Gość: BBB IP: *.chello.pl 24.07.05, 22:27 Czekam na budujące się moje mieszkanie na osiedlu strzeżonym. Mam pytanie - jakie są orientacyjnie czynsze na takich osiedlach w W-wie i obrzeżach??? Mój developer jeszcze nie wie jaki będzie czynsz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbig72 Re: CZynsz ???? 25.07.05, 08:55 oj wie, wie... tylko deweloper-idiota rozpoczynałby budowę bez tego typu analiz i ciekawe dlaczego nie chce wam powiedzieć? może obawia się że byście się nie zdecydowali na zakup u niego? tak czy owak coś kręci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: & Re: CZynsz ???? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.07.05, 15:47 Już teraz spodziewaj się najgorszego, unikniesz złudzeń! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quba Re: CZynsz ???? IP: *.devs.futuro.pl 25.07.05, 16:06 W zależności od standardu inwestycji i tego za co faktycznie będziesz płacić (sprzątanie, ochrona, fundusz remontowy itp.) czynsz wynosi średnio od 7 do 10 PLN za metr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: CZynsz ???? IP: 194.106.193.* 26.07.05, 03:21 A co to za różnica skoro już kupiłaś mieszkanie? Nad takimi rzeczami zastanawiać się należy przed kupnem a nie po. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchemikos Re: CZynsz ???? IP: 62.111.149.* 26.07.05, 09:44 Też chciałbym porównać czynsze w tego typu osiedlach. Ja za poł roku odbieram mieszkańko w Marinie, gdzie czynsz wynosi 9,5 zł za m2. Wymiana informacji w tym zakreasie jak najbardziej wskazana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: & Re: CZynsz ???? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.07.05, 13:44 przed rozpoczęciem tej dyskusji trzeba zdefiniować co rozumiemy pod pojeciem "czynsz". Wyjaśnić trzeba: czy chodzi o mieszkania spółdzielcze czy też te wchodzące w skład wspólnot mieszkaniowych oraz ile jest w nich tzw. opłat licznikowych. Bez takich wyjaśnień dyskusja ma charakter: ktoś powiedział komuś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBB Re: CZynsz ???? IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 27.07.05, 14:31 Opłaty tzw. licznikowe /gaz,woda,elektr./ opłacam sama. W czynsz ma wchodzić: ochrona,fundusz remontowy,jakaś kwota za TV, elektryka za części wspólne/np. lampy na osiedlu, klatki schodowe itd/ i chyba coś jeszcze. CZekam na wyliczenia developera. Odpowiedz Link Zgłoś
alchemikos Re: CZynsz ???? 28.07.05, 07:58 BBB dopytaj się dokładnie, gdyż z reguły w stawce czynszu jest zaliczkowa kwota za wodę (ciepła i zimna). Co kwartał rozlicza sie wg. liczników (faktyczne zużycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: & Re: CZynsz ???? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.07.05, 10:32 Do BBB. Wiec o jakie mieszkanie chodzi? spółdzielcze czy hipoteczne w ramch wspólnoty mieszkaniowej? Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Jeśli ten lokal kupujesz to czynszu nie będziesz 29.07.05, 12:54 Jeśli ten lokal kupujesz to czynszu nie będziesz płacić ani złotówki... no chyba, że chcesz je od kogoś wynająć. Czynsz ma to do siebie, że płaci go WYŁĄCZNIE najemca... Odpowiedz Link Zgłoś
kecaj32 Re: Jeśli ten lokal kupujesz to czynszu nie będzi 03.08.05, 13:53 A jaka jest różnica pomiędzy czynszem (czy też opłatami) u developera a spółdzielnią mieszkaniową? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBB Re: Jeśli ten lokal kupujesz to czynszu nie będzi IP: *.chello.pl 03.08.05, 21:15 Pisałam,że buduje mi się mieszkanie. Czyli rynek pierwotny - developer. Napisałam czynsz majaąc na uwadze opłaty dla: na początku developera ,później pewnie wspólnoty mieszkaniowej. Nazwałam te opłaty czynszem bo tak się je potocznie nazywa , mimo że faktycznie jest tak jak pisali tu niektórzy, że czynsz płaci najemca. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś