Dodaj do ulubionych

Teklinek 2000 - AMA-BUD - TARCHOMIN

IP: 217.116.98.* 22.08.02, 09:34
Witam wszystkich ...
Poszukuje informacji na temat realizacji tej budowy.
Czy ktoś może już podpisywał umowę ????
Ogólnie czy ten developer jest wiarygodny ??

Pomocy !!!

Pozdr.
R.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bea Re: Teklinek 2000 - AMA-BUD - TARCHOMIN IP: plsms* / 212.189.1.* 22.08.02, 09:55
      Witaj;
      Jestem jednym z mieszkancow bloku C. Proponuje abys poszukal watku troszke
      glebiej ( tzn. na dalszych stronach) tam byla dosc ozywiona korespondencja nt.
      tej inwestycji. W mojej ocenie deweloper jest w miare wiarygodny i elastyczny,
      choc jest sporo kwestii, ktore zdecydowanie powinny ulec poprawie.
      pozdrawiam
      Bea
    • Gość: Gosia Re: Teklinek 2000 - AMA-BUD - TARCHOMIN IP: *.pf.com.pl / 10.1.4.* 22.08.02, 13:08
      Cześć _rr_
      Zdecydowałam się na podpisanie umowy na mieszkanko w kolejnym - czwartym bloku.
      Rozmowy w biurze prowadziłam tylko z panami Markiem i Rafałem (osobno) - nie
      udało mi się z prezesem, ale moje wizyty w biurze odbywały się tylko w weekendy.
      Co do rozmów i ostatecznych ustaleń nie mam żadnych zastrzeżeń - obaj panowie
      osobno potwierdzali to samo. Zobaczymy jak to dalej będzie ....
      Maj i czerwiec wolno szła im budowa, ale ostatnio trochę przyśpieszyli.
      Zobaczymy czy takie tempo utrzymają????

Mieszkańcy bloków A-C!!! Jak Wam się mieszka???
      Na co zwracać uwagę przy współpracy z AMA-Budem???
      Poradźcie!
      Gosia

• Gość: M Re: Teklinek 2000 - AMA-BUD - TARCHOMIN IP: CPITGPRXYA* / *.microsoft.com 22.08.02, 14:40
        witam przyszlych sasiadow. ja mam mieszkanie w B1, wlasnie sie
        przeprowadzilismy. co do moich opinii na temat AMA-Bud, to sa one jak do tej
        pory pozytywne, mnie nigdy nic niemilego z ich strony nie spotkalo, ale
        slyszalam, ze sasiedzi napotkali na roznego rodzaju trudnosci/nieprzyjemnosci.
        nam przy podpisywaniu umowy poszli na reke w paru punktach. jak zaczelismy
        wykanczac mieszkanie nie dzialaly jeszcze windy i bez dodatkowych "oplat"
        przerzucono nam wszystkie materialy na 6 p.- dzwigiem na balkon.
        przez dlugi czas martwilismy sie o ogrodzenie, tu sasiedzi z budynkow A
        toczyli boje z A-B i natrafiali na opor. prace nad ogrodzeniem maja sie zaczac
        lada dzien, juz czesc elementow widzielimy, wiec moze niedlugo ten problem
        zostanie rozwiazany.
        generalnie ja nie mialam trudnosci z komunikacja z A-B, uwazam, ze mozna
        trafic znacznie gorzej, ale i oczywiscie lepiej. zalezy jak kto patrzy na
        swiat.
        mam nadzieje, ze sie zdecydujecie na to osiedle. pozdrawiam, Mona
        • Gość: Gosia Re: Teklinek 2000 - AMA-BUD - TARCHOMIN IP: *.pf.com.pl / 10.1.4.* 23.08.02, 08:11
          Witam przyszłych sąsiadów.
          Mona jak "wyglądał" odbiór, dużo miałaś uwag i poprawek? Poradź na co zwracać
          uwagę we współpracy z AMA-BUDem. Może wiesz jakiego rodzaju trudności mieli
          sąsiedzi? Jak terminy - czy dotrzymywali? Miałabym jeszcze pytanek - jak możesz
          skontaktuj się ze mną: malg@pf.pl
          Od podpisania umowy (kwiecień) jestem dość częstym gościem na terenie budowy i
          zauważyłam, że już w czerwcu (a na czerwiec oficjalnie podają termin oddania
          budynku C) byli pierwsi lokatorzy. Prace wykończeniowe w wielu mieszkaniach
          trwały.
          Co do ogrodzenia to w biurze poinformowano mnie, że lada moment będą robić.
          Niestety, było to na wiosnę....
          Pozdrawiam

• Gość: Bea Re: Teklinek 2000 - AMA-BUD - TARCHOMIN IP: plsms* / 212.189.1.* 23.08.02, 08:47
            Witam;
            Jesli chodzi o ogrodzenie osiedla, to faktycznie cos sie zaczelo dziac! :)
            Wychodzac rano z bloku zauwazylam bardzo ozywione prace wokol slupkow pod
            ogrodzenie.
            Tak jak pisalam mieszkam w bloku C. Zasadniczo juz mieszkam, ale jeszcze " na
            dziko". Odebralam mieszkanie w czerwcu, ale nie byl to odbior zgodny z prawem.
            Teoretycznie przed otrzymaniem zgody na zasiedlanie nie powinno oddawac sie
            mieszkan do uzytku ( zostaly one wiec nam przekazane " do wykanczania")
            Co do terminowosci- mieszkania mialy byc oddane z koncem kwietnia- tak mam w
            umowie. Teraz mamy koniec sierpnia, a ja nadal mieszkam bez zameldowania,
            oddanej hali garazowej itd. Wiec sama widzisz jak jest z terminowoscia.
            Co do odbioru mieszkan. Zasadniczo jakosc mieszkan jest srednia, ale coz cena
            tez nie jest najwyzsza, wiec cos za cos. Ama Bud jest firma bardzo elastyczna-
            wprowadzono w mieszkaniu wszystkie zmiany w stosunku do projektu, ktore
            chcielismy. Wszystkie usterki, ktore zglosilismy podczas odbioru zostaly
            usuniete. Ekipa, ktora wykanczala mi mieszkanie bardzo chwalila sobie sciany (
            proste, w miare gladkie) oraz podlogi.
            Jednak z mojego doswiadczenia moge Ci powiedziec, ze nalezy z ta firma miec
            wszystko na pismie i uzbroic sie w duza doze ciepliwosci jesli chodzi o rozmowy
            telefoniczne i bezposrednie- wszystkiego trzeba przypilnowac i byc
            konsekwentnym " az do bolu".
            Milych rozmow i pozdrawiam
            Bea
        • Gość: Gosia Re: Teklinek 2000 - AMA-BUD - TARCHOMIN IP: *.pf.com.pl / 10.1.4.* 24.08.02, 11:59
          Mona
          dzieki za Twojego maila. Chcialam Ci odpisac, ale niestety wszystkie wyslane
          maile wracaja do mnie z adnotacja o blednym adresie.
          Prosze, skontaktuj sie ze mna jeszcze raz.
          Dzieki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka