Dodaj do ulubionych

Dom Development Olimpia 2

13.09.05, 16:45
Zastanawiam się nad tą inwestycją w związku z czym bardzo proszę tych, którzy
zakupili mieszkanie w tej lokalizacji u DD o wypowiedzi - co Was skłoniło by
wybrać akurat tą ofertę i czy nie obawiacie się autostrady?
Obserwuj wątek
    • irenan2000 Re: Dom Development Olimpia 2 13.09.05, 20:45
      Nie tak dawno podpisalismy umowe kupna mieszkania w bloku B i autostrady sie nie
      obawiamy. Przynajmniej bedzie dobry dojazd.
      • Gość: z Re: Dom Development Olimpia 2 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.09.05, 21:27
        A według mnie to nie najlepsza lokalizacja.
        Tzn. są lepsze miejsca na ursynowie gdzie można kupić mieszkanie.
        Lepszą lokalizacją są Kabaty. Tereny są już zagospodarowane , blisko stacja
        metra.
        Olimia leży na takim powiedzmy odludziu i jeszcze dodatkowo nie wiadomo jak to
        będzie z tą autostradą. Po co mieszkać przy drodze szybkiego ruchu która
        napewno ograniczy dostęp do lasu na spacery skoro na Kabatach mieszkania są w
        takich samych cenach a nie występują te niedogodności.
        Jednym słowem jeżeli decydować się na mieszkanie na Ursynowie to tylko na
        Kabatach.
        • Gość: Amarez Re: Dom Development Olimpia 2 IP: *.acn.waw.pl 02.01.06, 16:11
          niestety mieszkania na Olimpia 2 są tańsze niż na Kabatach o jakieś 1000 - 1500
          zł na metrze, ale fakt że miejsce gdzie się buduje Olipia 2 jest jedno z
          najmniej atrakcyjnych na Ursynowie City, ja bym się nia bał tyle tej autostrady
          co dojazdówki do niej jako przedłużenie Indiri Ghandii
      • Gość: mimi Re: Dom Development Olimpia 2 IP: *.acn.waw.pl 14.09.05, 07:58
        www.calella.pl/forum/ - forum os olimpia 2
        nie jest tak rózowo jak dd opowiada
        • Gość: Ola Re: Dom Development Olimpia 2 IP: *.pg.com 14.09.05, 08:43
          Eeee tam, nie jest znowu tak źle :-).

DD nie podpisał jeszcze ostatecznej umowy zakupu ostatniej z kilkudziesięciu
          działek wchodzących w skład inwestycji. Dlatego wiele banków nie chce udzielić
          kredytu. Sprawa ma jednak zostać rozwiązana do końca miesiąca.
          Druga sprawa to termin oddania bud. A - ja mam w umowie 30.11.2006, a handlowcy
          mówią teraz o styczniu/lutym 2007. Nie wiadomo jednak, czy oznacza to miesiąc
          obsuwu czy też rozłożenie odbiorów w czasie - też ma się wyjaśnić w ciągu
          tygodnia.

Co do zalet:
          - cena NIE JEST taka sama, jak na Kabatach - ja kupiłam za 4200/m2, teraz ceny
          trochę podnieśli i znowu planują w październiku (!) - tymczasem na Kabatach
          poniżej 4700 niczego nie znalazłam.
          - trasa - o ile powstanie - znacznie ułatwi dojazdy do pracy, a nie powinna być
          specjalnie uciążliwa (patrz gen. Maczka), z wyjątkiem okresu budowy.
          - Olimpia jest "na uboczu" i całe szczęście - na razie nie ma tam blokowiska, a
          zanim będzie, minie jeszcze kilka(naście) lat. Z okien będzie widok na Las
          Kabacki :-)
          - inwestycja niedawno się rozpoczęła i wciąż zostało wiele mieszkań o bardzo
          dobrym rozkładzie!

Minusy (według mnie) - jest to dosyć duży blok (bud. A - 7 pięter w najwyższym
          miejscu, ponad 200 mieszkań). Do metra trzeba liczyć co najmniej 10 minut
          szybkim marszem.

Pozdrawiam,
          Ola
          • Gość: z do OLI IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.09.05, 16:32
            No patrz a ja kupowałem na Kabatach za ok.3800 .
            Odbiory szykują się na koniec tego roku ale jeszcze całkiem niedawno można było
            kupić mieszkanie ( coprawda już przebrane ).
            • macyk Re: do OLI 14.09.05, 21:01
              Kabaty to gorsza lokalizacja więc nic dziwnego, że taniej. Pozatym porównywanie
              tylko po cenie m2 jest bez sensu.
              • Gość: z do MACYKA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.09.05, 16:07
                Ja osobiście uważam że Kabaty są lepszą lokalizacją. Tam już spora część terenu
                jest zagospodarowana, są restauracje i coś się dzieje można powiedzieć.
                Koło Olimpii znajduje się szpital i chospicjum.
                Co zaś się tyczy ceny to przytoczyłem tutaj własną ponieważ Ola sądziła że na
                Kabatach jest dużo drożej ale jak wiadomo ceny są podobne.
                • Gość: marta Re: do MACYKA IP: *.aster.pl 15.09.05, 18:36
                  Nie wiem co Ci sie podoba w Kabatach, chyba że lubisz jak sąsiad zagląda do
                  Twojego mieszkania.
                  A dlaczego przeszkadza Ci szpital i HOSPICJUM (to poprawna pisowania)tym
                  bardziej że te instytucje są oddalone. To głupie co powiedziałeś nic dodac nic ująć
                  • Gość: z do MARTY IP: *.aster.pl 16.09.05, 20:13
                    Po pierwsze nie tylko na Kabatach buduje się tak że sąsiad zagląda sąsiadowi w
                    okno. Olimpia napewno nie będzie tu wyjątkiem.
                    Co do bliskości szpitala i hospicjum to uważam że są ciekawsi sąsiedzi od tych
                    instytucji. Może tobie by nawet nie przeszkadzał cmentarz ale mnie tak.
                    Tak więc twoje podejście jest dziwne nic dodać nic ująć.
                    • jan-w Re: do MARTY 16.09.05, 20:24
                      Dla ciebie hospicjum to cmentarz ? Wspólczuję ci. Obyś tam nie trafił.
                    • Gość: X Do Gość IP: 217.153.90.* 16.09.05, 22:16
                      Gdybyś spojrzał dokładnie na mapę to pewnie byś zauwazył, że odległość między obiektami jest taka, że nawet gdyby komuś nie poddobało się sąsiedztwo hospicjum, to nawet go nie zauważy - zresztą co masz do tego hospicjum?
                      • Gość: rrr Re: Do Gość IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.09.05, 22:50
                        prawde mowi
                        • Gość: rrr Re: Do Gość IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.09.05, 22:51
                          tzn x prawde mowi
          • jan-w Re: Dom Development Olimpia 2 15.09.05, 19:35
            1. Trasa powstanie i będzie wlot do tunelu, w pobliżu Geant'a. Ja jej bliskość,
            uważam za zaletę, ale zdania są podzielone.
            2. Co do widoku na las, byłbym ostrożny. Po drodze jest duże pole, które z
            czasem też będzie zabudowane. Kilka lat temu chciałem kupić dom w Jabłonnie.
            Otoczony łąkami, z widokiem na las. Na szczęście nie miałem wtedy dosyć
            pieniędzy. Niedawno pojechałem, zobaczyć jak to dziś wygląda. Osiedle domków
            jednorodzinnych, otoczone ze wsystkich stron blokami. Bez garaży i parkingów.
            Wąskie uliczki, tak zastawione samochodami, że nawet nie udało mi się dojechać,
            do mojego potencjalnego domu.
    • Gość: Gość Re: Dom Development Olimpia 2 IP: 217.153.90.* 16.09.05, 00:00
      Też właśnie zastanawiam się nad zakupem mieszkania w tej inwestycji. Jak zwykle są plusy i minusy. Warto też poczytać forum Olimpii II.
      • Gość: seyia Re: Dom Development Olimpia 2 IP: 80.51.198.* 02.01.06, 11:20
        A mi się inwestycja podoba, dobrze, że na odludziu, bo przynajmniej przez jakiś
        czas użyję atmosfery względnego spokoju, a to normalne, że z czasem zrobi się
        tam tłoczno, w końcu nie jesteśmy na wsi, tylko w stolicy. Co do autostrady, to
        wcale się jej nie obawiam, inwestycja będzie osłonięta od niej budynkiem
        czteropiętrowym i nie będzie przylegać bezpośrednio do drogi, fakt, że jest
        mały problem z działkami, ale już zostały one wykupione i banki na nowo
        analizują wnioski kredytowe.
    • Gość: guest uzytkowanie wieczyste czy wlasnosc gruntu? IP: 212.75.100.* 03.01.06, 03:32
      Witam, tez interesuje mnie ta inwestycja. Wiecie moze czy grunt bedzie na wlasnosc czy w uzytkowaniu
      wieczystym?
      • Gość: Snake Re: uzytkowanie wieczyste czy wlasnosc gruntu? IP: 80.72.40.* 03.01.06, 10:29
        Z umowy wynika że będzie własność gruntu.
        • Gość: guest Re: uzytkowanie wieczyste czy wlasnosc gruntu? IP: 83.238.194.* 03.01.06, 17:12
          Dzieki!
        • Gość: guest jednak uzytkowanie wieczyste IP: 83.238.194.* 03.01.06, 20:08
          Dzwonilem do DD i mowia, ze uzytkowanie wieczyste. Szkoda, spodobalo mi sie to miejsce, ale
          uzytkowanie wieczyste to dla mnie duzy minus.
          • Gość: ola Re: jednak uzytkowanie wieczyste IP: *.era.pl 24.01.06, 09:51
            A skąd wiesz?
            • Gość: Bolek Re: jednak uzytkowanie wieczyste IP: 5.6.2R* / *.bmwgroup.com 24.01.06, 11:42
              A jaka jest dla Ciebie różnica pomiędzy uzytkowaniem wieczystym a własnością
              gruntu ?
    • Gość: kin Re: Dom Development Olimpia 2 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.06, 17:30
      f
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka