Dodaj do ulubionych

JW-Sady Rembertowskie

IP: *.unregistered.formus.pl 08.10.01, 10:11
Nie ma tu nikogo, kogo by ten temat interesował?!!! Chyba nie będę tam mieszkać
sama :(((
Obserwuj wątek
    • Gość: snooow Re: JW-Sady Rembertowskie IP: *.*.*.* 08.10.01, 12:19
      Gość portalu: Sali napisał(a):

> Nie ma tu nikogo, kogo by ten temat interesował?!!! Chyba nie będę tam mieszkać
      >
      > sama :(((

A o czym tun pisać?
      Może jak zaczną coś robić, pojawi się temat do dyskusji :)
    • Gość: Kluska Re: JW-Sady Rembertowskie IP: *.matrix.pl 09.10.01, 08:35
      Ja jakiś czas temu zaczęłam jeden wątek z sadami, ale nie było wielkiego
      zainteresowania. Ja też mam podpisaną umowę na mieszkanie w sadach
      rembertowskich. I to już z pół roku. A dalej nie ma pozwolenia. Do końca
      paździrnika muszę zdecydować, czy zostać tam czy się wycofać, bo straciłam już
      cierpliwość.
      • Gość: Kluska Re: JW-Sady Rembertowskie IP: *.matrix.pl 09.10.01, 12:54
        Decyzja podjęta. Szybko, nie?
        Właśnie do nich dzwoniłam. Pozwolenie będzie pod koniec roku, ale nie wiedzą na
        pewno. Tyle biuro obsługi klienta. Najwyższy czas się pożegnać z tą firmą.
        No i oczywiście tych, którzy jeszcze nie zdecydowali się na umowę na mieszkanie
        w Sadach, ostrzegam przed podpisywaniem umowy zanim nie będzie pozwolenia. U
        mnie minęło już pół roku, więcej czekać nie zamierzam. Aha, dokladnie czytajcie
        umowę, proszę.
        • Gość: snooow Re: JW-Sady Rembertowskie IP: 192.168.0.* / *.zigzag.pl 09.10.01, 14:43
          Jakie będą konsekwencje (finansowe) takiego "pożegnania" ?
          • Gość: Kluska Re: JW-Sady Rembertowskie IP: *.matrix.pl 10.10.01, 08:37
            5%
            • Gość: snooow Re: JW-Sady Rembertowskie IP: 192.168.0.* / *.zigzag.pl 10.10.01, 09:02
              Z tego wynika, że jest to interpretowane jako zerwanie umowy z Twojej winy. Czy
              próbowałaś powołać się na umowę ustną, w końcu obiecywali jakiś termin
              rozpoczęcia prac ?
              • Gość: Kluska Re: JW-Sady Rembertowskie IP: *.matrix.pl 11.10.01, 09:28
                Ha, dzisiaj tam jadę i spróbuję tak zrobić. Dam znać, co z tego wynikło.
                • Gość: snooow Re: JW-Sady Rembertowskie IP: 192.168.0.* / *.zigzag.pl 11.10.01, 09:47
                  Czekam z niecierpliwością :)
                  Może również dam sobie spokój z tą firmą.
                  • Gość: Sali Re: JW-Sady Rembertowskie IP: *.unregistered.formus.pl 11.10.01, 11:22
                    życzę powodzenia, ale obawiam się, że umowy są nieprzypadkowo tak konstruowane,
                    żeby firma nie zobowiązywała się do niczego, szczególnie jeśli chodzi o termin -
                    czas dla nich biegnie od momentu uzyskania pozwolenia na budowę, a takowego
                    nie ma do tej pory, sami wiedzieliśmy co podpisujemy (ustnie podano termin
                    majowy)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka