Dodaj do ulubionych

Negocjacje z developerem

IP: 80.72.46.* 11.09.05, 22:01
Witam,

Przymierzam się do zakupu mieszkania na rynku pierwotnym. Chciałabym wiedzieć co można wynegocjować przy podpisaniu umowy z developerem, jakiego rzędu rabaty mogą wchodzić w rachubę, tak aby nie wynegocjować za mało, bądź nie przesadzić w drugą stronę. Napiszcie, co Wam się udało w tej materii zdziałać. Dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: netik Re: Negocjacje z developerem IP: 80.72.46.* 12.09.05, 13:42
      Czy ktoś mi może odpowiedzieć? Thx
      • Gość: Rafał Re: Negocjacje z developerem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 13:48
        U mnie była krótka piłka - albo podpisuję albo nie. Żadnych negocjacji - nawet
        złotówkę.
      • Gość: Vasco Re: Negocjacje z developerem IP: *.spsa.com.pl 12.09.05, 17:57
        Jaka inwestycja?

U wiekszosci deweloperow nie ma negocjacji.
        Ani cenowo ani co do warukow samej umowy.
        • Gość: netik Re: Negocjacje z developerem IP: 80.72.46.* 12.09.05, 18:08
          Czytałam, że w DD dali ludziom bony na kuchnie (inwestycja przy Dolnej). Ale nie znam szczegółów.
          • Gość: Vasco Re: Negocjacje z developerem IP: *.spsa.com.pl 12.09.05, 18:59
            Wedlug mnie negocjowac cene mozna jak deweloperom nie ida mieszkania albo
            potrzebuje natychmiast gotowki.
    • Gość: zlotkos Re: Negocjacje z developerem IP: *.csk.pl 12.09.05, 19:03
      3% a jak bym kupowal troche wczesniej, blizej poczatku inwestycji to 5% bez
      problemu by bylo moze i wiecej
      • Gość: Vasco Re: Negocjacje z developerem IP: *.spsa.com.pl 12.09.05, 19:08
        Czy nie jest aby tak ze te 3% jest dla kazdego.
        Mechanizm dziala tak. Podwyzszaja cene o 3% w stosunku do tej ktora chca
        otrzymac.
        Potem obnizaja i twierdza, ze warunki sa preferencyjne.
        Nie liczyl bym na szczodrosc deweloperow.
        • Gość: netik Re: Negocjacje z developerem IP: 80.72.46.* 13.09.05, 14:54
          No ale dobrze wiedzieć, ze zawyżają cenę, to chociaz te 3% warto wynegocjować. Developer, który będzie budował moje mieszkanie, czeka jeszcze na pozwolenie na budowę, może uda się wysępić większy rabat.
          • Gość: smutna Re: Negocjacje z developerem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.09.05, 15:01
            Nie liczylabym na to.
            Ja tez probowalam negocjowac umowe.
            Developer rowniez nie ma jeszcze pozwolenia.
            Niestety nic nie wyszlo, bo developer nie chcial
            zmienic umowy, a notariusz powiedzial, ze w takiej formie
            jest ona niewazna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka