Dodaj do ulubionych

Mondrian House

17.11.05, 18:56
Wiecie cos wiecej o tej inwestycji??Moze ktos kupowal tam mieszkanie??
Jaka okolica??
Obserwuj wątek
    • Gość: Aleksandra Re: Mondrian House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 19:10
      Ja się zstanawiałam ale cena mnie powaliła. Poza tym jak się dowiedziałam, że
      tam będą plastikowe okna to uznałam to wręcz za szczyt bezczelności!
      • Gość: Maciek Re: Mondrian House IP: *.bas.roche.com 17.11.05, 19:23
        Jakie plastikowe??? Ja tam widziałem drewniane, ale może słabo się przyglądałem.

Inwestycja całkiem fajna, ma kilka przyjemnych bajerów.

Okolica kiepska.

Cena za wysoka i to sporo za wysoka. Ale to taka polityka tej firmy.
        • superkoles23 Re: Mondrian House 17.11.05, 19:30
          ta cena tez mnie troche przeraza..ale z drugiej strony nie znalazlem nic
          lepszego.Wiecie czy oprocz Echo ktos jeszcze buduje apartamenty na mokotowie??
          • Gość: il Re: Mondrian House IP: 217.153.132.* 18.11.05, 10:45
            Mozesz zajrzec do eko-parku www.ekopark.pl. Niektore z ich mieszkan
            pewnie do kategorii apartamentow mozna zaliczyc. Atrakcyjne polozenie. Z kazdej
            strony kawalek zieleni. Na pewno ciekawsze niz w przypadku Mondarin, wokol
            ktorego trzeba by bylo wyburzyc wszystkie paskudne stare bloki. Mieszkalem
            kiedys w jednym z nich i kiedy uslyszalem, ze jest to atrakcyjne polozenie na
            apartamentowiec tarzalem sie ze smiechu. Zbudowali na na miejscu bazarku
            miedzyblokowego, gdzie handlowano warzywami i starociami.
            Obok jeszcze jest inwestycja 'Przy Oranzerii' budowana przez miejskie
            przedsieborstwo ogrodnicze, ktore sie wzielo za developerke.

• Gość: Maciek Re: Mondrian House IP: *.bas.roche.com 18.11.05, 11:45
              Ekopark to raczej nie są apartamenty. Wiem od mieszkańców że jakość jest bardzo
              kiepska - najtańsze materiały, najtańsze firmy budowlane. I kłopoty jak w tanich
              blokach.
              Mondrian to apartamenty z prawdziwego zdarzenia moim zdaniem. Gdyby tylko nie ta
              lokalizacja i kosmiczna cena...
              • Gość: il Re: Mondrian House IP: *.malnet.pl / 62.233.164.* 20.11.05, 20:00
                Mondrian na pewno stara sie zachecic elementami wykonczeniowymi itp. Niemniej
                dla mnie istotnym elementem koniecznym dla apartamentu jest sasiedztwo. U nas sa
                jakies dziwne standardy pod tym wzgledem. Mieszkalem w kilku krajach i nigdzie
                poza Polska nie widzialem, zeby ludzie bogaci mieszkali drzwi w drzwi z
                biednymi. Brutalna prawda jest taka, ze jak twoj dom stoi obok rudery to traci
                na wartosci. Traci tez twoj prestiz. Naturalna tendencja jest, ze bogaci chca
                mieszkac tam gdzie inni bogaci a biedni zostaja tam gdzie moga.
                Dopoki stojace kolo Mondrian stare klocowate bloki nie zostana wyburzone bedzie
                to taka dziwaczna enklawa. W bloku obok ceny mieszkania sa kilka razy nizsze i
                mieszkaja tam znacznie biedniejsi ludzie. W PRL-u do tego sie przywyczailismy
                ale to sie zmienia. Co to za przyjemnosc miec widok z okna na stare bloki badz
                po wyjsciu przed blok podziwiac bezrobotnych sasiadow.

Rozne sa zaiste definicje apartamentow.

Fakt, ze ekoparku jeszcze przez kilka lat bedzie sie cos budowac. Niemniej w
                wyniku powstanie calkowicie nowe osiedle odciete od starych klockowatych blokow
                kawalkiem zieleni z kazdej strony. Mysle, ze za parenascie lat mieszkania tam
                moga byc drozsze niz w Mondrian wlasnie z powodu sasiedztwa.
                Moj znajomy mieszka od ponad roku w ekoparku i nie narzeka na jakosc. Wrecz
                przeciwnie. Przy odbiorze nie mial praktycznie nic do wytkniecia.

'Przy Oranzerii' to ciekawa inwestycja ale dosc specyficzna pod wzgledem
                architektury. Ulozenie w litere U i wielkie okna powoduje, ze trzeba lubic
                otwartosc badz stale zaslaniac sie przed sasiadami.

• Gość: Maciek Re: Mondrian House IP: *.bas.roche.com 18.11.05, 11:48
              A co do "Przy Oranżerii" to faktycznie - wg tego co wiem tam jest ok - jakość
              apartamentu. Ale nie wiem czy jeszcze sprzedają? Chyba już poszło wszystko.
          • Gość: Maciek Re: Mondrian House IP: *.bas.roche.com 18.11.05, 11:50
            Zapytaj w Echo czy nie planują kolejnej inwestycji typu Mondrian ale w innej
            lepszej lokalizacji. To byłoby coś. Sprawdź może też www.belvedereresidence.pl a
            może www.zbyrcok.pl

Pomogłem?
            • superkoles23 Re: Mondrian House 18.11.05, 18:10
              thx za info.Belvedere super lokalizacja ale cena niestety nie dla mnie, 29000
              za metr to jednak przegiecie.
              • Gość: jerry Re: Mondrian House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 19:48
                www.marvipol.pl Kazimierzowska Residence. Ceny na pewno znacznie niższe niż na
                Narbutta (ok 8000 zł). Ludzie mówią, że Kazimierzowska jest za wysoka, ale do
                innych rzeczy ciężko się przyczepić.

Komentarz do kilku wpisów. Że niby obok apartamentu nie mogą stać "szare
                bloki". Ja powiem tak, jak ktoś chce mieszkać w centrum miasta musi się z tym
                liczyć. Jak ktoś ma alergię na stare bloki to moze rzeczywiscie wybrac Eko
                Park. Będzie miał na pewno alergię na życie w ciągłym hałasie i kurzu, bo prace
                budowlane potrwają tam jeszcze wiele lat, nawet do 2012 roku. A apartamentowiec
                wstawiony w istniejącą już zabudowę - to pewnosc ze nic Ci nie wybudują pod
                nosem. Wybór należy do Ciebie - czy wolisz mieszkać pośród starych bloków czy
                na wiecznej budowie...
                • Gość: il Re: Mondrian House IP: *.malnet.pl / 62.233.164.* 20.11.05, 20:07
                  Wieczne budowy to przezytek z PRL-u. Ekopark powinien zabudowac caly teren za
                  maksimum 4-5 lat. Teraz rynek jest taki, ze nie maja problemow z finansowaniem.
                  Ciekawy to apartament, z ktorego 'zawsze' juz widok bedzie na szary blok. Mozna
                  nie odslaniac okien.
                  Ja mysle jednak, ze te wszystkie stare bloki w koncu zostana wyburzone i na ich
                  miejscu cos nowego powstanie. Tak to sie stalo w innych krajach. Faktycznie
                  zatem za jakis czas widok sie poprawi ale przedtem bedzie tam tez plac budowy i
                  powstanie pewnie cos jeszcze wyzszego. Takie sa reguly rynku choc moze to
                  potrwac wiele lat.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka