Gość: _rr_ IP: 217.116.98.* 22.08.02, 09:34 Witam wszystkich ... Poszukuje informacji na temat realizacji tej budowy. Czy ktoś może już podpisywał umowę ???? Ogólnie czy ten developer jest wiarygodny ?? Pomocy !!! Pozdr. R. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bea Re: Teklinek 2000 - AMA-BUD - TARCHOMIN IP: plsms* / 212.189.1.* 22.08.02, 09:55 Witaj; Jestem jednym z mieszkancow bloku C. Proponuje abys poszukal watku troszke glebiej ( tzn. na dalszych stronach) tam byla dosc ozywiona korespondencja nt. tej inwestycji. W mojej ocenie deweloper jest w miare wiarygodny i elastyczny, choc jest sporo kwestii, ktore zdecydowanie powinny ulec poprawie. pozdrawiam Bea Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Teklinek 2000 - AMA-BUD - TARCHOMIN IP: *.pf.com.pl / 10.1.4.* 22.08.02, 13:08 Cześć _rr_ Zdecydowałam się na podpisanie umowy na mieszkanko w kolejnym - czwartym bloku. Rozmowy w biurze prowadziłam tylko z panami Markiem i Rafałem (osobno) - nie udało mi się z prezesem, ale moje wizyty w biurze odbywały się tylko w weekendy. Co do rozmów i ostatecznych ustaleń nie mam żadnych zastrzeżeń - obaj panowie osobno potwierdzali to samo. Zobaczymy jak to dalej będzie .... Maj i czerwiec wolno szła im budowa, ale ostatnio trochę przyśpieszyli. Zobaczymy czy takie tempo utrzymają???? Mieszkańcy bloków A-C!!! Jak Wam się mieszka??? Na co zwracać uwagę przy współpracy z AMA-Budem??? Poradźcie! Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Teklinek 2000 - AMA-BUD - TARCHOMIN IP: CPITGPRXYA* / *.microsoft.com 22.08.02, 14:40 witam przyszlych sasiadow. ja mam mieszkanie w B1, wlasnie sie przeprowadzilismy. co do moich opinii na temat AMA-Bud, to sa one jak do tej pory pozytywne, mnie nigdy nic niemilego z ich strony nie spotkalo, ale slyszalam, ze sasiedzi napotkali na roznego rodzaju trudnosci/nieprzyjemnosci. nam przy podpisywaniu umowy poszli na reke w paru punktach. jak zaczelismy wykanczac mieszkanie nie dzialaly jeszcze windy i bez dodatkowych "oplat" przerzucono nam wszystkie materialy na 6 p.- dzwigiem na balkon. przez dlugi czas martwilismy sie o ogrodzenie, tu sasiedzi z budynkow A toczyli boje z A-B i natrafiali na opor. prace nad ogrodzeniem maja sie zaczac lada dzien, juz czesc elementow widzielimy, wiec moze niedlugo ten problem zostanie rozwiazany. generalnie ja nie mialam trudnosci z komunikacja z A-B, uwazam, ze mozna trafic znacznie gorzej, ale i oczywiscie lepiej. zalezy jak kto patrzy na swiat. mam nadzieje, ze sie zdecydujecie na to osiedle. pozdrawiam, Mona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Teklinek 2000 - AMA-BUD - TARCHOMIN IP: *.pf.com.pl / 10.1.4.* 23.08.02, 08:11 Witam przyszłych sąsiadów. Mona jak "wyglądał" odbiór, dużo miałaś uwag i poprawek? Poradź na co zwracać uwagę we współpracy z AMA-BUDem. Może wiesz jakiego rodzaju trudności mieli sąsiedzi? Jak terminy - czy dotrzymywali? Miałabym jeszcze pytanek - jak możesz skontaktuj się ze mną: malg@pf.pl Od podpisania umowy (kwiecień) jestem dość częstym gościem na terenie budowy i zauważyłam, że już w czerwcu (a na czerwiec oficjalnie podają termin oddania budynku C) byli pierwsi lokatorzy. Prace wykończeniowe w wielu mieszkaniach trwały. Co do ogrodzenia to w biurze poinformowano mnie, że lada moment będą robić. Niestety, było to na wiosnę.... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Re: Teklinek 2000 - AMA-BUD - TARCHOMIN IP: plsms* / 212.189.1.* 23.08.02, 08:47 Witam; Jesli chodzi o ogrodzenie osiedla, to faktycznie cos sie zaczelo dziac! :) Wychodzac rano z bloku zauwazylam bardzo ozywione prace wokol slupkow pod ogrodzenie. Tak jak pisalam mieszkam w bloku C. Zasadniczo juz mieszkam, ale jeszcze " na dziko". Odebralam mieszkanie w czerwcu, ale nie byl to odbior zgodny z prawem. Teoretycznie przed otrzymaniem zgody na zasiedlanie nie powinno oddawac sie mieszkan do uzytku ( zostaly one wiec nam przekazane " do wykanczania") Co do terminowosci- mieszkania mialy byc oddane z koncem kwietnia- tak mam w umowie. Teraz mamy koniec sierpnia, a ja nadal mieszkam bez zameldowania, oddanej hali garazowej itd. Wiec sama widzisz jak jest z terminowoscia. Co do odbioru mieszkan. Zasadniczo jakosc mieszkan jest srednia, ale coz cena tez nie jest najwyzsza, wiec cos za cos. Ama Bud jest firma bardzo elastyczna- wprowadzono w mieszkaniu wszystkie zmiany w stosunku do projektu, ktore chcielismy. Wszystkie usterki, ktore zglosilismy podczas odbioru zostaly usuniete. Ekipa, ktora wykanczala mi mieszkanie bardzo chwalila sobie sciany ( proste, w miare gladkie) oraz podlogi. Jednak z mojego doswiadczenia moge Ci powiedziec, ze nalezy z ta firma miec wszystko na pismie i uzbroic sie w duza doze ciepliwosci jesli chodzi o rozmowy telefoniczne i bezposrednie- wszystkiego trzeba przypilnowac i byc konsekwentnym " az do bolu". Milych rozmow i pozdrawiam Bea Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Teklinek 2000 - AMA-BUD - TARCHOMIN IP: *.pf.com.pl / 10.1.4.* 24.08.02, 11:59 Mona dzieki za Twojego maila. Chcialam Ci odpisac, ale niestety wszystkie wyslane maile wracaja do mnie z adnotacja o blednym adresie. Prosze, skontaktuj sie ze mna jeszcze raz. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś