Dodaj do ulubionych

NUGAT III :-)

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.06, 22:22
Czy ktoś jest zainteresowany ta inwestycją?A może są juz przyszli mieszkańcy
osiedla?Chętnie bym poczytala na ten temat bo sama myślę o kupnie w tej
lokalizacji.Może jest forum gdzie wymieniacie poglądy o budowie na
gorąco...Albo czas je założyć przyszli mieszkańcy???A może jest Was jeszcze
mało?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: nigiel martin Re: NUGAT III :-) IP: *.aster.pl 09.01.06, 22:24
      zdecydowanie za drogo
    • Gość: Maciek Re: NUGAT III :-) IP: *.robbo.pl 09.01.06, 22:45
      Dziwie sie ze sa chetni aby dac 6500zl/m2 na Ursynowie. Ale jednak sa - poszukaj
      w archiwum grupy a znajdziesz sasiadow.
      • Gość: nugat Re: NUGAT III :-) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.01.06, 09:08
        juz taki wątek był, wystarczy zajrzeć do wyszukiwarki
    • Gość: nugat do Macka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.01.06, 09:10
      nie każdy chce mieszkać w Marinie, mnie bardzo pasuje nugat :)
      • Gość: Maciek Re: do Macka IP: *.bas.roche.com 10.01.06, 09:38
        No dyskusja na ten temat już była. Napisałem tutaj tę uwagę sądząc że pytająca
        jest w miarę nowa w temacie i być może za szybko chce podjąć decyzję.
        A do tych co się zdecydowali na Nugat i już to przemyśleli, to oczywiście
        szanuję Wasze zdanie, dobrze że mogliśmy kupić to co nam odpowiada i o to chodzi.
    • ja-wiedzma Re: NUGAT III :-) 12.01.06, 10:42
      Ja jutro finalizuję umowę :) Rosoła 58/87.
      pozdrawiam
      • Gość: nugat Re: NUGAT III :-) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.01.06, 14:34
        no to...nasze gratulacje....
        • Gość: sza Re: NUGAT III :-) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.06, 22:00
          Fajnie.Jak bym się zdecydowała to będzie sąsiadka!Byloby z kim uwagi
          powymieniać.A na jakim etapie jest budowa?Coś wyłazi z ziemi?Oglądałam program
          Jaworowiczowej w środę i włos na głowie się jeży.Strach kupować na rynku
          pierwotnym.Ale mimo wszystko bądżmy dobrej myśli!Nie dajmy się zwariować.Simur
          jak dotąd nie był najgorszy.Czy podpisujesz umowę w formie aktu notarialnego?
          Udało się coś wynegocjować?
          Pozdrawiam
          • Gość: nugat Re: NUGAT III :-) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.06, 09:29
            mieszkam na nugat II oj, szaleją, szaleją, praca wre (przeszkadza nam,
            naturalnie ale kiedyś to się skończy), ja tez mam dobre doświadczenia z
            simur'em, nie mieliśmy z nimi żadnego proglemu, teraz też przy przeglądzie
            gwarancyjnym to co było do załatwienia zrobili błyskawicznie, prawda, że to są
            same drobne rzeczy i raczej kosmetyka (ale wiemy jak to potrafi wyglądać gdzie
            inndziej)...z całą świadomością mogę polecić simur'a jedyne co mi nie pasuje na
            nuat III to...cena....jeszcze jedna rzecz: im bardzo zależy na dobrej
            współpracy bo chcą być zarządcą....
            • Gość: sza Re: NUGAT III :-) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.06, 20:54
              O!Optymistyczne wiadomości.Tak to lubię.Dla mnie jeszcze ta Rosoła trochę daje
              do zastanowienia.Bo jednak to ruchliwa ulica i czy dam radę się przyzwyczaić.Co
              prawda w projekcie maja być od tej strony przeszklone balkony co chyba trochę
              tez wyciszy.
              • Gość: Maciek Re: NUGAT III :-) IP: *.robbo.pl 15.01.06, 22:09
                No okna na dużą ulicę to jest problem - ja jestem na to wyczulony i kupiłbym z
                oknami na dużą ulicę tylko w ostateczności - ale to ja - niektórym tak nie
                przeszkadza. Ale jeszcze zwróć uwagę czy to ulica czy skrzyżowanie dużych ulic.
                Bo skrzyżowania są już najgorsze - chodzi o emisję spalin - jeśli pod oknem
                samochody będą stać i ruszać to jest masakra - ogromne zanieczyszczenie - lepiej
                jak jadą po prostu.
                Także rozważ to - a może wproś się do kogoś kto tak mieszka na trzy nocki to
                zobaczysz jak to jest.
                • ja-wiedzma hałasy za oknem 18.01.06, 11:31
                  Maćku!

Od strony ulicy zwykle jest umiejscowiony salon, dodatkową osłoną jest taras (z
                  planu wynika że to oszklona weranda, więc dodatkowa warstwa izolacji) - okna są
                  dźwiękoszczelne, więc w sypialni powinno być cicho. Zaś domy na
                  Nowoursynowskiej będą osłonięte 7mio piętrowym budynkiem od strony Rosoła -
                  więc także powinno być w miarę cicho.
                  A w mieście trudno uciec od hałasu (tak, wiem, sa takie miejsca... ale jest ich
                  niestety niewiele).
                  //pozdrawiam :)
                  • Gość: Maciek Re: hałasy za oknem IP: *.bas.roche.com 18.01.06, 11:50
                    Masz rację wiedźma! Można się ratować układem mieszkania - jak sypialnia nie od
                    ulicy to jest ok, w końcu w salonie ciszy nie trzeba tak bardzo, cisza musi być
                    w sypialni.
          • ja-wiedzma Zgłaszam się jako sąsiadka ;) 18.01.06, 11:28
            Umowę podpisałam, czekam jeszcze na decyzję kredytową (ale nic na razie nie
            wskazuje na to żeby były z tym problemy).
            Rosoła 58, klatka 4 - ktoś jeszcze z tego budynku?
    • Gość: andy Re: NUGAT III :-) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.01.06, 02:11
      interesowałem się NUGATem II, rozumiem że to obok przy Rosoła.W końcu kupiłem
      co innego ale miejsce polecam.Kilka minut spaceru i jesteś na polach
      wilanowskich, schodzisz sobie skarpą i masz 30 minutowy spacer do wilanowa.
      Co prawda za pare lat będzie tam autostrada ale mam nadzieję że nie
      • Gość: sza Re: NUGAT III :-) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.06, 21:58
        Te nocki to by była fajna sprawa...Ale niestety nie mam tam nikogo.Znajomi
        spełniający warunek to ewentualnie z oknami na KEN,ale to chyba nawet
        porównywalne.Pomyslę.
        Wszystko inne mi pasuje.Blisko metro,skarpa,Las Kabacki w zasięgu
        roweru.Fakt.Tylko ta autastrada w przyszłosci,ale zawsze to dalej niż
        KEN/Płaskowicka.Zresztą po ciszę i świeże powietrze to za miasto!Coś za coś.
        • Gość: Maciek Re: NUGAT III :-) IP: *.robbo.pl 16.01.06, 22:06
          A jak daleko będziecie mieć autostradę? Ja badałem tą sprawę i jeśli jesteś
          osłonięty innym budynkiem to już 150 metrów wystarczy aby nie była uciążliwa.
          • Gość: nugat Re: NUGAT III :-) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.01.06, 09:20
            jest dużo dalej (1 km? a może wiecej)i będzie w tunelu więc nie powinno to mieć
            wpływu ale.... zwiększy sie ruch na rosoła i o tym trzeba pamiętać, bo z rosoła
            będzie wjazd na tzw. wschodznią stronę autostrady, czyli wjazd w strone
            wisły...generalnie zwiększy się ruch na ken i rosoła.
            • Gość: Maciek Re: NUGAT III :-) IP: *.bas.roche.com 17.01.06, 11:32
              1 km ??? To wogóle nie ma problemu - ta trasa dla Was nie będzie istniała.
              Ale na Rosoła już teraz ruch jest chyba spory, zatem tutaj większy jest problem.
              • Gość: Amarez Re: NUGAT III :-) IP: *.acn.waw.pl 18.01.06, 06:43
                Trasa ma być w tunelu i wychodzić za skarpą więc o czym my tu mówimy?
    • ja-wiedzma NUGAT III - forum przyszłych mieszkańców? 18.01.06, 11:35
      Czy istnieje już jakieś forum przyszłych mieszkańców? Jeśli tak - proszę o link!
      • Gość: nugat Re: NUGAT III - forum przyszłych mieszkańców? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.01.06, 15:18
        ja-wiedzma: możecie sie przytulić do nugat I i nugat II, oto adres:
        www.zielonynugat.waw.pl
        amarez: to też nikt sie do tunelu nie przyczepia ale pamiętaj, że z rosoła
        będzie wjazd na trase w stronę wisły....ja też obawiam sie zwiekszonego ruchu...
        • ja-wiedzma Re: NUGAT III - forum przyszłych mieszkańców? 20.01.06, 11:42
          Nugat - dzięki :)
    • Gość: resz Re: NUGAT III :-) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.01.06, 13:59
      Czy ktoś może napisać na jakim etapie jest budowa. Czy wyrosło już coś z dziury
      w ziemi?
      • Gość: nugat Re: NUGAT III :-) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.01.06, 18:09
        wyrosło, wyrosło i to chyba 2-3 budynki idą równolegle.....
        • Gość: resz Re: NUGAT III :-) IP: *.pse.pl / *.pse.pl 25.01.06, 23:04
          Ale w te mrozy chyba budowa stoi w miejscu?
          • Gość: nugat Re: NUGAT III :-) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.01.06, 09:24
            może i stoi, ale jakiś ruch na budowie jest, pewnie coś robią co robić
            można.....np. jeden żuraw się "kręci" i pracuje :)
            • Gość: nugat Re: NUGAT III :-) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.01.06, 10:00
              uuupppsss, sorry, pracują wszystkie 3 żurawie :)))
              • Gość: a Re: NUGAT III :-) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.06, 21:40
                A ten na Rosoła to budują???Taki równoległy i najdłuższy od ulicy?Czy tylko te
                od Nowoursynowskiej lub w środku?Budowanie to za duzo,ale może dziura chociaż
                jest..?Bo w czasie ostatniej wizyty to nic nie było(z budynku Rosoła)...
                Niecierpliwa jestem...;-)
                • Gość: nugat Re: NUGAT III :-) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.01.06, 09:34
                  ten to chyba bedzie ostatni ale żuraw tam stoi i tak naprwadę to jest ich 4 a
                  nie 3 jak mylnie podałem, nie wiem czy tam się cos dzieje (zuyraw "lata") ale z
                  okna nie wiedzę tej części...:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka