Dodaj do ulubionych

Marvipol - prośba o opinie

IP: *.devs.futuro.pl 08.12.05, 13:37
Czy mogę prosić o opinie na temat tego developera. zastanawiam sie nad
zakupem mieszkania Villa Cameratta.

Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: ktoszukaniebłądzi Re: Marvipol - prośba o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 14:34
      masz taką funkcję jak "szukaj" - po co zaśmiecasz forum ?
    • n-design Re: Marvipol - prośba o opinie 09.12.05, 11:30
      Witaj,
      Jeden z lepszych dev. na rynku. Dba o klienta i wykonuje zawsze w
      reminie.POLECAM
      Zapraszam też na naszą stronę www.n-design.pl
      • Gość: swój Re: Marvipol - prośba o opinie IP: 195.94.199.* 02.03.06, 14:23
        czemu piszesz takie głupoty
        kupowałeś od nich mieszkanie?
        Pozdrawiam mieszkaniec Przy Agorze 28
    • Gość: www.praedux.pl Re: Marvipol - prośba o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 20:31
      Zapraszamy zainteresowanych na spotkanie.Praedux Doradztwo
      Finansowe.Kredyty.Ubezpieczenia. Ochrona Prawna
      tel./ fax (48-22) 522-84-54
      tel. kom. 0602455507; 0696268348; www.praedux.pl; www.allianz.pl (wystarczy
      wpiosać nazwisko: Downar)
      • Gość: Kenman Re: Marvipol - prośba o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 15:56
        Reklama to nie to forum!
    • Gość: Ktoś Re: Marvipol - prośba o opinie IP: *.com.pl / 217.153.27.* 02.03.06, 17:18
      Zalecam bardzo dużą ostrożność. Niby opinie w mediach ma dobre, ale wyjątkowo
      się ostatnio nie popisał z jedną ze swoich inwestycji. W takiej sytuacji kupno u
      nich czegokolwiek to duże ryzyko.
      • Gość: l Re: Marvipol - prośba o opinie IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 23:17
        A tam cos sie dzieje? Czasami jezdze tamtedy na zakupy- ogrodzone, ale nic sie
        nie dzieje.
      • Gość: swój Re: Marvipol - prośba o opinie IP: 195.94.199.* 03.03.06, 10:48
        Jesli chodzi ci o Przy Agorze to masz rację
        • zaba1103 Re: Marvipol - prośba o opinie 10.03.06, 14:21
          Marvipol - odradzam
          • Gość: OLGA Re: Marvipol - prośba o opinie IP: *.chello.pl 10.03.06, 15:25
            Oczywiscie zrobisz jak uwazasz za stosowne, ale zważ proszę , ze ta 'Villa '
            ma stanąć w wyjątkowo hałasliwej ( masakrycznie wręcz) okolicy. Mieszkałam o
            okolicach Drogomilskiej - nie dosć , ze daleko, to jeszcze hałas. No ale są
            osoby, którym to nie przeszkadza.
            • Gość: z bielan Re: Marvipol - prośba o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 16:02
              z tego co wiemy, to ostatnia inwestycja Marvipolu i nie planuja za bardzo nastepnych

chyba beda jeszcze mniej rzetelni, niz przy tych ostatnich inwestycjach, ktore
              widzielismy
              nie pakuj sie w to, sa ciekawsze inwestycje na Bemowie no i tansze
              • Gość: magda Re: Przy Agorze IP: *.chello.pl 10.03.06, 18:23
                Przepraszam ktos wspomniał Przy Agorze Marvipolu. Zastanawiałam się nad kupnem
                tam lokum na r. wtórnym. Czy ktoś mieszkającym tam mógłby mi odpowiedzieć jak
                wyglada sytuacja ?
                • Gość: magda Re: Przy Agorze IP: *.chello.pl 11.03.06, 01:57
                  O co chodzi z tym budynkiem Przy Agorze ? Odpowiedzcie , proszę........
                  • Gość: swój Re: Przy Agorze IP: 195.94.199.* 16.03.06, 14:27
                    nie pakuj sie w to
                    budynek jest z wadą prawna nie do usunięcia
                    jestem mieszkańcem tego budynku
              • Gość: marek Re: Marvipol - prośba o opinie IP: *.kablowka.waw.pl 10.03.06, 21:00
                Jakie ciekawe inwestycje są na Bemowie? Szukam i na razie nic mi w oko nie
                wpadło.
              • Gość: adrjiusza masz złe informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 22:07
                Masz fatalnie złe informacje :-) Będą budować na ul. Pory (niedaleko Stegien,
                na dole Skarpy...) oraz bardzo wysoki apartamentowiec w centrum (nie bede pisał
                gdzie - aby nie robić sobie konkurencji przy zakupie tam...)

Poza tym niezbyt rozumiem czemu ich się czepiacie - kupiłem mieszkanie w
                Kazimierzowskiej Residence i jestem zaskoczony wysoką jakością wykonczenia
                chocby częsci wspólnych. Tam gdzie developerzy, skąd inąd bardzo szanowani na
                rynku dają płytkę gresową za 20 zł tu mam za 150 zł. Windy, drzwi - wszystko o
                klasę wyżej niż w standardzie warszawskim. A na prawde mogli by na tym
                oszczędzać... A tego nie robią. Myślę ze wiec info o ich śmierci jest
                zdecydowanie przesadzone :-) Akurat miałem styczność z kilkoma developerami i
                naprawde są powyżej jakiejś średniej - choć oczywiscie mogłoby być lepiej...

Albo ktoś im robi czarny piar :-) to wówczas nie mamy o czym rozmawiać... Bo i
                po co...
                • Gość: zaba1103 Re: masz złe informacje IP: *.chello.pl 11.03.06, 01:41
                  Widocznie MArvipol uznał, że Przy Agorze nie trzeba się starać, albo się
                  zmęczył przy Kazimierzowskiej.

Na marginesie to pracujesz u nich, czy co.
                  • Gość: adrjiusza Re: masz złe informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 11:31
                    co do Agory - mysle ze kupujący zapomnieli ze płacąc niecałe 3 tys za metr (tak
                    było na stronie - nie wiem do konca w razie czego prosze mnie wyprowadzic z
                    błędu) oczekiwali Bój jeden wie czego... Na ile to ich "niestaranie się" a na
                    ile cena z metra (a wiec i materiałów itp) to nie wiem...

Po drugie najpierw powstał budynek przy Agorze a potem przy Kazimierzowskiej,
                    gdzie cena z metra jest 6-7 tys. Wiec się zmęczyć nie mogli.

Być może Marvipol zrobił jakieś babole przy Agorze, ale obecnie przy
                    Kazimierzowskiej na prawde fajny budynek postawili. Ludzie własnie odbierają
                    (ja odebrałem dwa dni temu) - i nie widziałem na naszym forum wew. jakiś
                    negatywnych opinii. Zyczył bym każdemy odbioru, gdzie człowiek się czepia że tu
                    gdzieś farba kapnęła itp. Na prawde wszystko na poziomie i to nie jest tylko
                    moja opinia. Stąd uważam że opinie o nich są nieco przesadzone. To moje trzecie
                    mieszkanie o dev. i na tle innych wypadają co najmniej dobrze.

A praca u nich ? nie komentuję. Bo to standar - jak jest jakaś opinia pozytywna
                    na tym forum to musi być pracownik firmy...
                    • Gość: wazon Re: masz złe informacje IP: 213.134.136.* 14.03.06, 09:16
                      Pożyjemy zobaczymy, na Przy Agorze też było pięknie - ale do czasu.
                      A PR - to my im jeszcze zrobimy.
                    • Gość: swój Re: masz złe informacje IP: 195.94.199.* 16.03.06, 14:32
                      to nie chodzi o jakość wykonania.
                      Przy Agorze też się postarali ale to wyjdzie w praniu
                      Chodzi o to że budynek mieszkańcy kupili z wadą prawną
                    • Gość: byly klient Re: masz złe informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 17:06
                      sprawdz tylko czy nie zmienia czegos w projekcie i zeby potem dostali pelne
                      pozwolenie na uzytkowanie

uwazaj na zbytnią samowole z ich strony

miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34885,3217005.html
                      bo na pewno beda ostro kombinowac na tak malej dzialce

to ze cement jest dobry, to nie wszystko

powodzenia
                • Gość: gh67 Re: masz złe informacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 12:59
                  "oraz bardzo wysoki apartamentowiec w centrum (nie bede pisał
                  gdzie - aby nie robić sobie konkurencji przy zakupie tam...)" Przez centrum rozumiesz ścisłe Śródmieście czy bliską Wolę? Jesli to drugie, to o inwestycji wiedzą już chyba wszyscy zainteresowani budownictwem/architekturą - jeśli zaś to pierwsze to ciekawy news :)
                  • Gość: gh67 Re: masz złe informacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.06, 12:06
                    Jeśli chodziło Ci o Wolę to po dzisiejszym artykule w GW definitywnie wszyscy będą o tym wysokim apartamentowcu wiedzieć ;) (swoją drogą świetny będzie, Kuryłowicz nadal w formie).
                • Gość: swój Re: masz złe informacje IP: 195.94.199.* 16.03.06, 14:29
                  porozmawiaj z mieszkańcami poprzednich ich inwestycji
              • Gość: beeezzeeduura Re: Marvipol - prośba o opinie IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 11:11
                "z tego co wiemy?" Taaa.. nie dość że mało "wiecie" to nawet czarny PR robicie
                wyjątkowo marny.
                • Gość: magda przy agorze - wada prawna IP: *.chello.pl 16.03.06, 16:53
                  A czy ktoś mógłby wyjaśnić jaka to wada prawna ( chodzi mi o inwest. Przy
                  Agorze).

dzięki

magda
                  • Gość: swój Re: przy agorze - wada prawna IP: 195.94.199.* 17.03.06, 10:33
                    warunkowe pozwolenie na użytkowanie budynku
                    • Gość: Michał Re: przy agorze - wada prawna IP: *.era.pl 13.04.06, 09:22
                      A dlaczego jest warunkowe? Zbudowali coś niezgodnie z projektem? Czy jest jakiś
                      inny powód?
                    • Gość: darro Re: przy agorze - wada prawna IP: 91.239.248.* 05.09.13, 08:48
                      Witam!
                      Czy po tylu latach udało się uzyskać ostateczne pozwolenie na użytkowanie tego budynku? Czy mógłbym prywatnie zapytać o ten blok? Zamierzam kupić tam mieszkanie.
                      Z góry dziękuję. Darek
    • Gość: tomekp Re: Marvipol - prośba o opinie IP: 195.94.201.* 23.03.06, 22:55
      Kupiłem u nich mieszkanie - Villa Marina - jest w trakcie budowy i na razie
      jestem bardzo zadowolony. Proces negocjacji umowy - znośnie, aczkolwiek mają
      parę nieuczciwych zapisów w umowie. Zmiany lokatorskie i możliwość kontroli
      tego co robią (jak postępują prace, wejście do mieszkania w celu zasugerowania
      poprawek) - bez zastrzeżeń.

Myślę podobnie jak forumowicz z Kazimierzowskiej Residence, że Marvipol robi
      czasem więcej niż wynosi minimum (użycie lepszych materiałów, organizowanie
      dodatkowych spotkań z lokatorami w celu usunięcia usterek przed oddaniem
      mieszkania). Mam nadzieję, że dalsza współpraca też będzie bezproblemowa.

Swoją drogą zauważyłem pewną prawidłowość. Pojawia się nowy wątek z cyklu Firma
      X- prośba o opinie. Na to stado frustratów odpisuje "Nie pakuj się w to,
      dziadek mojego dentysty kiedyś przechodził koło ich biura i mówił że to
      oszuści". Każdy mejl z pozytywną opinią jest kwitowany "Ty to jesteś
      pracownikiem firmy X". Naprawdę mało pojawia się tych najcenniejszych postów -
      wskazujących nieuczciwych developerów, typu "Nie kupuj w Domu przy Agorze
      ponieważ budynek jest obciązony wadą prawną".
    • Gość: :) Re: Marvipol - prośba o opinie IP: *.devs.futuro.pl 13.04.06, 10:17
      Na Twoim miejscu uważałabym. Na poczatku robią bardzo dobre wrażenie - niestety
      końcówka jest fatalna. Kupiłam od nich mieszkanie i powiem, że z takim
      chamstwem i nieprofesjonalną obsługą klienta nigdy się nie spotkałam.Serdecznie
      odradzam.
    • sultan11 Re: Marvipol - prośba o opinie 13.04.06, 17:12
      Zdecydowanie odradzam. Afera goni afere ostatnio na Mokotowie i Służewcu.
      • Gość: M Re: Marvipol - prośba o opinie IP: 217.17.32.* 13.04.06, 18:46
        Ciekawe, jakie to afery...???
      • Gość: gigi Re: Marvipol - prośba o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 23:40
        nie myl słowa afera z normalną działalnością firmy. Firma działa dla zysku i
        każdy chce "wycisnąć" jak najwięcej. Nic dziwnego ze i Marvipol chce zarobić
        stawiając wyższy budynek. Skoro ktoś im pozwolił to już nie wina Marvipolu.
        Jeśli urzędnik złamał prawo - niech tak jak w panstwie prawa odpowie za to. Oni
        mają dokumenty, ktoś im pozwolił i koniec dyskusji... Afera to za duże słowo -
        starają się na tym zarobić a u nas każdy kto chce zarobić to aferzysta.

A zupełnie nie zmeinia faktu, że budują jak na warszawską średnią bardzo
        ładnie, z dobrych materiałów (maiałem odbiór mieszkania w Kazimierzowskiej -
        takie pierdoły ze aż głupio było mi im mówić - wszytsko równe, ładne i
        sprawne). A i ceny jakoś nie mają księżycowe - zerknij na ich najnowszą
        inwestycję na ul Pory...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka