Dodaj do ulubionych

ALEJA AKACJOWA W WESOŁEJ

28.10.02, 11:12
Zastanawiam się nad kupnem mieszkania na tym właśnie osiedlu.
Czy jest ktoś może na forum kto kupił właśnie na tym osiedlu mieszkanie?
Czy nie ma problemu ze spółdzielnią czy oddaje w terminie mieszkania i jak w
ogóle się mieszka
dziękuję
Obserwuj wątek
    • ulapa Re: ALEJA AKACJOWA W WESOŁEJ 13.11.02, 12:23
      czy nikt tam nie mieszka?
    • Gość: KASIA Re: ALEJA AKACJOWA W WESOŁEJ IP: 195.136.252.* 13.11.02, 15:19
      JA OD KILKU MIESIĘCY MIESZKAM NA TYM OSIEDLU !!
      JEŚLI CHODZI O DEWELOPERA TO SĄ BARDZO UCZCIWI I W PORZĄDKU !!
      MIESZKAK MI SIĘ RÓWNIEŻ BARDZO DOBRZE - OSIEDLE JAK PEWNIE SAMAMA WIDZIAŁAŚ
      BARDZO ŁADNE I BARDZO ZADBABE !!!
      POLECAM :-)
      • Gość: lokator Re: ALEJA AKACJOWA W WESOŁEJ IP: 213.241.45.* 26.03.03, 13:44
        witamy na forum akwizycję - lokator nie napisałby takiej bzdury; osiedle jest
        wspaniałe i zadbane ale tylko z zewnątrz - polecam do oglądania i spacerów,
        naprawdę jedno z piękniejszych; wewnątrz to jeden wielki bubel i paranoja
        budowlana; zacznijmy od zwyczajowych opóźnień - dwa - trzy miesiące musowo
        plus kolejne trzy na usuwanie usterek budowlanych, bo wezwanie do odbioru to
        zwykła fikcja - w tym czasie w lokalach nie ma jeszcze połowy instalacji, a
        wykończeniówka jest spartaczona - najtańsza stolarka i jeszcze uszkodzona przy
        montażu, popękane wylewki i sciany, falujące podłogi, niezgodności z projektem
        i cały szereg innych; to zauważy nawet totalny laik, chyba nikomu nie udało
        się odebrać bez wstępnego remontu; dalej mamy całą listę fuszerek, które są
        specjalnością osiedla i wychodzą w każdym kolejnym budynku - na górze
        przeciekają dachy a przez "ocieplenie" gwiżdże wiatr, za to na dole ogródki
        bombardowane są z rynien, woda ryje metrowe dziury; balkony wykonane są w
        sposób zapewniający pokazowe hodowle grzyba spływającego jeszcze zaciekami do
        lokatora poniżej, do tego dochodzi woda w ścianach bo izolacja z zewnątrz i
        tynki wewnątrz kładzione były na cegłę pełną wody lub śniegu - zależy od
        sezonu wykonania bloku; może wykonawca pochwali się ile wykonuje remontów
        gwarancyjnych ciągle tych samych elementów: cieknące dachy i balkony,
        spartaczone ocieplenie, grzyby i wykwity solne wszelkiej maści, przecieki w
        instalacjach grzewczych, akustyka i wentylacja - pomiędzy mieszkaniami nie
        tylko słychać praktycznie wszystko ale można też na bieżąco dowiedzieć się co
        tam sąsiad gotuje - zapach zaatakuje nas z własnej kratki wentylacyjnej; mamy
        jeszcze wielokrotnie poprawiane posadzki w garażach, zapychające się odpływy,
        kaniony przejazdowe pomiędzy blokami, w których każdy dźwięk odbija się
        wielokrotnym echem - efekt doskonały - jakby samochód przejechał nam koło
        głowy, jest to szczególnie miłe ranem, kiedy budzą nas robotnicy wykonawcy
        nawołując się i darząc niewybrednym słownictwem, zdecydowanie
        wschodniojęzycznym. Oczywiście naprawy są wielokrotne tego samego, bo nie
        chodzi przecież o usunięcie partaniny tylko o dotrwanie przez wykonawcę do
        terminu, kiedy wygaśnie gwarancja i będzie mógł się na nas wypiąć. W
        międzyczasie będziemy okłamywani, zwodzeni, olewani i ostatnią rzeczą, na
        którą możemy liczyć będzie jakakolwiek kompenentna kadra wykonawcy - są
        głównie po to by doprowadzić nas do skrajnej nerwicy. Jeśli ktoś już się
        wpakował to polecam mieć pod ręką dobrego fachowca, który nie da sobie wcisnąć
        kitu i wymusi na wykonawcy choć cień rzetelnej pracy. Jeśli ktoś się dopiero
        przymierza polecam popytać wcześniej lokatorów - o wymianie
        doświadczeń "budowlanych" na osiedlu można książki pisać, tak czasem mówimy,
        że wykonawca zrobił ten bubel żeby zapewnić szybszą integrację wspólnoty.
        • Gość: AMI Re: ALEJA AKACJOWA W WESOŁEJ IP: *.alcatel.pl 27.03.03, 13:21
          Hmmm jak wykanczaja to nie wiem , zamierzam kupic tam mieszkanie i stan surowy
          abrdzo solidny , prawdziwa cegla nie suporeks , solidnie wybudowane . Mam
          pytanie czy ktos nie kupje miszkania w bloku 11 ? No i bede takze wdzieczny za
          wiecej opini o osiedlu akcjowa ( kotore z zewnatrz jest piekne ). Pozdrawiam
          All .
        • Gość: Mieszkaniec Re: ALEJA AKACJOWA W WESOŁEJ IP: *.alcatel.pl 27.03.03, 13:39
          Niestety muszę potwierdzić, że wszystkie usterki opisane przez lokatora są
          niestety prawdziwe i mieszkańcy w formie dowciwów "licytuja" się kto miał
          więcej i jakich usterek.
          Muszę jednak napisać, iż pomimo tych wszystkich usterek (a miałem ich całą masę)
          jestem zadowolony z mieszkania na tym osiedlu. Może dzięki temu, że usterki te
          zostały po jakims czasie usunięte.
          Dla wszystkich, którzy chcą tam zamieszkać przesyłam dwie informacje:
          1) Obaj prezesi Weny mają na osiedlu ok. 10 mieszkań
          2) Obaj prezesi Weny mieszkają lub będą mieszkać na tym osiedlu
          3) Do sierpnia 2003 firma Wena ma się wynieść z terenu osiedla i może
          faktycznie później być utrudniony dostęp do ewentualnych ekip usuwających
          usterki.

Dlatego też śpieszcie się. Aha jeszcze jedno - muszą Was szanować żeby coś
          zrobić szybko, więc piszcie pisma, awanturujcie się, dzwońcie do nich
          nieustannie (najlepiej od razu do prezesów jeśli kilka pierwszych telefonów nie
          odniesie skutku). W moim przypadku zadziałało.
          Na osiedlu jest 13 bloków, z czego już w 9-ciu są założone Wspólnoty
          mieszkaniowe więc gospodarujemy sobie już sami.
          • Gość: Agata Re: ALEJA AKACJOWA W WESOŁEJ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.04.03, 02:33
            wielka prosba o namiar na developera (może być strona www). Z góry dzięki :)
    • Gość: xxx Re: ALEJA AKACJOWA W WESOŁEJ IP: *.visp.energis.pl 13.04.03, 16:18
      Witam wszystkich zainteresowanych Jestem jednym z czlonków zarządu jednej
      wspólnoty mieszkaniowej (w chwili obecnej jest ich na tym osiedlu 10) prawda o
      usterkach jest taka że są wszędzie i we wszytkich lokalach bez wyjątku Czasami
      większe czasami mniejsze Ja miałem to szczęście że do tej pory a mieszkam już
      rok reklamowalem tylko przeciekającego Veluxa oczywiście usterka została
      naprawiona. Jeżeli chodzi o pękające ściany powiedzmy sobie szczerze że
      wszystkie nowe budynki nie tylko na tym osiedlu mają ten sam problem to się
      nazywa osiadanie budynków.
      Reasumując osiedle jest przepiękne szczególnie latem jak widać zieleń w całej
      okazałości a jak będziecie mieli szczęście przy kupnie to może obejdzie się bez
      większych reklamacji i problemów przy odbiorze kluczy.
      Pozdrawiam
      • Gość: ach Re: ALEJA AKACJOWA W WESOŁEJ IP: *.chello.pl 13.04.03, 21:20
        Gość portalu: xxx napisał(a):

> Witam wszystkich zainteresowanych Jestem jednym z czlonków zarządu jednej
        > wspólnoty mieszkaniowej (w chwili obecnej jest ich na tym osiedlu 10) prawda
        o
        > usterkach jest taka że są wszędzie i we wszytkich lokalach bez wyjątku
        Czasami
        > większe czasami mniejsze Ja miałem to szczęście że do tej pory a mieszkam już
        > rok reklamowalem tylko przeciekającego Veluxa oczywiście usterka została
        > naprawiona. Jeżeli chodzi o pękające ściany powiedzmy sobie szczerze że
        > wszystkie nowe budynki nie tylko na tym osiedlu mają ten sam problem to się
        > nazywa osiadanie budynków.
        > Reasumując osiedle jest przepiękne szczególnie latem jak widać zieleń w całej
        > okazałości a jak będziecie mieli szczęście przy kupnie to może obejdzie się
        bez
        >
        > większych reklamacji i problemów przy odbiorze kluczy.
        > Pozdrawiam
        bardzo byłoby dobrze gdyby ktoś zauważył autora
        a usterki to niestety wynik nie tylko polskiego dążenia do niskich kosztów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka