iwomaz 23.01.06, 18:58 gdzie rozpoczeto budowe lub gdzie jest planowana takowa na grochowie lub goclawku? szukam w tamtych okolicach czegos nowego o pow. ok 60 m. moze macie namiary na jakas fajna inwestycje.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tom Toż to prawa strona .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 20:37 ... tam nie ma fajnych inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Toż to prawa strona .... IP: *.bibl.amwaw.edu.pl 24.01.06, 10:14 Beta-Kobielska HM Invest Pax Wiatraczna.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inspektor HM Inwest IP: *.starnettelecom.pl 12.10.06, 15:41 HM Inwest, HC inwest dwie spólki ta sama osoba ... odradzam, poczytajcie wątki na forum Odpowiedz Link Zgłoś
iwomaz Re: budowa na grochowie, gocławku 07.03.06, 16:05 czy pojawily sie jakies nowe inwestycje po prawobrzeznej stronie stolicy??? bardzo prosze o info:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 15:22 czy oni jeszcze gdzies buduja? Odpowiedz Link Zgłoś
iwomaz Re: budowa na grochowie, gocławku 11.04.06, 13:51 czyzby totalny zastoj na pradze pld???nikt tam nie inwestuje??? Odpowiedz Link Zgłoś
mna Re: budowa na grochowie, gocławku 20.04.06, 10:16 na gocławku budujejeszcze hetmanale już kończy wiećpewnie nic do kupieniq nie maNa gocławiu acciona ma cos do sprzedania Odpowiedz Link Zgłoś
iwomaz Re: budowa na grochowie, gocławku 29.04.06, 00:14 czyzby po prawej stronie nastapila recesja w budownictwie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 15:10 jest trochę domów jednorodzinnych i segmentów Odpowiedz Link Zgłoś
pol-a Re: budowa na grochowie, gocławku 01.05.06, 20:38 Budują: - Egrib przy Pułtuskiej - Konstanty Struś przy Terespolskiej w miejscu fabryki Cora - Marvipol przy Kobielskiej/Wiatracznej - nie wiem kto: przy ul. Załęże - j.w. przy Czapelskiej - kończą os. Słoneczny Stok przy St. Zjedn nad jez. Gocławskim (półrotundowiec i budynek w głębi osiedla) – i znowu nie wiem kto: wolnostającą, kameralną kamienicę za dawnym kinem Sokół przy Kobielskiej - RSM Młodych przy Mińskiej w miejscu d. fabryki Kemnitza Będzie też coś na miejscu parkingu koło sklepu nocnego przy Kickiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 22:47 A na wystawie w BUW-ie są cztery duże projekty z Grochowa: 3 wkoło Wiatraka (w miejscu Uniwersamu, między kaskadowcami a Zakolem i w miejscu "grzybków" na rogu Garibaldiego) oraz duże osiedle podpisane ul. Gocławska. Do tego Hetman się chwali ze za chwilę zaczyna dwie nowe inwestycje - na Białowieskiej i Omulewskiej. Także już niedługo na Grochowie będzie się nieco więcej budowało, w tej chwili rzeczywiście jest tego niewiele. A - jeszcze wkoło Promenady albo już się coś buduje albo za chwilę zacznie. Ale nie pamiętam szczegółów. Odpowiedz Link Zgłoś
pol-a Re: budowa na grochowie, gocławku 01.05.06, 23:13 Przy Promenadzie to właśnie os. o nazwie Przy Promenadzie powstanie. Tyle, że to już Gocław. Na tym forum chyba był wątek o tej inwestycji. A jest jeszcze nieśmiertelny PAX przy Wiatraku. Zaczęli już wykańczać skrzydło od Universamu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 23:39 To też, ale chyba będzie jeszcze coś. Gdzieś czytałem pare dni temu że blaszak po Billi będą rozbierać pod budowę osiedla. Niestety nie pamiętam nic więcej... Ale na pewno jeszcze w tej sprawie nic się nie dzieje. Fakt że to Gocław ale bliski ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
iwomaz Re: budowa na grochowie, gocławku 03.05.06, 18:47 oooo!dzieki wielkie za te info!!!czyli cos sie bedzie dzialo w budownictwie mieszkaniowym w tamtych okolicach!moze w koncu uda mi sie cos znalesc dla siebie!!!a-jesli mowa w poscie o ul zaleze to tam egrib buduje...ale oferuja lokale 2poziomowe. egrib robi jeszcze mala inwestycje przy pultuskiej...pozdrawiam wszystkich i prosze o wiesci budowlane z tych rejonow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mna Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 11:44 Kiedyś interesowałąm sie Egribewz z powdu ich inwestycji na liwieckiej ale znalazłam mn atym forum b. negatywne opinie zarónoi co do trkatowania klienta jak i jakisci mieszbnań osobiscie romawiałam też z jednym mieszkajacym potwierdził dużżą ilosc usterek i duze kłopoty w wyegzekwoaniu napraw więc zrezygnowałam a miejsce było fakne i mieszkanie nie takie drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
pol-a Re: budowa na grochowie, gocławku 04.05.06, 11:49 Moim zdaniem plomba przy Pułtuskiej to b. fajne miejsce do mieszkania. Gdybym nie posiadał lokum, to tam bym kupił. Na Grochowie jeszcze kamienicę gdzieś przy Chłopickiego mają budować w najbliższym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 11:02 Pułtuska jest ok, ale tam chyba towarzystwo się już dobrało ;) Budynek na Chłopickiego powstaje tuż przy torach kolejowych, polecam więc szukanie zatrudnienia w kolejnictwie - może jako dróżnik ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pultusiak Re: budowa na grochowie, gocławku IP: 195.* / 213.134.142.* 15.05.06, 10:40 "Towarzystwo", he he... :) Ja sie wlasnie zastanawiam nad kupnem mieszkania na Pultuskiej. Dzisiaj ide na rozmowe-negocjacje tresci umowy. Jestem maksymalnie przestraszony tym, co przeczytalem na forum oraz sama trescia proponowanej umowy przedwstepnej (tu nie trzeba fachowca, zeby zauwazyc w jak niekorzystnej i z gory przegranej sytuacji stawia sie w umowie Zamawiajacego). Zobaczymy, na ile sa elastyczni - mam nadzieje, ze po zmianie wpisu do KRS (wiadomo, kosmetycznej) i podwykonawcow rzeczywiscie zmieni sie jakosc uslug budowlanych i podejscie do klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominik Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 14:19 Zależy mi, aby wszyscy potencjalni mieszkańcy Pułtuskiej się wspólnie zjednoczyli - tak na wszelki wypadek jeśli się okaże, że z Egribem będzie coś nie tak. Proponuję spotkanie na www.pultuska.fora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
adasha5 Re: budowa na grochowie, gocławku 31.08.06, 17:36 budują jeszcze obok na ul. Sztabowej róg ul. Beskidzkiej, ul. Liwieckiej, przy ul. Szaserów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 17:52 Także www.marvipol.com.pl będzie budował przy ul. Wiatracznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eldomo Re: budowa na grochowie, gocławku IP: 57.66.44.* 01.09.06, 09:50 A jakieś namiary segmenty możesz podesłać? Odpowiedz Link Zgłoś
iwomaz Re: budowa na grochowie, gocławku 05.05.06, 23:24 //na wystawie w BUW-ie są cztery duże projekty z Grochowa..// sorki BUW???? co to za instytucja??? tak sobie mysle ze moze warto zapukac do urzedu w ktorym wydaja zezwolenia na budowe....moze uchyla rabka tajemnicy gdzie sa planowane jakies inwestycje...bo powoli mam dosyc spacerow po goclawku w poszukiwaniu dziur w ziemi pod budowe...aaaaa dzis odkrylam swiezo wyburzony plac -jak nic pod budowe-ale brak j3eszcze tablicy info - przy ul wiatracznej i prochowej.. kto tam zamierza budowac moze wiecie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 04:10 BUW = biblioteka uniwersytetu warszawskiego. Nie sądzilem że można tego nie wiedzieć ;-))) Wizyta w urządzie naczelnego architekta nic ci nie da, nikt ci nie udzieli takiej przeglądowej informacji o całej dzielnicy - bo też i nikt tam jej nie ma. Oni wydają takich decyzji o warunkach zabudowy tysiące (większość z nich nigdy nie kończy się budową niczego), nikt tego tak nie śledzi by móc (i chcieć) informować przekrojowo. Co najwyżej dostaniesz informację pytając się o konkretne działki - czyli musisz wiedzieć co konkretnie chcesz się dowiedzieć. Jako informacji inwestycyjnej traktować ich nie sposób Przy Wiatracznej będzie budował Marvipol. Ale prędko pozwolenia nie dostanie takze ten plac jeszcze trochę postoi pusty. Odpowiedz Link Zgłoś
almahler Re: budowa na grochowie, gocławku 06.05.06, 22:50 Accionen (chyba taka nazwa) na Fieldorfa (Goclaw), a, no i wystrzegajcie sie PAX przy wiatracznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 11:05 Acciona - nowa nazwa Mostostalu Invest. Taka metamorfoza po aferze z Tesco. A tak przy okazji - jakoś przycichło ostatnio wokół tej sprawy. Jeśli już jest ok, to też warto by się było pochwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
iwomaz Re: budowa na grochowie, gocławku 30.08.06, 14:12 no i nic ciekawego nie pojawia sie na pradze poludnie.....a moze jednak jakas nowa inwestycja pojawila sie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.aster.pl 30.08.06, 22:00 na Lukowskiej bedzie budowalo jw construction Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grazyna Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.tkdami.net 30.08.06, 23:20 Nie wiem jacy deweloperzy ,ale rozpoczynaja sie tez budowy na: Zolkiewskiego/jest watek na forum/ i na ul. Roznowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gajowy Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.iorin.gov.pl 12.10.06, 14:28 EDBUD (ostatnio oddali osiedle na Meissnera, a teraz rozpczęli tam następne - ale to już chyba sprzdane) zapowiadał jakieś 7-10 dni temu w prasie, że przymierzają się do nowej inwestycji w okolicach Promenady - obiecali dać jakieś szczegóły za miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucky Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 16:16 Przy Nasielskiej powstanie 6 czy 8 mieszkaniowa willa wielorodzinna. Sąsiedzi wiedzą swoje ;) Nie wiem tylko co to za deweloper. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwapokoje Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 09:46 a mozesz na priv dac jakies namiary lub powiedziec cos blizej? mail: dwapokoje@gazeta.pl (szukam 3 lub 4pokojowego mieszkanka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 14:37 Lucky, A w którym miejscu na Nasielskiej ma być ta inwestycja? Skąd można się dowiedzieć kto będzie budował? z góry dziękuję za info :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucky Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 15:01 Jakaś nowa firma. Ma być 6 mieszkań po ok. 45 m2, lub 3 po 90 m2 (bądzie je można łączyć). Więc albo 2 albo 4 pokoje. Chyba czekają na warunki zabudowy i pozwolenie na budowę. A ponoć projekt ma byc piękny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trader Re: budowa na grochowie, gocławku IP: 195.42.249.* 23.10.06, 15:57 i za piekne pieniadze pewnie ;) taki dom wielorodzinny mozna zbudowac samemu, z kilkorgiem znajomych, wyjdzie wtedy, hmm, 3 tys za m2? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 11:29 Tak to sobie mozna dom zbudować. A skąd wziąć te 8 osób. Łatwo się mówi, tylko kto ma na to wszystko czas. Wolę zapłacić te 5 tyś. i mieć święty spokój. Z resztą im szybciej się wprowadzę tym lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trader Re: budowa na grochowie, gocławku IP: 195.42.249.* 31.10.06, 11:40 teraz to juz raczej 6 tys... a pare osob juz mam :) tylko dzialki sa kurde drogie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 17:48 I dlatego taka budowa jest trudna, poza tym jak zaufać obcym osobom. Powodzenia. Ja też wolę sprawdzone rozwiązania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.chello.pl 11.11.06, 14:31 Moim zdaniem Grochów (Nasielska, Pułtuska i inne) to super miejsca. Szybki dojazd Trasą (10 min.) do Centrum do wielki atut. Mieszkam tu, więc polecam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 15:36 Ja mieszkam przy Wspólnej Drodze i też sobie bardzo chwalę. Szybki dojazd w okolice Politechniki, super infrastruktura, niska zabudowa. Nie zamieniłbym się na żadne inne miejsce! No, może jedynie na Mokotów :) Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 Re: budowa na grochowie, gocławku 24.11.06, 19:15 A ja nie polecam!!! NIE! Bo... jestem zazdrosna. Mieszkam na Grochowie od lat, mój mąż też stą, jego rodzina też. Dlatego wolę (wybaczcie) żeby ta cvzęśc była nadal zapomniana i nie oblegana. Znam wszystkie te nowe budowy na pamięć. W każdej widzę minusy ale nadal szukam (moje mieszkanie jest już za małe). Na mojej ulicy też będą budować ale same lokum po 50 m i inwestor nie zgadza się sprzedać mi 2 połączonych (żeby zrobić z tego 1). A to najcudniejsze mce w W- wie. Niedługo pewnie będą to ogłaszać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: budowa na grochowie, gocławku IP: 81.15.149.* 25.11.06, 09:55 możesz zdradzić kto i gdzie będzie niedługo budować na Grochowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znowu ja :) Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.chello.pl 27.11.06, 23:18 NEOBUD ma budować w 2007 przy Nasielskiej 'Willę Nasielską'. Sąsiad mówił, że ma tam być 8 mieszkań ok. 45 m2 po 6 tys. za m2. Tyle się dowiedziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ralf Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.chello.pl 28.11.06, 23:18 A ja znalazlem namiar na inwestycję na Grochowie: www.neobud.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 13:39 260.000 za 2 pokoje, to brzmi jeszcze rozsądnie. Kiedy zacznie budować ten Neobud? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: budowa na grochowie, gocławku IP: 81.15.149.* 06.12.06, 13:42 na stronie www.neobud.pl/452.html infIrmują (sic!) - "Uprzejmie infirmujemy, że sprzedaż mieszkań rozpoczniemy w marcu 2007 roku." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 10:53 Dobrze, że poinformowali o sprzedaży. Przynajmniej wiem, że można będzie coś kupić po nowym roku. Ja szukam na Pradze 2 pokoi w ładnym miejscu i... na dziś mogę tylko pomarzyć. A ta Nasielska to bardzo dobre miejsce. Tylko ciekawe, za ile... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 15:26 Pisałem do Neobudu i odpisali mi, że czekają na pozwolenie na budowę. I że mają być mieszkania 25 m2 za 6,8 tyś. i 50 m2 za 5,8 tyś. za m2 bez dodatkowych opłat za balkony, komórki i inne. Czyli kawalerka 170 tyś, a 2-pokojowe za 290 tyś. Odpowiedz Link Zgłoś
neobud Re: budowa na grochowie, gocławku 10.12.06, 12:06 5,8 tyś. za m2 za 2 pokoje? To jest dobra propozycja. Pozostaje czekać do marca. Ciekawe w ktorym miejscu na Nasielskiej. Tak czy inaczej, to rzeczywiście bardzo dobra miejscówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidka Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 11:48 Ciekawe dlaczego ktoś sie podpisał neobud? Konkurencja cy cuś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.chello.pl 13.12.06, 20:24 Konkurencja czy nie, dla mnie nie ma to znaczenia. Sprawdziłam Nasielska to po drugiej salonu VW na Grochowskiej, koło Biedronki, a nw wyciągnięcie ręki Orlen. No super lokalizacja, tylko, że ja nawet tych 290 tyś. na 2 pokoje nie mam, well... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: budowa na grochowie, gocławku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 19:09 Też się interesuję tą inwestycją Neobudu. Może chociaż wizualizacje jakieś dadzą na stronie niedługo? Odpowiedz Link Zgłoś