Dodaj do ulubionych

Dom Development Olimpia

IP: 217.153.60.* 22.10.02, 14:23
jakieś opinie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotr Re: Dom Development Olimpia IP: *.plusgsm.pl 22.10.02, 20:07
      Opinie pojawią się, gdy będzie co opiniować
      • Gość: zuza_b Re: Dom Development Olimpia IP: proxy / *.impaq.com.pl 24.10.02, 15:50
        Ja wiem nawet sporo o Olimpii, bo bylam o krok od podpisania z nimi umowy...
        Generalnie nie polecam - nie chodzi oczywiście o okolicę ale o Developera.
        Uwag mam dużo, ale te dwie najważniejsze dotyczyły kwestii prawnych.
        Niby wszystko OK, a jak się człowiek wczytał w szczegóły pozwolenia na budowe,
        aktu notarialnego gruntu i umowy, to okazało się, że ma pozwolenia na budowe na
        część działek, w umowie jest co innego i w akcie notarialnym jeszcze inaczej.
        Poza tym kwestia czekania na akty notarialne - doświadczenia z poprzednich ich
        inwestycji w tym wzgledzie nie byly najlepsze. Przed ew. kłopotami chciałam się
        zabezpieczyć podpisując umowę w formie aktu notarialnego i wpisać to do KW, no
        cóż kolejna przeszkola - KS na grunt nie została założona (to był początek
        września).
        Może byłabym skłonna raz jeszcze przeanalizować wszystkie za i przeciw ale nikt
        w DD nie potrafił mi wyjaśnić tej sprawy z pozwoleniam na budowę i rozwiać
        moich wątpliwości.
        A jeśli tak bylo na początku, kiedy nie dostali ode mnie ani jednej zlotówki,
        co nie wróży to dobrze na przyszłość... No i kasy mojej nie zobaczyli i nie
        zobaczą.

Zuza
        • Gość: Khalid Re: Dom Development Olimpia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.02, 21:53
          Nie słuchaj opinii z forum. Czesto trafiają sie
          pracownicy innych developerow i sieją zamęt. Najlepiej
          samemu wybadać firmę. Udać się na jakieś wcześniej
          wybudowane osiedle i się zapytać o dręczoące Cię
          wątpliwości. Udać się również do urzędu gminy na którym
          ma być wybudowane nowe osiedle i dowiedzieć się czy
          wydane było stosowne pozwolenie i o plany dalszego
          zagospodarowania terenu. Innaczej niczego sie nie dowiesz
          a tylko wleją ci głupoty do głowy tzw mąciciele. Lepiej
          samemu wszystkiego dopilnować niż pytać się na popularnym
          forum
          • Gość: RG Re: Dom Development Olimpia IP: *.pl 24.10.02, 22:04
            A ja radziłbym jednak wsłuchiwać się w opinie z forum. Nawet jeśli pojawiają
            się od czasu do czasu informacje wymagające weryfikacji, to na ich podstawie
            można wyrobić sobie przynajmniej opinię co, gdzie i po co sprawdzać. Jeśli jest
            nawet tak jak mówi przedmówca (przedpiszca), że na forum nawzajem dyskredytuje
            się konkurencja, to w dalszym ciągu masz jak na patelni, to czemu się przyjrzeć
            podczas lustrowania danej inwestycji, nawet jeśli ostatecznie prawda okaże się
            odmienna od opinii zaprezentowanej na forum.
            • Gość: Khalid Re: Dom Development Olimpia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.02, 10:03
              Nie mniej jednak opinie bywają fałszywe. Nie zaprzeczam
              że warto kożystać z wszystkiego i wszędzie szukać opinii.
              Ale nic najlepiej jej nie wyrobi jak własne śledztwo.
    • Gość: bbb Re: Dom Development Olimpia IP: 217.153.60.* 25.10.02, 10:58
      czy ktoś się już zdecydował na Olimpię?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka