Gość: PiDi IP: *.bankcenter.hu 26.09.02, 15:01 komentarze, please! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosia Re: Syta apartments... IP: *.milczarek.pl 26.09.02, 16:21 Która to z inwestycji na Sytej (numer ulicy, developer?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiDi Re: Syta apartments... IP: *.bankcenter.hu 11.10.02, 12:48 Gość portalu: gosia napisał(a): > Która to z inwestycji na Sytej (numer ulicy, developer?) Syta 99, NWS Budownictwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Syta apartments... IP: proxy / *.milczarek.pl 11.10.02, 14:58 Jestem szczęśliwą posiadaczką mieszkania na Sytej 99. Na razie tam jeszcze nie mieszkam (kończę remont mieszkania i sprowadzę się pewnie w listopadzie) ale jak narazie jestem bardzo zadowolona. Co prawda były opóźnienia w realizacji inwestycji, ale na tle średniej krajowej, chyba nie ma co o nich w ogóle wspominać, żeby nie drażnić innych uczestników forum. Sama inwestycja wygląda super (kończą już ogród), lokalizacja - moim zdaniem - jedna z najlepszych w Warszawie, developera sprawdzałam pod względem prawnym przed podjęciem decyzji o zakupie (czyli w listopadzie zeszłego roku) i wszystko było w porządku. Daj znać jakie konkretnie informacje Cię interesują to postaram się odpowiedzieć bardziej szczegółowo. (Swoją drogą kiedyś też próbowałam dowiedziec się czegoś o tej inwestycji na tym forum - ale bezskutecznie i jak widzę nic się nie zmieniło) Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Syta apartments... IP: proxy / 195.116.92.* 11.10.02, 15:30 Kto to buduje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Syta apartments... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.10.02, 11:42 Gość portalu: Marek napisał(a): > Kto to buduje? Zobacz: www.nwsbudownictwo.pl PiDi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Re: Syta apartments... IP: *.pl 16.10.02, 11:00 Pytanie do gosi: czy tam nie zalewa piwnic podczas ulewy - bo tak mi ktoś mówił ? Czy macie telefon TPSA działający, czy jest jakiś internet ? My myślimy o kupnie mieszkania pod tym adresem. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Syta apartments... IP: proxy / *.milczarek.pl 16.10.02, 14:34 Co do zalewania piwnic (i garaży) - nie widziałam, żeby coś takiego się tam wydarzyło ani nie słyszałam o takim przypadku (inna sprawa, że od kiedy garaż został oddany do użytku nie było chyba porządnej ulewy; w każdym razie przy takich deszczach jakie padały tej jesieni chyba nie zalało; jestem tam prawie codziennie więc jakieś ślady powodzi chyba bym zauważyła :-). Ale to ciekawe pytanie - jak będę dziś na Sytej pogadam z robotnikami, którzy tam jeszcze pracują, jeżeli się dowiem czegoś ciekawego w tej sprawie dam znać. Jeśli chodzi o telefon to trudno mi cokolwiek powiedzieć, bo nie mam jeszcze podpisanej umowy z tepsą (brak czasu niestety). Prezes NWS'u zapewniał mnie jakiś czas temu, że wszystkie łącza są gotowe - wystarczy podpisać umowę i wówczas tepsa przyśle magika, który podłączy telefon. Co do internetu - kablówki na razie nie ma - więc zostaje tylko łącze telefoniczne. A w ogóle w piątek jest pierwsze spotkanie wspólnoty z Developerem, więc pewnie takie kwestie jak telefony, internet, kablówka też zostaną poruszone. Pozdrawiam m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Syta apartments... IP: proxy / *.milczarek.pl 17.10.02, 09:09 Wracając do zalewania piwnic i garaży - rozmawiałm wczoraj z jednym z podwykonawców i on twierdzi, iż przy wjeździe do i przy wyjeździe z garażu (tam też są piwnice) są zamontowane pompy i zalanie jest praktycznie niemożliwe. Pzdr m Odpowiedz Link Zgłoś
zorska Re: Syta apartments... 17.10.02, 09:59 Dziękuję za odpowiedź ! Jak by już coś było wiadomo o internecie to też chętnie się dowiem. Mam nadzieję, że będziemy sąsiadami, tzn. mam nadzieję, że kupię tam mieszkanie... Działam w tym kierunku, byłem już u prezesa, wydaje sie że wszystko jest OK. Możemy pogadać mailem jeśli chcesz. Pozdrowienia, Norman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Syta apartments... IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 17.10.02, 12:22 a macie jakies namiary w internecie na ta firme? jak sie tamksztaltuja ceny i jak duze sa mieszkanka? ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiDi Re: Syta apartments... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.10.02, 22:41 Gość portalu: ania napisał(a): > a macie jakies namiary w internecie na ta firme? jak sie tamksztaltuja ceny i > jak duze sa mieszkanka? > > ania Znalazłem ich na stornie www.nws.budownictwo.pl Jestem mieszkańcem. Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Syta apartments... IP: *.crowley.pl 18.10.02, 12:13 niestety to zobaczylam na podanej stronie :( ...ten adres nie istnieje Jednakże, wykorzystując jego ulotny status chciałbym Państwa przestrzec przed Panem starostą tatrzańskim mgr inż. Andrzejem Gąsienicą-Makowskim, który mnie okradł... Kiedyś byłem właścicielem www.tatry.pl, starostwo powiatowe w Zakopanem zapragnęło zostać właścicielem domeny nadrzednej - tatry.pl, czego konsekwencją jest nabycie praw do domen podrzednych, w tym mojej. Aby zapewnić mnie, że wszystko pozostanie bez zmian, a ja nadal będę mógł korzystać z mojej własności i jednocześnie nakłonić do wyrażenia zgody na całą operację, dostałem pismo sygnowane: starosta tatrzański mgr inż. Andrzej Gąsienica Makowski treści: "Zobowiązanie Jako administrator domeny tatry.pl zobowiązujemy się do utrzymywania domeny www.tatry.pl i jej delegacji w domenie tatry.pl wobec firmy: [dane mojej firmy] i równocześnie zwracamy się z prośbą o wystosowanie do NASK-u zgody na przeniesienie delegacji domeny www.tatry.pl z serwera NASK na serwer firmy [dane prywatnej firmy, z którą starostwo prawdopodobnie podpisało umowę o świadczenie odpowiednich usług]." Skoro ktoś prosi, to dlaczego nie miałbym mu pójść na rękę? Teraz już wiem dlaczego - po nabyciu praw do domeny nadrzędnej starostwo przekazało ją prywatnej firmie, która umieściłą pod moim adresem własną stronę, ja zaś na prośbę o zwrot mojej własności dostałem pismo również sygnowane: starosta tatrzański mgr inż. Andrzej Gąsienica Makowski o następującej treści: "Po wnikliwej analizie kwestii związanej z poddomeną www.tatry.pl i obecnej świadomości problemu Starostwo Powiatowe w Zakopanem postanowia nie delegować w/w poddomeny..." dalej "Podejmując tą decyzję mamy na uwadze dobro społeczności lokalnej ale również tych wszystkich, którzy z dobrodziejstwa Naszego regionu korzystając, mając zarazem na uwadze świadomość, że dbamy w ten sposób o Ich interesy." Drogi Panie Starosto, proszę jedynie o zwrot mojej własności, którą zobowiązał się Pan opiekować. Jednocześnie infomuję, że jeżeli Pan poprosi, o czym Pan chyba nie pomyślał, to z radością umożliwię umieszczenia informacji starostwa pod moim adresem. Z wyrazami szacunku, Artur Grzymała email: artur@poczta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Syta apartments... IP: *.crowley.pl 18.10.02, 12:35 juz znalzalam strone :) ale niesetety cos nie dziala na podstronie o mieskznaia. obejrzlaam budenk , ogrod - ktory mnie zachwycil. NO ale niestety nie wiem jakie mieszkania i sa i jakie ceny. Czy nie bede zbyt bezposrednia jesli zapytam jakie mieszkania kupiliscie i za ile? ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Syta apartments... IP: 62.233.139.* 19.10.02, 16:25 a jak tam bedzie ze smrodkiem z oczyszczalni Południe? Jesli podobnie jak z Czajką to gratuluję lokalizacji. m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiDi Re: Syta apartments... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.10.02, 20:52 Gość portalu: m. napisał(a): > a jak tam bedzie ze smrodkiem z oczyszczalni Południe? > Jesli podobnie jak z Czajką to gratuluję lokalizacji. > m. Coś nowego. W ciągu ostatniego roku nie odnotowałem żadnego "smrodku".Proszę o więcej informacji. PiDi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Syta apartments... IP: 62.233.139.* 24.10.02, 21:52 zerknij co sie buduje niedaleko nad wisla. nie wiem czy otworza to w 2002 czy w 2003, ale za plotem bedziesz mial oczyszczalnie sciekow i zapewniam cie ze nie bedzie to oczyszczalnia osiedlowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Oczyszczalnia IP: *.pl 25.10.02, 17:16 Oczyszczalnia nie będzie "za płotem" tylko spory kawał dalej - jadac Syta w górę to dopiero za torami. Nie ma co się wyzłośliwiać, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Syta apartments... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.10.02, 11:24 Adres strony: www.nwsbudownictwo.pl Gość portalu: ania napisał(a): a macie jakies namiary w internecie na ta firme? jak sie tamksztaltuja ceny i > jak duze sa mieszkanka? > > ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiDi Re: Syta apartments... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.10.02, 22:48 Też jestem mieszkańcem Sytej (i dostatniej...) Po ostanich ulewach byłem osobiście sprawdzić sytuację w garażu. Było sucho! Opóźnienie w/g wyjaśnień pana J.S. było spowodowane uprzejmością naszego sąsiada po str południowej. Należę również do zadowolonych mieszkańców. Niestety nie mogę być obecny na pierwszym spotkaniu mieszkańców. Pozdrawiam Piotr syta@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiDi Re: Syta apartments... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 15:27 Do wszystkich mieskańców Sytej, Szanowni Państwo W piątek (18.10.2002) na spotkaniu mieszkańców wybrano zarząd wpólnoty, od tej pory wspólnota będzie decydowała o naszym wspólnym majątku, o tym jak i jakim kosztem bedzie zarządzana nieruchomość. Proponuję o przygotowanie listy właścicieli i adresów e-mail'owych, ułatwi to nam komunikowanie i przesyłanie wiadomości. Na początku Listopada musimy uregulować formalności z dostawcami mediów. Mój adres : syta99@op.pl lub polskainvest@wp.pl Pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oda L. Re: Syta apartments... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.10.02, 12:23 Byłam na SYtej, jestem zachwycona ogródkiem i architekturą. Kupimy tu mieszkanie. Marzyłam o takim miejscu. Oda Odpowiedz Link Zgłoś