Byłem przed chwilą w DD. I okazało się, że już bardzo dużo ludzi wykupiło miejsca postojowe. W okolicy mojego bloku (B) udało mi się zarezerwować ostatnie miejsce (muszę dodać, że dotępnych miejsc było w tym miejscu bardzo niedużo ponieważ nie są sprzedawane na razie miejsca dookoła planowanego parkingu wielopoziomowego, który nie bedzie budowany i dokonują jakiś zmian w projekcie - dziewczyna z DD twierdziła, że ma tam być zieleń). Dlatego potwierdzam to co napisałem dziś rano - birąc pod uwagę masowy wykup miejsc przez mieszkańców jakikolwiek nasz protest będzie nieskuteczny. Dowiedziałem się, że można płacić za miejsce w ratach - przy podpisaniu umowy VAT (czyli 880 PLN) a reszta (4000 PLN) w ratach do zakończenia budowy. Pozdrawiam wszystkich Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Do Lei i Grzegorza. IP: *.wardynski.com.pl 30.07.01, 10:18 No to trzeba kupić i basta. Ja zapłacę jednorazowo bo pracownik DD wspominał o rewaloryzacji rat a to niezbyt ładnie brzmi... Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lea Re: Do Ala. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.01, 15:01 Była dziś w DD w sprawie miejsc postojowych. Rzeczywiście jeżeli się kupi na raty, to niespłacone raty podlegają rewaloryzacji poprzez SECOCENBUD. Jednak Pani z działu sprzedaży nie potrafiła mi odpowiedzieć, czy będą one rewaloryzowane co miesiąc( korzystając z promocji to do końca roku będą do zapłacenia 4 raty) czy raz po koniec spłacenia ostatniej raty. Pozatym prawdopodobnie na miejscu garażu będą tereny zielone coś jakby plac zabaw dla dzieci z piaskownicą i huśtawkami. A co się tyczy miejsc postojowych to są one przydzielone do każdego budynku. Dużo ludzi już zarezerwowało takie stanowiska ale jest jeszcze trochę wolnych miejsc. Jednak radzę się pośpieszyć aby mieć gwarancję że będziesz parkować przy budynku w którym mieszkasz i nie będziesz biegać po całym osiedlu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lea Re: Do Grzegorza. IP: 213.76.96.* 27.07.01, 10:32 Z tego co wiem od DD to podobno jest duże zainteresowanie miejscami postojowymi. I przypuszczam że napewno ktoś już kupił!. Więc nie wiem czy uda się coś w tej kwestii zdziałać z DD. Pozatym osiedle rzeczywiście buduje się z wyrażnym opóźnieniem bud A. Ale na szczęście termin oddania nie jest jeszcze przekroczony i z tego co wiem to DD będzie starał się oddać tą inwestycję przed terminem. Pozdrawim przyszłych sąsiadów i sąsiadki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: IP: 10.1.0.* / *.eo.pl 08.08.01, 10:28 ehhh, a na akacjach II tak pieknie wyszlo (przynajmniej pod blokiem E), czesc slupkow ludzie polozyli po paru tygodniach, po paru miesiacach czesc wypadla sama a teraz wszyscy parkuja tam gdzie sie da i jest miejsce dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Dom Development - Akacje VI - miejsca parkingowe IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.01, 10:47 prosze poinformujecie mnie ile kosztuje w waszym osiedlu m 2 mieszkanaka dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Do Pawła IP: *.wardynski.com.pl 27.07.01, 10:55 3.100 za standard i 3.400 za wersję pod klucz. Odpowiedz Link Zgłoś