Dodaj do ulubionych

Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! !

IP: *.bph.pl 07.12.05, 15:09
Czy ktos jest zainteresowany inwestycja na przydrożnej?
Obserwuj wątek
    • Gość: mk Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 15:16
      Poprzedni wątek chyba umarł.
      Tak ja jestem. Napisz co myślisz o lokalizacji, bo ja mam spore wątpliwości.
      • Gość: roki Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.bph.pl 07.12.05, 17:15
        rozglądałem się po białołęce juz dawno, znam chyba wiekszośc inwestycji.
        Ostatnio prawie zdecydowałem się na JKJ (segment), ale finalnie temat umarł, bo
        trasa była zbyt głośna. A tu cicho i spokojnie. Coprawda jest tam SANTE i ten
        zakład (ale to chyba cos małego) zamierzam pojechac tam i popytac ludzi jak się
        mieszka. Są jeszcze drutu na skos działki ale mozna wybrać domek bliżej drogi.
        Docelowo kiedys musza schowac te druty pod ziemie.
        • Gość: mk Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 07:26
          A czy podpisałeś już umowę rezerwacyjną?
          • Gość: roki Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.bph.pl 08.12.05, 07:58
            Tak, a co Ty myslisz, pisałeś, że masz wiele wątpliwości dot lokalizacji.
            • Gość: mk Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 08:27
              Co do lokalizacji moje największe obawy wzbudziła bliskość kanału i terenów
              przemysłowych, które mogą być uciążliwe, ale pomimo tego zdesydowałem sie na
              rezerwację. Bliskość trasy toruńskiej, szkoły i komunikacja miejska (słabe
              połączenie ale zawsze jakieś) sprawiły że się zdecydowałem.
              Który segment zarezerwowałeś?
              • Gość: roki Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.bph.pl 08.12.05, 08:31
                nr 6 A TY?
                • Gość: mk Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 08:33
                  A ja 3 :( więc będziemy dalekimi/bliskimi sasiadami :)
                  • Gość: roki Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.bph.pl 08.12.05, 08:34
                    Fajnie miło poznać przyszłego sąsiada. Co sadzisz o Państwie B?
                    • Gość: mk Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 08:39
                      Bardzo sympatyczni ludzie. Czas pokaże jak będzie się układała współpraca, ja
                      mam nadzieję że dobrze.
                      • Gość: roki Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.bph.pl 08.12.05, 08:42
                        Ja też mam taka nadzieję. Podpytałem robotników z poprzedniej inwestycji oraz
                        szefa budowy, twierdzili, że płaci regularnie, na czas i ogólnie jest OK, na
                        budowie panował porządek i z tego co wiem ta sama ekipa realizowac będzie tą
                        inwestycje. Masz jakąs wiedzę dot podziału gruntu, dlaczego nie sa wydzielane
                        niezalezna działki z odrębnymi Ksiągami Wieczystymi, podobno tak się teraz
                        robi, ale nie jestem wstanie tego zweryfikować?
                        • Gość: mk Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 08:46
                          Tematowi podziału gruntu zamierzam sie przyjrzeć w wolnej chwili. Ja tez
                          wolałbym mieć działkę na własność, a nie udział w gruncie.
                          Warto też znaleść kogoś z pierwszego etapu żeby zasięgnąć języka.
                          • Gość: roki Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.bph.pl 08.12.05, 08:50
                            OK, spotkajmy się zatem na tym forum jak sprawdzimy kolejne sprawy.
                            Będe tu zaglądał kilkarazy dziennie, może pojawią się jacyś nowi sąsiedzi.
                            Mogę tez podać jakiś inny kontakt do siebie...
                            • Gość: mk Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 08:57
                              Mój mail: mk4you@o2.pl
                              Jak będziesz miał jakies informacje to pisz na forum lub na maila.
                            • n-design Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! 09.12.05, 11:35
                              Jeśli zamierzasz zaprojektować wnętrze wejdź na www.n-design.pl!
                              Bogate portfolio i duże doświadczenie.
                              • Gość: roki Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.bph.pl 12.12.05, 08:38
                                Efekty Waszej pracy są naprawdę bardzo fajne.
                                Ile kosztuje koncepcja i projekt, jak mozna oszacować koszty?
                                • Gość: roki NADAL SZUKAM SĄSIADÓW ! ! ! ! IP: *.bph.pl 02.01.06, 12:44
                  • Gość: Darek_S Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.01.06, 23:56
                    Witam, a ja zarezerwowałem domek nr 1. Więc też jesteśmy / będziemy dalekimi /
                    bliskimi sasiadami. Pozdrawiam, Darek
                    darek_sekulski@o2.pl
                    • Gość: Donia Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.chello.pl 17.01.06, 11:10
                      ja z kolei domek nr 11 więc też nie daleko. Pozdrawiam Sąsiadów.
                      • Gość: roki Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.bph.pl 18.01.06, 09:13
                        Czesc Donia,
                        ja mam domek nr 6. Jak podoba Ci się okolica? rozmawiałaś może z kimś kto tam
                        już mieszka?
                        • Gość: Donia Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.chello.pl 18.01.06, 10:44
                          Cześć Roki,
                          Okolica spoko,według mnie miejsce dużo ciekawsze, niż przy Berensona, a na
                          pewno spokojniejsze. Niedaleko do przystanku, do sklepów. Ja trochę inaczej na
                          to wszystko patrzę, bo na tej ulicy mieszka moja siostra, na Białołęckiej
                          następni znajomi, więc okolica jest mi znana dość dobrze, wydaje mi się że
                          będzie nam się fajnie mieszkało. Podobno Białołęcka nie korkuje się rano więc
                          dojazdy nie będą chyba takie złe. Blisko do Toruńskiej i do Bródna. Sąsiedzi, z
                          tego co widać sympatyczni więc będzie fajnie. Pozdrawiam.
                          Donia.
                      • Gość: Darek_S Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.01.06, 23:43
                        Witam, dzisiaj byłem przy ulicy Przydrożnej. Mam parę zdjęć z "wizji lokalnej".
                        Widać na nich te linie wysokiego napięcia, ten warsztat ślusarski... Jeśli ktoś
                        reflektuje, proszę o informację na adres darek_sekulski@o2.pl
                        Pozdrawiam, Darek
                        • Gość: Darek_S Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.01.06, 21:34
                          ... a jeszcze jedno pytanko: czy ktoś widział już wzór umowy o wybudowanie
                          domku?
                        • Gość: Darek_S Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.01.06, 21:34
                          ... a jeszcze jedno pytanko: czy ktoś widział już wzór umowy o wybudowanie
                          domku?
                          • Gość: roki Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.bph.pl 23.01.06, 10:17
                            Ja mam taki wzór, który był na Berensona, jeśli kogoś
                            interesuje prosze maila lulor@o2.pl
                          • Gość: roki Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.bph.pl 23.01.06, 10:18
                            Widziałe, ta umowę co na Berensona była
    • Gość: roki Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.bph.pl 07.02.06, 09:20
      Wczoraj dzwoniłem do WI, siedzą jeszcze w urzędach,
      małe prawdopodobieństwo, żeby wyrobili się z papierami do końca lutego.
      • Gość: Darek_S Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.02.06, 22:06
        Na to wygląda, też się dowiadywaliśmy. Czy masz uwagi (jakie?) do umowy, tej z
        Berensona?
        Pozdrawiam,
        Darek
        • Gość: roki Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.bph.pl 09.02.06, 08:22
          Jak na razie nie wiele rzeczy znajduje się w załącznikach i trudno odnieść się
          do całości.
          A Wy cos macie?
    • Gość: Henio Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 17:41
      A jak tam mieszkańcy z Berensona ? Macie już akty własności ? Wszystko
      przebiegło pomyślnie ? Podzielcie się opinami.
      • Gość: Donia Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.chello.pl 12.02.06, 10:49
        Cześć,
        Z tego co wiem to Ci Berensona nie mają jeszcze aktów własności, bo zdecydowali
        się czekac do marca, bo zmieniają się przepisy i dzisiaj za te akty musieliby
        zapłacić ok 2000 - 3000 pln (jakiś procent od wartości nieruchomości) a od 1
        marca wprowadzają stałą opłatę - 300 zł. Więc warto czekać.
        • Gość: Henio Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 20:04
          Donia skąd masz te wiadomości, bo z tego co znalazłem w jakimś innym wątku o
          Warsaw Investments to mieli mieć je w styczniu ? Znasz może kogoś z Berensona ?
          Wiesz od dłuższego czasu poszukuję jakiegoś kontaktu, bo dobrze by było
          zasięgnąć języka co do developera. Niestety nikogo nie znalazłem a przecież nie
          kupujemy pietruszki wiec każda informacja się liczy.
    • horneta Re: problemy z pozwoleniami 12.02.06, 13:55
      My mamy zarezerowany połowę bliźniaka a nasi przyjaciele druga połowę. Jednak z
      powodu siły wyższej nasi znajomi muszą sie wycofać z inwestycji i teraz już
      sama nie wiem czy ja zostanę.
      Wiem natomiast, że problemy papierowe wynikają z faktu, że w gminie jest plan z
      którego wynika, że dokładnie pod linią wysokiego napięcia bedzie ulica o nawie
      Nowobiałołęcka. Facet, jak mu o tym powiedzieliśmy (wiadomość z gminy) najpierw
      zapewniał, że to nie może być prawda, że on o tym nic nie wie, ale kilka dni
      pózniej jak gadał z naszymi przyjaciółmi to już wiedział o tym. Wiem też, że w
      związku z tym ma pewne problemy z uzyskaniem decyzji o warunkach zabudowy, a
      dopiero ta decyzja (prawomocna) jest podstawą do starania się o pozwolenie na
      budowę. Tak powiedział naszym znajomym. Ten problem dotyczy jednak bardziej
      bliźniaków niż zabudowy szeregowej (tak mi sie przynajmniej wydaje bo drag ma
      iść blisko bliźniaków). Podrążcie z nim ten temat. Zobaczymy co nas sie uda
      wspólnie ustalić.
      • Gość: roki Droga na działce IP: *.bph.pl 14.02.06, 11:30
        No to trochę zmienia postać rzeczy, nie było wczesniej mowy o żadnej drodze na
        działce, nie mam zamiaru mieszkać koło kolejnej trasy toruńskiej. Właśnie
        dlatego przydrożna wydała mi się ciekawa.... bo było cicho....
    • horneta Re: droga przez osiedle 16.02.06, 12:52
      Ciąg dalszy informacji dla zainteresowanych - na noweych mapach warszawy, gdzie
      jest wytyczona trasa Mostu połnocnego jest tez zaznaczona ulica Nowobiałołęcka,
      czyli ta która ma przechodzić pod liniami wysokiego napiecia. W gminie mówią,
      że na 100% ta droga tam pójdzie.

I teraz już sama nie wiem ...... po piersze jak to wpłynie na arakcyjnośc
      lokalizacji na Przydrożnej, bo nie wiemy JAKA to bedzie droga i jaka może byc
      jej przepustowość. Czy innym jest droga a czym innym mała trasa. Po drugie nie
      wiem jak będzie z zezwoleniami. Wiecie cos może?????
      • mk4you Re: droga przez osiedle 16.02.06, 13:30
        Hmm... to wiele zmienia... mnie natomiast dręczy pytanie czy WI sp. zoo
        wiedziało o tych planach (musiało wiedzieć gdy kupowali grunt???), czy też nie
        i jak dalej się zachowa...??? Po za tym plany o których piszesz bardzo mocno
        odsuną w czasie realizacje i sam termin zakończenia.
        Najrozsądniej byłoby podzielić grunt na dwie część. Na gruncie, gdzie nie
        palanuje się drogi zbudowac osiedle a drugą część zostwić na przyszłość.
        Pytanie o hałas jest aktualne....
        • Gość: roki Re: droga przez osiedle IP: *.bph.pl 17.02.06, 09:01
          Dla mnie najbardziej zastanawiający jest fakt, że WI moim zdaniem niec na ten
          temat nie wiedziało... Przecież planowali kort tenisowy w 2 etapie właśnie pod
          drutami....
          Czy ktos wybiera się do urzędu gminy zeby dowiedzieć się o wielkości tej drogi?
          Bo jesli ma to byc droga dojazdowa do mostu może byc dość uciążliwa...
          • horneta Re: droga przez osiedle 17.02.06, 11:17
            Wiadomość z gminy - jest to (będzie) własnie droga dojazdowa do mostu
            północnego, ale nie dwupasmowa.
            Mnie taże bardzo zastanawia fakt wiedzy // niewiedzy inwestora o tych planach.
            • Gość: roki Re: droga przez osiedle IP: *.bph.pl 17.02.06, 12:51
              wlasnie dostałem maila od WI z informacją o postepie prac.... nie ma słowa, o
              tej drodze... zakładam, że jak się człowiek nie zapyta to się nie dowie....
    • horneta Re: podbijam wątek 20.02.06, 11:51

• Gość: roki Re: podbijam wątek IP: *.bph.pl 20.02.06, 13:11
        Jutro wybieram się do UG Białołeka, jak cos będę wiedział dam znać...
        • Gość: roki Droga przez działkę - mapa IP: *.bph.pl 21.02.06, 08:59
          Witam, byłem dziś w UG mam mapę z naniesioną nowa ulicą. chętnym mogę przesłac
          na maila. Z dodatkowych informacji okolice te nie maja planu zagospodarowania.
          Więc teoretyczni budowa czegokolwiek odbywa się po zgodzi wszystkich
          mieszkańców.
          Nie ma jeszcze dokłądnych planów ulicy, sa w trakcie tworzenia.
          moj mail lulor@o2.pl
          • Gość: rivo Re: Droga przez działkę - mapa IP: *.nbp.pl / 193.109.212.* 21.02.06, 09:55
            Ja też byłem wczoraj w UG. Faktyczne ta droga jest już nawet naniesiona na mapę.
            Rozmawiałem z WI. Chciałem stwierdzić czy faktyczne nic nie wiedzieli o tych
            planach. Przyznali się, że wiedzieli i walczą razem z pozostałymi mieszkańcami
            o to, aby tej drogi nie było. Zastanawiam się czy dalej z nimi współpracować.
            Na początku wydawali się bardzo rzetelni a tu nagle okazuje się że ukrywają
            taką sprawę przed swoimi klientami. Przecież musieli wiedzieć, że wcześniej czy
            później musi się to wydać, chyba że chodzi im tylko aby poobracać naszymi
            pieniędzmi z zaliczek. Co do braku planów zagospodarowania to w tej chwili nie
            trzeba mieć zgody wszystkich mieszkańców. Pod uwagę jest brane tylko tzw. dobre
            sąsiedztwo, ale o tym decyduje Gmina i nie musi wcale rozmawiać z sąsiadami.
            Dział to tak: jeśli w okolicy stoją domki jednorodzinne to pozwolenie można
            dostać tylko na takie domy, jeśli stoi fabryka to wybudować można tylko fabrykę
            itp. Aktualnie jestem na studiach podyplomowych na PW "wycena nieruchomości"
            więc jestem na bieżąco jeżeli chodzi o tego typu przepisy.
            rivos@wp.pl
            • Gość: mk Re: Droga przez działkę - mapa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 11:39
              No dobrze, ale na jakim etapie są papiery dotyczące inwestycji? Wnioskuję, że
              WI nie ma wydanych warunków zabudowy na działkę. Czy tak faktycznie jest?
              • Gość: roki Re: Droga przez działkę - mapa IP: *.bph.pl 21.02.06, 11:42
                Tak jak na razie pozwolenia na budowę nie mają. Co prawda powiedzieli, że nie
                wpłynie to na termin oddania (ciekawe, czy na jakość również). Jestem mocno
                zdezorientowany całą ta sytuacją, pamiętam jak WI roztaczało wizję kortu
                tenisowego w 2 etapie. miał byc tam gdzie jest ulica ...
                • Gość: rivo Re: Droga przez działkę - mapa IP: *.nbp.pl / 193.109.212.* 21.02.06, 12:18
                  Pozwolenia nie ma i niewiadomo, kiedy będzie.
                  Niewiadomo też czy będą mogły powstać wszystkie domy.
                  Nie udało mi się ustalić, z której strony linii wysokiego napięcia będzie ta
                  droga. Dla mnie jest to bardzo istotne, bo mój domek 15 w planach jest dość
                  blisko tej linii. W UG powiedzieli mi, że niestety nawet przy budowie drogi
                  kable nie zostaną schowane pod ziemią. Jest jeszcze jedna nieścisłość w
                  informacjach podanych przez WI. Twierdzili oni, że wspólnie z UG mają
                  asfaltować Przydrożną. Jak udało mi się ustalić to UG sama bez niczyjej pomocy
                  ma przeprowadzić tą inwestycję i to najprawdopodobniej jeszcze w tym roku. Do
                  tego nie wiem czy fakt, iż Przydrożna będzie poszerzona i zrobione mają być
                  chodniki był uwzględniony w planach inwestycyjnych WI. Jeśli nie to może się
                  okazać, iż dom nr1 będzie musiał mieć mniejszą działkę albo się nie zmieści.
                  • Gość: mk Re: Droga przez działkę - mapa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 12:37
                    Im dalej w las, tym więcj drzew...
                    Nie ma szans żeby budowa rozpoczeła się w deklarowanym przez WI terminie II
                    połowy kwietnia. Samo wydanie pozolenia na budowe to 1 miesiąć, pod warunkiem
                    że wszystkie papiery sa Ok. Nastepnie uprawomocnienie pozolenia - 2 tygodnie (o
                    ile mnie pamięć nie myli) + zgłoszenie rozpoczęcia budowy - 7 dni do Nadzoru
                    Budowlanego
                    • Gość: roki Re: Droga przez działkę - mapa IP: *.bph.pl 21.02.06, 13:11
                      Naprawdę powaznie rozważam wycofanie się z tej inwestycji, szkoda, bo
                      zapowiadało się naprawdę OK.
                      Ale przecież skoro WI kupiło działkę to miasto nie może ot tak sobie przejechac
                      walcem przez działkę, chyba musza wykupić grunt od właściciela...
                      Nie ma też pewności, że droga nie powstanie gdzies obok, i będzie równie
                      uciążliwa...
                      • Gość: mk Re: Droga przez działkę - mapa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 13:18
                        Szkoda tylko straconego czasu (...i pieniędzy, bo od listopada nieruchomości
                        zdrożały o kilka procent).

Z gminą WI nie wygra, jeśli będą chciali zrobić drogę, to zrobią. rozsądniej
                        byłoby ( jak już pisałem) podzielić grunt na dwie działki. Na działce wolnej od
                        wszelkich drogowych zawiłości szybko rozpocząć inwestycjię, natomiast na
                        drugiej części czekać na rozwój wydażeń.
                        • Gość: roki Re: Droga przez działkę - mapa IP: *.bph.pl 21.02.06, 14:13
                          Tak to jest wyjście, pytanie tylko, czy lokalizacja nadal jest dobra biorąc pod
                          uwage bliskośc ulicy i ewentualny hałas i wszystki idące za tym konsekwencje...
                  • Gość: Darek Re: Droga przez działkę - mapa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.06, 15:12
                    No tak, tylko idąc tym torem myślenia, UG musiałby "uciąć" działki na całej
                    Przydrożnej ,a co z tymi, już zabudowanymi. Nie jest to chyba takie proste.
                    Może nie siejmy paniki, póki co? Poza tym, bez przesady, Przydrożna, to nie
                    jakis highway, żeby mieć chodniki nie wiadomo jakiej szerokości...
                    • Gość: Rudi Re: Droga przez działkę - mapa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 20:25
                      No a ja wciąż czekam na początek marca i akty notarialne na berensona, choć
                      obserwując Wasze perypetie ciekaw jestem jaką "niespodziankę" WI dla mnie szykuje?
                      • horneta Re: Droga przez działkę - mapa 21.02.06, 21:24
                        Po tym co przeczytałam jestem dosyć zbulwersowana. Jestem zbulwersowana nie
                        tym, że na działce mam byc droga tylko podejściem naszego developera, który
                        każdemu mówi co innego i ukrywa oczywiste fakty. Jeżeli tak miałaby wyglądać
                        nasza dalsza współpraca, to nie byłoby lekko. Najgorsze jest to, że dla mnie
                        jest to (byłaby) inwestycja życia i nie traktuje tego jak zakup piertuszki na
                        obiad. Uważam, że zasługuję na poważne traktowanie.
    • Gość: WI sp. z o.o. Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 23:05
      Witam Państwa,
      Kilka faktów:
      1. Na mapie w gminie jest tylko jedna z kilku KONCEPCJI dróg na białołęce. Do
      czasu wrysowania ewentualnych lini rozgraniczających nie wiadomo czy w ogóle
      będzie! Do czasu wydania (niebawem) warunków to TYLKO KONCEPCJA!!! Nawet jeśli
      linie zostaną wrysowane a będzie to lada dzień to droga może nigdy nie powstać
      (np. olszynki grochowskiej) bo gmina MUSI od nas i innych kupić grunt.
      2. Ewentualna przyszła droga NIE MA WPŁYWU na budowę lokali 1 do 16 a
      prawdopodobnie pozostałe też powstaną.
      3. Procedura którą prowadzimy jest BARDZO TYPOWĄ PROCEDUĄ URZĘDOWĄ I NIE MA
      ŻADNYCH RYZYK.
      4. Jeżeli ktoś z braku wiedzy lub innych powodów panikuje przy TYPOWEJ sytuacji
      może w każdej chwili zrezygnować i odebrać zaliczkę na poczekaniu (na pewno
      któryś z 60-ciu oczekujących na następną budowę się ucieszy).
      5. Przy budowie takim systemem należy poczekać ze spokojem na załatwienie
      wszystkich - bardzo rozbudowanych formalności a w zamian dom kosztuje ok. 150
      tys. mniej niż analogiczny gotowy.
      6. Wiemy, że budowa domu jest dla Państwa bardzo ważnym wydażeniem w życiu i
      wszyscy Państwo jesteście tym podekscytowani. Jednak panika a czasami
      bezpodstawne, daleko idące osądy nie poprawią nikomu nastroju i nie przyspieszą
      budowy.
      7. Przy podpisywaniu umowy rezerwacyjnej każdemu osobiście powtarzałem, że
      przy takiej inwestycji potrzebne jest także zaufanie. Jeśli ktoś nie ufa WI
      niech umowy nie podpisuje. Również teraz czekam na tych z Państwa, którzy chcą
      zrezygnować. Przypominam, że chcemy dla Państwa budować domy - realizując z
      Wami plany i aspiracje mieszkaniowe a nie się z Państwem przekamarzać.
      UWAGA!
      Miarą czasu na budowie jest miesiąc lub kwartał a miarą czasu na forum w
      internecie jest minuta. Mam nadzieję, że Państwo o tym pamiętają oczekując przy
      klawiaturach na domy.
      PZDR MB

• Gość: Donia Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.mofnet.gov.pl 24.02.06, 09:48
        Chciałam was trochę uspokoić - mój mąż był dzisiaj w Zarządzie Dróg Miejskich
        (to oni wydają wszystkie pozwolenie na budowę dróg) i oni ni nie wiedzą na
        temat "naszej" drogi - nic takiego nie planuja. Jeszcze w poniedziałek mąż ma
        pokazać mapy spożądzone przez Gminę , to ZDM ewentualnie jeszcze nam
        potwierdzi, ale ze wstępnych informacji wynika, że oni nic tam nie planują.
        Pozdrawiam,
        Donia
        • Gość: Piotr Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.hds.pl / 195.117.238.* 27.02.06, 13:36
          Witam przyszłych sasiadów, dziś byłem poraz drugi w Zarządzie Dróg Miejskich (w
          dzaile inwestycji planowanych) z mapką którą otrzymaliśmy z gminy. Zostałm
          uspokojony poniewaz ZDM pierwszy raz widził taki projekt, a wykonawcą dróg na
          białołące są oni. Pozatym powiedziano mi, że jest tyle ważniejszych do
          realizacji planów dróg, że to nie mialo by racji bytu. Ta mapa to jest plan
          zagospoadrowania przestrzennego gminy, nigdy jeszcze nie zgłoszony nawet do
          planu wykonania. A zeby jaka kolwiek drogę wybudować, czy przebudować trzeba
          wystapić do ZDM o pozwolenie. Czyli oni by wiedzieli.
          Pozdrawiam Piotr
          • Gość: roki Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.bph.pl 27.02.06, 14:42
            Witam wszystkich,
            Fajnie, że można przeczytac kilka pozytywnych informacji, ja równiez postarałem
            się dowiedzieć czegoś na spokojnie, trafiłem do Biura Gł. Architekta Warszawy
            (nie chciałbym siać paniki ale) oni tą trase mają naniesioną na swoich planach.
            Plany te są dopiero w trakcie tworzenia/zatwierdzania, trwają analizy
            mozliwości urbanistycznych i miejscowe zagospodarowanie terenu. W okolicach
            połowy 2 kwartału można do nich zadzwonić i zapytać o finalny wygląd planów.
            pozdrawiam
            • Gość: Piotr Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.hds.pl / 195.117.238.* 27.02.06, 16:59
              Czesc ROKI

mam pytanie, który domek zarezerwowałeś?,
              • Gość: roki Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.bph.pl 27.02.06, 17:22
                nr 6
                • Gość: Piot Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.chello.pl 28.02.06, 06:43
                  witam
                  to wedlug planu bedziesz mial do starej biloleckiej jak i nowej taka sama
                  odleglosc ok 120 -150 m co nie wplynie na cisze domowa
                  pozdrawiam Piotr
                  • Gość: roki Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.bph.pl 28.02.06, 08:04
                    Tego właśnie nie wiem... obawiam się, że wpłynie a nie ma żadnych mozliwości
                    upenić się w czymkolwiek jak sam widzisz... nikt nic nie wie ani ZDm ani Gmina
                    A i Architekt mówi co innego czeski film poprostu.....
      • Gość: MK Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 15:32
        Witam,
        Mam dwa pytania do Developera:
        1. Kiedy zostaną wydane warunki zabudowy dotyczące gruntu na krórym ma powstać
        osiedle.
        2. Kiedy będzie gotowa dokumentacja niezbędna do wystąpienia o pozwolenie na
        budowę?

Pozdrawiam,
        MK
      • Gość: MK Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 08:45
        Ponawiam pytanie:

Mam dwa pytania do Developera:
        1. Kiedy zostaną wydane warunki zabudowy dotyczące gruntu na krórym ma powstać
        osiedle.
        2. Kiedy będzie gotowa dokumentacja niezbędna do wystąpienia o pozwolenie na
        budowę?

Pozdrawiam,
        MK

• horneta Re: podbijam pytanie 03.03.06, 19:54
          Także chciałabym wiedzieć czy cos sie zmieniło w stosunku do pierowtnych planów.
    • Gość: WI sp. z o.o. Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 21:32
      Szanowni Klienci,
      Odpowiemy na wszystkie pytania osobiście, telefonicznie lub mailowo.
      Ze względu na nieczyste działania konkurencji, nie będziemy udzielać informacji
      biznesowych na powszechnie dostępnym forum.
      MB
      • Gość: Darek Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.03.06, 21:40
        Mam pytanie do TYCH z "naszego" forum, którzy kupili domki na Berensona. Czy
        wszystkie formalności macie już za sobą? 2 marca juz minął i opłaty za hipotekę
        już są niższe. Pozdrawiam, Darek
        • Gość: Rudi Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 17:19
          Niestety nie :( Mamy mieć wszystko załatwione do końca marca.
          • Gość: Donia Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.chello.pl 27.03.06, 18:49
            No i co? koniec marca już za pasem - macie jakieś wieści?????
            A co myślicie na temat zmiany terminu rozpoczęcia budowy????????????
    • Gość: e Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 15:19
      czy oni jeszcze gdzies buduja?
      • Gość: Rudi Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 20:07
        Uff. Dziś podpisywaliśmy akty notarialne. Wszystko zmierza w dobrym kierunku.
        Pozdrawiam przyszłych mieszkańców "Przydrożnej".
        • Gość: roki Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.bph.pl 28.03.06, 08:02
          Rudi, możesz podesłać jakis kontakt do siebie?
          lulor@o2.pl
          • Gość: rudi Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 20:27
            rudi00@gazeta.pl
            • Gość: Darek Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.04.06, 22:11
              Wczoraj byliśmy na ulicy Przydrożnej. Coś drgnęło???
              www.megaupload.com/?d=TZYDW1AJ
              • Gość: mk Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 13:10
                Coś nie tak z tym linkiem, nie otwiera się.
                • Gość: Darek Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.acn.waw.pl 24.04.06, 23:23
                  Z tym linkiem wszystko jest w porządku. Tak działają darmowe serwerki. Należy
                  poczekać 44 sekundy - licznik bije w prawym górnym rogu. Po tym czasie pojawi
                  się okienko MEGAUPLOAD LINKS (reklama), które trzeba zamknąć (X'em w prawym
                  górnym rogu) i pod nim jest "Click here to download". Tu klikamy i mamy zdjęcie.
                  Pozdrawiam, Darek
                  • Gość: mk Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 09:59
                    Dzięki za info.
                    Mam nadzieję, że te pierwsze oznaki wróżą szybie rozpoczęcie prac budowlanych.
                    Pozdrawiam,
                    MK
        • Gość: MK Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 08:28
          Co tam słychać na Berensona...???
          Wszystko załatwione z developerem? ...a jak wygląda sprawa z mediami?
          Przejeżdzałem tamtędy ostatnio i chyba nie wszystkie media są już podłączone...
          Pozdrawiam,
          MK
          • Gość: rudi Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 17:49
            Jest woda, prąd będzie gdy będą instalacje elektryczne w domkach odebrane czyli
            już niedługo bo została do zrobienia instalacja chyba tylko w jednym domku, a
            gaz to prawdę mówiąc nie wiem ale pewnie jeszcze trochę bo nie ma instalacji w
            domkach.
            • Gość: Darek Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.05.06, 22:32
              Witam, co WY sądzicie o ostatnim liście (otrzymanym wczoraj) od MB dotyczącym
              kredytowania w PKO BP?
              • Gość: MK Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 07:40
                Nie wiem, czy ktoś jeszcze został z zainteresowanych...czy wszyscy się już
                wycofali....???
                A tak na poważnie... Kolejne odroczenie terminu budowy (pytanie czy już
                ostatnie) plus sprawa kredytowania w PKO BP coraz bardziej sprawiają, że myślę
                o wycofaniu się z tego przedsięwzięcia. Obecnie szukam innej inwestycji, myślę
                też o budowie domu we własnym zakresie.
                • Gość: DONIA Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.chello.pl 13.05.06, 17:56
                  A tak poważnie czy ktoś się wycofał? czy dalej czekacie???
                  Bo ja już sama nie wiem co robić???
                • Gość: Donia Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.chello.pl 13.05.06, 18:01
                  i co znalazłeś coś ciekawego??? ja też chyba zacznę sie rozglądać, masz jakiś
                  fajny namiar?????
            • Gość: MK Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 07:32
              Nie wykonanie instalacji gazowej czy też elektrycznej wewnątrz nie ogranicza
              wykonania przyłącza zakończonego licznikiem. Dziwne jest to, że wykonanie tych
              przyłączy ciągnie się tak długo i źle świadczy o inwestycji (Deweloperze).
              Proponuję bliżej przyjrzeć się tej sprawie, bo zastanie was zima bez gazu....
              • Gość: Rudi Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 18:28
                Nie jestem pewien na 100 % ale na 99 że, aby zrobić przyłącze prądu zakończone
                licznikiem konieczna jest instalacja wewnętrzna i jej odbiór a co do gazu to nie
                wiem.
                • Gość: Rudi Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 18:35
                  Zapomnialem dodać że, szczerze mówiąc nie mam obaw co do uczciwości dewelopera.
    • horneta Re: podpisaliście umowy na budowę 07.04.06, 16:55
      termin z umowy rezerwacyjnej miął 31 marca?
      Jak tam u Was
      • Gość: Anka Nie podpisaliśmy, ale cierpliwie czekamy, a może.. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.04.06, 10:03
        Oj, coś cicho na tym naszym forum mili sąsiedzi. Nic się nie dzieje, mam tylko
        nadzieję, że ta cisza to już niedługo potrwa... A tak przy okazji, jako że w
        kwestiach formalno prawnych cisza, to mam pytanie bardziej osobiste,
        zastanawiam się, czy jeśli nasza inwestycja rzezcywiście dojdzie do skutku, to
        czy moje dzieci będą miały rówieśników do zabawy - 6-7 latki, są jakieś? Albo
        chociaż w zbliżonym wieku? Napiszcie proszę, czy macie dzieci i w jakim wieku..
        • Gość: Donia Re: Nie podpisaliśmy, ale cierpliwie czekamy, a m IP: *.chello.pl 24.04.06, 19:22
          My mamy synka - 3 latka, więc jeśli chodzi o towarzystwo dla twoich dzici to
          chyba marne, ale kto wie???
          • Gość: Anka Re: Nie podpisaliśmy, ale cierpliwie czekamy, a m IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.04.06, 21:09
            Ale jeszcze mamy córeczkę - 7 miesięcy (piękne niebieskie oczy i zniewalający
            uśmiech, tylko te nogi...)
            • Gość: roki zdjęcie z przydrożnej IP: *.bph.pl 27.04.06, 08:27
              Darek: Niestety nie moge pobrac tego zdjęcia, czy możesz wysłac je na
              lulor@o2.pl? z góry dziękuję
              • Gość: czekamy...czekamy. Re: zdjęcie z przydrożnej IP: *.bph.pl 10.05.06, 15:26
                czy ktoś cos wie? cokolwiek, co zawiera jakieś daty?
                • Gość: dzugas Re: zdjęcie z przydrożnej IP: *.chello.pl 14.05.06, 00:05
                  www.siskom.waw.pl/tmp.htm mam cos dla was w zwiazku z obawami co do
                  budowy.
                  A zapomnialem wycofal sie juz ktos z inwestycji?

Pozdrawiam.
                  • Gość: gość Re: zdjęcie z przydrożnej IP: *.bph.pl 19.05.06, 09:54
                    Kto z Was traci juz cierpliwość? Czy macie jakiekolwiek informacje o postepie
                    prac? Przeciez zaraz pojawią sie utrudnienia w uzyskaniu kredytu i okaże się ze
                    stracilismy pół roku na czekanie na nic !!!!!!!!!!!!!!! Nie wspomne już o
                    fakcie ile przez ten czas zdrożały nieruchomości.....
                    • Gość: Anka Re: zdjęcie z przydrożnej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.05.06, 13:31
                      Nam już zostały resztki, oczywiście cały czas szukamy alternatywnej inwestycji,
                      ale co się dzieje na rynku, każdy wie. Mnie bardziej zastanawia, czy ktoś
                      jeszcze oprócz nas czeka...czy już wycofali się wszyscy? Dajcie proszę znać
                      • Gość: MK Re: zdjęcie z przydrożnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 17:17
                        Mnie również, a tylko dlatego że nie znalazłem w okolicy, ani nigdzie dalej
                        niczego godnego zainteresowania i w rozsądnej cenie.
                        • Gość: Donia Re: zdjęcie z przydrożnej IP: *.chello.pl 19.05.06, 19:00
                          my też ciągle czekamy, ale po woli tracimy cierpliwość. Ja cały czas mam
                          nadzieję, że to wszystko się dobrze się skończy i że ten czerwiec to już jest
                          ostateczny termin rozpoczęcia budowy.
                          • Gość: MK Re: zdjęcie z przydrożnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 07:37
                            Do czerwca juz nie daleko, więc warto zaczekać, ale dalsze czekanie mija się z
                            celem.
                            • Gość: Darek Pytanko do TYCH z Berensona IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.05.06, 23:22
                              Mam pytanie do TYCH z Berensona. Rozumiem, że domki są Wasze i teraz planujecie
                              je wykończyć. Czy korzystacie z usług WI? Oni oferują pakiety usług
                              wykończeniowych. Jak w tym zakresie układa się współpraca z państwem B.?
                              • k.cymerman Re: Pytanko do TYCH z Berensona 30.05.06, 12:21
                                A witam, tu właścicielka jednej połówki przy Berensona. co do pakietu
                                wykończeniowego WI - zdecydowaliśmy się ofertę, oczywiście po oddaniu budynku i
                                przed podpisaniem umowy o wykończenie ceny drastycznie skoczyły w górę (przy
                                jednoczesnym poobcinaniu usług z pakietu :-( ale że zależało nam na czasie
                                wykończenia, zdecydowaliśmy się). Próby negocjacji skutecznie duszone... teraz
                                już dwa tygodnie temu minął termin zakończenia prac wykończeniowych i końca nie
                                widzę... to tyle. jedyne pocieszenie, że coś się kręci...pozdrawiam.
                                • Gość: Rudi Re: Pytanko do TYCH z Berensona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 22:53
                                  Zgadzam się z przedmówczynią - naprawdę drogo, a terminy WI nie obowiązują.
                                  • Gość: Rudi Re: Pytanko do TYCH z Berensona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 18:55
                                    Chyba za bardzo zganiłem WI bo dziś nam gaz podłączają :)
    • Gość: gość Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 21:09
      Nie zgadzam się z K. Cymerman ponieważ pakiety nie wzrosły drastycznie, o
      ok.2.500 tys. tak naprawdę z powodu podwyżki mat. elektrycznych po fali
      zeszłorocznych remontów , aby załapać się na ulgę podatkową, to spowodowało
      podniesienie cen na wszystkie mat. budowlane, lecz WI nie podniosło na
      większość. Powiedzmy sobie szczerze, że nikt nie będzie dokładał do czyjegoś
      domu nawet najlepszy deweloper, ( jeśli taki istnieje). Nie mogę czytać takich
      oszczerstw, bo znam tą firmę i współpracuję z nimi, nie zdarzyło mi się żeby
      byli nieuczciwi. Chcę zauważyć, że cały dom łącznie z pakietem wykończeniowym
      WI wykonuje 1 rok. Oby takich Deweloperów było więcej i z takimi ludźmi
      chciałbym zawsze pracować. Patrząc na DOMY mam wrażenie, że klienci wcale nie
      doceniają, co mają i czepiają się szczegółów nieistotnych, najważniejsze jest,
      aby dom był wykonany solidnie z dobrych mat. z porządną stolarką ( a nie z
      plastikami) z dobrymi izolacjami za DOBRĄ CENĘ, a niewielki terminy są niczym w
      porównaniu z niedociągnięciami wychodzącymi po latach.

• Gość: Gość z Berensona Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: 193.109.212.* 08.06.06, 15:42
        Nikt nie mówi, że coś jest źle robione, tylko że się przewlekają prace i jest
        drożej. Akurat w przypadku mojego pakietu o około 10%. Można się sprzeczać czy
        to dużo czy nie, ale każda kwota się przydaje przy wykończaniu domu, a 10 % od
        kwoty 70000 to jest 7000. Za takie pieniądze naprawdę można trochę zrobić.
      • Gość: Gość z Berensona Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: 193.109.212.* 08.06.06, 15:51
        Co do terminów to i owszem mały obsuw jest do zaakceptowania, pod warunkiem że
        się nie ściemnia, że będzie wszystko na czas. Chodzi więc o pewną uczciwość,
        żeby klient wiedział na czym stoi, a nie był zaskakiwany cały czas na minus. Tak
        niestety jest właśnie z terminami podawanymi przez WI. Lepiej nastawić kogoś, że
        jakaś czynność potrwa dłużej - wtedy klient się miło rozczaruje jak będzie coś
        zrobione wcześniej. Nie jest to jednak filozofia działania WI.
        • Gość: roki c o s ł y c h a ć ????? IP: *.bph.pl 21.06.06, 08:35
          Witam, wszystkich, co tam słychac na naszej inwestycji czerwiec zbliża się ku
          kuońcowi a właśnie w czerwcu miały "juz napewno" ruszyć roboty.
          Ktoś cos wie?
          Prosze o informacje....
          • Gość: Donia Re: c o s ł y c h a ć ????? IP: *.chello.pl 21.06.06, 22:16
            My wiemy tyle, że podobno wszystkie zezwolenia już mają i czekają na pozwolenie
            na budowę, a to już podobno tylko formalność i ma potrwać 2 - 3 tygodnie.
            • Gość: Darek Re: c o s ł y c h a ć ????? IP: 195.136.246.* 27.06.06, 15:38
              Witamy wszystkich ... już ostatni raz - domek nr 1 wycofał się z inwestycji.
              Nie było ŻADNEGO problemu ze zwrotem zaliczki. Znaleźliśmy w "międzyczasie"
              inną b. ciekawą ofertę. Powodzenia.
              • Gość: gosc Re: c o s ł y c h a ć ????? IP: *.bph.pl 27.06.06, 17:25
                A są jeszcze jakies wolne oferty, bo dziś wzrosła cena Przydrożnej....
              • Gość: Gość Re: c o s ł y c h a ć ????? IP: *.chello.pl 27.06.06, 20:19
                Możesz dać jakiś namiar??? stronę www lub coś takiego?
                • Gość: Darek Re: c o s ł y c h a ć ????? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.06.06, 21:13
                  Zainteresowanych proszę o kontakt na adres:
                  darek_sekulski@o2.pl
                  • Gość: grazka szukam sasiadow z Przydroznej IP: *.pagi.pl 13.07.06, 11:48
                    dzisiaj mam podpisac umowe przedwstepna na domek nr 5.Poszukuje wszystkich
                    sasiadow, ktorzy uzupelnia moja wiedze na temat firmy i lokalizacji.
              • Gość: grazka Re: c o s ł y c h a ć ????? IP: *.chello.pl 16.07.06, 18:41
                Witaj Darku,
                podaje moj e-mail aleksanderk@hotmail.com i prosze o kontakt.
            • Gość: sasiedzi Re: c o s ł y c h a ć ????? IP: *.se.com.pl 11.07.06, 14:22
              sasiedzi - czekacie ?
              • Gość: roki Re: c o s ł y c h a ć ????? IP: *.bph.pl 11.07.06, 15:07
                resztaki sił, ale czekamy....
                • Gość: Donia Re: c o s ł y c h a ć ????? IP: *.chello.pl 12.07.06, 06:21
                  My też jeszcze czekamy i mamy nadzieje, że to już ostatnie dni tego czekania.
                  • Gość: roki Re: c o s ł y c h a ć ????? IP: *.bph.pl 14.07.06, 08:49
                    Pytanie do Grażki z domku nr 5, podpisujesz umowe przedwstepna czy
                    rezerwacyjną???
                    • Gość: grazka Re: c o s ł y c h a ć ????? IP: *.chello.pl 15.07.06, 10:48
                      podpisalam umowe przedwstepna.
                      • Gość: mieszkaniec Re: c o s ł y c h a ć ????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 16:35
                        Witam. Ciekawy jestem co Wam powiedzieli w WI na temat samej ulicy
                        Przydrożnej. po paru latach mieszkania dochodze do wniosku że trzeba kupić
                        terenówke. Mieszkańcy od lat walczą z gminą o asfalt lub kostke. Gmina zasłania
                        się zbyt małą szerokością ulicy i przepisami. Generalnie zależnie od pory roku
                        mamy albo pył albo błoto.
                        • Gość: SASIAD Re: c o s ł y c h a ć ????? IP: *.se.com.pl 21.09.06, 13:02
                          witam przyszłych sąsiadów
                          w planie (co jest również na stronie internetowej ) gminy Białołęka na lata
                          2006-2009 jest remont ulicy Przydrożnej więc jest szansa ,że będzie tam kostka
                          lub asfalt
                          • Gość: mieszkaniec Re: c o s ł y c h a ć ????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 13:20
                            Walczymy z tym tematem od dawna, podstawowym problemem jest zbyt wąski początek
                            drogi, realnie na to patrząc jest małe prawdopodobieństwo przepudowy ogrodzenia
                            przy sante (tak to wygląda po rozmowach z sąsiadami). z tego co się orientuje
                            gmina nie przygotowała nawet planu budowy drogi, Dodatkowy problem to TPSA i
                            jej słupy. Raz w roku droga jest poprawiana ale to pomaga może na miesiąc.
                            Wystarczy troche deszczu i pare ciężarówek i robi się tragedia.
                            • Gość: SĄSIAD droga IP: *.se.com.pl 21.09.06, 14:22
                              Jest w planach nowa ulica wzdłuż linii wysokiego napięcia -równoległa do
                              Przydrożnej i Kanałku Żerańskiego, która ma być drogą dojazdową do Trasy Mostu
                              Północnego i jeżeli chodzi o nasze mini- osiedle zawsze będziemy mogli
                              korzystać z drugiej alternatywy.
                    • Gość: grazka Re: c o s ł y c h a ć ????? IP: *.chello.pl 16.07.06, 18:41
                      Roki! skontaktuj sie ze mna na e-mail aleksanderk@hotmail.com.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: roki Re: c o s ł y c h a ć ????? IP: *.bph.pl 19.07.06, 15:01
                        Grażka, jak podpisanie umowy?
                        • Gość: grazka Re: c o s ł y c h a ć ????? IP: *.chello.pl 21.07.06, 19:06
                          Roki, odezwij sie moj e-mail.
                          Wy nic nie podpisywaliscie?
                          Czekam
                          • Gość: roki Re: c o s ł y c h a ć ????? IP: *.bph.pl 26.07.06, 11:01
                            Grazka, wysłałem ci maila 2 razy,
                            sprawdz, czy podałaś poprawny "aleksanderk@hotmail.com"
                            • Gość: grazka Re: c o s ł y c h a ć ????? IP: *.chello.pl 28.07.06, 17:10
                              Dokladnie ten e-mail.Nadal nic nie dotarlo.
                              • Gość: Slauwa Nowy Sąsiad IP: *.nacma.nato.int 31.07.06, 11:51
                                Witam Serdczenie
                                Podpisałem umowę rezerwcyjną do końca sierpnia (domek nr 1). Przebrnąłem przez
                                wszystkie wypowiedzi, więc trochę się zorientowałem jakie kwestie poruszacie.
                                Chetnie się włącze do dyskusji.
                                Miłego dnia
                                • Gość: Benio Re: Nowy Sąsiad IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.08.06, 23:25
                                  Czy to forum umarło? ... jak i cała inwestycja?
                                  • Gość: roki Re: Nowy Sąsiad IP: *.bph.pl 18.08.06, 11:53
                                    Mam nadzieję, że inwestycja jeszcze nie....
                                    Czy ktoś posiada jakieś nowe informacje dotyczące inwestycji na Przydrożnej???
                                    • Gość: SASIED Re: Nowy Sąsiad IP: *.se.com.pl 18.08.06, 15:42
                                      my również zaglądamy na forum , podobno czekamy na ostatnią zwrotkę od sąsiadów
                                      z Przydrożnej i może nasze forum ruszy pełną parą wraz z rozpoczętą budową
                                      • Gość: Slauwa Re: Nowy Sąsiad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 12:55
                                        Ja rowniez mam taka informacje jak SASIED. Jak Wy Wszyscy czekam na rozpczecie
                                        budowy. Co do forum to jestem spokojny, bo teraz to wlasciwie nie ma o czym
                                        pisac tylko te wyczekiwanie .....
                                        • Gość: roki Nadzór nad Budową ! ! ! IP: *.bph.pl 23.08.06, 08:27
                                          Szanowi sąsiedzi,
                                          w związku z informacjami o postepie prac związanych z nasza inwestycją
                                          chciałbym rozpocząc nowy wątek, związany z niezaleznym nadzorem nad budową.
                                          Otóż może wszyscy razem zaangażujemy niezaleznego inzyniera budowlanego, który
                                          w naszym imieniu będzie nadzorował prace budowlene, np wylewanie fundamentów,
                                          co jest krytyczne i bardzo ważne.
                                          Jesli będzie chętnych kilka osób koszty napewno były by mniejsze, a my
                                          moglibyśmy spac spokojnie, że fachowiec, który nam sprzyja czuwa nad budową.

Co wy na to?
                                          Czy ktoś jest tym zainteresowany?
                                          • Gość: PIOTR Re: Nadzór nad Budową ! ! ! IP: *.chello.pl 23.08.06, 21:37
                                            ORIENTUJESZ SIE JAKI TO JEST KOSZT???

Mam pytanie z innej beczki. Czy ktoś juź znalazł jakiąś dobrą ofertę na kredyt?
                                            • Gość: SĄSIAD Re: Nadzór nad Budową ! ! ! IP: *.se.com.pl 24.08.06, 11:41
                                              My już kredyt mamy przyznany - złożyliśmy wniosek przed 1 lipca, kiedy
                                              nastąpiły zmiany w kredytach we frankach i teraz mamy czas na jego
                                              uruchomienie -2 miesiące , a warunkiem jego uruchomienia jest dostarczenie
                                              pozwolenia na budowę ,dlatego w naszym wypadku czas jest ważny .Przed 1 lipca
                                              dobrą ofertę miał bank BPH oraz MILLENIUM .
                                              Napiszcie jak to wygląda po 1 lipca ( my przestaliśmy się tym
                                              interesować ) ,ile wynosi oprocentowanie ,jak ze zmianą zdolności ? Podobno od
                                              września w bankach mają być promocje jesienne kredytów mieszkaniowych .
                                              • Gość: Donia Re: Nadzór nad Budową ! ! ! IP: *.chello.pl 24.08.06, 20:52
                                                Jeśli to nie tajemnica, to w jakim banku macie kredyt?
                                                Już wiecie, że mamy zezwolenie?
                                                Nareszcie się zacznie. Huraa!!!
                                                • Gość: SĄSIAD Ruszamy!!! IP: *.se.com.pl 25.08.06, 09:05
                                                  RUSZAMY !! Każdy z nas czekał na tą chwilę !!

• Gość: Darek Re: Ruszamy!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.08.06, 12:18
                                                    Powodzenia!!
                                                    Życzę, żeby budowa trwała krócej niż cała papierkowa i urzędowa procedura.
                                                    Trzymam kciuki.
                                                    Darek (b. domek nr 1)
                                                  • Gość: Slauwa Re: Ruszamy!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.06, 11:01
                                                    To teraz sie zacznie jazda. Temat niazaleznego inspektora jest jak najbardziej
                                                    wskazany. W moim przypadku gdy bede obserwowal budowe z zagranicy to jedyne
                                                    rozsadne rozwiazanie zebym spal spokojnie (odbior etapow itd.)Zwarcie szeregow
                                                    wyjdzie wszystkim na dobre, tym bardziej za wkladamy w to przedsiewziecie spore
                                                    pieniadze.
                                                    Moja malzonka odwiadzila wczoraj sasiadow z Berensona ogladala domki i ma
                                                    szereg spostrzezen, ale to na priva: scios67@hotmail.com
                                                    Pozdrowianie dla przyszlych sasiadow.
                                                    Slauwa (domek nr 1)
                                                  • Gość: Donia Re: Ruszamy!!! IP: *.chello.pl 28.08.06, 18:35
                                                    Byliśmy na "budowie" - cegły już leżą!!!
                                                  • Gość: SĄSIAD Re: Ruszamy!!! IP: *.se.com.pl 28.08.06, 19:00
                                                    Musimy jednak poczekać aż pozwolenie się uprawomocni.
                                                    A jakie to są cegły ? beton komórkowy czy czerwone POROTERM ? -miały być
                                                    Poroterm co spowodowało podwyżkę .
                                                  • Gość: rivo Re: Ruszamy!!! IP: 193.109.212.* 29.08.06, 14:10
                                                    Prawdopodobnie POROTERM bo są czerwone.
                                                  • Gość: Donia Re: Ruszamy!!! IP: *.chello.pl 30.08.06, 19:24
                                                    Czy wiecie jakiej wysokości ma być ta podwyżka?
                                                  • Gość: SĄSIAD Re: Ruszamy!!! IP: *.se.com.pl 30.08.06, 20:55
                                                    O podwyżce wszyscy zostaliśmy poinformowani przez firmę WI ponad miesiąc temu,
                                                    nic nie wiesz ?
                                                  • Gość: roki Re: Ruszamy!!! IP: *.bph.pl 31.08.06, 08:11
                                                    od 10 do 14 tys. pewnie w zależności od domku.
                                                  • Gość: Donia Re: Ruszamy!!! IP: *.chello.pl 31.08.06, 20:51
                                                    Dzięki,
                                                    Zwożą następne cegły i wysypują gruzem dojazd dla sprzętu.
                                                  • Gość: ul.Berensona Re: Ruszamy!!! IP: *.aster.pl 02.09.06, 22:54
                                                    Gratuluje Wam wszystkim, ze doczekaliscie rozpoczecia budowy ale...
                                                    Kontrolujcie, sprawdzajcie, pilnujcie, nie dajcie sie zagadac deweloperowi
                                                    (!!!), pamietajcie o tym by dopilowac by w umowie byla jasno zaznaczona kwestia
                                                    ewentualnych odsetek dla Was po niedotrzymaniu terminow, pamietajcie ze jesli
                                                    na Waszych dzialkach sa jakies niespodzianki ktore deweloper obiecuje zalatwic
                                                    to tego nie zrobi..., wylapujcie od razu proby "ciecia kosztow", proscie o
                                                    dokladne kosztorysy, znajdzcie sobie niezaleznego inspektora budowy
                                                    (wazne!!!!). Ilosc niedomowien i niedorobek jest spora.
                                                  • Gość: roki Re: Ruszamy!!! IP: *.bph.pl 04.09.06, 08:16
                                                    Do życzliwej osoby z Berensona,

czy możemy się spotkać, żeby porozmawiać o konkretnych niedoróbkach, problemach
                                                    itp... Taka wiedza może byc bezcenna w naszym przypadku, a Wy wiecie już o
                                                    konkretnych rzeczach, których my dopiero musimy szukać.

roki
                                                  • Gość: demo Re: Ruszamy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 19:44
                                                    proszę o kontakt na skrzynkę ms15as@wp.pl
                                                    jestem zainteresowany w partycypacji kosztów wynajecia niezaleznego inspektora
                                                    nadzoru oraz podjecia wspólnych dzialań juz od momentu przygotowania do
                                                    podpisania umowy, prosze o uwagi do projektu umowy na forum - pozwoli to na
                                                    wyprostowanie pewnych kwestii jescze przed jej podpisaniem
                              • Gość: Slauwa adresy sasiadow IP: *.nacma.nato.int 06.09.06, 13:20
                                Drodzy Sąsiedzi
                                Niesmiala propozycja (oczywiscie niezobowiazujaca). Podajcie mi swoje adresy z
                                numerami domkow, co pozwoli na wymiane zdjec z budowy i obserwacje jak rosnie
                                nasze wymarzone osiedle.
                                • Gość: Slauwa Re: adresy sasiadow IP: *.nacma.nato.int 06.09.06, 13:22
                                  Z tego wszystkiego zapomnialem podac moj adres: scios67@hotmail.com
                                  • Gość: rpli Re: adresy sasiadow IP: *.bph.pl 06.09.06, 14:22
                                    prosze podeslijcie zdjęcia na adres lulor@o2.pl
                                    • Gość: roki zdjęcia IP: *.bph.pl 11.09.06, 10:06
                                      Mam kilka zdjeć z placu budowy (robiłem je w sobotę).
    • muminki15 szukamy sąsiadów z 14 i 16 21.09.06, 11:10
      Witam,
      jesteśmy nowymi sąsiadami z 15. Szukamy sąsiadów z za śiany czyli 14 i 16.
      Roki czy mozemy prosić o zdjęcia na muminki15 małpa gazeta.pl? Może jutro uda
      nam się tam podjechać...
    • Gość: Sąsiad Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: 83.238.145.* 21.09.06, 13:25
      A co to za inwestycja ? Prosimy o bliższe dane na jej temat.
      • muminki15 Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! 21.09.06, 15:35
        bliźniaki na ul. Przydrożnej na Białołęce. Wczoraj Wl powiedziała nam, że nie ma
        już wolnych domków. Wiem, że 9 była też na sprzedaż, ale ktoś już ją zarezerwował.
    • Gość: Slauwa Nowe Forum: www.przydrozna.fora.pl IP: *.brutele.be 23.09.06, 10:11
      Miło mi poinformować, że zostało uruchomione nowe forum dla przyszłych
      mieszkańców osiedla przy ul. Przydrożnej. Serdecznie Zapraszam
      • Gość: G Pytanie do osób z Berensona IP: *.bph.pl 10.10.06, 12:47
        Czy ktos z Was samodzielnie wykańczał segment (instalacje el, h2o itp...)
    • Gość: Slauwa Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.brutele.be 10.10.06, 18:25
      Zapraszam naszego dewelopera: Warsaw Investments oraz mieszkańców z Berensona na
      forum www.przydrozna.fora.pl
      • Gość: kriss Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 13:20
        Witam,

Czy inweestycja już ruszyła, czy są jeszcze wolne domki?
        Podobno jest problem z podpisaniem umowy u notariusza...
        Proszę, napiszcie czy warto wchodzić kiedy sytuacja jest niepewna???

Pozdrawiam
        • Gość: Slauwa Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! IP: *.nacma.nato.int 14.11.06, 13:04
          Dziwne jest Twoje pytanie. Przeciez to forum jest "dead", chyba ze masz inne
          intencje .....
    • davina121 Re: Warsaw Investments - szukam sąsiadów ! ! ! 25.02.22, 19:48
      OFERTA POŻYCZKI OD "NOVELTY FINANCE INC"

Cześć!!! Potrzebujesz pożyczki? Jeśli tak, polecę Ci Złożyć wniosek o pożyczkę za pośrednictwem Novelty Finance Inc.

Nazywam się Davina Claire, jestem dyrektorem finansowym Novelty Finance i możesz złożyć wniosek o pożyczkę w mojej firmie i mieć pożyczkę na swoim koncie w ciągu 24 do 48 godzin. Zauważyłem, że wiele osób ma trudności z uzyskaniem kredytu w lokalnych bankach lub innych instytucjach finansowych ze względu na wysokie oprocentowanie, niewystarczające zabezpieczenia, stosunek zadłużenia do dochodów, niską zdolność kredytową lub z innych powodów.

W NOVELTY FINANCE zapewniamy rozwiązania finansowe. Oferujemy wszelkiego rodzaju pożyczki (Pożyczka Osobista, Pożyczka Firmowa i Wiele innych). Oferujemy elastyczne i różnorodne opcje pożyczek, w tym pożyczki zabezpieczone i niezabezpieczone, pożyczki długoterminowe i krótkoterminowe, które są dostosowane do Twoich potrzeb finansowych.

W przypadku zapytań / pytań? - Wyślij e-mail na adres [noveltyfinances@gmail.com] lub zadzwoń / WhatsApp przez: +447915601531]

Staramy się, aby pożyczanie było łatwe, wygodne i niedrogie.

Nasza usługa jest bardzo szybka, godna zaufania i niezawodna, a Ty możesz pożyczyć do 5 milionów euro z subsydiowaną stopą procentową w wysokości 3% rocznie. Jesteśmy odpowiednią firmą, z którą możesz się skontaktować, gdy pilnie potrzebujesz pożyczki.

Koniec z czekaniem i stresującymi wizytami w bankach, nasza usługa jest dostępna 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu. Wniosek o pożyczkę możesz złożyć zawsze i wszędzie we własnym dogodnym miejscu za pomocą telefonu lub laptopa, wystarczy, że wyślesz nam swoją prośbę o pożyczkę za pośrednictwem:
      E-mail: (noveltyfinances@gmail.com)
      WhatsApp/Telegram: +447915601531
      Telefon: +447915601531

Jesteśmy zawsze podekscytowani udzielaniem wsparcia finansowego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka