Dodaj do ulubionych

UWAGA NA DEVELOPERA - PROFIT DEVELOPMENT

IP: 212.160.104.* 17.08.05, 15:03
Wszystkich szukających mieszkania, chciałbym przestrzec przed wyborem oferty
firmy PD. Liczne kruczki w umowie, obsługa - zadowalająca tylko do momentu
wpłaty pieniędzy, terminowość usuwania usterek - poniżej wszelkich
standardów. Myślę że nie jestem jedynym klientem który tak uważa na forum,
było i jest kilka innych wątków podejmujących problemy z tą firmą.
Szczególnie jak ktoś odebrał mieszkanie pod koniec czerwca i od dwóch tygodni
mieszka bez gazu (prąd włączyli ok. tygodnia temu) czyli ciepłej wody.
Naprawdę zalecam ostrożność i BARDZO DOKŁADNE zapoznanie się z warunkami
umowy, a może od razu skierowania uwagi na inne firmy które mają na uwadze
zadowolenie klientów.
Obserwuj wątek
    • Gość: też klient Re: UWAGA NA DEVELOPERA - PROFIT DEVELOPMENT IP: *.bg.pwr.wroc.pl 16.09.05, 12:43
      Wszystko to prawda w całej swojej ponurej rozciągłości.
      A gazu nie ma do dzisiaj. Robią wały jakich mało z odbiorem i brakiem przyłączy.
      O terminach i usterkach pisać mi się już nie chce. Szkoda nerwów.
      • Gość: nextKlient Re: UWAGA NA DEVELOPERA - PROFIT DEVELOPMENT IP: *.crowley.pl 19.09.05, 14:35

Także przestrzegam i szczerze odradzam - szkoda nerwów i pieniedzy.
        Sezon grzewczy tuż tuż, a o gazie można zapomnieć. Włos na głowie staje na myśl
        o tym z jakiego powodu to tak długo trwa....i czy to dopiero nie początek
        naszych problemów. W PD nie ma z kim porozmawiać - ich teksty są tak żenujące,
        że aż ust się nie chce otwierać.
        • klient_pd Re: UWAGA NA DEVELOPERA - PROFIT DEVELOPMENT 22.09.05, 14:41
          Podobno już jutro spotka nas ta wiekopomna chwila i wejdziemy śmiały krokiem po
          trzech miesiącach oczekiwania ...... w XIX wiek - będziemy mieli gaz.
          www.gaz.wroclaw.pl/z_kart_historii.htm

Cyt: "Historia Dolnośląskiej Gazowni od samego początku związaną jest z sercem
          miasta Wrocławia. Powstanie swoje zakład zawdzięcza wzrastającej w pierwszej
          połowie XIX wieku popularności oświetlenia gazowego. Pierwsze lampy gazowe
          zapłonęły w 1814 r. na ulicach Londynu, potem Paryża, Wiednia, Drezna, Berlina.
          We Wrocławiu już w roku 1843 właściciel restauracji "Złota Gęś" oświetlił lampą
          gazową swój lokal. Wzbudziło to takie zainteresowanie, że Magistrat zdecydował
          się w 1845 r. na budowę gazowni miejskiej przy obecnej ul. Tęczowej. Gazownię
          wraz z siecią rozdzielczą oddano do użytku dwa lata później."

Naprawdę chyba należy się firmie PD jakiś hymn pochwalny iż pomimo obiektywnych
          trudności i przeciwności Pan Robert S. i Piotr A. wraz pracownikami dokonali
          tego wydawałoby się niewykonalnego czynu.
          Na pochwałę zasługuje też sposób realizacji tego śmiałego przedsięwzięcia tj.
          telefon w czwartek w info iż proszę cały piątek i możę sobotę siedzieć w domu i
          czekać na łaskawego Pana z gazowni z licznikiem a potem Pana od pieca
          Viessmanna. Naprawdę XXI wiek, więc będę dwa dni gnił w domu ażeby mieć gaz.
          Jak rozumiem kwestia umówienia się z każdym lokatorem indywidualnie na
          uruchomienie pieca wykracza poza możłiwości PD.

Ach szkoda zdrowia .....
          • Gość: nextKlient Re: UWAGA NA DEVELOPERA - PROFIT DEVELOPMENT IP: *.crowley.pl 27.09.05, 11:22
            Taa, jest bosko...tylko radze zwrócić uwage na piec - mi sie gaz ulatnia - na
            szczeście przez przypadek był u mnie czlowiek z gazowni z czarodziejskim
            urządzeniem, które bardzo zawylo po przystawieniu do rury. Czyli gazu znów nie
            mam, bo trzeba bylo zamknąć dopływ. Mam nadzieję, ze ekipa z TECH-GAZU
            potraktuje mnie poważniej niz PD.....Pozdrawiam
            • Gość: pd Re: UWAGA NA DEVELOPERA - PROFIT DEVELOPMENT IP: *.crowley.pl 12.10.05, 15:49
              U mnie tez były problemy z gazem ale panowie z budowy podkrecili i juz jest O.K.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka