Dodaj do ulubionych

Dom Development - Akacje VI - miejsca parkingowe

IP: *.wardynski.com.pl 24.07.01, 14:18
Drodzy przyszli lokatorzy i sąsiedzi - pewnie też dostaliście pisemko od DD w
sprawie wpłaty za miejsce parkingowe. Co robić? Płacić? Buntować się jak
mieszkańcy Akacji V?...
Obserwuj wątek
    • Gość: gosia Re: Dom Development - Akacje VI - miejsca parkingowe IP: 213.134.130.* 24.07.01, 14:31
      oczywiście jeśli bunt miałby wywrzeć jakiś nacisk na nich, to się przyłączę. Na
      pewno poczekam na rozwój wypadków zanim się zdecyduję na kupno miejsca.
      Czy ktoś się dowiadywał czy te miejsca są pod blokami czy na tym piętrowym
      parkingu, który na nieszczęście wypada pod moim oknem? I czy płaci się
      jednorazowo całą kwotę?
      • Gość: Ala Re: Dom Development - Akacje VI - miejsca parkingowe IP: *.wardynski.com.pl 24.07.01, 16:53
        Dowiadywałam się - miejsca do wyboru to są te pod blokami, ten pomysł z
        parkingiem piętrowym chyba nie wejdzie w życie. Jeśli zapłacisz jednorazowo to
        wychodzi taniej 5.000 plus VAT; jeśli rozłożą Ci na raty to raty
        będą "rewaloryzowane". Na dźwięk tego słowa dostaję gęsiej skórki...
        W którym bloku Gosiu będziesz mieszkać?

• Gość: gosia Re: Dom Development - Akacje VI - miejsca parkingowe IP: 213.134.130.* 25.07.01, 10:13
          o jak bardzo mnie ta wiadomość podniosła na duchu Alu!
          Ja będę mieszkać w budynku G, a Ty? Dziwi mnie jednak dlaczego 5.000? Mnie
          poinformowali, że 4.000+VAT.
          • Gość: Ala Re: Dom Development - Akacje VI - miejsca parkingowe IP: *.wardynski.com.pl 25.07.01, 12:10
            Przepraszam, rąbnęłam się. Masz rację - 4.000 plus podatek.
            Ja będę mieszkać w J.
            Jak Ci się podoba nasze osiedle? Kiedy byłam tam ostatnio (czerwiec) kładli już
            dach na kilku budynkach... Wygląda na to, że zdążą oddać w terminie.
            • Gość: gosia Re: Dom Development - Akacje VI - miejsca parkingowe IP: 213.134.130.* 25.07.01, 12:34
              Nie wiem, czy mi się podoba jeszcze, bo byłam tam ostatnio 3 maja i niewiele
              widziałam, . O postępach na budowie informują mnie znajomi, którzy mieszkają po
              sąsiedzku, więc o dachach słyszałam i bardzo się cieszę.
              • Gość: Grzegorz Re: Dom Development - Akacje VI - miejsca parkingowe IP: 195.136.95.* 25.07.01, 16:49
                Ja również jestem przyszłym mieszkańcem tego osiedla (budynek B). Muszę
                przyznać, że jestem podbudowany szybkim (jak na razie tempem robót). Pozdrawiam
                sąsiadki...
                Grzegorz
                • Gość: magi Re: Dom Development - Akacje VI - miejsca parkingowe IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.01, 10:03
                  Ja nie podzielam tego zachwytu bo Budynek A w którym mam mieszkać jak był
                  parter tak jest parter! Niewiem czy wiecie ale w budynku A niebędzie sklepów
                  ani innych usług tylko mieszkania.Zmienili to w ostatnim czasie! Ciekawe co
                  jeszcze!
                  Pozdrawiam przyszłych mieszkańców.
                  • Gość: Ala Re: Do magi IP: *.wardynski.com.pl 26.07.01, 10:13
                    Magi ma prawo się wkurzać tempem prac budowlanych (jak tłumaczą to w DD?), ale
                    jeśli chodzi o sklepy to chyba lepiej? Nie chciałabyś chyba, żeby przed szóstą
                    rano budziły Cię samochody dostawcze, jeśli zrobiliby sklep spożywczy?
                    • Gość: magi Re: Do Ali IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.01, 12:07
                      Mnie osobiście nie przeszkadzał sklep. To nie te czasy że mleko przywozi się o
                      6 rano. A zawsze było by bliżej coś kupić. Bo to jest jak narazie pustkowie pod
                      względem sklepów.A co do tłumaczeń to są różne i ciekawe! Pozatym jescze
                      miesiąc temu mieli wstawiać okna drewniane a teraz wstawiają z PCV. Trochę się
                      dziwie, że każdy mówi co innego a robią co innego. Co do miejsc parkingowych to
                      jak się dowiadywałem w DD to zainteresowanie jest duże, i wątpie aby nikt nie
                      kupił żadnego.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: Ala Re: Do Magi IP: *.wardynski.com.pl 26.07.01, 14:13
                        Buuuuuuuu, naprawdę wstawiają PCVki???? Ja nie chcę, są niezdrowe!!!

Co do sklepów to mam uraz bo teraz wynajmuję mieszkanie na Iszym piętrze nad
                        koszmarnym spożywczakiem gdzie świątek piątek o szóstej rano zajeżdża
                        potworniasty samochód i dobry kwadrans pyrkocze na gazie. Myślę, że całe obecne
                        Akacjowe pustkowie z czasem i tak pokryje się apteczno-przedszkolno-sklepową
                        infrastukturą czy mi się to podoba, czy nie. Człowiek handlu ma głowę na karku
                        i ciągnie go do klienta.
                      • Gość: tay Re: Do Ali IP: 10.1.0.* / *.eo.pl 08.08.01, 10:18
                        O sklepy to bym sie nie martwil. Mieszkam teraz na
                        Akacjach II, w okolicy (200-300m) mam ze 4 spozywcze
                        w tym jeden non-stop.
                        Mysle ze sklepy w okolicy VI pojawia sie do 3 miesiecy
                        od zasiedlenia.
                • Gość: Ala Re: Do Grzegorza. IP: *.wardynski.com.pl 26.07.01, 10:10
                  A co z miejscem parkinowym, sąsiedzie? Qpujesz czy nie?
                  • Gość: Grzegorz Re: Do Grzegorza. IP: 195.136.95.* 26.07.01, 10:45
                    Droga Sąsiadko!
                    Temat miejsca parkingowego został mi dopiero co uświadomiony, w związku z czym
                    nie miałem czasu na zastanowienie się dokładne nad tematem. Jeżeli ludzie bez
                    protestów zaczną wykupować te miejsca, to nie będzie wtedy wyjścia i my
                    bedziemy je musieli kupić. Chyba, ze udałoby się zmobilizować przyszłych
                    mieszkańców ...
                    Pozdrawiam
                    Grzegorz
                    • Gość: Ala Re: Do Grzegorza. IP: *.wardynski.com.pl 26.07.01, 14:17
                      Widzę, że Sąsiad w takiej samej jak i ja kropce. Proszę o bieżące informacje w
                      razie przypływu genialnych pomysłów w kwestii miejsc parkingowych.
                      • Gość: Lea Re: Do Grzegorza. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.01, 10:30
                        Z tego co wiem od DD to podobno jest duże zainteresowanie miejscami
                        postojowymi. I przypuszczam że napewno ktoś już kupił!. Więc nie wiem czy uda
                        się coś w tej kwestii zdziałać z DD. Pozatym osiedle rzeczywiście buduje się z
                        wyrażnym opóźnieniem bud A. Ale na szczęście termin oddania nie jest jeszcze
                        przekroczony i z tego co wiem to DD będzie starał się oddać tą inwestycję przed
                        terminem.
                        Pozdrawim przyszłych sąsiadów i sąsiadki.
                        • Gość: Ala Re: Do Lei. IP: *.wardynski.com.pl 27.07.01, 10:58
                          DD musi mówić, że jest duże zainteresowanie bo wtedy klient wpada w panikę i
                          szybciej decyduje się na zakup. Moim zdaniem blefują bo jak byłam bukowac sobie
                          miejsce w zeszły wtorek to spojrzałam na mapę osiedla. Pan zamalował flamastrem
                          moje miejsce. Takich zamalowanych jak moje było jeszcze może z pięć...
                          • Gość: Grzegorz Re: Do Ali IP: 195.136.95.* 27.07.01, 11:08
                            Odebrałem wreszcie wczoraj pismo z DD informujące o miejscach parkingowych.
                            Porównując je z umową jaką z nimi podpisałem myslę, że nie ma innego wyjścia
                            jak tylko zapłacić za miejsce:-(((( Jeżeli dobrze rozumiem, to zarezerwowałaś
                            już sobie miejsce. Jak będziesz za nie płaciła - jednorazowo, czy w ratach?
                            Grzegorz
                          • Gość: Lea Re: Do Ali. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.01, 13:42
                            Przypuszczam że masz rację. DD może stosować taką podpuchę aby jak najszybciej
                            nałapać klientów. Myślę że na razie warto się wstrzymać z decyzją zakupu
                            miejsca postojowego i poczekać na rozwój sutuacji.Póki co zastanawiam się czy
                            fala powodziowa, która napewno dotrze do Warszawy nie pokona wałów
                            przeciwpowodziowych na wysokości Akacji VI, bo w sumie do Wisły jest niedaleko,
                            a jak tam byłam po ostatnich deszczach to były całkiem niezłe kałuże...
                            Pozdrawiam.
                            • Gość: Grzegorz Re: Do Lei. IP: 195.136.95.* 27.07.01, 16:13
                              Byłem przed chwilą w DD. I okazało się, że już bardzo dużo ludzi wykupiło
                              miejsca postojowe. W okolicy mojego bloku (B) udało mi się zarezerwować
                              ostatnie miejsce (muszę dodać, że dotępnych miejsc było w tym miejscu bardzo
                              niedużo ponieważ nie są sprzedawane na razie miejsca dookoła planowanego
                              parkingu wielopoziomowego, który nie bedzie budowany i dokonują jakiś zmian w
                              projekcie - dziewczyna z DD twierdziła, że ma tam być zieleń). Dlatego
                              potwierdzam to co napisałem dziś rano - birąc pod uwagę masowy wykup miejsc
                              przez mieszkańców jakikolwiek nasz protest będzie nieskuteczny.
                              Dowiedziałem się, że można płacić za miejsce w ratach - przy podpisaniu umowy
                              VAT (czyli 880 PLN) a reszta (4000 PLN) w ratach do zakończenia budowy.
                              Pozdrawiam wszystkich
                              Grzegorz
                            • Gość: Grzegorz Re: Do Lei. IP: 195.136.95.* 27.07.01, 16:33
                              potwierdzam to co napisałem dziś rano - biorąc pod uwagę masowy wykup miejsc
                              Pozdrawiam wszystkich
                              Grzegorz
                            • Gość: Grzegorz Re: Do Lei. IP: 195.136.95.* 27.07.01, 16:33
                              potwierdzam to co napisałem dziś rano - birąc pod uwagę masowy wykup miejsc
                              Pozdrawiam wszystkich
                              Grzegorz
                              • Gość: Ala Re: Do Lei i Grzegorza. IP: *.wardynski.com.pl 30.07.01, 10:18
                                No to trzeba kupić i basta. Ja zapłacę jednorazowo bo pracownik DD wspominał o
                                rewaloryzacji rat a to niezbyt ładnie brzmi...
                                Pozdrowienia.

• Gość: Lea Re: Do Ala. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.01, 15:01
                                  Była dziś w DD w sprawie miejsc postojowych. Rzeczywiście jeżeli się kupi na
                                  raty, to niespłacone raty podlegają rewaloryzacji poprzez SECOCENBUD. Jednak
                                  Pani z działu sprzedaży nie potrafiła mi odpowiedzieć, czy będą one
                                  rewaloryzowane co miesiąc( korzystając z promocji to do końca roku będą do
                                  zapłacenia 4 raty) czy raz po koniec spłacenia ostatniej raty.
                                  Pozatym prawdopodobnie na miejscu garażu będą tereny zielone coś jakby plac
                                  zabaw dla dzieci z piaskownicą i huśtawkami. A co się tyczy miejsc postojowych
                                  to są one przydzielone do każdego budynku. Dużo ludzi już zarezerwowało takie
                                  stanowiska ale jest jeszcze trochę wolnych miejsc. Jednak radzę się pośpieszyć
                                  aby mieć gwarancję że będziesz parkować przy budynku w którym mieszkasz i nie
                                  będziesz biegać po całym osiedlu.
                                  Pozdrawiam.
                      • Gość: Lea Re: Do Grzegorza. IP: 213.76.96.* 27.07.01, 10:32
                        Z tego co wiem od DD to podobno jest duże zainteresowanie miejscami
                        postojowymi. I przypuszczam że napewno ktoś już kupił!. Więc nie wiem czy uda
                        się coś w tej kwestii zdziałać z DD. Pozatym osiedle rzeczywiście buduje się z
                        wyrażnym opóźnieniem bud A. Ale na szczęście termin oddania nie jest jeszcze
                        przekroczony i z tego co wiem to DD będzie starał się oddać tą inwestycję przed
                        terminem.
                        Pozdrawim przyszłych sąsiadów i sąsiadki.
                        • Gość: tomek Re: IP: 10.1.0.* / *.eo.pl 08.08.01, 10:28
                          ehhh, a na akacjach II tak pieknie wyszlo (przynajmniej
                          pod blokiem E), czesc slupkow ludzie polozyli
                          po paru tygodniach, po paru miesiacach czesc wypadla
                          sama a teraz wszyscy parkuja tam gdzie sie da i jest
                          miejsce
                          dla wszystkich
    • Gość: pawel Re: Dom Development - Akacje VI - miejsca parkingowe IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.01, 10:47
      prosze poinformujecie mnie ile kosztuje w waszym osiedlu m 2 mieszkanaka

dzieki
      • Gość: Ala Re: Do Pawła IP: *.wardynski.com.pl 27.07.01, 10:55
        3.100 za standard i 3.400 za wersję pod klucz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka