Dodaj do ulubionych

budowa na grochowie, gocławku

23.01.06, 18:58
gdzie rozpoczeto budowe lub gdzie jest planowana takowa na grochowie lub
goclawku? szukam w tamtych okolicach czegos nowego o pow. ok 60 m. moze macie
namiary na jakas fajna inwestycje....
Obserwuj wątek
    • Gość: tom Toż to prawa strona .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 20:37

... tam nie ma fajnych inwestycji.
      • Gość: *** Re: Toż to prawa strona .... IP: *.bibl.amwaw.edu.pl 24.01.06, 10:14
        Beta-Kobielska
        HM Invest
        Pax Wiatraczna....
        • Gość: inspektor HM Inwest IP: *.starnettelecom.pl 12.10.06, 15:41
          HM Inwest, HC inwest dwie spólki ta sama osoba ... odradzam, poczytajcie wątki
          na forum
    • iwomaz Re: budowa na grochowie, gocławku 07.03.06, 16:05
      czy pojawily sie jakies nowe inwestycje po prawobrzeznej stronie stolicy???
      bardzo prosze o info:)
    • Gość: o Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 15:22
      czy oni jeszcze gdzies buduja?
      • iwomaz Re: budowa na grochowie, gocławku 11.04.06, 13:51
        czyzby totalny zastoj na pradze pld???nikt tam nie inwestuje???
        • mna Re: budowa na grochowie, gocławku 20.04.06, 10:16
          na gocławku budujejeszcze hetmanale już kończy wiećpewnie nic do kupieniq nie
          maNa gocławiu acciona ma cos do sprzedania
          • iwomaz Re: budowa na grochowie, gocławku 29.04.06, 00:14
            czyzby po prawej stronie nastapila recesja w budownictwie????
            • Gość: a Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 15:10
              jest trochę domów jednorodzinnych i segmentów
              • pol-a Re: budowa na grochowie, gocławku 01.05.06, 20:38
                Budują:
                - Egrib przy Pułtuskiej
                - Konstanty Struś przy Terespolskiej w miejscu fabryki Cora
                - Marvipol przy Kobielskiej/Wiatracznej
                - nie wiem kto: przy ul. Załęże
                - j.w. przy Czapelskiej
                - kończą os. Słoneczny Stok przy St. Zjedn nad jez. Gocławskim (półrotundowiec
                i budynek w głębi osiedla)
                – i znowu nie wiem kto: wolnostającą, kameralną kamienicę za dawnym kinem Sokół
                przy Kobielskiej
                - RSM Młodych przy Mińskiej w miejscu d. fabryki Kemnitza
                Będzie też coś na miejscu parkingu koło sklepu nocnego przy Kickiego
                • Gość: Mat Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 22:47
                  A na wystawie w BUW-ie są cztery duże projekty z Grochowa: 3 wkoło Wiatraka (w
                  miejscu Uniwersamu, między kaskadowcami a Zakolem i w miejscu "grzybków" na
                  rogu Garibaldiego) oraz duże osiedle podpisane ul. Gocławska. Do tego Hetman
                  się chwali ze za chwilę zaczyna dwie nowe inwestycje - na Białowieskiej i
                  Omulewskiej. Także już niedługo na Grochowie będzie się nieco więcej budowało,
                  w tej chwili rzeczywiście jest tego niewiele.

A - jeszcze wkoło Promenady albo już się coś buduje albo za chwilę zacznie. Ale
                  nie pamiętam szczegółów.
                  • pol-a Re: budowa na grochowie, gocławku 01.05.06, 23:13
                    Przy Promenadzie to właśnie os. o nazwie Przy Promenadzie powstanie. Tyle, że to
                    już Gocław. Na tym forum chyba był wątek o tej inwestycji.
                    A jest jeszcze nieśmiertelny PAX przy Wiatraku. Zaczęli już wykańczać skrzydło
                    od Universamu.
                    • Gość: Mat Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 23:39
                      To też, ale chyba będzie jeszcze coś. Gdzieś czytałem pare dni temu że blaszak
                      po Billi będą rozbierać pod budowę osiedla. Niestety nie pamiętam nic więcej...
                      Ale na pewno jeszcze w tej sprawie nic się nie dzieje.

Fakt że to Gocław ale bliski ;-)
                      • iwomaz Re: budowa na grochowie, gocławku 03.05.06, 18:47
                        oooo!dzieki wielkie za te info!!!czyli cos sie bedzie dzialo w budownictwie
                        mieszkaniowym w tamtych okolicach!moze w koncu uda mi sie cos znalesc dla
                        siebie!!!a-jesli mowa w poscie o ul zaleze to tam egrib buduje...ale oferuja
                        lokale 2poziomowe. egrib robi jeszcze mala inwestycje przy
                        pultuskiej...pozdrawiam wszystkich i prosze o wiesci budowlane z tych rejonow
                        • Gość: mna Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 11:44
                          Kiedyś interesowałąm sie Egribewz z powdu ich inwestycji na liwieckiej ale
                          znalazłam mn atym forum b. negatywne opinie zarónoi co do trkatowania klienta
                          jak i jakisci mieszbnań osobiscie romawiałam też z jednym mieszkajacym
                          potwierdził dużżą ilosc usterek i duze kłopoty w wyegzekwoaniu napraw więc
                          zrezygnowałam a miejsce było fakne i mieszkanie nie takie drogie.
                          • pol-a Re: budowa na grochowie, gocławku 04.05.06, 11:49
                            Moim zdaniem plomba przy Pułtuskiej to b. fajne miejsce do mieszkania. Gdybym
                            nie posiadał lokum, to tam bym kupił.
                            Na Grochowie jeszcze kamienicę gdzieś przy Chłopickiego mają budować w
                            najbliższym czasie.
                            • Gość: a Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 11:02
                              Pułtuska jest ok, ale tam chyba towarzystwo się już dobrało ;) Budynek na
                              Chłopickiego powstaje tuż przy torach kolejowych, polecam więc szukanie
                              zatrudnienia w kolejnictwie - może jako dróżnik ;)
                              • Gość: pultusiak Re: budowa na grochowie, gocławku IP: 195.* / 213.134.142.* 15.05.06, 10:40
                                "Towarzystwo", he he... :)

Ja sie wlasnie zastanawiam nad kupnem mieszkania na Pultuskiej. Dzisiaj ide na
                                rozmowe-negocjacje tresci umowy. Jestem maksymalnie przestraszony tym, co
                                przeczytalem na forum oraz sama trescia proponowanej umowy przedwstepnej (tu nie
                                trzeba fachowca, zeby zauwazyc w jak niekorzystnej i z gory przegranej sytuacji
                                stawia sie w umowie Zamawiajacego). Zobaczymy, na ile sa elastyczni - mam
                                nadzieje, ze po zmianie wpisu do KRS (wiadomo, kosmetycznej) i podwykonawcow
                                rzeczywiscie zmieni sie jakosc uslug budowlanych i podejscie do klienta.
                                • Gość: Dominik Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 14:19
                                  Zależy mi, aby wszyscy potencjalni mieszkańcy Pułtuskiej się wspólnie
                                  zjednoczyli - tak na wszelki wypadek jeśli się okaże, że z Egribem będzie coś
                                  nie tak. Proponuję spotkanie na www.pultuska.fora.pl
                          • adasha5 Re: budowa na grochowie, gocławku 31.08.06, 17:36
                            budują jeszcze obok na ul. Sztabowej róg ul. Beskidzkiej, ul. Liwieckiej, przy
                            ul. Szaserów
                            • Gość: gość Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 17:52
                              Także www.marvipol.com.pl będzie budował przy ul. Wiatracznej.
              • Gość: Eldomo Re: budowa na grochowie, gocławku IP: 57.66.44.* 01.09.06, 09:50
                A jakieś namiary segmenty możesz podesłać?
    • iwomaz Re: budowa na grochowie, gocławku 05.05.06, 23:24
      //na wystawie w BUW-ie są cztery duże projekty z Grochowa..//
      sorki BUW???? co to za instytucja???
      tak sobie mysle ze moze warto zapukac do urzedu w ktorym wydaja zezwolenia na
      budowe....moze uchyla rabka tajemnicy gdzie sa planowane jakies inwestycje...bo
      powoli mam dosyc spacerow po goclawku w poszukiwaniu dziur w ziemi pod
      budowe...aaaaa dzis odkrylam swiezo wyburzony plac -jak nic pod budowe-ale brak
      j3eszcze tablicy info - przy ul wiatracznej i prochowej.. kto tam zamierza
      budowac moze wiecie???
      • Gość: Mat Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 04:10
        BUW = biblioteka uniwersytetu warszawskiego. Nie sądzilem że można tego nie
        wiedzieć ;-)))

Wizyta w urządzie naczelnego architekta nic ci nie da, nikt ci nie udzieli
        takiej przeglądowej informacji o całej dzielnicy - bo też i nikt tam jej nie
        ma. Oni wydają takich decyzji o warunkach zabudowy tysiące (większość z nich
        nigdy nie kończy się budową niczego), nikt tego tak nie śledzi by móc (i
        chcieć) informować przekrojowo. Co najwyżej dostaniesz informację pytając się o
        konkretne działki - czyli musisz wiedzieć co konkretnie chcesz się dowiedzieć.
        Jako informacji inwestycyjnej traktować ich nie sposób

Przy Wiatracznej będzie budował Marvipol. Ale prędko pozwolenia nie dostanie
        takze ten plac jeszcze trochę postoi pusty.
        • almahler Re: budowa na grochowie, gocławku 06.05.06, 22:50
          Accionen (chyba taka nazwa) na Fieldorfa (Goclaw), a, no i wystrzegajcie sie
          PAX przy wiatracznej.
          • Gość: a Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 11:05
            Acciona - nowa nazwa Mostostalu Invest. Taka metamorfoza po aferze z Tesco. A
            tak przy okazji - jakoś przycichło ostatnio wokół tej sprawy. Jeśli już jest
            ok, to też warto by się było pochwalić.
    • iwomaz Re: budowa na grochowie, gocławku 30.08.06, 14:12
      no i nic ciekawego nie pojawia sie na pradze poludnie.....a moze jednak jakas
      nowa inwestycja pojawila sie???
      • Gość: aga Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.aster.pl 30.08.06, 22:00
        na Lukowskiej bedzie budowalo jw construction
        • Gość: Grazyna Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.tkdami.net 30.08.06, 23:20
          Nie wiem jacy deweloperzy ,ale rozpoczynaja sie tez budowy na:
          Zolkiewskiego/jest watek na forum/ i na ul. Roznowskiej.
          • Gość: gajowy Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.iorin.gov.pl 12.10.06, 14:28
            EDBUD (ostatnio oddali osiedle na Meissnera, a teraz rozpczęli tam następne -
            ale to już chyba sprzdane) zapowiadał jakieś 7-10 dni temu w prasie, że
            przymierzają się do nowej inwestycji w okolicach Promenady - obiecali dać
            jakieś szczegóły za miesiąc.
    • Gość: lucky Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 16:16
      Przy Nasielskiej powstanie 6 czy 8 mieszkaniowa willa wielorodzinna. Sąsiedzi
      wiedzą swoje ;) Nie wiem tylko co to za deweloper.
      • Gość: dwapokoje Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 09:46
        a mozesz na priv dac jakies namiary lub powiedziec cos blizej? mail:
        dwapokoje@gazeta.pl (szukam 3 lub 4pokojowego mieszkanka)
      • Gość: marysia Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 14:37
        Lucky,
        A w którym miejscu na Nasielskiej ma być ta inwestycja?
        Skąd można się dowiedzieć kto będzie budował?
        z góry dziękuję za info :)
        • Gość: Lucky Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 15:01
          Jakaś nowa firma. Ma być 6 mieszkań po ok. 45 m2, lub 3 po 90 m2 (bądzie je
          można łączyć). Więc albo 2 albo 4 pokoje. Chyba czekają na warunki zabudowy i
          pozwolenie na budowę. A ponoć projekt ma byc piękny.
          • Gość: trader Re: budowa na grochowie, gocławku IP: 195.42.249.* 23.10.06, 15:57
            i za piekne pieniadze pewnie ;)

taki dom wielorodzinny mozna zbudowac samemu, z kilkorgiem znajomych, wyjdzie
            wtedy, hmm, 3 tys za m2?
            • Gość: Monia Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 11:29
              Tak to sobie mozna dom zbudować. A skąd wziąć te 8 osób. Łatwo się mówi, tylko
              kto ma na to wszystko czas. Wolę zapłacić te 5 tyś. i mieć święty spokój. Z
              resztą im szybciej się wprowadzę tym lepiej :)
              • Gość: trader Re: budowa na grochowie, gocławku IP: 195.42.249.* 31.10.06, 11:40
                teraz to juz raczej 6 tys...

a pare osob juz mam :)

tylko dzialki sa kurde drogie...
                • Gość: marek Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 17:48
                  I dlatego taka budowa jest trudna, poza tym jak zaufać obcym osobom.
                  Powodzenia. Ja też wolę sprawdzone rozwiązania :)
                  • Gość: Aga Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.chello.pl 11.11.06, 14:31
                    Moim zdaniem Grochów (Nasielska, Pułtuska i inne) to super miejsca. Szybki
                    dojazd Trasą (10 min.) do Centrum do wielki atut. Mieszkam tu, więc polecam !!!
                    • Gość: Krzysztof Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 15:36
                      Ja mieszkam przy Wspólnej Drodze i też sobie bardzo chwalę. Szybki dojazd w
                      okolice Politechniki, super infrastruktura, niska zabudowa. Nie zamieniłbym się
                      na żadne inne miejsce! No, może jedynie na Mokotów :)
                      • alinaw1 Re: budowa na grochowie, gocławku 24.11.06, 19:15
                        A ja nie polecam!!! NIE! Bo... jestem zazdrosna. Mieszkam na Grochowie od lat,
                        mój mąż też stą, jego rodzina też. Dlatego wolę (wybaczcie) żeby ta cvzęśc była
                        nadal zapomniana i nie oblegana. Znam wszystkie te nowe budowy na pamięć. W
                        każdej widzę minusy ale nadal szukam (moje mieszkanie jest już za małe). Na
                        mojej ulicy też będą budować ale same lokum po 50 m i inwestor nie zgadza się
                        sprzedać mi 2 połączonych (żeby zrobić z tego 1). A to najcudniejsze mce w W-
                        wie. Niedługo pewnie będą to ogłaszać...
                        • Gość: gość Re: budowa na grochowie, gocławku IP: 81.15.149.* 25.11.06, 09:55
                          możesz zdradzić kto i gdzie będzie niedługo budować na Grochowie?
                          • Gość: znowu ja :) Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.chello.pl 27.11.06, 23:18
                            NEOBUD ma budować w 2007 przy Nasielskiej 'Willę Nasielską'. Sąsiad mówił, że
                            ma tam być 8 mieszkań ok. 45 m2 po 6 tys. za m2. Tyle się dowiedziałam.
                            • Gość: ralf Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.chello.pl 28.11.06, 23:18
                              A ja znalazlem namiar na inwestycję na Grochowie: www.neobud.pl
                            • Gość: Ala Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 13:39
                              260.000 za 2 pokoje, to brzmi jeszcze rozsądnie. Kiedy zacznie budować ten
                              Neobud?
                              • Gość: Gość Re: budowa na grochowie, gocławku IP: 81.15.149.* 06.12.06, 13:42
                                na stronie www.neobud.pl/452.html infIrmują (sic!) - "Uprzejmie
                                infirmujemy, że sprzedaż mieszkań rozpoczniemy w marcu 2007 roku."
                                • Gość: Marta Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 10:53
                                  Dobrze, że poinformowali o sprzedaży. Przynajmniej wiem, że można będzie coś
                                  kupić po nowym roku. Ja szukam na Pradze 2 pokoi w ładnym miejscu i... na dziś
                                  mogę tylko pomarzyć. A ta Nasielska to bardzo dobre miejsce. Tylko ciekawe, za
                                  ile...
                                • Gość: Leszek Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 15:26
                                  Pisałem do Neobudu i odpisali mi, że czekają na pozwolenie na budowę. I że mają
                                  być mieszkania 25 m2 za 6,8 tyś. i 50 m2 za 5,8 tyś. za m2 bez dodatkowych
                                  opłat za balkony, komórki i inne. Czyli kawalerka 170 tyś, a 2-pokojowe za 290
                                  tyś.
    • neobud Re: budowa na grochowie, gocławku 10.12.06, 12:06
      5,8 tyś. za m2 za 2 pokoje? To jest dobra propozycja. Pozostaje czekać do
      marca. Ciekawe w ktorym miejscu na Nasielskiej. Tak czy inaczej, to
      rzeczywiście bardzo dobra miejscówka.
      • Gość: lidka Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 11:48
        Ciekawe dlaczego ktoś sie podpisał neobud? Konkurencja cy cuś?
        • Gość: Ala Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.chello.pl 13.12.06, 20:24
          Konkurencja czy nie, dla mnie nie ma to znaczenia. Sprawdziłam Nasielska to po
          drugiej salonu VW na Grochowskiej, koło Biedronki, a nw wyciągnięcie ręki
          Orlen. No super lokalizacja, tylko, że ja nawet tych 290 tyś. na 2 pokoje nie
          mam, well...
          • Gość: Basia Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 19:09
            Też się interesuję tą inwestycją Neobudu. Może chociaż wizualizacje jakieś
            dadzą na stronie niedługo?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka