Dodaj do ulubionych

SAMOLOTY - ursus

IP: *.riviera.pw.edu.pl 16.09.02, 19:35
jak to wlasciwie jest ... zamierzam nabyc mieszkanie na skoroszach lub w
Viterze ...a tu nad głowami latają mi samoloty ??... wszystcy w koło mi mówią
(np w EBJ) ze to tylko remont pasa i ze juz wkrotce nie bedzie nic latac...
Czy samoloty bardzo dają sie we znaki ? szczegolnie pytanie to kieruje to
mieszkancow EJB - SKOROSZE oraz Viterra - Teczowy Park.
Obserwuj wątek
    • Gość: Michał Re: SAMOLOTY - ursus IP: 213.76.146.* 17.09.02, 08:57
      Ja posłuchałem tych samolotów, posłuchałem i ..... doszedłem do wniosku, że da
      się to znieść i kupiłem mieszkanie w EBJ. Z kolei moja koleżanka, która mieszka
      tuż obok, chociaż już we Włochach, nie może do tego przywyknąć i chce się
      przeprowadzić. Tak więc wszystko zależy od osobistych odczuć.

Pozdrawiam
      • Gość: dorota17 Re: SAMOLOTY - ursus IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.09.02, 09:02
        I nie wierz w to, że to tylko remont pasa. Po prostu jest to jedna ze ścieżek
        schodzenia, a czy będą lądować od strony Ursusa czy od strony Ursynowa zalezy
        od kierunku wiatru. :)
      • Gość: mimi Re: SAMOLOTY - ursus IP: MIAAW* / 62.29.248.* 18.09.02, 16:34
        w nocy widok jest naprawde niezly jak sie patrzy na Okecie
    • Gość: jakub Re: SAMOLOTY - ursus IP: *.supermedia.pl / *.supermedia.pl 17.09.02, 10:21
      mieszkam w Ursusie od miesiaca i przyznam, ze pierwszy tydzien byl ciezki ;)
      ale teraz nie zwracam nie nie zadnej uwagi, pewnie dlatego, ze w porownaniu z
      sierpniem zmalala liczba czarterow

pozdrawiam

jakub
      • Gość: Kaśka Re: SAMOLOTY - ursus IP: *.clinternal / 10.2.1.* 17.09.02, 14:29
        to chyba rzeczywiście kwestia przyzwyczajenia
        • Gość: aga Re: SAMOLOTY - ursus IP: *.u.mcnet.pl 17.09.02, 14:34
          Dla pocieszenie powiem że EBJ świetnie buduje,
          ale
          mam nadzieję że jesteście świadomi rozbudowy lotniska. Ruch ma być zwiększony
          2-3 krotnie w ciągu najbliższych lat. Coś tam mieszkańcy Włoch protestują,
          ale mają chyba małą siłę przebicia.

aga
          • Gość: Michał Re: SAMOLOTY - ursus IP: 213.76.146.* 17.09.02, 15:15
            Istnieje jeszcze druga możliwość rozpatrywana podobno przez nasze "władze".
            Lotnisko ma być przeniesione poza Warszawę. Nie wiem niestety na ile jest to
            prawdopodobne. Być może to tylko pogłoski.

Pozdrawiam
    • Gość: staszek Re: SAMOLOTY - ursus IP: *.datastar.pl 17.09.02, 15:17
      A ja uwielbiam patrzeć na lecące nisko samoloty. To dodaje kolorytu mieszkaniom w Ursusie.
      A hałas? Wystarczy zamknąć okno. Pomaga.
      • Gość: xxx Re: SAMOLOTY - ursus IP: *.elka.pw.edu.pl / *.elka.pw.edu.pl 18.09.02, 08:37
        chory idioto ... chyba ołów z silników dodaje kolorytu blokom ...

Gość portalu: staszek napisał(a):

> A ja uwielbiam patrzeć na lecące nisko samoloty. To dodaje kolorytu
        mieszkanio
        > m w Ursusie.
        > A hałas? Wystarczy zamknąć okno. Pomaga.
        • Gość: pilot Re: SAMOLOTY - ursus IP: *.mofnet.gov.pl 18.09.02, 12:29
          Sam jestes xxxL idita! Stachu ma racje.
          Powaga, samoloty, ktore tam lataja, to efekt scieszki podejscia pasa 29. To
          krotszy pas i rzadziej wykorzystywany niz 33. Halas jest ale do przezycia, sa
          dni (teraz czesto) kiedy nic tam nie lata. Jezeli rozbuduja lotnisko, to
          przecierz samoloty latajace z innych pasow nie lataja w jednym miejscu,
          koniecznie nad skoroszami!
          Ja tam mieszkam i jest ok. Piwko, balkon i wieczorem mozna ogladac ladowania.

Gość portalu: xxx napisał(a):

> chory idioto ... chyba ołów z silników dodaje kolorytu blokom ...
          >
          > Gość portalu: staszek napisał(a):
          >
          > > A ja uwielbiam patrzeć na lecące nisko samoloty. To dodaje kolorytu
          > mieszkanio
          > > m w Ursusie.
          > > A hałas? Wystarczy zamknąć okno. Pomaga.
          • Gość: xxx Re: SAMOLOTY - ursus IP: *.ofi.pl 18.09.02, 15:23
            proponuje przeprowadzic sie na okecie ... kupic plastikowego bungalowa i
            postawic go sobie przy pasie nr 29 ... wspaniala rozrywka ... w nocy troche
            odczuwa sie wstrzasy od lądujących samolotów 10 metrów dalej ... ale są do
            przeżycia ...
            • Gość: staszek Re: SAMOLOTY - ursus IP: *.datastar.pl 18.09.02, 15:56
              Nie wiem, gdzie powinno się zamykać chamów obrażających innych, ale to właśnie tam jest twoje miejsce
              • Gość: Aśka Re: SAMOLOTY - ursus IP: *.clinternal / 10.2.1.* 18.09.02, 16:01
                popieram Staszka, buraki nie biorą udziału w tej dyskusji
              • cleo_1 Re: SAMOLOTY - ursus 18.09.02, 16:02
                Popieram Cie, Staszku.
                Do sejmu z takich chamem! Tam jego miesjce! gdzie i innych chamow.
                • Gość: Krt Re: SAMOLOTY - ursus IP: *.net.external.hp.com 18.09.02, 16:18
                  Drogi XXX, a mozna wiedziec gdzie Ty mieszkasz?

Ja mieszkam na Skoroszach od prawie roku i bez problemu przestawilem sie na
                  odglos samolotow.

Musze lojalnie ostrzec wielbicieli ciszy i spokoju, ze to faktycznie nie
                  miejsce dla nich, ja natomiast 2 lata przemieszkalem w centrum, gdzie od 5.30
                  zaczynaly stukac tramwaje. Uwierzcie mi, Ursus przy tym zgielku to naprawde
                  komfort, od czasu do czasu cos przeleci, nawet otwarte okna i balkon mi nie
                  przeszkadzaja. A sluch mam w normie :-) (jeszcze...)

Mniej wiecej co drugi dzien jest jakis jeden lot (wieczorem), ze huk faktycznie
                  na 10 sek. zaglusza telewizor, ale to naprawde do przelkniecia.

I jeszcze uwaga do XXX - gdyby samochody produkowaly tyle spalin i z taka
                  zawartoscia PB jak samoloty to naprawde nie musielibysmy sie martwic o efekt
                  cieplarniany. Nie obrazaj wiec nikogo, bo mieszkajac w miescie sam jestes
                  chorym i... no, chyba ze mieszkasz tam gdzie ptaki zawracaja... :-)
                  • Gość: xxx Re: SAMOLOTY - ursus IP: *.ofi.pl 18.09.02, 17:00
                    > Nie obrazaj wiec nikogo, bo mieszkajac w miescie sam jestes
                    > chorym i... no, chyba ze mieszkasz tam gdzie ptaki zawracaja... :-)

widzisz .. sprowokowałem ostro tę dyskusje bo chyba zamieszkam tam gdzie ptaki
                    zawracają ... na Skoroszach ;)

bez urazy ... przepraszam wszystkich wielbicieli lotnictwa cywilnego :)
    • p_d !!! istotny głos w sprawie !!!Re: SAMOLOTY - ursus 06.10.02, 01:57
      Otóż według mnie sprawa wygląda następująco:
      Dla osoby, która zasadniczo do czasów studiów mieszkała na prowincji (albo na
      jeszcze bardziej odległych peryferiach), a która decyzję o migracji do mista
      podjęła a i zatem stosunkowo niedawno przeniosła się do Warszawy, taki stan
      rzeczy może wyjątkowo drażnić.
      Ja wychowałem się na Mokotowie (z drugiej strony pasa) gdzie "pięknych"
      samolotów nie widać, ale doskonale podobno je słychać. A wiem to od znajomych,
      którzy czasami u mnie goszczą.

Wniosek jest jeden: albo się chłopie przyzwyczaisz do życia w "wielkim"
      mieście, albo próbuj ułożyć sobie życie z dala od tego hałasu. Ja do czasu,
      kiedy nie zaczną te samoloty lądować na moim dachu, życzę im wszystkiego
      najlepszego.

Piotrek
    • Gość: philz Re: SAMOLOTY - ursus IP: *.co.us.ibm.com 08.10.02, 12:31
      Ja mieszkam w Teczowym Parku. Do samolotow da sie przyzwyczaic, zwlaszcza, jak
      laduja. Ladnie wygladaja i nie sa specjalnie glosne :)

Zupelnie co innego, jak jakis startuje. To troche przeszkadza. Ale sumarycznie
      duzo gorszy jest ruch na Dzieci Warszawy. Samoloty w porownaniu z tym sa
      zupelnie nieprzeszkadzajace.

Co do olowiu z samolotow, to ktos sie pomylil ;) Duze samoloty na Jet-A1
      lataja, a tam nie ma olowiu :))
      • Gość: Sebastian Re: SAMOLOTY - ursus IP: XBSVR* / 40.0.96.* 10.10.02, 09:27
        To naprawde zalezy od tego gdzie sie wczesniej mieszkalo.
        Ja nigdy nie mieszkalem tak blisko lotniska i miesiac spedzony w Ursusie
        sprawil, ze codziennie mialem bol glowy.
        Ktos wczesniej powiedzial, ze mozna zamknac okno - w zime tak ale nie w lato
        gdy na dworze jest +30 stopni.
        Niektorzy mowili fajny widok - tez sie zgadzam ale mi sie on podobal przez
        tydzien.
        Ja do domu jak wracam musze miec cisze i spokoj aby moc sie zrelaksowac.
        Ursus zdecydowanie temu nie sprzyjal.
        Wg mnie chyba lepiej wybrac zupelnie inne miejsce z dala od samolotow.

Ponadto to lotnisko nigdy nie zginie. Za jakies 10 lat ma byc wybudowane drugie
        niedaleko Zakroczymia ale Okecie zostanie.
        A przez najblizsze 10 lat ruch powietrzny bedzie tylko wiekszy.
    • Gość: Kamila Re: SAMOLOTY - ursus IP: proxy / 195.116.92.* 11.10.02, 15:25
      Hałas emitowany przez samoloty jest szkodliwy dla zdrowia.
      • Gość: Wacek Re: SAMOLOTY - ursus IP: 195.205.132.* 14.10.02, 11:41
        Gość portalu: Kamila napisał(a):

> Hałas emitowany przez samoloty jest szkodliwy dla zdrowia.

Potem nie wiadomo skąd biorą się nerwice i inne choroby psychiczne, a pełne
        ręce roboty mają psychoanalitycy. Oczywiście hałas może być tylko jedną z
        przyczyn. Nie każdy też od razu wariuje, ale mieszkania przy lotnisku nie
        polecam.

Człowiek może się do wszystkiego przyzwyczaić. Ale jesli ktoś przyzwyczaił się
        do huku, to nie znaczy, że ten przestał być szkodliwy.

Wacek

PS. Sam mieszkam na Mokotowie, ale kiedyś chciałbym się przenieść do jakiegoś
        spokojniejszego miejsca. Na wsi nigdy nie mieszkałem. Jetem mieszczuchem z
        dziada pradziada.
    • Gość: yyy Re: SAMOLOTY - ursus IP: *.crowley.pl 11.10.02, 17:47
      Mieszkam w Urusie od 1 maja. Wcześniej mieszkałem na ochocie, a jeszcze
      wcześniej - 3 lata temu w małej mieścinie w centralnej Polsce. Przyznam się wam
      szcze że bardziej odczułem hałas na początku mojego pobytu w Warszawie
      (samochody, autobusy i tramwaje) niż teraz tylko samomoloty. Czasami w środku
      lata są dni kiedy lądują bardzo często i każdego dnia, ale były też tygodnie
      kiedy nie było żadnego hałasu. W czerwcu do mnie dołączyła moja żona z 2
      miesięcznym synkiem, on śpi spokojnie i nie przeszkadza mu to wogóle to chyba
      nie jest tak źle.
    • malgosia87 Re: SAMOLOTY - ursus 15.10.02, 20:51
      Samoloty- samolotami, ale dowiedz się czy nie zrobią CI wyjazdu z budowanego
      wlaśnie centrum handlowego tuz po oknami.Mnie to niestety też dotyczy
      • Gość: yyy Re: SAMOLOTY - ursus IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 17.10.02, 09:45
        A ja myślałem że robią nam dobry dojazd od Jerozolimskich - naiwny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka