robert_c 31.05.07, 00:18 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,4190304.html Nie uda się wam. Nie uda. Nie udało się z Rospudą, z Wisłą też się nie uda. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzysiom1 Re: S7 - Wojewoda odcina Wisłę 31.05.07, 08:36 Jak w każdym artykule na tem temat załamuje mnie stwierdzenie że S7 nad Wisłą jest alternatywą dla S7 przy KPN. Z punktu widzenia drogownictwa to kompletna bzdura, przecież S7 nad Wisłą to Kolejowa bis czyli przedłużenie Wisłostrady a nie NOWY WYLOT z Warszawy na północ. Takim NOWYM WYLOTEM jest tylko i wyłącznie S7 w starej rezerwie przy KPN. Najtragiczniejsze jest zakończenie artykułu czyli słowa rzecznika wojewody o chęci budowowy obu tras. To dopiero będzie fajnie! Dzięki Ci Panie Sokołowski, Panie Bajmot i spółka! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr1271 Euro 2012 realnie 31.05.07, 09:19 Eeeeee tam, czas ostudzić emocje. Autostrady, stadiony - mrzonka! O to jak będzie wyglądał alternatywny dla obecnego wylot na Gdańsk: Dankowicką na Bielanach do Wóycickiego, potem przez las na wprost do Estrady, dalej z Kampinoskiej w LEWO w Wislaną, następnie w prawo w ul. Łuże prosto do Sierakowskiej, wreszcie za szlakiem rowerowym do Dziekanowa Leśnego i w ten sposób objechaliśmy korkujące się Łomianki. Taki przebieg trasy nie wymaga inwestycji (no, może przydałby się asfalt na Dankowickiej i zasypanie dziury w lesie tuż przed przejazdem przez rów odwadniający - parę misek olejowych tam poszło) i pozwala na pozostawienie jako otwartej sprawę trasy na wale. A mówiąc szczerze: ręce opadają... Najbardziej wq... mnie argument w postaci "odcięcia mieszkańców od puszczy" połaczony z troską o jej przyszłość. Ona tylko na tym zyska! Kto nie wierzy niech przejedzie się wzdłuż jej granicy - prawdziwe wysypisko śmieci. A dostęp będzie - wystarczy popatrzeć na plany - w kilku miejscach trasa wejdzie na estakady zapewniając przejazd dołem do KPN. Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Euro 2012 realnie 31.05.07, 09:30 Piotr ma rację, mżonka, szczególnie w przypadku drogi po wale, budowa trwałaby nie mniej jak 30 lat. biznes.onet.pl/0,1545172,wiadomosci.html Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Euro 2012 realnie 31.05.07, 09:34 Słyszeliście o planie ściągnięcia chińczyków do budowy dróg w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: Euro 2012 realnie 31.05.07, 09:49 Tak. To byłby całkiem sensowny pomysł - zwłaszcza, gdyby niektórzy nasi politycy oraz byli burmistrzowie pracowali jednocześnie przy budowie dróg w Chinach (z prawem zamiany na Alaskę). Odpowiedz Link Zgłoś
piotr1271 Re: Euro 2012 realnie 31.05.07, 10:10 Zaraz "zdradziłeś" ;-)) To już jest (niestety) tajemnica poliszynela. Rano miedzy 7.15 a 8 ul. Łuże przejeżdża jakieś 10 samochodów na min. A przy większych korkach na Estrady natężenie ruchu przez las może dochodzic nawet do 50 aut na min. Poważnie! Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Euro 2012 realnie 31.05.07, 10:12 He he, trasa po wale w 2012 www.youtube.com/watch?v=OA8WNLB37Ew Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.lomianki.info Re: S7 - Wojewoda odcina Wisłę 31.05.07, 09:50 Faktycznie może być niezły DYM :) Mam wrażenie że w końcu władze Łomianek powinny zająć oficjalne i spójne stanowisko w sprawie S7. Gdyż przypychanki typu - ten kłamie - ten mniej - a ten stara się nie kłamać - są już chyba mało atrakcyjne. Papi - czy Twoje opinie są stanowiskiem gminy - rzecznik W.A. mówi że nie. Czy UMiG jest wogole zainteresowany tym tematem? - coś wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: S7 - Wojewoda odcina Wisłę 31.05.07, 09:52 Moje opinie nigdy nie były żadnym stanowiskiem władz, podkreślałem to niejednokrotnie, moje opinie to moje zdanie:) Nic nie wiem niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.lomianki.info Re: S7 - Wojewoda odcina Wisłę 31.05.07, 10:27 papi napisał: > Moje opinie nigdy nie były żadnym stanowiskiem władz, podkreślałem to > niejednokrotnie, moje opinie to moje zdanie:) pytam w kontekście "zafałszowywania prawdy" :) nie sądzisz że lepiej byłoby wypracować jakieś oficjalne stanowisko niż brnąć w nic nie znaczącą dyskusje? rozumiem, że trzeba wyjaśnic to i owo ale chyba organizując się w przez pryzmat zależności - priorytety/substytuty to chyba narazie cała dyskusja jest raczej substytutem. papi napisał: Nic nie wiem niestety. rozmawiałem z rzecznikiem - obiecał zorientrować się w kwestii stanowiska oficjalnego UMiG Łomianki. Odpowiedz Link Zgłoś
zachodni007 Re: S7 - Wojewoda odcina Wisłę 31.05.07, 10:58 Robercie_c Nie uda się wam. Nie uda. Nie udało się z Rospudą, z KPN też się nie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_c Panie Zachodni 31.05.07, 11:42 Dobrze pan wie, że trasa przy Wiśle jest niezgodna z prawem Nie jest prawda, co piszecie w swoich ulotkach, że macie jakiekolwiek wsparcie władz KPN, ekologów lub przyrodników. W tym przypadku wszyscy są za tym, co chce GDDKiA. I mieszkańcy i ekolodzy i drogowcy i władze KPN i władze Warszwwy i poszczególnych dzielnic. Wy możecie tylko stosowac nielegalny lobbying. Ale tym już wkrótce zajmie się prokuratura. Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Panie Zachodni 31.05.07, 17:47 Najbardziej podoba mi się wypowiedź mieszkańca znad Wisły: "Pozwolenie na budowę dał nam ten sam burmistrz, który później wymyślił ten chory wariant" A nasz solista, zamiast siedziec wśród pokrzyw własnego chowu na zydlu, kontemplując emeryturę zafundowaną przez 'wdzięcznych' mieszkańców, ciągle działa... Liczy na wielki come back? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zenia13 Re: Panie Zachodni 31.05.07, 22:15 lomek2 napisał: > A nasz solista, zamiast siedziec wśród pokrzyw własnego chowu na zydlu, > kontemplując emeryturę zafundowaną przez 'wdzięcznych' mieszkańców, ciągle > działa... Liczy na wielki come back? :))) Działa to mało powiedziane, On sie szwenda po urzędach wszelkiej maści i przedstawia się jako burmistrz Łomianek, mam nadzieję że trafi na urzędnika który wezwie policję na byłego burmistrza za podszywanie sie pod urzędującego burmistrza a to chyba już podlega pod jakiś paragraf. Odpowiedz Link Zgłoś
raash Re: S7 - Wojewoda odcina Wisłę 01.06.07, 12:31 Ooo zachodni przypełzł :-PP A witam, proponuje rozwiązanie oparte na pomysłach Twoich idoli .. Referendum, tym razem bez kombinacji z pytaniami, jak myślisz jaki będzie wynik jak głos jaśnie wicepremiera będzie wart tyle więcej co każdego innego mieszkańca ?? Pomysł oczywiście kretyński, ale jakoś nie słyszę żeby go ktoś proponował w gminie Łomianki, a podobno w Augustowie to taka super idea była ... demokratyczna i wogóle ;-PPP Tylko w Augustowie wynik był raczej oczywisty, a w Łomiankach już nie do końca i chyba nie bardzo pasuje takie pseudo-rozwiązanie co ?? Odpowiedz Link Zgłoś
adam-bronisz prosimy o opinię posła p.Piechocińskiego 31.05.07, 22:31 czy tak ma być zgodnie z prawem? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=229&w=63373988 Odpowiedz Link Zgłoś
adam-bronisz Re: prosimy o opinię posła p.Piechocińskiego 01.06.07, 11:20 przepraszam za pomyłkę. www.kurierpoludniowy.pl/forum/viewtopic.php?t=902 Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: prosimy o opinię posła p.Piechocińskiego 01.06.07, 11:40 Stanowiska P.Piechocińskiego (korek222:)było wyrażone tutaj na forum dużo wczesniej: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=229&w=51781392&a=51814017 Odpowiedz Link Zgłoś
robert_c W Łomiankach będą dwie trasy 31.05.07, 23:18 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34896,4193319.html Wbrew protestom ekologów, drogowców i mieszkańców Łomianek, którzy mieszkają nad Wisłą, w czwartek wojewoda nie wykluczył, że nowa wylotówka z Warszawy do Gdańska powstanie wzdłuż wału przeciwpowodziowego Wczoraj pisaliśmy, że pod trasę ekspresową od 30 lat jest zarezerwowane miejsce między Łomiankami a Puszczą Kampinoską. Jednak politycy PiS i Samoobrony lobbują za budową dwupasmówki wału wzdłuż Wisły. - Jestem za budową jednej i drugiej drogi, bo obie są potrzebne - oznajmił wczoraj wojewoda Jacek Sasin, który w najbliższych tygodniach ma przedstawić opinię Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad. Po co nam aż dwie wylotówki na Gdańsk i kto za nie zapłaci? - I tak miały być dwie, bo obecną drogę wzdłuż ul. Kolejowej w Łomiankach planowano przebudować na trasę ekspresową. Zamiast tego niej lepiej poprowadzić tę wzdłuż Wisły - zastanawiał się wojewoda. Przeciw budowie trasy wylotowej wzdłuż Wisły protestują mieszkańcy Łomianek i okolic oraz ekolodzy. Przypominają, że dolina Wisły z dwoma rezerwatami ptaków koło Kiełpina należy do chronionych obszarów "Natura 2000". - Każdy z wariantów tej wylotówki budzi czyjś sprzeciw - mówi na to Jacek Sasin. ----------- Dziekujemy ci panie Sokołowski, Kondratowicz, Zachodni. Dwie, a nawet 3 wylotówki na Gdańsk (bo Kolejowej nikt nie zamknie) to jest to, co potrzeba Warszawie. A Łomianki?... No cóż... będą mieć trasę koło KPN, drugą koło Wisły i trzecią przez sam środek miasta. O to chodziło. Brawo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: W Łomiankach będą dwie trasy 01.06.07, 10:09 robert_c napisał: > - Jestem za budową jednej i drugiej > drogi, bo obie są potrzebne - oznajmił wczoraj wojewoda Jacek Sasin Hehe, a to nas zachodnie udu.iły. Łomianki w trójkącie Bermudzkim. I co dało lobbowanie? Skoro na Dąbrowie ma być trasa to niech ci znienawidzeni znad Wisły mają za karę drugą. ;] Odpowiedz Link Zgłoś