Gość: kkk IP: 217.153.60.* 22.10.02, 14:23 jakieś opinie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotr Re: Dom Development Olimpia IP: *.plusgsm.pl 22.10.02, 20:07 Opinie pojawią się, gdy będzie co opiniować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza_b Re: Dom Development Olimpia IP: proxy / *.impaq.com.pl 24.10.02, 15:50 Ja wiem nawet sporo o Olimpii, bo bylam o krok od podpisania z nimi umowy... Generalnie nie polecam - nie chodzi oczywiście o okolicę ale o Developera. Uwag mam dużo, ale te dwie najważniejsze dotyczyły kwestii prawnych. Niby wszystko OK, a jak się człowiek wczytał w szczegóły pozwolenia na budowe, aktu notarialnego gruntu i umowy, to okazało się, że ma pozwolenia na budowe na część działek, w umowie jest co innego i w akcie notarialnym jeszcze inaczej. Poza tym kwestia czekania na akty notarialne - doświadczenia z poprzednich ich inwestycji w tym wzgledzie nie byly najlepsze. Przed ew. kłopotami chciałam się zabezpieczyć podpisując umowę w formie aktu notarialnego i wpisać to do KW, no cóż kolejna przeszkola - KS na grunt nie została założona (to był początek września). Może byłabym skłonna raz jeszcze przeanalizować wszystkie za i przeciw ale nikt w DD nie potrafił mi wyjaśnić tej sprawy z pozwoleniam na budowę i rozwiać moich wątpliwości. A jeśli tak bylo na początku, kiedy nie dostali ode mnie ani jednej zlotówki, co nie wróży to dobrze na przyszłość... No i kasy mojej nie zobaczyli i nie zobaczą. Zuza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Khalid Re: Dom Development Olimpia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.02, 21:53 Nie słuchaj opinii z forum. Czesto trafiają sie pracownicy innych developerow i sieją zamęt. Najlepiej samemu wybadać firmę. Udać się na jakieś wcześniej wybudowane osiedle i się zapytać o dręczoące Cię wątpliwości. Udać się również do urzędu gminy na którym ma być wybudowane nowe osiedle i dowiedzieć się czy wydane było stosowne pozwolenie i o plany dalszego zagospodarowania terenu. Innaczej niczego sie nie dowiesz a tylko wleją ci głupoty do głowy tzw mąciciele. Lepiej samemu wszystkiego dopilnować niż pytać się na popularnym forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RG Re: Dom Development Olimpia IP: *.pl 24.10.02, 22:04 A ja radziłbym jednak wsłuchiwać się w opinie z forum. Nawet jeśli pojawiają się od czasu do czasu informacje wymagające weryfikacji, to na ich podstawie można wyrobić sobie przynajmniej opinię co, gdzie i po co sprawdzać. Jeśli jest nawet tak jak mówi przedmówca (przedpiszca), że na forum nawzajem dyskredytuje się konkurencja, to w dalszym ciągu masz jak na patelni, to czemu się przyjrzeć podczas lustrowania danej inwestycji, nawet jeśli ostatecznie prawda okaże się odmienna od opinii zaprezentowanej na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Khalid Re: Dom Development Olimpia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.02, 10:03 Nie mniej jednak opinie bywają fałszywe. Nie zaprzeczam że warto kożystać z wszystkiego i wszędzie szukać opinii. Ale nic najlepiej jej nie wyrobi jak własne śledztwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: Dom Development Olimpia IP: 217.153.60.* 25.10.02, 10:58 czy ktoś się już zdecydował na Olimpię? Odpowiedz Link Zgłoś