Gość: Sali IP: *.unregistered.formus.pl 08.10.01, 10:11 Nie ma tu nikogo, kogo by ten temat interesował?!!! Chyba nie będę tam mieszkać sama :((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: snooow Re: JW-Sady Rembertowskie IP: *.*.*.* 08.10.01, 12:19 Gość portalu: Sali napisał(a): > Nie ma tu nikogo, kogo by ten temat interesował?!!! Chyba nie będę tam mieszkać > > sama :((( A o czym tun pisać? Może jak zaczną coś robić, pojawi się temat do dyskusji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kluska Re: JW-Sady Rembertowskie IP: *.matrix.pl 09.10.01, 08:35 Ja jakiś czas temu zaczęłam jeden wątek z sadami, ale nie było wielkiego zainteresowania. Ja też mam podpisaną umowę na mieszkanie w sadach rembertowskich. I to już z pół roku. A dalej nie ma pozwolenia. Do końca paździrnika muszę zdecydować, czy zostać tam czy się wycofać, bo straciłam już cierpliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kluska Re: JW-Sady Rembertowskie IP: *.matrix.pl 09.10.01, 12:54 Decyzja podjęta. Szybko, nie? Właśnie do nich dzwoniłam. Pozwolenie będzie pod koniec roku, ale nie wiedzą na pewno. Tyle biuro obsługi klienta. Najwyższy czas się pożegnać z tą firmą. No i oczywiście tych, którzy jeszcze nie zdecydowali się na umowę na mieszkanie w Sadach, ostrzegam przed podpisywaniem umowy zanim nie będzie pozwolenia. U mnie minęło już pół roku, więcej czekać nie zamierzam. Aha, dokladnie czytajcie umowę, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snooow Re: JW-Sady Rembertowskie IP: 192.168.0.* / *.zigzag.pl 09.10.01, 14:43 Jakie będą konsekwencje (finansowe) takiego "pożegnania" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snooow Re: JW-Sady Rembertowskie IP: 192.168.0.* / *.zigzag.pl 10.10.01, 09:02 Z tego wynika, że jest to interpretowane jako zerwanie umowy z Twojej winy. Czy próbowałaś powołać się na umowę ustną, w końcu obiecywali jakiś termin rozpoczęcia prac ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kluska Re: JW-Sady Rembertowskie IP: *.matrix.pl 11.10.01, 09:28 Ha, dzisiaj tam jadę i spróbuję tak zrobić. Dam znać, co z tego wynikło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snooow Re: JW-Sady Rembertowskie IP: 192.168.0.* / *.zigzag.pl 11.10.01, 09:47 Czekam z niecierpliwością :) Może również dam sobie spokój z tą firmą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sali Re: JW-Sady Rembertowskie IP: *.unregistered.formus.pl 11.10.01, 11:22 życzę powodzenia, ale obawiam się, że umowy są nieprzypadkowo tak konstruowane, żeby firma nie zobowiązywała się do niczego, szczególnie jeśli chodzi o termin - czas dla nich biegnie od momentu uzyskania pozwolenia na budowę, a takowego nie ma do tej pory, sami wiedzieliśmy co podpisujemy (ustnie podano termin majowy) Odpowiedz Link Zgłoś