Gość: Mariusz IP: *.crowley.pl 03.01.06, 12:00 Prosze o informacje na temat tej inwestycji. Jestem zainteresowany kupnem mieszkania, czy macie jakies wiadomosci na temat developera oraz tej inwestyjci. Szukam rowniez osob ktore juz podpisaly umowe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olaf Re: APM Development NOWA WOLA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 13:40 Kupiłem już mieszkanie. Umowa była nienegocjowalna, niemniej jednak podjąłem tę decyzję. Czytając dość regularnie posty na tym forum spodziewam się najgorszego (patrz opinie o Samarytanki), ale jak na razie wszystko idzie w dobrym kierunku: kredyt bez problemu, realizacja inwestycji - jak na razie raczej zgodnie z harmonogramem no i dość miła i kompetentna obłsuga. Jak będzie dalej - zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: APM Development NOWA WOLA IP: *.crowley.pl 03.01.06, 13:43 Ktore banki kredytuja ta inwestycje? Jesli chodzi o obsluge to niestety nie dowiedzialem sie czy jest planowany plac zabaw, gdzie beda usytuowane smietniki itd pozdrawiam Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaf Re: APM Development NOWA WOLA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 13:46 Na plac zabaw na Twoim miejscu raczej bym nie liczył, tam po prostu nie ma gdzie go urządzić. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: APM Development NOWA WOLA IP: *.crowley.pl 03.01.06, 14:18 Ktore banki kredytuja ta inwestycje? Czy sprawy wlasnosci gruntu sa w porzadku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olaf Re: APM Development NOWA WOLA IP: *.chello.pl 03.01.06, 23:27 Jeśli chodzi o banki to np. Millenium lub Multibank. Sprawa własności gruntów jest dość skomplikowana. Inwestycja powstaje na kilku działkach, których numeracja ulegała zmianie. Ale ostatecznie wychodzi na to, że deweloper jest właścicielem działki, na której prowadzona jest inwestycja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: APM Development NOWA WOLA IP: *.crowley.pl 03.01.06, 13:41 Prosze Panstwa, czy naprawde nikt sie nie ineteresuje ta inwestycja? Prosze o info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franz Re: APM Development NOWA WOLA IP: 195.205.147.* 04.01.06, 10:51 Do X: Ale co chcesz jeszcze wiedziec ? Ja też zaryzykowałem i kupiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: APM Development NOWA WOLA IP: *.aster.pl 24.01.06, 22:28 ja zastanawiam sie, ale chyba tez kupię ... martwia mnie tylko niektóre zapisy w umowie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: APM Development NOWA WOLA IP: *.cytanet.com.cy / *.cytanet.com.cy 27.01.06, 09:39 Ja rowniez sie zastanawiam nad kupnem mieszkania.Nie zdazylam jeszcze sprawidzic jak to jest z tymi dzialkami.Podobno sa wlascicielami dzialek ale chca wydzielic jakies nowe troche wydaje mi sie to zagmatwane.Czy ktos byl w wydz ksiag wiecz.i w ogole co sadzicie o tej inwestycji.Czy oddaja w terminie i jaka jest jakosc wykonania(o ile maja juz jakies budowy na swoim koncie). Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco Re: APM Development NOWA WOLA IP: 91.222.124.* 08.05.14, 10:43 witam, Panią - już Pani wyjaśniam prawną stronę tego pazernego pseudo dev. Na tym terenie aby wybudować dom należy mieć działkę min 1500 m2 a powierzchnia tzw. biologicznie czynna (czyli zielolna musi stanowić 70% działki.)( plan zagospodarowania przestrzennego gm. Lesznowola) I cóż robi Dev. sprzedaje Pani mieszkanie z współudziałem w terenie , ponieważ na na dzień dzisiejszy posiada okolo 20 h, jest Pani współudziałowcem w całej inwestycji , nie ma Pani wlasności gruntu !!! tylko współudział w całym przedsięwzięciu , a zatem została Pani Członkiem S-ni Dewelopmentu. i dalej nie bedzie Pani mogła się wydzielić , bez zgody pozostałych współwłaścicieli a wg. planu bedzie ich pewnnie okolo 400 (wystarczy tylko wpis w akcie notarialnym iż decyzje będą podejmowane wspólne przy udziale i zgodzie 100% współwłaścicieli , np. ja mam jeden lokal, mam od Dev. dyspene na media i nie będę wyrażał zgody (veto) w róznych przypadkach a w szczególnoci ..... na żadnie wydzielenia budynku mieszakalnego,. ponadtto koszy obsługi takie jak: roczy przegląd budynkow, gazownik kominiarz, nadzór bud. itp. bedzie zawarty w kosztach posrednich obslugi obiektu wraz z marża Dev. (pewnie będzie mial wlasne firmy naprawcze, gazowe, elektryczne hydrauliczne itp) ,,,-życzę powodzenia pozdrawiam , moj tel 601916968 pytaj - twój ew. sąsiad pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: APM Development NOWA WOLA IP: 192.193.116.* 08.05.14, 11:06 wow, ale wykop! 8 lat od ostatniego posta w watku!! :D Odpowiedz Link Zgłoś