Dodaj do ulubionych

Olimpia II

IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.06, 04:12
Dzien dobry,
od pewnego czasu zastanawiam sie nad kupnem mieszkania w Olimpii II (DD), ale
jedna sprawa mnie troche niepokoi. Dlaczego prawie rok (chyba) po rozpoczeciu
sprzedazy jest w tej inwestycji jeszcze sporo miejsc wolnych? Czy myslicie,
ze jest to slaba lokalizacja, jakosc, developer czy perspektywa autostrady?
Z gory dziekuje za odpowiedz.
Pozdrawiam wszystkich,
Lilianna
Obserwuj wątek
    • Gość: Ola Re: Olimpia II IP: *.pg.com 10.02.06, 09:02
      Witam!

Inwestycja jest w sprzedaży od ok. lipca 05, więc dopiero pół roku :-),
      sprzedali podobno 60%, czyli całkiem nieźle - biorąc pod uwagę, że mówimy o 400
      mieszkaniach w budynkach A i B...

Lokalizacja - rzecz gustu, ma swoje + i -, podobnie jak planowana pobliska
      obwodnica. Developer to jeden ze stabilniejszych na rynku, jakość OK.

Zapraszam na stronę www.olimpia2.prv.pl! (forum chwilowo padło :-( )

Pozdrawiam!
      Ola
      • Gość: ola Re: Olimpia II IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.02.06, 09:35
        Developer jest rzeczywiście ok, ale ta obwodnica to problem. Kiedyś muszą w
        stolicy zbudować jakieś sensowne drogi a mieszkanie to nie jest inwestycja na
        rok. Tam gdzie buduje DD autostrada nie będzie w tunelu więc może Ci się trafić
        mieszkanie z widokiem na 6-pasmową drogę.
        • giani77 Re: Olimpia II 14.03.06, 15:28
          Deweloper nie jest OK!
          Jako przyszła mieszkanka osiedla Akacje X, inwestycji również budowanej przez
          DD ostrzegam zebyście nastawili się na opóźnienia w realizacji. U nas
          przekroczyli termin już o dwa miesiące.
          • Gość: Snake Re: Olimpia II IP: 80.72.40.* 14.03.06, 16:10
            I po co tak wszystkich podpuszczać i denerwować? Każdy rozsądny czytelnik wie że uogólniasz. Równie dobrze można powiedzieć że JW partaczy wszystkie mieszkania, a tak przecież nie jest – każdy developer ma swoje za skórą i to że spóźnił się z inną inwestycją, nie znaczy że tak będzie z każdą. Trochę rozsądku w wypowiedziach.
      • Gość: red Re: Olimpia II IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.02.06, 18:37
        Forum juz dziala
        www.calella.pl/forum/
    • Gość: dlaczego? Re: Olimpia II IP: 213.134.141.* 10.02.06, 09:36
      Szczerze mówiąc, też miałam podobne wątpliwości. Wczoraj skontaktowałam się z
      developerem, okazało się, że dwa wybrane przeze mnie mieszkana stoją puste, 70
      m, 3 pokoje, 316 000 brutto, czyli cena nie aż taka straszna.
      Też sie zastanawiam jak to możliwe?
      • Gość: Snake Re: Olimpia II IP: 80.72.40.* 10.02.06, 10:20
        Widzę, że wszyscy się przyzwyczaili, że jak ktoś coś buduje w Warszawie to od razu wszystko zostaje wykupione - jak widać jak się dobrze poszuka to można coś znaleźć - a patrząc realnie obecnie mieszkanie w tej inwestycji nie są już takie tanie - choć developer ok.
        • Gość: lilianna Re: Olimpia II IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.06, 11:11
          No moze rzeczywiscie to nie jest zbyt normalne, ze wszystkie mieszkania
          wykupione zostaja w pierwszym dniu, ale mam takie (no moze nie calkiem, bo nie
          w jeden dzien) doswiadczenia z Brelocum - juz zdecydowalam sie na mieszkanko i
          niestety nie zdazylam kupic. Podobno bedzie III etap, ale nie bardzo chce
          czekac Bog wie ile.
          A przy okazji, jest jeszcze taka inwestycja "Nowy Imielin" Augustowki - macie
          moze jakies informacje o niej? I jeszcze ktoredy bedzie szla autostrada? Ghandi
          czy Plaskowieckiej, czy moze w ogole jakas nowa trasa?
          Serdecznie dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam,
          Lilianna
          • Gość: Snake Re: Olimpia II IP: 80.72.40.* 10.02.06, 11:17
            Wszystkiego dowiesz się wchodząc na tą stronę: www.olimpia2.prv.pl
            • Gość: lilianna Re: Olimpia II IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.06, 16:50
              Dzieki, ale niestety forum padlo:(( Mi chodzi tylko o te obwodnice - ktoredy
              (tzn. ktora z dzisiejszych ulic) ma przebiegac, zebym wiedziala, ktore okna
              wybrac:)
              • Gość: Snake Re: Olimpia II IP: 80.72.40.* 10.02.06, 17:41
                W planach jest, że pod ul. Płackowickiej
                • Gość: Snake Re: Olimpia II IP: 80.72.40.* 10.02.06, 17:47
                  Edit: literówka - miało być ul. Płaskowickiej
          • Gość: Zrozpaczony Re: Olimpia II IP: *.elsnerow.waw.pl 09.03.06, 23:07
            UWAŻAJCIE NA "AUGUSTÓWKE" I WSZYSTKO CO SIĘ Z NIĄ WIĄŻE!
            Poczytajcie co robią z członkami założonej przez siebie Spółdzielni Augustówka
            i jak ich doją z pieniędzy!
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=35927454&a=35927454&wv.x=2
            • Gość: Ola Re: Olimpia II IP: *.pg.com 10.03.06, 09:53
              Spokojnie :-)
              Augustówka to inwestycja "Nowy Imielin". Olimpia 2 to Dom Development.

Pozdrawiam,
              Ola
    • Gość: dlaczego? Re: Olimpia II IP: 213.134.141.* 10.02.06, 11:19
      A moze bliskość Centrum Onkologii?
      • Gość: Snake Re: Olimpia II IP: 80.72.40.* 10.02.06, 15:43
        A co masz do Centrum Onkologii? Chorzy ludzie są jacyś inni? Może gryzą?
        Wystarczyć przejechac się na Ursynów i zobaczyć, że "bliskość" oznacza kilkaset metrów. Pozostawie resztę bez komentarza...
        • Gość: Nobody Re: Olimpia II IP: *.met.pl 10.02.06, 15:48
          Ja wiem....ktos juz pisal o tym...ze to negatywna energia roztacza sie z tego
          miejsca i nie mozna byc przez to szczesliwym....co za brednie
        • Gość: milagros Re: Olimpia II IP: 213.134.141.* 10.02.06, 16:01
          oj ludzie, przestańcie bredzic. Czepiacie się, a wiadomo, że mieszkać przy
          szpitalu nie jest przyjemnie. Jeżeli jest to kilkaset metrów to ok, ale
          wiadomo, ze nikt nie chcialby mieszkać okno w okno ze szpitalem. Po co te uwagi
          typu, "czy oni gryzą?"
          A przy cmentarzu chcielibyście mieszkać? Przecież zmarli też nie gryzą...
          tylko błagam, nie szukajcie konotacji pomiędzy przykładem szpitala i cmentarza
          • Gość: Nobody Re: Olimpia II IP: *.met.pl 10.02.06, 16:20
            To po co zabierasz glos jak wogole nie wiesz o czym piszesz....wiesz gdzie jest
            Onkologia a gdzie Olimpia ? W jakiej odleglosci ?
          • Gość: Amarez Re: Olimpia II IP: *.acn.waw.pl 10.02.06, 16:23
            dla zainteresowanych w pobliżu jest też hospicjum, myślę że nie dalej jak 100-
            200 metrów
    • Gość: Pedros Re: Olimpia II IP: *.acn.waw.pl 10.02.06, 16:25
      Ja mam widok z okna na cmentarz. Dziś mieszkam naprzeciw cmentarza a jutro będę
      mieszkal na przeciw domu. I co z tego że jest szpital onkologiczny ? Czy to
      znaczy że ktoś bedzie się gapił caly dzień w okno ? A nawet gdyby, to i tak nie
      będzie widać jak komuś ładują chemię. Ludzie macie problemy z psychiką. Chcecie
      kupić mieszkanie w Warszawie, z jak najdalej od drogi, koniecznie blisko
      lasu/parku i najlepiej żeby pod klatką był wejscie do metra i do tego
      niedrogie za 2500 z metra. K....wa kupcie sobie dom w Konstancienie a nie
      pierdzielcie na forum, że psy srają po klatkach albo koło bloku jest nocny i
      żule walą w szyję. Chyba wiadomo, że jak się kupuje mieszkanie w bloku to z
      dobrodziejstwem całego inwentarza nie ? Ale Polak wiecznie z czegoś nie
      zadowolony, zawsze jest źle i trzeba narzekać. A co mają powiedzieć ludzie
      którzy mieszkają z teściami i stoją w kolejce do kibla bo własnie sra teściowa ?
      No co ? Chyba nie muszę komentować, że chętnie chciałbym mieć widok Szpitala
      onkolgicznego i nawet nie protestowałbym, że nad blokiem podchodzi do lądowania
      beoingiem jakiś tam Arab. Za cene świetego spokoju.
      Ale co niektórym to się w d....ach poprzewracało.
      • Gość: milagros Re: Olimpia II IP: 213.134.141.* 10.02.06, 16:35
        Rany boskie, przecież wiadomo, że zakup mieszkania to nie zakup kilograma
        ziemniaków. To często zakup na całe życie i każdy chce wybrać jak najlepiej
        zwracając uwagę na każdy aspekt.
        A wszystko jest względne. Mieszkając przy cmentarzu marzysz o tym, aby mieszkać
        przy szpitalu. Mieszkając przy szpitalu chciałbyś przy lesie. itd
    • Gość: Amarez Re: Olimpia II IP: *.acn.waw.pl 10.02.06, 16:51
      Uważam że lokalizacja Olipii nie jest najlepsza jak na Ursynów. Przewaga
      Ursynowa tkwi przede wszystkim w metrze a niestety Olipia raczej ma pośredni
      dostęp do tej kolejki, nie wiem czy ktoś na piechotę szedł 15 min do stacji
      metra tym bardziej zimą a innych specjalnie dobrych połączeń w tej części
      Ursynowa nie ma, można by rzec, że Olimpia jest lekko z boku Ursynowa City co
      wbrew pozorom nie jest tak atrakcyjne z punktu widzenia samego Ursynowa (sam
      mieszkam na Ursynowie i bardzo ciężko się dostać komunikacją w ten obszar -
      większość autobusów jedzie z Ursynowa w kierunku Centrum i nie podjeżdza pod
      Olimpię). Samo to że Olimpia jak wspomniałem jest na uboczu do obfitej
      ursynowskiej infrastruktury handlowo-usługowej trzeba podjechać albo porządnie
      z buta dojść (jest tylko GEANT/OBI, Euro i kilka innych - napewno sporo ale nie
      tyle co jest w samym Ursynowie).
      Kolejna sprawa - Ulica Indiri Ghandii i strach przed nią jak przed obwodnicą,
      myślę że nie taki diabeł straszny jak malują i za bardzo bym się tym nie
      przejmował ale na pewno te dwie rzeczy nie wpływają pozytywnie niezależnie czy
      będą uciążliwe czy też nie. Nie wiem jak cena - może jest wygórowana? może ktoś
      powiedzieć po ile teraz stoi metr brutto?
      • Gość: Nobody Re: Olimpia II IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.02.06, 17:32
        4100-4990 bez tarasow i 5500-6300 z tarasami....
      • Gość: Snake Re: Olimpia II IP: 80.72.40.* 10.02.06, 17:45
        Zgadzam się, ale trzeba brac też pod uwagę, że ta okolica w bardzo szybkim czasie zmieni się (raczej na korzyść), gdyż w tym miejscu powstaje wiele innych inwestycji, komunikacja zapewne też będzie wyglądała inaczej (długo nie trzeba będzie czekać na zmiany) - a bliskość lasu Kabackiego też wpływa pozytywnie na ocenę Olimpii.
        • Gość: Amarez Re: Olimpia II IP: *.acn.waw.pl 10.02.06, 17:53
          Mówi się że na Tarchominie też kiedyś będzie pięknie ale liczy się to co jest
          teraz
    • Gość: ass Re: Olimpia II IP: *.sympatico.ca 10.02.06, 17:56
      a kiedy zaczynaja budowe?
    • Gość: Ad Re: Olimpia II IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.06, 02:19
      Zastanawia mnie sprawa terminowosci realizacji inwestycji - szczegolnie biorac
      pod uwage tak mrozna zime. Wiecie cos wiecej na tem temat?

Pozdrawiam Wszystkich
      Ad
      • siskom.waw.pl >>>>> Olimpia II - uwaga na trasę ekspresową 12.02.06, 01:50
        Dokładnie wypytajcie developera o planowaną trasę ekspresową.
        Potem porównajcie to z planami, jakie znajdziecie na naszej stronie internetowej (link w sygnaturce).

My dzwonilismy do tego developera już jakiś czas temu i oto relacja z rozmowy:
        Dom Development. tel. 860 68 80. Ursynów osiedle Olimpia 2. Tuż przy weźle z POW Ursynów Zachód.
        - Dzień dobry. Jestem zainteresowany kupnem mieszkania na Ursynowie... Ponoć budują Państwo gdzieś tam osiedle Olimpia..
        - "DD": Tak, to nasza nowa inwestycja, osiedle ogrodzone i strzezone, blablabla
        - Tak.. rozumiem, ale ja nie znam Ursynowa, a z Państwa mapki w internecie niewiele wynika. Co tam jest w okolicy tego osiedla?
        - "DD": Doskonała lokalizacja, blisko do hipermarketu Geant, Obi, w okolicy są sklepy, blisko do Lsu Kabackiego.
        - A co z komunikacją? słyszałem, ze na Ursynowie są korki...
        - "DD": Zdarzają się, sle tylko w godzinach porannych, poza tym blisko do stacji metra.
        - Proszę Pani... Ja nie znam Ursynowa, proszę mi opowiedzieć, co znajduje się w okolicy osiedla lub co będzie tam budowane.
        - "DD": Osiedle połozone jest w centrum Ursynowa, więc teren zagospodarowany, w okolicy są szkoły, sklepy, do Geant 5 minut na piechotę. To pierwszy etap naszej inwestycji, bo osiedle będzie rozbudowywane. Poza tym osiedle strzezone.
        - No a co z planowaną autostradą przez Ursynów?
        - "DD": Autostrada będzie szła w tunelu
        - W tym miejscu będzie już tunel?
        - "DD": No tak.
        - To ja się jeszcze zastanowię.

Uwaga: w tym miejscu będzie węzeł Ursynów Zachód, a więc nie będzie tunelu!!!
        Nie wiem jak teraz developer informuje o trasie. Sprawdźcie to.
        • Gość: Ad Re: >>>>> Olimpia II - uwaga IP: *.pseinfo.pl / *.pseinfo.pl 13.02.06, 18:39
          Ja chce mieszkac przy trasie ekspresowej wiec bez paniki.

Pozdrawiam.
          • Gość: Snake Re: >>>>> Olimpia II - uwaga IP: 80.72.40.* 14.02.06, 10:09
            Akurat dobre połączenia komunikacyjne uważam za plus :)
            • siskom.waw.pl Re: >>>>> Olimpia II - uwaga 15.02.06, 00:17
              Gość portalu: Snake napisał(a):

> Akurat dobre połączenia komunikacyjne uważam za plus :)

Ja również.
              Jednak gdy okna wychodzą na węzeł drogowy oddalony o 100 metrów od bloku, to nie zawsze jest plusem.
              Ogólnie inwestycja Olimpia II nie jest złą lokalizacją.
              Dziwię się jednak developerowi, że w dobie powszechnie już znanych faktów co do budowy POW, aż tak bardzo stara się to ukryć. Nie budzi to zaufania.

Byłoby dobrze, gdyby wszyscy kupowali tam mieszkania z pełną świadomością pobliskiej trasy i by traktowali to właśnie jako plus.
              Inaczej czekają nas znów protesty ludzi, którzy będa twierdzić, że ... o niczym nie wiedzieli.... Mamy takich w stolicy po pachy.

Dlatego informujemy o trasach w Warszawie.
              • Gość: Snake Re: >>>>> Olimpia II - uwaga IP: 80.72.40.* 15.02.06, 11:40
                Zgadza się.

Olimpia moim skromnym zdaniem jest niezłą lokalizacją, a developer tak na prawdę w obecnym stanie powinen po prostu informować z naciskiem na dobre strony takiego rozwiązania - szczególnie, że dobre połączenia komunikacyjne to duży plus w wiecznie zakorkowanej Warszawie.
    • Gość: qq Re: Olimpia II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 11:55
      czy oni jeszcze gdzies buduja?
      • Gość: Snake Re: Olimpia II IP: 80.72.40.* 24.03.06, 15:02
        Wejdź na strone developera - tam są wszystkie informacje o obecnie realizowanych i przyszłych inwestycjach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka