Gość: Mad FORUM PRYWATNE "TRZECH WIEŻ" JUŻ DZIAŁA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 02:15 Pragnę wszystkich poinformować, że dzięki osobistemu zaangażowaniu kolegi Christiana prace nad prywatnym forum Trzech Wież dobiegły końca. Zapraszamy wszystkich zainteresowanych do zarejestrowania się na stronie www.ostrobramska.end.pl Ze względu na zamknięty charakter forum informacją wymaganą w procesie rejestracji jest numer bloku i mieszkania. Dane te posłużą tylko do uzyskania pełnego dostępu do forum - hasło użytkownika zostanie dostarczone do jego skrzynki pocztowej w danym budynku. Dla następujących osób znanych adminom z wątku na forum Developerzy przewidziana jest "krótka ścieżka" rejestracji (bez przekazywania hasła do skrzynki). AWW bibiribi informaticien_64 kaja klops kumasi lara_croft libla mav Nimue Pietro robsonek28 wrrr Zuli zerg willi Zapraszamy serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
informaticien_64 Re: FORUM PRYWATNE "TRZECH WIEŻ" JUŻ DZIAŁA 15.02.05, 07:55 Najwieksze z mozliwych wyrazy uznania :-) Niezaleznie od tego sytuacja dojrzewa do spotkania w realu Darek (OA) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibiribi Re: FORUM PRYWATNE "TRZECH WIEŻ" JUŻ DZIAŁA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 08:48 SUPER - to wskakuje juz na nasze f. :-) byebye Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Re: FORUM PRYWATNE "TRZECH WIEŻ" JUŻ DZIAŁA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 09:23 Dziękujemy za wszystkie dotychczasowe zgłoszenia. Przed chwilą aktywowałem następujących użtykowników: lara_croft, kumasi, bibiribi, informaticien_64 oraz AWW, witamy. Osoby spoza listy proszę o cierpliwość dopiero się rozpędzamy :-) hasła zostaną wrzucone do skrzynek najpóźniej jutro po południu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klops Re: FORUM PRYWATNE "TRZECH WIEŻ" JUŻ DZIAŁA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 09:35 chylę czoła nad szybkością. Już się zarejestrowałem i czekam na aktywacje klops Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: FORUM PRYWATNE "TRZECH WIEŻ" JUŻ DZIAŁA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 09:39 ja tez juz czekam :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: FORUM PRYWATNE "TRZECH WIEŻ" JUŻ DZIAŁA IP: *.cskmswia.pl 15.02.05, 09:36 Nie mogę się zarejestrować :( strona mi się nie otwiera. A tak wogóle to czuję się lekko urażona :( , że zostałam pominięta na liście osób zaufanych. Prawdą jest, że nie było mnie na pierwszym spotkaniu bo dowiedziałąm się o nim już po powrocie z urolpu, a aktywna na forum jestem od samego początku. Czy tylko ja nie mogę otworzyć strony do rejestracji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Re: FORUM PRYWATNE "TRZECH WIEŻ" JUŻ DZIAŁA IP: *.kapsch.com.pl / *.kapsch.com.pl 15.02.05, 13:13 Przyznam szczerze, że podczas ustalania listy znanych użytkowników kilkukrotnie zadrżała nam ręka :-]. Mam nadzieję, że osoby które się na niej nie znalazły nie czują się urażone i dokonają standardowej rejestracji. Do zobaczenia na forum Trzech Wież. Odpowiedz Link Zgłoś
lara_croft Re: FORUM PRYWATNE "TRZECH WIEŻ" JUŻ DZIAŁA 15.02.05, 13:18 Gratuluję i jestem pewna podziwu dla włożonego wysiłku i zaangażowania w "naszą wspólną sprawę" :) Postuluję o piwo dla tego pana/ tych panów! Odpowiedz Link Zgłoś
informaticien_64 Re: FORUM PRYWATNE "TRZECH WIEŻ" JUŻ DZIAŁA 15.02.05, 13:40 Dolaczam sie do postulatu nagrodzenia piwem! Chba ze Panowie wola belgijskie czekoladki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: christian Re: FORUM PRYWATNE "TRZECH WIEŻ" JUŻ DZIAŁA IP: *.ld.euro-net.pl 15.02.05, 14:54 Przypominam ze tylko osoby, ktore zarejestruja się do 16.00 beda mogły zalogowac sie dzisiaj do nowego forum na www.ostrobramska.end.pl. Nowe haslo znajdziecie w swoich blokowych skrzynakch pocztowych okolo 20.00 . p.s Spoznialcy beda beda mieli taka mozliwosc dopiero jutro wieczorem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Re: FORUM PRYWATNE "TRZECH WIEŻ" JUŻ DZIAŁA IP: *.kapsch.com.pl / *.kapsch.com.pl 15.02.05, 16:33 Przygotowałem pierwszą partię listów z hasłami. Osoby rejestrujące się do godziny 16:00 zapraszam do odwiedzenia skrzynek pocztowych po 18:00. O 20:00 widzimy się na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
robsonek28 Re: FORUM PRYWATNE "TRZECH WIEŻ" JUŻ DZIAŁA 15.02.05, 10:08 Gratulacje dla kolegi Christiana za szybką organizację nowego forum. Jednocześnie dzięki za uznanie :) Mam jeszcze taki pomysł, żeby w skrzynkach umieścić informację o naszym nowym forum. Jak widaomo nie każdy wie o istnieniu tego forum a co za tym idzie tym bardziej nowego. Wydaje mi się, że wystarczy info z linkiem i krótką wiadomością, że ów link jest do Naszego forum. ?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibiribi Re: FORUM PRYWATNE "TRZECH WIEŻ" JUŻ DZIAŁA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 10:38 dot forum: otrzymalam emila nr 1 powitanie, a po jakims czasie nr 3 ze moje konto jest aktywne, i dziala haslo z listu nr 2 (ktorego niestety nie otrzymalam). Mam pewnien pomysl na spotkanie ale wstrzymam sie do momentu jak bede mogla powiedziec to na Naszym Forum. Odpowiedz Link Zgłoś
informaticien_64 Re: FORUM PRYWATNE "TRZECH WIEŻ" JUŻ DZIAŁA 15.02.05, 10:49 Juz wlazlem na forum i zapodalem odpowiedni temat do dyskusji nt spotkania. Darek (OA) ps. Mysle ze nie ja jeden nie moglem byc na pierwszym spotkaniu (wyjazd zagraniczny) wiec musimy obmyslic jakies znaki identyfikujace nas z nickami. Gdy dawno temu robilismy spotkanie czatgrupy z Onetu kazdy zrobil sobie "ajdentyfajer" z nickiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: FORUM PRYWATNE "TRZECH WIEŻ" JUŻ DZIAŁA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 11:13 u mnie to samo. powitanie i info o aktywacji ale hasla nie dostalam :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: FORUM PRYWATNE "TRZECH WIEŻ" JUŻ DZIAŁA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 11:23 eee, juz wiem o co chodzi i wlazlam na forum :D pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
robsonek28 Re: FORUM PRYWATNE "TRZECH WIEŻ" JUŻ DZIAŁA 15.02.05, 11:31 Listu nr 2 nie dostałaś bo jesteś na liście, którą podał Mad. List nr 2 trafja do skrzynek pocztowych ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibiribi Re: FORUM PRYWATNE "TRZECH WIEŻ" JUŻ DZIAŁA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 12:08 no ale ja jestem (kaja tez, o ile mnie pamiec nie myli) -ale..wlasnie mnie natchnelo - wpisalam swoj login i swoje haslo, ktore podalam przy rejetracji - i DZIALA !! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: FORUM PRYWATNE "TRZECH WIEŻ" JUŻ DZIAŁA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 12:14 ale ja bylam szybsza :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: FORUM PRYWATNE "TRZECH WIEŻ" JUŻ DZIAŁA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 12:53 A ja jestem chyba komputerowym głąbem bo zarejestrowalam sie ale mam problem nie wiem mam czekac na hasło w skrzynce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Re: FORUM PRYWATNE "TRZECH WIEŻ" JUŻ DZIAŁA IP: *.kapsch.com.pl / *.kapsch.com.pl 15.02.05, 13:08 Bez przesady ;-) Warunki rejestracji mogą nie być jasne dla wszystkich. Osoby spoza wymienionej grupy otrzymają hasło, które wrzucimy do skrzynki pocztowej - jeżeli już się zarejestrowałaś to hasło otrzymasz dzisiaj po południu i zakończysz aktywację około 20:00. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Re: FORUM PRYWATNE "TRZECH WIEŻ" JUŻ DZIAŁA IP: *.kapsch.com.pl / *.kapsch.com.pl 15.02.05, 13:02 Witam ponownie, Cieszę się że, zarejestrowani i aktywowani użytkownicy forum Trzech Wież rozpoczęli z dużą werwą zapełnianie go treścią - mam nadzieję, że tempo się utrzyma :-). Wszystkie osoby, które chcą wymieniać informacje o życiu naszego osiedla zapraszam do rejestracji na www.ostrobramska.end.pl Nowi użytkownicy, którzy zarejestrują się dzisiaj do godziny 16:00 otrzymają hasła do skrzynek pocztowych po południu i będą aktywowani dzisiaj od godziny 20:00. Odpowiadając na sygnały (na szczęście pojedyńcze) o problemach w otworzeniu strony Forum, proszę o wyrozumiałość i ponowienie próby wejścia na stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ankhabu Re: do Mada IP: *.k.mcnet.pl 15.02.05, 16:41 próbowałam się dzisiaj zarejestrować, no i nie wiem, czy z sukcesem, miałam problemy, wydawało mi się, że wypełniłam wszystkie wymagane pola, ale ciągle czegoś brakowało, powiedz, czy doszła do Ciebie moja rejestracja, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Re: do Mada IP: *.kapsch.com.pl / *.kapsch.com.pl 15.02.05, 16:47 Wśród zarejestrowanych użytkowników nie widzę osoby o nicku "ankhabu". Spróbuj jeszcze raz. Najważniejsze pola to nazwa użytkownika, hasło, adres email, adres w budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ankhabu Re: do Mada IP: *.k.mcnet.pl 15.02.05, 17:00 pod nazwą użytkownika wpisywałam imię i nazwisko, ankahbu to z mojego maila, mogę poprosić sprawdzenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: christian Re: do Mada IP: *.ld.euro-net.pl 15.02.05, 17:04 pole uzytkownik musi byc prostym loginem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ankhabu Re: do Mada IP: *.k.mcnet.pl 15.02.05, 17:07 przepraszam udało się, zarejstrowałam się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: lodowa komórka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.05, 06:13 W mojej niedawno odebranej kom. lokatorskiej jest lód na ścianie i czści podłogi , nie mogę tego zgłosić p. N. bo jest na zwolnionku. Chyba trzeba z tym coś zrobić bo jak nie to będzie grzyb, co sądzicie ? Odpowiedz Link Zgłoś
informaticien_64 Re: lodowa komórka 16.02.05, 08:28 Wlasnie o takich i podobnych sprawach dyskutujemy na naszym dyskretnym forum prywatnym :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Re: lodowa komórka IP: *.kapsch.com.pl / *.kapsch.com.pl 16.02.05, 09:13 Chris, Zarejestruj sie na www.ostrobramska.end.pl - jest tam juz wiekszosc aktywnych forumowiczow z tego watku i caly czas pojawiaja sie nowe osoby :-) Podobna propozycje kieruje do kolegi Macieja - zarejestruj sie na naszym forum, twój sasiad juz tam jest :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: do Mada IP: *.mofnet.gov.pl 16.02.05, 09:20 Wysłałem zgłoszenie rejestracyjne, ale chyba nie doszło. Bardzo proszę daj sygnał czy mam próbować dalej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Re: do Mada IP: *.kapsch.com.pl / *.kapsch.com.pl 16.02.05, 09:33 Nie ma cie Macieju wsród uzytkownikow :-( Przeczytaj o problemach ankhabu, która równiez nie mogla sie poczatkowo zarejestrowac. Zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: do Mada IP: *.mofnet.gov.pl 16.02.05, 09:42 Dzięki za informację, będę próbował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Re: do Mada IP: *.kapsch.com.pl / *.kapsch.com.pl 16.02.05, 09:48 Ok, jestes. Moze ustalisz tylko swoja plec w profilu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
informaticien_64 Mieszkancy Ostrobramskiej łaczcie sie 15.02.05, 13:06 Nowe forum jest naprawde super. Wielkie gratulacje dla kol Christiana Meczennicy z Ostrobramskiej - łaczcie sie na Forum!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nimue Re: FORUM PRYWATNE "TRZECH WIEŻ" JUŻ DZIAŁA IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 15.02.05, 17:47 Witam, Chylę przed wami czoło!!! Nie było mnie, zapracowanej dziewczynki, na forum dwa dni a tu taka wiadomość!!!! Mamy prywatne forum. Bardzo się cieszę :-)). Próbowałam się dziś zalogować/zarejestrować, ale mi się nie za bardzo to udaje. Proszę, sprawdź Mad, czy dostaliście moją rejestrację.... Myślę, że coś pokręciłam (chyba). Jestem tak przepracowana, że sama czasem nie wiem jak trafiam do domu po 22... . Oczekuję z niecierpliwością maila jutro rano w mojej skrzynce z hasłem (mam nadzieję, że chociaż rejestracja mi się powiodła, sierotce ;-)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Re: FORUM PRYWATNE "TRZECH WIEŻ" JUŻ DZIAŁA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 18:32 Nimue - twoje konto zostało aktywowane, posługuj się ustalonym przez siebie loginem i hasłem (nie dostaniesz go pocztą). Wśród uczestników witam również liblę - sytuacja z loginem/ hasłem jak wyżej dla Nimue. Odpowiedz Link Zgłoś
libla Re: FORUM PRYWATNE "TRZECH WIEŻ" JUŻ DZIAŁA 15.02.05, 19:27 u mnie bez problemu, domyslilam sie ze mam sie zalogowac na swoje haslo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Re: FORUM PRYWATNE "TRZECH WIEŻ" JUŻ DZIAŁA IP: *.kapsch.com.pl / *.kapsch.com.pl 16.02.05, 09:14 Zuli, Twoje konto jest juz aktywne, zapraszam do logowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszły właścicie Re: FORUM PRYWATNE "TRZECH WIEŻ" JUŻ DZIAŁA IP: 57.66.193.* 16.02.05, 09:42 śledzę wątek JWC od dłuższego czasu - przyszła właścicielka (magdalena.daniel) - mam pytanie czy istnieje możliwość aby przyszły właściciel miał też dostęp do forum? Kupiliśmy z mężem mieszkanie w Plazie II (obecnie na etapie wylewania posadzki na parterze - chyba :(()Czytając Wasze wypowiedzi człowiek robi się mądrzejszy i może korzystać z doświadczeń innych - czasami niestety jak widać i czytać :) przykrych Pozdrawiam Magdalena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Re: FORUM PRYWATNE "TRZECH WIEŻ" JUŻ DZIAŁA IP: *.kapsch.com.pl / *.kapsch.com.pl 16.02.05, 09:51 Nie wiem czy nie pomylilas watkow. Ten dotyczy Ostrobramskiej, a ty chyba piszesz o Bukowinskiej :-) Uzgodnilismy, ze dostep do forum prywatnego Trzech Wiez uzyskuja tylko mieszkancy posiadajacy klucze do skrzynek pocztowych - tam trafiaja koperty z haslami. Pozdrawiam Mad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszla_wlascie Re: FORUM PRYWATNE "TRZECH WIEŻ" JUŻ DZIAŁA IP: 57.66.193.* 16.02.05, 13:44 Pewnie że pomyliłam :(( ale właściwie to chyba nie wiele bo tylko ulicę :)) Te same problemy występują na bukowińskiej więc wybaczcie że się już gubię :)) mam nadzieję że na bukowińskiej też znajdą się tacy ludzie jak u was na forum, w których entuzjazm nie zostanie zabity przez JWC:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Re: FORUM PRYWATNE "TRZECH WIEŻ" JUŻ DZIAŁA IP: *.kapsch.com.pl / *.kapsch.com.pl 16.02.05, 14:05 Zawsze możesz skorzystać z tego co już napisaliśmy - w końcu prawie 2200 wpisów i 4 miejsce pod względem ilości wpisów na forum :-) Szkoda, że nie osiągniemy pierwszego miejsca, ale tutaj jest już pozamiatane, a ja wyławiam niedobitki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Re: FORUM PRYWATNE "TRZECH WIEŻ" JUŻ DZIAŁA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 18:13 Kolejna grupa osób, która rejestrowała się na forum w ciągu ostatnich 24 godzin powinna zajrzeć do skrzynek pocztowych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkoda Re: FORUM PRYWATNE "TRZECH WIEŻ" JUŻ DZIAŁA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 21:15 Szkoda, że znikacie. Czytałem Wasze forum od ponad roku. Mieszkam niedaleko i jeżdżę latem na rowerze koło wież i pamiętam je "od małego". Życzę powodzenia i wytrwałości - będzie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Re: JWC Ostrobramska - EOT IP: *.kapsch.com.pl / *.kapsch.com.pl 16.02.05, 14:09 Dziękuję wszystkim za zainteresowanie naszym forum prywatnym www.ostrobramska.end.pl Pragnę przypomnieć, że dostęp do forum prywatnego mają TYLKO mieszkańcy 3 Wież. Nie przewidujemy udostępnienia forum sympatykom i osobom postronnym. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyczliwy Re: JWC Ostrobramska - EOT IP: 5.2.* / *.mnii.gov.pl 16.02.05, 14:37 Przypadtruje sie wam z zyczliwoscia. Sledze tego typu fora i mysle ze robicie blad chowajac sie przed developerem w prywatnym forum. Oni i tak znajda sposob na wsadzenie tam gumowych uszu i nic nie zyskacie. JWC slynie ze skutecznego pacyfikowania niesfornych lokatorow. Wiekszosc ludzi w waszych "wiezach" na pewno jest spoza Wawy i grzecznie woli nie zadzierac z deweloperem. Tutaj ludziki JWC czytali forum, wq..ali sie ale reagowali - a tak zaczna was tepic. Po prostu napuszcza na was te grzeczna potulna wiekszosc Mimo wszystko trzymajcie sie bo was szcazerze podziwiam Tomek (mieszkanie u innego rownie kiepskiego dewelopera) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: JWC Ostrobramska - EOT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 16:17 witaj zyczliwy pozowle sobie nie zgodzic sie z toba JWC co najwyzej moze nas pocałowac w rów jak sie posypia pozwy do sadu ( a oni wiedza za co ). Wiec to oni nie powinni nam podskakiwac!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia do życzliwego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 17:39 czyżbym wyczuwała życzliwe "ostrzeżenie" od wielkiego brata WC???To właśnie nic nie robienie mieszkańców jest siłą JWC a znane są jednak przypadki pacyfikowania JWC przez mieszkańców, więc daruj sobie zniechęcanie!pozdrawiam pracowniku kiepskiego developera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: do życzliwego IP: *.eranet.pl 16.02.05, 21:49 .... i nie ważcie się do Naszych skrzynek zaglądać bo rączki z d..... powyrywamy czy jakoś tak :))) .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Re: do życzliwego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 22:10 Przypominam, że za naruszenie tajemnicy korespondencji grozi kara pozbawienia wolności do lat 5-ciu. Odpowiedz Link Zgłoś
informaticien_64 Re: do życzliwego 16.02.05, 22:17 Za zyczliwosc dziekujemy ale jak widzisz nie do konca zgadzamy sie z Twoja diagnoza. Poradzimy sobie jakos z naszym deweloperem tak jak tobie zytczymy poradzenia sobie z wlasnym. A "milczacej wiekszosci" mysle ze sie nie nalezy bac bo JWC nie bedzie zarzadzac naszym budynkiem wiecznie i na napuszczaniu nic nie wygra a poza tym oni tez maja takie same problemy jak my! EOT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyczliwy Re: do życzliwego IP: 5.2.* / *.mnii.gov.pl 17.02.05, 10:03 Watek zamkniety wiec tylko gwoli wyjasnienia: NIE JESTEM agentem JWC, nikt z mojej rodziny tam nie pracuje a mam swoje przejscia z innym deweloperem (produkuje sie na innym forum tutaj ;-) Kibicuje wam zupelnie szczerze: z opowiesci znajomych ktorzy maja lokal w innej ich inwestycji wylania sie smutny obraz dzialan waszego dewelopera: kugle przy meldunku i przy aktach notarialnych (podpisywanie u jedynie slusznego notariusza) olewanie usterek. No a kulminacja bylo sterowanie (a raczej jego proba) zebraniem inauguracyjnym na ktorym mieli wejsc do wspolnoty "grzeczni lokatorzy" (w tym pracownicy JWC wyroznieni znizkowym mieszkaniem) a nie zawiazujaca sie "grupa niezadowolonych". Ostatecznie po serii awantur, przepychanek na zebraniach, straszenia nie wiadomo kim i czym uformowala sie wspolnota ktora ma obecnie ksztalt zupelnie niezgodny z wizja strategiczna JWC. Z czego wszyscy sa zadowoleni poza b. deweloperem rzecz jasna. Czego i Wam z calego serca zycze!!! Powodzenia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Re: EOT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 22:33 Gdyby ktoś z aktywnych użytkowików forum 3 Wież miał problem z wejściem na forum, proszę skorzystać z tego linka: www.webplus.hostings.pl/comp/forum/login.php?sid=f648bace1912c019cf4df28f5cce690d jeżeli pojawia się błąd SQL Servera należy kilkukrotnie odświerzyć stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Re: EOT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 13:29 W przypadku problemów z połączeniem z forum pod adresem: www.webplus.hostings.pl/comp/forum/login.php? sid=f648bace1912c019cf4df28f5cce690d można skorzystać z: www.ostrobramska.end.pl jednak wtedy wymagane będzie 2 krotne podawanie loginu i hasła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mav Re: logowanie IP: 212.160.172.* 21.02.05, 20:19 Hmm, nie mogę wejść od rana. A wcześniej było przecież ok. Czy są jakieś przyczyny? Może coby nie zaśmiecać forum prześlij info na skrzynkę onetową: macolder@friko7.onet.pl pozdrawiam, mav Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Brak możliwości logowania IP: *.kapsch.com.pl / *.kapsch.com.pl 22.02.05, 14:58 Witam, Brak dostępu do naszego forum wynika z wyczerpania limitu transferu przez właścicieli serwisu. Nasze forum jak i wiele innych zostanie odblokowanych po wykupieniu przez właścicieli dodatkowego transferu od firmy hostingowej. Mam nadzieję, że jeszcze dzisiaj po południu wszystko będzie OK. Do tej pory mnie i christianowi wydawało się, że lokalizacja forum na bezpłatnym serwerze jest wystarczającym rozwiązaniem, ale zwiększająca się liczba użytkowników skłania nas do poważnego zastanowienia nad wykupieniem domeny oraz usług hostingowych w celu stworzenia bardziej profesjonalnego serwisu. Pozdrawiam Mad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuli Re: Brak możliwości logowania IP: 62.29.137.* 22.02.05, 15:42 Jasna sprawa - ale nie możecie dokładać do interesu - i tak zrobiliście to bezinteresownie i w sposób profesjonalny poświęcając swój wolny czas. Pora zastanowić się poważnie nad partycypacja mieszkańców w kosztach utrzymania forum. Masz nasze adresy e-mail. Ja czekam na propozycje z Twojej i Christiana strony. BTW - nie powiem, jaka pierwsza myśl mi przeszłą przez głowę jak zobaczyłem komunikat....;))))). Dla skojarzenia dodam scenę z serialu "Alternatywy 4" - Gospodarz domu Anioł w kuchni nad czajnikiem listy otwiera....;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Zapraszam ponownie na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 20:58 Dzisiaj pomiędzy 14:40 i 17:10 nie było dostępu do naszego forum prywatnego. Teraz wszystko jest już OK, zapraszam ponownie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuli Re: Zapraszam ponownie na forum IP: 62.29.137.* 23.02.05, 08:36 Jakis totalny niefart - dziś próbowałem od rana i znowu nie mogę się zalogować....... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Re: Zapraszam ponownie na forum IP: *.kapsch.com.pl / *.kapsch.com.pl 23.02.05, 09:08 Tym razem mamy przerwę techniczną - szkoda że właściciel nie zrobił jej w nocy :-(, bo wczoraj wieczorem forum działało już normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: christian Re: Zapraszam ponownie na forum IP: *.3.pl 23.02.05, 09:30 Forum jest znowu zablokowane,dzieje sie tak,iz jestesmy uzaleznieni od webplusa, ktory ma problemy u siebie :(. Mamy juz tego dosc,z kolega Madem wykupilismy wlasne miejsce na serwerze nazwa.pl(jednym z najlepszych) i jestesmy w trakcie tworzenia nowego forum,mam nadzieje ze do konca tego tygodnia powinno ruszyc... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
robsonek28 Re: Zapraszam ponownie na forum 23.02.05, 09:35 Christian, daj znać razem z Madem jakie koszty ponieśliście ?? Trzeba to rozdzielić na wszystkich. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Re: Zapraszam ponownie na forum IP: *.kapsch.com.pl / *.kapsch.com.pl 23.02.05, 09:49 Na razie żadne - możemy testować serwer z pełną funkcjonalnością bezpłatnie przez 14 dni :-)). O szacunkowych kosztach i partycypacji w nich pisałem na forum prywatnym i tam zapraszam po odpowiedź na to pytanie (jak serwer ruszy), generalnie koszty nie powalają na kolana. Nie chcemy nikogo zmuszać do udziału we współfinansowaniu naszego serwisu - ewentualne składki mają charakter dobrowolny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Zapraszam ponownie na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 10:25 o tym drugim forum poinformujecie tutaj, czy na naszym priv, czy moze mailowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Re: Zapraszam ponownie na forum IP: *.kapsch.com.pl / *.kapsch.com.pl 23.02.05, 10:42 Na początek przekierujemy adres forum z domeny end.pl na nowy serwer - przełączenie będzie się odbywało w sposób automatyczny. Chciałbym, żeby nowa domena (czyli nazwa i typ adresu) została wybrana przez użytkowników forum w głosowaniu. Oprócz tego przekażemy informację o nowym forum na skrzynki pocztowe podane przez użytkowników podczas rejestracji i na tej stronie, ponieważ część osób sprawdza też to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Zapraszam ponownie na forum IP: *.cskmswia.pl 23.02.05, 11:25 Chciałam to wszystko o czym piszesz przeczytać na 3wieżach, ale mam pecha i nici z tego :( Popieram prywatne forum i dorzucam się do składki. Ola i panec Odpowiedz Link Zgłoś
lara_croft Re: Zapraszam ponownie na forum 23.02.05, 13:51 Pozostaje nam tylko czekać.Ja tez dorzuce się do składki. Ale obstawałabym przy idei, ze jest to prywatne forum kilku/kilkunastu mieszkanców osiedla ostrobramska, na którym to, zainteresowani wymieniają się informacjami, poglądami, opiniami itd. Bo inaczej, z dośwaidczenia wiem, dojdzie do przepychanek słownych, pretencji, kłótni, ze np. dlaczego ktoś kogoś nie poinformował o istnieniu oficjalnej strony, dlaczego mad/kris jest administratorem, dlaczego sa takie a nie inne reguły/regulamin, dlaczego taka a nie inna szata graficzna itd. Mieszkanców jest dużo i zawsze znajdzie się jakiś malkontent, który będzie marudził dla zasady a nie skupiał się na sprawach istotnych. Dlatego uważam, ze to forum nalezy uznac za forum prywatne mada i chrisa, którzy są na tyle mili i zaangazowani, ze poswoiecili własny czas, pieniądze i energie na stworzenie i administrowanie/moderowanie tego forum. Kto chce - może się na nim udzielac-forum jest otwarte dla wszystkich mieszkańcow. Kto nie chce lub nie ma możliwości korzytania z tego żródła informacji to nie musi, bo informacje na nim zamieszczane nie są informacjami oficjalnymi wspólnoty!!!! Musi być to jasno okreslone, zeby potem nie było z tego powodu zadnych niedomówień. Jestem przeciwna kreowaniu tego na forum "oficjalne". Mysle, ze na forum oficjalne przyjdzie czas po stworzeniu Wspólnoty i uchwaleniu odpowiedniech uchwały -, zeby wszystko było zgodne z procedurami. Zeby wszyscy mogli zadecydować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Re: Zapraszam ponownie na forum IP: *.kapsch.com.pl / *.kapsch.com.pl 23.02.05, 14:33 Laro,odpowiadając na twoją wiadomość. Nie byłbym tak kategoryczny i chciałbym nieco złagodzić twój ton. Z forum można być usuniętym TYLKO za złamanie regulaminu (czyli za używanie słów, prowokowanie innych użytkowników, itp.), jak do tej pory żaden z zarejestrowanych użytkowników nie zrobił nic, powtarzam nic co ze strony adminów wywołało by reakcję typu ostrzeżenie (nie mówię o banicji)- atmosfera jest super. Nikt nie zostanie wyrzucony z powodu zastrzeżeń do szaty graficznej lub personalnie do adminów. Jedyną sytuacją pozwalającą na usunięcie użytkownika z innych powodów jest głosowanie forumowiczów. Christian i ja jesteśmy tylko dozorcami forum, które mimo że ma korzystać z komercyjnej infrastruktury (hosting) będzie naszą wspólną własnością. Tak jak napisałaś moderujemy dyskusje, organizujemy głosowania, pomagamy w kwestiach technicznych, zapełniamy forum treścią. W związku z tym, że nie wszyscy mieli okazję wejść na forum wczoraj po południu i wieczorem, napiszę tutaj tylko, że koszt wykupienia domeny i hostingu dla 1 osoby jest dość duży, natomiast podzielony nawet na kilkanaście osób jest już do zaakceptowania. P.S. Forum ma charakter prywatny, nikt tutaj nie użył tego określenia oprócz Ciebie :-) . Forum 3 wież jest zablokowane i nie mogę sprawdzić czy tego typu sformuowanie się tam pojawia. Pamiętam, że pisałem że forum ma ambicje stania się kanałem wymiany informacji pomiędzy wspólnotą mieszkańców i zarządem, to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
lara_croft Re: Zapraszam ponownie na forum 23.02.05, 14:56 Napisałam swoje uwagi i przemyślenia tak hipotetycznie na przyszłość ;) Nie miałam na myśli wyrzucania nikogo z forum!!!!! Chodzi mi tylko o uniknięcie ewentualnych zarzutów, jakie mogłyby sie pojawić gdyby to forum było oficjalne - to tyle. A do prywatengo nikt nie ma prawa sie przyczepić. Zwyczajnie miałeś taki kaprys stworzenia takiego forum, my przyklasnęlismy i czekamy na nowych ewentualnych uczestników :) I tak na marginesie (inne moje przemyslenia z forum ) nalezy pamiętac, że decyzje podejmowane przez uczestników forum, nie są decyzjami przedstawicieli osiedla. Oczywiście, że to forum MOŻE w PRZYSZŁOSCI stać się JEDNYM Z KANAŁÓW wymiany informacji pomiędzy wspólnotą mieszkańców i zarządem. "Jednym" z bo nie wszyscy będa mieli dostęp do netu. "w przyszłości" bo o tym zadecyduje się jak zostanie utworzona wspólnota. Jestem jak najbardziej za, ale jestem jednoczesnie bardzo ostrozna w tym entuzjaźmie! "może" bo istnienie takiego forum powinno być finansowane z pieniędzy Wspolnoty, a nie naszych dobrowolnych składek - zeby uniknąć jakiś absurdalnych pomówień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Re: Zapraszam ponownie na forum IP: *.kapsch.com.pl / *.kapsch.com.pl 23.02.05, 15:11 No więc jeżeli chodzi o finansowanie. Opcja 1: Kupuję hosting sam, jestem właścicielem forum i tego co na forum, mogę skasować dowolną wiadomość kiedy chcę, mogę usunąć każdego z forum bez podania przyczyny. Na forum są zamieszczane reklamy. Opcja 2: Składamy się wspólnie na hosting, forum ma demokratyczny charakter, administratorzy pilnują porządku i pomagają użytkownikom. Na forum nie ma reklam. Opcja 2a: JW. Jeżeli partypacja w kosztach będzie niska, w celu zwrotu nakładów na forum umieszczamy banery + pobieramy opłaty za odsłony strony, w ciągu roku powinniśmy naklikać to co zainwestowaliśmy, a są to kwoty minimalne dla grupy osób. Biorąc pod uwagę, że odzew na apel o pomoc finansową jest dość duży (tu i na działających przez chwilę 3 wieżach) wybrałbym opcję nr 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Zapraszam ponownie na forum IP: *.mofnet.gov.pl 24.02.05, 09:34 Popieram opcję nr 2 . Mad czy mógłbyś podać w przybliżeniu jakie wydatki wiązałyby się z utrzymaniem takiego forum? Obecnie jest na nim zarejestrowanych ok 50-ciu użytkowników, a będzie więcej, więc zebranie składki nie powinno być problemem. Sprawę forum powinniśmy omówić na spotkaniu. Forum jest kapitalnym pomysłem i warto wszystko dokładnie przedyskutować. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrrr Re: Zapraszam ponownie na forum IP: *.stacje.agora.pl 23.02.05, 15:56 mam nieco malkontencka :> wizje przyszlego forum w zwiazku z postem lary_croft ale sie powstrzymam poki co, zastanawiam sie natomiast jak wplynie na funkcjonowanie forum sprawa jego finansowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibiribi Re: Zapraszam ponownie na forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 16:57 mnie tez proszę doliczcie do zrzutki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Zapraszam ponownie na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 17:01 nie wiem czy wiesz ale ostatnio na 3 wiezach kolega Mad zastanawial sie dlaczego jeszcze nie dolaczyles do naszego grona, ze stalych uzytkownikow chyba jako jedeny :D pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Re: Zapraszam ponownie na forum IP: *.kapsch.com.pl / *.kapsch.com.pl 23.02.05, 17:03 Na razie sytuacja wygląda tak: 1. Dostęp do naszego darmowego forum (jak i do około 80 innych) jest zablokowany przez właściciela serwisu, który podobno robi porządki. 2. Od wczoraj testujemy (przez 14 dni za darmo) hosting na komercyjnym serwerze, gdzie uruchomiliśmy już kolejne forum korzystające z tych samych formularzy i mechanizmów co pierwsze. 3. Po odblokowaniu darmowego forum robimy kopię wszystkich danych i przenosimy je na forum docelowe. 4. Mamy 2 tygodnie na ustalenie co robimy dalej - czy zostajemy na darmowym forum i liczymy się z takimi wpadkami, czy przenosimy forum płacąc i wymagając (stworzyłem już ankietę na 3 wieżach - niektórzy zdążyli odpowiedzieć wczoraj). P.S. A co się działo z wrrr? Zadałem to pytanie dzisiaj w nocy na 3 wieżach, a dziś mam odpowiedź - znowu nadaje z tych swoich stacji ;-) Wrrr jesteś przewidziana/ny do szybkiej rejestracji na forum 3 wież - jak ruszy. Odpowiedz Link Zgłoś
informaticien_64 Re: Zapraszam ponownie na forum 27.02.05, 13:28 Cudownie wrocony na ojczyzny lono (ach ta zima...) wita Informaticien_64 No wiec jak wyglada sytuacja z forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anette Re: Polecam solidnego i uczciwego fachowaca IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 01.04.05, 14:18 Chcialabym za tym postednictwem polecic naprawde uczciwego, rzetelnego Pana, ktory u mnie robil mieszkanie. Zajmuje sie pracami hydraulicznymi, wodno - kanalizacyjnymi, elektryką i tez bialym montazem. Gdyby ktos z Szanownego panstwa mial jakis problem to zachecam naprawde do skorzystania z uslug tego pana. Paweł Lesniak 0-502 432 409. Serdecznei dziekuje za przeczytanie tego ogloszenia. Zadowolona mieszkanka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Forum prywatne 3 Wież znowu on-line IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 01:43 Zapraszam wszystkich zarejestrowanych użytkowników do logowania się pod adresem www.ostrobramska.rar.pl swoim dotychczasowym loginem i hasłem. Nie przejmujcie się komunikatem "Brak for" (zamknęliśmy na chwilę rejestrację nowych osób), tylko wybierzcie opcję "zaloguj" z nagłówka. Mad Odpowiedz Link Zgłoś
olivia23 Re: Forum prywatne 3 Wież znowu on-line 24.02.05, 12:49 Witam!Jestem jednym z mieszkańców 3 wież, niestety wcześniej nie logowałam się z powodu braku codziennego dostępu do sieci. Dziś jednak zalogowałam się na prywatnym forum 3 wież...:) niestety nie mogę tam wejść, bo dane są nieaktywne, czy coś...:((( nie mam założonej sieci w "mojej wieży", czekam na odpowiednią propozycję (mogę się nie doczekać:( ) będę z Wami (użytkownikami) w kontakcie jak tylko będę miałą możliwość dostępu do sieci... (założenie neostrady jakoś mi nie pasi...)Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Re: Forum prywatne 3 Wież znowu on-line IP: *.kapsch.com.pl / *.kapsch.com.pl 24.02.05, 13:09 Witam nowego użytkownika. Forum zostało dopiero co reaktywowane na nowym serwerze i podczas rejestracji nie przeczytałaś o jej warunkach. W skrócie: podałaś swój adres w 3 Wieżach, do twojej skrzynki pocztowej trafi wkrótce koperta z hasłem które aktywuje dostęp do forum, potem będziesz mogła zmienić hasło na swoje własne. Mad Administrator forum 3 wież Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EsJeM Re: Forum prywatne 3 Wież znowu on-line IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 19:52 Witam. Jestem (jak dotąd) nie udzielającym się właścicielem mieszkania w 3 wieżach o numerku 1805B. Czy ktoś może mi powiedzieć gdzie znajduje się prywatne forum i jak się tam dostać. EsJeM P.S. Przy próbie wejścia na www.ostrobramska.rar.pl przekierowuje mnie na www.end.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Re: Forum prywatne 3 Wież znowu on-line IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 19:59 www.ostrobramska.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EsJeM Re: Forum prywatne 3 Wież znowu on-line IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 20:26 Dzięki Mad, ale tak jakby teraz nie działało. Czy może to jednak tylko u mnie? Pozdr, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EsJeM Re: Forum prywatne 3 Wież znowu on-line IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 20:30 Dzięki Mad, ale cosik nie działa. Czy to tylko u mnie? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Re: Forum prywatne 3 Wież znowu on-line IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 20:32 Za 30 minut będzie on-line Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: christian rejestracja IP: *.3.pl / 193.238.12.* 05.04.05, 21:35 Osoby, które zarejestrowały się dzisiaj albo wczoraj wieczorem proszeni sa o cierpliwość. Jutro rano postaram się aktywować wasze konta. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EsJeM Re: Forum prywatne 3 Wież znowu on-line IP: *.aster.pl 05.04.05, 21:38 Ano, u mnie nadal nie działa. A właśnie sprawdzam z innej sieci. Nie ma ciśnienia, ale chciałbym się móc przyłączyć, bo pismo o podpisywaniu aktu notarialnego dziś się u mnie pojawiło i ciekaw jestem czy "społeczność" cosik obyśliła... bo były wczesniej przegłosy na tym forum. Pozdz, EsJeM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Do Wrrr IP: *.kapsch.com.pl / *.kapsch.com.pl 24.02.05, 11:04 Wrr, Widze, ze probujesz sie zarejestrowac na forum, napisz do mnie wiadomosc na 3wieze@gazeta.pl podajac nick, nr gg i plec, adres w budynku w takim ukladzie OX lokal XXXX - postaram sie stworzyc dla ciebie uzytkownika. Zweryfikuje cie po adresie email z ktorego napiszesz (domena stacje.itd.pl) mam nadzieje ze sie domyslasz o co chodzi. Mad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrrr Re: Do Wrrr IP: *.stacje.agora.pl 24.02.05, 11:41 nie wiem co o tym myslec ;) tyle troski, oko wielkiego brata i w ogole :PPP na razie styknelo mi czasu na obsluzenie mojego alter ego, odezwe sie znow, tnx pS. acha, jakby co to jestem za forum platnym, za demokratycznymi zasadami (forum, przyszla wspolnota), za wolnoscia slowa i prawem do krytyki oraz przeciw cenzurze pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Re: JWC Ostrobramska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 11:56 Nowozarejestrowane osoby oczekujące na aktywację na forum prywatnym zachęcam do zapoznania się z naszymi poprzednimi dyskusjami trwającymi na forum Developerzy portalu Gazeta.pl od października 2002 do lutego 2005. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarki Re: JWC Ostrobramska IP: *.derbynet.waw.pl 14.03.05, 22:48 Ludzie!-Czytając wasze wypowiedzi jest mi was żal ża tu mieszkacie.Firma-KIBEL jak diabli-jeszcze raz wyrazy współczucia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: JWC Ostrobramska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 18:31 wspolczucie zachowaj dla siebie. to jest/byla strona wymiany informacji miedzy mieszkancami. osobom postronnym nic do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: JWC Ostrobramska IP: 194.242.62.* 16.03.05, 11:16 Nic. Pozostało wam tylko zamknąć się w tych 3ch wieżach i rozpaczać. Zamknięte forum to super pomysł będziecie mogli pocieszać się nawzajem. Widać ż osoby z zewnątrz trzeźwo myślące i omijąjące JWC są waszymi wrogami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Re: JWC Ostrobramska IP: *.kapsch.com.pl / *.kapsch.com.pl 16.03.05, 12:19 Przepraszam, że się wtrącę ale to nie my wchodzimy do każdego wątka z płaczem na JWC, a osoba postronna dopisuje się do naszej dawno zamkniętej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
kles1 Re: JWC Ostrobramska 18.03.05, 16:05 Witam serdecznie, chciałbym poinformować mieszkańców o możliwości zakupu miejsca garażowego w waszej inwestycji. Chętnych proszę o kontakt: tel. 0502- 721-301 lub e-mail k.lesiak@jwconstruction.com.pl Możliwość rozłożenia na raty oraz załatwienia kredytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibiribi Re: JWC Ostrobramska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 11:22 He he , znamy te "promocje" 25 tys z hakiem... zastanawia mnie pazernosc firmy WC - pare lat temu, gdy sprzedawali(ście) kawalek łąki garaze byly po, zeby nie skłamac - 16 tys, ale wtedy przypominam - dolar stal duzo lepiej, natomiast teraz kiedy stracil na wartosci cena nie wiedziec czemu pnie sie non stop w gore w zł.(mowie o dolarze, bo w takiej walucie sie rozliczalam). Czy w WC słyszeli(ście) kiedyś o WYPRZEDAŻY/SOLDZIE/OBNIŻCE ?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kles1 Re: JWC Ostrobramska IP: *.crowley.pl 19.03.05, 12:42 Jeżeli chcesz porozmawiać o warunkach zakupu (także o cenie) proszę o kontakt, czekam na propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
kles1 Re: JWC Ostrobramska 19.03.05, 12:45 Jeżeli chcesz porozmawiać o warunkach zakupu (także o cenie, rozłożeniu na raty) zadzwoń lub napisz, po prostu złóż ofertę a obiecuję że będzie rozpatrzona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuli Garaże IP: 62.29.137.* 29.03.05, 10:01 Tylko patrzeć jak was zarząd wygoni z tymi garażami w miasto jak akwizytorów.....Żałosne......Cena garażu też załosna. Nich pan doda że nabywca powinien mieć nie za duży samochód......;))))). Ja bym na pana miejscu puśił tą informację też w anaonsach.......ha,ha,ha...... Odpowiedz Link Zgłoś
kumasi Re: dostęp zabroniony 23.05.05, 11:05 no co jest? dostęp do strony zabroniony : ( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Re: brak dostępu IP: *.kapsch.com.pl / *.kapsch.com.pl 23.05.05, 11:10 W związku z problemami technicznymi jakie podobno generuje nasze forum na serwerze dostawcy jesteśmy zmuszeni do zmiany modyfikacji skryptu PHPbb, który obsługiwał forum. Przerwa w działaniu forum może potrwać do czwartku - 26 maja. W imieniu Christiana i swoim przepraszam za tą niedogodność i pozdarwiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pradar Re: brak dostępu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 18:17 co to jest te PP-i cos tam . Ja żądam kontaktu z Jusyną . W Kangurku są świeze ogórki małosolne w zastępstwie beczki piwa . Justyna - wygrałaś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Podzielniki ciepła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 20:23 Cholercia no to mamy nowy problem ? Co myślicie o podzielnikach ciepła w naszych 3 wieżach? Czy mamy cos do powiedzenia w tym temacie czy musimy sie na to godzić? Czy są jakieś plusy tego "nowoczesnego" cudu techniki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klops Re: Podzielniki ciepła IP: *.3.pl 23.05.05, 20:40 Słuchajcie- mam już obszerne info n/t podzielników. Jak tylko ruszy znów forum opublikuje żeby wszyscy wiedzieli z czym to sie je! I z ew. kosztami powered by wc... :( klops Odpowiedz Link Zgłoś
kumasi Re: Podzielniki ciepła 24.05.05, 08:45 i niby dlaczego w te podzielniki bawi się jeszcze jakaś firma pośrednicząca? nie dość, że te całe podzielniki to jedno wielkie matactwo, to pewnie jeszcze przyjdzie nam dodatkowo płacić za pośrednictwo jakieś firmie : ( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuli Re: Podzielniki ciepła IP: 212.75.114.* 24.05.05, 08:48 Mam nadzieje że montaż sponsoruje wc - bo w "słynnych wzorach naszych umów przedwstępnych" nie było nic ani słowem wspomniane o takich podzielnikach ani o kosztach ich montażu i kto je będzie ponosił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Podzielniki ciepła IP: *.cskmswia.pl 24.05.05, 11:36 Gość portalu: Zuli napisał(a): > Mam nadzieje że montaż sponsoruje wc - bo w "słynnych wzorach naszych umów > przedwstępnych" nie było nic ani słowem wspomniane o takich podzielnikach ani o > > kosztach ich montażu i kto je będzie ponosił. Dlatego ja się chyba nie zgodzę !!!! Poza tym mam mieszkanie narożne a w takich to są jakieś kosmiczne wyliczanki i zawsze będę dopłacać mimo że jak pamiętacie z forum ciągle mówiłam że mam za zimno mieszkaniu to jeszcze będę musiał do tego biznesu dopłacać. Jestem za NIE !!!!!!! Wyprowadzam się na ten dzień i tyle mnie znajdą ! :P Odpowiedz Link Zgłoś
kumasi Re: Podzielniki ciepła 24.05.05, 12:03 moja sytuacja identyczna - mieszkanie narożne, problemy z kaloryferami, wiecznie zimno, mimo iż termostaty na maxa. tylko czy można nie wyrazić zgody na montaż podzielników - ktoś coś wie na ten temat? czy może nie mamy nic do powiedzenia... wydaje mi się, iż w protokole zdawczo-odbiorczym coś mi mignęło o tych podzielnikach Odpowiedz Link Zgłoś
olenka_ola Re: Podzielniki ciepła 24.05.05, 12:31 Tak wiem Kumasi, pamiętam z forum ! Mieszkamy na tym samym piętrze tylko inne wieże. Mogłabym się zgodzić gdyby podkręciliby troche grzejniki przynajmniej wiedziłabym za co mam dopłacać ( a tak będzie na 100 %) ale tego nie da sie zrobić bo mieszkańcy u góry mogliby uwędzić się nawet przy otwartych oknach. Odpowiedz Link Zgłoś
olenka_ola Re: Podzielniki ciepła 24.05.05, 13:40 Ja mówię stanowczo NIE !!! Nie będę dopłacać !!!!! A mam zimno i cieplej nie będzie tak zapewniał mnie Pan na komisji w sprawie zimnych grzejników. Doczytałam się, że mieszkania narożne mają innaczej liczone niż pozostale a dlatego, że mamy więcej ścian przez które przenika ciepło i i przez to mamy jakiś wyższy współczynnik który powoduje że te mieszkania mają wiecznie niedopłatę!!! Masło mślane ale mam nadzieje, że jak uruchomi się nasze forum to Klops napisze coś więcej i wszystko się wyjaśni . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krys Re: Podzielniki ciepła IP: 212.160.138.* 24.05.05, 14:21 Witam Zapraszam wszystkich do lektury dzisjeszego wydania Gazety Prawnej. Jest artykuł o zakazanych klauzulach w umowach z JWC. Wyrok w tej sprawie zapadał w ubiegłym tygodniu. pzdr. Krys Odpowiedz Link Zgłoś
lara_croft Re: Podzielniki ciepła 24.05.05, 15:02 tak z tymi podzielnikami to jest jakiś niezły przekręt. To samo mają na bukowińskiej i tez się burzą. Czuję, ze trzeba bedzie zorganizowac spotkanie w nastepnym tygodniu i przedłozyć mieszkańcom kolejne pismo do podpisania do JWC. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig72 Re: Podzielniki ciepła 24.05.05, 15:11 co wy z tymi podzielnikami powariowaliście??? tostandard i tyle! protestujecie jak Indianie przed koleją żelazną :) u mnie (stary blok) odkąd to zamontowali (z 5 minut to trwało na wszystkich grzejnikach) opłaty mi spadły a nie wzrosły! też montowała to zewnętrzna firma (chyba niewiele firm się w ogóle w tym specjalizuje) teraz przychodzą dwa razy do roku, wymieniją jakieś wskaźniki (z 30 sekund to trwa) a po miesiącu przychodzi wyliczenie (zwrot lub dopłata) jak na razie (2 lata) same zwroty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MŁA Re: Podzielniki ciepła IP: 85.158.196.* 24.05.05, 15:24 STARY BLOK, TO STARY BLOK, TAM WODA DO GRZEJNIKÓW IDZIE W PIONIE, NIE MA WIĘC MOŻLIWOŚCI ZAŁOŻENIA CIEPŁOMIERZY. U NAS, NATOMIAST, KAŻDE MIESZKANIE MA OSOBNE ODPROWADZENIE, MOŻNA WIĘC ZAŁOŻYĆ PRZEPŁYWOWE MIERNIKI, KTÓRE ODZWIERCIEDLAJĄ FAKTYCZNE ZUŻYCIE CIEPŁA. PODZIELNIKI REAGUJĄ NAWET NA CIEPŁO Z PIEKARNIKA, PŁACISZ WIĘC PODWÓJNIE, RAZ ZA ZUŻYTY PRĄD, DWA ZA CIEPŁO, KTÓREGO NIE ZUŻYWASZ, BO MASZ NP. ZAKRĘCONY KALORYFER. KUMASZ? Odpowiedz Link Zgłoś
zbig72 Re: Podzielniki ciepła 24.05.05, 15:49 być może jest tak, jak piszesz, co nie zmienia faktu że rachunki znacznie spadły odkąd je założyli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MŁA Re: Podzielniki ciepła IP: 85.158.196.* 24.05.05, 16:05 ALE MOGĄ SPAŚĆ JESZCZE BARDZIEJ! Odpowiedz Link Zgłoś
ania_porsche Re: Podzielniki ciepła 25.05.05, 16:27 Zbig72, Zwierdzisz, ze podzielniki sa w porządku. Pewnie w wileu przypadkach taaaak, ale.... Otóż u mojej mamy w mieszkaniu załozyli podzielniki. I to czy dają Ci zwrot, czy sciągaja dopłate (zakładając, ze oszczedzasz, celowo zuzywając mało ciepla) zależy niekoniecznie od tego ile zużyłeś faktycznie ciepła, ale od uczciwości Spółdzielni - Ty akurat masz farta, bo Ci zwracaja, a mojej mamie np. nie zwrócili... W minionym sezonie "grzewczym" zdecydowala sie sprawdzic ile zwróca jej kasy jak bedzie sie ograniczala na maxxa. Bo podejrzewala, ze zawyzają dopłaty. W konsekwencji "sprawdzania" nawet wyjechala na 2 m-ce wyłączając kaloryfery i co? Efekt taki, ze stwierdzili, ze nie ma dopłaty, ale i zwrotu też nie ma!!!!!!!!!!!!!! Złodzieje. Tzn. jej spółdzielnia...... Także o ile JWC, czy jakis inny decydent od podzilników i ich odczytów nie bedzie chciał was "wysterować" mówiąc delikatnie to wszystko cacy, ale jak beda chcieli skręcić na tym biznes, to powodzenia :-( Niestety nie da sie przewidzieć jak bedzie wygladala eksploatacja i jej konsekwencje finansowe... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris Re: Podzielniki ciepła IP: *.jeet.pl / *.crowley.pl 09.09.05, 03:48 Ania z Porszaka, Ludzie nie zgadzajcie się na te podzielniki. Ja już je ćwiczyłem w 3 mieszkaniach w Polsce i 1 za granicą. Ja ich po prostu (tych monterów) nie wpuszczę i koniec. Wolę przez jakiś czas być rozliczany ryczałtowo a i tak z czasem będziemy mieć wszyscy liczniki. To po co robić typowo polską robotę czylo zakładać coś żeby potem zrywać ????? papapapa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Podzielniki ciepła IP: *.cskmswia.pl 24.05.05, 15:54 Popieram to co napisał/a MŁA !!! Nawet jak telewizor stoi "hmm za wyrażenie - dupą" do grzejnika to ciepło paruje lub w inny sposób nalicza się na + - czyli grzanie przez cały rok !!! Odpowiedz Link Zgłoś
lara_croft telefony do JWC 24.05.05, 15:11 zauwazyliście, ze nie możan się dodzwonić do JWC ? Może to faktycznie reakcja na nagonkę jaką mają ze strony prasy, klientów i konkurentów w sprawie wyroku sądu? ;) www.gazetaprawna.pl/dzialy/29.html?numer=1465&dok=1465.29.3.2.27.1.0.1.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krys Re: telefony do JWC IP: 212.160.138.* 24.05.05, 16:01 Czy coś się ruszyło w sprawie aktów notarialnych? Odpowiedz Link Zgłoś
lara_croft Re: telefony do JWC 25.05.05, 07:24 Niestety nic. JWC nie odpowiedziało na nasze pismo. Jak próbuję sie do nich dodzwonić to wszystkie telefony są zajete. Ale rozmawiałam z UOKiK -jak przekazemy im całą dokumentację swiadczącą o tym, ze probowaliśmy negocjowac akt notarialny, ale nie dało rady oni zajmą się nasza sprawą i ocenią czy sprawa znajdzie się w sadzie ( uznanie klauzul niedozwolonych -symetrycznie jak w umowach przedwstepnych + "zmuszenie" JWC do zabezpieczenia internetu) Myśle, ze w nastepnym tygodniu przekażemy im pisma kierowane do JWC, ich odpowiedzi, projekt aktu i opinię prawną. Trzeba bedzie tez zrobic spotkanie mieszkańców w sprawie podzielników. Jesli chodzi o to czy podpisywac AN czy nie - Ci którzy są zapisywani na najbliższe terminy niech ich nie przekładają i podpisuja w takiej wersji jak podsuna ( jest to sotatnia wersja po zmianie - bez budy i reklam). Jednak próbujcie delikatnie naciskac na zmianę tresci ( opłata czynszowa w PLN i obniżona, skrócenie okresu administracji)- może to coś da, choć szczerze watpię. Ale wczesniej nalezy dochodzic swoich roszczeń i podpisać Aneks do umowy! Przypominam - po wyroku sądu JWC "złagodniało"! Na dzień dzisiejszy mozna wynegocjowac: 1. 15% zniżki na garaż 2. Zwrot ubecpieczenia kredytu 3. Zwrot kaucji czynszowo-depozytowej To sa duże pieniądze! Dlatego warto chodzic i upominac się o swoje! Akty notarialne sa bardzo wazne dlatego nie mam prawa odwodzić Was od ich podpisania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nimue Re: Podzielniki ciepła IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 24.05.05, 08:51 A czy misimy wogole zgodzic sie na montaz tego dranstwa w domu? Mnie caly przyszly tydzien nie ma w domu, a mieszkam sama. To najwyzej WC-t bedzie mial problem i bedzie szukal mnie kiedy indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MŁA Re: Podzielniki ciepła IP: 85.158.196.* 24.05.05, 13:10 UWAGA! NASZE FORUM JEST MONITOROWANE PRZEZ WC-WIADOMOŚĆ 100% PEWNA, TAK WIĘC WSZYSTKO MOŻNA WALIĆ TERAZ, BO ONI I TAK WSZYSTKO WIEDZĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Re: Podzielniki ciepła IP: *.kapsch.com.pl / *.kapsch.com.pl 24.05.05, 15:13 O kurcze, naprawdę? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Podzielniki ciepła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 16:23 a ktore forum?? Mad, nic o tym nie wspominales ;p Odpowiedz Link Zgłoś
olenka_ola Re: Podzielniki ciepła 24.05.05, 19:16 Żeby nie byc gołosłownym to swoje wiadomości czerpałam z : www.kablomedia.pulawy.pl/ogrzew.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibiribi Re: Podzielniki ciepła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 22:46 NO wlasnie - w naszym przypadku podzielniki to archaizm. Nie po to tak a nie inaczej pociagnieto CO, zeby teraz montowac podzieliniki, np w lazience zawsze jest cieplej, a przy gorrącej kąpieli nawet latem nabije sie pare kresek !! to pewnie tez spadnie na karb wspolnoty - czy ktos z Was sie orientuje w kosztach takich przeplywowych miernikow ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asx Re: Podzielniki ciepła IP: 212.33.93.* 25.05.05, 01:20 co do ceny takich przeplywowych miernikow to sie nie orientuje, ale one przyszly odrazu mi na mysl po przeczytaniu dyskusji. Jednak nie znam sie na instalacjach hydraulicznych i na sposobach rozliczania, ale uwazam ze podzileniki sa spox, tylko zalezy (wnioski po przeczytaniu artykulu z linku chyba od Oli) jak sie bedzie wyliczac koszty jednostkowe. Do problemu nalezalo by podejsc statystycznie i np. metada maksymalnego ryzyka, wyznaczyc trzy poziomy zuzycia w oparciu o fizyczne teorie utraty ciepla przez lokale mieszkalne. Wtedy poziom oddzialywania TV, cieplych kapieli by sie ujednolicil, i placili bysmy za faktycznie odebrane cieplo (oczywiscie blad statystyczny pozostaje, ale jest juz znikomy). Lecz to juz jest w obowiazkach firmy dostarczajacej energie w postaci cieplej wody do grzejnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuli Re: Podzielniki ciepła IP: 212.75.114.* 25.05.05, 08:19 Załączam ciekawy link dotyczący podzielników. Najciekawsze jest to że słynne podzielnik w ogóle nie są legalizowane a to daje B.DUŻE pole do popisu róznym kanciarzon już na etapie ich produkcji. Przestaje mi się to podobać. A co będzie jeśli będę się chciał dogrzać moim nowo zakupionym olejaczkiem np. w jakiś pochmurny i deszczowy dzień w lipcu czy sierpniu. To za to też pewnie zapłacę i to podwójnie - bo za energię elektryczną + ze wskazania podzelnika ciepła....Pieknie q.....wa pieknie....... www.ure.gov.pl/poradnik/po12pyt07.html "Natomiast w rozliczeniach z indywidualnymi odbiorcami ciepła w lokalach stosowane są podzielniki ciepła – urządzenia umożliwiające podział kosztów ciepła zużytego przez mieszkańców budynku na poszczególne mieszkania. Podzielniki ciepła nie są urządzeniami pomiarowymi, nie podlegają więc legalizacji, ale powinny posiadać dokument dopuszczający stosowanie w budownictwie, wydany przez właściwą jednostkę." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuli Re: Podzielniki ciepła IP: 212.75.114.* 25.05.05, 08:28 Jeszcze jedne artykuł. Najbardziej podoba mi się ten ustęp "W budynkach opomiarowanych (z podzielnikami) na podstawie wskazań ciepłomierza ciepłownia ustala, ile za energię zużytą w sezonie grzewczym ma zapłacić cały blok, a firma rozliczająca (na podstawie umowy z administratorem lub właścicielem budynku, np. spółdzielnią) wylicza, ile z tej kasy przypada na konkretne mieszkanie".Jak ja lubię podmioty powiązane z wc...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuli Re: Podzielniki ciepła IP: 212.75.114.* 25.05.05, 08:32 Sorry - nie podałem w poprzednim poście linku: dom.gazeta.pl/dom/1,50801,1626025.html?as=3&ias=3 Odpowiedz Link Zgłoś
lara_croft Akty notarialne- negocjacje 25.05.05, 12:03 dodzwoniłam się w koncu do sekretariatu zarządu i uzyskałam info, ze jednak bedzie odpowiedz na nasze pismo w sprawie tresci aktów notarialnych. Z tymze oni beda wysyłac je indywidualnie do tych osob, ktore podpisały się na pismie. Nie chcę podejmowac polemiki z nasza kancelarią prawną. Łatwiej jest im napisać, ze kancelaria się myli i liczyc ze częśc z nas w to uwierzy. Trudniej jest bezpośrenio zarzucic brak kompetencji kancelarii i obronić swoja tezę. Tak więc wielce prawdopodobne, ze znów dostaniemy pismo bez konkretów i o niczym. Pismo przyegotowyje ich biuro prawne i zaczną je rozsyłac w następnym tygodniu ( tak zapewniła miła pani przez telefon) Natomiast widocznym jest ze mają nas dośc. Odpowiedz Link Zgłoś
kumasi Re: Akty notarialne- negocjacje 25.05.05, 12:18 byłam dziś na Radzymińskiej po aneks, bo wczoraj też nie udało mi się dodzwonić - mieli awarię telefonów do dziś do 4 rano. bardzo dużo osób umawiało się na podpisywanie aktów na przyszły tydzień - co poniektórzy mają już dość - podpisują akt w takiej formie, jak to jest na chwilę obecną. zastanawiam się, czy ktoś jeszcze próbuje walczyć ????? może osoby, które już podpisały akt do dnia dzisiejszego dałyby znać, czy udało im się jeszcze coś zmienić w treści aktu i ew. kiedy to ustalały - już u notariusza, czy na kolejnym spotkaniu z JWC? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lara Re: Akty notarialne- negocjacje IP: 195.116.118.* 25.05.05, 13:57 ja już podpisałam akt notarialny. byłam w przymusowej sytuacji, bo JWC sugerowało rozwiązanie umowy z uwagi na moją działanośc "propagandowo-internetową" przeciwko firmie. Częśc zapisów wynegocjowałam przy akcie, ale tylko dlatego, ze JWC COFNĘŁO mi wczesniej podjęta przez nich decyzje w sprawie rekompensat. Niestety umowa została zawarta ustnie miedzy mną a prezesem Rafałko. Spotkanie odbywało się w obecności mojego prawnika, ale to i tak nie przeszkodziło im przysłac pisma, ze takie ustalenia nie miały miejsca. Dlatego przy akcie zwróciłam sie z prośbą o zwrot kaucji czynszowo depozytowej i zwrot ubezpieczenia kredytu za okres od dnia przewidywanego oddania mieszkania do dania podpisania aktu. P. minczewska zgodziła się - ale to było krótko po wyroku sadu w sprawie kaluzul, wiec mze byli jeszcze w szoku. Te pieniądze zostały zaliczone mi na poczet kosztów aktu notarialnego. Dodatkowo udało mi się obnizyć taksę notarialną o ok. 250 zł. Niestety w kwestach dla nas istotnych - typu długośc administrowania, internet, umowa z tpsa itd, była nieugięta. Zero mozliwości negocjacji - jedna spiewka: decyzje podejmuje zarząd nie ona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lara Re: Akty notarialne- negocjacje IP: 195.116.118.* 25.05.05, 14:06 aha - podpisywanie aktów notarialnych nie oznacza ze dalej nie negocjujemy i nie próbujemy walczyc o nasze prawa. Posiadanie tytułu własności zabezpiecza nasze "tyły" i pozwala na bezpieczne działania ( UOKiK, rzeczpospolita i gazeta prawna). mamy juz wystarczjąco duzo dowodów, by wykazac, ze akty notarialne w obecnej wersji zostały przez nas podpisane "pod przymusem i presja' i nie mielismy realnego wpływu na ich tresc. Ze JWC znowu wystąpił z pozycji siły. na nasza korzyśc działa, nieprawomocny jeszcze, wyrok UOKiK i uznanie zapisów z umów przedwstepnych za niedozwolone Wiec w opinii prawników należy jednak przyjąc policzek z godnością, pogodzic się z przegrana bitwą i nie opierac się za bardzo z podpisywaniem aktów. W chwili obecnej niewiele wiecej można zdziałac . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nimue Re: Akty notarialne- negocjacje IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 25.05.05, 14:30 Masz racje. Przegralismy bitwe, a nie wojne. Odpowiedz Link Zgłoś
informaticien_64 Re: Akty notarialne- negocjacje 25.05.05, 16:35 Witajcie na forum rezerwowym Ja mam wyznaczone podpisanie aktu na 30.05. Nie szlo kopac sie dalej z JWC bo zaczal znow pojawiac sie motyw banku. Nawiasem mowiac JWC oddalo mi kase dzien po potwierdzeniu daty podpisania aktu. Zgadzam sie z Nimue pierwsza bitwa nie oznacza przegranej wojny. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_porsche Re: Akty notarialne- negocjacje 25.05.05, 16:10 Lara, Ja właśnie kupiłam mieszkanie w lokalizacji Gorczewska. Podpisałam na razie Umowę przedwstepną, ale nie w formie aktu notarialnego. Póki co nie mam takiego zamiaru (może robię błąd???). Ciekawa jestem, czy powinnam na tym etapie zwrocić na coś szczególnego uwagę, albo starać sie czegoś uniknąć?? Masz/macie jakies konkretne rady? Bo szczerze mówiąc juz powoli gubie się w tym co powinnam przypilnowac bezwzględnie i na co uważać.... Dopiero co zdecydowalam sie na konkretne mieszkanie i sprawy sie drastycznie spietrzyły i mam ból głowy. Bede wdzieczna za rady, nawet jesli juz zostaly na waszym forum przytoczone wczesniej.... Uwierzcie, ze ciezko mi przeczytac blisko 2.300 postów... Z góry OGROMNE DZIEKI za wszelkie wskazówki, rady, ostrzeżenia! Pozdrawiam Was serdecznie i zyczę powodzenia w przeprawach z negocjacjami z JWC (ktore zapewne i mnie czekaja, chociaz nie bardzo wiem, jak sie za to zabrac...prawnik, jaki? itd.) Odpowiedz Link Zgłoś
lara_croft Re: Akty notarialne- negocjacje 25.05.05, 22:19 ania_porsche napisała: > Lara, > > Ja właśnie kupiłam mieszkanie w lokalizacji Gorczewska. Podpisałam na razie > Umowę przedwstepną, ale nie w formie aktu notarialnego. Póki co nie mam takiego > > zamiaru (może robię błąd???). Ciekawa jestem, czy powinnam na tym etapie > zwrocić na coś szczególnego uwagę, albo starać sie czegoś uniknąć?? Masz/macie > jakies konkretne rady? Zdecydowanie podpisuj w formie aktu notarialnego. To zadne pieniądze z perspektywy kupna mieszkania/jego ceny. A spokój i poczucie bezpieczeństwa gwarantowane. Zapoznaj sie z wyrokiem sadu antymonopolowego w sprawie klauzul niedozwolonych ( wyrok jeszcze nieprawomocny - potrwa to pewnie kilka tygodni, ale wygląda na to ze UOKiK wygra proces) - porównaj te zapisy ze swoją umową i możesz postarać się aby zostały wykreslone z aktu notarialnego. Jesli Ci się uda ( ale wątpię) możesz oczywiście spodziewać się, że w to miejsce wpisza inne pułapki. Dobrze byłoby gdybyś zabezpieczyła się na wypadek nieteminowego wykonania przez nich warunków umowy( symetryczne odsetki do Twoich). Założe się ze Twojego mieszkania nie tylko nie oddadzą w terminie, a jeszce później przekaża garaże, basen i fitness ( to standard w inwestycjach JWC). Swoje uwagi/zastrzezenia i prośby o wprowadzenie odpowiednich zmian zawsze kieruj na piśmie do kogos z zarządu JWC. Odpowiedz Link Zgłoś
informaticien_64 Re: Akty notarialne- negocjacje 26.05.05, 15:44 Dodam tylko jedno do wypowiedzi Lary - taka bardziej "dlugodystansowa" rada: Badz uparta w kontaktach z JWC i jesli Cie z Radzyminskiej wyrzuca drzwiami wchodz oknem. Miej ograniczone zaufanie do zapewnien panienek z Biura Obslugi Klienta (bardzo milych swoja droga). Dokumentuj cala korespondencje z JWC. To jest fima duza w ktorej panuje spory balagan i b. czesto spotkanie z kims z zarzadu jest skuteczniejsze niz wymiana pism na ktora sie po prostu musisz nastawic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: christian 3 WIEZE on-line IP: *.ld.euro-net.pl 27.05.05, 11:12 Forum 3 WIEZE działa ponownie. Zapraszam na ostrobramska.com pozdrawiam Christian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: brak dostępu IP: *.memrb.com.pl 25.05.05, 15:48 Luz Pradar. Sa ogorki bedzie piwko:-) A moze nawet wodeczka (podobno dobrze jednak dziala na szare komorki. nie wiem czy u wszystkich, ale...) Od czegos trzeba zaczac. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-k Do bibiribi 19.03.2005 31.05.05, 11:12 Trochę czasu minęło od twojego postu. Ale co mi szkodzi odpowiem Tobie...........otóż pytałeś/łaś o to czy ktoś słyszał o jakiś soldach dotyczących garażu. Moja odpowiedź to tak, koleżanka kupiła mieszkanko od JWC na Książkowej i początkowo nie zdecydowała się na garaż (cena okolo 20tys zł) a po roku niespodziewajka garaże w promocji czy jak wolisz w soldzie 10000za sztukę. No i w ten dosyć korzystny sposób moja koleżanka stała się właścicielką garażu. To było jakieś 3 lata temu, teraz raczej takie promocje sie nie zdażają gdyż JWC rozwiązało znakomicie problem braku popytu na garaże - otóż kupując mieszkanie garaż trzeba kupić tyż (przynajmniej tak jest na Górczewskiej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja co sie dzieje.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 22:41 znowu jakies klopoty z forum, wejsc nie mozna :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Re: co sie dzieje.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 23:07 Trwają prace nad przywróceniem takiego wyglądu i funkcjonalności forum do jakich jesteśmy wszyscy przyzwyczajeni, mogą one potrwać do jutra. Dziękujemy za zrozumienie, prosimy o cierpliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuli Chyba nam znowu forum nie działa..... IP: 212.75.114.* 14.06.05, 09:48 Mad, Christiann - help...Znowu forum sie nam chyba wywaliło..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Re: Chyba nam znowu forum nie działa..... IP: *.kapsch.com.pl / *.kapsch.com.pl 14.06.05, 10:07 Niestety, ostatnio krótkie przerwy w działaniu forum zdarzają się częściej niż sobie byśmy tego życzyli. Z naszych obserwacji wynika, że problemy pojawiają się po stronie firmy hostingowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuli Chyba nam znowu forum dzis nie działa..... IP: 212.75.114.* 16.06.05, 09:43 Jasna sprawa ze bron boze nikt nie ma pretensji do Adminow. Na pewno robia co w ich mocy.My po prostu tęsknimy bardzo za naszym Forum jak go nie ma za tymi posciakmi, "topikami" i Shout-boxikiem....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Chyba nam znowu forum dzis nie działa..... IP: *.idea.pl 22.07.05, 21:52 przeczytajcie jutro (sobota) artykuł w GW na ten temat!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Chyba nam znowu forum dzis nie działa..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 22:45 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,2835806.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Chyba nam znowu forum dzis nie działa..... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.08.05, 11:01 trzeba byc chorym, by kupić od JWC, a dodatkowo trzeba być szurniętym, by kupić mieszkanie na Ostrobramskiej w tych wieżowcach przy ruchliwej jak diabli ulicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Chyba nam znowu forum dzis nie działa..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 15:05 trzeba byc szurnietym zeby miec nick mlekota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mad Re: Chyba nam znowu forum dzis nie działa..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 16:16 No proszę, myślałem że wątek sobie spokojnie zdechł, ale nie. Zawsze znajdzie się jakiś oszołom, żeby napisać coś mądrego. P.S. Pozdrawiam Kaję, czemu tak rzadko zaglądzasz na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Chyba nam znowu forum dzis nie działa..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 12:44 zagladam, zagladam i czytam :D, ale w pospiechu, bo nie bardzo mam czas :( pozdrawiam goraco :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lola Re: Chyba nam znowu forum dzis nie działa..... IP: *.crowley.pl 13.10.05, 13:41 Mlekotko, każdy to wie, no ale czego wymagać w takiej cenie? To są mieszkanka typu slumsy, dla kmiotów z wiochy, którzy szukają szczęscia w stolicy. zawsze to lepsze niż chałupa ojców na zabitej dechami wsi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Chyba nam znowu forum dzis nie działa..... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.10.05, 15:58 Lola wreszcoe cie dopadłem. Wracaj natychmiast do nas na wioche. Cza krowy wydoić i w polu poorać. Ojciec juz sił ni ma. A ty pindrzysz sie po Warszawce z- d-z-i-r-o jedna, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Chyba nam znowu forum dzis nie działa..... IP: 212.75.114.* 17.10.05, 17:35 oj nie, nie, Lola. aż tak nikogo obrażać nie chciałem i nie chcę. mówię tylko, że na tyle krytycznych uwag nt. dewelopera i w dodatku w takiej lokalizacji, mieszkać według mnie to istne szaleństwo. "szurnięty" to może za mocne określenie, ale ja bym się tam po prostu nie pchał. w tym sensie. Odpowiedz Link Zgłoś