Dodaj do ulubionych

Zielone Zacisze etap B znowu stoi !!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.02, 11:09
Inwestor wypowiedział umowę Wykonawcy , wszelkie roboty zostały wstrzymane
termin zakończenia etapu B podany przez Inwestora jest nierealny!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • sloggi Re: Zielone Zacisze etap B znowu stoi !!!!!!!!!!! 14.11.02, 11:41
      Skąd poinformowany ? Coś czuję podpuchę.
      Czekamy na wypowiedź Pana ZZMETRO.
      • Gość: zzmetro Re: Zielone Zacisze etap B znowu stoi !!!!!!!!!!! IP: 212.76.37.* 14.11.02, 17:07
        Szanowni Państwo ,

W załączeniu pismo Dyrektora Generalnego Turret Pl w przedmiotowej sprawie.
        Bardzo prosimy pracowników GOBEX o powstrzymanie się od wywoływania nastroju
        zagrożenia na niniejszym forum , środkami , które są co najmniej niestosowne .

Szanowni Państwo,

Niniejszym chcielibyśmy poinformować Państwa, iż w dniu 12 listopada 2002 roku
        zarząd firmy Turret Poland, między innymi z uwagi na pogłębiający się kryzys
        firmy Gobex oraz możliwość jej upadłości, podjął decyzję o wypowiedzeniu umowy
        z dnia 22.08.2002.

W dniu dzisiejszym uzyskaliśmy informacje, iż Sąd w Gorzowie Wielkopolskim
        wyznaczył Syndyka Masy Upadłościowej firmie Gobex, co potwierdziło słuszność
        podjętej decyzji.

Jak Państwu na pewno jest znane, zgodnie z wypowiedzianą Umową rola jaką
        pełniła firma Gobex na Budowie Etapu B ulegała ciągłemu pomniejszeniu (była
        jedną z 38 innych firm), głównie prowadziła prace stanu surowego oraz prace
        sanitarne, wodno-gazowe itp.
        Pierwsze z nich zostały już ukończone, dokończenie pokrycia dachu jest
        przedmiotem kontraktu z firmą Termatex, zaś decyzja o wyborze firmy na
        wykonanie pozostałych prac instalacyjnych zostanie podjęta w najbliższy
        poniedziałek.

Obecnie w odniesieniu do przeprowadzonych przez Gobex prac przeprowadzana jest
        inwentaryzacja, która powinna być dokończona w ciągu kilku najbliższych dni,
        zaś pozostałe prace w większości prowadzone są zgodnie z planem. W dniu
        dzisiejszym na placu budowy było około 200 pracowników.

Całość tych wydarzeń nie powinien mieć wpływu na założony harmonogram
        dokończenia Budynku Etapu B.

Łączę wyrazu szacunku

dr Jacek Zabojszcz
        Dyrektor Generalny
        Turret Poland Sp. z o.o.

• sloggi Re: Zielone Zacisze etap B znowu stoi !!!!!!!!!!! 14.11.02, 18:35
          Czyli możemy spać spokojnie :)
          • Gość: gość Re: Zielone Zacisze etap B znowu stoi !!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.02, 10:40
            Czy spać spokojnie to nie jestem pewien. Znam taki jeden przypadek
            wypowiedzenia umowy w efekcie czego oddanie budynów opóźniło się o kilka
            miesięcy. Mimo wszystko sprawy sie nie da zamknąć w ciągu kilku dni.
            Pozdrawiam
            • Gość: zzmetro Re: Zielone Zacisze etap B znowu stoi !!!!!!!!!!! IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 15.11.02, 11:17
              Drogi Gościu,

W dniu dzisiejszym na budowie pracuje ponad 200 osób realizując zadania zgodnie
              z harmonogramem. Upadłość jednego z trzydziestu kilku wykonawców nie jest dla
              nikogo powodem do satysfakcji , ale jak pisał o tym Dyr. Zabojszcz nie wywrze
              ona wpływu na postęp prac i termin oddania obiektu .

SB

• Gość: poinformowany Re: Zielone Zacisze etap B znowu stoi !!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.02, 12:22
        to bardzo ciekawe zwłaszcza , że nie ma prądu ani wody
        • Gość: zzmetro Re: Zielone Zacisze etap B znowu stoi !!!!!!!!!!! IP: 212.76.37.* 15.11.02, 14:30
          Szanowny Poinformowany Łobuzie ,

Jest wyjątkową grandą z Pana strony , że pozwala Pan sobie
          na judzenie i wzniecanie niepokoju wśród naszych Klientów .
          Czy Pan n a p r w d ę uważa , że amerykański inwestor o wieloletnim
          doświadczeniu i kolosalnym kapitale będzie się kłopotał
          małpimi harcami wyczynianymi przez nieodpowiedzialne i głupie jednostki
          działające pod szyldem GOBEX ?

Prąd na budowie już od wczoraj jest [ doprowadzamy go z Budynku A - jest
          elegancka dokumentacja , zgoda Zarządcy , podlicznik itp ].
          Wodę [ j.w. ] doprowadzimy w poniedziałek / wtorek .

Może poruszy Pan wtedy kwestię toalet ?! Też będą . Nowe.

Nie pozdrawiam Pana , ponieważ rzygać mi się chce czytając jak ktoś usiłuje
          w tak podły i nikczemny sposób manipulować zaniepokojonymi ludźmi .

• sloggi Re: Zielone Zacisze etap B znowu stoi !!!!!!!!!!! 15.11.02, 14:39
            Drogi Panie ZZMETRO
            Niech się Pan nie unosi, przecież Pan najlepiej wie jaka jest prawda.
            A my Panu ufamy.
            • Gość: zzmetro Re: Zielone Zacisze etap B znowu stoi !!!!!!!!!!! IP: 212.76.37.* 15.11.02, 15:43
              Drogi Sloggi,

Uniosłem się [po raz pierwszy] gdyż pewne konwenanse
              obowiązują - a w każdym razie powinny .

SB

• sloggi Re: Zielone Zacisze etap B znowu stoi !!!!!!!!!!! 15.11.02, 15:51
                Drogi ZZMETRO

Widzę, że się Pan zdenerwował.
                My też się zdenerwowaliśmy, teraz się już tylko boimy.
                Ale skoro Pan mówi, że wszystko jest ok - to jesteśmy spokojniejsi.
                Jak już napisałem - ufam Panu, a to duży kredyt zaufania.
                (Przecież nie sprzedawałby Pan mieszkań, które nie zostaną wybudowane - proste).
                Życzę spokojnego weekendu.
                • zzdorka Re: Zielone Zacisze etap B znowu stoi !!!!!!!!!!! 15.11.02, 16:14
                  Witam!

No, po raz pierwszy w życiu Pana SB poniosly nerwy. Ale zrozumiale.

Oczywiscie martwimy sie sytuacja firmy TP i wszystkiego co sie dzieje na
                  budowie. To, ze budynek bedzie oddany z opoznienim nie jest juz nowoscia. To
                  fakt oczywisty i nie uwazam, zeby ktokolwiek musial z tego powodu panikowac.

Moze jestem nerwowa i porywcza, ale jedna wypowiedz nie wiadomo kogo na forum
                  nie jest w stanie obudzic we mnie paniki. Owszem, martwie sie, czego skutkiem
                  jest tu moja obecnosc, ale nie potwierdzone informacje sa dla mnie niczym

Poczekamy, zobaczymy...

Pozdrawiam.
                  • Gość: Sebastian Re: Zielone Zacisze etap B znowu stoi !!!!!!!!!!! IP: XBSVR* / 40.0.96.* 15.11.02, 16:40
                    Mnie jednak martwi jedna rzecz:
                    Co to znaczy, ze prad jest podciagniety z budynku A ???
                    Czyzbysmy finansowali cala budowe B?
                    • sloggi Re: Zielone Zacisze etap B znowu stoi !!!!!!!!!!! 15.11.02, 16:43
                      Myślę, że słowo "finansowali" nie jest najwłaściwszym określeniem.
                      Każdy kupujący lokal w etapie B płaci za to mieszkanie.
                      • Gość: stewald Re: Zielone Zacisze etap B znowu stoi !!!!!!!!!!! IP: *.mis 16.11.02, 09:10
                        A co to ma za znaczenie skąd jest pociągnięty prąd? Wszystko ma swoje
                        liczniki, my jako wspólnota płacimy za zużycie prądu budynku A, etap B będzie
                        płacił za siebie również wg licznika, to nie jest skomplikowane.
                        Co do Gobexu dziwie się, że niektórzy tak się tym przejmują. Przecież obecnie
                        jest on tylko jednym z wielu podwykonawców. Nie ma Gobexu to na pewno znajdzie
                        się następny podwykonawca który z chęcią wejdzie na budowę.
                        • beatka33 DO "GOŚCIA" 16.11.02, 10:25
                          NIE JESTEŚ ANONIMOWY I PRZEZ NIEWIELKI PRZYPADEK WIEM KIM JESTEŚ I WIEM TEŻ ŻE
                          WSZĘDZIE ROZGŁASZASZ TEGO TYPU INFORMACJE. PAMIĘTAJ ZA TO MOŻNA PÓJŚĆ DO
                          WIĘZIENIA NAWET W POLSCE.!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A chętnych do żądania
                          odszkodowania od ciebie będzie wielu.!!!!!!!!!!1

Jeśli nie ma prądu to co w nocy świeci się na budowie?

Jeśli budowa stoi to dlaczego (jeżdżę dwa razy dziennie koło budowy o różnych
                          godzinach i zawsze zatrzymuję się na chwilę aby przyjżeć się czy są robotnicy i
                          czy pracują) codziennie przybywa wykonanych prac zewnętrznych. Nie jest to
                          tempo kosmiczne ale jest.

• beatka33 Tak bym chciała nazwać po imieniu 16.11.02, 10:28
                          Na usta cisną mi się najbrzydsze słowa jakie kiedykolwiek słyszałam aby nazwać
                          tego co rozgłasza takie obrzydliwości myśląc, że tyle osób uwierzy w te głupoty.

Czy myślisz (przepraszam wszystkich) że jesteśmy bandą idiotów? I nikt z nas
                          nie kontroluje wykonywanych prac i działalności developera?!
                    • Gość: zzmetro Re: Zielone Zacisze etap B znowu stoi !!!!!!!!!!! IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 16.11.02, 10:52
                      Drogi Panie Sebastianie , Szanowni Państwo,

Jak wyjaśniałem wcześniej częściowe zasilanie prądem z Budynku A odbywa się na
                      podstawie zgody wyrażonej przez zarządcę budynku w oparciu o przedstawioną
                      przez TP dokumentację [ i prośbę ] .

Oczywiście założono podlicznik i opłaty za jego wskazania ponosił będzie TP.
                      O ile ktokolwiek z Państwa ma w tej materii wątpliwości - proszę bez wahania
                      kontaktować się z administratorem lub zarządcą .

SB

• Gość: Beata wieści z budowy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.02, 14:15
      Mam nadzieję że mi się nie pomieszam nic.
      Zaczynam od parteru:
      I klatka:
      parter: są już zamknięte lokale i tynk na klatce
      I piętro brak drzwi wejściowych (tylko futryny) ale są już szlichty i tynki
      II piętro podobnie jak na pierwszym ale tylko połowa mieszkań ma szlichty
      III brak tynków i szlichty w mieszkaniach i na klatce ale jest prąd (przewody
      na ścianach)
      IV tylko ścianki działowe
      V tylko ścianki działowe
      VI tylko ścianki działowe
      w całej klatce są okna prócz VI p.
      Instalacja wodno - kanalizacyjna do IV piętra

II klatka
      parter to samo co w I klatce ale brak drzwi w lokalach
      I piętro tak samo jak na parterze
      II piętro brak szlichty ale chyba tynki już są napewno jest prąd
      III piętro ścianki działowe + prąd
      IV piętro ścianki działowe
      V piętro i VI ścianki działowe prawie skończone ( nie bardzo pamiętam ale chyba
      tylko w 2 mieszkaniach niewielki braki w ściankach)

III klatka

III piętro bardzo mało ścianek działowych
      IV piętro wygląda już lepiej niż III bo są w 80-90% ścianki działowe

Okien brak tylko na VI piętrze w całym bloku (to zresztą widać z ulicy)

IV klatka
      II klatka
      III piętro ścianki działowe + prąd
      IV piętro ścianki działowe

V i VI klatka wygląda tak samo jak IV i II

Gdzieniegdzie są już zamknięte pomieszczenia gospodarcze. W jedej sekcji garaży
      (III i IV klatka?) w garażach są w 70-80% wykończone ściany a w I klatce
      wygłuszony sufit - garaży nie oglądałam specjalnie.

Co do ocieplenia (wczoraj komuś podawałam) pomyliłam się ale to każdy może
      ocenić otóż 2 sztyty są ocieplone w tym jeden otynkowany 2-3 pionów (całe są
      ocieplone) ale daje to w sumie 40 - 50 % powierzchni ocieplonej. Barirek na
      balonach brakuje tylko w I pionie przy kanałku.

Grzejników nie ma (może w zamkniętych mieszkaniach).

Mam nadzieję że nic nie pokręciłam bo różnym stanie różne klatki znajdują się.
      Najlepiej (najbardziej zaawansowane prace) jest w I klatce.

Zapomniałam o parapetach są już prawie wszędzie.

Pozdrawiam wszystkich nie jset najgorzej bo porównuję efekty sprzed miesiąca a
      wtedy było znacznie mniej zrobione nie mówiąc o dachu.

• zzdorka Re: wieści z budowy 17.11.02, 16:40
        Witaj Beatko i cala reszta!

Strasznie Ci dzieki wielkie za tak wyczerpujacy opis budowy. Ale musialas
        wymeczyc osobe, ktora z Toba tam biegala.

Czyli wycglada to tak, ze juz wlasciwie sporo jest zrobione. Jedynie gora jest
        w stanie, w jakim jest, ale to z wiadomego powodu.

Ja mam tak naprawde pytanko do kogos z biura. Czego wlasciwie jeszcze brakuje.
        Bo to co jest, to juz wiemy.

Ja wiem tylko, ze musza jeszcze pojsc: windy - caly montaz, wykonczenie klatek
        (barierki, terakota, gres), prace zewnetrzne przy klatkach (ale to juz chyba na
        wiosne), gaz - bo chyba jeszcze go nie ma, gres na balkonach, kaloryfery (ale
        to juz chyba chwila moment), drzwi wejsciowe. Woda jest juz chyba podlaczona -
        prawda?

No i wlasciwie nic wiecej mi nie przychodzi do glowy. Mam wiec pytanko, czy
        jest jeszcze cos o czym nie wiem? Jakie jeszcze prace zostaly do zrobienia? I
        bardzo bym chciala wiedziec co mial jeszcze do zrobienia Gobex zanim wypadl z
        gry. Czy zostaly im jakies powazne prace, czy wlasciwie kazda inna firma jest w
        stanie ich zastapic?

Pozdrawiam i oczekuje odpowiedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka