Dodaj do ulubionych

Rezerwacja mieszkania u developera

IP: *.idzik.pl / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.08.02, 22:13
Witam!
Chcialbym sie dowiedziec, na czym polega rezerwacja mieszkania u developera? Czy jest mozliwe zaplacenie jakiejs czesci szacowanej ceny, a reszte po odbiorze kluczy?
A moze doradzicie cos innego. Moja sytuacja polega na tym, ze chce sprzedac mieszkanie i za te pieniadze kupic nowe - kredyt raczej nie wchodzi w rachube, bo bank raczej nie da mi 200.000 PLN (chodzi o ich wyliczanie zdolnosci kredytowej).
Za wszelkie sugestie z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Joanna Re: Rezerwacja mieszkania u developera IP: *.datastar.pl 27.08.02, 09:00
      Myślę, że to pytanie powinieneś zadać developerowi u którego chcesz kupić
      mieszkanie. Przedstaw mu swoją sytuację, negocjuj a może się uda.
    • Gość: Hermene Gilda Re: Rezerwacja mieszkania u developera IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.02, 16:04
      Gość portalu: hoborg napisał(a):

> Witam!
      > Chcialbym sie dowiedziec, na czym polega rezerwacja mieszkania u developera?
      Cz
      > y jest mozliwe zaplacenie jakiejs czesci szacowanej ceny, a reszte po
      odbiorze
      > kluczy?
      > A moze doradzicie cos innego. Moja sytuacja polega na tym, ze chce sprzedac
      mie
      > szkanie i za te pieniadze kupic nowe - kredyt raczej nie wchodzi w rachube,
      bo
      > bank raczej nie da mi 200.000 PLN (chodzi o ich wyliczanie zdolnosci
      kredytowej
      > ).
      > Za wszelkie sugestie z gory dziekuje.

rezerwacja u developera to chyba nic interesującego Ciebie, w moim przypadku
      miałem do wyboru rezerwację oficjalną czyli umowa, która gwarantuje mi
      mozliwość załatwienia spraw z kredytem, czyli prosta umowa po wpłacie bodajże
      5% mieszkania przez miesiąc czy dwa można szukać sposobów na finansowanie...
      następnie należy podpisać normalną umową przedwstępną (co za nazwa - biorąc pod
      uwagę, ze później jest umowa sprzedazy to winna się nazywać wstępna ...) więc
      taką która już zobowiązuje do placenia w ratach ... chyba, że masz już kredyt i
      wpłacasz część do 25% i dalej płaci twój kredyt...

umowa rezerwacyjna nieoficjalna to uśmiech w dziale sprzedaży by przytrzymali
      dla Ciebie wymarzone mieszkanie ... ale długo na tym nie pojedziesz ... no
      chyba, ze będziesz się bardzo dobrze uśmiechać ...

pamiętaj, że tam też są ludzie więc jak już ktoś Ci radził idź do nich i
      przedstaw imswoją sytuację a może sami Ci zaproponują że zaczekają... albo
      odkupią sami mieszkanie od Ciebie ... gdzieś czytałem, że i takie cuda się
      zdarzają...

tak czy inaczej powodzenia
    • Gość: Hermene Gilda zdolność kredytowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.02, 16:08
      tak a propos... też się zastanawiałem czy iść do banku bo to głupio tak się
      dowiedzieć już na miejscu że się jest cienkim bolkiem i kredytu sie nie
      dostanie...

zerknij w internecie na stronie

www.gebankmieszkaniowy.pl/calc.php
      jest taki fajny kalkulator który Ci powie czy warto w ogóle się trudzić do banku
      pozdrowienia
      HG

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka