Gość: turtle IP: *.com.pl 11.10.02, 13:50 dzisiaj widziałem jak na budowę przyjechał TIR z jakąś wielka rurą. to pierwsza aktywność budowlana w tym miejscu od ponad miesiąca. może w końcu coś tam zaczną robić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: słoneczny stok c.d IP: proxy / 195.116.92.* 11.10.02, 15:35 Ja tam nie widziałem, żeby się coś działo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus Re: słoneczny stok c.d IP: *.pkobp.pl 29.11.02, 11:29 Dzieje się od jakiegoś czasu. Doprowadzili rury do osiedla, wstawiają okna, ocieplają, robią coś w środku i na dachu. Czekam, aż ruszy obecny II etap tj. klatki E i F, bo tam właśnie będzie moje M. Z informacji, które uzyskałam, rozpatrywana jest oferta na budowę konstrukcji, dokonują kalkulacji kosztów. Tak więc chyba mamy powody do optymizmu. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: słoneczny stok c.d IP: *.pl.ibm.com / *.at.ibm.com 29.11.02, 11:46 Dzieje się jak najbardziej - wstawili już sporo okien, zaczęli ocieplanie, skończyli dach. Wcześniej prace toczyły się wewnątrz budynku, dlatego nie było ich widać - kładli instalację wod. kan. Z tego co zauważyłam na stronie Spółdzielni, ruszyła też sprzedaż. Pozdrawiam sąsiadów! Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: słoneczny stok c.d IP: 195.187.252.* 29.11.02, 12:43 We wtorek bylo spotkanie przedstawicieli + zarzad. Mam w zwiazku z tym troche aktualnych informacji. Venus, na twoje klatki jest juz wybrany wykonawca, lada dzien powinny rozpoczac sie powazne prace nad kontrukcja. Z takich rzeczy mniej widocznych niz okna, to w kl. a-d sa konczone scianki dzialowe, rozprowadzana instalacja wod-kan + podloza posadzkowe. Pozdrawiam przyszlych sasiadow, Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus Re: słoneczny stok c.d IP: *.pkobp.pl 02.12.02, 14:37 Dzięki, Beatko. Daje mi to nadzieję na odebranie mojego M w nowym terminie tj. do 31.12.2003 r. Mam nadzieję, że mróz i śnieg nie pokrzyżują planów budowy, dotyczących m.in. budowy konstrukcji II etapu. Poza tym, często odwiedzam budowę (z zewnątrz) i widzę postępy. Trzymajcie tak dalej, droga Spółdzielnio! Pozdrawiam przyszłych sąsiadów :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus Re: słoneczny stok c.d IP: *.pkobp.pl 07.01.03, 11:06 Świeżyzna dla Sąsiadów - prowadzone są dalsze prace na budynkach ABCDI, w tym: 1/ wstawiają okna 2/ ocieplają ściany zewnętrzne 3/ wstawiają ścianki działowe 4/ robią prace wewnątrz - jakie, nie widać z mojego punktu obserwacyjnego. Ale coś się dzieje na pewno. Może ktoś wie więcej o klatkach E i F, i w ogóle o całej inwestycji? Pozdrawiam, Venus Odpowiedz Link Zgłoś