Dodaj do ulubionych

Syta apartments...

IP: *.bankcenter.hu 26.09.02, 15:01
komentarze, please!
Obserwuj wątek
    • Gość: gosia Re: Syta apartments... IP: *.milczarek.pl 26.09.02, 16:21
      Która to z inwestycji na Sytej (numer ulicy, developer?)
      • Gość: PiDi Re: Syta apartments... IP: *.bankcenter.hu 11.10.02, 12:48
        Gość portalu: gosia napisał(a):

> Która to z inwestycji na Sytej (numer ulicy, developer?)

Syta 99, NWS Budownictwo!
        • Gość: gosia Re: Syta apartments... IP: proxy / *.milczarek.pl 11.10.02, 14:58
          Jestem szczęśliwą posiadaczką mieszkania na Sytej 99. Na razie tam jeszcze nie
          mieszkam (kończę remont mieszkania i sprowadzę się pewnie w listopadzie) ale
          jak narazie jestem bardzo zadowolona. Co prawda były opóźnienia w realizacji
          inwestycji, ale na tle średniej krajowej, chyba nie ma co o nich w ogóle
          wspominać, żeby nie drażnić innych uczestników forum. Sama inwestycja wygląda
          super (kończą już ogród), lokalizacja - moim zdaniem - jedna z najlepszych w
          Warszawie, developera sprawdzałam pod względem prawnym przed podjęciem decyzji
          o zakupie (czyli w listopadzie zeszłego roku) i wszystko było w porządku.
          Daj znać jakie konkretnie informacje Cię interesują to postaram się
          odpowiedzieć bardziej szczegółowo.
          (Swoją drogą kiedyś też próbowałam dowiedziec się czegoś o tej inwestycji na
          tym forum - ale bezskutecznie i jak widzę nic się nie zmieniło)
          Pozdrawiam
          Gosia
          • Gość: Marek Re: Syta apartments... IP: proxy / 195.116.92.* 11.10.02, 15:30
            Kto to buduje?
            • Gość: :) Re: Syta apartments... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.10.02, 11:42
              Gość portalu: Marek napisał(a):

> Kto to buduje?

Zobacz: www.nwsbudownictwo.pl
              PiDi
          • Gość: Norman Re: Syta apartments... IP: *.pl 16.10.02, 11:00
            Pytanie do gosi: czy tam nie zalewa piwnic podczas ulewy - bo tak mi ktoś
            mówił ? Czy macie telefon TPSA działający, czy jest jakiś internet ? My
            myślimy o kupnie mieszkania pod tym adresem.

Pozdrawiam,
            • Gość: gosia Re: Syta apartments... IP: proxy / *.milczarek.pl 16.10.02, 14:34
              Co do zalewania piwnic (i garaży) - nie widziałam, żeby coś takiego się tam
              wydarzyło ani nie słyszałam o takim przypadku (inna sprawa, że od kiedy garaż
              został oddany do użytku nie było chyba porządnej ulewy; w każdym razie przy
              takich deszczach jakie padały tej jesieni chyba nie zalało; jestem tam prawie
              codziennie więc jakieś ślady powodzi chyba bym zauważyła :-).
              Ale to ciekawe pytanie - jak będę dziś na Sytej pogadam z robotnikami, którzy
              tam jeszcze pracują, jeżeli się dowiem czegoś ciekawego w tej sprawie dam znać.
              Jeśli chodzi o telefon to trudno mi cokolwiek powiedzieć, bo nie mam jeszcze
              podpisanej umowy z tepsą (brak czasu niestety). Prezes NWS'u zapewniał mnie
              jakiś czas temu, że wszystkie łącza są gotowe - wystarczy podpisać umowę i
              wówczas tepsa przyśle magika, który podłączy telefon.
              Co do internetu - kablówki na razie nie ma - więc zostaje tylko łącze
              telefoniczne.
              A w ogóle w piątek jest pierwsze spotkanie wspólnoty z Developerem, więc pewnie
              takie kwestie jak telefony, internet, kablówka też zostaną poruszone.
              Pozdrawiam
              m
            • Gość: gosia Re: Syta apartments... IP: proxy / *.milczarek.pl 17.10.02, 09:09
              Wracając do zalewania piwnic i garaży - rozmawiałm wczoraj z jednym z
              podwykonawców i on twierdzi, iż przy wjeździe do i przy wyjeździe z garażu (tam
              też są piwnice) są zamontowane pompy i zalanie jest praktycznie niemożliwe.
              Pzdr
              m
              • zorska Re: Syta apartments... 17.10.02, 09:59
                Dziękuję za odpowiedź ! Jak by już coś było wiadomo o internecie to też
                chętnie się dowiem. Mam nadzieję, że będziemy sąsiadami, tzn. mam nadzieję, że
                kupię tam mieszkanie... Działam w tym kierunku, byłem już u prezesa, wydaje
                sie że wszystko jest OK. Możemy pogadać mailem jeśli chcesz.
                Pozdrowienia,
                Norman
                • Gość: ania Re: Syta apartments... IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 17.10.02, 12:22
                  a macie jakies namiary w internecie na ta firme? jak sie tamksztaltuja ceny i
                  jak duze sa mieszkanka?

ania
                  • Gość: PiDi Re: Syta apartments... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.10.02, 22:41
                    Gość portalu: ania napisał(a):

> a macie jakies namiary w internecie na ta firme? jak sie tamksztaltuja ceny i
                    > jak duze sa mieszkanka?
                    >
                    > ania
                    Znalazłem ich na stornie www.nws.budownictwo.pl
                    Jestem mieszkańcem.

Piotr
                    • Gość: ania Re: Syta apartments... IP: *.crowley.pl 18.10.02, 12:13
                      niestety to zobaczylam na podanej stronie :(
                      ...ten adres nie istnieje

Jednakże, wykorzystując jego ulotny status chciałbym Państwa przestrzec przed
                      Panem starostą tatrzańskim mgr inż. Andrzejem Gąsienicą-Makowskim, który mnie
                      okradł...

Kiedyś byłem właścicielem www.tatry.pl, starostwo powiatowe w Zakopanem
                      zapragnęło zostać właścicielem domeny nadrzednej - tatry.pl, czego konsekwencją
                      jest nabycie praw do domen podrzednych, w tym mojej. Aby zapewnić mnie, że
                      wszystko pozostanie bez zmian, a ja nadal będę mógł korzystać z mojej własności
                      i jednocześnie nakłonić do wyrażenia zgody na całą operację, dostałem pismo
                      sygnowane: starosta tatrzański mgr inż. Andrzej Gąsienica Makowski treści:

"Zobowiązanie
                      Jako administrator domeny tatry.pl zobowiązujemy się do utrzymywania domeny
                      www.tatry.pl i jej delegacji w domenie tatry.pl wobec firmy: [dane mojej firmy]
                      i równocześnie zwracamy się z prośbą o wystosowanie do NASK-u zgody na
                      przeniesienie delegacji domeny www.tatry.pl z serwera NASK na serwer firmy
                      [dane prywatnej firmy, z którą starostwo prawdopodobnie podpisało umowę o
                      świadczenie odpowiednich usług]."

Skoro ktoś prosi, to dlaczego nie miałbym mu pójść na rękę? Teraz już wiem
                      dlaczego - po nabyciu praw do domeny nadrzędnej starostwo przekazało ją
                      prywatnej firmie, która umieściłą pod moim adresem własną stronę, ja zaś na
                      prośbę o zwrot mojej własności dostałem pismo również sygnowane: starosta
                      tatrzański mgr inż. Andrzej Gąsienica Makowski o następującej treści:

"Po wnikliwej analizie kwestii związanej z poddomeną www.tatry.pl i obecnej
                      świadomości problemu Starostwo Powiatowe w Zakopanem postanowia nie delegować
                      w/w poddomeny..."

dalej

"Podejmując tą decyzję mamy na uwadze dobro społeczności lokalnej ale również
                      tych wszystkich, którzy z dobrodziejstwa Naszego regionu korzystając, mając
                      zarazem na uwadze świadomość, że dbamy w ten sposób o Ich interesy."

Drogi Panie Starosto, proszę jedynie o zwrot mojej własności, którą zobowiązał
                      się Pan opiekować. Jednocześnie infomuję, że jeżeli Pan poprosi, o czym Pan
                      chyba nie pomyślał, to z radością umożliwię umieszczenia informacji starostwa
                      pod moim adresem.

Z wyrazami szacunku,
                      Artur Grzymała
                      email: artur@poczta.pl

• Gość: ania Re: Syta apartments... IP: *.crowley.pl 18.10.02, 12:35
                        juz znalzalam strone :)
                        ale niesetety cos nie dziala na podstronie o mieskznaia. obejrzlaam budenk ,
                        ogrod - ktory mnie zachwycil. NO ale niestety nie wiem jakie mieszkania i sa i
                        jakie ceny.
                        Czy nie bede zbyt bezposrednia jesli zapytam jakie mieszkania kupiliscie i za
                        ile?

ania
                    • Gość: m. Re: Syta apartments... IP: 62.233.139.* 19.10.02, 16:25
                      a jak tam bedzie ze smrodkiem z oczyszczalni Południe?
                      Jesli podobnie jak z Czajką to gratuluję lokalizacji.
                      m.
                      • Gość: PiDi Re: Syta apartments... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.10.02, 20:52
                        Gość portalu: m. napisał(a):

> a jak tam bedzie ze smrodkiem z oczyszczalni Południe?
                        > Jesli podobnie jak z Czajką to gratuluję lokalizacji.
                        > m.
                        Coś nowego. W ciągu ostatniego roku nie odnotowałem żadnego "smrodku".Proszę o
                        więcej informacji.
                        PiDi
                        • Gość: m. Re: Syta apartments... IP: 62.233.139.* 24.10.02, 21:52
                          zerknij co sie buduje niedaleko nad wisla.
                          nie wiem czy otworza to w 2002 czy w 2003, ale za plotem bedziesz mial
                          oczyszczalnie sciekow i zapewniam cie ze nie bedzie to oczyszczalnia osiedlowa.
                          • Gość: Norman Oczyszczalnia IP: *.pl 25.10.02, 17:16
                            Oczyszczalnia nie będzie "za płotem" tylko spory kawał dalej - jadac Syta w
                            górę to dopiero za torami. Nie ma co się wyzłośliwiać,
                  • Gość: :) Re: Syta apartments... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.10.02, 11:24
                    Adres strony: www.nwsbudownictwo.pl

Gość portalu: ania napisał(a):

a macie jakies namiary w internecie na ta firme? jak sie tamksztaltuja ceny i
                    > jak duze sa mieszkanka?
                    >
                    > ania
          • Gość: PiDi Re: Syta apartments... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.10.02, 22:48

Też jestem mieszkańcem Sytej (i dostatniej...)
            Po ostanich ulewach byłem osobiście sprawdzić sytuację w garażu. Było sucho!
            Opóźnienie w/g wyjaśnień pana J.S. było spowodowane uprzejmością naszego
            sąsiada po str południowej. Należę również do zadowolonych mieszkańców.
            Niestety nie mogę być obecny na pierwszym spotkaniu mieszkańców.
            Pozdrawiam
            Piotr
            syta@op.pl
      • Gość: PiDi Re: Syta apartments... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 15:27
        Do wszystkich mieskańców Sytej,
        Szanowni Państwo

W piątek (18.10.2002) na spotkaniu mieszkańców wybrano zarząd wpólnoty, od tej
        pory wspólnota będzie decydowała o naszym wspólnym majątku, o tym jak i jakim
        kosztem bedzie zarządzana nieruchomość.
        Proponuję o przygotowanie listy właścicieli i adresów e-mail'owych, ułatwi to
        nam komunikowanie i przesyłanie wiadomości.
        Na początku Listopada musimy uregulować formalności z dostawcami mediów.

Mój adres : syta99@op.pl lub polskainvest@wp.pl
        Pozdrawiam
        Piotr
        • Gość: Oda L. Re: Syta apartments... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.10.02, 12:23
          Byłam na SYtej, jestem zachwycona ogródkiem i architekturą. Kupimy tu
          mieszkanie. Marzyłam o takim miejscu.
          Oda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka