Dodaj do ulubionych

Dolcan Ząbki ul. Warszawska

IP: *.intrum.pl / 10.48.11.* 12.09.02, 09:15
Witam wszystkich
Czy są wśród Was osoby które kupiły bądź zamierzają kupić tam mieszkanie. ???
Z tego co wiem to mają jakies opóznienia i co mnie dziwi jest jeszcze sporo
mieszkań do kupienia. co o tym sądzicie ??
Dzięki za info
Obserwuj wątek
    • Gość: jerry Re: Dolcan Ząbki ul. Warszawska IP: *.intrum.pl / 10.48.11.* 12.09.02, 10:56
      Naprawdę nie ma nikogo kto interesował się inwestycją na Warszawskiej ???
      Po przeczytaniu kilku wątków dotyczących budowanych przez Dolcan mieszkań mam
      trochę obaw i bede wdzieczny za podzielenie się uwagami
      PZDR Jerry
      • Gość: Archimedes Re: Dolcan Ząbki ul. Warszawska IP: *.datastar.pl 18.09.02, 17:38
        Z tego co wiem są małe opóźnienia ale wszystko niedługo zostanie zakończone
        ponieważ zmienili wykonawcę. Spoko można kupować
    • Gość: ewa Re: Dolcan Ząbki ul. Warszawska IP: *.waw.cdp.pl 24.09.02, 08:56
      budować to nie sztuka, sztuka zakończyć. radzę sprawdzić dobrze czy działka nie
      jest obciążona zbytnio kredytem. bo dolcan trochę tych kredytów ostatnio wziął
      • tonybleeer Re: Dolcan Ząbki ul. Warszawska 01.12.02, 13:19
        Wlasnie przymierzam sie do podpisania umowy na budowe mieszkania w osiedlu
        Szwolezerow w Zabkach w budynku A. Wiem o tym, ze jest tam dosc duze
        opoznienie, choc budynek A jest bardziej zaawnasowany- wstawili okna, sa
        scianki wewnetrzne, rozpoczeli tynkowanie scian wewnetrznych. Bylem na budowie,
        ogladalem mieszkanie, do ktorego sie przymierzam...nie jestem budowlancem, ale
        odnioslem bardzo zle wrazenie- wystajace prety z sufitu, na pierwsze wrazenie
        nie do konca rowne sciany, odpryski betonu na schodach, suficie i podlodze a co
        jeszcze bardziej dziwne- czesc sufitu metoda z betonu monolitycznego, a czesc-
        z prefabrykatow- podobno tak jest w projekcie- czy ktos slyszal zeby robic
        sufity dwoma metodami?
        Po budowie oprowadza Pan Jacyga ktory zajmuje sie jakoby kontaktami z klientami
        lub kierownik budowy, pan Dubiel. Obaj sa bardzo mili, wszystko
        wyjasniaja...pewnie maja tak przykazane..ciekawe, czy tak samo jest juz po
        podpisaniu umowy i wplacie pieniedzy?
        Na budowie pracuje jeden dzwig przy budynku B, ale generalnie panuje tam blogi
        spokoj i nie ma charakterystycznej dla dobrych budow ruchliwosci...mam wrazenie
        ze pracuje tam w tej chwili- na obu budynkach- max 10- 20 osob.

No i wlasnie- oba budynki z zewnatrz robia dosc dobre wrazenie, cena jest
        bardzo niska teraz- obnizyli do 2190 ! za metr, garaz tylko 16 tys., rozklady
        mieszkan bardzo ladne, tylko.... zeby to nie bylo, ze bankrutuja i dlatego tak
        obnizyli ceny mieszkan, zeby jeszcze cos wyciagnac od naiwnych klientow....
        byla juz jedna firma, ktora obiecywala niskie ceny, i byl to....Warinwest
        slynnego pana D.R.
        Umowa pozornie jest bardzo korzystna- jesli sie wycofam i znajde klienta,
        zwracaja od razu. a jesli nie znajde- zwracaja po pol roku. Tylko ze przy
        ewentualnym bankructwie moje naleznosci znajda sie na szarym koncu (jak to jest
        przy Warinwescie) a w pierwszej kolejnosci splacane beda US, ZUS i
        podwykonawcy...a pojawily sie juz na tym forum doniesienia, ze Dolcan nie placi
        podwykonawcom Pisza tez, ze przy "razacym" opoznieniu prac na budowie mozna nie
        placic dalszych rat....tyle, ze ta promocja z obnizka polega na tym, ze 20 %
        ceny trzeba wplacic do 3 dni po podpisaniu umowy, nastepne 3 raty po 20 % co
        kazdy miesiac, a wiec do konca marca 80 %, i dopiero ostatnia rate po odbiorze
        mieszkania.

Troche sie boje wplacic im te pieniadze- pewnym wyjsciem jest to, ze zamierzam
        sie podpierac kredytem ze wspolpracujacego z nimi Banku Gosp. Krajowej.
        Teoretycznie bank, jesli jego inspektor bedac na budowie nie stwierdzi postepu
        prac, nie powinien wyplacac transzy kredytu. Ale znow odwolam sie do slynnej
        sprawy spolki Warinwest- gdzie jego klienci procesuja sie teraz z bankami,
        ktore bez sprawdzenia postepow prac wyplacaly panu D.R. o jego firmie kolejne
        transze kredytu.

W umowie pisza, ze oficjalnym koncem budowy jest marze 2003, a ostatecznym- bez
        konsekwencji finansowych dla wykonawcy - koniec czerwca 2003- i wydaje sie, ze
        ten widza teraz jako realny koniec budowy.

Jednym slowem...nie chce stracic swoich 60 tys, ktore zamierzam wlozyc w to
        mieszkanie, + 60 tys kredytu, ktory bede musial splacic...poradzcie.
      • Gość: andrzej Re: Dolcan Ząbki ul. Warszawska IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 01.12.02, 21:38
        proszę w sądzi gospodarczym sprawdzić działkę, doclan na osiedle ORLA w ząbkach
        na budynek B ma kredyt 700 tyś EURO nie wiem jak im idzie spłata, ale mam parę
        osób pracujących w dolcanie, i dobrze się u nich nie dzieje radzę o rozważne
        kupowanie mieszkania. Naszego jeszcze nie skączyli i mamy problemy z założeniem
        wspólnoty bo wisniewski utrudnia całą sprawę (a raczej jego ludzie). AHA i
        odstawiaja lipę jeżeli chodzi o budowlankę . polecam jakąś osobe z
        uprawnieniami bud. - spawdzić kąty na ścianach, grubości tylków - u mnie spadł
        w kuchni tynk z całej ściany a teraz leci mi woda do kuchi pod parapetem, na
        osiedlu ludzom mieszkania zalewa z dachu woda radzę poszukać innej f-my albo
        anprawde dokładnie dokonać odbioru - i sprawedzić w akcie sposób
        adminiostrowania bo DOCCAN to specjalizuje się w oszukiewniu ludzi
        and_s@tlen.pl
        • tonybleeer Re: Dolcan Ząbki ul. Warszawska 01.12.02, 21:56
          Bardzo dziekuje za odpowiedz. A wiec jednak moje oko- mimo ze laika- przy
          wizycie na budowie nie mylilo sie. A skoro mi wydawalo sie, ze to prowizorka i
          fuszerka, to ciekaw jestem, ile wad wykrylby prawdziwy rzeczoznawca? No i ta
          cena- 2190, obym sie mylil, ale wydaje mi sie, ze tonacy brzytwy sie chwyta.

A wystajace prety z sufitu byly tak oto tlumaczone przez kierownik abudowy pana
          D: "bo wie Pan, jak robotnicy leja beton, to klada sobie takie prety, zeby sie
          rowno lalo, i czasem o nich zapomna, i one wtedy zostaja"
          • belbelbel Re: Dolcan Ząbki ul. Warszawska 24.01.03, 23:20
            fdg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka