Dodaj do ulubionych

SAM 81 Bluszczańska III

15.10.02, 11:26
Witam!
Szukam sąsiadów.
Obserwuj wątek
    • Gość: siaryx Re: SAM 81 Bluszczańska III IP: 62.233.201.* 15.10.02, 15:54
      Nie no, nie ma nikogo?
      • Gość: marko Re: SAM 81 Bluszczańska III IP: *.dmz.basf / *.basf-ag.de 16.10.02, 12:49
        Jest ktos. Zostalo ponoc jesczcze 176 mieszkan do sprzedazy a w naszym bloku
        jest ich ponad 200, wiec napewno ktos sie jesczze znajdzie. Rozmawialem z
        kierownikiem. Maja oddac grudzuen 2003- luty 2004, choc w umowie stoi 3.
        kwartal. Wkurza mnie ze ze w lutym wplace im zgodnie z harmonogramem 100%
        wartosci czego, co dostane za rok. Ale buduja. Moze to jakos nerwowo
        wytrzymamy. Pozdrawiam sasiada
        marko
        • Gość: Krzysztof Re: SAM 81 Bluszczańska III IP: PLWAWSRV* / 195.94.201.* 17.10.02, 12:36
          A skąd Kolega wie, ze jeszcze tyle mieszkan tam zostalo?
          Jak sie oglada oferty w Spoldzielni, to nie ma z czego wybrac.
          Krzysztof
          • Gość: marko Re: SAM 81 Bluszczańska III IP: *.dmz.basf / *.basf-ag.de 17.10.02, 13:36
            Fakt, w spoldzielni juz nie pytalem. 16 wolnych mieszkan to informacja z striny
            internetowej. Moze jest ich mniej, bo nie aktualizuja danych. JA wplacalem I
            rate w kwietniu, wtedy juz okolo 20% mieszkan bylo wykupionych. Niby recesja,
            niby przewaga popytu nad podaza a kupic cos sensownego trudno. Poczawszy od
            butow, ktore niby sa, ale albo nie w takim koilorze jak szukamy, albo rozmiaru
            nie ma, a skonczywszy na mieszkaniach
            • Gość: Panan Re: SAM 81 Bluszczańska III IP: 195.205.45.* 19.10.02, 18:10
              Czy nie sądzicie że będzie tam głośno, jak wybudują Czerniakowską Bis?
              • Gość: Ania Re: SAM 81 Bluszczańska III IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 20:26
                Sąsiadka sie zgłasza, z bloku obok - ten który juz od roku stoi...
                Na razie wybudowanie trasy siekierkowskiej nie zakłóca całkowitej ciszy, jaka
                tu panuje. Jak dokładnie ma iść Czerniakowska-bis? mam nadzieje, że nie za
                blisko....
                obserwuję budowę codziennie (na szczęście nie z okien, mieszkam od strony
                Wisły) i muszę stwierdzić, że tam sie codziennie coś dzieje, widać, że budują,
                więc to dla was chyba optymistyczna wiadomość.
                Miejsce jest super...
                • Gość: Krzysztof Re: SAM 81 Bluszczańska III IP: PLWAWSRV* / 195.94.201.* 21.10.02, 10:08
                  A czy mozesz zdradzic, ile wynosi czynsz w Twoim bloku i na jakich zasadach
                  jest naliczany?
                  • Gość: Ania Re: SAM 81 Bluszczańska III IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.02, 14:16
                    Gość portalu: Krzysztof napisał(a):

> A czy mozesz zdradzic, ile wynosi czynsz w Twoim bloku i na jakich zasadach
                    > jest naliczany?

126,73 + 12,15 fundusz remontowy za 31 m2. W tym wliczone miejsce garażowe
                    (ok.35, dokładnie nie pamiętam) i TV (14 kanałów - antena sp-ni, żadna sieć
                    kablowa nie chciała sie tu zainstalować). Osobno opłaty za CO i wodę, nie ma
                    zaliczek w czynszu. Nie sa to, z tego co sie orientuję, ceny dość wygórowane.
                    Co ciekawe, na początku czynsz był większy (!) został obnizony po mn. w. trzech
                    miesiącach od oddania budynku.
                    Jeszcze jakieś pytania?
                    • Gość: Krzysztof Re: SAM 81 Bluszczańska III IP: PLWAWSRV* / 195.94.201.* 21.10.02, 15:00
                      Dzieki za info.
                      Pozostale zalety okolicy i budynku juz znam, bo mieszkam na Bluszczanskiej I,
                      ale jako najemca nie wiedzialem jakie sa dokladnie koszty utrzymania.
                      • Gość: jw23 Re: SAM 81 Bluszczańska III IP: 62.233.201.* 23.10.02, 09:52
                        Czy wie ktos co dzieje sie na budowie? jak postepy prac?
                        • Gość: Obserwator Re: SAM 81 Bluszczańska III IP: 62.233.201.* 24.10.02, 12:07
                          Warzawscy budowniczowie wzniesli kawalek sciany trzeciego pietra strony
                          poludniowej budynku
                          powstajacego w ramach inwestycji Bluszczanska III.

Obserwator
                          • Gość: ip Re: SAM 81 Bluszczańska III IP: 62.233.201.* 30.10.02, 09:05
                            .
                    • rainman_2002 Re: SAM 81 Bluszczańska III 28.11.02, 10:08
                      witam
                      no ja mam jeszcze pytanie do Ani - jak z wyjazdem stamtąd? tzn. mam samochó,
                      ale jeśli chciałbym się wydostać w inny sposób? no i chyba korki są niezłe.
                      poza tym ta Czerniakowska bis ma być tak blisko, że chyba z tego zrezygnuję.
                      pozdrawiam
                      • Gość: Ania Re: SAM 81 Bluszczańska III IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.03, 20:11
                        rainman_2002 napisał:

> witam
                        > no ja mam jeszcze pytanie do Ani - jak z wyjazdem stamtąd? tzn. mam samochó,
                        > ale jeśli chciałbym się wydostać w inny sposób? no i chyba korki są niezłe.
                        > poza tym ta Czerniakowska bis ma być tak blisko, że chyba z tego zrezygnuję.
                        > pozdrawiam
                        raczej tylko samochód, do przystanku ok.600 metrów i nie bardzo jest jak iść -
                        idzie sie po drodze dla samochodów, nie ma wydzielonej ścieżki, więc mało
                        komfortowo, no i w zimie zimno.
                        A jeżeli chodzi o korki - dokładnie odwrotnie, w tym miejscu korek rozdziela
                        się - jedni jadą Gagarina w górę, inni prosto. Jeżeli jedziesz dalej
                        rzeczywiście zakorkowana Czerniakowską - przynajmniej póżniej wjeżdzasz w korek.
                        Ja sobie chwalę.
              • Gość: Malwina Re: SAM 81 Bluszczańska III IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.02, 02:12
                Gość portalu: Panan napisał(a):

> Czy nie sądzicie że będzie tam głośno, jak wybudują Czerniakowską Bis?

No właśnie, czy ktoś z przyszłych mieszkańców zdobył jakieś informacje na temat
                tego jak ma przebiegać Czerniakowska Bis, czy przypadkiem nie planują tam
                takiego czegoś jak na skrzyżowaniu z Witosa? Poważnie zastanawiam się nad
                kupnem, ale boję się, że będzie głośno. Teraz mieszkam na Czerniakowskiej i
                przy otwartych oknach trudno wytrzymać.
                • Gość: kk Re: SAM 81 Bluszczańska III IP: PLWAWSRV* / 195.94.201.* 04.11.02, 13:39
                  Czerniakowska Bis będzie przechodziła łukiem jakieś 110 - 120 metrów od
                  południowej ściany budynku.
    • Gość: siaryx Re: SAM 81 Bluszczańska III IP: 62.233.201.* 21.10.02, 10:25
      Kolega kolezanki :) z pracy sprzedawal spoldzielni grunty na Bluszczanskiej.
      Nie ma do nich zastrzezen.Ogólnie poleca ale głowy nie da.:)
    • Gość: wentyl Re: SAM 81 Bluszczańska III IP: 62.233.201.* 28.11.02, 09:43
      czy ktos wie co aktualnie sie dzieje na budowie? jakposuwaja sie prace?
      myslicie, ze wplyw na szybkosc budowy beda mialy klopoty spółdzielni z
      inwestycja na moczydle?
      • Gość: piotr Re: SAM 81 Bluszczańska III IP: *.dmz.basf / *.basf-ag.de 28.11.02, 13:13
        Prace postepuja sprawnie. Na moczydle biurwokratyczna machina naszej
        samorzadnosci nie daje ludziom szynsy by SAM wreszcie mogl zaczac budowac ich
        domy. Wiem jak to wyglada bo mialem z urzedasami podobne problemy jak budowal
        sie moj blok. Na Bluszcanskiej wszystko zalezy juz n sczescie od SAMa
        • Gość: czass Re: SAM 81 Bluszczańska III IP: gnom:* / 10.203.2.* 22.12.02, 17:34
          Przymierzam się do kupienia mieszkania na Bluszczańskiej III. Znajoma agentka
          nieruchomości jątrzy, że budynki SAM-81 zbudowane są na terenach zalewowych.
          Dlatego ponoć wielorodzinnego budownictwa mieszkalnego nie było tu w czasach
          PRL, a bloki SAM-u stoją na palach (to jest prawda, sprawdziłem) i nie ma w
          nich piwnic, tak samo jak w osiedlu od strony Bartyckiej. Czy ktoś z
          forumowiczów badał tę kwestię?
          Czy wiecie może dokładnie w którym miejscu Czerniakowska -bis przetnie
          Bluszczańską, gdzie dokładnie przebiegać będzie ulica łącząca Bartycką z
          Bluszczańską i gdzie powstanie nowy budynek SAM-81?
          Mam też prośbę do mieszkańców pierwszego budynku, zdradźcie jak oceniacie
          zarządzanie nieruchomością, czy spółdzielnia wywiązała się z obietnic dot.
          małej architektury i zagospodarowania terenu wokół, czy po zakończeniu budowy
          musieliście dopłacać jakieś kwoty? I w ogóle, jak się tam mieszka?
          Pozdr.
          • jachuu Re: SAM 81 Bluszczańska III 30.12.02, 13:43
            Witam forumowiczow.
            Mieszkam w budynku Bluszczanska I

Gość portalu: czass napisał(a):

> Przymierzam się do kupienia mieszkania na Bluszczańskiej III. Znajoma agentka
            > nieruchomości jątrzy, że budynki SAM-81 zbudowane są na terenach zalewowych.
            > Dlatego ponoć wielorodzinnego budownictwa mieszkalnego nie było tu w czasach
            > PRL, a bloki SAM-u stoją na palach (to jest prawda, sprawdziłem) i nie ma w
            > nich piwnic, tak samo jak w osiedlu od strony Bartyckiej. Czy ktoś z
            > forumowiczów badał tę kwestię?

To prawda, że budynki SAM-u są wybudowane na palach, dzięki czemu są w nich piwnice i garaże
            podziemne.
            Budynki Dom Developmnent (od Bartyckiej) zbudowane zostały na płycie dzięki czemu nie mają ani
            piwnic ani garaży podziemnych.
            Szczerze powiedziawszy wszystko co jest pomiędzy Skarpą Wiślaną a Wisłą jest terenem zalewowym.

> Czy wiecie może dokładnie w którym miejscu Czerniakowska -bis przetnie
            > Bluszczańską, gdzie dokładnie przebiegać będzie ulica łącząca Bartycką z
            > Bluszczańską i gdzie powstanie nowy budynek SAM-81?

Czerniakowska-bis jako tako nie przetnie Bluszczańskiej. Ma być to przedłużenie ul. Nehru (Gagarina)
            idące łukiem w kierunku węzła Czerniakowska-bis na Trasie Siekierkowskiej. Dojazd do Bluszczańskiej
            ma być właśnie z Czerniakowskiej-bis w okolicach budynku Bluszczańska III. (dotychczasowy dojazd po
            płytach ma być alejką parkową)
            Ulica łącząca Bluszczańską z Bartycką ma być przedłużeniem dojazdu z Czerniakowskiej-bis i ma biec
            wzdłuż zachodniego brzegu budynku Bluszczańska-III (między tym budynkiem a domkami
            jednorodzinnymi pod Kopcem).
            Ul. Czerniakowska-bis ma być typu Gagarina (dwie jezdnie po dwa pasy ruchu).
            Wszystko to wiem na podstawie planu zagospodarowania przestrzennego (do obejrzenia w gminie,
            znaczy sie w dzielnicy) oraz informacji zwiazanych z budowa Trasy Siekierkowskiej.
            Nowy budynek spółdzielni ma się znajdować obok budynku Bluszczańska III od strony Bartyckiej

> Mam też prośbę do mieszkańców pierwszego budynku, zdradźcie jak oceniacie
            > zarządzanie nieruchomością, czy spółdzielnia wywiązała się z obietnic dot.
            > małej architektury i zagospodarowania terenu wokół, czy po zakończeniu budowy
            > musieliście dopłacać jakieś kwoty? I w ogóle, jak się tam mieszka?

Na razie nie mam większych zastrzeżeń. Po oddaniu mieszkań trzeba było dopłacić wyrównanie ale była
            to niewielka kwota. Dopóki nie skończą się budowy dookoła marne są szanse przetrwania
            zagospodarowania terenu wokół budynków.
            Pozdrawiam Jachu
            • Gość: Zuzanna Re: SAM 81 Bluszczańska III IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 03.01.03, 20:16
              Czy ktoś ma jakieś wiadomości na temat kolejnego budynku na Bluszczańskiej?
              Chciałam tam kupić, ale w aktualnie budowanym nie ma już takiego mieszkania
              jakie mnie interesuje.
              • jachuu Re: SAM 81 Bluszczańska III 06.01.03, 13:11
                Gość portalu: Zuzanna napisał(a):

> Czy ktoś ma jakieś wiadomości na temat kolejnego budynku na Bluszczańskiej?
                > Chciałam tam kupić, ale w aktualnie budowanym nie ma już takiego mieszkania
                > jakie mnie interesuje.

Wiem jedynie to co napisałem powyżej (lokalizacja).
                Mają go podobno zacząć budować po oddaniu Bluszczańskiej III
                Pozdrowienia
                Jachu
      • mesjasz_2 Re: SAM 81 Bluszczańska III 29.12.02, 12:29
        Witamy przyszlych mieszkancow!
        Czy ktos z was zalatwial kredyt na mieszkanko na Bluszczanskiej III?
        czy istnieje mozliwosc mniejszej I-szej wplaty i jak banki zapatruja sie na
        kredytowanie mieszkan tej sp.?

pozdrawiamy
        Jovita i Tomek
        • brad1 Re: SAM 81 Bluszczańska III 30.12.02, 10:48
          CZeść Jovito i Tomaszu. Mój bank w którym brałem kredyt znał Spółdzielnię i
          pozytwnie się o niej wypowiadał. Zresztą banki kredytując zakup mieszkania
          sprawdzają kondycję Developerów. Z uzyskaniem kredytu (jeśli macie zdolność
          kredytową) nie powinno być problemów. Co do wysokości I wpłaty to tylko
          przesunąłem termin wpłaty głównie ze wzgledu na załatwianie formalności
          związanych z kredytem.

Pozdrawiam
          • mesjasz_2 Re: SAM 81 Bluszczańska III 30.12.02, 23:08
            Witaj!
            Dzieki za odpowiedz, mamy jeszcze pytanko.
            Czy istnieje mozliwosc kredytowania 100% wartosci mieszkania, czy sp. idzie na
            taki uklad?
            Jutro sie do nich wybieram, moze cos sie dowiem, ale moze Ty juz masz jakies
            doswioedczenia w tej kwestii.
            I jeszcze jedno, nie wiem czy dobrze ich rozumiem, chca 30% pierwszej wplaty, a
            dopiero pozniej podpisuja umowe i mozemy starac sie o kredyt. Wolelibysmy inna
            forme, tzn. kredytowac cala wartosc mieszkania, nie powinnismy miec problemu w
            banku.
            \pozdrowionka
            Jovita i Tomek
            • brad1 Re: SAM 81 Bluszczańska III 31.12.02, 09:12
              Hej. Też bym chciał kredytowac zakup mieszkania w 100% ale to jest niestety
              zupełnie niemożliwe. Musisz mieć co najmniej 20% a często 30% tzw. wkładu
              własnego. Taki wymóg bankowy. Więć 30% pierwszej wpłaty musisz wysupłać z
              własnej kieszeni. Dla mnie było to straszne ale cóż zrobić. Tak musisz włacić
              30% i dopiero podpisujesz umowę - to było już powszechnie krytykowaną praktyką
              tej spółdzielni ale skoro sprzedają mieszkania to nic nie zmnieniają. Tak czy
              siak musisz się z tym liczyc że bank i tak wymaga wkładu własnego w wysokości
              min. 20% przy kredytach w zł. i 30% przy kredytach dewizowych. W spółdzielni
              możesz negocjować włate pozostałych rat ale tu uwaga: nie opłaca ci się jeśli
              juz uzuskasz kredyt rozbijać płatności na wiele rozłożonych w czasie rat
              ponieważ bank da ci karenje na spłatę kapitału az do czasu uruchomienia
              ostatniej transzy. Nie było by to złe gdyby nie fakt iz płacisz odsedki od
              kredytu a nie spłacasz przez ten czas kapitału. A więc płacisz bankowi
              praktycznie za nic.

Napisz ci się zdecydowałeś i czy będziesz moim sąsiadem
              Najlepszego w nowym roku.
              • Gość: mikes Re: SAM 81 Bluszczańska III IP: proxy / 217.8.186.* 31.12.02, 09:28
                W zasadzie jest tak jak napisał brad1, chyba, że możesz dać bankowi jakieś inne
                zabezpieczenie. Mi udało się dostać kredyt w GE Bank Mieszkaniowy, gdzie
                zabezpieczeniem było mieszkanie w którym teraz mieszkam. Było z tym trochę
                załatwiania ale myslałem, że będzie trudniej. Była to inna lokalizacja w SAM-81
                ale to chyba nie ma żadnego znaczenia. Jako pierwszą ratę wpłaciłem istotnie
                30% ale z tego 4/5 dał bank czyli tak naprawdę z własnej kieszeni było to 6%.
                • mesjasz_2 Re: SAM 81 Bluszczańska III 11.01.03, 21:33
                  Gość portalu: mikes napisał(a):

> Jako pierwszą ratę wpłaciłem istotnie
                  > 30% ale z tego 4/5 dał bank czyli tak naprawdę z własnej kieszeni było to 6%.

Nie wiem czy dobrze zrozumialem. Jak to zalatwiles, z tego co wiem to SAM
                  wymaga 30% wplaty, a pozniej zalatiwasz kredyt i bank przelewa im reszte
                  pieniedzy.
                  Czy jest mozliwe zalatwienie tego w inny sposob? Ja widze to tak:
                  z SAM-81 podpisuje wstepna umowe, forme promesy sprzedazy mieszkania.
                  Nastepnie zalatwiam z bankiem kredyt na 80-90% wartosci mieszkania.
                  Wplacam ze swioch brakujaca kwote + to co dostalem od banku i juz :))
                  pozdrawiam
                  • Gość: mikes Re: SAM 81 Bluszczańska III IP: *.bre.com.pl / 10.70.7.* 14.01.03, 11:44
                    W zasadzie było tak jak proponujesz tylko zamiast wstepnej umowy była
                    potwierdzona przez SAM-81 rezerwacja.
                    Pozdrawiam.
                    • brad1 Re: SAM 81 Bluszczańska III 22.01.03, 13:15
                      Witam.
                      Mam pytanie czy może ktoś sie orientuje nt. planów dotyczących inwestycji gminy
                      na teranach przylegajacych do naszych budynków. Chodzi mi głównie o powstanie
                      terenów zieleni oraz dróg dojazdowych. Może coś wiecie o terminach realizacji.

Pozdrowienia.
    • Gość: Panan Re: SAM 81 Bluszczańska III IP: 195.205.45.* 26.01.03, 17:22
      Witam!
      czy komuś udało się rozłożyć raty wpłat dotyczących inwestycji na
      Bluszczańskiej III na termin późniejszy niż 15 marca 2003 (czyli formalnie wg.
      umowy po dacie do której powinno się wpłacic 100% wartości)?

• Gość: marko Re: SAM 81 Bluszczańska III IP: *.dmz.basf / *.basf-ag.de 27.01.03, 17:09
        Bede probowal przesunac ta rate na 15 maja. Dam znac, czy sie udalo.
        Wczesniej udalo mi sie przesunac jedna rate o dwa miesiace pdr
        • krzychuc Re: SAM 81 Bluszczańska III 28.01.03, 09:34
          Witam,
          Jestem zainteresowany kupnem mieszkania na Bluszczańskiej. Wiem, że nie ma już
          zbyt wielkiego wyboru i trzeba się spieszyć. Mam jednak wątpliwości, które może
          rozwieje któś z forumowiczów.
          1. Cena - na ich stronie widnieje 3000 zł/m. Czy jest to cena realna, a jeśli
          nie to o ile może wzrosnąć ( może ktoś ma wiedzę na podstawie ich poprzednich
          budów). Aha, 3000 to cena brutto czy netto ?
          2. Termin oddania - III kw. 2003 czy może I kw. 2004. Czy ma ktoś wiarygodne
          informacje na ten temat ?
          3. Jakie dodatkowe opłaty lokalowe trzeba ponieść (oprócz wpisowego i
          notarialnych) np. komórka, balkon, garaż ? Jeśli są, to czy są obowiązkowe czy
          opcjonalne ?
          4. Przyznam się, że nie znam się na prawie spółdzielczym. Czy może ktoś
          nakreślić podstawowe różnice między kupnem mieszkania w spółdzielni, a u
          developera np. przy ewentualnej sprzedaży mieszkania ?
          5. Czy ktoś z mieszkańców Bluszczańskiej I mógłby oszacować swoje opłaty w
          przeliczeniu na metr. Chodzi mi o całość opłat miesięcznych, no oczywiście bez
          telefonów, benzyny itp. ;-)

Z góry dzięki za odpowiedź chociaż na część moich pytań.
          Krzysiek
          • krzychuc Re: SAM 81 Bluszczańska III 30.01.03, 13:50
            Eeej, nikt nic nie wie, nie wierzę. Może jednak ktoś skrobnie parę słów w
            odpowiedzi na pytania, które zadałem we wcześniejszym liście.

Pozdrawiam,
            Krzysiek
          • jachuu Re: SAM 81 Bluszczańska III 31.01.03, 13:50
            krzychuc napisał:

> Witam,

Witam takze

> Jestem zainteresowany kupnem mieszkania na Bluszczańskiej. Wiem, że nie ma już
            > zbyt wielkiego wyboru i trzeba się spieszyć. Mam jednak wątpliwości, które może
            >
            > rozwieje któś z forumowiczów.
            > 1. Cena - na ich stronie widnieje 3000 zł/m. Czy jest to cena realna, a jeśli
            > nie to o ile może wzrosnąć ( może ktoś ma wiedzę na podstawie ich poprzednich
            > budów). Aha, 3000 to cena brutto czy netto ?

Z doswiadczenia z poprzednich budow, cena powinna zostac na podobnym poziomie (czasami doliczali od 5-10% w
            zaleznosci od klopotow z uzbrojeniem gruntu).
            Jest to cena brutto.

> 2. Termin oddania - III kw. 2003 czy może I kw. 2004. Czy ma ktoś wiarygodne
            > informacje na ten temat ?

Prawdopodobnie czesc bloku bedzie oddana na koniec 2003, a duga czesc na poczatku 2004, zalezy w jakiej czesci
            masz zamiar kupic mieszkanie.

> 3. Jakie dodatkowe opłaty lokalowe trzeba ponieść (oprócz wpisowego i
            > notarialnych) np. komórka, balkon, garaż ? Jeśli są, to czy są obowiązkowe czy
            > opcjonalne ?

Za balkon sie nie placi, garaz tyle co w cenniku, komorka ok. 600 PLN/m2.
            Sa to oplaty opcjonalne.

> 4. Przyznam się, że nie znam się na prawie spółdzielczym. Czy może ktoś
            > nakreślić podstawowe różnice między kupnem mieszkania w spółdzielni, a u
            > developera np. przy ewentualnej sprzedaży mieszkania ?

Rozni sie to tym, ze u Developera masz wlasnosc hipoteczna (Jest to Twoja wlasnosc).
            Przy mieszkaniu w spoldzielni, mieszkanie jest wlasnoscia spoldzielni. Trzeba zmienic na spoldzielcze wlasnosciowe i
            wtedy mozna sprzedawac bez problemu.
            Generalnie przy sprzedazy mieszkania w spoldzielni potrzeba troche wiecej papierkow ;-)

> 5. Czy ktoś z mieszkańców Bluszczańskiej I mógłby oszacować swoje opłaty w
            > przeliczeniu na metr. Chodzi mi o całość opłat miesięcznych, no oczywiście bez
            > telefonów, benzyny itp. ;-)

Oplaty administarcyjne, smieci, antena itp. ok 2.50 PLN/m2
            Winda+garaz+ochrona ok. 130 PLN
            • krzychuc Re: SAM 81 Bluszczańska III 31.01.03, 15:06

> > 3. Jakie dodatkowe opłaty lokalowe trzeba ponieść (oprócz wpisowego i
              > > notarialnych) np. komórka, balkon, garaż ? Jeśli są, to czy są obowiązkowe
              > czy
              > > opcjonalne ?
              >
              > Za balkon sie nie placi, garaz tyle co w cenniku, komorka ok. 600 PLN/m2.
              > Sa to oplaty opcjonalne.
              >
              Dzięki za info. To znaczy, że można zrezygnować z garażu ? Myślałem, że to
              obowiązkowe.
              • Gość: marko Re: SAM 81 Bluszczańska III IP: *.dmz.basf / *.basf-ag.de 31.01.03, 15:33
                nie chcialbym Cie matwic, ale ja nie moglem zrezygnowac z garazu. Moze w
                przypadku mniejszych mieszkan jest to mozliwe. Kupilismy 50 m2 pzdr
                • jachuu Re: SAM 81 Bluszczańska III 03.02.03, 15:59
                  Gość portalu: marko napisał(a):

> nie chcialbym Cie matwic, ale ja nie moglem zrezygnowac z garazu. Moze w
                  > przypadku mniejszych mieszkan jest to mozliwe. Kupilismy 50 m2 pzdr

A to w takim razie nie wiedzialem.
                  Szczerze powiedziawszy i tak kupowalem z garazem, opcja bez mnie nie interesowala, a poniewaz w
                  Bluszczanskiej I bylo sporo pustych miejsc wydawalo mi sie, ze bez tez mozna.
            • Gość: Beata Re: SAM 81 Bluszczańska III IP: *.mst.gov.pl 17.02.03, 14:54
              Witam,
              > Przy mieszkaniu w spoldzielni, mieszkanie jest wlasnoscia spoldzielni. Trzeba
              zmienic na spoldzielcze wlasnosciowe i wtedy mozna sprzedawac bez problemu.

Place za mieszkanie ok. 150000 zl i mieszkanie ma status "spoldzielcze"?!
              Spoldzielnia nie nadaje im odrazu statusu "wlasnosciowe spoldzielcze"?!

Czy Ktos z aktualnych mieszkancow Bluszczanskiej juz dokonal takiej zamiany
              praw do mieszkania? Ile to dodatkowo kosztowalo?

Pozdrawiam, Beata
      • Gość: marko Re: SAM 81 Bluszczańska III IP: *.basf-ag.de 28.02.03, 15:34
        Gość portalu: Panan napisał(a):

> Witam!
        > czy komuś udało się rozłożyć raty wpłat dotyczących inwestycji na
        > Bluszczańskiej III na termin późniejszy niż 15 marca 2003 (czyli formalnie
        wg.
        > umowy po dacie do której powinno się wpłacic 100% wartości)?
        >

Udalo mi sie przelozyc termin splaty ostatniej raty na maj, czyli o dwa
        miesiace. Podobno w przypadku mniejszych kwot ( u mnie 20.000 PLN) nie ma z tym
        problemu pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka