bubster 13.09.05, 16:45 Zastanawiam się nad tą inwestycją w związku z czym bardzo proszę tych, którzy zakupili mieszkanie w tej lokalizacji u DD o wypowiedzi - co Was skłoniło by wybrać akurat tą ofertę i czy nie obawiacie się autostrady? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
irenan2000 Re: Dom Development Olimpia 2 13.09.05, 20:45 Nie tak dawno podpisalismy umowe kupna mieszkania w bloku B i autostrady sie nie obawiamy. Przynajmniej bedzie dobry dojazd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Dom Development Olimpia 2 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.09.05, 21:27 A według mnie to nie najlepsza lokalizacja. Tzn. są lepsze miejsca na ursynowie gdzie można kupić mieszkanie. Lepszą lokalizacją są Kabaty. Tereny są już zagospodarowane , blisko stacja metra. Olimia leży na takim powiedzmy odludziu i jeszcze dodatkowo nie wiadomo jak to będzie z tą autostradą. Po co mieszkać przy drodze szybkiego ruchu która napewno ograniczy dostęp do lasu na spacery skoro na Kabatach mieszkania są w takich samych cenach a nie występują te niedogodności. Jednym słowem jeżeli decydować się na mieszkanie na Ursynowie to tylko na Kabatach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amarez Re: Dom Development Olimpia 2 IP: *.acn.waw.pl 02.01.06, 16:11 niestety mieszkania na Olimpia 2 są tańsze niż na Kabatach o jakieś 1000 - 1500 zł na metrze, ale fakt że miejsce gdzie się buduje Olipia 2 jest jedno z najmniej atrakcyjnych na Ursynowie City, ja bym się nia bał tyle tej autostrady co dojazdówki do niej jako przedłużenie Indiri Ghandii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Dom Development Olimpia 2 IP: *.acn.waw.pl 14.09.05, 07:58 www.calella.pl/forum/ - forum os olimpia 2 nie jest tak rózowo jak dd opowiada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Dom Development Olimpia 2 IP: *.pg.com 14.09.05, 08:43 Eeee tam, nie jest znowu tak źle :-). DD nie podpisał jeszcze ostatecznej umowy zakupu ostatniej z kilkudziesięciu działek wchodzących w skład inwestycji. Dlatego wiele banków nie chce udzielić kredytu. Sprawa ma jednak zostać rozwiązana do końca miesiąca. Druga sprawa to termin oddania bud. A - ja mam w umowie 30.11.2006, a handlowcy mówią teraz o styczniu/lutym 2007. Nie wiadomo jednak, czy oznacza to miesiąc obsuwu czy też rozłożenie odbiorów w czasie - też ma się wyjaśnić w ciągu tygodnia. Co do zalet: - cena NIE JEST taka sama, jak na Kabatach - ja kupiłam za 4200/m2, teraz ceny trochę podnieśli i znowu planują w październiku (!) - tymczasem na Kabatach poniżej 4700 niczego nie znalazłam. - trasa - o ile powstanie - znacznie ułatwi dojazdy do pracy, a nie powinna być specjalnie uciążliwa (patrz gen. Maczka), z wyjątkiem okresu budowy. - Olimpia jest "na uboczu" i całe szczęście - na razie nie ma tam blokowiska, a zanim będzie, minie jeszcze kilka(naście) lat. Z okien będzie widok na Las Kabacki :-) - inwestycja niedawno się rozpoczęła i wciąż zostało wiele mieszkań o bardzo dobrym rozkładzie! Minusy (według mnie) - jest to dosyć duży blok (bud. A - 7 pięter w najwyższym miejscu, ponad 200 mieszkań). Do metra trzeba liczyć co najmniej 10 minut szybkim marszem. Pozdrawiam, Ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z do OLI IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.09.05, 16:32 No patrz a ja kupowałem na Kabatach za ok.3800 . Odbiory szykują się na koniec tego roku ale jeszcze całkiem niedawno można było kupić mieszkanie ( coprawda już przebrane ). Odpowiedz Link Zgłoś
macyk Re: do OLI 14.09.05, 21:01 Kabaty to gorsza lokalizacja więc nic dziwnego, że taniej. Pozatym porównywanie tylko po cenie m2 jest bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z do MACYKA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.09.05, 16:07 Ja osobiście uważam że Kabaty są lepszą lokalizacją. Tam już spora część terenu jest zagospodarowana, są restauracje i coś się dzieje można powiedzieć. Koło Olimpii znajduje się szpital i chospicjum. Co zaś się tyczy ceny to przytoczyłem tutaj własną ponieważ Ola sądziła że na Kabatach jest dużo drożej ale jak wiadomo ceny są podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: do MACYKA IP: *.aster.pl 15.09.05, 18:36 Nie wiem co Ci sie podoba w Kabatach, chyba że lubisz jak sąsiad zagląda do Twojego mieszkania. A dlaczego przeszkadza Ci szpital i HOSPICJUM (to poprawna pisowania)tym bardziej że te instytucje są oddalone. To głupie co powiedziałeś nic dodac nic ująć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z do MARTY IP: *.aster.pl 16.09.05, 20:13 Po pierwsze nie tylko na Kabatach buduje się tak że sąsiad zagląda sąsiadowi w okno. Olimpia napewno nie będzie tu wyjątkiem. Co do bliskości szpitala i hospicjum to uważam że są ciekawsi sąsiedzi od tych instytucji. Może tobie by nawet nie przeszkadzał cmentarz ale mnie tak. Tak więc twoje podejście jest dziwne nic dodać nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: do MARTY 16.09.05, 20:24 Dla ciebie hospicjum to cmentarz ? Wspólczuję ci. Obyś tam nie trafił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Do Gość IP: 217.153.90.* 16.09.05, 22:16 Gdybyś spojrzał dokładnie na mapę to pewnie byś zauwazył, że odległość między obiektami jest taka, że nawet gdyby komuś nie poddobało się sąsiedztwo hospicjum, to nawet go nie zauważy - zresztą co masz do tego hospicjum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: Do Gość IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.09.05, 22:51 tzn x prawde mowi Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Dom Development Olimpia 2 15.09.05, 19:35 1. Trasa powstanie i będzie wlot do tunelu, w pobliżu Geant'a. Ja jej bliskość, uważam za zaletę, ale zdania są podzielone. 2. Co do widoku na las, byłbym ostrożny. Po drodze jest duże pole, które z czasem też będzie zabudowane. Kilka lat temu chciałem kupić dom w Jabłonnie. Otoczony łąkami, z widokiem na las. Na szczęście nie miałem wtedy dosyć pieniędzy. Niedawno pojechałem, zobaczyć jak to dziś wygląda. Osiedle domków jednorodzinnych, otoczone ze wsystkich stron blokami. Bez garaży i parkingów. Wąskie uliczki, tak zastawione samochodami, że nawet nie udało mi się dojechać, do mojego potencjalnego domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Dom Development Olimpia 2 IP: 217.153.90.* 16.09.05, 00:00 Też właśnie zastanawiam się nad zakupem mieszkania w tej inwestycji. Jak zwykle są plusy i minusy. Warto też poczytać forum Olimpii II. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seyia Re: Dom Development Olimpia 2 IP: 80.51.198.* 02.01.06, 11:20 A mi się inwestycja podoba, dobrze, że na odludziu, bo przynajmniej przez jakiś czas użyję atmosfery względnego spokoju, a to normalne, że z czasem zrobi się tam tłoczno, w końcu nie jesteśmy na wsi, tylko w stolicy. Co do autostrady, to wcale się jej nie obawiam, inwestycja będzie osłonięta od niej budynkiem czteropiętrowym i nie będzie przylegać bezpośrednio do drogi, fakt, że jest mały problem z działkami, ale już zostały one wykupione i banki na nowo analizują wnioski kredytowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest uzytkowanie wieczyste czy wlasnosc gruntu? IP: 212.75.100.* 03.01.06, 03:32 Witam, tez interesuje mnie ta inwestycja. Wiecie moze czy grunt bedzie na wlasnosc czy w uzytkowaniu wieczystym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: uzytkowanie wieczyste czy wlasnosc gruntu? IP: 80.72.40.* 03.01.06, 10:29 Z umowy wynika że będzie własność gruntu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: uzytkowanie wieczyste czy wlasnosc gruntu? IP: 83.238.194.* 03.01.06, 17:12 Dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest jednak uzytkowanie wieczyste IP: 83.238.194.* 03.01.06, 20:08 Dzwonilem do DD i mowia, ze uzytkowanie wieczyste. Szkoda, spodobalo mi sie to miejsce, ale uzytkowanie wieczyste to dla mnie duzy minus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: jednak uzytkowanie wieczyste IP: *.era.pl 24.01.06, 09:51 A skąd wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: jednak uzytkowanie wieczyste IP: 5.6.2R* / *.bmwgroup.com 24.01.06, 11:42 A jaka jest dla Ciebie różnica pomiędzy uzytkowaniem wieczystym a własnością gruntu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kin Re: Dom Development Olimpia 2 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.06, 17:30 f Odpowiedz Link Zgłoś