Dodaj do ulubionych

Stan wojenny

25.09.10, 15:32
czy wiecie czemu dziś jechały pojazdy opancerzone rosomaki po naszym powiecie?
I czy one nie powinny być na ciężarówkach? bo jechał jeden pojazd na Mrugaczach [coś typu nyski, mercedesa vito] przed nimi, a za rosomakami jeden star i Żandarmeria?
Obserwuj wątek
    • hurapesymista Re: Stan wojenny 25.09.10, 17:30
      O ile mnie pamięć nie myli, to Rosomaki nie mają gąsięnnic, więc dlaczego na ciężarówkach ?
      • 3goust Re: Stan wojenny 25.09.10, 18:44
        jest szeroki, zajmowały więcej niż jeden pas...

czy ktoś wie gdzie one jechały?
        Jakaś wojna czy powstanie?;)
        • plunio7 Re: Stan wojenny 25.09.10, 20:48
          A na lawecie, to węższe są?
          • 3goust Re: Stan wojenny 25.09.10, 22:15
            takie same;) ale laweta jest normatywna. jak jadą o własnych siłach zajmują półtora pasa, tak by je wyminąć/wyprzedzić trzeba korzystać z kolejnego pasa. Natomiast jak by były na lawecie. to że na górze ponad autem wystawało by coś nad pas którym jedzie się, nie utrudniało by wcale. Ale ja nie wiem jak się takie pojazdy powinno transportować, [podpięcie pod helikopter] dlatego zapytałem czy nie powinny na ciężarówkach.
          • kwitkows Re: Stan wojenny 26.09.10, 09:29
            Węższe nie są, ale pewnie na lawecie mniej paliwa spalą i szybciej dojadą.
        • adamus120 Re: Stan wojenny 26.09.10, 16:13
          www.youtube.com/watch?v=XnNf89bv0Mc&NR=1
          Na pasie autostrady się mieści a i zawalidrogą nie jest bo koło 130 km/h poleci :)
    • imkebe Re: Stan wojenny 26.09.10, 09:40
      W końcu w naszym powiecie mamy kilka jednostek wojskowych... Legionowo, Zegrze, Olszewnica i chyba coś się znajdzie pod NDM.
      • przemek266 Re: Stan wojenny 13.01.15, 13:24
        Dla wszystkich zainteresowanych STANEM WOJENNYM polecam ten link Tekst linka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka