Dodaj do ulubionych

INPRO Gdańsk - co myślicie?

22.07.05, 19:14
witam - kupuję mieszkanie od Inpro - jesteście zadowoleni z ich obsługi?
Obserwuj wątek
    • mureni Re: INPRO Gdańsk - co myślicie? 08.08.05, 19:00
      zdecydowanie odradzam. Przed podpisaniem umowy - wszystko super. Po....
      tragedia. Podejscie do klienta określiłabym łagodnie jako robienie z niego
      kretyna - kupiłeś, ciesz się, ze w ogóle cos dostałeś, a że ściany pękają, dach
      przecieka, grzyb w piwnicach i woda (i wiele innych), to już nie nasza sprawa, a
      pewnie Twoja kliencie wina. Mieszkania nie są tanie, więc tym bardziej nie warto
      - szkoda nerwów i pieniędzy.
      • agness22 Re: INPRO Gdańsk - co myślicie? 09.08.05, 16:03
        czy jestes moze wlascicielem mieszkania od inpro?pytam bo mam zamiar kupic od
        nich mieszkanie.wydaje mi sie ze kazdy deweloper zawsze na czyms oszuka.
      • moniaak Re: INPRO Gdańsk - co myślicie? 12.08.05, 18:52
        A gdzie masz mieszkanko? mam tylko nadzieję, że u mnie na Osiedlu Hynka będzie
        wszystko ok. Ale osiedle jest dopiero w początkowej fazie budowy.
        Jak na razie nie mogę narzekać na obsługę. Pani architekt sama skontaktowała
        się ze mną w sprawie aranżacji - wcześniej wspomniałam osobie, z którą
        podpisywałam umowę, że będę chciała przesunąć ścianę i ewentualnie wprowadzić
        inne zmiany. Otrzymałam informację, żeby skontaktować się z panią architekt,
        która miała być 1 sierpnia. Bardzo pozytywnie mnie zaskoczyli, kiedy 1 sierpnia
        dostałam maila od tej pani architekt, żeby skontaktować się z nią w sprawach
        aranżacji. Umówiona jestem na przyszły tydzień.
        A prace na Osiedlu Hynka trawają :-)
        • agness22 Re: INPRO Gdańsk - co myślicie? 13.08.05, 10:53
          hej!
          ja kupilam mieszkanko na arkonskiej od inpro.wprowadze sie dopiero za 2 lata.
          zdaj mi prosze relacje jak bylo na spotkaniu z pania architekt, bo ja tez
          zamierzam postawic kawalek scianki i mala przebudowe zrobic w lazience.
          tez mam nadzieje, ze wszytsko bedzie ok. a ze sciany pekaja to
          niestety "zaleta"nowego budownictwa.
          • moniaak Re: INPRO Gdańsk - co myślicie? 13.08.05, 12:34
            hej agness22! mam spotkanie w czwartek 18 sierpnia - na pewno coś Ci po nim
            napiszę. Widzę, że chcesz wprowadzić podobne zmiany w mieszkaniu co ja :) Chcę
            powiększyć sypialnię kosztem łazienki i w związku z tym trochę poprzestawiać w
            łazience.
            A co do pękających ścian... nowy budynek zawsze na początku "pracuje" i tak
            naprawdę z np. malowaniem ścian powinno się trochę poczekać. Takie są uroki
            nowego budownictwa. A że deweloper może okazać się partaczem w niektórych
            kwestiach... cóż, gdybym kierowała się tylko tym to nigdy nie kupiłabym żadnego
            mieszkania! zresztą z natury jestem optymistką i myślę że wszystko będzie
            solidnie wykonane. A jeżeli nie? Cóż, na odbiór mieszkania i tak zamierzam
            zabrać ze sobą fachowca, który swoim wprawnym okiem na pewno zauważy wszelkie
            (ewentualne) usterki, które Inpro będzie musiało naprawić.
            pozdrawiam!
            • mureni Re: INPRO Gdańsk - co myślicie? 15.08.05, 16:59
              przepraszam, długo mnie nie było.
              Skoro mieszkanie juz kupione, to pozostaje jedynie życzyć, aby wszystko było w
              porządku i nie było problemów jakie my mamy do tej pory:)
              Pękniecia na ścianach - nie miałam tu na mysli rys, ale pęknięcia - które widać
              z odległosci kilku metrów, na ścianie pionowe poziome, skośne, do woli - cud
              pajęczynka (gdy skuto wierzchnią warstwę tynku (praca fachowców Inpro) ukazała
              się głeboka dziura - nie było ani siatek ani innych zabezpieczeń typu klamry, co
              smieszniejsze w dzienniku budowy zapisane jest, że są).
              Zalane piwnice i grzyb, przeciekający dach, fatalna akustyka (słychać kazdy krok
              i rozmowe sąsiada) to nie są drobnostki - i nie chodzi nawet o to, ze to się
              stało, ale przede wszystkim o podejście do klienta - gdy przed Bozym Narodzeniem
              zaczął nam przeciekać dach usłyszeliśmy, ze chyba zwariowalismy jesli myślimy,
              ze zimą ktoś zajmie się tym problemem!). A mieszkania nie są tanie.
              Radzę po prostu pilnować swojego i w niczym nie odpuszczac. Ekspert przy
              odbiorze jak najbardziej wskazany - chociaż u nas to nic nie dało (mieszkanie w
              dniu odbioru było super, a dopiero potem wyszły różne kwiatki)
              • moniaak Re: INPRO Gdańsk - co myślicie? 15.08.05, 23:01
                mureni - trochę mnie zmartwiłaś :( ale szczerość jest najważniejsza. Na jakim
                osiedlu mieszkasz? Wiesz, ja jeszcze nie ochłonęłam z tej radości - to będzie
                moje pierwsze mieszkanie i tak sobie idealizuję oraz zakładam, że wszystko na
                pewno będzie ok. Ale Twoje uwagi są bardzo cenne!!
                dzięki i mam nadzieję, że pokonacie (przypuszczam, że jest Was więcej) Inpro!
                Mam nadzieję, że od Was nauczą się czegoś o wymagającym (tzn. normalnym :))
                kliencie i nie będą powtarzać tych błędów na kolejnych budowach.
                pozdrawiam serdecznie!
                • mureni Re: INPRO Gdańsk - co myślicie? 16.08.05, 15:29
                  Ja tez mam taką nadzieję:)) Straszyć nie chcę, ale myslę, ze gdybym wtedy
                  wiedziała co wiem teraz, wielu blędów bysmy unikneli. Acha, mieszkam na Trzech
                  Dębach I. Jeżeli chciałabys porozmawiac o szczególach to napisz proszę na
                  gazetowy. pozdrawiam
    • Gość: a Re: INPRO Gdańsk - co myślicie? IP: *.akme.sopot.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 14:42
      niestety te smutne doswiadczenia nie dotycza tylko Inpro.
      ja kupuje od nich mieszkanie wiec jesli chodzi o obsluge posprzedazowa trudno
      jest mi powiedziec!
      a
      • agness22 Re: INPRO Gdańsk - co myślicie? 16.08.05, 18:42
        hej!
        co do trzech debow to chyba jest jakies najbardziej pechowe osiedle. mam
        znajoma ktora rowniez tam mieszka i ma ciagle jakies usterki. jej zdaniem to
        jest skutek budowy osiedla na terenach gdzie kiedys istnialy bagna. jesli
        chodzi o inne osiedla realizowane przez inpro(oprocz chrobrego bo tam tez jest
        nie za bardzo), jest dobrze.
        badzmy dobrej mysli nowi mieszkancy!
        tez czytalam o fachowcu, ktorego najlepiej zabrac na ocene przy odbiorze
        mieszkania. jesli ktos moze kogos polecic i dac namiary to bylabym wdzieczna.
        • mureni Re: INPRO Gdańsk - co myślicie? 16.08.05, 19:41
          z tego co wiem pobodne problemy były tez na innych osiedlach, np. na Młyńcu. No,
          ale moze firma wzięła sobie choć troche do serca skargi i reklamacje i teraz
          lepiej buduje, czego Wam bardzo życzę:)
          Co do 3Dębów, to owszem grzyb i woda w piwnicy ma związek z terenem, ale tylko w
          tym sensie, że Inpro nie potrafiło odpowiednio zaprojektować osiedla
          (zabezpieczenia przed podmywaniem, zalewaniem), a także wykazało się karygodnym
          niedbalstwem przybudowie (opinia biegłego powołanego przez współnotę osiedla).
          Ale cała reszta nie ma juz z tym nic wspólnego i wiąże się z niedbalstwem firmy.
          Niedbalstwo doświadczyło mnie bezpośrednio - wpspomniane pękające sciany czy
          przeciekający dach, ale tez takie drobnostki jak brak zabezpieczenia dachu przed
          zagniezdzaniem ptaków, czyli tzw. wróblówki pod blachą na dachu.
          Jak juz tez wspomniałam, najbardziej nie bolą błedy, ale traktowanie klienta.
          Opóźnienie w oddawaniu wyniosło u nas ponad 3 miesiące (nie za bardzo mieliśmy
          gdzie mieszkać) i usłyszeliśmy, ze firma "z zasady odsetek karnych nie płaci" i
          ze mamy się cieszyć, ze w ogóle dostaliśmy mieszkanie. Szkoda słow.
          Zyczę Wam aby Was to wszystko omineło i pilnujcie swego, najlepiej juz w trakcie
          budowy:))
          • rainee Osiedle Hynka 18.08.05, 21:17
            tam kupiłam mieszkanie - nie mogę na razie narzekać na obsługę ze strony Inpro -
            na razie.... mam nadzieję że tak pozostanie
            budowę mam "na oku" :))) przywieźli już dźwig i chyba już niedługo budynek
            będzie się piął w górę, bo jak na razie to tylko idzie w dół - wykop :)
            pozdrawiam i życzę żeby problemy na innych osiedlach się skończyły! :)
          • Gość: Ania Re: INPRO Gdańsk - co myślicie? IP: *.inpro / *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 15:57
            a mój przyjaciel mieszka na trzech debach i jest zadowolony z mieszkania.
            peknięcia miał niewielkie i po roku jak zgłosił to Inpro mu usunęło popekania.
            mam również znajomą, która tam kupiła i też jest zadowolona.
            ja kupuje w Inpro mieszkanie na arkońskiej i włściwie zdecydowalam się po tym
            jak zobaczyłam mieszkanie przyjaciela i znajomej. Dla mnie ok.
            Usterki zawsze są - mniejsze lub większe. a jeśli chodzi o obsługe to raczej
            też nie mam zastrzezeń.
            • Gość: kaśka Re: INPRO Gdańsk - co myślicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 15:00
              dziwne, żebyś miała coś do obsługi, jeśli pracujesz w Inpro :> (patrz: IP) :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka