Dodaj do ulubionych

SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów

14.09.05, 00:23
Witam,

Mam zarezerwowane mieszkanie w inwestycji Skorosze VIII budowanej przez Ebejot. Chętnie nawiążę kontakt z potencjalnymi przyszłymi sąsiadami w budynku G1.

Szukam pozytywnych i negatywnych opinii dotyczących tej lokalizacji jak i samego developera.

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: mazi Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: 62.29.131.* 14.09.05, 11:00
      Developer rewelka, nie musisz się nic martwić, moim zdaniem jeden z najlepszych
      w Warszawie, ja zrezygnowałem z wcześniejszego etapu skoroszy, tylko ze względu
      na dojazd.
      • Gość: mrówka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.devs.futuro.pl 14.09.05, 12:08
        Koleżanka z pracy mieszka w Ursusie i dojazd jest koszmarem.
        Z Centrum jedzie 1,5 godziny.
        Zastanów się bo lokalizacja jest fatalna, budują cały czas a drogi wąskie.
        Potem będzie brak przedszkola zostanie Ci tylko prywatne.
        Poza tym samoloty.
        • neti912 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 14.09.05, 15:06
          Budunek zostanie oddany w lutym 2007, zanim wykończę mieszkanie będzie lipiec, czyli dopiero za 2 lata tam zamieszkam. A do tej pory mają zrobić remont Alej i Ryżowej, dlatego korki do tego czasu powinny zniknąć. Ponadto mamy własną firmę i tak możemy sobie ustalić godziny wyjazdu z domu, że już będzie po korkach. Co do przedszkola, to zamierzam i tak oddać dziecko do prywatnego. A samoloty nie są dla mnie tak wielką przeszkodą. Byłam wielokrotnie na tym osiedlu i często nawet nie zwróciłam uwagi na to, że przeleciał jakiś samolot. Obecnie mam dużo gorzej, bo moje okna wychodzą na bardzo ruchliwą ulicę.
          • Gość: Gośc Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.spray.net.pl 14.09.05, 16:21
            Za to Dzieci Warszawy to bardzo mało ruchliwa ulica. Przeciez to jedyny wyjazd
            z Ursusa!!!
          • mroovka3 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 15.09.05, 09:03
            > Budunek zostanie oddany w lutym 2007, zanim wykończę mieszkanie będzie
            lipiec,
            > czyli dopiero za 2 lata tam zamieszkam. A do tej pory mają zrobić remont Alej
            i
            > Ryżowej, dlatego korki do tego czasu powinny zniknąć.

....a kto Ci takich bajek naopowiadał??? faktem jest, że skończą przebudowę
            odcinka Alej od Blue City do wiaduktu, ale zdm już zaczął przygotowania do
            przebudowy skrzyżowania Aleje - Łopuszańska (dzięki Bogu!!!), więc korki znowu
            będą...... poza tym to, że będzie nowa nawierzchnia na Ryżowej nie spowoduje
            zmniejszenia liczby jeżdżących po niej samochodów, a poszerzona nie zostanie,
            bo nie ma takiej możliwości.....a w ogóle skąd informacja, że Ryżowa ma być
            remontowana????

pzdr
            • Gość: Jaro Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.spray.net.pl 15.09.05, 09:27
              Ludzie kupujący mieszkania dostają swoistego rodzaju amoku i żadne argumenty do
              nich nie przemawiają. A sami karmia sie jakimiś bajeczkami opowiadanymi przez
              marketigowców z biura sprzedaży u dewelopera.
              Dopiero jak już w danym miejscu zamieszkają to zaczynają sie lamenty i skargi
              wypisywane na forum np. jeżeli chodzi o ursus to na www.skorosze.
              Nikomu nic na etapie zakupu mieszkania nie przeszkadza: ani dojazd po 1,5 h,
              ani okna wychodzące na ulicę wyjazdową z Ursusa, ani okna wychodzące na
              sąsiedni blok stojący w odległości paru metrów, ani brak infrastruktury, a już
              na pewno nie samoloty (własnie konczy się budowa terminala więc na pewno
              sytuacja sie pogorszy).
              Problem zaczyna sie tedy jak już wydadzą te 200-400 tys. często zadł€żając sie
              na parenaście lat i opadnie szał urządzania mieszkania, wtedy to okazuje sie że
              uwite gniazdko nie jest takie jak sobie wyobrażaliśmy.

• Gość: mrówka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.devs.futuro.pl 15.09.05, 09:34
                Teraz W Ursusie można korzystnie kupić mieszkanie urządzone z rynku wtórnego
                właśnie na Skoroszach bo ludzie się wyprowadzają mając dosyć tracenia po 4
                godziny dziennie na dojazdy. Zamiast czekać dwa lata to taniej kupisz na
                Skoroszach od kogoś zdesperowanego dojazdami i perspektywą jeszcze większego
                ruchu samolotów po oddaniu nowego terminala a tym samym perspektywą spadku
                wartośći mieszkania.W tej samej cenie możesz znaleśc mieszkanie na Grochowie
                czy Bielanach gdzie infrastrukura i komunikacja jest dużo lepsza.
                Przejedz sie kiedyś rano ze Skoroszy do centrum i koło 17 z Centrum do Skoroszy
                zanim kupisz tam mieszkanie. Podobno korek zaczyna sie już przy wyjeżdzie z
                garażu na Skoroszach.
                Sama chciałam 2 lata temu kupić na Skoroszach i jestem szczęśliwa że kupiłam na
                Grochowie za namową męża.
                • neti912 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 15.09.05, 14:33
                  Nie zaprzeczę, ze rano jest problem z wyjazdem, ale 4 godziny to przesada...
                  Jak ktos kupil mieszkanie w Ursusie a pracuje powiedzmy w Centrum Wileńska to rzeczywiście może mieć problem, ale jak już pisałam, ani ja, ani mąż nie jeździmy codziennie rano do pracy, a po godz. 11.00 jest już znacznie lepiej.
                  Przejazd na Skorosze z Mokotowa (Trasą Łazienkowską i Alejami) zajął nam wczoraj o godz. 17.00 _30 minut_, więc nie wiem skąd się jedzie 2 godziny??? (Może z Bródna? ;)
                  Co do komunikacji to mając przez wiele lat 6 pasów pod samymi oknami mam jej dość i cieszę się, że okoliczne uliczki są niewielkie. Naturalnie nie kupuję mieszkania z oknami na ulicę :)

Pomijam fakt, że rynek wtórny prawie nowych mieszkań oznacza o wiele wyższą cene w stosunku do pierwotnego, ale jesli mam wydać ponad 300 tys. zł to chcę aby mieszkanie urządzone było przeze mnie i po mojemu, więc rynek wtórny odpada.
                  Niemniej dzięki za opinię i pozdrawiam.
                  • Gość: mrówka Re: SKOROSZE VIII - do Neti IP: *.devs.futuro.pl 15.09.05, 15:15
                    Moja koleżnaka pracuje na Ursynowie i do Ursusa komunikacja miejską podróż
                    zajmuje jej prawie 2 godziny w jedną stronę.
                    Co do Ebejotu to słyszałam że developer uczciwy i solidny co jest teraz
                    rzadkością na rynku.
                    Chciałam ostrzec przed komunikacją do Ursusa bo moja koleżanka musi mieć
                    opiekunkę do dziecka na 10 godzin i jeszcze babcie na 2 godziny dziennie a
                    dziecka prawie nie widzi.Jak do pracy na 11 to się zgadzam że bez problemu.

Ile terez w Ebejocie chcą za metr a ile za garaż?
                    Ja interesowałam się Ebejotem 2 lata temu ale szczęśliwie kupiłam na Grochowie
                    i mam świetną komunikację do pracy.
                    • neti912 Re: SKOROSZE VIII - do Neti 15.09.05, 17:26
                      > Co do Ebejotu to słyszałam że developer uczciwy i solidny co jest teraz
                      > rzadkością na rynku.

No własnie dlatego chcę u nich kupić mieszkanie. Owszem wolałabym w innej lokalizacji, najlepiej w okolicach Wilanowa, ale wolę kupić u nich i spać spokojnie, niż u innego developera i martwić się, czy wszystko będzie ok. Ponadto ich budynki są bardzo ładnie wykończone nawet na klatkach schodowych, a samo mieszkanie traktuję jako inwestycję i zamierzam je sprzedać za 5-7 lat.

Obecnie ceny mieszkań kształtują się następująco:
                      Osiedle Skorosze VIII - ceny od 3540 do 4140 zł/m2 brutto
                      Osiedle Przy Parku Achera – ceny od 3560 do 4380 zł/m2 brutto
                      Garaż - 25 620 zł.

Jak sama widzisz ceny są przyzwoite.
                      • Gość: lolo Re: SKOROSZE VIII - do Neti IP: 62.29.131.* 16.09.05, 09:56
                        Przyzwoite?! Nigdy nie zapłaciłbym ponad 4000 za metr na Ursusie, to są jaja.
                      • Gość: mrówka Re: SKOROSZE VIII - do Neti IP: *.devs.futuro.pl 16.09.05, 11:53
                        Jeśli traktujesz mieszkanie jako inwestycje to poszukaj w innej lokalizacji.
                        Jak oddadza do uzytku drugi terminal to nigdy nie sprzedaż miekszania w Ursusie
                        za taką cenę jaką kupiłeś. W tych cenach co podajesz to w innych dzielnicach z
                        lepsza komunikacją znajdziesz bez trudu.
                        Jak chcesz koniecznie w Ursusie to nie kupuj teraz tylko poczekaj do 2007 jak
                        skończą, wtedy po oddaniu terminala kupisz taniej na wtórnym mieszkanie w
                        stanie surowym bo na pewno ludzie bedą sie pozbywać mieszkań zanim je wykończą.
                        Sprawdz w tabeli ofert ceny developerów w innych dzielnicach bo podane ceny są
                        wysokie jak na Ursus.
                        • neti912 Re: SKOROSZE VIII - do Neti 16.09.05, 15:04
                          No właśnie patrzyłam u innych developerów, ceny za metr kosztują ponad 4 tys zł, nieraz i 6 tys zł. Nie stać mnie na taki wydatek. Moje mieszkanie kosztuje 3890 zł brutto z metra, pokaż mi inwestycję za taką cenę. Oczywiście żadna Praga nie wchodzi w grę, a i developer musi być uczciwy i rzetelny.
                    • pepemikrobi Re: SKOROSZE VIII - do Neti 17.09.05, 02:28
                      Nie bede was namawial do przeprowadzki na Skorosze jak nie chcecie bo to dla
                      mnie oznacza dluzszy dojazd :-), ale jako mieszkaniec Ursusa z pewnym juz stazem
                      chcialbym wyprostowac spaczone poglady tych co Ursus znaja z opowiesci tych co
                      nim strasza.

Halas samolotow: oczywiscie kwestia indywidualna jest ze niektorym bardziej
                      przeszkadza cykajacy zegarek niz impeza pietro wyzej, ale dzwieki ktore mi
                      przeszkadzaja w mieszkaniu to (w kolejnosci malejacej):
                      - sasiedzi wykanczajacy mieszkania w bloku naprzeciwko
                      - wrzaski dzieci w domu ;-)
                      - wrzaski dzieci na podworku
                      - samochody na ulicy
                      - samochody przejezdzajace przez wjazd na osiedle
                      - [ dlugo nic ]
                      - samoloty
                      - sasiad katujacy gitare
                      - pociagi z daleka
                      - dzwiek przywolywanej windy

Nowy terminal na Okeciu: o tzw. "huku" samolotow juz sie wypowiedzialem. Dodam
                      do tego ze nowy terminal w polaczeniu ze starym bedzie wprawdzie mial dwa razy
                      wieksza przepustowosc, ale po pierwsze stary jest juz dwukrotnie przeciazony, po
                      drugie sa duze szanse na uruchomienie polaczen tanich linii z Modlina, po
                      trzecie Okecie z obecna konfiguracja pasow startowych (bez szans na ich
                      rozbudowe) ma ograniczone mozliwosci jezeli chodzi o liczbe operacji lotniczych
                      mozliwych do wykonania w ciagu doby.

Jesli chcecie kupowac z drugiej reki to prosze bardzo, ale na Skoroszach takie
                      mieszkania kosztuja o ok. 1kpln/m2 drozej niz nowe. Z kolei na Niedzwiadku (po
                      drugiej stronie Ursusa w starej wielkiej plycie) mozna kupic je mocno taniej,
                      ale po pierwsze wielka plyta, a po drugie halas samolotow _o wiele wiekszy_ (os
                      pasa biegnie ok 500m od Skoroszy zas dokladnie nad Niedzwiadkiem, ponadto
                      rownolegle, jak to za komuny, posadowione bloki go wzmagaja).

Komunikacja: oczywiscie prawda jest ze sa osoby ktore wracajac wieczorem
                      pociagiem podmiejskim dostaly po gebie od tzw. porzadnej mlodziezy, ale:
                      - Ursus lezy przy linii kolejowej z pociagami podmiejskimi, a po dwoch
                      falstartach jest szansa na staly wspolny bilet kolei/ZTM.
                      - linii autobusowych jest pod dostatkiem
                      - metro w planach (hehehehe ;-)
                      - Ursus posiada, wbrew pozorom, wiele drog umozliwiajacych wyjazd w kazda strone
                      Warszawy i poza nia (Al. Jerozolimskie, Al. Krakowska, Połczyńska...). Nie
                      zawsze sa one drozne, ale to sie zmieni, bo:
                      - najwazniejsze: inwestycje drogowe. Przykro mi to stwierdzic, szczegolnie wobec
                      mieszkancow np. Piaseczna (jedna Puławska ktora nigdy nie bedzie wystarczajaco
                      przepustowa) czy Tarchomina (most Północny ze slimaczacym sie przetargiem i
                      protestami pseudoekologow), ale wiekszosc inwestycji ktore poprawia dramatycznie
                      komunikacje samochodowa w Warszawie jest w trakcie budowy, przygotowan badz
                      projektu wykonawczego wlasnie w okolicach Ursusa. Etapowa Obwodnica Warszawy
                      (czyli bezkolizyjne Aleje Jerozolimskie do centrum), Poludniowa Obwodnica
                      Warszawy z dojazdem do autostrady A2, lotniska i Puławskiej, trasa
                      Salomea-Wolica łącząca Ursus z wylotem na Katowice, czy Nowolazurowa łącząca go
                      z trasą AK - wszystko to ma calkiem spore szanse powstac do 2009 (a to tylko
                      cztery lata).
                      To bedzie rewolucja komunikacyjna, ale tylko dla tych co osiedlaja sie tu z
                      zamiarem pozostania na dluzej, jesli ktos chce kupic mieszkanie i sprzedac je za
                      trzy lata - no to niech sobie narzeka na to co jest teraz i bedzie mial
                      oczywiscie racje.

Zauwazcie tez, ze potencjal budowlany Ursusa sie juz konczy - najwiekszy plac
                      budowy, czyli wlasnie Skorosze zostal juz prawie zabudowany (pozostaly tylko
                      cztery bloki Skorosza VIII i niejasny status pola obok Leroy-Merlin), od zachodu
                      ograniczy do obwodnica, a w pozostalej czesci buduja sie raptem cztery budynki
                      na zasadzie plomb w wolnych miejscach. Ursus byl kiedys osobnym miastem i mimo
                      pewnych wiekszych skupisk takich jak Niedzwiadek, czy wlasnie Skorosze, to sie
                      czuje. Ursus nigdy nie bedzie Bialoleka, gdzie co roku przybywa pare tysiecy
                      mieszkancow, a potencjalny obszar zabudowy siega granic Plocka ;-)

No, ale jak to mawiaja: dla kazdego cos milego: jedni wola hektary i komary na
                      Bialolece, inni tramwaje na Woli, a ja tam wole Ursus i basta.

pozdrawiam,
                      mikrobi
                      • neti912 Re: SKOROSZE VIII - do Mikrobi 17.09.05, 12:37
                        Mikrobi, bardzo Ci dziękuję za tę odpowiedź. Była mi ona bardzo potrzebna. Mój znajomy ma na Skoroszach 2 mieszkania i jest bardzo zadowolony, nasi klienci tam mieszkający równiez chwalą sobie to osiedle. Ale po przeczytaniu tylu negatywnych postów zaczełam mieć małe wątpliwości. Wielkie dzięki, pozdrawiam, Neti
                        • Gość: 1ss26 Re: SKOROSZE VIII - do Mikrobi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 21:59
                          No to ja Ci dołożę na plus....bo jak widać wypowiadali się tylko Ci co słyszeli...ja nie słyszałam tylko tu żyję od 3 lat. I nie narzekam na samoloty, czy dojazdy a przede wszystkim na plac zabaw pod moim oknem który mi zafundowała wspólnota 1,5 roku temu...to jest dopiero czad...W każdym razie mieszkanie ok.Co prawda w tym mieszkaniu nie zamierzam pozostać długo bo było by ze mną bardzo żle ze względu na niezbyt grzecznych i ugodowych sąsiadów pod oknem;-( ale dzięki temu może kieyś w przyszłości pomachamy sobie przez balkon bo ja mam zarezerwowane mieszkanie w G2.I od m-ca porównuję oferty innych developerów i powiem szczerze że oprócz Białołęki nie znalazłam nic tańszego, w tym standardzie i takimi rekomendacjami co do developera. A co do dojazdów, to dziś do domu jechałam 20 min. co prawda samochodem ale korki sa korkami i ewentualnie wszytko stoii. A dojerzdzam z samego Centrum więc nie słuchaj tych "słyszących" którzy nie mają pojęcia o pojęciu. W zeszłym tygodniu jechałam na Ursynków....szkoda gadać...do metra Imielin (skrzyżowanie Weroniczej z Niepodległości) jechałam 1 h. Niby jest metro ale ja już miałam ponad dwa lata nim dojerzdzać do pracy, to znaczy miałam takie alternatywne wyjście na dojazd ale bardzo żadko korzystałam wolałam jeździć autobusem bo nie mogłam znieść tego smrodu, ścisku i tych dzikich tłumów. Fakt mają puste autobusy a na Ursysie tego nie ma. Są jednak szanse na poprawę infrastruktury a na Ursynowie chyba nie ma nawet już gdzie tego zrobić:-( Spoko, nie łam się raczej jestem rozsądną osobą i właśnie w sobotę stwierdziałam, że koniec szukania, jerzdzenia, oglądania, spotykania się z przedstawicielami innych developerów czy spółdzielni, mieszkanie zarezerwowane i czekam na kontakt od developera na podpisanie umowy....i najważniejsze, będę spać spokojenie do oddania kluczy;)Pozdr.
                          sąsiadka;-)
                          • neti912 Re: SKOROSZE VIII - do 1ss26 19.09.05, 23:07
                            Witaj sąsiadko :D

wielkie dzięki za odpowiedź. Własnie opinie osób, które mieszkają w Ursusie, a zwłaszcza na Skoroszach są dla mnie najwazniejsze.

Pozdrawiam.
                          • Gość: Steffo Re: SKOROSZE VIII - do Mikrobi IP: *.schenker.pl / 195.116.160.* 12.10.05, 10:08
                            To ja teraz powiem tak. Mieszkam w Ursusie na Niedźwiadku od 22 lat . Jak każda
                            dzielnic Ursus ma swoje wady i zalety. Oczywiście odjazd to jest niestety
                            pewna wada. Ale nie jest tak strasznie jak mówią, Jest kilka alternatywnych
                            wyjazdów z Ursusa. Kolejka podmiejska jest zupełnie przyzwoita. Jeżdżę nią do
                            pracy do centrum codziennie od 2 lat i nigdy nie miałem żadnych kłopotów. Jak
                            zwykle ludzie puszczają w obieg różne mity na temat tej kolejki (zwłaszcza ci ,
                            którzy nigdy nie nią jechali – o wiele bardziej niebezpiecznie jest w miejskich
                            autobusach). Dojazd ten jest rewelacyjny – po 18 minutach jesteś w samym
                            centrum Warszawy. Są plany modernizacji tego odcinka i zrobienia z tego czegoś
                            coś na wzór metra – tak naprawdę wszystko jest praktycznie gotowe i wystarczy
                            zmodernizować istniejące stacje i kupić nowe pociągi. Jedyny minus to
                            oczywiście drogi ale szczerze mówiąc to nigdy nie jadę do centrum więcej niż 40
                            minut – porostu nie pcham się najbardziej zakorkowaną Ryżową. W tej chwili
                            zamierzam kupić mieszkanie na Skoroszach VIII bo uważam że mieszka się w
                            Ursusie całkiem przyjemnie. Oczywiście to moja subiektywna opinaj ale uważam że
                            każdy powinien sam sprawdzić co i jak a nie opierać się na opiniach ludzi,
                            którzy tylko o Ursusie coś tam „słyszleli”.
                • edytek1 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 19.10.05, 10:04
                  Korzystne ceny? To chyba nie koło mnie? $ tysiace z m to okazja ludzie w
                  starych blokach na Balbinki zgarniaja po prawie 3 tyś za m moi sąsiedzi
                  sprzedali 48 m za 270 tyś bardzo kożystna cena... ( dla nich) Co do dojazdu
                  nie jest fatalny bez przesady codzienie transpotuję dziecko do przedszkola na
                  Ochotę wolę dojeżdzać z Ursusa niz Tachomina brudna nie ma miejsca w Warszawie
                  gdzie w godzinach szczytu nie ma korka. Za to infrastuktura przedszkolno-
                  szkolna w Urusie do bani a na skoroszu nie ma jej wcale. Szkoła juz teraz pęka
                  w szwach a co będzie za kilka lat jak podrosną wszytskie wózkowe maluchy nie
                  wiadomo?
                  • edytek1 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 19.10.05, 10:07
                    z emocji byka walnęłam przepraszam korzystne przez rz
                • Gość: skorosze Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 25.11.05, 21:24
                  Ale jednak coś Cię ciągnie na to forum?
                  A mieszkasz na grochowie?
              • mroovka3 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 15.09.05, 09:57
                ....z bólem serca, ale przyznaję Ci rację ;-]]]

pzdr
              • Gość: Maciek Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.bioton.pl 20.09.05, 11:31
                Jaro, idealnie to ująłeś. Bajki Ebejotu + marzenia o idealnym mieszkaniu i
                faktycznie wpada się w amok, a później zostanie zgrzytanie zębami. Dodam
                jeszcze, że te osiedla mimo, że bardzo ładne to betonowa sypialnia, bez żadnej
                większej zieleni. Mieszkam dwa lata i już myślę o wyprowadzce, podobnie jak
                wielu innych.

Pozdrawiam
        • Gość: martala Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: 217.153.190.* 09.02.06, 10:16
          z czasem dojazdu do Wawy to naprawdę przesada. mieszkam w Ursusie od 10 lat.
          wcześniej dojeżdżałam do UW, teraz do pracy w okolice Bristolu i zapewniam 1,5
          godziny zdarzyło mi się tej zimy raz. w sytuacji dramatycznej podjeżdżam na
          dworzec PKP w Ursusie - niezła oszczędność czasu. samoloty są dużo większym
          problemem kawałek dalej w kierunku Michałowic. wracając do komunikacji: w jej
          sprawie wiele już zrobiono i myślę, że jeszcze będzie się zmieniać.
          Przedszkola: moje obie córki "załapały się" na państwowe dobre przedszkole -
          nie znam innego przypadku. pozdrawiam
    • doda221 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 15.09.05, 09:36
      Witam,
      ja równiez jestem na etapie kupna mieszkania:) odpowiadając na Pani pytanie -
      rozmawiając ze znajomymi (i tym tez sie sugeruję wybierając developera) wszyscy
      wypowiadaja sie pozytywnie na temat ebejotu. Ja sama mam zarezerwowane
      mieszkanie przy Parku Ashera :) Pozdrawiam
      • Gość: byniek Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.skorosze.net 21.09.05, 20:40
        :-), nie sadzilem ze taki post wywola taka dyskusje,
        standard Ok developet tez, dojazdy jak wszedzie , korki a i owszem , ale gdzie
        ich nie ma , ale szykuje sie duze inwestycje w infrastrukture drogowa , ma
        powtac dosc duzy wezeł salomea- wolice , nowolazurowa , niedaleko wjazd na
        obwodnice wawy i na autostrade , wiec nie jest tak tragicznie.
        a co do bialoleki to - planowana jest duuuza rozbudowa oczyszczalnie sciekow
        czajka, ma to byc jeden z najwiekszych obiektow tego typu w europie a do tego
        dojdzie jeszcze spalarania - wiec wyrazy wspolczucia.
        wole ursus
        Pozdrawiam
        Łukasz
        • Gość: Ala Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 22.09.05, 09:34
          A my mamy hałas z wentylatorów z Leroy' a, hałasy i smród z fabryki kosmetyków.
          Jest też zgoda władz na budowę podoczyszczalni ścieków.
          Teren na tyłach bloków wykupiony przez firmę, która będzie budowała tam centrum
          handlowe + centrum rozrywki i wielostanowiskowy warsztat samochodowy. Własnie
          hipermarket budowlany jest jedną z pierwszych inwestycji na tym terenie.
          Planowane drogi, o których tak sie tutaj ludzie rozpisują są na papierze, a
          kiedy będą i czy w ogole będą budowane to już inna sprawa.
          Na razie czeka nas kilkanaście lat stania w gigantycznych korkach.
          A nawet jak te drogi będą zbudowane to jeszcze trzeba będzie na nie wjechać. Co
          z tego że będą przebudowane aleje jak i tak największym problemem jest wyjazd z
          samych skoroszy tj. ulice Dzieci Warszawy, Ryzowa i Kleszczowa.
          Na dodatek dochodzi brak jakichkolwiek terenów zielonych na Skoroszach.
          Za to będzie stacja benzynowa na przeciwko osiedla oraz kolejne makabryczne
          blokowiska-sypialnie.
          Nie można mówić że wszystkie dzielnice są zakorkowane bo to nie prawda.
          Jeżeli mieszka sie na Żoliborzu, Śródmieściu czy Woli to trudno mówić o
          korkach. A jeżeli nawet sie takowy pojawi to stoi sie w nim 10-15 minut a nie
          tak jak przy dojeżdżaniu z Ursusa godzinę albo i dłużej.

• Gość: skoroszanin Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: 80.72.46.* 22.09.05, 20:23
            no coz , moze to i racja ale ile kosztuja mieszkania o ktorych piszesz ,
            czy zmiescisz sie w kwocie okolo 4 tys za metr, stac cie na takie mieszkanie ,
            zawsze mozesz sie przeprowadzic - co za ludzie tylko narzekac potrafia

sami pesymisci widzacy szklane do polowy pusta
            pozdr.
            • Gość: Ala Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 23.09.05, 09:50
              Czy ktos jest pesymistą czy optymistą to korek przy wyjeździe ma taki sam.
              Oczywiście optymista będzie się pocieszał, że wszędzie jest tak samo. co jest
              ewidentną bzdurą, podobnie jak to, że ceny mieszkań w Ursusie są najniższe.
              Oto garść informacji:
              mieszkanie obok parku Sowińskiego - mnóstwo zieleni, dwa parki w odległości 5
              minut od bloku cena za 51 m.kw. 240 tys. (mieszkanie po generalnym remoncie,
              zostaje kuchenka, zmywarka, meble na wymiar).
              - mieszkanie przy Sadach Żoliborskich - cena za 47 m.kw. 230 tys.
              Jedyna róznica to ta, że tutaj są mieszkania w nowych blokach a tam bloki z lat
              70-tych.
              Wiem co piszę bo jesteśmy właśnie na etapie szukania mieszkania w tamtych
              rejonach.
              Oczywiście nikogo nie zniechęcam do zakupu mieszkań w Ursusie, tylko piszę
              jakie sa minusy zakupu tutaj mieszkania.
              Wydając 200-300 tys. często sie zapozyczając na 20 lat warto wiedzieć jakie są
              mankamenty tutejszej lokalizacji.
              Wystarczy poczytać na www.skorosze.pl jak mieszkacy oceniają swoją okolicę
              jeżeli chodzio sąsiedztwo zakładu przemysłowego z budową podoczyszczalni
              ścieków, hipermarketu budowlanego (a w przyszłości całego centrum handlowo-
              rozrywkowego), stacji benzynowej obok osiedla.
              Przebąkuje sie też o planowanych nowych osiedlach po drugiej stronie Dzieci
              Warszawy.
              A niestety brak jest terenów zielonych, przedszkoli itp.
              Nawet jak za kilkanaście lat wybuduja sie te wszystkie obwodniece to i tak
              będziemy mieli trudności wydostaniem sie ze Skoroszy bo ani nie ma możliwości
              na poszerzenie Dzieci Warszawy, Ryżowej czy Kleszczowej anie nie ma możliwości
              zbudowania nowych ulic bo nie ma gdzie.
              Wspomnę tylko że w zeszły poniedziałek przedostanie się ze skoroszy na
              Połczyńską zajęło nam ponad godzinę. Wbrew temu co piszą moi "przedmówcy" , że
              wszędzie są korki, na Połczyńskiej korka juz nie było. Jednym słowem dojazd na
              Połczyńską zajał 1 godzinę a dojazd z Połczyńskiej na ostrobramską raptem 15
              minut.

• jura1234 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 27.09.05, 09:32
                > Jedyna róznica to ta, że tutaj są mieszkania w nowych blokach a tam bloki z lat
                > 70-tych.

I to jest właśnie zasadnicza różnica, jak ktoś chce kupować mieszkanie w płycie
                to jego sprawa.

Ja kupiłam przy Parku Achera, do stacji kolejki mam 10 min spacerkiem:-) i tak
                zamierzam przemieszczać się do pracy.

Kiedy szukałam mieszkania w marcu to porównywalne cenowo oferty były tylko na
                dalekiej Pradze ew. Białołęka, gdzie komunikacja z centrum jest porównywalnej
                jakosci. Jeżeli ktoś uważa, że podobnej cenie można kupić nowe mieszkanie w
                lepszej lokalizacji to znaczy, ze nie zna tematu.

pozdrawiam
                Agnieszka
                • Gość: Ala Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 27.09.05, 11:44
                  Nowe mieszkanie to nie zanczy zawsze lepsze.
                  Mieszkaliśmy w bloku z tzw. wielkiej płyty i było duzo "cichsze" niż to obecne
                  w nowym budynku. Poczytaj sobie na www.skorosze w wątku dotyczącym tęczowego
                  parku a zobaczysz co można usłyszeć w taki super nowym mieszkanku.
                  A na dodatek stare osiedla nie sa takmi kołchozami jak te obecnie budowane na
                  Skoroszach.
                  Przejdź się po osiedlu Skorosze III, które zostało oddane jakieś 3-4 lata temu,
                  a już remontują balkony, podobnie na skoroszewskiej 1a, na Sadach
                  Jerozolimskich w jednym z bloków wymieniano odpływy w garażach (koszt bagatelka
                  kilkadziesiąt tysięcy).
                  Poczytaj o zagrzybieniu mieszkań (www.skorosze.pl).
                  Wejdź na strone osiedla dembego6 i zobaczysz ile jest usterek w nowym
                  budownictwie.

• jura1234 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 27.09.05, 12:53
                    Coż, każdy dokonuje własnych wyborów... ja całe życie mieszkam w płycie i mam na
                    jej temat swoje zdanie, a to że stare osiedla nie są kołchozami to już jakieś
                    zupełne bajki.
                    Chcesz uniknąć kłopotów - wybierz developera, na którego nie lecą co 5 min
                    bluzgi na forum czyli np. Ebejot
                    Chcesz unikanąć wrzasków dzieciaków i.in - wybierz mieszkanie z odpowiedniej
                    strony budynku i w okolicy, gdzie nie ma zbyt wielu możliwości na nowe inwestycje.

• Gość: Ala Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 27.09.05, 17:28
                      Tak tylko takie mieszkania to kupuje sie na etapie dziury w ziemi.
                      A i tak po drodze deweloper może wszystko pozmieniać. Na naszym osiedlu od
                      momentu postawienia pierwszego bloku do oddania ostatniego było około 5
                      wariantów usytowania bloków, bram wjazdowych do garaży, wjazdów na osiedle,
                      dróg osiedlowych oraz chodników.
                      W zwiazku z tym mogę sobie wyobrazic ile mogło być zmian w układzie mieszkań.

Ale tak jak piszesz każdy wybiera to co mu pasuje a na szczęście jest w czym
                      wybierać.

• jura1234 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 27.09.05, 19:00

> Tak tylko takie mieszkania to kupuje sie na etapie dziury w ziemi

Moje było na etapie szkieletu do 4 kondygnacji:-) i jeszcze było sporo wolnych
                        lokali, jak do tej pory wszystko idzie zgodnie z przedstawionym wcześniej
                        planem. Okolica jest już całowicie zagospodarowana, wiec nie obawiam sie
                        hipermarketu pod oknem.
                        Moi znajomi kupili mieszkanie, które juz stało i jako jedyne na rynku spełniało
                        ich oczekiwania co wystawy okien i okolicy. Wniosek - trzeba szukać i rzucać
                        się na byle co. A przede wszystkim czytac to forum:-)

pozdrawiam
                        Agnieszka
                        • Gość: Ala Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 27.09.05, 19:34
                          Każdy ma swoje preferencje.
                          Dla jednego stawik za oknem to istne cudo a dla innego to wylęgarnia komarów i
                          punkt zborny okolicznych szumowin.
                          Dla jednego ulica Walerego Sławka czy Dzieci Warszawy to oaza ciszy a dla kogoś
                          innego to bardzo ruchliwa ulica, po której przez całą dobę jeżdżą autobusy.
                          Podobnie z dźwiękiem przelatujących samolotów czy jadącego pociągu.
                          Ktoś woli mnóstwo zieleni a innemu wystarcza kilka krzaczków poprzecinanych
                          betonowymi alejkami.
                          Miłosnik tenisa ziemnego będzie sobie chwalił kort za oknem a ktoś inny będzie
                          przeklinał ciage pykanie odbijanej piłeczki.
                          Ktoś woli sąsiedztwo starszych osób a inni wolą osoby młode bo im nie
                          przeszkadzają całonocne imprezy i dudnienie basów za dnia.

• Gość: stefan Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.schenker.pl / 195.116.160.* 12.10.05, 10:17
                Fajnie tylko, że ty wydasz na mieszkanie 50 m - 240 tys a w Ursusie jest 70 m
                za 280 - czyli dopłacasz 40 i masz o 1/3 miszkania wiecej!
            • neti912 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 23.09.05, 09:55
              Dziękuję wszystkim za wypowiedzi i sugestie. Prawdopodobnie skuszę się na zakup mieszkania na Skoroszach. W interesujących mnie lokalizacjach nie znalazłam niczego godnego uwagi i w sensownej cenie. Pozdrawiam.
              • Gość: lokator Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 13:55
                Od niedawna mieszkam na Skoroszach VI i przyznam się ze mieć mieszkanie w nowym
                budownicie to coś czego mi brakowało. Wszyscy sąsiedzi młodzi i przyjaźnie nie
                tylko stare prychy lub dresy. Osiedle ogrodzone łanie udekorowane ze tak powiem
                sami zobaczcie i zapytajcie jak chcecie :)

www.skorosze.waw.pl/album_cat.php?cat_id=99
                www.skorosze.waw.pl
                • neti912 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 30.09.05, 20:32
                  Witaj Lokatorze :)

Dzięki za wypowiedź. Napisz jeszcze, czy te samoloty rzeczywiście są tak uciążliwe jak niektórzy wcześniej pisali. I czy żałujesz swojej decyzji o zamieszkaniu tam. Chociaż z tego co napisałeś, wynika, że raczej nie :)Pozdrawiam.
                  • Gość: Ala Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 30.09.05, 21:22
                    Mie4szkanie na skoroszach dobre jest na 3-5 latbo potem to już nie można sie
                    patrzeć na goły beton dookoła.
                    Place zabaw na osiedlu są dla dzieci do 5-6 lat a co dalej?
                    Ja już mieszkam tutaj 3 lata i chętnie bym wyprowadziła sie tam gdzie jest
                    więcej zieleni i mniejsze blokowiska.
                    • neti912 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 01.10.05, 00:18
                      No ja zamierzam pomieszkac na Skoroszach ok. 5 lat, max 7 a potem wyprowadzić sie najchętniej do własnego domu z ogrodem. To mieszkanie jest tylko przejściowe. Mam 9 miesięczne dziecko, więc te place zabaw są dla mnie rewelacyjne. Tu gdzie mieszkam dzieci nie mają sie gdzie bawić, jest dużo zieleni i drzew, ale dużo ludzi w podeszłym wieku, dlatego tak mi się podoba na Skoroszach. Wszędzie młodzi ludzie i dzieci. Piękny widok.
                      • Gość: Ala Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 01.10.05, 12:16
                        Jeżeli masz takie plany to na pewno będziesz z tego miejsca zadowolona.
    • neti912 Jest już pozwolenie na budowę 03.10.05, 15:57
      Podobno dostali w piatek.

Dowiedziałam się, że mają zrobione 100 rezerwacji na mieszkania. Szkoda tylko, że Ci, którzy zrobili te rezerwacje nie chcą ujawnić się na forum ze swoimi opiniami nt. inwestycji Ebejotu :(
      • Gość: arti Re: Jest już pozwolenie na budowę IP: *.geo.uw.edu.pl 05.10.05, 12:29
        Witam,
        W tej 100 jestem takze ja, tez w bloku G1, wiec byc moze bedziemy za czas jakis
        sasiadami. Mieszkam aktualnie na Skorosze V, znam zatem developera, i jesli o
        Ebejot chodzi, to jest to firma jak najbardziej godna polecenia. Jakosc
        wykonczenia mieszkan jest bardzo wysoka, choc szczerze mowiac to nie mam
        bezposredniego porownania, ale czytajac czesto swego czasu forum skorosze.pl
        spotykalem duzo nienajlepszych opinii na temat innych firm budujacych na tym
        terenie. Ze swojego doswiadczenia moge jedynie dodac, ze jakakolwiek
        stwierdzona usterka byla bardzo szybko usuwana/naprawiana przez firme. Bardzo
        duzym plusem w moim przekonaniu jest to, ze Ebejot znaczaca uwage przywiazuje
        do otoczenia budynkow (place zabaw, zielen, fontanny... itp), co chyba niestety
        nie dotyczy innych developerow na Skoroszach. Faktem jest natomiast, że brakuje
        w tej okolicy placow zabaw dla starszych dzieci (np. boisk), co bez watpienia
        za lat kilka, kilkanascie moze byc problemem, ale tym to powinny sie raczej
        zajac wladze Ursusa. W kazdym razie jesli chodzi o firme, to z calym
        przekonaniem i w oparciu o moje doswiadczenia moge powiedziec, ze wybor jest
        jak najbardziej sluszny.
        Bazujac tez na wlasnym doswiadczeniu stanowczo ODRADZAM mieszkania od strony
        Dzieci Warszawy. Ulica moze nie jest najwieksza, ale halas jaki na niej
        powstaje jest bardzo uciazliwy. Praktycznie trudno jest przebywac w mieszkaniu
        przy otwartych oknach, no chyba ze ktos ma wade sluchu ;).
        Wybierajac mieszkanie w G1 zdecydowalismy sie na okna od strony lotniska na
        Okeciu, bo widok jest niesamowity, zwlaszcza wieczorem. Samoloty, wbrew
        pozorom, wcale tak nie przeszkadzaja, tym bardziej, ze akurat wiekszosc tras
        przelotowych nie jest bezposrednio nad tym terenem. A poza tym nie jest to
        ciagly SZUM, jaki wywoluja samochody na ulicy.
        Niestety ostatnio dowiedzialem sie, ze tereny miedzy G1 a ul. Ryzowa beda
        rowniez zabudowane, podobno mieszkancy i uzytkownicy tych rejonow sa
        zdecydowani sprzedac swoje dzialki (informacja od jednego z wlascicieli). Nie
        wiem tylko, jaka zabudowa tam ma powstac. Byc moze ktos wie cos wiecej na
        temat, to prosilbym o informacje. Troche to ostudzilo moj entuzjazm, bo
        myslalem, ze przez najblizsze lata nic sie tam nie zmieni. Wydaje mi sie
        jednak, ze Skorosze to beda atrakcyjne tereny przez dobrych kilkanascie lat,
        wiec z ew. sprzedaza mieszkania nie bedzie takich problemow, jak to niektorzy
        wczesniej pisali.
        Co do problemow komunikacyjnych, to prawda, nie jest to plus. Ale np. o
        godzinie 7 rano mknie sie do centrum z predkoscia swiatla ;), a okolo 15 wraca
        sie podobnie. W stosunkowo niedalekiej przyszlosci ma byc takze SKM do
        Grodziska, wiec dojdzie nowy sposob na dostanie sie do centrum.
        pzdr
        • Gość: FiLCiA Re: Jest już pozwolenie na budowę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.05, 15:28
          Czesć arti,
          Ja też mam mieszkano w G1. Koniecznie odezwij się do mnie na maila!
          filcia@yahoo.com :)

Pzdr, F.
          • Gość: 1ss26 Re: Jest już pozwolenie na budowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 15:52
            Ja już się co prawda wypowiadałam ale wystąpię z szeregu po raz kolejny...chyba jestem kolejną osobą z tych 100% których zarezerwowali mieszkanie tylko że w budynku G2. A zanim podejęłam decyzję przez 2 tygodnie, codzinnie jeździłam po całej warszawie i szukałam konkurencyjnych ofert w stosunku do tej. Niestety lub stety decyzja zapadła, kupuję tutaj, w najbliższym tygodniu podpisuję umowę. Czyli mieszkanie na skoroszach cdn...bo już mieszkam tu 3 lata. Znam ludzi którzy by się wyprowadzili już teraz jak by mieli możliwości ze skoroszy i znam takich którzy chciali by tu pozostać nadal i zmienić mieszkanie na kolejne gdyby ich było stać na taką zmianę. Więc punkt widzenia widać nie zależy od punktu siedzenia ( w tym przypadku mieszkania), kwestia po prostu wymagań, gustu i charakteru człowieka, no i przede wszystkim finansów.
            Pewnie jakbym miała więcej "zaskórniaków" to kupiłabym mieszkanie na Kabatach i zagrałabym przyjezdnego snoba, ale po co się kroić i zarzynać jak tu jest też ładnie, przynajmniej dla mnie.Żoliborz mnie również w niektórych miejsach urzekła, ale cóż, na willę mnie nie satć w tamtych okolicach, starego mieszkania nie chcę a te nowe są wklejane na siłę w krajobraz starych budynków i jak na mój gust to średnio wygląda...

Pozdr. i pewenie do usłyszenia na innym formu
            • Gość: FiLCiA Re: Jest już pozwolenie na budowę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 09:30
              Może odezwiesz się do mnie na maila? filcia@yahoo.com

Szukam znajomych z SVIII :)
            • neti912 Do Arti i 1ss26 06.10.05, 11:35
              Witajcie Arti i 1ss26,

Wielkie dzięki za Wasze posty. Ponieważ mieszkacie juz w budynkach Ebejotu i podpisywaliście z nim umowę, powiedzcie czy trzeba coś zmieniac w ich umowie (czy konsultowaliście się z prawnikiem?) i jak najlepiej ustawić wypłatę transz? Czy może to Ebejot narzuca terminy? Proszę też o inne praktyczne rady dot. podpisywania umowy. Pierwszy raz kupuję mieszkanie i szczerze mówiąc jestem tym wszystkim troszkę przerażona.

Pozdrawiam przyszłych sąsiadów, także Filcię :)
              • Gość: FiLCiA ave Agness Re: Do Arti i 1ss26 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 14:21
                Aneta,

To ja :) Znamy się z prywatnej korespondencji :)
                Dałam umowę do przeczytania prawniczce, więc poczekaj kilka dni i powiem, czy
                miała jakieś zastrzeżenia.

Zastanawia mnie, dlaczego osoby mieszkające na osiedlu Skorosze w budynkach
                Ebejotu przenoszą się do VIII etapu? Nie lepiej zostać w miejscu, które już się
                zna i się wykończyło? Co jest motorem napędzającym te zachowanie? :)

Aga
                • Gość: arti Re: Do Arti i 1ss26 IP: *.geo.uw.edu.pl 06.10.05, 14:39
                  metry kwadratowe... :)

pzdr
                  • Gość: FiLCiA Re: Do Arti i 1ss26 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 14:41
                    A mógłbyś dokładnie opisać parametry zmiany? :) Przed i po...
                    • Gość: 1ss26 Re: Do Arti i 1ss26 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 14:53
                      Ja nie mam dużej praktyki ponieważ kupowałam piersze mieszkanie na rynku wtórnym ale do wykończenia (po prostu beton) i nie miałam bezpośrednio kontaktu z Ebejotem.Mam jednak znajomych którzy kupowali bezpośrednio i nie mieli żadnych zastrzeżeń co do umowy, jak również do mieszkań. Co do transzy wiem że ebejot daje duże pole do popisu i tylko określa granice czasowe. Natomiast to pod siebie układasz transze (jaki sposób kredytujesz mieszkanie, część, całość jakie dostałaś warunki w banku). Ponadto podobno nie ma problemu z dogadaniem jeśli sytuacja jest niestatndardowa.

I co do drugiego pytania: co jest powodem zmiany.
                      Ja też zminiam ze względu na metraż, a w zasadzie ze względu na jeszcze jeden pokój;-)
                      Jak będziesz miała informacje od prawnika co do zawartości umowy to prosiłabym o informację. W sobotę idę podpisać umowę i zapoznałam się z tą ze strony ale zawsze oko prawnika może wychaczyć coś ciekawego, czego ja nie widzę.

Pozdr.
                      1ss26@interia.pl
                      • Gość: FiLCiA Re: Do Arti i 1ss26 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 15:03
                        Ok, podam wyniki. Wg mnie umowa jest ok. Jest tam jeden zapis (niestety teraz
                        nie powiem, o który paragraf chodzi, bo jej nie mam przy sobie), ale
                        zrozumiałam z niego, że przekazanie lokali do wykończenia po 3 miesiącach od
                        zakończenia robót (muszę to jeszcze raz przeanalizować). Zapytałam Ebejot i
                        mówili, że chodzi o okres czekania na Akt Notarialny i że oddają mieszkania
                        (klucze) w marcu, po uiszczeniu wszystkich opłat.
                • neti912 Re: Do Filci 06.10.05, 15:12
                  Hej Aga,

Tak się zastanawiałam czy to własnie nie Ty :)

Będę wdzięczna za info odnośnie samej umowy. A powiedz mi, czy na podpisanie umowy idziesz z prawnikiem, czy tylko dajesz mu do sczytania umowę? I czy zasięgniesz też jego rady przy umowie z bankiem? Bo tu chyba tez by się przydało, w każdym razie zastanawiam sie nad tą opcją. Tylko, że u nas będzie musiał przejrzeć trzy, bo chcemy złożyć 3 wnioski kredytowe.

A co do kupna kolejnego mieszkania w Ebejocie, to mnie to nie dziwi. Albo ktoś chce zamienić na większe, albo wziąć drugie na wynajem. W końcu cena z metra jest dość atrakcyjna, a i standard mieszkań, klatek schodowych i podwórek jest bardzo zadowalający :)

Pozdrawiam, Aneta
                  • Gość: FiLCiA Re: Do Filci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 15:19
                    Tak, to moje kolejne wcielenie :)
                    Dałam do sprawdzenia obie umowy (developer i kredytowa). Załatwiamy kredyt
                    chyba przez Open Finance i też zapewnie złożymy w 2 miejsca, choć Millennium
                    powiedziało wstępnie, że nie widzi przeciwskazań...

No właśnie, jak wyglądają klatki schodowe? Co oznacza "orurowanie" pod
                    instalację elektryczną? Czy w łazience montują grzejnik? Czy doprowadzają siłę
                    do mieszkania? Czy osiedle będzie w całości ogrodzone, czy "ogrodzone" tak jak
                    np Skorosze V, do których można z łatwością się dostać od strony ulicy... I co
                    z domofonem? Zakładają od razu? Będzie wizja, czy jedynie fonia? :)

Aga
                    • neti912 Re: Do Filci 06.10.05, 15:31
                      Klatki schodowe są ładnie wykończone, jest terakota (a moze gres, już nie pamiętam), duże lustra na parterze :), fajne skrzynki na listy (chciałabym aby u mnie na osiedlu były takie) i ciche duże windy. "Orurowanie" oznacza, że są porobione piony na klatce przez wszystkie piętra i doprowadzone peszle do mieszkań, w które później zostaną wciągnięte kable od TV, internetu, telefonu, dzięki czemu nie będziesz miała ciągniętych po wierzchu kabli z klatki schodowej do mieszkania i w samym mieszkaniu. Co do reszty pytań - nie umiem na nie odpowiedzieć :(

A.
                    • mroovka3 Re: Do Filci 12.10.05, 10:49
                      > Czy osiedle będzie w całości ogrodzone, czy "ogrodzone" tak jak
                      > np Skorosze V, do których można z łatwością się dostać od strony ulicy...

....gwoli ścisłości, Skorosze V nie są ogrodzone, i nie w planach Ebejotu nie
                      miało być ogrodzone....
            • Gość: steffo Re: Jest już pozwolenie na budowę IP: *.schenker.pl / 195.116.160.* 12.10.05, 10:30
              A czemu 1ss26 kupujesz sobie 2 mieszkanie???
              • Gość: 1ss26 Re: Jest już pozwolenie na budowę IP: 193.24.24.* 13.10.05, 12:53
                ;-)) Bo chcę zmienić mieszkanie na większe. A że jestem zadowolona z mieszkania
                na ursusue (3 letni staż) pomimo wad jakie ta dzielnica posiada wybrałam po raz
                kolejny tę lokalizację a nie inną. Zastanawiałam się nad Bemowem ale tam ceny
                sa jednak większe więc na konto mniejszej ceny za metr wolę mieć większa
                powierzchnię na ursusie. A Ebejot chyba nie trzeba reklamować. Ja jeszcze nic
                złego pod ich adresem od osób którzy kupili od nich. I są w nich i osoby
                chwalące swoje ale są również tacy co sa obiektywni więc na ich opini się
                opieram. Ponadto mieszkam w mieszkaniu wybudowanym przez nich choć nie kupiłam
                go bezpośrednio od Ebejotu.

• Gość: Marek Re: Jest już pozwolenie na budowę IP: *.kablowka.waw.pl 04.04.06, 20:53
          Hej, a nie obawiacie się hałasu od ulicy Ryżowej? Jak oceniacie odległość G1 i
          w przyszłości G3 od tej ulicy?
    • monikakika dojazd ze Skoroszewskiej do Galerii Mokotów 07.10.05, 16:52
      autobusami nr 401 lub 189 (po przesiadce z 517) zajmuje mi w okresie
      pozawakacyjnym 27 minut, A. często bardzo wolno jedzie Ryżową, ale później nie
      jest tak źle. Podobnie jest z drogą powrotną - jesli wyjeżdzam z okolic Galerii
      około 16:21 zawsze jestem na Skoroszach o godzinie 17. Oczywiście wyjątki
      potwierdzają regułę. To tak na marginesie - dla tych którzy opowiadają o b.
      długich dojazdach. wczesniej mieszkałąm na Żelaznej - czyli w samym centrum i
      doazd do pracy zajmował mi tyle saao czasu. Oczywiście jesli ktoś pracuje w
      jednym końcu miasta a mieszka w innym ...to kilometry robią swoje, nie da się
      30 km przejechać przez 30 minut... mimo że Wawa to globalna wioska
    • Gość: steffo Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.schenker.pl / 195.116.160.* 12.10.05, 10:09
      To ja teraz powiem tak. Mieszkam w Ursusie na Niedźwiadku od 22 lat . Jak każda
      dzielnic Ursus ma swoje wady i zalety. Oczywiście odjazd to jest niestety
      pewna wada. Ale nie jest tak strasznie jak mówią, Jest kilka alternatywnych
      wyjazdów z Ursusa. Kolejka podmiejska jest zupełnie przyzwoita. Jeżdżę nią do
      pracy do centrum codziennie od 2 lat i nigdy nie miałem żadnych kłopotów. Jak
      zwykle ludzie puszczają w obieg różne mity na temat tej kolejki (zwłaszcza ci ,
      którzy nigdy nie nią jechali – o wiele bardziej niebezpiecznie jest w miejskich
      autobusach). Dojazd ten jest rewelacyjny – po 18 minutach jesteś w samym
      centrum Warszawy. Są plany modernizacji tego odcinka i zrobienia z tego czegoś
      coś na wzór metra – tak naprawdę wszystko jest praktycznie gotowe i wystarczy
      zmodernizować istniejące stacje i kupić nowe pociągi. Jedyny minus to
      oczywiście drogi ale szczerze mówiąc to nigdy nie jadę do centrum więcej niż 40
      minut – porostu nie pcham się najbardziej zakorkowaną Ryżową. W tej chwili
      zamierzam kupić mieszkanie na Skoroszach VIII bo uważam że mieszka się w
      Ursusie całkiem przyjemnie. Oczywiście to moja subiektywna opinaj ale uważam że
      każdy powinien sam sprawdzić co i jak a nie opierać się na opiniach ludzi,
      którzy tylko o Ursusie coś tam „słyszleli”.
      • Gość: annnneee Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.warszawa / *.crowley.pl 13.10.05, 08:11
        przymierzam się do zakupu mieszkania na skoroszach VIII.
        zastanawiam sie czy macie jakieś zastrzeżenia do ich umowy?
        za wszelkie opinie z góry dziękuję.
        • Gość: 1ss26 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: 193.24.24.* 13.10.05, 12:59
          Ja juz kupiłam mieszkanie i podpisałam umowę na skoroszach VIII. Umowa nie
          wzbudziła moich wąpliwości. Wszystko wydaje mi się logiczne i nie zagmatwane.
          Nie jestem prawnikiem a wszystko jest dla mnie czytelne więc chyba nie jest źle.
          Ja jestem nastawiona pozytywnie choc jak każdy mam wątpliwości, zwłaszcza ze
          tak długo trzeba czekać na oddanie. A nie było szans podpisac umowy później bo
          ten metraż który ja wybrałam chyba idzie jak świeże bułeczki. Po 5 dniach od
          ukazania się ogłoszenia o sprzedaży jak poszliśmy się z mężem zorientować
          okazało się że nie ma już wolnego mieszkania na pietrze które by nas
          interesowało....wydawało mi sie to trochę dziwne. A w czasie że 1/3 mieszkań
          jest już zarezerwowanych i sa terminy juz wyznaczone na podpisywanie umów a
          oddanie jest za 1, 5 roku....trzeba się niestety szybko decydować bo rezerwacji
          nie chcą przedłużać;-( Przynajmniej nam nie chcieli;-(
          Pozdr.
          • Gość: Mikki Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 13:58
            A które to piętro i mieszkanie, które tak szybko były kupione?
            • Gość: 1ss26 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: 193.24.24.* 13.10.05, 14:23
              Nie wiem czy kupione ale napewno zarezerwowane.
              blok G2_klatka E_interesowałam się pietrem III musiałam się zadowolić IV;-( bo
              II było dla mnie za nisko.Klataka ta jest oblagana pewnie dlatego że jest
              najdalej od ulicy....Nie znam też sytuacji na bloku G1 a jest oddawany
              wcześniej.
              • Gość: Mikki Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 14:47
                Głowa do góry!
                IV piętro jest super. I jakbym miała wybierać to właśnie to bym wybrała.
                Jest optymalne, moim zdaniem :-)
                • Gość: 1ss26 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: 193.24.24.* 13.10.05, 16:03
                  Pożyjemy zobaczymy;-)
                  Podpisaliśmy umowę i pozostało oczekiwanie na wybudowanie.
                  pozdr.
        • Gość: Agness Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.chello.pl 13.10.05, 19:35
          Odezwij się do mnie na maila filcia@yahoo.com.
          Kupuję mieszkanie w sobotę i mam jedną zmianę w umowie... dość istotną..
          • wodnik Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 13.10.05, 21:38
            Właśnie się zstanawiam, czy kupić mieszkanie w G-2, czy w Piasecznie! Niby
            cena ta sama niby problemy te same (samoloty, korki)>tylko ceny inne, ale
            rzetelny wykonawca
            • neti912 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 13.10.05, 21:43
              No to klamka zapadła. Podpisaliśmy dziś umowę :)))
              • wodnik Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 13.10.05, 21:46
                Gratulacje.
                Tak z ciekawości. Ile metrów? i ile kosztuje m2? A wie może ktoś ile kosztujem2
                w mieszkniach o powierzchni 64,4?
                • neti912 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 13.10.05, 22:27
                  My kupiliśmy 79 m2.

Cena mieszkania 64,2m2 kształtuje się w zależności od piętra i wynosi: 3740 zł/m2 (od I do III piętra, nie wiem jak parter, bo mnie to nie interesowało) do 3890 zł (na poddaszu) + koszt garażu 25620 zł (dla wszystkich mieszkań taki sam) + 2000 zł/m2 za pomieszczenie gospodarcze.
                  Takie ceny tego metrażu miałam podane w sierpniu, nie wiem, czy nadal są aktualne.

Jeśli jesteś zainteresowany to decyduj się szybko, bo mieszkania znikają jak świeże bułeczki, kto wie, czy ceny mieszkań zaraz nie podskoczą.

Pozdrawiam.
                  • Gość: 1ss26 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 22:43
                    A w którym bloku kupiłeś? I na którym piętrze. My kupiliśmy w sobotę w G2 na IV w klatce E.

Pozdr. sąsiada z osiedla;-)
                  • wodnik Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 13.10.05, 22:46
                    A nie boicie sie zapisow z umowy
                    3. Strony zgodnie ustalają, że w przypadku zmiany powszechnie
                    obowiązujących przepisów prawnych, odnośnie stawek podatku od towarów i usług,
                    w trakcie obowiązywania umowy, cena wyliczona w §2 może ulec zmianie
                    proporcjonalnie do skutków zmian podatku od towarów i usług.
                    4. Strony zgodnie ustalają, że gdyby wprowadzone zostały inne podatki i
                    świadczenia publicznoprawne o charakterze cenotwórczym, które są niezależne od
                    woli stron, cena całkowita lokalu wzrośnie proporcjonalnie do wzrostu tych
                    świadczeń i opłat.
                    Kiedy wchodzi 22% Vat na budownictwo?
                    • neti912 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 13.10.05, 22:53
                      Bierzemy pod uwagę wzrost ceny o VAT, ale to u kazdego developera moze nastąpić. Cena netto jest zagwaratowana, co do VATu to nie wiadomo co rząd wymyśli. Mam jednak nadzieję, ze do marca 2007 VAT pozostanie bez zmian (słyszałam, ze nowy VAT będzie obowiązywał od stycznia 2008).

Gdyby jednak cena miała wzrosnąć, to jest zapis, ze mozemy odstąpić od umowy dostając zwrot wszystkich wpłaconych pieniędzy.
                      • Gość: 1ss26 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 22:59
                        Widzę że podobne mamy informację i tym samym się interesowaliśmy przy podejmowaniu decyzji;-)

• wodnik Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 13.10.05, 23:00
                        Prawdę mówiąc, to teraz zmartwiła mnie cena. Liczylem na jakieś 3600, jutro
                        zadzwonimy i sie dowiemy wszystkiego
                        • Gość: 1ss26 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 23:06
                          To chyba się przeliczysz, niestety;-(
                          W takiej cenie to chyba tylko kupisz parter a osobiście nie polecam bo sama obecnie mieszkam;-( albo możesz się dowiedzieć o mieszkania na poddaszu, w sobotę nie było jeszcze planów ale miały być w środę. Może coś dla siebie znajdziesz. Ja jeszcze muszę podejść wybrać sobie miejsce gospodarcze bo w sobotę nie było jeszcze planów.

Nie wiecie czy już są i od jakiego metraża się zaczynają?

• wodnik Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 13.10.05, 23:10
                            Jak sobie policzyłem to wyszło i za wszystko jakieś 280000. Robi sie sporo jak
                            na osobę, która chciała wziąć kredyt:(
                            • Gość: 1ss26 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 23:26
                              ja wiem ze to boli....może bardziej pozytywnie do tego podchodzę bo już jeden kredyt spłacam i jakoś przywykłam do tego faktu...teraz zaczynam się przyzwyczajać że stan posiadania kredytu przeciągnie mi się na jeszcze długi okres....;-( ale na odłożenie nie ma szans więc trzeba brać kredyty

ja trochę siedzę w temacie kredytów i jest z roku na rok lepiej, teraz kredyty nie są już tak drogie jak były kiedyś

byle mieć stałe dochody m-czne i jakoś leci
                              rozejrzy się też za dobrym kredytem...

nie polecam BOŚ-a natomiast zachęcam do zapoznania się z ofertą MBanku,Nordea Banku i Millennium, mi osobiście przypadł do gustu najbardziej ostatni, już mam u nich kredyt i są bardzo elastyczni;-) na wniosek kredytobiorcy jak dobrze napisze się wniosek obiżają oprocentowanie, ja już urwałam 3%;-) na obecnym kredycie

• neti912 do 1ss26 14.10.05, 18:52
                                Witaj sąsiadko :)

Napisałaś, ze "urwałaś" juz 3% na obecnym kredycie. Mozesz mi napisac w jaki sposób negocjowac z bankiem i na co zwracać uwagę przy zawieraniu z nim umowy? To będzie mój pierwszy kredyt hipoteczny i szczerze mówiąc jestem troszkę przerażona. Najlepiej skontaktuj sie ze mną na priva: neti912@gazeta.pl

Dzięki, pozdrawiam.
                    • Gość: 1ss26 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 22:58
                      Te zapisy to wg mnie standard.Nikt nie poniesie konsekwenci za nasz rząd, który wybraliśmy;-) W każdym razie cenę z umowy masz zagwaranotowaną jak rząd nic nowego nie wymysli do 2007 roku. A podatek ma wejść w 2008 roku dlatego też zdecydowałam się na kupno tego mieszkania;-)
                      A ponadto jeśli chodzi o przetoczone przez Ciebie punkty to masz odnościk do zacytowanych przez Ciebie zapisów, patrz:paragraf 10 pkt.4:
                      Strony zgodnie ustalają, że w przypadku zaistnienie sytuacji opisanych w paragrafie 4, pkt. 3 i 4 Nabywca może odstąpić od niniejszej umowy bez ponoszenia jakichkolwiek kosztów, W takim przypakdu Sprzedający zwróci Nabywcy sumę otrzymanych wpłat w terminie 30 dni od dnia złożenia oświdczenia o odstąpieniu od umowy.

Więc nie jest jeszcze tak żle;-)
                      pozdr.

• Gość: nick Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.skorosze.net 13.10.05, 22:42
                Witam

Skorosze - najdynamiczniej rozwijająca się część Ursusa - szkoda że tylko w
                zakresie betonowych klocków.Budowanych w takiej szybkiej technologii, jak na
                przykładzie budynku Ebejotu - przy parku Achera.Szybciutko ale i
                taniutko.Skutkiem jest np. zarąbista akustyka w nowym budynku - po prostu
                ściany stawiane z maxa - cegły dziurawki - najtańszej.Za to niezwykle słabo
                tłumiącej dźwięki - w przeciwieństwie do cegieł z betonu komórkowego czy innych
                porowatych materiałów.Do tego dodając konstrukcje żelbetową tworzącą twardy
                szkielet przenoszący drgania od parteru aż po dach.Po zamieszkaniu należy tylko
                modlić się o spokojnych sąsiadów - co przeważnie jest spełnione gdyż nowe
                mieszkania nabywają przeważnie ludzie ciężko pracujacych, którzy nie będą robic
                codziennie coco jambo albo pijackich awantur.Ale do czasu.
                Ponieważ na Skoroszach nie ma prawie niczego oprócz wielkiej spalni - gdy
                małżeństwo oprócz mieszkania dorobi się dziecko y zaczynają się schody.Miejsc w
                przedszkolach nie ma już od trzech lat - liczba kandydatów na 1 miejsce jak na
                obleganych kierunkach uniwersyteckich.Można byłoby dziecko zawieźć do iinej
                dzielnicy - ale jak to zrobic rano jak się tkwi godzinę w korku.Yo samo po
                południu.Za parę lat to samo będzie w szkołach.O jakiś osrodkach zdrowia, czy
                lekarzu pierwszego kontaktu, pediatrze nie wspomnę.
                Infrastruktura jaka była w latach sześćdziesiątych taka jest i teraz - władze
                samorządowe nie robią nic - oprócz wydawania kolejnych zezwoleń na budowę
                wielkich bloczysk.No może remontują drogi na osiedlach domków jednorodzinnych.
                Ostatnio są w trakcie wydawanie zezwolenia na STACJĘ BENZYNOWĄ Statoil przy
                Dzieci Warszawy 42 przy Zespole Szkół.Tak stacja benzynowa jest tu najbardziej
                potrzebna.
                Ale do rzeczy - co będzie za parę lat.Ludzie będa stąd uciekali ponieważ
                zapewnione miejsce do spania to nie jedyna rzecz jak wystarczy do życia.Będą
                starali się sprzedać albo wynająć mieszkanie.Efektem bedzie spadek cen na rynku
                wtórnym albo kolejna wietnamska dzielnica jak w przypadku blokowiska za Zelazną
                Bramą.
                • Gość: 1ss26 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 23:02
                  Nie wiem gdzie mieszkasz ale może spróbuj szczęścia na Kabatach;-) tam ceny są bardzo przystępne i wogóle to nie jest noclegowania....Może też uda Ci się znaleźć jakieś przedszkole lub szkołę;-) Bo na żłobek to bym nie liczyła....

Mieszkałam tam prawie 3 lata i wiem co mówię. Mam więc porównanie.
                  Tu choć jest taniej.I wcale nie jest blokowisko.Ursus nie jest wcale taki najgorszy co nie znaczy oczywiście że najlepszy.
                • jura1234 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 14.10.05, 08:49
                  tak nick już za 10 lat ceny mieszkań w Urusie spadną do 1000 PLN/metr, a ludzie
                  będą masowo wyprowadzać się ... no własnie ekspercie gdzie??:))) może zatrudnisz
                  sie w biurze prognoz, nastukasz kupę kasy;)
                  Moim zdaniem infrastuktura powstanie w miare potrzeb, których do tej pory w tej
                  dzielnicy nie było. I tak jest lepiej niż za komuny, kiedy to wprowadziłam się z
                  rodzicami do sypialni zwanej Widzew-Wschód i mama musiała mnie nosić przez błoto
                  4 km do najbliższego autobusu. Tak więc nie demonizujmy.

pozdr.
                  Agnieszka

• neti912 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 14.10.05, 15:12
                  Betonowe klocki - jak mnie smieszy ta nazwa w odniesienu do budynków Ebejotu. Nick: Zobacz lepiej betonowe klocki we wspaniałej dzielnicy Wilanów, gdzie metr kosztuje ponad 5 tys zł, a mimo to ludzie zabiająją się o nie, bo swietna lokalizacja i nie przeszkadza im wcale to, że mogą sobie podac ręce przez balkony. Przykłady betonowych klocków we wspaniałych lokalizacjach można byłoby mnożyć. Ebejot zachowuje przynajmniej przyzwoitą odległośc między budynkami.

Co do akustyki w budynku przy Achera. Dopóki budynek nie zostanie zasiedlony i ludzie nie powykańczają mieszkań, będzie w nim wszystko dokładnie słychac. Nie spotkałam jeszcze niewykończonego budynku, który nie byłby akustyczny.

A takie gadanie, co będzie za parę lat jest jedynie zwykłym narzekaniem. Jasnowidzem nie jesteś. Ponadto w każdej dzielnicy można się przyczepić do wielu rzeczy. Tylko, że dla każdego ważne jest co innego, jeden chętnie zamieszka w Ursusie a inny na Żoliborzu. I niech tak zostanie.

Pozdrawiam.
    • mst_78 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 14.10.05, 17:08
      Witam sąsiadkę (i wszystkich współsąsiadujących też) :)

Dziś podpisałem umowę na mieszkanie w G1. Teraz jeszcze tylko zostało załatwić
      kredyt w bankach (z tym na szczęście problemów nie przewiduję) i zacząć
      odliczać dni do zakończenia budowy :) .

W przypadku Skoroszy i Ebejot wypadkowa ceny, jakości, opinii, i paru innych
      cech wypadł najlepiej z wszystkich inwestycji, które brałem pod uwagę (coś koło
      8).

Pozdrawiam
      • neti912 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 14.10.05, 18:25
        Witam sąsiada :)

A mogę spytać która klatka? Bo ja klatka D :)

Pozdrawiam.
        • mst_78 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 15.10.05, 00:19
          Ooo :) Ja również w klatce D. Na V piętrze

Pozdrawiam :)

Aha - zapraszam na nowoutworzone forum dla osiedla skorosze VIII w serwisie
          skorosze.pl :
          skorosze.pl/_phpbb/viewforum.php?f=129
          na razie jeszcze nic nie ma, ale kiedyś trzeba zacząć i może więcej osób z tego
          osiedla sie odnajdzie :)
        • Gość: Agness Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.chello.pl 15.10.05, 15:51
          Teraz mogę oficjalnie przywitać się z sąsiadami :)
          Agness
          • Gość: 1ss26 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 18:59
            Udało Ci się zmienić zapisy w umowie?
            Nie wiesz czy są już plany pomieszczeń gospodarczych w G2?

• Gość: Agness Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.pwsbia.edu.pl / *.pwsbia.edu.pl 16.10.05, 13:18
              Zmieniłam zapisy w umowie, wynegocjowałam fajny harmonogram. Są już plany
              piwnic w G1. W G2 tez juz chyba sa..
      • Gość: Agness Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.chello.pl 14.10.05, 19:33
        Które mieszkanko? My jutro kupujemy w klatce C na III piętrze :)
        Agness
        • mst_78 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 15.10.05, 00:21
          Witam :)

Klatka D na V piętrze - te z piętej 2-4 były już zarezerwowane :)

Pozdrawiam
    • Gość: Agness Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 09:19
      I co tam u Was słychać, drodzy sąsiedzi?

Agness
      • armitage25 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 19.10.05, 08:44
        witajcie sąsiedzi :)

wczoraj podpisałam umowę.

pozdrawiam
        • a_kacprzycka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 19.10.05, 09:32
          Podaj namiary mieszkania :)
          Agness
          • armitage25 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 19.10.05, 09:38
            G1, klatka C, 2 piętro
            • a_kacprzycka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 19.10.05, 15:04
              Ja w G1 klatka C, III piętro! :)))))))
              Poznajmy się :))))))
              • armitage25 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 19.10.05, 15:19
                rewelacja :)

obowiązkowo musimy zawrzeć bliskosąsiedzką znajomość ;))
                • a_kacprzycka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 19.10.05, 15:38
                  Mieszkanko 2 czy 3-pokojowe? Na którą stronę? My mamy 3 pokojowe od strony
                  dziedzińca :) Jak miło powitać kogoś z tej samej klatki :) Dotąd przeważała
                  klatka D :)

Koniecznie opowiedz coś więcej! :)
                  • armitage25 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 19.10.05, 15:43
                    mieszkanie 2pokojowe, od strony południowo-wschodniej, więc od zewnętrznej.
                    też sie cieszę, na sąsiadów tym bardziej, że w oczekiwaniu na M nie będę sama.

już sie cieszę na weekendowe wycieczki do mekki, by sprawdzić czy coś sie
                    zmieniło na placu budowy :))))

odezwał się ktoś jeszcze z klatki C?

pozdrawiam, aneta

• a_kacprzycka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 19.10.05, 16:11
                      Niestety nikt więcej z C się (jeszcze) nie odezwał.
                      Niemniej witam sąsiadów i zapraszam na piwko po odebraniu mieszkań :)

Agness
                      • neti912 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 20.10.05, 01:24
                        Witaj Agness,

Czy na to piwko zaproszeni są także mieszkańcy innych klatek, czy tylko klatki C? :)

Przy okazji witam nową sąsiadkę, moją imienniczkę :D

Pozdrawiam,
                        Aneta (bud G1, klatka D)
                        • armitage25 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 20.10.05, 08:24
                          witam sąsiadkę - imienniczkę :D

cieszę sie że nas jest coraz więcej, bedzie weselej ;))

pozdrawiam,
                          Aneta(G1,C,2)
                        • a_kacprzycka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 20.10.05, 09:21
                          Pewnie, że zbierzemy wszystkich :)
                          Myślę, że pierwsze piwko można zorganizować przed odebraniem mieszkań. Po
                          odbiorze zaczną się prace wykończeniowe, a wtedy lepiej nie być na kacu ;)

Agness
                          • armitage25 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 20.10.05, 10:08
                            dobry pomysł, lepiej poznać sie przed odbiorem mieszkań, przynajmniej w trakcie
                            wykańczania M-ki będzie wiadomo do kogo iść pożyczyć młotka ;))))))

• a_kacprzycka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 20.10.05, 11:00
                              Albo na kogo krzyczeć za kucie w ścianach o 2 w nocy ;)

Bardzo mnie cieszy to, że Skorosze VIII będzie można nazwać osiedlem młodych
                              ludzi. Dzięki temu będzie z kim się zapoznać, z kim wyjść na spacer z dzieckiem
                              (myślę perspektywicznie) albo z kim wyskoczyć na piwko do knajpki osiedlowej.
                              Kolejną zaletą jest to, że młodym od razu zależy na założeniu mediów na
                              osiedlu, że są bardziej pomysłowi i chętni do działań w imieniu osiedla,
                              bardziej komunikatywni i obecni na różnych grupach dyskusyjnych.
                              Obecnie mieszkam w bloku wraz z młodzieżą z lat 50tych ;) Nie narzekam co
                              prawda, ale nie mogę też mówić o jakiś sąsiedzkich przyjaźniach :)

Mam tylko nadzieję, że nie trafią nam się buraki, które będą zajmowały pół
                              swojego miejsca parkingowego i pół miejsca sąsiada... Bo ja w takich
                              przypadkach mam dużo pomysłów na niefrasobliwość i potrafię być delikatnie
                              mówiąc złośliwa ;)

Agness
                              • armitage25 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 20.10.05, 11:14
                                a jaki masz numer miejsca parkingowego, może powinnam już zacząc ćwiczyć.. ;)))
                                oczywiście żartuję.

p.s. moi obecni sąsiedzi to młodzież z lat 20-30....
                                ale przynajmniej są spokojni :)
                                • a_kacprzycka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 20.10.05, 11:37
                                  Nie powiem jaki mam numer miejsca, bo nikt nie zechce zakupić miejsca w
                                  sąsiedztwie ;)

Czy zdecydowaliście się na komórkę lokatorską? Jeśli tak, to opisz na którą i
                                  co Wam powiedział Ebejot na temat jej wykończenia w momencie oddania.

Agness
                                  • armitage25 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 20.10.05, 11:43
                                    nie mam komórki, wiec sie nie wypowiem :)
                                    • Gość: 1ss26 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: 193.24.24.* 20.10.05, 13:02
                                      Ja widziałam taka komórke u znajomych. Żadna rewelacja ale nie narzekają. Maja
                                      gdzie wynosić wszystko co nie potrzebne w mieszkaniu nie tak jak ja obecnie.
                                      Drzwi z płyty - białe i z tego co wiem tu też tak ma być. Ściany są nie
                                      otylkowane tylko wybiałkowane (widać cegiełki i ich łączenia).Niektóre
                                      pomieszczenia maja okna ale to te duże. Niektórzy je adoptują do innych celów
                                      niż trzymanie wszystkiego co nie potrzebne pod ręką. Spotkałam się z adaptacją
                                      na miejsce pracy. Pan miał tam swój koncik do pracy. Szafa + biurko, telefon,
                                      net i komputer (laptop) który oczywiście nie zostawał tam na noc.
                                      Świetna sprawa jak ktoś kupuje to w takich celach. Zwłaszcza że jest to na
                                      ostatnim piętrze gdzie jest naprawdę ciepło boez ogrzewania. Ponadto na
                                      poddaszach są również mieszkania więc nie jest to jakaś nora.

G2,E,IV

• Gość: M Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.crowley.pl 20.10.05, 13:29
                                        Witam sasiadow klatki C

W G1 komorki sa obok miejsc parkingowych, wiec ani cieplo ani przyjemnie tam nie bedzie.
                                        Sciany pomiedzy komorkami sa z cegiel pomiedzy ktorymi sa przerwy (wietrzenie). Latwo mozna zajrzec do komorki sasiedniej i skosztowac korniszona ;)

_
                                        Pozdrawiam
                                        M
                                        • a_kacprzycka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 20.10.05, 14:24
                                          Też klatka C? podaj dokładne namiary :)
                            • neti912 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 20.10.05, 13:41
                              O tak, młotków u mojego męża pod dostatkiem :D :D :D

No może przesadzam, ale miło móc skorzystać z sąsiedzkiej pomocy, kiedy juz wszystkie inne wyjścia zawiodą :)
    • Gość: Emi Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 13:32
      Witam!
      Śledzę sobie Wasze forum i chyba powolutku zaczynam żałować ostatnio podjętej
      decyzji... ;-)
      A tak na poważnie to też miałam zarezerwowane mieszkanie w budynku G1, jednak
      zrezygnowałam w zeszłym tygodniu z powodu dojazdu z i do pracy, które
      zajmowałyby mi w jedną stronę ponad godzinę.
      Ale tak poza tym sam budynek i mieszkanko strasznie mi się podobają. EBEJOT to
      też uczciwa, rzetelna firma, więc ciężko było podjąć decyzję o rezygnacji...
      Ale wszystkim przyszłym mieszkańcom życzę jak najszybszego ukończenia budowy :-)
      Pozdrawiam.
      Emma
      • neti912 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 20.10.05, 13:39
        Kochana Emmo,

Nie wiesz co tracisz :( Świetne młode towarzystwo, zabawy integracyjne w osiedlowym pubie, wspólne wykańczanie mieszkań :D a Ty rezygnujesz. Lepiej dzwoń szybko do Ebejotu i przyłączaj się do nas. Zapraszamy :)

Pozdrawiam, Neti
        • Gość: Emi Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 14:22
          Neti, dziękuję za miłe słowa :-)
          Ja naprawdę bardzo bym chciała tam mieszkać, bo ogólnie to wszystko mi się
          podoba...
          Ale właśnie w zeszłym tygodniu zrobiłam mały test i rano wybrałam się na
          Skoroszę i sprawdziłam dojazd do pracy. Wyszło mi 1 godz. i 15 min.
          W dwie strony to daje ok. 2,5 godz. każdego dnia spędzone na dojazdy... :-(((
          Więc dlatego poszukam sobie czegoś w pobliżu pracy. Fakt, że pracę można zawsze
          zmienić ;-) ale na tę chwilę te 2,5 h mnie przeraża...
          Pozdrawiam,
          Emma
          • a_kacprzycka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 20.10.05, 14:27
            Każdego przeraża, kto decyduje się tłuc Ryżową i Jerozolimskimi tudzież Ryżową
            i Łopuszańską...
            Nie przeraża tylko tych, którzy znają objazdy ;)
            Do 2007 wiele się zmieni. Stawiam na to, że uda się wybudować bezkolizyjne
            skrzyżowanie z Łopuszańską i skończy się roboty na Alejach i wtedy będzie git.

Agness
            • Gość: Emi Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 14:32
              Ja jestem raczej z tej wersji "Ryżowa, Kleszczowa, Łopuszańska, okolice Galerii
              Mokotów, itd...". Na tę chwilę to masakra. Wiem, że skrzyżowanie przy Galerii
              ma być gotowe w połowie przyszłego roku, ale nie wiadomo już w co tak naprawde
              można wierzyć.
              U mnie pojawiła się możliwość kupna czegoś obok pracy, gdzie moge iśc
              spacerkiem 10 min, to chyba się zdecyduję. Fakt, że cena dużo wyższa, ale cóż...
              A co do Skoroszy, to tłumacze sobie, że niestety właśnie tak miało być, choc
              żałuję...
              Pozdrawiam.
              • a_kacprzycka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 20.10.05, 15:05
                Ja też będę jeżdziła tą samą trasą. Wychodzę jednak z założenia, że tyle ile
                się odkorkuje przez ulepszenia i remonty w naszej okolicy, tyle przybędzie w
                reszcie Wawy w wyniku ciągłego napływu ludzi z innych miast i zakupu aut przez
                tubylców :)
                Ja obecnie mieszkam na Bielanach, które uchodzą za ciche, spokojne i z dobrym
                dojazdem. Ale co z tego, skoro do centrum dojeżdżam w 45-50 min...
                Każda zmiana pracy wygeneruje inną trasę. Ja raczej patrzę na okolicę,
                odległość od centrum w km i szanse dalszej budowy pod nosem. W najbliższej
                okolicy nic koło nas nie wyrośnie (koło G1 i G2).
                Nie wyobrażam sobie mieszkania blisko centrum, np na Mokotowie lub Ursynowie.
                Jedyny "+" to metro. Reszta to stare budownictwo, ciągi bloków wzdłuż
                Puławskiej i innych zapchanych ulic itp.
                Skorosze- owszem też są blokowiskiem, a stary Ursus jest paskudny, ale Skorosze
                VIII będą super zorganizowane, dobre technicznie, z ładną infrastrukturą, z
                bliskością autobusów. Nie twierdzę, że w innych rejonach (Mokotów, Ursynów itp)
                nie ma takich budynków, ale są nie na moją kieszeń i tyle. Od razu je
                wykluczyłam, bo kupować mieszkanie po 350-400 tys to jakaś paranoja. Za tyle
                można mieć dom 150m2 pod miastem. To, co wydaję na to mieszkanie też jest dla
                mnie kwotą z kosmosu, ponieważ nie jestem tubylcem i wszystkie ceny są o połowę
                wyższe.

Wystarczy, bo rozpisałam się nie na temat :)

Podsumowując: każdy mieszka tam, gdzie lubi. Nie namawiam ludzi do Skoroszy,
                nie zniechęcam do Tarchomina, ale apeluję o nie uzależnianie zakupu mieszkania
                od siedziby swojej firmy, bo ta siedziba w życiu 20-30 latka jeszcze
                kilkakrotnie ulegnie zmianie ;)

Agness
                • armitage25 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 20.10.05, 16:22
                  agness, co tu wiele mówić (pisać ;)), mogę jedynie poprzeć twoja wypowiedź. co
                  do odległości:
                  skądby nie dojeżdzać i tak będą korki - w tej kwestii nie ma sie co oszukiwać.
                  mi obecnie dojazd z bielan do puławskiej też zajmuje ok. 40-50 minut, wydaje mi
                  sie że trzeba poprostu uznać za fakt dokonany, ze w Warszawie potrzeba ok. 1
                  godz na dojazd do pracy i nie jest "wszędzie blisko" jak w moim rodzinnym
                  mieście, gdzie w 30 minut złazisz całe miasto wzdłuz i wszerz.
                  głowy do góry, nie traćmy nadziei, panowie od robót drogowych potrzebują pracy,
                  będą poszerzać i ulepszać, aż wszystko będzie cacy ;)
                  nie ma jak wieczny optymizm)

ups.. a jednak sie rozpisałam :)
              • neti912 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 20.10.05, 22:08
                Emi, oczywiście nie chcę na siłę Cię namawiać, bo to Twoja decyzja. Chcę jedynie napisać, że nie można w chwili obecnej brać pod uwage korków, bo do 2007 r zostaną przebudowane Aleje, a także ukończone już (o ile dobrze pamiętam) prace przy Galerii Mokotów. Trzeba miec nadzieję, ze również na rogu Łopuszańskiej i Alei do tej pory coś się zmieni.

Znam okolice Galerii, sama przez 3 lata pracowałam na Domaniewskiej i powiem Ci, że nawet gdyby ktoś mi podarował mieszkanie w tej okolicy, to szybko zamieniłabym je na inną okolicę. Wiem, ktos inny powiedziałby to samo o Skoroszach (nawet sama to mówiłam jeszcze rok temu), ale jak zaczęłam się rozglądac za mieszkaniami to stwierdziłam, że wolę za tę samą cenę zamieszkać na Skoroszach i miec ponad 70m2 mieszkanie, niż kupić na Sadybie/Stegnach (tam się wychowałam i tam chciałabym mieszkać, ale w nowym budownictwie)40-50m2. Ponadto planuję mieszkac tam 5-7 lat, a potem jeśli sie uda kupić bądź wybudować własny dom. Równiez rzetelność developera jest dla mnie dodatkowym plusem przekonującym mnie do tej inwestycji.

Poza tym, nie wolno przywiązywać się do pracy, w dzisiejszych czasach z dnia na dzień można ją szybko stracić i nie masz pewności, że znajdziesz następną w okolicy Twojego mieszkania.

Kończę, bo się w końcu na mnie wkurzysz, a tego chciałabym uniknąć :)

Serdecznie Cię pozdrawiam i niezależnie od decyzji jaką podejmiesz życzę Ci wspaniałego mieszkanka i wszystkiego dobrego.

Neti
                • Gość: Wiki Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.10.05, 10:45
                  Witam,

Chyba sie zdecyduje.które pietro wedlug was lepsze I czy V? A klatka A czy C?
                  CZy ktoś sie orientuje jakitam jest czynsz.
                  DZieki Agness za podjecie decyzji.

pzdr.
                  Wiki
                  • a_kacprzycka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 23.10.05, 12:05
                    Ojej, to w razie draki będzie na mnie ;)

I piętro jest niewątpliwie tańsze (droższe są od IV wzwyż). W klatce B i C
                    balkony na I piętrze są inne (takie przy wejściu do klatki z kolumnami).
                    Dowiedzieliśmy się też, że samo mieszkanie jest mniejsze (duży pokój jest
                    ucięty na tej samej linii co inne pokoje). Widać to wszystko na wizualizacji.
                    Ja wybrałabym V (gdyby różnica w cenie była do przełknięcia).
                    Nie zdecydowałabym się na klatkę A ze względu na możliwy hałas od Dzieci
                    Warszawy. Jeśli przystanek autobusowy itp Ci nie przeszkadzają, to nie ma
                    różnicy (w klatce C może natomiast przeszkadzać pobliski plac zabaw..). Czynsz
                    ma wynieść koło 6-7zł/m2, ale ustali go ostatecznie wspólnota. Trzeba też
                    pamiętać, że wiele rzeczy będzie załatwiała właśnie wspólnota i że wiąże się to
                    z dodatkowymi opłatami (szlaban, domofony, ew. karty wejściowe, ew. kamery na
                    osiedlu, progi zwalniające, ochrona i inne).

Nie sugeruj się namowami innych. Usiądź i na spokojnie przeanalizuj wszelkie za
                    i przeciw. To, co przeczytałaś na tym forum to są nasze subiektywne opinie.
                    Uwzględnij jednak, że rozmawiasz tu z osobami, które już zarezerwowały/kupiły
                    mieszkania w Ebejocie i uważają, że to najlepsza inwestycja na ziemi (za tą
                    cenę) :)
                    Ja brałam jeszcze pod uwagę inwestycje na Bemowie (Obrońców Tobruku), Zielone
                    Zacisze, Agmet i Agromana (na Targówku), Tarchomin (Wansbud, Orco), Białołękę
                    (4 pory roku), Wawer (Mostostal - tam to dopiero tragedia, bloki vis a vis
                    fabryki, okolica jak wies poPGRowska, a wczesniej wille w lesie ;) ).
                    Odrzuciłam jednak inwestycje po prawej stronie miasta. Liczę na poprawę
                    infrastruktury. Stawiam na młode osiedle, dobrą jakość, przystępną cenę, dobrą
                    odległość od centrum i miłych sąsiadów (na tym ostatnim się na pewno nie
                    zawiodę :) ).

Pomyśl, porównaj i wybierz na spokojnie. Najlepiej zrób zestawienie "za"
                    i "przeciw". My zrobiliśmy niezależne zestawienie dobrych i złych cech tej
                    inwestycji, przypisaliśmy do każdej cechy punkty zadowolenia/niezadowolenia z
                    takiego stanu rzeczy i jednogłośnie stwierdziliśmy, że nie ma większych
                    przeciwskazań :)

Powodzenia!
                    Agness
                  • mst_78 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 24.10.05, 09:33
                    Ja rozważałem klatkę C ale ostatecznie wybrałem klatkę D (dalej od ul.Dzieci
                    Warszawy = mniejszy hałas) i piętro V (a to już jakaś niezrozumiała awersja ;) -
                    wolę mieszkać gdzieś między 2 a 6 piętrem... pierwsze to trochę za nisko... no
                    i może mniejszy hałas od strony placu zabaw...). Ale to tylko moje zdanie - Ty
                    decyzję musisz podjąć samodzielnie :)

Pozdrawiam,
                    Mariusz
    • Gość: Wiki Re: SKOROSZE VIII - umowa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.10.05, 19:01
      CZy mieliscie jakies zastrzezenia do umowy? Mnie osobiscie wydaje sie ok ale
      jutro podjade jeszcze do znajomej prawniczki moze cos mi podpowie.
      W koncu wybralam klatke A. Chyba nie bedzie tak źle ( chodzi mi o hałas).
      pzdr.

Wiki
      • Gość: arti Re: SKOROSZE VIII - umowa IP: *.pajaczek.org.pl / 62.233.197.* 24.10.05, 22:40
        mam doswiadczenia z mieszkaniem od Dzieci Warszawy, i drugi raz nie kupilbym
        mieszkania od tej strony...

pzdr
      • a_kacprzycka Re: SKOROSZE VIII - umowa 25.10.05, 09:12
        Moja prawniczka nie miała zastrzeżeń. Może jedynie takie, żeby do umowy
        dopisać, że owszem, koszt zmian w lokalu (wydłużania ścian) ponosi kupujący,
        ale wg sporządzonego wcześniej kosztorysu (choć w Ebejocie i tak dają
        kosztorys).

Agness
    • Gość: Wiki Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 09:44
      Hej,

jutro musze podpisac umowe wstepna a zupelnie nie mam kiedy ich sprawdzic ani
      umowy ani developera.Czy na podstawie umowy wstepnej moge ubiegac sie o kredyt?
      Nie wiem tez jak zozlozyc harmonogram splat. Chodzi mi o 80% na ktore biore
      kredyt. CZy to bank dogaduje sie z Ebejotem? Wiem to śmieszne,że tak w "ciemno"
      chce kupic mieszkanie ale pracuje do 18 i akurat w tym tygodniu nie mam szans
      wyrwac sie wczesniej, wiec radze sie was.Dzis umowe zczyta znajoma prawniczka
      ale nie sprawdzalam nigdzie czy na pewno maja pozwolenie na budowe ani innych
      podobnych rzeczy.A wy wiecie cos wiecej? Jesli w klatce C beda jeszcze
      mieszkania to pewnie zamienie ale musze zmienic to osobiście a tak jak pisalam
      nie mam czasu tam jechac dzis.
      pzdr.

Wiki
      • Gość: arti Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.geo.uw.edu.pl 25.10.05, 10:06
        Czesc,
        Developera sprawdzac raczej nie musisz, kupuje u nich drugie mieszkanie wlasnie
        dlatego, ze jestem pewny solidnosci tej firmy. W umowie generalnie nie ma sie
        do czego przyczepic, i tak jak pisali to juz inni, jest OK. Bank pewnie bedzie
        chcial zobaczyc umowe, zanim udzieli ci kredytu. Harmonogram splat mozna sobie
        z Ebejotem ustalic indywidualnie, sa pod tym wzgledem otwarci. My np.
        umowilismy sie na 4 transze, w tym pierwsza niewielka, taka zaliczka. Zalezalo
        nam na malej ilosci transz, gdyz bank przed kazda wplata ocenia postep prac na
        budowie i kaze sobie za to dodatkowo placic.
        Pozwolenie na budowe maja, a nawet wiecej, juz troche wybudowali G1, gdzies tak
        do 1 pietra. Praca wre...;)
        Co do zmiany klatki, to moze uda ci sie telefonicznie zarezerwowac jakies
        mieszkanie (rysunki sa na www.ebejot.com.pl), a skoro jutro masz podpisac
        umowe, to znaczy ze bedziesz w Ebejocie...

pzdr
        • Gość: Wiki Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 10:18
          Własnie przez telefon zmienic nie da rady. Chcialam wyslac faxem jakas
          adnotacje do rezerwacji ale nic z tego trzeba osobiście.Jesli nie bedzie juz
          takich mieszkan w C to trudno. Moze pierwsza decyzja najlepsza:))
          Co do banku to chcialabym zrobic max 4 transze zeby nie zaplacic wiecej niz
          200zł za transze. Orietujesz sie moze jaka siec kablowa tam bedzie? JAk wogóle
          sie mieszka w Ursusie.CZy korki rzeczywiscie takie gigantyczne rano?

Wiki
          • Gość: arti Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.geo.uw.edu.pl 25.10.05, 11:27
            Mysle, ze 4 transze ustalisz bez problemow, przynajmniej my tak zrobilismy, ale
            inni pisali, ze tez. Mozliwe sa takze inne zmiany w umowie, oczywiscie rozsadne.

A co do mieszkania w Ursusie, a wlasciwie na Skoroszach... Ja nie narzekam,
            najblizsza okolica to nowe bloki, mieszkaja tu generalnie ludzie mlodzi, z
            malymi dziecmi. Brak jest moze jakiegos zaplecza rozrywkowego, ale to moze i
            dobrze. Jest sporo sklepow, zwlaszcza spozywczych, wiec bez problemu mozna
            zrobic szybkie zakupy. Sa dwie knajpki, w tym, moim zdaniem, b.dobra pizzeria.
            Od jakiegos czasu jest urzad pocztowy, dla niektorych to wazna rzecz. Blisko
            Leroy, co przy urzadzaniu mieszkania moze byc przydatne. Lataja samoloty, mozna
            sobie popatrzec, a nad ta okolica to nie przeszkadzaja (bardziej uciazliwa jest
            Dzieci Warszawy). Ebejot robi bardzo przyjemne place zabaw dla malych dzieci,
            niestety brakuje czegos dla dzieci starszych, ale za to sa fontanny na
            osiedlach, moze i na VIII tez zrobia:). Co do zaplecza przedszkolno-szkolnego
            to nie wiem, ale jakos sobie ludzie radza, a poza tym jest w bloku na
            Skoroszach V przedszkole prywatne.
            Jesli chodzi o korki to sa, to prawda, ale gdzie ich nie ma... Duzo zalezy od
            tego dokad bedziesz dojezdzac i o ktorej godzinie. Najgorzej to chyba jest w
            okolicach 8-9 rano. Ale za kilka lat (podobno w 2008 roku) maja skonczyc Al.
            Jerozolimskie, lacznie z wezlem Salomea, wiec mysle, ze wtedy bedzie mozna
            stosunkowo szybko wydostac sie ze Skoroszy (polecam
            www.siskom.waw.pl/obwodnice-pokaz.htm). Dosc dobra jest siec komunikacji
            autobusowej, jest sporo autobusow. Poza tym sa pociagi, niedlugo ma byc SKM do
            Grodziska, generalnie powinno byc coraz lepiej, a nie gorzej.
            Co do kablowki i temu podobnych... W okolicy dziala firma Spray, ktora oferuje
            TV kablowa, telefony i internet. Jak ja sie tutaj wprowadzilem, oni byli w
            zasadzie monopolista, dlugo musielismy czekac na innych operatorow. Teraz to
            juz mozna i TPSA miec, i Aster City, i cos tam jeszcze. Ebejot nie zalatwia
            spraw zwiazanych z miediami, decyduje o tym Wspolnota Mieszkaniowa, badz tez
            kazdy indywidualnie.

Jakosc mieszkania (zycia) zalezy w duzej mierze od aktywnosci Zarzadu
            Wspolnoty, ktory powstanie po odebraniu pierwszego mieszkania. On zajmuje sie
            bierzacymi sprawami, remontami, naprawami, kontaktem z Ebejotem, a moze sporo
            wywalczyc. Tak z doswiadczenia, to wydaje mi sie, ze dobor odpowiednich ludzi
            do Zarzadu jest bardzo wazny. Tam gdzie obecnie mieszkam, to sie udalo, i np.
            dzieki poczynionym oszczednosciom, mamy w bloku stacje uzdatniania wody, staly
            monitoring osiedla, a wszystko to w sumie za niewielki czynsz (ok. 6 zl/m2).

W sumie ja nie zaluje, ze mieszkam tu gdzie mieszkam i ze kupilem mieszkanie w
            Ebejocie. I dlatego kupuje tu drugie :)

pzdr
      • a_kacprzycka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 25.10.05, 13:25
        Hejka,

I developer i umowa jest ok. Do kredytu musisz mieć umowę wstępną z
        harmonogramem, KRS, kopię KW działki, Pełnomocnictwa developera, oświadczenie
        inwestora zastępczego, pozwolenie na budowę. Wszystkim na dzień dzisiejszy
        Ebejot dysponuje.

Ebejot ustala harmonogram tak, żeby zgadzało się z postępem robót. Jeśli to ma
        być 5 rat to ustalą na: 20% w listopadzie, potem 20% w marcu, czerwcu,
        październiku i lutym 07 (mam nadzieję, że dobrze pamiętam). Wtedy właśnie muszą
        być wkłady po 20%. Jeśli chcesz np po 25 czy 30% to też dobiorą z sensem...

Wszystkie dokumenty są ok. Możesz spać spokojnie. Sprawdziłam wpisy w Akcie i
        KW działki i nie ma na niej żadnej hipoteki.

Szukasz 2-pokojowego? Podaj konkrety co do mieszkania w klatce C i zapytam co
        zostało, bo będę dzisiaj w Ebejocie! Czekam na info. Ślij lepiej mailem na
        a_kacprzycka@<NOSPAM>op.pl. Oczywiście usuń to <NOSPAM> :)

Pzdr.
        Agness
        • Gość: 1ss26 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: 193.24.24.* 25.10.05, 14:14
          Informacyjnie dla osób biorących kredyt w Millennium.
          Dziś rozmawiałam chyba z kompetentną osobą bo z centrali z administracji
          kredytów hipotecznych. Uzyskałam infoamcje co do płatności za inspekcję.
          Faktycznie inspekcje są ale obligatoryjnie przy każdej transzy, czyli moze być
          ae nie musi. Napewno jest przy ostatniej transzy i to jest zawsze. jednak jak
          powiedziałam że chodzi o Ebejot to Pan powiedział że nie spotkałm się jeszcze z
          inspekcjami przy innych transzach jak przy ostatniej tylko.

Pozr.
          G2, p. Iv klatka E
          • a_kacprzycka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 25.10.05, 14:19
            Tak, wiem. My też potwierdziliśmy u pracownika Millennium, że inspekcja będzie
            tylko tuż przed ostatnią transzą.
            Co konsultant to wprowadzał nas w błąd :)

Pzdr.
            Agness
        • Gość: Wiki Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 17:59
          Hej Agness,

Dopiero teray moglam dostac sie do netu a skoro dohodyi 18 wiec pewnie juz
          wyszlas z ebejotu.Mnie interesuje miesykanie 2pokoje 45,9 w klatce C na IV
          pietrze.takie jeszcze zostalo.yobaczzmz co da sie jutro zrobic.
          mio mi ze bede miala takich milzch i pomocnzch sasiadow.

pzdr.

Wiki
          • Gość: Wiki Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 18:00
            Sorki yabledz w pisowni ale komputer cos mi syaleje.

pydr.
            • Gość: rav Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.skorosze.net 25.10.05, 20:37
              Allo,allo.
          • a_kacprzycka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 25.10.05, 22:10
            Hejka Wiki,

Nie zdążyłam odebrać Twojej wiadomości. Wiem, że w klatce C jest jeszcze sporo
            mieszkań 2-pokojowych. Te od dziedzińca nie wymagają zakupu miejsca w garażu, a
            te od Ryżowej wymagają. Każde z mieszkań 2-pokojowych ma jeszcze przynajmniej
            jedną pozycję wolną, ale nie powiem Ci, czy to akurat jest IV piętro. Na pewno
            są wolne o tym metrażu (z tego co pamiętam to chyba są od strony dziedzińca,
            prawda?)

Pozdro.
            Agness

P.S. Dzisiaj udało mi się wejść na teren osiedla Skoroszy VI i do klatki C
            tamtejszego bloku. Wygląda super, nabrałam większej ochoty na szybkie
            wprowadzenie na nasze cudne osiedle :)
            Będzie super!! :)
            • Gość: Wiki Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.10.05, 07:16
              a co myslicie na temat inwestycji sloneczne skorosze inwestor na skraju miasta?

pzdr.
              Wiki
              • a_kacprzycka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 26.10.05, 09:23
                To, że przejeli to od syndyka, od wieków nic się na budowie nie działo i
                developer jest wielce niepewny (poszukaj opinii na innych forach).

Agness
          • armitage25 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 26.10.05, 08:17
            cześć Wiki,
            cieszę sie że nie tylko ja jestem zainteresowana mieszkaniem w klatce C :))
            już sie cieszę na przyszłą sąsiadkę :D
            • a_kacprzycka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 26.10.05, 09:24
              Ooo, Ty też w C?
              A dokładne namiary? My na III piętrze :)

Agness
              • armitage25 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 26.10.05, 09:31
                agness, czy pytanie jest skierowane do mnie?
                • Gość: Wiki Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 09:35
                  Włąsnie o nich czytam ( na skraju miasta ) rzeczywiscie nieciekawie to wyglada
                  choc opinie sa rózne.
                  • a_kacprzycka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 16.11.05, 17:24
                    Wiki, kupiłaś mieszkanie na SVIII?

Agness
                • a_kacprzycka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 26.10.05, 11:57
                  Tak, pytanie skierowane do Ciebie armitage25
                  • armitage25 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 26.10.05, 12:02
                    skoro do mnie ;), tu już śpiesze powiadomić, iż moją radosną nowiną dzieliłam
                    sie już z Tobą w zeszłym tygodniu, ale nie widzę przeszkód by uczynić to
                    jeszcze raz :D
                    G1, klatka C, pietro 2
    • azoorek Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 29.10.05, 19:19
      Co prawda nie dojezdzam do pracy, bo siedze w domu. Jak kupilismy mieszkanie 3
      lata temu, dojezdzalo sie do Jerozolimskich autobusem 15 min. Rok temu
      zajmowalo to prawie pol godziny. Teraz rzeczywiscie zaczyna sie na Dzieci W. bo
      widac z okna- zreszta o kazdej porze sie stoi. Dlatego teraz szukamy drugiego
      mieszkania ale juz nie w Ursusie. Do samolotow mozna sie przyzwyczaic. Bardziej
      przesszkadza mi szum od Jerozolimskich i to, ze teraz zrobilo sie ogromne
      osiedle. Slychac wlaczone telewizory sasiadow i ujadajace psy.- wszedzie
      pona...srywane- ale to chyba problem nie tylko Ursusa Przedszkoli jak na
      lekarstwo- zostaja prywatne lub opiekunki, zazwyczaj zwolnione panie z fabruki
      Ursus. Nie wiem co gorsze. Ze szkola to samo- podobno maja zaadaptowac budynek
      na szkole. Ale przy takiej ilosci osiedli dzieci i tak beda chodzic na zmiane
      (u mnie dzieci w tym samym roczniku jest z 7- w jednym malym bloku). Co do
      dojazdu samochodem do centrum- to jest dobry objazd- dojazd zajmuje 25 min. w
      godzinach szczytu.
      • armitage25 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 31.10.05, 08:16
        a moze ktos sie orientuje ile zajmuje dojazd ze skoroszy do galerii mokotów?
        tak około 7:30?
        • Gość: angela Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 09:28
          witam,

ja tez jestem ciekawa bo jade w tamta strone.
          Wlasnie kupilismy mieszkanko w G1 klatka C i tez 2 pietro.

pzdr.
          Ania
          • a_kacprzycka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 31.10.05, 11:26
            Super :)
            My mamy 3 pokojowe w klatce C na III piętrze.
            Może też macie 3 pokoje od strony dziedzińca?

Agness
            • Gość: angela Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 12:32
              witam,

Niestety tylko 2 pokoiki:))ale tez od dziedińca.
              pzdr.
              Ania
              • armitage25 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 31.10.05, 14:51
                witam nową sąsiadkę :)
                będziemy zapewne sie często mijać na korytarzu, bo ja też mam mieszkanko w
                klatce C i też na 2 piętrze :))
                • Gość: Ania Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 15:49
                  Witam Sasiadke z pietra.
                  CZy podpisywałas umowe przedwstepna w formie aktu notarialnego czy normalna
                  umowe?

pzdr.

Ania
                  • armitage25 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 02.11.05, 08:13
                    cześć Aniu,
                    podpisałam normalną umowę.
                    • Gość: Ania Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 09:36
                      CZeść Sasiadko z pietra:))

dzieki za info. dzis ok 16 bede jechac z pod galerii do ebejotu po kilka
                      dokumentów to zobazce ile mi to zajmie.

pzdr.
                      Ania
                      • armitage25 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 02.11.05, 10:18
                        niecierpliwie czekam na wieści :)
                        • Gość: Ania Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 09:47
                          Witam,

Niestety nie jechalam wczoraj z Galerii do Ursusa tylko z Centrum wiec ciezko
                          mi ocenic korki na Marynarskiej i Hynka za to wracalam do domciu (tez okolice
                          Galerii)w 20 minut o 17 a i w druga strone nie było jakiegos gigantycznego
                          korka. Najgorszy kawałek to tak naprawde juz pod naszym nowym domem. Korek na
                          Ryżowej.Watpie zeby poszerzyli jakos ta ulice bo nie ma za bardzo jak. No ale
                          moze do 2007 cos z tym fantem zrobia.

pzdr.

Ania
                          • armitage25 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 03.11.05, 11:59
                            20 minut to całkiem znośnie.
                            właśnie okolice ryzowej martwią mnie najbardziej.
                            tli sie we mnie jeszcze odrobina optymizmu, ze moze coś z nią jeszcze zrobią
                            ;)
                            • Gość: 1ss26 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: 193.24.24.* 03.11.05, 13:07
                              Wątpię żeby coś z nią zrobili.... Mieszkam tu już 3 lata i już dawno straciłam
                              nadzieję. Choć kupiłam mieszkanie w G2;-). Ja nie mam najgorzej powrotu do domu
                              z pracy. W sumie z centrum jadę od 20 do 35 min. Gorzej jest z jazdą do pracy.
                              Tu trzeba poświęcić od 30 min to 50 min. Czasmi wystarczy wyjść z domu 15 min
                              wcześniej a czas jazdy skraca się nieproporcjonalnie o 30 min. A standardowo
                              wyjerzdzam o 07:35.

Nie łamcie się jednak. Mieszkałam na Niepodległości-stałam w korkach,
                              mieszkałam na Imielinie -stałam w korkach (tu mozna było jedździć metrem ale ja
                              tego osobiście nie znosiłam, okropne tłumy i śmierdzi. Wolałam autobusy które
                              były luźniejsze).Ursus więc nie jest jakimś oderwaniem od standardów
                              Warszawskich.

Pozdr.
                              G2,E,IV
                              • azoorek Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 03.11.05, 23:06
                                Nie wiem ile teraz to zajmuje, teraz podobno za wesolo nie jest. Innym
                                problemem jest to, ze bezposrednio jedzie tylko 401 na nasze osiedle. W innym
                                przypadku trzeba sie przesiadac na Kleszczowej.
                                • to_nie_my Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 09.11.05, 09:54
                                  Czytam Wasze posty i widzę, że pewna część osób ma już podpisane umowy. Ja
                                  również mam zamiar kupic mieszkanie na SVIII, martwi mnie jednak kwestia linii
                                  energetycznej. Jak zapewniono mnie w Ebejocie, ma ona zostać wkopana. Czy
                                  jednak osoby które podpisały już umowy, mają jakiś zapis w umowie lub innym
                                  dokumencie, np. dokumentacja techniczna itp. dotyczący tej kwestii?
                                  W każdym razie jeżeli wszystko dobrze pójdzie to za niedługi czas będę mógł
                                  dołączyć do grupy sąsiedzkiej SVIII.
                                  Pozdrawiam wszystkich
                                  • a_kacprzycka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 09.11.05, 13:16
                                    Witaj to_nie_my,

W umowie nie ma zapisu na temat linii. Widzieliśmy jednak dokładne obowiązujące
                                    plany zagospodarowania przestrzennego i na nich jest wyznaczona trasa linii
                                    wzdłuż parkingów G1 od strony Ryżowej.

Na pocieszenie mogę również dodać, że zerkając przez płot otaczający budowę w
                                    pobliżu przystanku na żądanie przy Dz-W, zobaczysz konstrukcję nowego słupa,
                                    który będzie ostatnim naziemnym. Dalej linie idą pod ziemię.

Jest to jasno wytyczone na prawomocnych planach zagospodarowania przestrzennego
                                    na i wokół osiedla (do wglądu w Ebejocie).

Którym mieszkaniem się interesujesz?

pzdr.
                                    Agness
                                    SVIII, G1, C, III, 122
                                    • to_nie_my Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 09.11.05, 14:28
                                      Dzięki za dobre słowo, mam nadzieję że Ebejot nie zrobi żdanego dziwnego numeru
                                      i nie zostawi tego tak jak to wygląda obecnie.
                                      Mamy zarezerwowane mieszkanie w G2,E poddasze. Z uwagi na to iż Ebejot cały
                                      czas coś robi z planami konstrukcji dachu, to mamy jeszczę trochę czasu na
                                      podpisanie umowy.
                                      W każdy razie jak dobrze pójdzie dołączymy do wspólnoty SVIII,która jak można
                                      zobaczyc w necie, rozwija się całkiem prężnie.
                                      pozdrawiam
                                      • a_kacprzycka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 16.11.05, 17:24
                                        to_nie_my: Zdjęcie nowego słupa znajduje się pod adresem skorosze8.prv.pl
                                        (robione z myślą o Tobie :) )

Agness
                                        • to_nie_my Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 17.11.05, 08:26
                                          Agness dzięki za fotkę :))), niestety mój admin wprowadza różne dziwne
                                          ograniczenia więc na razie nie mogę zobaczyć co z tym słupem. jak dobrze
                                          pójdzie to może w najbliższym czasie będę w okolicy S8 więc bedę miał szanse
                                          zobaczyć na żywo co i jak.
                                          pozdr.
                                          toniemy
    • a_kacprzycka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 14.11.05, 21:41
      Moi Drodzy,

Ze względu na to, że fotki wrzucane przez Was są niewidoczne na stronie głównej
      tego forum, proponuję podsyłać je do mnie w formacie 800x600, a ja będę je
      wrzucała do galerii zamieszczonej pod www.skorosze8.prv.pl

Wrzuciłam tam jak dotąd 5 nocnych zdjęć (przepraszam za jakość, ale było zimno,
      ciemno, wilki jakieś... ;) ).

Jak pofocę w ciągu dnia to będzie lepiej :)

Przesyłajcie do mnie wszyskie foty osiedla na różnych etapach powstawania i
      wrzucimy je do albumu, na który będziemy patrzyli kiedyś z wielkim
      sentymentem :)

Adres do przesyłania foto: filcia@yahoo.com (tylko proszę 800x600).

Prośbę o przesłanie fotek kieruję też do tych, którzy już wysyłali foty na
      forum osiedla lub mają je i ich nie umieszczają.. prześlijcie i dolepimy w
      jednym miejscu :)

Pozdro,
      Agness
      • a_kacprzycka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 15.11.05, 14:25
        Witam,

Ze względu na fakt dyskryminacji na forum www.skorosze.pl oraz bezprawnego
        opublikowania na tym forum zdjęć osiedla mojego autorstwa, niestety jestem
        zmuszona opuścić forum.

Nie jestem w stanie wysłać ani jednego posta na forum, gdyż admin od razu je
        kasuje (bez słowa wyjaśnienia).

Niestety, albo się przeniesiemy na stopę spotkań bezpośrednich, albo dyskusji
        mailowych, albo na łamach gazeta.pl, albo będę biernym uczestnikiem forum
        skoroszy (mimo, że mam wielkie chęci wrzucać na niego zdjęcia i rozmawiać z
        przyszłymi sąsiadami)...

Wkurzona Agness
        • Gość: rav Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.skorosze.net 15.11.05, 15:44
          Na tym forum to normalne.Pełna cenzyra.
          • Gość: anka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.ib.amwaw.edu.pl 18.11.05, 10:48
            Pozdrawiam przyszłych mieszkańców S VIII, G1 A.
            • armitage25 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 18.11.05, 12:50
              anka:

witamy :))
              • a_kacprzycka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 18.11.05, 13:25
                armitage: to Wy będziecie moimi najbliższymi sąsiadami (klatka C, II piętro ->
                dobrze pamiętam?)

Agness
                • armitage25 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 18.11.05, 14:58
                  agness: dobrze pamiętasz sąsiadko :)
                  • armitage25 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 22.11.05, 12:44
                    hej, hej sąsiedzi

był ktoś ostatnio na "placu boju"? jakieś postepy?
                    • a_kacprzycka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 22.11.05, 14:47
                      Ja byłam wczoraj.
                      G1: są już stropy nad garażami i wyłania się Parter
                      G2: są już konstrukcje garażu (G2 ma już "własny" dźwig ;) )
                      słup: w takiej formie jak na zdjęciach forum, nic nie ruszyło.

Byłam tam po 17 i jeszcze pracowali. Wygląda to super i rośnie w ekspresowym
                      tempie.

Agness
                      • armitage25 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 22.11.05, 15:24
                        dzieki Agness, na Ciebie zawsze mozna liczyć :)
    • thomaszko Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 29.11.05, 14:00
      Witam,
      Czy wiecie może kiedy beda "szczegolowe" plany naszych M jak mieszkań ?

Pozdrawiam
      Tom
      • a_kacprzycka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 29.11.05, 14:42
        Wiemy, będą w połowie grudnia (przynajmniej plany G1).
        Zapraszam wszystkich do galerii skorosze8.prv.pl, gdzie kilka dni temu
        umieściłam nowe zdjęcia z budowy.

Agness
        • thomaszko Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 29.11.05, 15:08
          O te wlasnie mi chodzi :)
          Zdjecia ogladalem. 1 klasa ! M rosnie w sile i potege ;) Chociaz jakas cisza
          ostatnio nastala na forum S8 ale to chyba przez zachowanie admina.... Moze sami
          zrobimy sobie male forum ?
          Pozdrawiam
          Tom
      • Gość: anka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.ib.amwaw.edu.pl 30.11.05, 17:10
        Planów jeszcze nie ma, podobno po 10 grudnia.
        trzeba się też zdecydować (gaz czy prąd (siła)).
        • Gość: Miśka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 10:33
          Proszę Was,wytłumaczcie mi jakie instalacje robi EBEJOT. Gaz czy prąd.
          Rozumiem, że jest gaz, bo ogrzewanie gazowe, a czy jeśli chcę mieć kuchnię
          elektryczną - to muszę dopłacić.
          Pytam Was bo jeszcze nie jestem klientem Ebejotu. Decyzje zapadną po Nowym
          Roku. Narazie pilnie studiuję forum i oglądam zdjecia. Dzięki za informacje.
          • a_kacprzycka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 02.12.05, 11:16
            Miśka: Przy podpisywaniu umowy albo do stycznia wybierasz, czy:
            a) chcesz mieć piekarnik gazowy
            b) chcesz mieć płytę elektryczną
            Jeśli chcesz mieć i to i to, dopłacasz coś koło 2800zł...

Ku uwadze Twojej i przyszłych sąsiadów, jako córka właścicieli firm z branży
            AGD informuję, że SIŁA (a nie "prąd" jak to określiła Miśka) JEST POTRZEBNA
            JEDYNIE DO BLATÓW CERAMICZNYCH. Jeśli planujecie blat gazowy, a piekarnik
            elektryczny (tak jak ja planuję), nie potrzebna Wam siła !!

Druga uwaga (dla tych, którzy jeszcze się zastanawiają nad blatem ceramicznym):
            1. blat szybko się nieszczy (rysuje, szczerbi itp)
            2. blat wymaga idealnie płaskich naczyń aby nie odczuć utraty energii (i zbyt
            wysokich rachunków)
            3. blat się wolno rozgrzewa i wolno stygnie (co grozi np dotiknięciem płyty
            przez dzieci)
            4. blat jest droższy i w kupnie i w eksploatacji (i to jest naprawdę odczuwalne
            w rachunkach)
            5. blat ceramiczny wygląda ładniej, nowocześniej i estetyczniej niż blat
            gazowy, ale dla mnie punkty 1-4 przeważają :-)

Agness
            • Gość: Miśka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 12:52
              Agness, dziękuję za wyjaśnienie. Jakie koszty wchodzą w grę jeśli
              zdecydowałabym się na samą siłę jednocześnie rezygnując całkowicie z gazu.
              Przepraszam, że jestem taka drozbiazgowa.Jak mówiłam przymiarzamy się do kupna
              chatki i teraz przeliczam wszystko po sto razy. Już mi się w nocy cyfry śnią.
              Chciałabym wziąć jak najmniejszy kredyt. Jeszcze raz dziękuję za info.
    • a_kacprzycka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 30.11.05, 18:45
      Czy ktoś z szanownych sąsiadów się orientuje, czy w przypadku S8 będzie możliwa
      realizacja:
      a) wejść z czytnikami na karty
      b) videofonów ?
      Wiem, że na S3 są drzwi na karty. Wiem też, że Ebejot z każdą inwestycją idzie
      krok naprzód...
      Drugie pytanie: w zakładce "O firmie" na stronie Ebejotu widnieje treść "wysoka
      jakość urządzeń technicznych zainstalowanych w budynkach (...) elektrycznie
      podgrzewane schody i wjazdy do garaży" <- prawda to, czy nieprawda? Oczywiście
      pytam o S8 :-)
      Agness
      • a_kacprzycka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 11.12.05, 10:20
        Wszystkich Skoroszaninów Ósmych zapraszam na www.skorosze8.prv.pl, gdzie
        Mikołaj wkleił zdjęcia z wczorajszej wizyty na budowie :)

Agness
      • neti912 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 13.12.05, 01:20
        Hej Aga,

Jeśli chodzi o czytniki i videofony, to założenie ich leży jedynie w gestii Wspólnoty. Z videofonami może być jedynie taki problem, że nie każdego będzie stać na dodatkowy wydatek, gdyż koszt ich instalacji jest bardzo wysoki. Ludzie ze Skoroszy VI płacili ponad 100 zł za założenie domofonu z systemem kart i czytników. Uważam, że videofon, to super pomysł, sama o tym myślałam, ale boję się, ze nie wszyscy mieszkańcy wyrażą zgodę na ich założenie :(

A podgrzewane schody i wjazdy do garaży to prawda :)

Pozdrawiam,
        Neti

G1,D,Vp.

• mst_78 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 13.12.05, 14:21
          Witam,

Neti - jesteś z Vp. z D? No to miło mi poznać szanowną sąsiadkę :)) Masz
          mieszkanie od strony dziedzinca czy "na zewnątrz"?

Pozdrawiam,
          Mariusz (G1, D, V)
          • neti912 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 18.12.05, 23:41
            Witaj Mariusz,

Tak, będę mieszkała na Vp. Początkowo mieliśmy zarezerwowane mieszkanie na II p., ale zwolniło się na V i szybko aneksowaliśmy umowę :) Mieszkanie jest narożne, okna na dziedziniec i G3. A Twoje mieszkanko z której jest strony?

Pozdrawiam,
            Aneta
            • mst_78 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 21.12.05, 12:05
              Witam,

To drugie od strony dziedzińca - a to snaczy, że będziemy sąsiadami przez
              ścianę :)

Pozdrawiam i życzę wesołych i udanych świąt,
              Mariusz
              • a_kacprzycka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 21.12.05, 12:43
                My tu gadu gadu, a ceny Skoroszy VIII w Ebejocie rosną ...
                Wesołych Świąt obecnym i przyszłym sąsiadom!
                Agness
                • to_nie_my Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 21.12.05, 12:51
                  A pomysleć, że jeszcze ok. miesiąca temu, cena była niższa o 300 zł.
                  No cóż może w przyszłym roku nasze pensje będą rosły w takim tempie, co -
                  oprócz wesołych świąt Bożego Narodzenia - sobie i innym przyszłym mieszkańcom
                  Skoroszy VIII życzę.
                  greg
                  • neti912 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 21.12.05, 18:39
                    To ile teraz z metra kosztują mieszkania w G1? Wiem, ze od 1 listopada miały wzrosnąć o 100zł, czyżby podskoczyły o więcej?

Pozdrawiam,
                    Aneta
                    G1,D,Vp
                    • a_kacprzycka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 22.12.05, 09:35
                      Ceny na S8 od 3840 do 4390.
                      Dla porównania Achera kosztuje od 3760 do 4810.
                      Myślę, że za rok o tej porze górne widełki na S8 będą podobne do Achera.

...czego życzę sobie i wszystkim mieszkańcom ;)
                      Agness
              • neti912 Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 21.12.05, 18:42
                Witam bliskiego sąsiada :)

Ja również życzę wesołych Świąt.

Pozdrawiam,
                Aneta
                • Gość: mac Re: SKOROSZE VIII - umowa wstepna? IP: 83.238.194.* 23.12.05, 03:13
                  Witam,
                  Mysle o kupnie mieszkania w jednym z tych dwoch blokow i dzwonilem wczoraj do Ebejotu. Powiedzieli,
                  ze nie stosuja umow przedwstepnych. Nie bardzo rozumiem, o co chodzi. Banki, w ktorych bylem mowia,
                  ze musi byc umowa przedwstepna bym mogl sie starac o kredyt. Ebejot twierdzi, ze jest tylko kilkudniowa
                  rezerwacja i od razu umowa obowiazujaca. Rozumiem, ze to zmiana, w stosunku do tego, co dotychczas
                  robili. Nie bardzo wiem, co o tym myslec i bylbym wdzieczny za jakas rade.

mac
                  • Gość: gość Re: SKOROSZE VIII - umowa wstepna? IP: *.sasiedzi.pl 23.12.05, 23:08
                    Ebejot zawsze podpisywał tego typu umowy, jedynie na specjalne życzenie klienta była to umowa przedwstępna u notariusza. Poza tym podpisanie umowy predwstępnej wiąże się z podwójną taksą notarialną, więc jest to mało opłacalne. Przy innych developerach może i warto byłoby takową podpisać, ale z Ebejotem nie trzeba. A ten Twój bank jakis dziwny jest, mi w 3 bankch nie robili z tym problemu.

Pozdrawiam.
                    • Gość: mac Re: SKOROSZE VIII - umowa wstepna? IP: 83.238.194.* 27.12.05, 02:42
                      Dzieki za odpowiedz. Hmm, widzialem gdzies jakas opinie wedlug ktorej dziwne jest, ze ktos w ogole
                      wchodzi w kupno mieszkania nie podpisujac umowy przedwstepnej z developerem. Chodzilo o definicje
                      zadatku i ochrone, ktora daje taka umowa, tak wiec nie chodzi mi o sam bank i czo to bedzie mu
                      odpowiadalo. Znajac zycie, jesli jakas firma odstepuje od przyjetych powszechnie zasad, to robi to zwykle
                      na niekorzysc klienta a nie swoja. Coz, byc moze Ebejot jest swietszy od innych, choc dosc bardzo
                      sceptycznie na to patrze.
                    • to_nie_my Re: SKOROSZE VIII - umowa wstepna? 29.12.05, 09:36
                      z każdym developerem powinno się podpisywać umowę w formie aktu notarialnego,
                      szczególnie kiedy masz zamiar podpisać umowę przedwstępną na etapie "dziury w
                      ziemi". dodatkowy wydatek ok. 1500-2000 zł przy cenie mieszkania ok. 200.000-
                      300.000 zł to nie są duże koszty. poza tym notariusz może - jeżeli będziesz u
                      niego podpisywał akt notarialny przenoszący własność mieszkania - zastosować
                      upust (kwestia ustalenia tego z nim). różnica w skutkach prawnych obu umów jest
                      kolosalna (wystarczy troche poszukać nawet na forum żeby się w tym zorientować.

co do problemów z bankiem, to faktycznie jakiś dziwny bank. na ogółe nie
                      wymagają umowy przedwstępnej w formie aktu notarialnego.

pozdrawiam
                • armitage25 Re: SKOROSZE VIII - wesołych świąt 23.12.05, 10:59
                  Świąt białych, pachnących choinką,
                  skrzypiących śniegiem pod butami,
                  spędzonych w ciepłej, rodzinnej atmosferze,
                  pełnych niespodziewanych prezentów.
                  Świąt dających radość i odpoczynek,
                  oraz nadzieję na Nowy Rok,
                  żeby był jeszcze lepszy niż ten, co właśnie mija.

By S8 rosło w górę, tego i prezentów furę,
                  życzę wszystkim mieszkańcom Skoroszy.
                  • Gość: 1ss26 Re: SKOROSZE VIII - wesołych świąt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 09:57
                    Święta, święta i po świętach...

Nowy rok przed nami i jeszcze 1,5 roku do oddania nowego M na skoroszach VIII a w G1 - 60% a w G2 - 34% mieszkań sprzedanych.
                    Pewnie Ebejot miał dobry rok a 2006 zacznie kolejną podwyżką cen....

• Gość: ANKA Re: SKOROSZE VIII - wesołych świąt IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.05, 17:52
                      DUŻO SZCZĘŚCIA W NOWYM ROKU DLA WSZYSTKICH NOWYCH (PRZYSZŁYCH) SĄSIADÓW.
                      ANKA G1, A
                      • to_nie_my Re: SKOROSZE VIII -poddasze 04.01.06, 16:08
                        Witam wszytkich w Nowym Roku.
                        Czy może ktoś z forumowiczów SVIII ma już podpisaną umowę na mieszkanie na
                        poddaszu? a może ma zamiar taką umowę podpisać i zna przybliżony termin
                        podpisywania umowy?
                        pozdr.
                        toniemy
                        • a_kacprzycka Re: SKOROSZE VIII -poddasze 08.02.06, 13:05
                          Witam,

Czy ktoś z przyszłych sąsiadów mógłby mi opisać stan budowy G1 na dzień
                          dzisiejszy? Niestety mam sejsę, zero wolnego czasu, a ciekawość mnie zżera :)

Może ktoś ma jakieś aktualne fotki?

Agness
                          • Gość: Glupia_i_brzydka Re: SKOROSZE VIII -poddasze IP: 217.116.101.* 08.02.06, 20:50
                            Witam :-)

Ostatnio zdarza mi sie dosc czesto tamtedy przejezdzac, bo postanowilam
                            regularnie jezdzic na basena na Sosnkowskiego :-). Praca na budowie się porusza
                            dosc sprawnie bo koncza trzecie pietro. Tak wiec proponuje uzbroic sie w
                            cierpliwosc szanowna kolezanko :-)) i wziac sie do nauki :-)))))

Pozdrawiam
                            Dorota
                        • Gość: Glupia_i_brzydka Re: SKOROSZE VIII -poddasze IP: 217.116.101.* 08.02.06, 20:46
                          Witam

Developer ma juz w swojej ofercie mieszkania na poddaszu. Bylam zywo takim
                          mieszkaniem zainteresowana. Jednak po przeanalizowaniu wszystkich plusów i
                          minusów, opinii znajomyhc, ktorzy mieszkaja w takich mieszkaniach pozostalam
                          jednak przy standardowym lokalu, w moim przypadku na III p. Roznica w cenie
                          byla malo znaczaca ok 15 tys. zl. ten sam metraz, bez balkonu i wlasnie z
                          bardzo duzym ryzykiem, ze moze kiedys "cos" sie zacznie dziac z dachem, a
                          wspolnota rozlozy raczki i powie, że nie ma kasy na remont dachu.
                          Jednak mieszkania takie mają swoje klimaty wiec nadal bede "wzdychac" na
                          poddasza :-).

Pozdrawiam serdecznie
                          Dorota
                          • Gość: Agness Re: SKOROSZE VIII -poddasze IP: *.chello.pl 08.02.06, 20:49
                            Glupia: z tego by wynikało, że będziemy sąsiadkami przez ścianę :)

Agness
                            • Gość: Glupia_i_brzydka Re: SKOROSZE VIII -poddasze IP: *.bph.pl 09.02.06, 08:55
                              Witam :-)

Tak Agness, będziemy mieszkać po sąsiedzku.
                              I tylko nie "glupia" prosze :-))))).

Miłego dnia
                              Dorota
                              • Gość: Agness Re: SKOROSZE VIII -poddasze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 09:32
                                Dorota: Sama wybrałaś takiego nicka :)
                                To mówisz, że kończą III piętro i nasze mieszkanka już stoją ??? :)

SUPER!!
                                Agness
                                • Gość: Glupia_i_brzydka Re: SKOROSZE VIII -poddasze IP: *.bph.pl 09.02.06, 10:24
                                  Czy zgłosiłaś już zmiany w mieszkaniu? Bo mi dali bardzo krótki termin do
                                  15.02. br. A dopiero na weekend jestem umówiona z architektem.
                                  Poza tym zastanawiałam się nad jedną kwestią. Poinformowano mnie, że za każde
                                  dodatkowe gniazdo elektryczne muszę zapłacić 100 zł. Uważam, że jesto to bardzo
                                  drogo. Bo gdybym miała możliwośc zlecenia tego bezposrednio elektrykowi to na
                                  pewno uzgodnilibyśmy niższą kwotę. Może jest możliwość skontaktowania się z nim
                                  bezpośrednio? Jak sądzisz Agness? Bo rozprowadzenie elektryki po oddaniu lokalu
                                  też się nie opłaca, bo na ścianach będą już gładzie i szkoda byłoby w nich kuć.

Pozdrawiam
                                  Dorota
                                  • Gość: Agness Re: SKOROSZE VIII -poddasze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 11:35
                                    Dorota: Tak, już zgłosiliśmy i to były tak w sumie jedynie zmiany elektryczne i
                                    przesuwanie np sedesu. Ścianki zostaną tak jak na projekcie.
                                    Z gniazdami to prawda. Musimy przy odbiorze dopłacić 300 zł za 3 gniazda :/
                                    Dodatkowo gniazda nablatowe są pojedyncze, stąd taka wielka ich ilość w
                                    aneksie. Nam będą dodatkowo wyprowadzać jeden punkt oświetleniowy (do halogenów
                                    meblowych), do tego włącznik i to policzyli po cenie 1 gniazdka.
                                    Czy to gniazdo elektryczne czy puszka tv/tel/internet to i tak kosztuje 100 zł.
                                    Przy czym w gnieździe rtv wchodzą 2, a niekiedy i 3 kable, więc jak chcesz mieć
                                    w danym miejscu np telefon i internet to wystarczy 1 gniazdo. My dorobiliśmy
                                    gniazdo internetowe do trzeciego pokoju (po 1 w pokojach żeby nie wiercić w
                                    ścianach) i jedno gniazdo telefoniczne w przedpokoju. Tyle było naszych zmian :)

Nie dali nam żadnych namiarów na podwykonawców. Uznaliśmy, że jest drogo, ale
                                    do przełknięcia, więc nie spieraliśmy się. Ustaliliśmy też, że decydujemy się
                                    na parapety proponowane przez Ebejot i że ciągniemy jedynie gaz, bez siły.

Jak szkoda Ci dopłacać to możesz zawsze usunąć 2 gniazda, dodać 2 i bilans
                                    wyjdzie na 0 :)
                                    My założyliśmy, że białych ścian nie będziemy rozwalać i przystaliśmy na
                                    propozycje developera.

Pozdrawiam,
                                    Agness

P.S. No to są już te nasze mieszkanka, czy nie ma??
                                    • Gość: Glupia_i_brzydka Re: SKOROSZE VIII -poddasze IP: *.bph.pl 09.02.06, 12:21
                                      Jak będę w weekend jechac na basen, obejrze dokładnie budowe :-)i dam Ci znać.
                                      A w kwestii elektryki już mi powiedziano "zadnych negocjacji" :-)) no chyba, że
                                      sie prezesina zgodzi. Stwierdzam więc, że jest to za błacha rzecz, żeby go
                                      fatygować :-).
                                      U mnie gniazdek na pewno będzie dość sporo Kochana. Wiem jak mi projektowano
                                      ostatnie mieszkanie. Ty chyba masz jeszcze o tyle dobrze, że masz duże okna w
                                      salonie czyli od podłogi do sufitu, wiec jest widniej. Ja mam okienka jak w
                                      komórce :-)) wiec mieszkanie musze doświetlić.
                                      Hmm, wybraliście gaz mówisz. Ja się jednak zdecyduję na płytę na prąd. Względy
                                      estetyczne są dla mnie ważne, a i użytkowanie takiej płyty mi równiez odpowiada.
                                      dziękuję za wszelkie informacje.
                                      Sciskam
                                      Dorota
    • a_kacprzycka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 12.02.06, 21:59
      Zapraszam przyszłych sąsiadów i zainteresowanych do galerii Skoroszy VIII pod
      adresem skorosze8.prv.pl :)

Pozdrawiam,
      Agness
      • Gość: Glupia_i_brzydka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.bph.pl 13.02.06, 08:35
        Czesc

Widzę, że moje informacje są już zbędne :-), bo masz o wiele lepsze :-)).

Pozdrawiam
        Dorota
        • Gość: markdottir Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: 213.17.171.* 14.02.06, 11:11
          Witam przyszłych sąsiadów dalszych i bliższych :o)
          <dyg>
          my narazie intensywnie myślimy nad rozkładem urządzeń w kuchni i łazience...
          zmiany mamy przedstawić do końca marca, a nie chcemy mieć niespodzianek w stylu
          kaloryfera w kabinie przysznicowej ;o)
          i mam kilka pytań, moze ktos z bud G1 (bo G2 czyba jeszcze nie ma szczegółowych
          planów)wie:
          czy na planach zaznaczone są kaloryfery?
          Czy wiadomo na jakiej są wysokosci?
          A jaki kaloryfer jest w łazience, zwykły czy taki "na ręczniki"?
          pozdrawiam!
          K.

G2/VI/kl.D/lok.166
          • Gość: Glupia_i_brzydka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.bph.pl 14.02.06, 14:36
            Witam

Własnie wczoraj dostałam kompletny projekt dotyczący zmian elektryki,
            hydrauliki oraz scian w mieszkaniu w budynku G1.
            W łazience mam zaznaczony kaloryfer własnie taki jak na ręczniki. Nie wiem na
            jakiej wisi wysokości bo akurat u mnie nie było potrzeby przewieszenia.
            Jeśli jesteście zainteresowani architektem to chętnie polecę miłą młoda
            dziewczynę, która projektuje mi już drugie mieszkanie za rozsądna cenę.

Pozdrawiam
            Dorota
            • Gość: markdottir Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: 213.17.171.* 14.02.06, 15:05
              dziekuje za info...
              narazie mam ambicję sama sprostać wyzwaniu...
              zobaczymy :o)
              K.
              • Gość: Szymek Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.wmok.net 16.02.06, 21:40
                Witam,

Jestem na etapie poszukiwania - moje male pytanie - czy istnieje koniecznosc
                kupna miejsca parkingowego pod budynkiem? Na razie nie mam samochodu i pewnie
                dlugo jeszcze nie bede mial (zwlaszcza biorac kredyt :)).

Pozdrawiam,
                Szymek
                • Gość: Glupia_i_brzydka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.bph.pl 17.02.06, 08:45
                  Dzień Dobry

No cóż, developer ma tak dobre serce :-), że narzucił kupno miejsca garażowego,
                  ale w przypadku kupna mieszkania po atrakcyjnej stronie świata tj. pł.-wsch.

Pa
                  Dorota
                  • a_kacprzycka Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów 17.02.06, 12:46
                    A dokładniej (z tego co nam tłumaczyli jakiś czas temu) to tylko dla mieszkań 3-
                    pokojowych -> to było pierwsze ustalenie, a później jeszcze ograniczyli do
                    mieszkań od strony Ryżowej -> nie wiem, czy obowiązują oba ustalenia, czy
                    drugie znosi pierwsze. Trzeba o to pytać u źródła :)

Agness
                    • Gość: Pe- Re: SKOROSZE VIII - szukam sąsiadów IP: *.polkomtel.com.pl 20.02.06, 13:57
                      jeśli chodzi o G2 - bez garażu można kupić te, które wychodzą na podwórko, tj
                      strona pd-zach.
                      I nie tylko 3 pokojowe, ja kupiłam 2 bez garażu.
            • Gość: monika l Re: \ - szukam sąsiadów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.03.06, 19:51
              bardzo chetnie skorzystam z zaufanego architekta, kupiłam mieszkanie na
              Skoroszach G2 i muszę do końca marca przedstawić miany w projekcie.
              • Gość: Glupia i... Re: \ - szukam sąsiadów IP: *.orange.pl 11.03.06, 18:41
                Czesc Moniko

Napisz prosze na moja skrzynkę lord1@gazeta.pl. W odpowiedzi podam Ci namiary
                na architekta.

Pozdrawiam
                Dorota
                • Gość: Szymek Umowa z Ebejotem IP: *.wmok.net 22.03.06, 17:42
                  Witam,

Mam zarezerwowane mieszkanie w G2. Chcialem sie Was zapytac o szczegoly
                  odnosnie umow podpisywanych z Ebejotem. Slyszalem dobre opinie o tym
                  developerze, wole jednak chuchac na zimne.
                  Moje pytania:
                  - ile umow podpisuje sie z Ebejotem - na ich stronie wystepuje umowa wstepna,
                  umowa zobowiazujaca i umowa koncowa.
                  - czy podpisywaliscie ja w formie notarialnej (kazda z nich)
                  - czy udalo Wam sie negocjowac kwestie platnosci, czy Ebejot sie usztywnia.

To dla mnie dosc wazna decyzja, takze wszelkie rady od osob, ktore juz to
                  przeszly mile widziane ;).

Pozdrawiam,
                  Szymek
                  • a_kacprzycka Re: Umowa z Ebejotem 25.03.06, 12:56
                    Witam,

Ile umów, to nie wiem.. chyba minimum 2. Na początek tylko wstępną.
                    Nie podpisywałam w formie aktu. Jedyna zaleta jak dla mnie to wcześniejsza
                    wypłata kasy z książeczki (jeśli masz w formie aktu), ale nie odczułam takie
                    potrzeby (to fachowy developer, a ja nie znam fachowego notariusza :P)
                    Płatności w miarę dostosowane do postępu prac. W ilu ratach to Twoja sprawa,
                    maksymalnie chyba w 10. My się dogadaliśmy na 5 i nie było problemów (mają
                    takie rozpiski ile orientacyjnie % sumy ma być wpłacone do danego terminu i na
                    podstawie tego się dogadujesz).

Powodzenia i (mam nadzieję) do zobaczenia na imprezce przyszłych mieszkańców :)

Agness
                    • Gość: Szymek Re: Umowa z Ebejotem IP: *.wmok.net 27.03.06, 21:48
                      Czesc,

Agnes, wlasnie dzis podpisalem umowe wstepna. Mieszkanko w G2. A tak na
                      marginesie znamy sie chyba z pewnych 2 firm na Nakielskiej - nie myle sie ;)?

Pozdrowka,
                      Szymek
                      • a_kacprzycka Re: Umowa z Ebejotem 28.03.06, 11:47
                        Szymek! Kope lat! :))
                        Które to mieszkanko sąsiedzie? :)
                        Dostałeś mojego mailika?

Agness
    • Gość: nic - szukam sąsiadów IP: *.kablowka.waw.pl 23.03.06, 18:58
      witam sasiada
      • Gość: Marek Hałas od Ryżowej IP: *.kablowka.waw.pl 04.04.06, 21:46
        Mam pytanie do przyszłych mieszkańców G1 z oknami od Ryżowej bądź do tych
        którzy z takiego mieszkania zrezygnowali. Jak oceniacie odległość od tej ulicy -
        czy hałas nie bedzie zbyt uciążliwy?

Pozdrawiam
    • Gość: neti zdjęcia z budowy Skorosze VIII na nowym serwerze IP: *.sasiedzi.pl 12.04.06, 22:00
      Szanowni przyszli Mieszkańcy Skoroszy VIII,

Ponieważ strona www.skorosze8.prv.pl, na której można było oglądać zdjęcia z budowy G1 i G2 redagowana przez Agness wygasła, postanowilismy w porozumieniu z Agness, wziąć stronę pod swoje skrzydła i od dzisiaj wszystkie zdjęcia znajdują się na s8.skorosze.net .

Możecie zdjęcia zrobione przez Was przesyłać mailem na adres s8@skorosze.net. Preferowana rozdzielczość zdjęć 1024x768.

Pozdrawiamy,
      Aneta i Michał

G1, kl. D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka