Dodaj do ulubionych

Budimx-Chełmska

IP: *.devs.futuro.pl 29.09.05, 09:54
Budimex mna zaraz rozpocząć sprzedaż mieszkań na nowym osieldu na Chełmskiej
róg Bobrowieckiej.
Co myśłicie o tej lokalizacji?

Bardzo prosze o rady, bo naprawdę poważanie się zastnawiam.
Pozdrawiam serdecznie,

Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: locco Re: Budimx-Chełmska IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 29.09.05, 13:18
      Zapewne chodzi o minusy:
      - od strony północnej Chełmska czyli smród spalin i hałas gdyż ruch tam jest
      intensywny
      - od wschodu zajezdnia autobusowa i ELEA, z tego co wiem zajezdnia będzie
      likwidowana więc z pewnością "przywalą" tram wielopiętrowe bloczyska któe
      zasłonią poranne słoneczko
      - od południa słońce, cisza, spokój ale ile mieszkań może mieć okna na
      południe?
      - od wschodu coraz bardziej ruchliwa Bobrowiecka bo buduje tam teraz trzech
      developerów i będzie ponad dwa lata ciągła budowa dopóki nie skończą, a jak
      skończą to będzie znacznie więcej samochodów
      Nie wiem w jakiej odległości od narożnika Bobrowieckiej z Chełmską będzie
      usytuowany budynek ale żeby nie wiem jak sie starać będzie głośno.
      • Gość: nadpliszkownik Re: Budimx-Chełmska IP: *.netia.pl 30.09.05, 09:31
        Dodałbym jeszcze szkołę wyższą o rzut beretem czynną 7 dni w tygodniu. A przy
        okazji to gdzie oni chcą tam coś wcisnąć? na miejscu przychodni (nie wiem czy
        ona jeszcze jest), która praktycznie był na samym rogu czy gdzieś trochę z tyłu?
        • Gość: Kasia Re: Budimx-Chełmska IP: *.devs.futuro.pl 30.09.05, 10:32
          BBudynek będzie stał dokładnie na rogu Chełmskiej i Bobrowieckiej, krótsze
          skrzydło na Chełsmiej , a dłuższe na Bobrowieckiej.
          Byłam wczoraj oglądać meijsce - ta szkoła to rzeczywiście duży kłopot. I jest
          naprawde głośno, sporo hałasu jest też od skrzyżowania właśnie Bobrowieckiej z
          Chełmską.
          Chyba jednak zrezygnujemy, a bardzo żałuję, bo Budimex to porządny developer.

Pozdrawiam,

KAsia
          • Gość: kim5 Re: Budimx-Chełmska IP: 193.110.99.* 30.09.05, 11:13
            Budimex nie jest dobrym deweloperem, ale dobrze buduje mieszkania. Natomiast
            standard obsługi klienta, sposób jego traktowania jest fatalny. No i ich
            sztandarowa oferta 90% płatności przy odbiorze kluczy to zwykła ściema - jak to
            powiedziała pani z rozliczeń: "ja nie wiem, co tam marketing napisał na stronie
            internetowej".
            Kupiłam od nich mieszkanie, które właśnie wykańczam, więc wiem, co piszę.
            Niesłusznie naliczyli mi odsetki za zwłokę w płatności, mimo, że opóźnienie
            wynikało z nieścisłości w Księdze Wieczystej po ich stronie, błędnych rozliczeń
            itp. Mimo, iż przekroczyli zapisany w umowie termin odbioru mieszkania, nie
            omieszkali skasować mnie na ponad 2000. Sprawa otrze się na pewno o federację
            konsumentów.
        • Gość: Paso Re: Budimx-Chełmska IP: *.bcf.pl / *.bcf.pl 30.09.05, 11:26
          Budynek będzie stał tam, gdzie były baraki radia , czy telewizji. Przychodnia
          jest po drugiej stronie Bobrowieckiej. Baraki już zrównano z ziemią. Terez za
          płotem jest trochę błota i gruzu.
          • maximuss2 Re: Budimx-Chełmska 30.09.05, 12:34
            Lokalizacja chyba wcale nie jest taka najgorsza: blisko do Centrum, a jest
            oddalony od ulicy Czerniakowskiej na tyle, że jej nie słychać. Na pewno jest to
            ciekawa propozycja.
            • Gość: locco Re: Budimex-Chełmska IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 30.09.05, 23:25
              Z cały szacunkiem ale co do tej lokalizacji ma Czerniakowska? największym
              minusem jest posadowienie budynku NA ROGU Chełmskiej i Bobrowieckiej gdzie
              obecnie jest piekielny hałas a po oddaniu do użytku budynków stawianych przez
              TRZECH developerów , dojdzie tam pewnie ok 1000 samochodów.
              Chełmska jest porównywalna jeśli chodzi o ruch z Czerniakowską a sama
              Czerniakowska jest min 100 metrów od budynku na dodatek oddzielona budynkiem
              administracyjnym Zakładów Autobusowych i ELEĄ. A z dojazdem rano do pracy i
              powrotyem po południu wcale nie jest tak dobrze, korki jak diabli jak wszędzie.
              Na to nie ma rady, bywa, że do Centrum jadę 35-40 minut a rowerem niecałe 20.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka