Dodaj do ulubionych

DO ZAINTERESOWANYCH - PROBLEMY Z NOWYM WILANOWEM

IP: 195.116.92.* 10.10.05, 14:34
nie wiem czy zainteresowani kupnem mieszkania w tej okolicy wiedzą ale
wszyscy inwestorzy napotykaja na ten sam problem - niskie wody gruntowe pod
całkiem silnym cisnieniem. Oznacza to, że przy polskim standardzie
budownictwa, za kilka lat bedziecie mieć problem z woda w piwnicach i
garazach. Zresztą niektórzy nie beda musieli czekać kilku lat, bo w jednym z
oddanych w zeszłym roku budynków juz dzisiaj lokatorzy mają pół metra wody w
garażu. Wiec zastanowcie się nad kupnem mieszkania w tej oklicy lub patrzcie
uwaznie inwestorom na rece.
Obserwuj wątek
    • Gość: poniedziałek Re: DO ZAINTERESOWANYCH - PROBLEMY Z NOWYM WILANO IP: 195.94.206.* 10.10.05, 15:06
      To znaczy konkretnie, w którym budynku jest ta woda. Lub chociaż w której z
      inwestycji tam umiejscowionych. O ile wiem to ludzie mieszkają tam tylko w
      Rezydencji Krolowej Marysienki, a tam wody w garażyu nie ma?
      • www.pkb.nrd Re: DO ZAINTERESOWANYCH - PROBLEMY Z NOWYM WILANO 10.10.05, 17:44
        Cały teren jest podmokły. Kilka metrów pod ziemią zaczyna sie tam gliny i
        głazów narzutowych, które skutecznie blokuja odpływ wód gruntowych.. A w którym
        bloku tak solidnie zrobiono "wannę" też jestem ciekaw.
        • Gość: poniedziałek Re: DO ZAINTERESOWANYCH - PROBLEMY Z NOWYM WILANO IP: 80.72.38.* 10.10.05, 19:22
          Tak jak pisałem, jakiś czas temu byłem w garażu podziemnym Nowej Rezydencji
          Królowej Marysiańki - I Etap i tam było na pewno sucho. NIe wiem jak w
          inwestycji Nowy Wilanów? Rzeczywiście teren jest może nie tyle podmokły, co z
          wysokim poziomem wód gruntowych - ale chyba porządnie zrobiona opaska iłowa
          wokół bloku uwalnia od problemu wody.
          • antycenzor Re: DO ZAINTERESOWANYCH - PROBLEMY Z NOWYM WILANO 11.10.05, 10:31
            A widziałeś, aby w polskim budownictwie było zrobione cos porządnie? Ja jeszcze
            nie. Znam jeden przypadek, kiedy inwestor, do uszczelnienia budynku ściągał
            ekipe z Niemiec, bo żadna polska firma nie potrafiła tego zrobić tak jak należy.
            • Gość: AA Re: DO ZAINTERESOWANYCH - PROBLEMY Z NOWYM WILANO IP: *.centertel.pl 23.01.06, 12:59
              Chyba Ty też zostałeś "nienajlepiej" zrobiony .... :-D
    • Gość: rs Re: DO ZAINTERESOWANYCH - PROBLEMY Z NOWYM WILANO IP: *.wa-wa.inpoland.pl 24.10.05, 21:25
      Właśnie, zamierzam tam kupić mieszkanie i czy mógłbyś podać więcej konkretów.
      • educator1 Re: DO ZAINTERESOWANYCH - PROBLEMY Z NOWYM WILANO 25.10.05, 11:03
        Też jestem ciekaw która lokalizacja , budynek i rodzaj awarii.
        • Gość: Hyper_Mouse Re: DO ZAINTERESOWANYCH - PROBLEMY Z NOWYM WILANO IP: *.rodamco.pl 07.02.06, 17:06
          Na Nowym Wilanowie grunty są osuszane więc nie sądzę, żeby wystąpiły jakieś
          problemy. W Polsce ludzie zawsze straszą innych,a to nierzetelnym developerem,
          a to mrówkami, hałasem, spalinami, a jak juz się nie ma do czego przyczepić to
          wymyślił wody gruntowe. Come on! daj nam żyć i skoro tak się boisz bagien to
          kup gdzie indziej. Powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka