superkoles23 17.11.05, 18:56 Wiecie cos wiecej o tej inwestycji??Moze ktos kupowal tam mieszkanie?? Jaka okolica?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aleksandra Re: Mondrian House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 19:10 Ja się zstanawiałam ale cena mnie powaliła. Poza tym jak się dowiedziałam, że tam będą plastikowe okna to uznałam to wręcz za szczyt bezczelności! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Mondrian House IP: *.bas.roche.com 17.11.05, 19:23 Jakie plastikowe??? Ja tam widziałem drewniane, ale może słabo się przyglądałem. Inwestycja całkiem fajna, ma kilka przyjemnych bajerów. Okolica kiepska. Cena za wysoka i to sporo za wysoka. Ale to taka polityka tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
superkoles23 Re: Mondrian House 17.11.05, 19:30 ta cena tez mnie troche przeraza..ale z drugiej strony nie znalazlem nic lepszego.Wiecie czy oprocz Echo ktos jeszcze buduje apartamenty na mokotowie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: il Re: Mondrian House IP: 217.153.132.* 18.11.05, 10:45 Mozesz zajrzec do eko-parku www.ekopark.pl. Niektore z ich mieszkan pewnie do kategorii apartamentow mozna zaliczyc. Atrakcyjne polozenie. Z kazdej strony kawalek zieleni. Na pewno ciekawsze niz w przypadku Mondarin, wokol ktorego trzeba by bylo wyburzyc wszystkie paskudne stare bloki. Mieszkalem kiedys w jednym z nich i kiedy uslyszalem, ze jest to atrakcyjne polozenie na apartamentowiec tarzalem sie ze smiechu. Zbudowali na na miejscu bazarku miedzyblokowego, gdzie handlowano warzywami i starociami. Obok jeszcze jest inwestycja 'Przy Oranzerii' budowana przez miejskie przedsieborstwo ogrodnicze, ktore sie wzielo za developerke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Mondrian House IP: *.bas.roche.com 18.11.05, 11:45 Ekopark to raczej nie są apartamenty. Wiem od mieszkańców że jakość jest bardzo kiepska - najtańsze materiały, najtańsze firmy budowlane. I kłopoty jak w tanich blokach. Mondrian to apartamenty z prawdziwego zdarzenia moim zdaniem. Gdyby tylko nie ta lokalizacja i kosmiczna cena... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: il Re: Mondrian House IP: *.malnet.pl / 62.233.164.* 20.11.05, 20:00 Mondrian na pewno stara sie zachecic elementami wykonczeniowymi itp. Niemniej dla mnie istotnym elementem koniecznym dla apartamentu jest sasiedztwo. U nas sa jakies dziwne standardy pod tym wzgledem. Mieszkalem w kilku krajach i nigdzie poza Polska nie widzialem, zeby ludzie bogaci mieszkali drzwi w drzwi z biednymi. Brutalna prawda jest taka, ze jak twoj dom stoi obok rudery to traci na wartosci. Traci tez twoj prestiz. Naturalna tendencja jest, ze bogaci chca mieszkac tam gdzie inni bogaci a biedni zostaja tam gdzie moga. Dopoki stojace kolo Mondrian stare klocowate bloki nie zostana wyburzone bedzie to taka dziwaczna enklawa. W bloku obok ceny mieszkania sa kilka razy nizsze i mieszkaja tam znacznie biedniejsi ludzie. W PRL-u do tego sie przywyczailismy ale to sie zmienia. Co to za przyjemnosc miec widok z okna na stare bloki badz po wyjsciu przed blok podziwiac bezrobotnych sasiadow. Rozne sa zaiste definicje apartamentow. Fakt, ze ekoparku jeszcze przez kilka lat bedzie sie cos budowac. Niemniej w wyniku powstanie calkowicie nowe osiedle odciete od starych klockowatych blokow kawalkiem zieleni z kazdej strony. Mysle, ze za parenascie lat mieszkania tam moga byc drozsze niz w Mondrian wlasnie z powodu sasiedztwa. Moj znajomy mieszka od ponad roku w ekoparku i nie narzeka na jakosc. Wrecz przeciwnie. Przy odbiorze nie mial praktycznie nic do wytkniecia. 'Przy Oranzerii' to ciekawa inwestycja ale dosc specyficzna pod wzgledem architektury. Ulozenie w litere U i wielkie okna powoduje, ze trzeba lubic otwartosc badz stale zaslaniac sie przed sasiadami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Mondrian House IP: *.bas.roche.com 18.11.05, 11:48 A co do "Przy Oranżerii" to faktycznie - wg tego co wiem tam jest ok - jakość apartamentu. Ale nie wiem czy jeszcze sprzedają? Chyba już poszło wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Mondrian House IP: *.bas.roche.com 18.11.05, 11:50 Zapytaj w Echo czy nie planują kolejnej inwestycji typu Mondrian ale w innej lepszej lokalizacji. To byłoby coś. Sprawdź może też www.belvedereresidence.pl a może www.zbyrcok.pl Pomogłem? Odpowiedz Link Zgłoś
superkoles23 Re: Mondrian House 18.11.05, 18:10 thx za info.Belvedere super lokalizacja ale cena niestety nie dla mnie, 29000 za metr to jednak przegiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Re: Mondrian House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 19:48 www.marvipol.pl Kazimierzowska Residence. Ceny na pewno znacznie niższe niż na Narbutta (ok 8000 zł). Ludzie mówią, że Kazimierzowska jest za wysoka, ale do innych rzeczy ciężko się przyczepić. Komentarz do kilku wpisów. Że niby obok apartamentu nie mogą stać "szare bloki". Ja powiem tak, jak ktoś chce mieszkać w centrum miasta musi się z tym liczyć. Jak ktoś ma alergię na stare bloki to moze rzeczywiscie wybrac Eko Park. Będzie miał na pewno alergię na życie w ciągłym hałasie i kurzu, bo prace budowlane potrwają tam jeszcze wiele lat, nawet do 2012 roku. A apartamentowiec wstawiony w istniejącą już zabudowę - to pewnosc ze nic Ci nie wybudują pod nosem. Wybór należy do Ciebie - czy wolisz mieszkać pośród starych bloków czy na wiecznej budowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: il Re: Mondrian House IP: *.malnet.pl / 62.233.164.* 20.11.05, 20:07 Wieczne budowy to przezytek z PRL-u. Ekopark powinien zabudowac caly teren za maksimum 4-5 lat. Teraz rynek jest taki, ze nie maja problemow z finansowaniem. Ciekawy to apartament, z ktorego 'zawsze' juz widok bedzie na szary blok. Mozna nie odslaniac okien. Ja mysle jednak, ze te wszystkie stare bloki w koncu zostana wyburzone i na ich miejscu cos nowego powstanie. Tak to sie stalo w innych krajach. Faktycznie zatem za jakis czas widok sie poprawi ale przedtem bedzie tam tez plac budowy i powstanie pewnie cos jeszcze wyzszego. Takie sa reguly rynku choc moze to potrwac wiele lat. Odpowiedz Link Zgłoś